Μία σύνοψη των απαντήσεων στις πιο συχνές ερωτήσεις από σχόλια σε άρθρα του athenstransport.com που έχουν να κάνουν με απεργίες των Μέσων Μεταφοράς.
 • Σε άρθρα σχετικά με απεργίες, περιλαμβάνονται πληροφορίες για επερχόμενες στάσεις εργασίας σε Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας. Αν δεν αναφέρεται μία στάση εργασίας, σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια πληροφορία.
 • Γίνεται προσπάθεια όλες οι πληροφορίες να είναι επιβεβαιωμένες από επίσημες πηγές. Όταν μία πληροφορία δεν είναι επιβεβαιωμένη, υπάρχει ειδική σήμανση.
 • Η ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ συνήθως δεν ενημερώνεται έγκυρα σχετικά με επερχόμενες απεργίες. Όταν αναφέρεται ο ΟΑΣΑ ως πηγή, τις περισσότερες φορές εννοείται ενημέρωση μέσω email ή τηλεφώνου.
 • Όταν αναφέρεται απεργία των Λεωφορείων και Τρόλεϊ, εννοούνται ΟΛΕΣ οι γραμμές Λεωφορείων και Τρόλεϊ της ΟΣΥ συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων express, Αεροδρομίου, κ.λπ.
 • Η ώρα έναρξης της απεργίας για τα Λεωφορεία, Τρόλεϊ και το Τραμ είναι η ώρα που πρέπει να έχουν επιστρέψει στο αμαξοστάσιο (εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό). Η ώρα λήξης της απεργίας είναι η ώρα αναχώρησης από το αμαξοστάσιο. Λεωφορεία και Τρόλεϊ αρχίζουν να αποσύρονται έως και 1 ώρα πριν την έναρξη της απεργίας, ενώ το Τραμ 1.5 ώρες. Για την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας των Μέσων απαιτείται επίσης 1 και 1.5 ώρες αντίστοιχα.
 • Όσον αφορά τα δρομολόγια λεωφορείων τις ημέρες 24ωρης απεργίας των Μέσων, η απεργία συνήθως ξεκινά με την έναρξη της πρωινής βάρδιας στις 5:00 π.μ. και διαρκεί έως τις 5:00 π.μ. της επόμενης μέρας. Για επιβεβαίωση, παρακαλώ επικοινωνήστε με το 11185 του ΟΑΣΑ.
 • Οι 24ωρες απεργίες σε ΟΣΕ και Προαστιακό ξεκινούν από τα μεσάνυχτα. Δρομολόγια που φτάνουν στον τελικό προορισμό έστω και 5 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα αναστέλλονται εντελώς.
 • Τις ημέρες και τις ώρες των στάσεων εργασίας στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο (γραμμή 3). Το υπέργειο αυτό τμήμα της γραμμής, όπως και η ευθύνη της τηλεδιοίκησης ανήκει στον ΟΣΕ. (Όταν απεργούν μόνο οι ηλεκτροδηγοί/μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια του Μετρό δεν αναστέλλονται).
 •  Τις ημέρες 24ωρης απεργίας όλων των Μέσων Μεταφοράς της Αθήνας δεν ισχύει το μέτρο του δακτυλίου στο κέντρο της πόλης.

 

 • Όσον αφορά απεργίες στο ΚΤΕΛ Αττικής και τα ΚΤΕΛ γενικότερα, παρακαλώ λάβετε υπόψη τα παρακάτω: Τα ΚΤΕΛ είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι οδηγοί είναι τις περισσότερες φορές και ιδιοκτήτες των λεωφορείων. Από τον Ιανουάριο του 2009 που ξεκίνησε το athenstransport, η μοναδική γενική απεργία στα ΚΤΕΛ εξαγγέλθηκε για τις 27/10/2011 αλλά στην πράξη σημειώθηκαν μόνο καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις δρομολογίων από το σταθμό Κηφισού.  Περιπτώσεις μεμονωμένων απεργιών σε νομούς της Ελλάδας είναι πιθανές, αλλά δεν ενημερωνόμαστε/ενημερώνουμε. Σε περίπτωση απεργίας, σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε με τα κατά τόπους γραφεία των ΚΤΕΛ ώστε να ενημερωθείτε για το εάν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο που σας ενδιαφέρει.

Ενημερωθείτε: Απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας

 

Τελευταία ενημέρωση: 1 Μαΐου 2018

21 Comments

 1. μηπως ξερει κανεις να με πληροφορισει αν σημερα απεργουν τα λεωφορεια του αεροδρομειου? πρεπει το συντομοτερο να βρεθω στον χωρο του αεροδρομειου και δεν ξερω πως εκτος ταξιου. ευχαριστω

 2. Μήπως γνωρίζετε,αν αύριο 25/10/2011, θα πραγματοποιηθούν κάποια δρομολόγια των λεωφορείων από το Ελ. Βενιζέλος προς τα κτελ.(πχ. το χ93 Αεροδρόμιο-Κτελ Κηφισού)

  • “Λευκή απεργία” σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν εκτελώντας το ελάχιστο των καθηκόντων τους. Θα το καταλάβεις αν υπάρχει καθυστέρηση στις πτήσεις χωρίς κάποιο προφανή λόγο (βλάβη κλπ).

   • Ναι, την ημέρα του ταξιδιού είναι εύκολο να το καταλάβω παρατηρώντας τις καθυστερείς των άλλων πτήσεων. Το ερώτημα είναι πως να το ξέρω εκ των υστέρων.

    Όταν έχω 2 διαδοχικές πτήσεις ξεκινώντας από Ελληνικό αεροδρόμιο (Π.χ. Αθήνα-Φρανκφούρτη-Λονδίνο) αναγκάζομαι να επιλέγω πτήσεις με τεράστιο κενό αναμεσά τους (αναμονή στην Φρανκφούρτη) ώστε να μη χάσω την ανταπόκριση σε περίπτωση λευκής απεργίας στην Ελλάδα.

 3. Ο Ο.Α.Σ.Α. ναι μεν είναι υπεύθυνος για τα εισιτήρια, αλλά το συγκοινωνιακό έργο παρέχεται από τις ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ και όχι από τον ΟΑΣΑ. Δεν είναι ο ΟΑΣΑ που απεργεί. Άρα, κάθε αξίωση για παράταση διάρκειας των καρτών, αποζημίωση, ή νομικές ενέργειες (αγωγές για άρνηση παροχής υπηρεσιών, αποζημιώσεις, αδικαιολόγητο πλουτισμό κ.τ.λ.) ίσως να πρέπει να στρέφονται κατά ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ και όχι κατά του ΟΑΣΑ.

  • Ούτε ο ΟΑΣΑ απεργεί, ούτε η ΟΣΥ, ούτε η ΣΤΑΣΥ. Οι απεργίες γίνονται με απόφαση των συνδικάτων των εργαζομένων στις εταιρίες αυτές. Κανένας από τους 3 οργανισμούς δεν έχει (άμεση) ευθύνη για τη μη πραγματοποίηση των δρομολογίων τις μέρες της απεργίας. Οι κάτοχοι όμως καρτών που ζημιώνονται, είναι αυτονόητο ότι δεν θα ζητήσουν αποζημίωση από τους εργαζόμενους, αλλά από αυτόν που εισπράττει τα χρήματά τους (ΟΑΣΑ). Ρίξε μια ματιά και εδώ: https://athenstransport.com/2011/10/03/cards-strikes/

   • Έχει όμως έμμεσα ευθύνη καθώς οι εργαζόμενοι είναι προστηθέντες, και οι εργοδότης ευθύνεται για τις πράξεις τους εν ώρα εργασίας. Αν πας σε ένα κατάστημα και ο υπάλληλος σου πάρει το αντίτιμο αλλά δεν σου δίνει το προϊόν, δεν έχει ευθύνη ο καταστηματάρχης;

 4. Μπράβο παιδιά για την άκρως απαραίτητη στις ημέρες μας on-line αυτή ενημέρωση – και την προσπάθεια σας για την αμεσότητα και εγκυρότητα της. Έχετε “σωσει” κόσμο!
  Θα πρότεινα στο https://athenstransport.com/strikes/
  τα μέσα που δεν απεργούν τη όποια μέρα να μην εμφανίζονται και αυτά κόκκινα όπως, αυτά που απεργούν, ίσως πράσινα ή κάτι άλλο που να τα διαφοροποιεί για τη γρήγορη ματιά.

  • Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Αν και τις περισσότερες φορές αναφερόμαστε μόνο στα Μέσα που απεργούν και όχι σε αυτά που κυκλοφορούν κανονικά, από εδώ και πέρα τα Μέσα που δεν απεργούν θα είναι με πράσινο χρώμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*