Σπίρτζης: Πρώτα θα βρούμε λεφτά και μετά θα έχουμε σύγχρονα λεωφορεία

«Για να έχουμε σύγχρονα λεωφορεία πρέπει να μπορέσουμε να βρούμε και λεφτά» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο 24/7. Μιλώντας για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ο υπουργός δήλωσε ότι παρέλαβε τις συγκοινωνίες σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση με αποτέλεσμα να είναι κακές και οι υπηρεσίες.

Όπως ανέφερε, «Προφανώς οφείλει το ελληνικό δημόσιο να έχει σύγχρονα λεωφορεία, καθαρά λεωφορεία, τακτικές γραμμές και όλα τα υπόλοιπα που συζητάμε. Για να γίνει αυτό όμως, έπρεπε να έχουμε βρει και κάποιους οργανισμούς που ήταν υγιέστατοι. Εμείς βρήκαμε την ΟΣΥ όχι με ελλείμματα λογιστικά, να χρωστάει στους προμηθευτές, στο ΙΚΑ, στις εταιρείες που την προμηθεύανε καύσιμα, ανταλλακτικά κλπ, πάνω από 110 εκατομμύρια ευρώ. Κινδύνευσαν τρεις φορές τα λεωφορεία της ΟΣΥ να μη μπορούν να έχουν καύσιμα, αέριο για να κινηθούν.»

Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως μηχανοδηγοί του Μετρό και οδηγοί λεωφορείων, καθώς πολλοί από αυτούς μετακινήθηκαν σε άλλους οργανισμούς του δημοσίου μέσω μετατάξεων. Αυτό τον καιρό ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση που ώστε όσοι από αυτούς το επιθυμούν να επιστρέψουν στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Ουδέν νεώτερο για τις επεκτάσεις του Προαστιακού

Ο Χ. Σπίρτζης ρωτήθηκε και για την επέκταση του Προαστιακού προς το Λαύριο η οποιά έχει μπει στον πάγο αφού δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση. Ο υπουργός ανέφερε πως είναι υπέρ της επέκτασης του Προαστιακού, παραδέχτηκε όμως πως το έργο βρίσκεται σε αδιέξοδο κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν προώθησαν το έργο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*