Πρόσβαση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος|
Πρόσβαση στο λιμάνι του Πειραιά |
Πρόσβαση στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου |

Τελευταία ενημέρωση: 13 Δεκεμβρίου 2022

Τα ΚΤΕΛ είναι μεταφορικές εταιρίες (με τη μορφή Α.Ε.) που εκτελούν αστικά ή υπεραστικά δρομολόγια Λεωφορείων έχοντας ως έδρα την πρωτεύουσα ενός νομού ή ενός νησιού. Περισσότερες από μία εταιρίες μπορούν πραγματοποιούν το ίδιο δρομολόγιο έχοντας ως αφετηρία ένα Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων.

Στην Αθήνα λειτουργούν δύο Σταθμοί Υπεραστικών Λεωφορείων: ο σταθμός της λεωφόρου Κηφισού και ο σταθμός Λιοσίων. Μελλοντικά οι σταθμοί θα συστεγαστούν σε ένα νέο σταθμό που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Ελαιώνα. Εντός του νομού Αττικής, δρομολόγια επίσης πραγματοποιούν τα ΚΤΕΛ Αττικής έχοντας τρεις διαφορετικές αφετηρίες.


Υπεραστικός σταθμός Κηφισού

Από τον υπεραστικό σταθμό Κηφισού εκτελούνται δρομολόγια προς τους νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κορίνθου, Λακωνίας, Λευκάδας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σερρών, Φλώρινας και Χαλκιδικής.

Ο σταθμός βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισού, κοντά στη συμβολή της με την λεωφόρο Αθηνών. (Google MapsΠρόσβαση στο σταθμό Κηφισού από την τοποθεσία μου)

Εν συντομία

Από το σταθμό ΚΤΕΛ Κηφισού:

 • προς το κέντρο της ΑθήναςΜε τη Λεωφορειακή γραμμή 052 ως το σταθμό του Μετρό Ελαιώνας και από εκεί συνέχεια με το Μετρό ή με τη λεωφορειακή γραμμή 051 ως το Μεταξουργείο (όπου και σταθμός του Μετρό) ή την Ομόνοια.
 • προς το ΑεροδρόμιοΜε τη Λεωφορειακή γραμμή Χ93 ή με τη λεωφορειακή γραμμή 052 ως το σταθμό του Μετρό Ελαιώνας και από εκεί συνέχεια με το Μετρό.
 • προς το λιμάνι του Πειραιά: Με τη Λεωφορειακή γραμμή 052 ως το σταθμό του Μετρό Ελαιώνας και απο εκεί με το Μετρό (προς Δημοτικό Θέατρο) ή με τη λεωφορειακή γραμμή  420.
 • προς το σταθμό Λαρίσης: Μετάβαση με τη λεωφορειακή γραμμή 051 ως το σταθμό Μεταξουργείο του Μετρό και από εκεί με το Μετρό (προς Ανθούπολη).

Ο κοντινότερος σταθμό Μετρό στα ΚΤΕΛ Κηφισού είναι ο σταθμός Ελαιώνας της γραμμής 3 με τον οποίο από το Δεκέμβριο του 2019 υπάρχει σύνδεση μέσω της λεωφορειακής γραμμής 052. Επιπροσθέτως, κάποια δρομολόγια ΚΤΕΛ περνούν από το σταθμό Μετρό Ελαιώνα πριν την άφιξη στον Κηφισό ώστε να αποβιβαστούν οι επιβάτες που θέλουν να πάρουν το Μετρό. Ρωτήστε στα εκδοτήρια ή τον οδηγό για πληροφορίες.

Η πρόσβαση στο σταθμό ΚΤΕΛ του Κηφισού είναι εφικτή μέσω των Λεωφορειακών γραμμών:

Πληροφορίες Σταθμού ΚΤΕΛ Κηφισού στα τηλέφωνα 210 5124910, 210 5124911, 210 5132601. Δείτε και την ενότητα «Πληροφορίες Δρομολογίων». παρακάτω.


Υπεραστικός Σταθμός Λιοσίων

Από τον υπεραστικό σταθμό Λιοσίων εκτελούνται δρομολόγια προς τους νομούς: Εύβοιας, Ευρυτανίας, Θηβών (Βοιωτίας), Καρδίτσας, Λάρισας, Λιβαδειάς (Βοιωτίας), Μαγνησίας, Πιερίας, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Ο σταθμός βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Δαγκλή 26, στην περιοχή Τρεις Γέφυρες. (Google MapsΠρόσβαση στο σταθμό Λιοσίων από την τοποθεσία μου)

Εν συντομία

Από το σταθμό ΚΤΕΛ Λιοσίων:

 • προς το κέντρο της Αθήνας: Με μία από τις παρακάτω Λεωφορειακές γραμμές ως το σταθμό Μετρό/ΗΣΑΠ Αττική και από εκεί συνέχεια με τις γραμμές 1 ή 2 του Μετρό, ή εναλλακτικά με τα πόδια μέχρι το σταθμό ΗΣΑΠ Κάτω Πατήσια ή το σταθμό ΗΣΑΠ Άγιος Νικόλαος.
 • προς το Αεροδρόμιο: Με τη Λεωφορειακή γραμμή Χ93
 • προς το λιμάνι του ΠειραιάΜε τη Λεωφορειακή γραμμή 420
 • προς το σταθμό ΛαρίσηςΑπευθείας, με μία εκ των Λεωφορειακών γραμμών Α10 ή Β10. Εναλλακτικά, ως το σταθμό Μετρό Αττική και στη συνέχεια με τη γραμμή 2 του Μετρό

Κοντινότερος σταθμός του Μετρό/ΗΣΑΠ για μετεπιβίβαση σε Λεωφορειακή γραμμή ο σταθμός Αττική, ενώ για μετάβαση με τα πόδια ο σταθμός ΗΣΑΠ Κάτω Πατήσια ή ο σταθμός Άγιος Νικόλαος (και οι δύο βρίσκονται σε απόσταση 10-15 λεπτών με τα πόδια). Για αυτό το λόγο κάποια δρομολόγια αποβιβάζουν επιβάτες στο σταθμό Κάτω Πατήσια ή στο σταθμό Άγιος Νικόλαος πριν την άφιξη στο σταθμό της Λιοσίων. Ρωτήστε στα εκδοτήρια ή τον οδηγό για πληροφορίες.

Από το Σταθμό ΚΤΕΛ Λιοσίων, και επί της οδού Λιοσίων (στην κατεύθυνση προς κέντρο Αθήνας η στάση ονομάζεται ‘Πρακτορεία‘, ενώ στην κατεύθυνση από κέντρο Αθήνας η στάση ονομάζεται ‘Στ. Υπερ/κων Λιοσίων‘) διέρχονται οι παρακάτω Λεωφορειακές γραμμές:

Πληροφορίες Σταθμού ΚΤΕΛ Λιοσίων στο τηλέφωνο 210-8317186. Δείτε και την ενότητα «Πληροφορίες Δρομολογίων». παρακάτω.


ΚΤΕΛ νομού Αττικής

Η εταιρεία ΚΤΕΛ νομού Αττικής Α.Ε. εκτελεί δρομολόγια λεωφορείων εντός του νομού Αττικής καθώς και κάποια υπεραστικά δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Εντός του νομού Αττικής εκτελεί δρομολόγια προς/από τους παρακάτω προορισμούς:

 • Βόρεια Αττική: Καπανδρίτι, Βαρνάβας, Πολυδένδρι, Κάλαμος, Μαρκόπουλο, Αγ. Απόστολοι, Μαλακάσα, Μίλεσι, Σκάλα Ωρωπού, Ωρωπός, Συκάμινο, Δήλεσι, Χαλκούτσι, Αυλίδα
 • Νότια Αττική: Παιανία, Κορωπί, Αεροδρόμιο, Βραυρώνα, Πόρτο Ράφτη, Αυλάκι,  Καλύβια, Κουβαράς, Κερατέα, Κακιά Θάλασσα, Δασκαλειό, Πλάκα, Μαρκάτι, Λαύριο, Καμάριζα, Σούνιο (μέσω Μεσόγειων και παραλιακώς), Βάρη, Βάρκιζα, Καλύβια Παραλίας, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Παλαιά Φώκαια, Λεγρενά
 • Ανατολική Αττική: Παλλήνη, Πικέρμι, Ραφήνα, Λούτσα, Αεροδρόμιο, Μάτι, Άγιος Ανδρέας, Ζούμπερι, Νέα Μάκρη, Σχοινιάς, Κάτω Σούλι, Αγία Μαρίνα, Μαραθώνας, Καλέτζι, Γραμματικό
 • Δυτική Αττική: Σκαραμαγκάς, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Αγία Σωτήρα, Οινόη, Ερυθρές, Βίλλια, Πόρτο Γερμενό, Νέα Πέραμος, Πάχη, Μέγαρα, Άγιοι Θεόδωροι, Αλεποχώρι

* Δεν πρόκειται για δρομολόγια αλλά για προορισμούς.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω δρομολόγια (Αγίους Αποστόλους, Κάλαμο, Καπανδρίτι, Ωρωπό, Χαλκούτσι, Δήλεσι, Σούνιο μέσω Παραλίας καθώς και της γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης) έχουν ως αφετηρία την οδό Μαυροματαίων, στο Πεδίον του Άρεως (Google MapsΜετάβαση στην αφετηρία των ΚΤΕΛ Αττικής από την τοποθεσία μου). Η αφετηρία βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό Βικτώρια της γραμμής 1 του Μετρό, δια μέσου της οδού Χέυδεν.

Τα δρομολόγια προς Ραφήνα – Νέα Μάκρη – Μαραθώνα – Γραμματικό – Σούλι, Μαρκόπουλο, Καλύβια, Κερατέα έχουν ως αφετηρία το σταθμό Νομισματοκοπείο του Μετρό (Google Maps).

Τα δρομολόγια προς τη Δυτική Αττική (Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Νεράκι, Λουτρόπυργο, Ελευσίνα, Αλεποχώρι, Κινέτα, Βίλια, Ερυθρές, Οινόη, Μάνδρα και Πόρτο Γερμενό) έχουν ως αφετηρία το Θησείο (Google MapsΜετάβαση στην αφετηρία ΚΤΕΛ δυτικής Αττικής από την τοποθεσία μου), σε μικρή απόσταση από τον ομώνυμο σταθμό του Μετρό.

Τέλος, τα υπεραστικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ νομού Αττικής προς τη Θεσσαλονίκη έχουν ως αφετηρία το σταθμό του Κηφισού (βλ. παραπάνω) αλλά και την Πλατεία Αιγύπτου στο Πεδίον του Άρεως (Google MapsΜετάβαση στην πλατεία Αιγύπτου από την τοποθεσία μου), σε μικρή απόσταση από την αφετηρία της Μαυροματαίων.


Πληροφορίες Δρομολογίων ΚΤΕΛ

Πληροφορίες για όλα τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ νομού Αττικής, για τα εισιτήρια, καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα ktelattikis.gr

Πληροφορίες για τα δρομολόγια, αστικά και υπεραστικά, όλων των ΚΤΕΛ στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες των κατά τόπους ΚΤΕΛ. Για να τα επιβεβαιώσετε, μπορείτε να καλέσετε τους τηλεφωνικούς αριθμούς που αναγράφονται σε κάθε ιστοσελίδα. Για διευκόλυνσή σας, ακολουθεί μία λίστα με τις ιστοσελίδες διαφορετικών εταιριών.

Ηπειρωτική Ελλάδα:

ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, ΚΤΕΛ ΑργολίδαςΚΤΕΛ ΑρκαδίαςΚΤΕΛ ΆρταςΚΤΕΛ ΑττικήςΚΤΕΛ ΑχαΐαςΚΤΕΛ ΓρεβενώνΚΤΕΛ ΔράμαςΚΤΕΛ ΈβρουΚΤΕΛ Ευρυτανίας, ΚΤΕΛ ΗλείαςΚΤΕΛ ΗμαθίαςΚΤΕΛ ΘεσπρωτίαςΚΤΕΛ ΘεσσαλονίκηςΚΤΕΛ Θήβας, ΚΤΕΛ ΙωαννίνωνΚΤΕΛ ΚαβάλαςΚΤΕΛ Καρδίτσας, ΚΤΕΛ Καστοριάς, ΚΤΕΛ ΚιλκίςΚΤΕΛ ΚοζάνηςΚΤΕΛ ΚορινθίαςΚΤΕΛ ΛακωνίαςΚΤΕΛ ΛάρισαςΚΤΕΛ ΛιβαδειάςΚΤΕΛ ΜαγνησίαςΚΤΕΛ ΜεσσηνίαςΚΤΕΛ ΞάνθηςΚΤΕΛ ΠέλλαςΚΤΕΛ ΠιερίαςΚΤΕΛ ΠρέβεζαςΚΤΕΛ ΡοδόπηςΚΤΕΛ ΣερρώνΚΤΕΛ ΤρικάλωνΚΤΕΛ ΦθιώτιδαςΚΤΕΛ ΦλώριναςΚΤΕΛ Φωκίδας, ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

ΚΤΕΛ Μακεδονία (σταθμός)

Νησιά:

ΚΤΕΛ ΑίγιναςΚΤΕΛ ΆνδρουΚΤΕΛ ΕύβοιαςΚΤΕΛ ΖακύνθουΚΤΕΛ Ηρακλείου – ΛασιθίουΚΤΕΛ ΊουΚΤΕΛ ΚαρπάθουΚΤΕΛ ΚέρκυραςΚΤΕΛ ΚεφαλλονιάςΚΤΕΛ ΚωΚΤΕΛ ΛέσβουΚΤΕΛ Λευκάδας, ΚΤΕΛ Λήμνου, ΚΤΕΛ ΜυκόνουΚΤΕΛ ΝάξουΚΤΕΛ ΠάρουΚΤΕΛ ΡόδουΚΤΕΛ ΣαλαμίναςΚΤΕΛ ΣάμουΚΤΕΛ ΣαντορίνηςΚΤΕΛ ΣύρουΚΤΕΛ ΤήνουΚΤΕΛ Χανίων – ΡεθύμνουΚΤΕΛ Χίου

Δείτε επίσης: 


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο καλύτερος τρόπος για να ενημερωθείτε για τα δρομολόγια είναι να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες των κατά τόπους ΚΤΕΛ ή/και να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τα κατά τόπους ΚΤΕΛ ή τους σταθμούς Λεωφορείων (όλα τα τηλέφωνα στους παραπάνω συνδέσμους).  Σχόλια με συγκεκριμένες απορίες σε αυτό το άρθρο είναι πιθανό να μην απαντηθούν εγκαίρως (αν απαντηθούν από κάποιον που γνωρίζει). 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 28 Νοεμβρίου 2012 με τίτλο Σταθμοί ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, ΚΤΕΛ Αττικής και ενημερώνεται έκτοτε 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*