Τελευταία ενημέρωση: 2 Δεκεμβρίου 2022

Από το 2022, η παράταση του ωραρίου λειτουργίας κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ κατά μία με μιάμιση ώρα εφαρμόζεται στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό και στο Τραμ.

Το μέτρο της παράτασης του ωραρίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, έχει ξεκινήσει από το Τραμ (αρχικά λειτουργούσε όλο το 24ωρο τα Σαββατοκύριακα) και στη συνέχεια, από το 2008, επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα μέσα σταθερής τροχιάς. Λίγα χρόνια αργότερα, καταργήθηκε η παράταση του ωραρίου λειτουργίας στη γραμμή του ΗΣΑΠ για οικονομικούς λόγους, ενώ η παράταση του ωραρίου σε όλα τα μέσα σταμάτησε την άνοιξη του 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το μέτρο επέστρεψε σταδιακά από την άνοιξη του 2022, με παράταση του ωραρίου στο Μετρό και το Τραμ για 1 περίπου ώρα, από δύο ώρες, πριν την πανδημία.

Σήμερα ανά μέσο, ισχύουν τα εξής:


Μετρό

Στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) ισχύει  παράταση της λειτουργίας κάθε Παρασκευή και Σάββατο κατά μία ώρα (εξαιρούνται τα δρομολόγια Αεροδρομίου που εκτελούνται κάθε μέρα ως τις 23:00). Οι διελεύσεις των τελευταίων συρμών από τους σταθμούς έχουν ως εξής:Γραμμή 1 Μετρό (ΗΣΑΠ)

Αν και από το Φεβρουάριο του 2008 ίσχυε η δίωρη παράταση λειτουργίας, το μέτρο ανεστάλη “επ’ αόριστον” τον Ιούνιο του 2010 ώστε να διευκολυνθούν οι εργασίες ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής, και στη συνέχεια καταργήθηκε, καθώς κρίθηκε οικονομικά ασύμφορο.

Σήμερα, τα τελευταία δρομολόγια στην γραμμή 1 του Μετρό παραμένουν αμετάβλητα όλες τις μέρες τις εβδομάδας. Ενδεικτικά:

 • Τελευταίο δρομολόγιο από Κηφισιά προς Πειραιά: 00:15
 • Τελευταίο δρομολόγιο από Κηφισιά προς Ομόνοια: 00:30
 • Τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Κηφισιά: 00:15
 • Τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Ομόνοια: 00:30
 • Τελευταίο δρομολόγιο από Ομόνοια προς Πειραιά: 00:47
 • Τελευταίο δρομολόγιο από Ομόνοια προς Κηφισιά: 00:36

Αναλυτικά οι ώρες διέλευσης των τελευταίων δρομολογίων από κάθε σταθμό: Πρώτα και Τελευταία Δρομολόγια ΗΣΑΠΤραμ

Το Τραμ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2004 με 24ωρη λειτουργία κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Από το χειμώνα του 2010 όμως το μέτρο καταργήθηκε για λόγους μείωσης του κόστους. Σήμερα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ ισχύει παράταση της λειτουργίας κατά 1 περίπου ώρα.

Τα τελευταία δρομολόγια του Τραμ κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ:


Λεωφορεία και Τρόλεϊ

Τα τελευταία δρομολόγια στις περισσότερες γραμμές Λεωφορείων και Τρόλεϊ ξεκινούν γενικά γύρω στις 23:00 – 00:00, αν και κάποιες γραμμές ολοκληρώνουν τα δρομολόγιά τους αρκετά νωρίτερα.

Μπορείτε να δείτε τις προγραμματισμένες ώρες αναχώρησης από τις αφετηρίες και τα τέρματα κάθε γραμμής στην ιστοσελίδα της τηλεματικής. Μπορείτε να επιλέξετε από όλες οι γραμμές Λεωφορείων και Τρόλεϊ της Αθήνας.

Για τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ που κυκλοφορούν κατά τις νυχτερινές ώρες, δείτε: Τα νυχτερινά Λεωφορεία της Αθήνας


Προαστιακός

Στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, τα πρώτα και τελευταία δρομολόγια παραμένουν αμετάβλητα όλες της μέρες της εβδομάδας. Δείτε αναλυτικά όλες τις ώρες διέλευσης από τους σταθμούς: Τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας.

Ενδεικτικά:

 • Τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Αεροδρόμιο: 20:44
 • Τελευταίο δρομολόγιο από Αθήνα προς Αεροδρόμιο: 20:56
 • Τελευταίο δρομολόγιο από Άνω Λιόσια προς Αεροδρόμιο: 21:32
 • Τελευταίο δρομολόγιο από Αεροδρόμιο προς Πειραιά: 22:09
 • Τελευταίο δρομολόγιο από Αεροδρόμιο προς Αθήνα: 22:50
 • Τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Κιάτο: 22:17
 • Τελευταίο δρομολόγιο από Κιάτο προς Αθήνα: 21:59
 • Τελευταίο δρομολόγιο από Αθήνα προς Χαλκίδα: 21:51
 • Τελευταίο δρομολόγιο από Χαλκίδα προς Αθήνα: 22:26

Δείτε επίσης:

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 8 Απριλίου 2011 με τίτλο Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και ενημερώνεται έκτοτε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*