Μία σύνοψη των απαντήσεων στις πιο συχνές ερωτήσεις από σχόλια σε άρθρα του athenstransport.com που έχουν να κάνουν με απεργίες των Μέσων Μεταφοράς.
  • Σε άρθρα σχετικά με απεργίες, περιλαμβάνονται πληροφορίες για επερχόμενες στάσεις εργασίας σε Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας. Αν δεν αναφέρεται μία στάση εργασίας, σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια πληροφορία.
  • Γίνεται προσπάθεια όλες οι πληροφορίες να είναι επιβεβαιωμένες από επίσημες πηγές. Όταν μία πληροφορία δεν είναι επιβεβαιωμένη, υπάρχει ειδική σήμανση.
  • Η ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ συνήθως δεν ενημερώνεται έγκυρα σχετικά με επερχόμενες απεργίες. Όταν αναφέρεται ο ΟΑΣΑ ως πηγή, τις περισσότερες φορές εννοείται ενημέρωση μέσω email ή τηλεφώνου.
  • Όταν αναφέρεται απεργία των Λεωφορείων και Τρόλεϊ, εννοούνται ΟΛΕΣ οι γραμμές Λεωφορείων και Τρόλεϊ της ΟΣΥ συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων express, Αεροδρομίου, κ.λπ.
  • Η ώρα έναρξης της απεργίας για τα Λεωφορεία, Τρόλεϊ και το Τραμ είναι η ώρα που πρέπει να έχουν επιστρέψει στο αμαξοστάσιο (εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό). Η ώρα λήξης της απεργίας είναι η ώρα αναχώρησης από το αμαξοστάσιο. Λεωφορεία και Τρόλεϊ αρχίζουν να αποσύρονται έως και 1 ώρα πριν την έναρξη της απεργίας, ενώ το Τραμ 1.5 ώρες. Για την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας των Μέσων απαιτείται επίσης 1 και 1.5 ώρες αντίστοιχα.
  • Όσον αφορά τα δρομολόγια λεωφορείων τις ημέρες 24ωρης απεργίας των Μέσων, η απεργία συνήθως ξεκινά με την έναρξη της πρωινής βάρδιας στις 5:00 π.μ. και διαρκεί έως τις 5:00 π.μ. της επόμενης μέρας. Για επιβεβαίωση, παρακαλώ επικοινωνήστε με το 11185 του ΟΑΣΑ.
  • Οι 24ωρες απεργίες σε ΟΣΕ και Προαστιακό ξεκινούν από τα μεσάνυχτα. Δρομολόγια που φτάνουν στον τελικό προορισμό έστω και 5 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα αναστέλλονται εντελώς.
  • Τις ημέρες και τις ώρες των στάσεων εργασίας στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο (γραμμή 3). Το υπέργειο αυτό τμήμα της γραμμής, όπως και η ευθύνη της τηλεδιοίκησης ανήκει στον ΟΣΕ. (Όταν απεργούν μόνο οι ηλεκτροδηγοί/μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια του Μετρό δεν αναστέλλονται).
  •  Τις ημέρες 24ωρης απεργίας όλων των Μέσων Μεταφοράς της Αθήνας δεν ισχύει το μέτρο του δακτυλίου στο κέντρο της πόλης.

 

  • Όσον αφορά απεργίες στο ΚΤΕΛ Αττικής και τα ΚΤΕΛ γενικότερα, παρακαλώ λάβετε υπόψη τα παρακάτω: Τα ΚΤΕΛ είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι οδηγοί είναι τις περισσότερες φορές και ιδιοκτήτες των λεωφορείων. Από τον Ιανουάριο του 2009 που ξεκίνησε το athenstransport, η μοναδική γενική απεργία στα ΚΤΕΛ εξαγγέλθηκε για τις 27/10/2011 αλλά στην πράξη σημειώθηκαν μόνο καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις δρομολογίων από το σταθμό Κηφισού.  Περιπτώσεις μεμονωμένων απεργιών σε νομούς της Ελλάδας είναι πιθανές, αλλά δεν ενημερωνόμαστε/ενημερώνουμε. Σε περίπτωση απεργίας, σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε με τα κατά τόπους γραφεία των ΚΤΕΛ ώστε να ενημερωθείτε για το εάν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο που σας ενδιαφέρει.

Ενημερωθείτε: Απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας

 

Τελευταία ενημέρωση: 1 Μαΐου 2018