Οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας που θέλουν να εκμεταλλευτούν όλα τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μπορούν να μετακινούνται με τη χρήση (ανώνυμων ή προσωποποιημένων) καρτών Ath.ena Card.

Οι Ath.ena Card μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας ανεξάρτητα με το πόσο συχνά μετακινούνται και το εισιτήριο που χρησιμοποιούν. Ιδιαίτερα για τους δικαιούχους μειωμένου εισιτηρίου και τους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης, η έκδοση προσωποποιημένης Ath.ena Card είναι υποχρεωτική.  

Τελευταία ενημέρωση: 7 Οκτωβρίου 2018

Για να μάθετε ποιος τύπος ηλεκτρονικού εισιτηρίου ταιριάζει σε εσάς και να δείτε τις βασικές πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας

Οι παρακάτω πληροφορίες με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων έχουν χωριστεί σε 3 κατηγορίες:

Α. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Β. ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗ ATH.ENA CARD
Γ. ΧΡΗΣΗ ΑΤΗ.NA CARD


Α. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


1.  Τι είναι η Ath.ena Card;

Η Ath.ena Card είναι η νέα ηλεκτρονική κάρτα του ΟΑΣΑ. Είναι μία επαναφορτιζόμενη κάρτα και έτσι, μετά την αγορά της, είναι δυνατό να φορτίζεται ξανά και ξανά με προϊόντα κομίστρου ή με χρηματικό ποσό από τα εκδοτήρια εισιτηρίων ή τα αυτόματα μηχανήματα.

Η Ath.ena Card κυκλοφορεί σε δύο τύπους:

 • Προσωποποιημένη  Ath.ena Card
 • Ανώνυμη Ath.ena Card

Η προσωποποιημένη Ath.ena Card έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Μπορεί να φορτιστεί με προϊόντα κομίστρου μεγάλης διάρκειας (30 ημερών, 90, 180, 365 ημερών) αλλά και με προϊόντα μικρής διάρκειας (ακόμα και ένα εισιτήριο των 90 λεπτών)
 • Αν χαθεί, κλαπεί ή καταστραφεί, ο κάτοχός της δεν θα χάσει το κόμιστρο που απομένει ή την χρηματική αξία που ήταν αποθηκευμένη σε αυτήν κατά την στιγμή που δήλωσε την απώλεια, κλοπή ή καταστροφή της
 • Μπορεί να φορτιστεί και online με τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή tablet που διαθέτει NFC λειτουργία

Οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου ή δωρεάν μετακίνησης μπορούν να εκδώσουν ΜΟΝΟ προσωποποιημένη Ath.ena Card

 


2.  Τι διαφορά έχει η Ath.ena Card με το Ath.ena Ticket;

Ενώ το Ath.ena Ticket είναι ένα ανώνυμο επαναφορτιζόμενο εισιτήριο, η Ath.ena Card έχει τη δυνατότητα να εκδοθεί προσωποποιημένη, ανήκοντας αποκλειστικά στον κάτοχό της, το όνομα και η φωτογραφία του οποίου εμφανίζονται πάνω στην κάρτα. Η Ath.ena Card επίσης μπορεί να φορτιστεί με περισσότερα προϊόντα κομίστρου από το Ath.ena Ticket: από ένα ενιαίο εισιτήριο μέχρι απεριόριστες μετακινήσεις έως και 365 ημέρες.

Μία σημαντική διαφορά είναι πως οι Ath.ena Card μπορούν να φορτιστούν με έως και 2 προϊόντα κομίστρου ενώ το Ath.ena Ticket πρέπει να είναι κενό προκειμένου να επαναφορτιστεί. Τέλος, σε περίπτωση απώλειας είναι δυνατή η αντικατάσταση της προσωποποιημένης Ath.ena Card έτσι ώστε να μη χάνεται το υπόλοιπο που είναι αποθηκευμένο σε αυτή, ενώ το Ath.ena Card δεν παρέχει αυτή τη δυνατότητα.

Στον παρακάτω πίνακα συνοψίζουμε τις πιο σημαντικές διαφορές μεταξύ προσωποποιημένων και ανώνυμων Ath.ena Card και Ath.ena Ticket:

 

 


Β. ΕΚΔΟΣΗ, ΦΟΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗ ATH.ENA CARD


3.  Πώς μπορώ να βγάλω προσωποποιημένη ATH.ENA CARD;

Προσωποποιημένες Ath.ena Card εκδίδονται είτε μέσω διαδικτύου (και στέλνονται ταχυδρομικώς) είτε σε συγκεκριμένα εκδοτήρια εισιτηρίων.

! Είτε βγάλετε την κάρτα μέσω διαδικτύου είτε σε εκδοτήριο, κρατήστε τον αριθμό PIN. Θα χρειαστεί σε περίπτωση απώλειας της κάρτας.

 

Έκδοση προσωποποιημένης Ath.ena Card μέσω internet:

Μέσω διαδικτύου (προαιρετικά), προσωποποιημένη Ath.ena Card μπορούν να εκδώσουν οι δικαιούχοι ολόκληρου εισιτηρίου, οι κάτω των 18 και άνω των 65 που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο και δύο κατηγορίες δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης: οι άνεργοι και τα ΑΜΕΑ. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν προς το παρόν να εκδώσουν Ath.ena Card μόνο σε εκδοτήριο.

Η αίτηση γίνεται συμπληρώνοντας την φόρμα. Πέρα από όλα τα απαραίτητα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, αριθμός ΑΜΚΑ, αριθμός διαβατηρίου για όσους δεν έχουν ΑΜΚΑ, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση και PIN) πρέπει να ανεβάσατε και τη φωτογραφία σας η οποία θα εμφανίζεται πάνω στην κάρτα (προσοχή το μέγεθος αρχείου να είναι μικρό -200 ΚΒ ή μικρότερο- διαφορετικά εμφανίζεται σφάλμα).

Οι κάρτες αποστέλνονται στους κατόχους τους ταχυδρομικώς μέσω ΕΛΤΑ Courier. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να δει κανείς την πρόοδο της έκδοσης ή να μάθει πόσο ακριβώς καιρός θα χρειαστεί. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις απαιτούνται μέχρι και εβδομάδες. Αν η κάρτα σας έχει καθυστερήσει, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα ΕΛΤΑ Courier (διευκρινίζοντας πως πρόκειται για κάρτα του ΟΑΣΑ) και αν δεν την έχουν με τα κεντρικά του ΟΑΣΑ όπου μπορείτε να ζητήσετε να μιλήσετε με κάποιον αρμόδιο για την περίπτωση που η αίτησή σας εκκρεμεί για κάποιο λόγο.

Περισσότερες πληροφορίες:

 

Έκδοση προσωποποιημένης Ath.ena Card σε εκδοτήριο:

Για την έκδοση προσωποποιημένης Ath.ena Card στο εκδοτήριο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Βήμα 1ο: (Αν θέλετε μπορείτε να προχωρήσετε κατευθείαν στο 3ο βήμα αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος στο εκδοτήριο): Συμπληρώστε το Έντυπο Προσωποποίησης με τα στοιχεία σας
 • Βήμα 2ο: Εκτυπώστε το έντυπο με τον κωδικό QR (Πατήστε λήψη PDF και εκτυπώστε)
 • Βήμα 3ο: Απευθυνθείτε σε ένα από τα σημεία έκδοσης Ath.ena Card (δείτε παρακάτω.) Μη ξεχάσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά! (δείτε παρακάτω)

 

Σημεία έκδοσης Ath.ena Card:

Για να εκδώσετε άμεσα την προσωποποιημένη Ath.ena Card μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω εκδοτήρια:

 • Γραμμή 1 ΗΣΑΠ: Πειραιάς, Ομόνοια, Αττική, Κάτω Πατήσια, Κηφισιά
 • Γραμμή 2 Μετρό: Ανθούπολη, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Συγγρού Φιξ, Νέος Κόσμος, Δάφνη, Ελληνικό
 • Γραμμή 3 Μετρό: Αγία Μαρίνα, Μοναστηράκι, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Αμπελόκηποι, Δουκ. Πλακεντίας
 • Στάσεις Τραμ: Σύνταγμα και Αγία Φωτεινή
 • Εκδοτήρια Λεωφορείων: Αεροδρόμιο – αφίξεις, Οδός Όθωνος (Σύνταγμα)
 • Γραφεία ΟΑΣΑ: Στα γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15 Αθήνα) εκδίδονται προσωποποιημένες κάρτες μόνο στην περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε εισιτήριο 180 ή 360 ημερών)

(Η παραπάνω λίστα παρέχεται από τον ΟΑΣΑ. Δείτε τα ωράρια λειτουργίας των εκδοτηρίων λίγο πιο κάτω)

 

Δικαιολογητικά για έκδοση Ath.ena Card

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόκτηση προσωποποιημένης Ath.ena Card είναι:

α) Για Έλληνες πολίτες:

 • Αστυνομική ταυτότητα (για παιδιά κάτω των 13 επαρκεί το βιβλιάριο υγείας)
 • Έγγραφο βεβαίωσης ΑΜΚΑ (π.χ. βιβλιάριο υγείας, εκτύπωση ή υπόδειξη από κινητό βεβαίωσης από το amka.gr)
 • Για δικαιούχους μειωμένου κομίστρου, το αντίστοιχο δικαιολογητικό (π.χ. ακαδημαϊκή ταυτότητα, βιβλιάριο πολυτέκνων κ.λπ.)

β) Για αλλοδαπούς πολίτες, χωρίς αριθμό ΑΜΚΑ

 • Διαβατήριο

Κατά την έκδοση της Ath.ena Card στο εκδοτήριο, ο υπάλληλος βγάζει τη φωτογραφία του κατόχου της κάρτας. Στα εκδοτήρια δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση τυπωμένης φωτογραφίας αν και πολλά εκδοτήρια έχουν την ικανότητα να σκανάρουν έντυπες φωτογραφίες.

Επίσης ζητείται από τον κάτοχο να ορίσει 8ψήφιο κωδικό PIN για την κάρτα (για την ασφάλειά σας προτείνεται να μη χρησιμοποιήσετε κάποιο προφανή αριθμό όπως είναι η ημερομηνία γέννησής σας).

! Δεν είναι απαραίτητη η φόρτιση κάποιου κομίστρου ή χρηματικού ποσού κατά την έκδοση της προσωποποποιημένης Ath.ena Card. Οι κάρτες εκδίδονται και άδειες.

Σημειώνεται πως η Ath.ena Card μπορεί να εκδοθεί, να φορτιστεί και να επαναφορτιστεί όλες τις μέρες του μήνα και όχι μόνο τις πρώτες και τις τελευταίες μέρες όπως οι παλιές κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

 

Ωράρια Λειτουργίας Εκδοτηρίων

Ακολουθούν τα ωράρια λειτουργίας των εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς και τις στάσεις ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ. Όλα τα εκδοτήρια πλην του Μετρό στο Αεροδρόμιο και του Τραμ στη Μουσών έχουν τη δυνατότητα έκδοσης προσωποποιημένων καρτών Ath.ena Card.

 

 

 

(Ωράριο λειτουργίας από ΣΤΑΣΥ, ορθό στις 7 Οκτωβρίου 2018)


4.  Πώς μπορώ να βγάλω μία ανώνυμη Ath.ena Card;

Αν δεν θέλετε να βγάλετε προσωποποιημένη Ath.ena Card, μπορείτε να αποκτήσετε μία ανώνυμη από όλα τα ανοικτά εκδοτήρια εισιτηρίων. Δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό.

Η ανώνυμη Ath.ena Card:

 • Δεν μπορεί να φορτιστεί και να επαναφορτιστεί με προϊόντα κομίστρου μεγάλης διάρκειας (30 ημερών και πάνω)
 • Μπορεί να φορτιστεί με τα προϊόντα κομίστρου που φορτίζεται και ένα Ath.ena Ticket, καθώς και με χρηματική αξία έως 50 ευρώ (δείτε παρακάτω ερώτηση).
 • Κατά την έκδοση απαιτείται η φόρτιση με πακέτο ενιαίων εισιτηρίων 5 ή 10 (+1 δώρο) διαδρομών
 • Δεν μπορεί να φορτιστεί με προϊόντα κομίστρου μειωμένης αξίας.
 • Δεν μπορεί να αντικατασταθεί σε περίπτωση απώλειας.

5.  Ποια προϊόντα κομίστρου είναι διαθέσιμα μέσω των προσωποποιημένων ή ανώνυμων Ath.ena Card;

Μετά την έκδοσή τους (ή κατά την έκδοση αν αυτή γίνει σε εκδοτήριο), οι ανώνυμες και προσωποποιημένες Ath.ena Card μπορούν να φορτιστούν με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα προϊόντα κομίστρου επιλέξετε.

! Αντί προϊόντων κομίστρου, είναι επίσης δυνατή η φόρτιση των προσωποποιημένων καρτών με όποια χρηματική αξία θέλετε έως 50 ευρώ. Στη συνέχεια από το ποσό αυτό αφαιρείται η ανάλογη αξία των μετακινήσεων (π.χ. 1,40 ευρώ για μετακινήσεις εντός 90 λεπτών ή 10 ευρώ για μετακίνηση με Μετρό προς/από το Αεροδρόμιο)

!!  Για την φόρτιση των καρτών ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες (δείτε ερώτηση 6 παρακάτω)

Οι κάρτες μπορούν να φορτιστούν και να επαναφορτιστούν με τα παρακάτω προϊόντα κομίστρου:

Σημειώνεται ότι μειωμένα εισιτήρια κάθε τύπου είναι διαθέσιμα μόνο μέσω της προσωποποιημένης Ath.ena Card και όχι μέσω της ανώνυμης.

 

 • Τα εισιτήρια 90 λεπτών, 24 ωρών και 5 ημερών ισχύουν για μετακινήσεις με: Λεωφορεία (πλην γραμμών Αεροδρομίου), ΤρόλεϊΜετρό (εκτός διαδρομών προς και από το Αεροδρόμιο), ΗΣΑΠΤραμ και Προαστιακό (μόνο στο αστικό τμήμα, δηλαδή εκτός Αεροδρομίου, σταθμών δυτικά της Μαγούλας και βόρεια του ΣΚΑ).
 • Το εισιτήριο 24 ωρών είναι το μόνο από τα παραπάνω που ισχύει και στη γραμμή Χ80.
 • Το εισιτήριο 90 λεπτών ισχύει για απεριόριστο αριθμό μετεπιβιβάσεων μέσα σε 90 λεπτά από την πρώτη επικύρωση (π.χ. αν η πρώτη επικύρωση γίνει στις 13:02 ισχύει ως τις 14:32). Το 24ωρο εισιτήριο ισχύει ακριβώς για 24 ώρες από την πρώτη επικύρωση. Το εισιτήριο 5 ημερών ισχύει για 5×24 ώρες από τη στιγμή της πρώτης επικύρωσης (π.χ. αν η πρώτη επικύρωση γίνει Τρίτη στις 8:42 ισχύει ως την επόμενη Κυριακή στις 8:42).

 • Τα εισιτήρια Μετρό για το Αεροδρόμιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης και ως ενιαία εισιτήρια για μετεπιβίβαση στα υπόλοιπα μέσα για 90 λεπτά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στον Προαστιακό για διαδρομές ως το Αεροδρόμιο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα λεωφορεία του Αεροδρομίου και στην γραμμή Χ80.
 • Το τουριστικό εισιτήριο 3 ημερών ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα (αστικό τμήμα), για μία μετακίνηση προς και μία από το αεροδρόμιο, καθώς και για τη λεωφορειακή γραμμή Χ80. Ισχύει για 3 πλήρη 24ωρα από την επικύρωσή του.

 

 • Τα προϊόντα κομίστρου χωρίς μετακινήσεις προς/από το Αεροδρόμιο ισχύουν για μετακινήσεις με: Λεωφορεία (πλην γραμμών Αεροδρομίου και γραμμής Χ80), Τρόλεϊ, Μετρό (εκτός διαδρομών προς και από το Αεροδρόμιο), ΗΣΑΠ, Τραμ και Προαστιακό (μόνο στο αστικό τμήμα, δηλαδή εκτός Αεροδρομίου, σταθμών δυτικά της Μαγούλας και βόρεια του ΣΚΑ).
 • Τα προϊόντα κομίστρου με μετακινήσεις προς/από το Αεροδρόμιο μπορούν να χρησιμοποιούνται για μετακινήσεις με όλα τα Μαζικής Μεταφοράς (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, αστικό τμήμα Προαστιακού), συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων με λεωφορεία EXPRESS, Μετρό και Προαστιακό προς και από το Αεροδρόμιο. Δεν ισχύουν για μετακινήσεις με τη γραμμή Χ80.
 • Το εισιτήριο 30 ημερών ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα της 30ής ημέρας από την πρώτη του επικύρωση. Για παράδειγμα, ένα εισιτήριο 30 ημερών μπορεί να αγοραστεί στις 13 Οκτωβρίου. Αν η πρώτη του επικύρωση γίνει στις 16 Οκτωβρίου και ώρα 9:12 π.μ. θα ισχύει ως τις 15 Νοεμβρίου και ώρα 23:59:59.
 • Το εισιτήριο των 180 και των 365 ημερών μπορεί να αγοραστεί μόνο στο σταθμό Ομόνοια και τα γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15 Αθήνα, 1ος όροφος, μεταξύ 8:00 – 14:15, από Δευτέρα ως Παρασκευή. τηλ. 210-8200921)

Το κάθε προϊόν κομίστρου ισχύει από τη στιγμή που θα γίνει η πρώτη επικύρωση. Για παράδειγμα, μία κάρτα 30 ημερών μπορεί να αγοραστεί στις 12 Οκτωβρίου και να χρησιμοποιηθεί από τις 14 Οκτωβρίου (πρώτη επικύρωση) ως τις 13 Νοεμβρίου.


6.  Πως μπορώ να επαναφορτίσω την Ath.ena Card;

Η Ath.ena Card μπορεί να επαναφορτιστεί σε όλα τα ανοικτά εκδοτήρια εισιτηρίων, μέσω των αυτόματων μηχανημάτων ή online (μόνο οι προσωποποιημένες) μέσα από το site athenacard.gr ή την εφαρμογή Athena Card.

Αν αγοράσετε κάποιο κόμιστρο online, στη συνέχεια η φόρτιση πρέπει να γίνει μέσω κινητού ή μέσω αυτόματου μηχανήματος (Βάζετε την κάρτα στην υποδοχή και επιλέγετε “Online κράτηση”.)

Η επαναφόρτιση της Ath.ena Card δεν γίνεται μόνο τις πρώτες και τις τελευταίες μέρες του μήνα όπως συμβαίνει με τις παλιές κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ. Η έναρξη της ισχύος των προϊόντων κομίστρου μεγάλης διάρκειας (30 ημερών κλπ) γίνεται με την πρώτη επικύρωση ανεξάρτητα με το πότε θα γίνει η αγορά, όπως συμβαίνει και με τα προϊόντα μικρότερης διάρκειας.

 

Κανόνες επαναφόρτισης:

Κάθε Ath.ena Card μπορεί να περιέχει ταυτόχρονα:

 • Μέχρι και δύο διαφορετικά προϊόντα κομίστρου, π.χ. ένα απλό εισιτήριο και ένα πακέτο 5 εισιτηρίων
 • Επιπλέον του ενός ή των δύο διαφορετικών προϊόντων κομίστρου μπορεί να περιέχει και χρηματικό ποσό

Προκειμένου να φορτιστεί δεύτερο προϊόν κομίστρου, το πρώτο προϊόν που βρίσκεται ήδη μέσα στην κάρτα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο (να έχει γίνει επικύρωση). Αυτή η προϋπόθεση δεν υπάρχει για την φόρτιση με χρηματικό ποσό.

Αν προσθέσετε δεύτερο προϊόν κομίστρου ή/και χρηματικό ποσό σε μία κάρτα, το πρώτο κόμιστρο που βρίσκεται ενεργό ΔΕΝ χάνεται. Το δεύτερο κόμιστρο θα ενεργοποιηθεί μόλις χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας ΑΦΟΥ πρώτα λήξει το πρώτο.

Όταν επικυρώνετε την κάρτα σας, στην οθόνη του ακυρωτικού εμφανίζεται ΜΟΝΟ το κόμιστρο που είναι εκείνη τη στιγμή ενεργό. Τυχόν δεύτερο κόμιστρο ή/και χρηματικό ποσό θα εμφανιστεί αφού λήξει το πρώτο. Αν θέλετε να δείτε συνολικά τι περιέχει η κάρτα σας, χρησιμοποιείστε ένα αυτόματο μηχάνημα έκδοσης (επιλογή ‘Πληροφορίες κάρτας’) ή απευθυνθείτε σε ένα εκδοτήριο.

Για μία Athe.ena Card που περιέχει 2 προϊόντα κομίστρου ή/και χρηματικό ποσό, η σειρά με την οποία αυτά χρησιμοποιούνται είναι η εξής:

 1. Πρώτο προϊόν κομίστρου (το πρώτο που φορτίστηκε και ενεργοποιήθηκε)
 2. Δεύτερο προϊόν κομίστρου
 3. Χρηματικό ποσό (πάντα παραμένει τελευταίο όταν στην κάρτα υπάρχει προϊόν κομίστρου. Αν όμως πραγματοποιήσετε διαδρομή από/προς το το Αεροδρόμιο και το πρώτο προϊόν κομίστρου δεν είναι εισιτήριο Αεροδρομίου, τότε καταναλώνεται το χρηματικό ποσό – βλ. ερώτηση 11)

 

Αγορά κομίστρου online:

! Η διαδικασία μπορεί να γίνει και μέσω της εφαρμογής Athena Card για κινητά Android με τεχνολογία NFC

Για την αγορά κομίστρου μέσω ίντερνετ για προσωποποιημένη Ath.ena Card απαιτείται η εγγραφή στην ιστοσελίδα athenacard.gr με τη συμπλήρωση του αριθμού της κάρτας και ενός νέου κωδικού. ΔΕΝ πρόκειται για τον αριθμό PIN που χρησιμοποιήσατε για την έκδοση της κάρτας αλλά για ένα νέο κωδικό με τουλάχιστον 8 χαρακτήρες ο οποίος πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 1 γράμμα και 1 αριθμό και 1 σύμβολο.

Στη συνέχεια, γίνεται είσοδος πατώντας στο πεδίο ‘Αγορά/Τραπεζικό σύστημα‘. Τα βήματα για την αγορά του προϊόντος κομίστρου (ή την προσθήκη χρηματικής αξίας) είναι:

 1. Επιλογή μέσου κομίστρου (κάρτα Ath.ena Card) – ή πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket


  !
  Κατά την αγορά χρειάζεται προσοχή ώστε να μη προσθέσετε στην κάρτα κατά λάθος χρηματική αξία αντί για προϊόν κομίστρου.  Μέσω internet με την επιλογή “Προϊόν κομίστρου χρονικής διάρκειας” αγοράζετε εισιτήριο (π.χ. ενιαίο, 30 ημερών κλπ) ενώ με την επιλογή “Αποθηκευμένη Αξία” προσθέτετε χρηματικό ποσό σε ευρώ.

 2. Επιλογή προϊόντος κομίστρου χρονικής διάρκειας (εισιτήριο) ή αποθηκευμένη αξία (χρηματικό ποσό)
 3. Επιλογή προϊόντος κομίστρου (εισιτήριο)
 4. Αποδοχή όρων και πληρωμή. Όπως παρατηρούμε, ανάλογα με το προφίλ της κάρτας (ολόκληρο εισιτήριο ή μειωμένο), εμφανίζεται και η ανάλογη τιμή.

 

Η αντίστοιχη διαδικασία για online αγορά Ath.ena Ticket (online κράτηση):

 

Για να ολοκληρωθεί η φόρτιση της κάρτας με κάποιο προϊόν κομίστρου το οποίο έχετε αγοράσει online:

 • Χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Ath.ena Card από κινητό Android με τεχνολογία NFC
  ή
 • σε αυτόματο εκδοτικό μηχάνημα βάζετε την κάρτα στην υποδοχή και επιλέγετε την επιλογή “Online κράτηση” (εναλλακτικά γίνεται και σε εκδοτήριο από τον εκδότη)

Επαναφόρτιση Ath.ena Card σε αυτόματο μηχάνημα:

Για την επαναφόρτιση κομίστρου 30 ημερών από αυτόματο μηχάνημα, τα βήματα έχουν ως εξής:

Πηγή: athenacard.gr

Πιο αναλυτικά, τα βήματα για την επαναφόρτιση μίας ATH.ENA CARD με χρηματικό ποσό από αυτόματο μηχάνημα, είναι τα εξής:

! Τα βήματα για επαναφόρτιση ανώνυμης Ath.ena Card είναι τα ίδια με τη διαφορά πως δεν υπάρχουν προϊόντα κομίστρου 30 ημερών και άνω.

Αφού βάλετε την κάρτας σας στην υποδοχή, από το κύριο μενού (μετά την επιλογή της ελληνικής σημαίας), επιλέξτε “Επαναφόρτιση”

Στην επόμενη οθόνη εμφανίζονται τα προϊόντα κομίστρου (μέχρι δύο) καθώς και η αποθηκευμένη αξία που βρίσκεται ήδη μέσα στην κάρτα σας. Αν θέλετε να προσθέσετε κάποιο ακόμα προϊόν κομίστρου ή χρηματική αξία, επιλέξτε “Επαναφόρτιση” κάτω αριστερά.

Προσοχή: Για να γίνει προσθήκη δεύτερου προϊόντος κομίστρου, πρέπει να έχει ήδη ενεργοποιηθεί (επικυρωθεί ώστε και μία φορά) το πρώτο που ήδη βρίσκεται μέσα στην κάρτα.

Επιλέγετε με τι θέλετε να επαναφορτίσετε την κάρτα. Στη δική μας περίπτωση, επιλέγουμε “Αποθηκευμένη αξία” δηλαδή χρηματικό ποσό.

Με την επιλογή “Αυτόματα” μπορείτε να βάλετε το ποσό που επιθυμείτε στο μηχάνημα (δεκτά τα χαρτονομίσματα και κέρματα που απεικονίζονται, μέχρι το ποσό των 50 ευρώ. Στην δική μας περίπτωση, η κάρτα είχε ήδη 5 ευρώ άρα δεκτά θα γίνουν ως 45 ευρώ.

Αν επιλέξετε την επιλογή “Χειροκίνητα” θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε το ύψος του ποσού που θέλετε να προσθέσετε.


 

7. Πώς χρησιμοποιώ την Ath.ena Card;

Για την επικύρωση της Ath.ena Card χρησιμοποιούνται τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα που πλέον βρίσκονται σε λειτουργία σε όλα τα μέσα. Η επικύρωση γίνεται πλησιάζοντας την Ath.ena Card σε απόσταση λίγων εκατοστών από το σημείο επαφής του ακυρωτικού μηχανήματος.

 

Η έναρξη της ισχύος του προϊόντος κομίστρου που βρίσκεται αποθηκευμένο μέσα στην Ath.ena Card γίνεται με την πρώτη επικύρωση ανεξάρτητα από το πότε έγινε η αγορά.

Σημειώνεται ότι μετά την επικύρωση ενός προϊόντος κομίστρου (π.χ. εισιτήριο 90 λεπτών) δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση όσες φορές και να περάσεις την κάρτα από μηχάνημα αυτά τα 90 λεπτά.

Σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ: Τα νέα επικυρωτικά μηχανήματα έχουν μπλε χρώμα. Πλησιάζεις την κάρτα ή το εισιτήριο στην περιοχή κάτω από την οθόνη και βλέπεις αν η επικύρωση έχει γίνει επιτυχώς. Σε κάθε επιτυχή επικύρωση εμφανίζονται 4 πράσινες ενδείξεις LED, μήνυμα στην οθόνη ‘’Επιτυχής’’ και ακούγεται ηχητικό επιτυχούς επικύρωσης. Σε περίπτωση εσφαλμένης επικύρωσης εμφανίζονται 4 κόκκινες ενδείξεις LED, μήνυμα στην οθόνη ‘’Ανεπιτυχής’’ και ακούγεται ηχητικό ή φωνητικό μήνυμα ανεπιτυχούς επικύρωσης.

Όποιο τύπο κομίστρου και αν έχεις, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ απαιτείται επικύρωση κάθε φορά που μπαίνεις σε όχημα (όχι όταν βγαίνεις).

Σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό: Η επικύρωση του εισιτηρίου γίνεται στις μπάρες που έχουν τοποθετηθεί εκεί όπου βρίσκοταν τα παλιά επικυρωτικά μηχανήματα. Χρησιμοποιείς την οθόνη που βρίσκεται στα δεξιά σου όπως μπαίνεις στην μπάρα. Πλησιάζεις το εισιτήριο ή κάρτα και βλέπεις αν η επικύρωση έχει γίνει επιτυχώς. Σε κάθε επιτυχή επικύρωση εμφανίζονται 4 πράσινες ενδείξεις LED, μήνυμα στην οθόνη ‘’Επιτυχής/Successful’’ και ακούγεται ηχητικό επιτυχούς επικύρωσης. Σε περίπτωση εσφαλμένης επικύρωσης εμφανίζονται 4 κόκκινες ενδείξεις LED, μήνυμα στην οθόνη ‘’Ανεπιτυχής/Fail’’ και ακούγεται ηχητικό ή φωνητικό μήνυμα ανεπιτυχούς επικύρωσης.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ απαιτείται επικύρωση κάθε φορά που περνάς από μπάρα, μπαίνοντας και βγαίνοντας από το σταθμό.

Πέρα από την επικύρωση, στην οθόνη εμφανίζεται ο υπολειπόμενος χρόνος (ή η υπολειπόμενη χρηματική αξία) μέχρι την λήξη ισχύος του κομίστρου.


 

8.  Τι γίνεται αν λήξει το προϊόν κομίστρου πριν ολοκληρώσω τη διαδρομή μου;

Είναι πολύ σημαντικό το προϊόν κομίστρου που έχει επικυρωθεί να μη λήξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ, αν το προϊόν κομίστρου (π.χ. εισιτήριο 90 λεπτών) λήξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής και στη συνέχεια γίνει έλεγχος εισιτηρίων, επιβάλλεται πρόστιμο στον κάτοχο της κάρτας.

Σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό αν το προϊόν κομίστρου έχει λήξει πριν από την έξοδο από ένα σταθμό, η μπάρα δεν θα ανοίξει για την έξοδο του επιβάτη. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ο επιβάτης θα πρέπει να πατήσει το κομβίο κλήσης του υπεύθυνου του σταθμού για να του ανοίξει και να εξέλθει.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επαναφορτίσετε την Ath.ena Card -προσωποποιημένη ή ανώνυμη- με οποιοδήποτε προϊόν κομίστρου πριν λήξει το πρώτο προϊόν με το οποίο έχει φορτιστεί (αρκεί να είναι ενεργοποιημένο).

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, σχεδιάζεται οι μπάρες να ανοίγουν κατά την έξοδο στην περίπτωση που το προϊόν κομίστρου έχει λήξει αλλά υπάρχει άλλο προϊόν κομίστρου μέσα στην κάρτα.


 

9. Τι γίνεται σε περίπτωση ελέγχου εισιτηρίου;

Σε περίπτωση ελέγχου εισιτηρίου, ο κάτοχος της Ath.ena Card δείχνει την κάρτα του στον ελεγκτή ο οποίος είναι εφοδιασμένος με φορητή συσκευή ανάγνωσης που δείχνει αν η κάρτα περιέχει προϊόν κομίστρου το οποίο βρίσκεται σε ισχύ. Όσον αφορά τη διαδικασία επιβολής προστίμου, δείτε: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον έλεγχο εισιτηρίων και τα πρόστιμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


 

10. Έχω αγοράσει προϊόν αλλά δεν εμφανίζεται φορτωμένο στην κάρτα. Γιατί;

Για να φορτωθεί το προϊόν κομίστρου που έχετε αγοράσει μέσω internet στην κάρτα (βλ. ερώτηση 6) πρέπει είτε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Ath.ena Card από κινητό Android με τεχνολογία NFC είτε να πάτε σε αυτόματο εκδοτικό μηχάνημα, να βάλετε την κάρτα στην υποδοχή και επιλέξετε την επιλογή “Online κράτηση”. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει και σε εκδοτήριο από τον εκδότη.

Επίσης, σε περίπτωση που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την κάρτα, πρέπει να γίνει υποχρεωτικά ενεργοποίηση σε εκδοτήριο εισιτηρίων. Στη συνέχεια μπορεί να φορτωθεί το ποσό.


 

11. Πώς αγοράζω εισιτήριο αεροδρομίου με Ath.ena Card;

Καθώς για να ενεργοποιηθεί ένας τύπος εισιτηρίου (π.χ. Αεροδρομίου) πρέπει να μην βρίσκεται άλλος τύπος εισιτηρίου μέσα στην Ath.ena Card (βλ. ερώτηση 6), ισχύουν τα εξής:

Αν η κάρτα σας είναι κενή, μπορείτε να την φορτίσετε με 1 εισιτήριο αεροδρομίου.

Αν η κάρτα σας είναι ήδη φορτισμένη με κάποιο προϊόν κομίστρου (είτε ενεργοποιημένο είτε όχι) ή αν θέλετε 2 διαφορετικούς τύπου εισιτηρίων (π.χ. αεροδρομίου και ενιαίο) έχετε δύο επιλογές:

 • να προσθέσετε στην κάρτα σας χρηματική αξία (όχι προϊόν κομίστρου) η οποία θα αφαιρεθεί με την ολοκλήρωση της διαδρομής σας (10 ευρώ για μετάβαση με το Μετρό, 6 ευρώ για μετάβαση  με το λεωφορείο).
 • να αγοράσετε πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket φορτισμένο με εισιτήριο αεροδρομίου.

 

12. Μέχρι πότε ισχύουν τα εισιτήρια που έχω αγοράσει; 

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα προϊόντα κομίστρου με τα οποία έχετε φορτίσει την Ath.ena Card ή το Ath.ena Ticket δεν έχουν κάποια ημερομηνία λήξης. Παραμένουν στην κάρτα μέχρι να χρησιμοποιηθούν.

Ωστόσο, έχει αναφερθεί επισήμως πως η κάθε κάρτα Ath.ena Card έχει χρόνο ζωής τα 10 έτη ενώ το κάθε Ath.ena Ticket το ένα έτος. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα έχει να κάνει περισσότερο με τη φυσική φθορά της κάρτας και όχι με το κόμιστρο. Εφόσον έχετε προσωποποιημένη Ath.ena Card το υπόλοιπο της κάρτας δεν χάνεται σε περίπτωση φθοράς/απώλειας/κλοπής της κάρτας (βλ. ερώτηση 16).


 

13.  Μπορώ να αγοράσω Ath.ena Card με πιστωτική κάρτα; 

Η αγορά κομίστρου για Ath.ena Card με πιστωτική/χρεωστική κάρτα είναι δυνατή σε όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων (με εξαίρεση τα περισσότερα εκδοτήρια εισιτηρίων της ΟΣΥ) και σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα νέου τύπου. Κάρτες επίσης δέχονται (σύμφωνα με το νόμο) περίπτερα και λοιπά σημεία έκδοσης και ανανέωσης εισιτηρίων και καρτών.


 

14.  Τι κάνω αν είμαι δικαιούχος δωρεάν μετακίνησης;

Οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης πρέπει υποχρεωτικά να εκδώσουν προσωποποιημένη Ath.ena Card. Αναλυτικές πληροφορίες:


 

15. Τι κάνω αν είμαι δικαιούχος μειωμένου εισιτηρίου;

Από την 1η Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου (παιδιά και νέοι από 7 έως 18, φοιτητές, άνω των 65 κ.λπ.) πρέπει υποχρεωτικά να εκδώσουν προσωποποιημένη Ath.ena Card την οποία μπορούν να επαναφορτίζουν με μειωμένα εισιτήρια από αυτόματα μηχανήματα, εκδοτήρια ή μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε πως στους σταθμούς του Προαστιακού θα συνεχιστεί η έκδοση και επαναφόρτιση μειωμένων εισιτηρίων (αντίστοιχων των Ath.ena Ticket, κατάλληλων για μετακίνηση σε όλα τα μέσα) για τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου.


 

16. Τι κάνω αν χάσω ή μου κλέψουν την ATH.ENA CARD;

Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής προσωποποιημένης ATH.ENA CARD υπάρχει διαδικασία αντικατάστασης και μεταφοράς του υπολοίπου σε νέα. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.


 

17.  Είναι ασφαλή τα προσωπικά μου δεδομένα;

Αρχικά, με την υπ’ αριθμόν 1/2017 απόφασή της, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έδωσε απορριπτική γνωμοδότηση για τη λειτουργία του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτήριου. Αφού ο ΟΑΣΑ προχώρησε σε μερική τροποποίηση του συστήματος, η Ανεξάρτητη Αρχή έδωσε τελικά το πράσινο φως -υπό προϋποθεσεις- για την έναρξη έκδοσης των Ath.ena Card. Μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση της ΑΠΔΠΧ εδώ.


 

18. Τι ισχύει για τις μετακινήσεις με τον Προαστιακό;

Οι κάρτες Ath.ena Card και τα εισιτήρια Ath.ena Ticket ισχύουν και για μετακινήσεις στο αστικό τμήμα του Προαστιακού (πλην σταθμών δυτικά της Μαγούλας και βόρεια του ΣΚΑ).

Για επιβάτες που θέλουν να μετακινηθούν από/προς σταθμούς εκτός του αστικού τμήματος του Προαστιακού ισχύουν διαφορετικά εισιτήρια και κάρτες που εκδίδονται σε όλους τους σταθμούς του Προαστιακού.

 


Δείτε επίσης:

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Όσοι δικιουνται μειωμένο κόμιστρο λόγω ηλικίας, μπορούν να εκδώσουν καρτα και με την online αίτηση.

  Τα προϊόντα 180 και 365 ημερών μπορούν να φορτιστουν στην καρτα ΚΑΙ από τα αυτόματα μηχανήματα.
  https://uploads.disquscdn.com/images/b742dfb374268bb97ab9c3aafb7142bcb7bb68d452e7c1fc1449694e4df17ed7.jpg

 • dion

  συμφωνα με τις δηλωσεις του κυριου Σπιρτζη τελη ιανουαριου κλειναν οι μπαρες μετα τελη φεβρουαριου κλεινουν οι μπαρες, τελικα ποιανου μηνα στα τελη κλεινουν οι μπαρες;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Πραγματικα, ένας Θεός ξέρει…

   Τώρα θα βγει και θα πει ότι θα κλείσουν τέλη Μαρτίου κ.ο.κ.

   • dion

    Χαχαχα γεια σου ελλαδαρα μου απαιχτη!!!

 • g.k.

  Έχω ανώνυμη επαναφορτιζόμενη κάρτα. Σε 3 εκδοτήρια μου είχαν πει ότι δεν μπορεί να προστεθεί εισιτήριο/α αν δεν μηδενιστεί το προηγούμενο υπόλοιπο, παρά μόνο ότι αν ήθελα θα μπορούσα να προσθέσω χρηματικό υπόλοιπο ως κουμπαρά και μόνο. Σε σταθμό μετρό σήμερα, στο εκδοτήριο, μου πρόσθεσαν κανονικά 10+1 εισιτήρια διάρκειας 90′ παρόλο που είχε υπόλοιπο μέσα άλλα 3 εισιτήρια διάρκειας 90′. Όταν ρώτησα αν θα μπορούσα να προσθέσω και χρηματικό υπόλοιπο επιπλέον, η απάντηση ήταν αρνητική διευκρινίζοντας ότι πρώτα πρέπει να λήξουν τα 3 εισιτήρια και όταν ρώτησα αν επηρρεάζουν τα 10+1, δηλαδή αν θα πρέπει να λήξουν και αυτά, είπε όχι.
  ( Να τολμήσω να πω ότι είναι τιτανομέγιστο αυτό το κράτος και ο λαός του; )
  Τι ισχύει άραγε;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Λοιπόν, οι ανώνυμες φορτίζονται όπως οι προσωποποιημένες. Πάντα μπορείτε να βάζετε αποθηκευμένη αξία (τον κουμπαρά που λέτε, όπου κάθε φορά “τραβάει” 1.40€), ανεξάρτητα από τα πόσα κόμιστρα έχει η κάρτα.

   Όσον αφορά τα κόμιστρα, μπορείτε να βάλετε μέχρι 2, αρκεί το 1ο να είναι ενεργοποιημένο (να το έχετε επικυρώσει τουλάχιστον 1 φορά).

   Για μια πιο αναλυτική απάντηση κοιτάξτε στην ερώτηση “Πόσα προϊόντα κομίστρου μπορώ να έχω ταυτόχρονα στην κάρτα μου ή στο εισιτήριό μου; Με ποια σειρά ενεργοποιούνται;“, που μπορείτε να βρείτε εδώ: https://athenacard.gr/smartafc/general/customers/FAQ.dev

 • Nickolas

  Πρέπει να γίνει απλούστερη η επαναφόρτιση της κάρτας/εισιτηρίου, με ηλεκτρονικά μέσα. Βρισκόμαστε στη μέση του πουθενά περιμένοντας λεωφορείο, χωρίς υπόλοιπο στην κάρτα και χωρίς τρόπο να αποκτήσουμε κόμιστρο. Τις προάλλες περιπλανιόμουν 40 λεπτά μέχρι να βρω πρόσβαση σε σχετικό μηχάνημα ανανέωσης υπολοίπου. Αν δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, ίσως θα πρέπει να τοποθετηθεί σύστημα σε πολλά περισσότερα σημεία απ’ ότι συμβαίνει σήμερα.

  • Nikitas Iliopoulos

   Εαν έχετε κινητο android μπορείτε μεσω κινητου και να αγοράσετε και να επαναγορτίσετε την κάρτα σας. Αλλά ναι το δίκτυο πρέπει να διευρυνθεί

   • Nickolas

    Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό ισχύει και για ανώνυμες κάρτες; Γιατί είχα την εντύπωση πως είναι (δυστυχώς και για κάποιο ακατανόητο λόγο) μόνο για προσωποποιημένες.

    • Nikitas Iliopoulos

     Όχι ειναι μόνο για τις προσοποποιημένες αλλα ένας συχνός χρήστης των ΜΜΜ της αθήνας δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην εκδώσει μια προσωποποιημένη για όλες τις ανέσεις και επιπλέον δυνατότητες που προσφέρει.

     • Nickolas

      Είμαι συχνός χρήστης των ΜΜΜ (όχι καθημερινός όμως για να βγάλω μηνιαία κάρτα) και δεν βγάζω προσωποποιημένη γιατί δεν έχω καμιά διάθεση/όρεξη και χρόνο να μπω σε όλη τη γραφειοκρατία που απαιτείται. Και θα ανέμενα κάποιες βασικές παροχές όπως η ηλεκτρονική ανανέωση να επιτρέπονται σε κάθε τύπου εισιτηρίου/κάρτας. Εξάλλου, όλες οι κάρτες έχουν ένα μοναδικό ID μέσω του οποίου θα μπορούσε να γίνει η σύνδεση με κάποιο προφιλ και η ανανέωση υπολοίπου.

     • Nikitas Iliopoulos

      Η προσωποποιημένη κάρτα δεν είναι μόνο απαραίτητα μηνιαία. Με την προσοποποιημένη μπορείτε εκδόσετε ότι κόμιστρο θέλετε. Από το απλό των 90λεπτών μέχρι την ετήσια. Πλέον η διαδικασία ειναι 2 λεπτά. Με μια απλή ταυτότητα και ενα έγγραφο ΑΜΚΑ και τελειώσατε. Σίγουρα αυτό που λέτε πρέπει να γίνει και λογικά (δεν ξέρω πως έχουν υλοποιήσει το σύστημα τους) γίνεται απλά το σύστημα είναι ακόμα πρόσφατο. Ελπίζω να το δούμε και αυτό στους επόμενους μήνες όπως και πολλά άλλα που στο εξωτερικό ειναι αυτονόητα αλλα εδώ όχι

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Ειδικά για τις ανώνυμες, θα έπρεπε να φορτίζονται μέσω του site και του κινητού, όπως και οι ανώνυμες Oyster αν δεν κάνω λαθος.
      Αλλά ως γνωστόν, η ΑΠΔΠΧ το έχει απαγορέψει ώστε να διατηρείται πλήρης ανωνυμία στις ανώνυμες κάρτες.

     • Nickolas

      Κι αυτό λύνεται αν υπάρχει καλή θέληση, βγάζει μια ειδική κατηγορία ανώνυμες e-reloaded (χωρίς να καταργήσει τις υπάρχουσες ανώνυμες) για όσους θέλουν να έχουν ανώνυμες και επαναφορτιζόμενες με αυτό τον τρόπο.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Και εκεί είναι που ξεφεύγει η κατάσταση. Γιατί να πρέπει οι ανώνυμες να είναι τόσο ανώνυμες και όχι σαν τις αντίστοιχες Oyster. Γιατί η αρχή πρέπει να είναι τόσο συντηρητική και να αναγκάζει έστω, τον ΟΑΣΑ να πρέπει να δημιουργήσει άλλη κατηγορία καρτων;

      Κατα τη γνώμη μου, οι ανώνυμες θα έπρεπε να είναι ίδιες με τις προσωποποιημένες, με τη διαφορά ότι δεν θα είναι προσωποποιημένες, ότι δεν θα αντικαθίστανται και ότι δεν θα παίρνουν κόμιστρα άνω των 30 ημερών. Σε όλα τα υπόλοιπα, να είναι ίδιες.

      Γιατί με το να απαγορεύεις την online φόρτισή τους, ουσιαστικά στρέφεις κάποιον που για δικούς του λόγους, δεν θέλει να δώσει τα στοιχεία του, στα εισιτήρια, χάνοντας έτσι «προνόμια», όπως η 10ετης διάρκεια ζωής και η δυνατότητα φόρτισης με αποθηκευμένη αξία.

     • Nickolas

      Αξία σε ευρώ μπορείς να αγοράσεις και με τις ανώνυμες, το έχω χρησιμοποιήσει. Κατά τα άλλα συμφωνώ αλλά θα πρέπει να λυθεί με κάποιο τρόπο δεν γίνεται να τρέχεις να ψάχνεις μηχάνημα να φορτίσεις την κάρτα σου. Πριν λίγες μερες έψαχνα 40-45 λεπτά να βρω εισιτήριο καθώς συνειδητοποίησα πως η κάρτα μου είχε ξεμείνει μόλις μπήκα σε λεωφορείο να επικυρώσω. Πραγματικά γελοίο

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Για τη χρηματική αξία, το ξέρω. Γι’αυτο ειπα ότι όταν στρεφεις κάποιον στα εισιτήρια (επειδή δε βλέπει να έχουν ουσιαστική διαφορά από την ανώνυμη), αυτός χάνει δυνατότητες όπως η χρηματική αξία.

      Και ναι, πρέπει να το λύσουν αυτό με την ΑΠΔΠΧ και μέχρι τότε να προμηθεύσουν όσο το δυνατό περισσότερα περίπτερα με POS επαναφόρτισης εισιτηρίων και καρτων. Τουλάχιστον να μπορείς να φορτίσεις την καρτα, γιατί θες να αγορασεις εισιτήριο και δεν μπορείς.

     • Nikitas Iliopoulos

      Ε ναι!! Απλα στις oyster πρεπει να κάνεις λογαριασμό στο tfl και τα στοιχεια που ζητάει δεν είναι λίγα. Ουσιαστικά σαν προσωποποιημένη είναι. Γιατί έαν δεν κάνω λάθος και απλά registered να την έχεις κάνει τα προνόμοια της προσωποποιημένης τα έχεις.

 • SunkenFool

  Όποιος/α γνωρίζει, παρακαλώ να μου πει:
  Έχω προσωποποιημένη κάρτα με εισιτήριο διάρκειας 30 ημερών για όλα τα μέσα πλην αεροδρομίου. Έστω ότι θέλω να πάω στο αεροδρόμιο με το μετρό για μια πτήση μου και θα επιστρέψω στην Αθήνα αεροπορικώς μετά από 1 εβδομάδα, οπότε και θα πάρω το μετρό από το αεροδρόμιο.
  Απ’ ότι καταλαβαίνω, μέσω του επίσημου site της ATH.ENA Card, μιας και χρειάζομαι 2 εισιτήρια από/προς το αεροδρόμιο (και όχι το εισιτήριο μετ’επιστροφής, αφού η 2η επικύρωση πρέπει να γίνει σε διάστημα 48 ωρών από την 1η) θα πρέπει να φορτίσω την κάρτα μου με χρηματική αξία τουλάχιστον €20 (€10 * 2) και το αντίστοιχο ποσό θα αφαιρείται αυτόματα από την αποθηκευμένη αξία.
  Έστω, τώρα, ότι επιβιβάζομαι στο μετρό προς το αεροδρόμιο από έναν άλλο σταθμό (πχ. Εθνικής Άμυνας) και το εισιτήριο των 30 ημερών δεν έχει λήξει ακόμα. Φαντάζομαι ότι κατά την επικύρωση της κάρτας μου στο μηχάνημα κατά την είσοδο θα χρησιμοποιηθεί το μηνιαίο εισιτήριο και δεν θα αφαιρεθεί τίποτα από την αποθηκευμένη χρηματική αξία. Όταν, όμως, φτάσω στο αεροδρόμιο τι γίνεται; Θα αφαιρεθούν τα €10 από την κάρτα όταν την επικυρώσω κατά την έξοδο από το σταθμό, ή θα παρουσιαστεί πρόβλημα; Η εναλλακτική μου είναι να φορτίσω ένα από τα ATH.ENA Tickets με τέτοιου είδους κόμιστρο, αλλά θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω την κάρτα μου.
  Ευχαριστώ!

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Είναι ακριβώς όπως το περιγράψατε. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο ΟΑΣΑ, τα 10€ θα αφαιρεθούν κατα την έξοδο. Όμως, μιας και δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά, δεν μπορώ να σας απαντήσω αν θα παρουσιαστεί πρόβλημα ή όχι.

   Ο «ασφαλέστερος» τρόπος είναι να πάτε στο αεροδρόμιο με ATH.ENA Ticket και να επιστρέψετε με 10€ χρηματική αξία στην καρτα (μιας και σε αυτή την περίπτωση τα 10€ θα αφαιρεθούν κατα την είσοδο).

   • SunkenFool

    Ευχαριστώ για την απάντηση. Αν και τώρα που το σκέφτομαι θα συνέφερε περισσότερο να αγοράσω ένα κόμιστρο 30 ημερών με μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο, έστω και για ένα μόνο μήνα, δίνοντας €19 παραπάνω αντί για €20.

 • 1. Δεν έχει σημασία η ηλικία. Αρκεί να υπάρχει ακαδημαϊκή ταυτότητα με ένδειξη “δελτίο εισιτηρίου”.
  2. Πρόκειται για κάρτα 360 ημερών που ισχύει από οποιαδήποτε μέρα εκδοθεί.
  3. Γίνονται δεκτές.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Να κάνω κάποιες διορθώσεις:
   2. Η καρτα είναι 365 ημερών, όχι 360.
   3. Η καρτα μπορεί να εκδοθει από οποιοδήποτε σταθμό που εκδίδει προσωποποιημένες κάρτες και στη συνέχεια να φορτωθεί με ετήσιο κόμιστρο από το μηχάνημα.

 • Gianna Palaitsaki

  Καλησπέρα σας, είμαι άνεργη δικαιούχος της δωρεάν μετακίνησης κι έχω κάνει την online υποβολή αίτησης μέσω του site ολοκληρώνοντας με αποθήκευση δεδομένων. Έχουν περάσει περίπου 20 ημέρες αν το θυμάμαι σωστά κι δεν έχω λάβει κάτι μέσω ταχυδρομείου. Πως μπορώ να ενημερωθώ αν είναι σε εξέλιξη η έκδοση ή έχει χαθεί;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Η αποστολή των καρτων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

   Για να μείνετε ενήμερη σχετικά με το ποτέ θα ξεκινήσει, μπορείτε να παρακολουθείτε καθημερινά το site ή/και τα σχόλια άλλων αναγνωστών, σε περίπτωση που λάβουν την καρτα τους κάποια στιγμή.

   • Gianna Palaitsaki

    Ευχαριστώ

   • Nickolas

    Καλό θα ήταν, όταν μπαίνει κάποιος να στείλει ηλεκτρονική αίτηση, να ενημερώνεται πως, επιλέγοντας αυτή τη μέθοδο, μπορεί να πάρει και μήνες έως ότου την παραλάβει, καθώς απ’ ότι καταλαβαίνω ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το σύστημα με την εταιρεία που έχει αναλάβει (ή που θα αναλάβει) το έργο.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Ο ανάδοχος σύμφωνα με την προθεσμία που γράφει στο pdf του διαγωνισμού ( http://www.oasa.gr/pdf/el/prok/2018/2_2018.pdf ), σήμερα πρέπει να παραδώσει 50.000 κάρτες στα ΕΛΤΑ.
     Τώρα, αν ο ανάδοχος θα ακολουθήσει την προθεσμία, δεν το ξέρουμε.

     Ο διαγωνισμός έγινε στις 7/2.

 • Efi Papageorgiou

  Καλησπέρα. Αν κάνω αίτηση ηλεκτρονικά για προσωποποιημένη κάρτα, μπορεί κάποιος άλλος να την παραλάβει αντί για εμένα; Ευχαριστώ

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Δεν το ξέρουμε αυτό. Μπορεί την καρτα να την στέλνουν και με απλό ταχυδρομείο (και όχι με τα ΕΛΤΑ Courier) όποτε να αφήνουν το φάκελο στο γραμματοκιβώτιο.

   Πάντως, ρωτήστε και στο 11 185 (τηλ. κέντρο ΟΑΣΑ) μήπως ξέρουν.

   • Efi Papageorgiou

    Ευχαριστώ!

 • Anna Skalida-Kougioumtzoglou

  ναι έχετε δίκιο τον Ιανουάριο την έκανε απλά μπερδεύτηκα με μια άλλη ετησι που είχα κάνει για τον ΟΑΕΔ.οποτε περειμενω να μου έρθει.και πάλι συγνώμη λάθος δικό μου

 • Anna Skalida-Kougioumtzoglou

  Καλημέρα έκανα Δεκεμβρίο τιην ετηση Για την κάρτα απεριόριστων διαδρομών για ανέργους και ακόμα δεν μ έχει σταλθεί που πρέπει να απευθυνθώ γτ τα στοιχεία μου ήταν σωστά.εντομεταξη όταν έκανα την ετηση το μόνο που μου στηλανε ήταν πως καταχωρήθηκε η ετιση.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Τον Δεκέμβριο αποκλείεται να είχατε κάνει την αίτηση, μιας και η πλατφόρμα ενεργοποιήθηκε στα μέσα Ιανουαρίου.

   Η αποστολή των καρτων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

   Και μια παράκληση: Αν μπορείτε να αποφεύγετε τα ορθογραφικά λάθη, ώστε αυτό που γράφετε να είναι πιο εύκολο στην ανάγνωση.

 • dramajunkie

  Παρακαλώ μία διευκρίνιση,
  εάν έκανες τον περασμενο μηνα online αίτηση για κάρτα ως άνεργος αλλά τελικά προσλαμβανεσαι στο διάστημα πριν την παραλαβή της, τότε ακυρώνεται η αίτηση και πρεπει να γινει εκ νέου;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Όταν θα πάρετε την καρτα, θα πρέπει να πάτε σε εκδοτήριο και είτε να σας την ενεργοποιήσουν ως κανονική, είτε να την ακυρώσουν και να σας βγάλουν καινούργια.

 • Lily Choi

  σε περιπτωση που χασουμε τον κωδικο..τι γινεται??

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Αν χάσετε τον 8ψήφιο κωδικό, που πληκτρολογήσατε κατά την έκδοση, δεν έχετε πλέον τη δυνατότητα να μεταφέρετε το τρέχον υπόλοιπό σας σε καινούργια κάρτα, σε περίπτωση που χάσετε αυτήν που έχετε τώρα.
   Επιπλέον, δεν μπορείτε να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο athenacard.gr, σε περίπτωση που τον ξεχάσετε.

   Άρα, αν χάσετε την κάρτα, θα χάσετε και τυχόν αποθηκευμένη αξία ή εισιτήρια. Σε αυτήν την περίπτωση, θα βάλετε καινούργιο 8ψήφιο κωδικό για την έκδοση της καινούργιας κάρτας.

 • σιμπιού

  Υπάρχει δυνατότητα αποστολής της κάρτας (έστω της ανώνυμης) σε κάτοικο χώρας της Ε.Ε.. Αυτή η δυνατότητα θα βοηθούσε και τον τουρισμό της Ελλάδας σημαντικά!!

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Πρώτον, οι ανώνυμες εκδίδονται μόνο από εκδοτήρια.
   Δεύτερον, όχι οι προσωποποιημένες κάρτες στέλνονται μόνο εντός Ελλάδας.

   Τι σχέση έχει αυτό με τον τουρισμό; Τουρισμό έχουμε ούτως ή άλλως και μάλιστα ο αριθμός των επισκεπτών αυξάνεται κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ελ.Βενιζέλος.

   Υπάρχει περίπτωση ένας κάτοικος άλλης χώρας να αποφασίσει αν θα έρθει στην Ελλάδα με βάση το αν η καρτα για το μετρό μπορεί να σταλθεί σπίτι του;

   • σιμπιού

    Ευχαριστώ Δημήτρη, η υπηρεσία αυτή δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό συμβαίνει ήδη και αρκετό χρονικό διάστημα με την αντίστοιχη ηλεκτρονική κάρτα ΜΜΜ του Λονδίνου και υποψιάζομαι και αλλού. Επιπλέον ο λόγος ο οποίος το αναφέρω είναι διότι με αυτόν τον τρόπο γίνεται βελτιστοποίηση της υπηρεσίας, π.χ. είμαι πανεπιστημιακός και αναλαμβάνω να διοργανώσω διεθνές συνέδριο στην Αθήνα φέρ’ ειπείν και έχω φτιάξει ιστότοπο για να δώσω οδηγίες στους ανθρώπους για την διευκόλυνση τους και τους αναφέρω ό,τι υπάρχει δυνατότητα να παραλάβεται την κάρτα πριν φτάσετε Αθήνα (και παραθέτω ένα σύνδεσμο για παράδειγμα) και να μην περιμένετε στο κάθε εκδοτήριο (επειδή π.χ. υπάρχει πολύ κίνηση ή ο υπάλληλος λείπει από το εκδότηριο) αντίστοιχο παράδειγμα είναι αυτό με τους εκπροσώπους επιχειρήσεων, επισκέπτες κτλπ. οι οποίοι μπορεί να φτάνουν στην Αθήνα για προγράμματα εκδηλώσεων (Hellexpo, κτλπ.). Όταν προσφερόνται περισσότερες δυνατότητες σε μια υπηρεσία γίνεται βελτιστοποίηση της εμπειρίας του πελάτη ο οποίος με την σειρά του μεταφέρει αυτή την θετική εμπειρία στους συνανθρώπους του και συμβάλει στην βελτίωση της εικόνας της οποιαδήποτε πόλης. (Οι Λεπτομέρειες κάνουν την Διαφορά).

    • Nikitas Iliopoulos

     Συμφωνω απόλυτα αλλά μέχρι προχτές δεν μπορούσαμε να τις εκδόσουμε καν μέσω ίντερνετ. Και πάλι καλά να λέμε!!! Θα έρθει και αύτο πιστεύω. Το λονδίνο μετρά 15 χρόνια λειτουρίας του ηλεκτρονικού συστήματος.

   • Nickolas

    Θα μπορούσε πολύ εύκολα να υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να αγοράσει με πιστωτική κάρτα μη προσωποποιημένη κάρτα (προφορτισμένη για 7/10 ημέρες) με αποστολή οπουδήποτε στον κόσμο και με το ανάλογο αντίτιμο. Μόνο οφέλη θα είχε κάτι τέτοιο για την εταιρεία. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάτι τόσο απλό μας φαίνεται τόσο περίπλοκο.

 • Eleni Kotzabasi

  εκανα αιτηση ηλεκτρονικα για καρτα για ανεργους ποτε θα σταλει ταχυδρομικα;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Η κάρτες θα αρχίσουν να αποστέλλονται προς το τέλος του μήνα.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Καλησπέρα!
  Σας παραθέτω απαντήσεις για τα ερωτήματά σας. Επίσης το συγκεκριμένο site (www.athenstransport.com) δεν έχει σχέση με τον ΟΑΣΑ ή κάποιον άλλο φορέα.

  Α) Τα αυτόματα μηχανήματα εκδίδουν μειωμένο εισιτήριο μόνο με την προσωποποιημένη κάρτα. Αυτό γίνεται καθώς το μηχάνημα δεν μπορεί αλλιώς να ταυτοποιήσει ότι ο επιβάτης δικαιούται μειωμένο εισιτήριο. Αυτό που γίνεται είναι ολόσωστο μιας και όταν κλείσουν οι πύλες υπάρχει περίπτωση να γίνεται κατάχρηση του μειωμένου εισιτηρίου. Στις σκανδιναβικές χώρες που λέτε, δεν το κάνουν αυτό καθώς ξέρουν πως οι επιβάτες δεν θα κάνουν οτιδήποτε για να πληρώσουν όσο το δυνατό λιγότερα ή να μπουν δωρεάν.

  Β) Πρώτον, η προσωποποιημένη κάρτα δεν είναι μηνιαία, αλλά φορτίζεται με όλα τα κόμιστρα, ακόμα και με το απλό εισιτήριο των 90′. Αν ο ανιψιός σας είχε φορτωμένο κόμιστρο μεγάλης διάρκειας (π.χ. 30 ημερών), το εισιτήριο αεροδρομίου έπρεπε να το φορτώσει ως αποθηκευμένη αξία και όχι ως προϊόν κομίστρου.
  Θα έπρεπε να πάει στο μηχάνημα και να πατήσει: Επαναφόρτιση > Αποθηκευμένη Αξία. Στη συνέχεια, θα έβαζε 5€ στο μηχάνημα και θα έπαιρνε την κάρτα του.
  Όταν θα χτύπαγε την κάρτα στο Αεροδρόμιο, τα 5€ θα αφαιρούνταν και οι πύλες θα άνοιγαν. Φυσικά, δεν ήταν δικό του λάθος, αλλά λάθος του υπεύθυνου που φόρτισε την κάρτα.

  • Nickolas

   Κάποιος που δικαιούται μειωμένο εισιτήριο κι έρχεται για 7-10-15 μέρες στην Αθήνα, θα πρέπει είτε να βγάλει με κάποιο τρόπο προσωποποιημένη κάρτα ή να πληρώνει ολόκληρο εισιτήριο; Ναι έχετε δίκιο είναι… “ολόσωστο” !

   • Nikitas Iliopoulos

    Είναι το πιο δίκιο. Και σας το λέει φοιτητής, που έχω ξεχάσει τη κάρτα μου δύο φορές αυτό το μήνα και αναγκάστηκα να βγάλω ολόκληρο εισιτήριο για δύο μέρες. Έπισης υπάρχει η δυνατότητα να βγάλεις μειωμένο σε όλα τα ταμεία και περίπτερα. Κάτι που δεν έχω συναντήσει πουθενά στο εξωτερικό. Έγω στο Λονδίνο, που σαν φοιτητής έπρεπε να βγάλω μειωμένο, πάντα έβγαζα ολόκληρο (γιατί εκεί σε αντίθεση με έμας δεν μπορείς να βγάλεις καν προσωποποιημένη κάρτα εαν δεν εχεις διευθυνση μόνιμου κατοίκου). Και οι τιμή ειναι 40 ευρώ για 7 μέρες. Μην σαν πω για μήνα….

    • Nickolas

     Εάν μπορείς να αγοράσεις μεμονωμένα μειωμένα εισιτήρια τότε είναι οκ. Νόμιζα πως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα παρά μόνο αν έχεις προσωποποιημένη κάρτα.

     • Nikitas Iliopoulos

      οχι μεμονομένα εισιτήρια μπορείς να βγάλεις από όλα τα ταμεία σε πολλαπλό.

   • Pyrros Chaidos

    Σε σχέση με άλλες πόλεις το σύστημα της Αθήνας είναι από τα πιο ευνοϊκά σε περαστικούς. Αλλού υπάρχει προμήθεια ή/και περιοδος αναμονής ή/και ανάγκη τοπικής διεύθυνσης για την έκδοση κάρτας (πχ Λονδίνο και Νέα Υόρκη).

    • Nikitas Iliopoulos

     Ακριβως την προμήθεια την ξέχασα… που τα πάς τα σχεδόν 7 ευρώ για την έκδοση της oyster (+ υποχρεωτική αγορά κομίστρου)

 • Μόλις χρησιμοποιηθούν τα δύο τελευταία, θα ενεργοποιηθεί και το νέο πακέτο.

 • Virginia

  Καλησπέρα μια ερώτηση: έχω προσωποποιημένη κάρτα γιατι είμαι φοιτήτρια. Όταν την πηρα από το εκδοτήριο την φόρτισα με 10+1 εισιτήρια. Τώρα μου έχουν μείνει 3 αλλα επειδή θα κανω κάποιες διαδρομές μας στη βδομάδα δεν θέλω να περιμενω στο μηχάνημα το πρωι που ίσως να χει ουρά. Έτσι αγόρασα ακομα 10+1 ηλεκτρονικά έσω κάρτας. Ακομα δεν έχω παει σε μηχάνημα να τα περάσω στην κάρτα. Το ερώτημα είναι μόλις πάω στο μηχάνημα θα μου δείχνει 11+3 εισιτήρια η θα πρέπει πρώτα να τελειώσουν τα 3 από την παλιά δεκάδα εισιτηρίων και μετα να περαστούν τα νέα;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Μπορείτε να τα περάσατε στην καρτα από τώρα.
   Αυτό το καινούργιο κόμιστρο 10+1 θα είναι το δεύτερο κόμιστρο που θα υπάρχει στην καρτα και θα ενεργοποιηθεί όταν τελειώσει το πρώτο (οι 3 διαδρομές που έχουν απομείνει).

   Δηλαδή, όταν την ξαναεπικυρώσετε, το επικυρωτικό μηχάνημα θα γράψει 2 υπολειπόμενες διαδρομές, μετά 1 και μετά 0.
   Όταν τελειώσουν, λοιπόν, αυτές οι 3 διαδρομές, με την επόμενη επικυρωση, θα ενεργοποιηθεί το δεύτερο κόμιστρο και θα γράψει 10 υπολειπόμενες διαδρομές κ.ο.κ.

 • Agelikh Psihia

  Εχω κανει την αιτηση για την καρτα ως ανεργη. Μπορω να δω καπου την πορεια της;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Προς το παρον, όχι. Πάντως, σύμφωνα με το τηλ. κέντρο του ΟΑΣΑ, οι κάρτες θα αρχίσουν να αποστέλλονται μετά το τέλος του μήνα.

   • Agelikh Psihia

    Ευχαριστώ πολύ!

 • Anna Dima

  Καλημέρα σας,

  Προσπαθώ εδώ και πολλές μέρες να εκδώσω την προσωποποιημένη κάρτα
  για την άνεργη μητέρα μου. το μήνυμα που μου βγάζει συνέχεια είναι ” η επιβεβαίωση
  με χρήση captcha απέτυχε ” . Δοκίμασα και όλες τι εκδοχές δηλ. να βάλω μικρότερου
  μέγεθος φωτογραφία, να ανανεώσω το captcha ξανά , να ξαναπροσπαθήσω αλλά τίποτα.
  Δοκίμασα επίσης και για άλλο άτομο , πάλι τίποτα . Δοκίμασα και από άλλον υπολογιστή
  και το κινητό μου και πάλι , τίποτα . Το μήνυμα που βγάζει είναι το ίδιο. Μήπως
  έχετε κάποια ενημέρωση τού τι συμβαίνει?? Ευχαριστώ πολύ.

  • Αν περιμένετε να ανέβει η φωτογραφία τότε μάλλον φταίει το ότι δεν επιλέξατε κατηγορία δικαιούχου.

   • Anna Dima

    Νομίζω ότι δεν φταίει αυτό διότι πάντα ήταν σε επιλογή. έχω τσεκάρει
    όλα τα στοιχεία πολλές φορές, εξάλλου βγάζει μήνυμα εάν κάποιο πεδίο δεν είναι συμπληρωμένο.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Φροντίστε η εικόνα να έχει μέγεθος μικρότερο των 100KB.

     Επίσης, πριν συμπληρώσετε το captcha, ανανεωστε το με το αντίστοιχο κουμπί.

     • Anna Dima

      Σας ευχαριστώ πολύ . Μάλλον το μέγεθος της φωτογραφίας έφταιγε
      . Ευχαριστω και πάλι.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Ίσως θα έπρεπε να ενεργοποιήσουν και αυτήν την επιλογή στο μενού “Η Κάρτα μου” στο site, η οποία παραμένει κρυμμένη για άγνωστο λόγο…. https://uploads.disquscdn.com/images/f482c2a7b863f9f39d00c8e33b75cfaf0a4ec4e32876ba0cd31e25c155315403.png
  https://uploads.disquscdn.com/images/c11e70281959a15a705194070e82c7c42309590e2348ae9b144eae6818c366e5.png

 • takis99

  Καλησπέρα σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά.Αν υπάρχει χρόνος θα ήθελα να με ενημερώσετε για τα εξής:1)η μηνιαία κάρτα λειτουργεί με το ίδιο σχέπτικο όπως και η χάρτινη δηλαδή πρέπει να την χτυπάω κάθε φορά που μπαίνω στο λεωφορείο και 2) πώς γίνεται η μετάβαση από κάποιον που μέχρι πρότινως είχε μηνιαία κάρτα προσωποιημένη και μετά μένει για το χ λόγω άνεργος και η προσωποιημένη κάρτα για ανέργους πως χροισιμοπιήτε.Ευχαρυστώ για το χρόνο σας

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Ναι, την χτυπάτε καθε φορά που περνάτε από πύλες και κάθε φορά που επιβιβάζεστε σε λεωφορείο/τρόλεϊ/τραμ, ανεξάρτητα από το κόμιστρο με το οποίο είναι φορτισμένη, είτε είναι μηνιαίο είτε 90 λεπτών.

   Ο ΟΑΣΑ δεν έχει διευκρινίσει τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση. Πάντως, αν γίνει κάτι τέτοιο απευθύνεστε σε εκδοτήριο και θα κάνετε ότι σας πουν. Μέχρι τώρα έχουμε ακούσει 2 σενάρια:
   1. Πηγαίνετε σε εκδοτήριο και βάζουν στην καρτα το προφίλ δωρεάν μετακίνησης.
   2. Με την ίδια καρτα, θα συνδέεστε στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ ( http://www.idika.gr ) και θα ενεργοποιείται την καρτα ως καρτα άνεργου με διασταύρωση των στοιχείων.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Όταν η καρτα έχει το προφίλ δωρεάν μετακίνησης, δεν τη φορτιζετε, αλλά συνεχίζετε να την επικυρωνετε με τον ίδιο τρόπο (κάθε φορά). Και αν δεν κάνω λαθος, αν ο επιβάτης βρει δουλειά, με το που ενημερωθούν τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, η καρτα παύει αυτόματα να είναι δωρεάν μετακίνησης και απαιτείται φόρτιση.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Ωστόσο, μπορείτε να κρατήσετε το αποθηκευμένο μηνιαίο κόμιστρο, για την επόμενη φορά, καθώς μπορεί τότε να μην υπάρχει πρόβλημα.

 • oasa@oasa.gr είναι το email του ΟΑΣΑ. Κανονικά οφείλουν να απαντήσουν αλλά δεν συμβαίνει πάντα.

 • Τάκης Πετρής

  καλημέρα. έκανα ηλεκτρονικά αίτηση και δεν πρόλαβα να τυπώσω το αποδεικτικό. που μπορώ να παρακολουθήσω την πορεία της άιτησης

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Προς το παρόν, δεν μπορείτε. Όταν και αν ενεργοποιηθεί η σελίδα παρακολούθησης της αιτησης, θα την βρείτε εδώ: https://athenacard.gr/request.dev

 • Constantine Lazarides

  Προσπαθω ανεπιτυχως να υποβαλλω διαδυκτιακα μεσω της ηλεκτρονικης πλατφορμας την αιτηση για προσωποποιημενη καρτα. Επειτα απο πολλες αποπειρες αποτυχιας, μου βγαζει μια σημειωση πιο συγκεκριμενη για το ονομα. Δοκιμασα με ολους τους τροπους (μικρα, κεφαλαια, συνδιασμο αυτων) τιποτα ομως.
  Τελικα διαπυστωσα οτι στην βεβαιωση Αμκα ο/η υπαλληλος εχει καταγραψει το ονομα μου με τυπο συντομευσης, δηλαδη αντι για Κωνσταντινος εχει τοποθετησει το αντιστοιχο Κων/νος.
  Αυτος ο τυπος ομως δεν γινεται αποδεκτος απο το ηλεκτρονικο συστημα.
  ..πιαστ’ τ’ αυγο και κουρευτω..!

  • Virginia

   Συνέβη σε μια γνωστή μου που την λένε Κωνσταντινα. Δεν το έπαιρνε. Δοκιμασε κων/να τίποτα. Κάποια στιγμή μας έρχεται η ιδέα και το γράφουμε ΚΩΝΝΑ και το πήρε. Χωρίς παυλα

 • Pavlos

  Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να μεταφέρω ποσό από μια κάρτα σε άλλη; έβαλα 30€ για μηνιαίο εισιτήριο αλλά δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω και θα ήθελα να το μεταφέρω σε μια άλλη προσωποποιημένη κάρτα.

  Ευχαριστώ!

  • Δεν έχει ανακοινωθεί η ύπαρξη αυτής της δυνατότητας. Μπορείς όμως να ρωτήσεις στην εξυπηρέτηση πελατών στο σταθμό του Συντάγματος.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Όχι, η μεταφορά κομίστρων δεν είναι δυνατή ούτε από κάρτα σε κάρτα, αλλά και ούτε η δυνατότητα αφαίρεσης χρημάτων από κάρτα. Το ίδιο γινόταν και με τις παλιές χάρτινες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

 • George Kamaredos

  Καλήμερα μήπως γνωριζετε αν μπόρω να ελεξω τπ σταδιο της αιτηση για προσοποιημενη καρτα απο το internet?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Προς το παρόν, όχι. Παρότι υπάρχει πλατφόρμα γι’αυτό το σκοπό, δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα.

   Αν και όταν ενεργοποιηθεί, θα μπορείτε να βρείτε τη σελίδα από εδώ: https://athenacard.gr/request.dev

   • Λευτερης

    Και ποτε εχουν σκοπο να το ενεργοποιησουν αυτο να μπορουμε να δουμε σε τι κατασταση ειναι η αιτηση μας;

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Δεν ξέρουμε. Πάντως ο ΟΑΣΑ είπε πως οι κάρτες θα στέλνονται από το τέλος του μήνα και μετά.

     Άρα, μπορεί η καρτα σας, να έρθει πριν ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη πλατφόρμα.

 • bill

  καλησπερα θελω να ρωτήσω για την online κρατηση απο τα μηχανήματα τα αυτόματα των εισητηρίων.εκανα την φορτιση κανονικα απο το site για 30 μερες διάρκεια και οταν παω στο μηχανημα και βαζω την καρτα στη υποδοχη και παταω online moy βγαζει μνμ σφαλματος και μου ζηταει στην οθονη εναν αριθμο επαναφορτισης

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Μήπως θυμάστε τη μήνυμα σφάλματος έβγαζε;
   Και αριθμό επαναφόρτισης σαν αυτόν που βάζεις όταν αγοράζεις εισιτήριο ATH.ENA Ticket από το site;

 • Jimis

  Θα έπαιρνα κάρτα μηνιαία για τη δουλειά μου αλλά λόγω συνεχών απεργιών πάω με τη μηχανή μου. Σε άσχετο μέρος ανάρτησα το σχόλιο αλλά για να ξέρετε εσείς των ΜΜΜ.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Όχι ότι έχει πολλές απεργίες τώρα τελευταία…

 • EK

  Καλησπέρα. Αναφέρετε ότι: “Η έναρξη της ισχύος των προϊόντων κομίστρου μεγάλης διάρκειας (30 ημερών
  κλπ) γίνεται με την πρώτη επικύρωση ανεξάρτητα με το πότε θα γίνει η
  αγορά”.
  Τι συμβαίνει στην περίπτωση όπου έχει γίνει επαναφόρτιση της κάρτας με π.χ 30 ημέρες και γίνεται επικύρωση της κάρτας ενώ δεν έχουν ακόμη τελειώσει οι προηγούμενες 30 ημέρες της κάρτας (π.χ. απομένουν 5 ώρες για να λήξουν οι προηγούμενες 30 ημέρες). Ευχαριστώ.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Καλησπέρα!
   Αρχικά, να υπενθυμίσω ότι πρέπει να επικυρωνετε την καρτα κάθε φορά που εισερχεστε και εξέρχεστε από πύλες και κάθε φορά που μπαίνετε σε λεωφορείο/τρόλεϊ/τραμ, ανεξάρτητα από το κόμιστρο που έχετε φορτωμένο στην καρτα και ανεξάρτητα από το αν οι πύλες είναι ανοικτές ή όχι.

   Η κάθε καρτα μπορεί να έχει φορτωμένα μέχρι 2 κόμιστρα, από τα οποία το ένα είναι ενεργό και το άλλο όχι. Το δεύτερο κόμιστρο ενεργοποιείται μόνο αν έχει λήξει το πρώτο, αλλιώς παραμένει ανενεργό και στο επικυρωτικο μηχάνημα γράφει πόσες μέρες ή ώρες απομένουν μέχρι να λήξει το πρώτο.

   • EK

    Καλημέρα. Επικυρώνω την κάρτα μου κάθε φορά που εισέρχομαι και εξέρχομαι από τις πύλες. Χθες και ενώ απέμεναν ακόμη κάποιες ώρες στην κάρτα μου (από κόμιστρο 30 ημερών) την επαναφόρτισα με νέο κόμιστρο των 30 ημερών. Όταν εισήλθα στις πύλες του μετρό το επικυρωτικό μηχάνημα έλεγε υπόλοιπο 30 ημέρες και όχι τις λίγες ώρες που απέμεναν από το προηγούμενο. Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως ενεργοποιήθηκε το νέο κόμιστρο καθώς θα χρησιμοποιήσω μετρό ξανά σε λίγες μέρες και όχι σήμερα για να δω τι ακριβώς έχει γίνει. Ευχαριστώ.

 • ge lato

  Καλησπερα, εχω δωσει απο τις αρχες Νοεμβριου φάκελο και τη προσωποιημενη καρτα αλλα μεχρι σημερα δεν εχουν καταφερει να τη στειλουν.Υπαρχει τοσο μεγαλη καθυστερηση γενικα ή απλα εχει χαθει καπου η καρτα;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Αν η κάρτα είχε εκδοθεί στο κτήριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα, υπάρχει περίπτωση να καταστράφηκε από τον εμπρησμό, με αποτέλεσμα να καθυστερεί λόγω επανέκδοσής της.

   Αρχικά, πηγαίνετε σε ένα εκδοτήριο που εκδίδει κάρτες και με τον ΑΜΚΑ, ζητήστε να ελέγξουν αν έχει εκδοθεί. Αν δεν έχει εκδοθεί ακόμα, μπορείτε να εκδώσετε μία νέα επί τόπου, έχοντας μαζί σας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και εκτυπωμένο το QR Code από το https://athenacard.gr/request.dev (Σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα εκδοθεί δεύτερη κάρτα από τη διαδικασία με τον φάκελο).

   Αν έχει σας πουν πως έχει ήδη εκδοθεί, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 11120 (ΕΛΤΑ Courier) και με το όνομά σας να μάθετε αν την κάρτα την έχουν παραλάβει τα ΕΛΤΑ και αν ναι, σε ποιο στάδιο της αποστολής βρίσκεται.

 • dion

  γεια σας. Γνωριζει καποιος ποτε θα ξεκινησει η εκδοση καρτων και για τους ανεργους;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Είπαμε πως είχε ανακοινωθεί πριν 20 μέρες περίπου, ότι θα ξεκινήσει “εντός ολίγων ημερών”. Κάποια καθυστέρηση υπάρχει προφανώς. Αν ανακοινωθεί κάτι, θα το μάθετε είτε από εδώ, είτε από το http://www.oasa.gr

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Καλησπέρα! Οι πλατφόρμα αίτησης καρτών για τους ανέργους έχει ξεκινήσει! https://athenacard.gr/save_request.dev

   Στο προφίλ δικαιούχου επιλέγετε «Άνεργοι».

   • D.Papadopoulos

    Αναρωτιέμαι αν έχει καταφέρει κάποιος άνεργος να εκδόσει κάρτα online! Έλεος!!! Σε πετάει συνέχεια έξω… (και έχω σύνδεση με οπτική ίνα)

    • Δοκίμασε να ανεβάσεις φωτογραφία μικρότερου μεγέθους αρχείου

 • Thebestgreekmanever1

  Kαλησπέρα μήπως να κάνουμε κανένα άρθρο για το χάλι των συγκοινωνιών μας. Έχω αγοράσει το πακέτο των 30 ημερών με 30 ευρώ και αυτό που αντιμετώπισα σήμερα δεν έχει προηγούμενο. Ένα λεωφορείο το 602 να έρχεται μετά απο 1 ώρα μετά την προβλεπόμενη ώρα με τον κόσμο δικαίως να βρίζει . Σε άλλες στάσεις δεν λειτουργούν καν οι αποκαλούμενες ”ηλεκτρονικές στάσεις” που δείχνουν πότε θα φτάσει ένα λεωφορείο , άλλα πάλι δεν δείχνουν καν κάποια λεωφορεία. Και ρωτάω εγώ τώρα το εξής. Έχω ουσιαστικά προπληρώσει για ένα μήνα να μετακινούμαι με τα ΜΜΜ , αξίζω εγώ και όλοι εμείς να έχουμε τέτοια αντιμετώπιση; Τέτοιο πράγμα ούτε σε τριτοκοσμική χώρα. Δεν ξέρω αν φταίει μόνο ένας , αλλά αυτό το χάλι πρέπει να λέγεται πάντα και κατά την άποψη μου ίσως θα πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε εισιτήριο στα λεωφορεία , αφού μας αντιμετωπίζουν έτσι. Έτσι και αλλιώς και τώρα μόνο δύο στους 10 επικυρώνουν εισιτήριο στα λεωφορεία απο οτι βλέπω καθημερινά. ΥΓ. Πραγματικά είναι να ντρέπεσαι που ζεις σε αυτή την χώρα με αυτά τα ΜΜΜ

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Εγώ συμφωνώ απόλυτα με την κατάσταση που περιγράφεις. Η κατάσταση που επικρατεί στα λεωφορεία είναι όντως απαράδεκτη. Ωστόσο, το να μην πληρώνουμε εισιτήριο/κάρτα δεν αλλάζει την κατάσταση, μας κάνει αντίθετα, ακόμα πιο “τριτοκοσμική” χώρα.
   Η μόνη λύση σε τέτοια περιστατικά είναι η ιδιωτικοποίηση, κάτι που όμως αρκετοί επιβάτες δεν θέλουν.
   Πάντως για το περιστατικό που αναφέρεις, αν δεν έχεις κάνει, κάνε υποβολή παραπόνου εδώ: http://www.oasa.gr/forms.php?id=fparapona2 Είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν.

   • Thebestgreekmanever1

    Εστειλα υποβολή να δούμε αν θα απαντήσουν ή το κυριότερο αν θα κάνουν κατι. Πρέπει να γίνει κάτι όμως αυτό το πράγμα υπάρχει πάρα πολλά χρόνια και πριν την κρίση. Η κρίση δεν είναι δικαιολογία..

    • nikverden

     Φίλος έχασε πριν λίγο καιρό την πτήση του λόγω μη προαναγγελθεντων τεχνικών προβλημάτων και καθυστερήσεων στην γραμμή προς αεροδρόμιο .Την επόμενη πήγε στο Συνταγμα όπως του είχαν πει να υποβάλλει παράπονα και να πάρει επίσημη βεβαίωση για την καθυστέρηση .Αφού τον έστελναν από τον Άννα στον Καϊάφα του είπαν να υποβάλλει έγγραφα το αίτημα του επιτόπου και έδωσε κινητο και mail για να πάρει κάποια απάντηση .Ακόμα περιμένει ……και βέβαια ούτε λόγος για το χαμένο αεροπορικό εισιτήριο και το 10ευρω εισιτήριο για το αεροδρόμιο

  • dion

   να συμπληρωσω σε ολα αυτα και την βλαβη την χθεσινη του ησαπ στις 17:10 στην βικτωρια η οποια αποκατασταθηκε στις 18:10 και η ταλαιπωρια και το στοιβαγμα ηταν ανευ προηγουμενου. ασε που τα δρομολογια ειναι καθε 7 με 8 λεπτα ενω παλια καθε 3 λεπτα.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με τοσο κοσμο να εχει αραια δρομολογια.

  • Nickolas

   Τα λεωφορεία είναι άκρως απαράδεκτα από κάθε άποψη. Για γέλια και για κλάματα. Ειδικά δε αν θέλεις να μετακινηθείς Κυριακή είναι καλύτερο να το πάρεις με τα πόδια παρά να περιμένεις.

 • dion

  καλησπερα. Ξερεις κανεις τι εγινε με την καρτα για τους ανεργους; γιατι δεν ξεκιναει η εκδοση τους;

 • ΘΟΔΩΡΗΣ

  Λήγει η μηνιαία κάρτα σε λίγες μέρες. Μπορώ να βάλω νέα κάρτα (30€) από τώρα και να αρχίσει αυτόματα να καταναλώνεται από τη στιγμή που λήξει η προηγούμενη;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Ναι, μπορείτε να την φορτώσετε από τώρα και θα ενεργοποιηθεί με την πρώτη επικυρωση της κάρτας μετά τη λήξη της τρέχουσας.

 • dion

  Καλησπερα. Γνωριζει κανεις αν οι ανεργοι οταν θα βγαλουν την καρτα θα πρεπει να την περνανε απο το μηχανημα στα λεωφορεια(κατα την επιβιβαση)γιατι για το μετρο και ησαπ θα επιβαλεται ετσι κι αλλιως για το ανοιγμα των θυρων

  • Nikitas Iliopoulos

   Ναι λογικά… Όλα τις κάρτες πρέπει να τις επικυρώνεις ανεξάρτητα του τύπου κομίστρου…

   • dion

    Παντως δεν νομιζω σε ανεργο που δεν επικυρωσε την καρτα του σε λεωφορειο να κοπει προστιμο.Δεν στηριζετε καπου λογικα τι λετε;

    • Nikitas Iliopoulos

     Την περίοδο προσαρμογής πιστεύω όχι. Όπως και σε κάρτες κανονικές. Αλλά μετά, αφού ο κόσμος εξοικειωθεί, θα έπρεπε.

     • dion

      Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα να την χτυπησω. απλα θετω το ερωτημα οτι τι νοημα θα εχει να κοψουν προστιμο σε ανεργο αφου δικαιουται δωρεαν μετακινηση βαση νομου. εγω πιστευω οτι ελαχιστοι ανεργοι θα χτυπανε την καρτα στα λεωφορεια και οι ελεγχτες δεν προκειται να ασχοληθουν

     • Nikitas Iliopoulos

      Ναι δεν διαφωνούμε για το δικαίωμα αλλά έχει αλλάξει το σύστημα επικύρωσης, πριν ήταν αποδεκτη η απλά κατοχή του χαρτιού από τον ΟΑΕΔ. Πλέον δεν είναι. Τότε να σταματήσουμε να χτυπάμε και εμείς που έχουμε ενεργό κόμιστρο. Το σύστημα λειτουργεί έτσι. Πρέπει όλοι να χτυπάνε κάρτα. Για πολλούς λόγους που έχουμε αναφέρει αρκετές φορές εδώ.

     • dion

      συμφωνω αλλα αντε να δουμε ποσοι θα συμμορφωθουν.

     • Nikitas Iliopoulos

      Για αυτό πρέπει να δίνουν πρόστιμο για να συμμορφωθούν.

   • Δημήτρης Σαρτζετάκης

    Τώρα που το σκέφτομαι, εκτός από τη λειτουργία του συστήματος, πιστεύω τη συνεχή επικυρωση ανεξάρτητα του τύπου κομίστρου ή της έκπτωσης που μπορεί να έχει κάποιος, την έχουν βάλει ώστε (σωστά) να μην υπάρχει η αίσθηση και να μη γίνεται το «μπαίνω έτσι» σαν να είναι δωρεάν τα ΜΜΜ. Ακόμα και για τους ανέργους να δημιουργεί την εντύπωση ότι μπαίνουν δωρεάν για κάποιο λόγο και για αυτό πρέπει να χτυπάνε και την καρτα.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Πριν 10 μέρες ήταν 26/11, άρα αν καταθέσατε φάκελο την ίδια μέρα με τον αδερφό σας, αποκλείεται να την έλαβε πριν 10 μέρες.

  Τέλος πάντων,
  Αρχικά, πηγαίνετε σε ένα εκδοτήριο και με τον ΑΜΚΑ ελέγξτε αν έχει εκδοθει η καρτα (μπορεί να το κοιτάξει ο εκδότης).
  • Αν η καρτα έχει εκδοθει, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 11120 (ΕΛΤΑ Courier) και με το όνομά σας, να σας πουν σε ποιο στάδιο αποστολής βρίσκεται η καρτα.
  • Αν η καρτα δεν έχει εκδοθει, μπορείτε να εκδώσετε καινούργια επί τόπου έχοντας μαζί σας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (ΑΜΚΑ, ταυτότητα και το QR Code που μπορείτε να εκτυπώσετε από εδώ: https://athenacard.gr/request.dev ).

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Αφού έψαξα λίγο, τον κώδικα του athenacard.gr, κατάφερα, «πειραζοντάς» τον σε τοπικό επίπεδο να εμφάνισω το interface που θα έχει η διαδικασία online αγοράς, όταν το ΑΣΣΚ συνδεθεί με το σύστημα εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  Μπορείτε να δείτε το βίντεο από κάτω:
  https://youtu.be/6-3-G1KF-K4

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Θα φορτίσετε την καρτα με χρηματική/αποθηκευμένη αξία 5€, η οποία θα χρησιμοποιηθεί αυτόματα κατα την έξοδό σας, στον σταθμό του αεροδρομίου.

  • Nickolas

   Αν μπεις για παράδειγμα στο Μοναστηράκι, θα ενεργοποιηθεί εισιτήριο των 1.40. Αν μετά βγεις στο Αεροδρόμιο, θα χρησιμοποιηθεί τα 5/10 ευρώ και θα επαναφέρει το εισιτήριο των 1.40 ή θα πληρώσουμε τελικά 6.40 / 11.40 ευρώ για την διαδρομή;

 • Aris. Ya.

  Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ! Αντιγραφω απο τα παραπανω:

  8. Τι γίνεται αν λήξει το προϊόν κομίστρου πριν ολοκληρώσω τη διαδρομή μου;

  Είναι πολύ σημαντικό το προϊόν κομίστρου που έχει επικυρωθεί να μη λήξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

  Σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ, αν το προϊόν κομίστρου (π.χ. εισιτήριο 90 λεπτών) λήξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής και στη συνέχεια γίνει έλεγχος εισιτηρίων, επιβάλλεται πρόστιμο στον κάτοχο της κάρτας.

  Σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό αν το προϊόν κομίστρου έχει λήξει πριν από την έξοδο από ένα σταθμό, η μπάρα δεν θα ανοίξει για την έξοδο του επιβάτη. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ο επιβάτης θα πρέπει να πατήσει το κομβίο κλήσης του υπεύθυνου του σταθμού για να του ανοίξει και να εξέλθει.

  Με απλα λογια η διαρκεια του εισιτηριου δεν ειναι 90 λεπτα αλλα 90-διαρκεια διαδρομης, δηλ αν θελεις 20 λεπτα να φτασεις στο τερμα και αλλα 20 για να επιστερψεις (εκτος αν πεσεις σε διαδηλωση…) εχεις περιθωριο 90-(20+20)=50 λεπτα να κανεις τη δουλεια σου !
  Και φυσικα απο τη στιγμη που θα μπεις στο λεωφορειο θα κοιτας το ρολοι μπας και ληξει ο χρονος ενω εισαι μεσα στο λεωφορειο αλλιως θα φας προστιμο! Βεβαια στο μετρο αν ληξει ο χρονος επειδη υπαρχουν μπαρες για να βγεις θα φωναξεις να σου ανοιξουν αφου πρωτα ξεφτιλιστεις! Α ρε Σπιρτζη και Ταστανη αριστεροι χαρτογιακαδες!!!!

  • Nikitas Iliopoulos

   Εάν θες 20 λεπτά να πας και 20 λεπτά να έρθεις και δεν θες να πληρώσεις δεύτερο εισιτηριο ναι. Αλλά κανένας δεν σε υποχρεώνει να κάνεις 50 λεπτά ότι θες να κάνεις εκεί που θα πας. Εάν κανείς παραπάνω θα επικυρώσεις δεύτερο. Αυτό το σύστημα λειτουργούσε και πριν με το χάρτινο. Εάν έληγαν τα 90 λεπτά όσο ήσουν ακόμα μέσα στο λεωφορείο ήσουν αναγκασμένος να επικυρώσεις καινούργιο εισιτήριο. Στο μετρό έχουν πει ότι εάν υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο στηβ κάρτα σου θα το επικυρώνει και οι πύλες θα ανοίγουν κανονικά

   • nikverden

    Εννοείτε χρηματικό υπόλοιπο ή και διαθέσιμο κόμιστρο ;
    Κανονικά θα πρέπει και στην δεύτερη περίπτωση να σου επικυρώνει νέο εισιτήριο και να ανοίγουν οι μπάρες

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Με χρηματικό υπόλοιπο σίγουρα ανοίγουν οι πύλες.
     Τώρα, υπήρχαν περιπτώσεις που κάποιοι είχαν και άλλες διαδρομές από πακέτο ή δεύτερο κόμιστρο (σε κάρτα), και έπρεπε κάποιος να χτυπήσει το εισιτήριο από την άλλη πλευρά για να βγουν.
     Βέβαια, πιστεύω πως αν έχεις υπολειπόμενο κόμιστρο και δεν σου ανοίξει η πύλη στην έξοδο, μπορεί να ανοίξει αν το ξαναχτυπήσεις ενεργοποιώντας το νέο κόμιστρο (την πρώτη φορά, ουσιαστικά, ενημερώνει πως έληξε το τρέχον κόμιστρο και με τη δεύτερη ενεργοποιείται το επόμενο). Βέβαια, πρέπει να το δοκιμάσουμε αυτό για να είμαστε σίγουροι.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Αυτό ακριβώς που γράφει ο κ.Ηλιόπουλος. Με το χάρτινο εισιτήριο δηλαδή τι κάνατε;

   Απλά σας θυμίζω πως η δεύτερη επικυρωση έχει καταργηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2014.

   • Aris. Ya.

    Θα μπορούσα να δεχτώ το σκεπτικό σας υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Ενδεικτικά αναφέρω:
    1) Μας αποζημιώνει ο ΟΑΣΑ για τις μέρες που δεν μπορούμε να κάνουμε χρίση της μηνιαίας κάρτας λόγω απεργίας των μέσων μεταφοράς;
    2) Ο ΟΑΣΑ θέτει το χρονικό όριο των 90 λεπτών ενώ δεν τηρεί σε καμία περίπτωση τα ωράρια αφίξεων των μέσων κλπ
    3) Οι έλεγχοι γίνονται επιλεκτικά (έχω προσωπική εμπειρία) «κόβοντας φάτσες» με την λογική ότι ο αλλοδαπός ποτέ δεν θα πληρώσει (εις υγείαν των κορόιδων)
    4) Ένα μικρο ποσοστό πλέον πληρώνει εισιτήριο (τα γνωστά κορόιδα πάλι) αφού υπάρχει πλήθος ομάδων που είτε πληρώνει μειωμένο είτε καθόλου (άνεργοι, απόστρατοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί, πολύτεκνοι κλπ)

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     1) Μέχρι τώρα το έκανε. Λογικά κάποιο τρόπο θα βρει και τώρα. Μένει να δούμε.

     2) Εγώ σε λεωφορεία συνήθως πέφτω σε καθυστερήσεις των 10’ maximum, όχι παραπάνω. Τις υπόλοιπες φορές το λεωφορείο έρχεται στην ώρα του. Πάντως καλύτερα να υπάρχουν τα 90’ παρά να υπάρχει χρέωση σε κάθε επιβίβαση, όπως γίνεται σε άλλες πόλεις.

     3) Ας μη μιλήσουμε για τους ελέγχους, που και αυτοί σπάνια γίνονται.

     4) Καλά κάνει οποίος πληρώνει. Έτσι πρέπει. Οι υπόλοιποι που λέτε είναι ειδικές κατηγορίες. (Σημ.: Οι απόστρατοι ενόπλων δυνάμεων πληρώνουν κανονικά εισιτήριο).

   • Nickolas

    θα έπρεπε η χρήση των ΜΜΕ να είναι ανάλογη με το χρόνο που τα χρησιμοποιεί. Δεν είναι λογικό να πληρώσω 2.80 για μια διαδρομή 95 λεπτών (90+5 λεπτά) ειδικά όταν περιμένουμε σε μετεπιβίβαση το λεωφορείο για κάνα 40λεπτο.

 • dion

  Καλησπερα. Εχουμε καποια ενημερωση για το ποτε θα αρχισει η εκδοση των καρτων για τους ανεργους;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Ο Σπιρτζης «εντός ολίγων ημερών» με ηλεκτρονική αίτηση και αποστολή της κάρτας ταχυδρομικά, χωρίς να πάτε σε εκδοτήριο, μιας και η ΑΠΔΠΧ έδωσε την άδεια για ηλεκτρονικές αιτήσεις.

   • dion

    Ευχαριστω πολυ

 • Lefteris

  Καλησπέρα σε όλους.. Έχω παραλάβει την προσωποποιημένη κάρτα μου ταχυδρομικώς (όχι μειωμένου κομίστρου) και εδώ και 20 περίπου μέρες αδυνατώ να κάνω εγγραφή στο σύστημα (στην ιστοσελίδα της athena card) , ώστε να μπορώ να φορτίζω ηλεκτρονικά κλπ. Δεν τίθεται θέμα λάθους στη συμπλήρωση κωδικού ή κάτι τέτοιο, καθώς συνεχίζει να εμφανίζεται πάντα “προέκυψε κάποιο σφάλμα κατά την αποθήκευση, δοκιμάστε ξανά”.. Όπως καταλαβαίνετε παρά τα 2 email μου και τα πάνω από 20 τηλέφωνα στον ΟΑΣΑ άκρη δεν βρέθηκε.. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και κατά την χρήση της εφαρμογής στο κινητό, όπου ήλπιζα να μην υπάρχει σφάλμα. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι ανάλογο και αν ναι κατάφερε να βρει λύση ? Σας ευχαριστώ παιδιά εκ των προτέρων

  • Lefteris
   • saili

    Αν είσαι όπως λες 100% σίγουρος ότι δεν κάνεις κάποιο λάθος στη συμπλήρωση του αριθμού και του κωδικού, πρέπει μάλλον να πας σε κάποιο εκδοτήριο μήπως σε βοηθήσουν εκεί.

    • Lefteris

     1000% σίγουρος.. έχω δοκιμάσει να βάλω επίτηδες λάθος κωδικό και βγάζει ειδοποίηση (όπως οφείλει) για σφάλμα στον κωδικό. Έχω απευθυνθεί σε υπέυθυνους σταθμού και η απάντηση είναι ότι ο ΟΑΣΑ δεν τους έχει ενημερώσει σχετικά.. εδώ αναζητώ κάποιον που να έχει το ίδιο πρόβλημα..

     • saili

      οκ τότε, δυστυχώς δεν ξέρω να σε βοηθήσω..

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Δοκιμάστε να βάλετε κωδικό με αγγλικά γράμματα κεφαλαία και πεζά και αριθμούς και σύμβολα. Μόνο έτσι γίνεται εγγραφή.

     • Lefteris

      Κε Σαρτζετάκη, παρότι η βοήθεια σας είναι σημαντική αν κρινω από προηγούμενα σχόλια, δυστυχώς εδώ δεν έχει εφαρμογή. Έχω δοκιμάσει ΚΑΙ αυτό τον συνδυασμό , παρόλο που δεν αναφέρει πουθενά για συνδυασμό κεφαλαίων-πεζών.. δεν λειτουργεί ούτε αυτό.. Σε κάποιο από τηλ που απάντησε ο ΟΑΣΑ μου είπαν ότι πρέπει να ενεργοποιήσω πρώτα την κάρτα σε κάποιο εκδοτήριο και μετά να κάνω εγγραφή online.. παρόλο που δεν στέκει έκανα την διαδικασία και πάλι δεν λειτούργησε τίποτα, οπότε αναγκάστηκα να την φορτίσω με μετρητά.. τώρα πλησιάζει η ώρα για επαναφόρτιση και ψάχνω λύση..

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Περίεργο.

      Μια πιθανή περίπτωση είναι κάποιος να έκανε για πλάκα εγγραφή στο σύστημα με τυχαίο αριθμό κάρτας, ο οποίος ήταν της δικής σας. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείτε να κάνετε κάτι.

      Άλλη περίπτωση μπορεί να είναι να σας έκαναν εγγραφή αυτόματα κατά την έκδοση με κωδικό το 8ψηφιο PIN ή την ημερομηνία γέννησής σας (στη μορφή ΗΗΜΜΕΕΕΕ, όπου η ημέρα είναι η τελευταία μέρα του μήνα που γεννηθήκατε δηλ. 31ΜΜΕΕΕΕ ή 30ΜΜΕΕΕΕ) Δοκιμάστε αυτό.

      Τώρα αν δεν δουλέψει, μιας και ΟΑΣΑ δεν μπορεί να κάνει κάτι, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο site.

     • Lefteris

      Για το 8ψήφιο pin το είχα σκεφτεί οπότε το δοκίμασα δεν δούλεψε.. τώρα προσπάθησα και με την ημερομηνία γέννησης, όπως αναφέρατε, δεν λειτούργησε ούτε αυτό.. Δυστυχώς, αν ο ΟΑΣΑ δεν φιλοτιμηθεί να απαντήσει στα τηλ με κάποιον που να γνωρίζει από τεχνικά ζητήματα, την ψιλοπάτησα

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Η αλήθεια είναι πως αυτοί στο τηλ. κέντρο γνωρίζουν ό,τι γνωρίζουμε και εμείς, οι απλοί επιβάτες. Δεν γνωρίζουν τίποτα παραπάνω. Λάθος του ΟΑΣΑ, ο οποίος θα έπρεπε να είχε ξεχωριστό τηλέφωνο για το ηλ. εισιτήριο με εξειδικευμένους υπαλλήλους ή τεχνικούς.

     • saili

      Ξέχωρα από το πρόβλημα του φίλου, κ.Σαρτζετάκη τα κεφαλαία δεν πρέπει να είναι απαραίτητα, σε μένα έγινε η εγγραφή μόνο με τους υπόλοιπους συνδυασμούς χαρακτήρων που αναφέρετε.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Εγώ λέω από τη δικιά μου εμπειρία, καθώς όταν έκανα εγώ εγγραφή δε μου δεχόταν τον κωδικό με μικρά μόνο και έβγαζε σφάλμα. Οπότε άλλαξα ένα γράμμα σε κεφαλαίο και μου το πήρε.

 • Γιώργος

  Λογικά αυτό το πρόβλημα θα το αντιμετωπίζουν όλοι οι αλλοδαποί φοιτητές που έρχονται από χώρες εντός συνθήκης Σέγκεν όπου δεν χρείαζεται η έκδοση διαβατηρίου για την είσοδο τους στην Ελλάδα. Άρα νομίζω ότι πρέπει να κάνετε μία παρέμβαση για το ζήτημα αυτό προς τον ΟΑΣΑ με την βοήθεια και την πρωτοβουλία του συλλόγου των φοιτήτων.

 • Ιων Άθαν

  Προσωπικά πάντως οφείλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που με υπομονή και επιμονή κάθεστε και απαντάτε σε όλα τα μηνύματα… επαναλαμβανόμενα και μη!!!
  Και πάλι ευχαριστώ!!

 • Ιων Άθαν

  Επισυνάπτω ένα screenshot από την εφαρμογή και η ερώτησή μου είναι… “Τι εννοεί ο ποιητής με το εν λόγω μήνυμα;”
  https://uploads.disquscdn.com/images/1e0c34b7cb1421d9ced66a4f9ffe843910da58e56abd7858b7cd59dda22fddce.jpg

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Και σε μένα το βγάζει στο site. Δεν σημαίνει κάτι, εφόσον δικαιούστε κανονικό κόμιστρο. Με το «χρησιμοποιείτε η ηλικία σας» εννοεί πως μέχρι τα 64 θα σας βγάζει ολόκληρο κόμιστρο και όταν γίνετε 65 θα σας εμφανίσει αυτόματα μειωμένες τιμές.

   Η μόνη περίπτωση που θα επηρέαζε κάτι είναι αν κάποιος είναι φοιτητής που σε περίπτωση που λήξει το προφίλ έκπτωσης 50%, θα του βγάζει ολόκληρο κόμιστρο.

 • giotis st

  Ευχαριστώ για την απάντηση.Για ποιούς λόγους θα πρέπει να επικυρώνεται η ενεργοποιημένη μηνιαία κάρτα καθημερινά στα λεωφορεία?

  • Nikitas Iliopoulos

   Έτσι λειτουργεί το σύστημα πρέπει σε κάθε επιβιβαση να επικυρώνετε την κάρτα.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Σαν του Λονδίνου δηλαδή.

 • Sophia Papakonstantinou

  Έχω ξεχάσει τον 8ψήφιο κωδικό. Τι μπορώ να κάνω;

  • Nikitas Iliopoulos

   Τον 8ψηφιο PIN; Η τον κωδικό που κάνατε εγγραφή στη σελίδα;;

   • Ιων Άθαν

    Αν είναι δυνατό!!! Εν έτει 2017 (σχεδόν 2018) να μην υπάρχει επιλογή ανάκτησης κωδικού!!!! Ζητάς να δημιουργήσει κάποιος λογαριασμό με κωδικό αλλά δεν του δίνεις τη δυνατότητα να ανακτήσει τον κωδικό σε περίπτωση που τον ξεχάσει!!

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Πάντως αυτό είναι αλήθεια. Αν κάποιος ξεχάσει το PIN, τι γίνεται;

     • Ιων Άθαν

      Συν ότι χρειάζεσαι άλλο κωδικό για τον λογαριασμό και άλλο κωδικό για την εφαρμογή στο smartphone!! Μάλλον θέλουν να εξασκήσουν τη μνήμη μας! 😂
      Πραγματικά… στις λεπτομέρειες φαίνονται όλα!! Δεν έχει τόσο σημασία αν ξεκίνησε κάτι άλλα αν αυτό είναι λειτουργικό! Και το να χρησιμοποιείς για την ίδια υπηρεσία διαφορετικούς κωδικούς, ε δεν το λες και λειτουργικό!!

     • Nikitas Iliopoulos

      Έχετε δικό και το έχω ξανά γράψει εδω ότι η ανάκτηση κωδικού (για την εφαρμογή γιατί το PIN έχει τελείως διαφορετικό σκοπό και δεν πρέπει να μπορεί να γίνει ανάκληση καπως για την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων) πρέπει να γίνει απαραιτήτως. Απλά εντάξει στην επόμενη έκδοση της εφαρμογής θέλω να πιστεύω ότι θα το έχουν. Το PIN εάν το ξεχάσετε υπάρχουν δύο περιπτώσεις (νομίζω).

      1) το ξεχάσατε αλλά έχετε την κάρτα. Εάν έχετε την κάρτα θα χρησιμοποιήσετε ότι εχει μέσα για να μην χάσετε τα λεφτά που έχετε μέσα και απλα θα πάτε σε ένα ταμειο θα την δώσετε θα σας την βάλουν σε Black list και θα βγάλετε μια καινούργια με νέο PIN (που θα το αποθηκεύσεις κάπου) .

      2) εάν την χάσετε και δε το θυμάστε τοτε δεν μπορείτε να κάνετε κατι νομίζω γιατί έτσι ήθελε η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Κανονικά θα έπρεπε γίνεται κάτι αλλά αφού το απογοήτευσε η αρχή.

     • Ιων Άθαν

      Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων κάτι τέτοια κάθεται και τα ψειρίζει!! Όταν οι τράπεζες δίνουν τα προσωπικά δεδομένα όλων των πελατών τους στον κάθε τυχάρπαστο δικηγόρο (και οι δικηγόροι τα δίνουν στους υπαλλήλους τους) εκεί δεν μιλάει η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Εκεί είναι όλα καλά καμωμένα!! Τέλος πάντων… Σαν παράδειγμα το ανέφερα αυτό “οτινανισμού” (κοινώς.. ότι να ‘ναι).

      Εντέλει κι εγώ δοκίμασα πριν από λίγο να μπω στην εφαρμογή και όντως μπαίνει ο ίδιος κωδικός με αυτόν που χρησιμοποιεί κάποιος στο site.

      Πάντως αυτός ή αυτοί που συνέταξαν τις οδηγίες χρήσης για τη λειτουργία όλου του συστήματος πρέπει να είχαν χαμηλό βαθμό στο γραπτό λόγο όταν πήγαιναν σχολείο. Δεν εξηγείται διαφορετικά!! Να πω ότι ήμουν ο μόνος που δεν καταλάβαινα τι γράφουν τότε θα είχα εγώ το πρόβλημα. Αλλά όλος ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τίποτα και γι αυτό ρωτάνε και ξανά ρωτάνε…

      Άλλα γράφουν στις οδηγίες και άλλα ισχύουν. Και τελικά αυτά που θα έπρεπε να ισχύουν δεν ισχύουν.

     • Nikitas Iliopoulos

      Έχετε απόλυτο δίκιο καιαλιστα τώρα ξανά συνεδριάζει για να το επιτρέψει επιτέλους μετά από όλα τα που έγιναν.

      Ειναι λίγο πρόχειρα γραμμένα αλλά αυτά που λέει το site είναι αυτα που ισχύουν.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Επειδή δοκίμασα την εφαρμογή σε κινητό γνωστού μου, ο κωδικός του site είναι ο ίδιος. Δεν ξανακάνεις εγγραφή.

     • Sophia Papakonstantinou

      Ο ίδιος με τον 8ψηφιο, έτσι;

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Ο κωδικός που σας ζητάει στο site είναι άλλος από αυτόν που βάλατε κατά την έκδοση της κάρτας. Σας έχω απαντήσει πιο κάτω, αναλυτικά.

     • Sophia Papakonstantinou

      Εντάξει. Κατανοητό

   • Sophia Papakonstantinou

    Κατάλαβα…
    Αυτό μάλλον δεν μπορούσε να προβλεφθεί από τους 7 σοφούς…
    Ευχαριστώ!

    • Nikitas Iliopoulos

     Η αλήθεια είναι μια απλή ανάκτηση χωρίς πολύ ασφάλεια δεν είναι κάτι δύσκολο να έβαζαν και ας το άλλαζαν αργότερα.

     • Sophia Papakonstantinou

      Όταν πήγα να βγάλω την κάρτα δεν είχα υπόψη μου το τελευταίο βήμα και μου λένε πληκτρολογήστε τον κωδικό. Τους κοιτούσα. Περίμενε και λεφούσι πίσω… Πάτησα ό,τι πάτησα… Δε θέλει και πολύ. Και καλά εγώ. Ο 60αρης, ο 70αρης για να μην πω ο 80αρης κάτι δεν θα χάσει στο μέτρημα; Τόσο απίθανο είναι να συμβεί; Τέλος πάντων. Η νεκροψία θα δείξει.

     • Nikitas Iliopoulos

      Ναι καταλαβαίνω τι λέτε. Και έχετε δικιο. Αλλά ομοαα δεν φταίει δεν είχε φτιάξει έτσι το σύστημα. Η αρχή προστασίας απαίτησε να υπάρχει ένας κωδικός που να το ξέρει μόνο ο χρήστης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων του

 • giotis st

  Μία μηνιαία κάρτα που έχει ενεργοποιηθεί σήμερα σε μηχάνημα λεωφορείου και λήγει σε 30 ημέρες θα πρέπει να επικυρώνεται στα λεωφορεία σε κάθε ημερήσια επιβίβαση?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Ναι. Πρέπει να την επικυρώνεται συνέχεια. Σε κάθε επιβίβαση σε λεωφορείο/τρόλεϊ/τραμ και σε κάθε είσοδο και έξοδο στο μετρό.

   Με βάση όσα έχει πει ο ΟΑΣΑ αν τύχετε έλεγχο και δεν την έχετε επικυρώσει στη συγκεκριμένη διαδρομή, πάλι σας επιβάλλεται πρόστιμο ακόμα κι αν είχατε ενεργό κόμιστρο.

 • Sophia Papakonstantinou

  Ας υποθέσουμε ότι στην κάρτα μου προσθέτω αποθηκευμένη αξία (δηλαδή χρηματικό ποσό) μέσω της επαναφόρτισης. Βάζω τα χαρτονομίσματα και όλα βαίνουν καλώς. Πώς επιλέγω καινούριο προϊόν κομίστρου ( για τις επόμενες 30 ημέρες); Ποια είναι τα βήματα; Ευχαριστώ πολύ

  • Nikitas Iliopoulos

   Με το χρηματικό ποσό δεν μπορείς να πάρεις άλλο κόμιστρο. Το ποσό αυτό μενει μέσα στην κάρτα σου για να το χρησιμοποιείς κάθε φορά στα ΜΜΜ και να σε χρεώνει 1.40 ανά 90 λεπτά. Σαν κανονικό εισιτήριο δλδ. Για να βγάλεις την κάρτα απεριόριστων 30 ημερών πρέπει να διαλέξεις την επιλογή αγορά κομίστρου χρονικής διάρκειας. Και μετά την επιλογή 30 ημερών

   • Sophia Papakonstantinou

    Από την επιλογή ”επαναφόρτιση” λογικά, έτσι; Εκεί μένω. Δεν γυρνώ πίσω στο μενού και πατώ ”αγορά προϊόντος… Κάτι ακόμη. Σε όλη αυτή τη διαδικασία τι κωδικοί ζητούνται; Σίγουρα ο 8ψήφιος υποθέτω αλλά υπάρχει κι άλλος;

    • Nikitas Iliopoulos

     Ναι επαναφόρτιση και μετά σας λέει εάν θέλετε κόμιστρο χρονικης διάρκειας η χρηματική αξία με για την μηνιαία θα διαλέξετε το κομιστρο χρονικής διάρκειας και μετα 30 ημερών. Δεν χρειάζεται κανένας κωδικός.

     • Sophia Papakonstantinou

      Εντάξει λοιπόν. Ευχαριστώ πολύ!

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Αυτό που σας λέει ο κ. Ηλιοπουλος είναι για φόρτιση μέσω του site.

      Σε αυτόματο μηχάνημα, θα πατήσετε Επαναφόρτιση, θα βάλετε την καρτα, μετά πάλι Επαναφόρτιση > Ενιαίο > 30 Ημερών > Μετρητά.

     • Sophia Papakonstantinou

      Για το αυτόματο μηχάνημα κατανόησα τη διαδικασία. Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.
      Τώρα ωστόσο, ήθελα να δοκιμάσω και μέσω του site τι συμβαίνει. Ζητούνται δύο κωδικοί. Ο 8ψήφιος κωδικός και ο αριθμός της κάρτας. Με λύπη μου συνειδητοποίησα ότι δεν θυμάμαι τον 8ψήφιο κωδικό. Τι μπορώ να κάνω; Θα πρέπει να βγάλω εκ νέου κάρτα; Σας ευχαριστώ

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Δεν ζητείται το 8ψηφιο PIN. Πρώτα θα κάνετε εγγραφή εδώ: https://athenacard.gr/smartafc/sysadmin/user/signup/InitSignUpLoad.dev
      όπου θα βάλετε έναν καινούργιο 8ψηφιο κωδικό που θα περιέχει αγγλικά κεφαλαία και μικρά γράμματα και αριθμούς και σύμβολα. Αυτός ο κωδικός είναι το password για να εισέρχεστε στον λογαριασμό σας. Δεν έχει σχέση με το PIN.
      Μετά θα κάνετε login πατώντας «Αγορά/Τραπεζικό Σύστημα» και θα μπορέσετε να αγοράσετε κάποιο προϊόν κομίστρου.

   • RedFan

    Στην περίπτωση που βάλω χρηματικό πόσο κατά λάθος, πως μπορώ να το πάρω πίσω για να να βγάλω κάρτα απεριορίστων διαδρομών ?

    • Nikitas Iliopoulos

     Εάν έχουν περαστεί στη κάρτα νομίζω δεν γίνεται. Αλλά το λέω με επιφύλαξη

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Δυστυχώς, δεν γίνεται αν έχει ήδη περαστεί. Πάντως μπορείτε να βάλετε το μηνιαίο κόμιστρο ακόμα κι αν έχει χρηματική αξία μέσα.

     Αν τώρα έχετε αγοράσει το ποσό online, απλά μην το φορτώσετε μέχρι να το χρειαστείτε.

     • RedFan

      Ευχαριστώ, δυστυχώς την πάτησα

 • Nikitas Iliopoulos

  Έχετε δίκιο και για αυτό εγώ προτείνω ότι οποίος θέλει να μετακινείται μόνο με άπλα ενιαία εισιτήρια καλύτερα είναι (προσωπική άποψη γιατί έτσι δεν μπορεί να επωφεληθεί από τα εκπτωτικά κόμιστρα που έχει τώρα ο ΟΑΣΑ) αντί να γεμίζει με εισιτήρια την κάρτα να βάζει το αντίστοιχό ποσό σε αποθηκευμένη αξία. Έτσι εάν για κάποιο λόγο και πριν τελειώσουν τα χρήματα που έχετε αποθηκευμένα θέλει να βάλει κάποιο ειδικό κόμιστρο μεγάλης διάρκειας δεν χρειάζεται να εξαντλήσει όλο το πόσο πριν χρησιμοποιήσει την κάρτα. Κάτι που με τα εισιτήρια δεν γίνεται.

 • Natasha Vazika

  Καλησπέρα σας,
  είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τα αυτόματα μηχανήματα να μην έχουν μειωμένα εισιτήρια!
  Σήμερα το απόγευμα έπρεπε ο γιος μου να στηθεί σε μια ουρά επί 45 λεπτά για να βγάλει εισιτήριο φοιτητικό,με αποτέλεσμα να χάσει φυσικά το μάθημά του.
  Το μεσημέρι στον Σταθμό Ευαγγελισμό που κατέβηκα εγώ οι ουρές στα εκδοτήρια και στους αυτόματους πωλητές είχαν ξεπεράσει κάθε “προσδοκία”!!
  Αν κάποιος θέλει να πάει στην δουλειά του ή στη σχολή του με καθυστέρηση για αγορά εισιτηρίου,θα πάψει να χρησιμοποιούν και το μετρό!

  • Nikitas Iliopoulos

   Τα μηχανήματα βγάζουν μειωμένο εισιτήριο αλλα με την προσωποιημενη κάρτα.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Για αυτό τον λόγο θα βγάλει προσωποποιημένη καρτα. Δεν είναι απαραίτητη η φόρτιση της κάρτας με μηνιαίο κόμιστρο. Μπορεί να φορτιστεί και με απλό εισιτήριο των 90’ (0.60€).

   Τα αυτόματα μηχανήματα δεν βγάζουν ούτε θα βγάζουν μειωμένα εισιτήρια χωρίς προσωποποιημένη καρτα καθώς δεν γίνεται κάποιος να πιστοποιήσει στο μηχάνημα ότι δικαιούται μειωμένο κόμιστρο. Αντίθετα, αυτό γίνεται με την καρτα.

 • Chartaetos

  Τα απλά μη χρησιμοποιημένα εισιτήρια των 90 λεπτών εμποδίζουν τη χρήση της κάρτας εάν έχει φορτωθεί σε αυτήν κόμιστρο 30 ημερών προς αεροδρόμιο. Το αποτέλεσμα είναι ότι μια κάρτα καταναλώνει πρώτα τα φτηνά εισιτήρια και μόνο όταν τα τελειώσει μπορεί να λειτουργήσει για το αυξημένο κόμιστρο. Εάν μπείτε σε λεωφορείο για αεροδρόμιο πρέπει να αγοράσετε εισιτήριο των 6 ευρώ ακόμη και αν έχετε αγοράσει και ενεργοποιήσει κόμιστρο 30 ημερών για αεροδρόμιο (49 ευρώ) ενόσω δεν έχετε εξαντλήσει τα εισιτήρια των 1,40… Πρόβλημα!

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Δεν γίνεται να έχετε στην καρτα δυο μη ενεργοποιημένα κόμιστρα ούτε δυο ενεργοποιημενα. Πάντα υπάρχει μόνο ένα ενεργοποιημένο κόμιστρο. Για να φορτώσετε δεύτερο κόμιστρο πρέπει να ενεργοποιηθεί το πρώτο και αφού λήξει αυτό, θα ενεργοποιηθεί το δεύτερο.

   Επίσης, για ποιο λόγο να έχετε και καρτα αεροδρομίου και εισιτήρια των 1.40€; Η καρτα αεροδρομίου ισχύει για όλα τα μέσα.

 • Θανος Λ.

  Καλησπερα σας,
  εχω κατεθεσει τα δικαιολογητικα με φακελο απο 18 Οκτωβρη χωρις να εχει ερθει η καρτα, εννοειται πλεον οτι δε περιμενω να ερθει. Εχω στειλει μειλ παραπονων καμια απαντηση, εχω παρει τηλεφωνο και εχω παει και στα εκδοτηρια και ολοι λενε να περιμενω και θα ερθει. Στην ουσια δε ξερει κανεις τιποτα και θεωρβ οτι εχουν χασει πολυ απλα το φακελο.
  Ξερει καποιος πως μπορω να κανω καταγγελία και που?
  Ευχαριστω εκ των προτερων.

  • Έχουν απαντήσει πως η κάρτα έχει εκδοθεί ήδη; Μπορούν να το δουν με το ΑΜΚΑ. Αν δεν έχει εκδοθεί, μπορείς να απαιτήσεις να στην εκδώσουν στο εκδοτήριο. Αν έχει εκδοθεί ήδη καλύτερα να περιμένεις να σου σταλεί. Δεν είναι μόνο η δική σου κάρτα που έχει καθυστερήσει. Το email του ΟΑΣΑ για καταγγελίες κλπ είναι oasa@oasa.gr. Έχουν την υποχρέωση να απαντούν σε όλους.

   • Θανος Λ.

    Πηγα και εβγαλα καρτα τελικα στο εκδοτηριο. Φανταζομαι οτι αν ειχε εκδοθει θα το εβλεπαν. Με ανησυχει ομως που τα δικαιολογητικα μου ειναι καπου εκει εξω αγνωστο που και ποιος ξερει σε ποιον μπορει να πεσουν.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Δεν είναι κάπου εκεί έξω. Σε κάποιο εκδοτήριο ή στα γραφεία του αναδόχου είναι.
     Όταν θα πάνε να την εκδώσουν και δουν ότι έχει ήδη βγει η καρτα, θα τα πετάξουν.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Όπως λέει και η ηλεκτρονική απόδειξη που εμφανίστηκε μετά την αγορά, πρέπει να πάτε σε ένα αυτόματο μηχάνημα και να πατήσετε “Online Κράτηση” για να φορτωθεί η χρηματική αξία στην κάρτα.

  • Ιων Άθαν

   Ευχαριστώ πολύ!

  • Sotiris Karykas

   Αυτό ομως σε τί εξυπηρετεί; Γιατί να μην φορτώνεται απευθείας το ποσό που βάζει κανείς από το διαδίκτυο;

   • Δημήτρης Σαρτζετάκης

    Δυστυχώς αποτελεί μειονέκτημα. Τουλάχιστον, ο ΟΑΣΑ έχει πει πως θα υπάρχει εφαρμογή για κινητά με NFC ώστε η καρτα να φορτίζεται απευθείας.
    Μια άλλη ιδέα θα ήταν να γίνεται όπως η αντίστοιχη διαδικασία στο Λονδίνο: Η χρηματική αξία ή το κόμιστρο να φορτίζεται στην καρτα, από τα επικυρωτικα μηχανήματα κατα την πρώτη επικυρωση μετά την αγορά. Μπορεί μελλοντικά να γίνει κάτι τέτοιο, μένει να δούμε.

    Επιπλέον, απευθείας φόρτιση χωρίς χρήση NFC δεν γίνεται, καθώς το ποσό αποθηκεύεται μέσα στην καρτα την οποία ελέγχει το μηχάνημα επικύρωσης και όχι σε κάποια βάση δεδομένων την οποία ελέγχει το μηχάνημα κατα την επικυρωση.

    • Ιων Άθαν

     Θα μπορούσε όμως (τουλάχιστον στις προσωποποιημένες κάρτες) να γίνεται το εξής: εφόσον κάποιος με προσωποποιημένη κάρτα έχει λογαριασμό τότε η κάρτα του θα μπορούσε να δουλεύει ως μια κάρτα π.χ. χρεωστική ή πιστωτική. Όταν ψωνίζουμε τα χρήματα μας δεν είναι μέσα στην κάρτα αλλά στον λογαριασμό μας.

     Το βρίσκω ανορθόδοξο να κάνεις αγορά on line αλλά να πρέπει να περάσεις από μηχάνημα για να επικυρωθεί. Αν είναι να πάω στο μηχάνημα για επικύρωση τότε γιατί να μην το αγοράσω από εκεί; Κοινώς… Γιατί θα πρέπει να γίνεται διπλός “κόπος”;

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Τώρα βγήκε και η εφαρμογή για απευθείας φόρτιση με τη χρήση κινητού Android με τεχνολογια NFC. Όποτε αν έχεις συμβατή συσκευή, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνεις σε μηχάνημα.

    • Nikitas Iliopoulos

     Κατά 99% νομίζω ότι δεν αποθηκεύει στην κάρτα πληροφορίες για το κομιστρο. Στη γνωμοδότηση της αρχής έλεγε ότι αποθηκεύονται οι 7 τελευταίες κινήσεις. Και κάπου διάβασα ότι ο λογος που δεν αποθηκεύονται στην κάρτα τα κόμιστρα είναι για να μην μπορείς να τις χακαρεις. Αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φώτια.

 • Nikitas Iliopoulos

  Όχι θα γλυτώσετε γιατί για 15 μέρες είχατε δωρεάν με την κάρτα του Οκτωβρίου. Εάν δεν το είχατε θα έπρεπε να δώσετε για τον Νοέμβριο 30 ευρώ. Τώρα δεν νομίζω να μην δεν ερθει. Μπορείτε να περάσετε από ένα σταθμό (δεν έχει πλέον τοσοεγαλες ουρές) και να ζητήσετε να εκδόσεις μια νέα εάν έχει ήδη εκδοθεί θα σας το πουν αλλιώς θα σας την βγάλουν επιτόπου.

 • Nikitas Iliopoulos

  Εάν δεν είστε δικαιούχος μειωμένου κομίστρου το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βγάλετε 3 πενθήμερες κάρτες απεριοριστων διαδρομών που κοστίζουν 27 ευρώ και θα έχετε για όλο τον Νοέμβριο (σε συνδιασμό με τις 15 μέρες δωρεάν από την κάρτα του Οκτωβρίου) μετακινήσεις και 3 ευρώ λιγότερα από την μηνιαία του Νοεμβρίου που θα αγοράζατε. Μέχρι να σας έρθει πιστεύω σε 15 μέρες θα έχει έρθει.

 • Προφανώς και δεν οφείλει να βγάλει διαβατήριο. Μην λέμε και ό,τι θέλουμε.

 • Ιων Άθαν

  Καλησπέρα. Όσο διάβασα σχόλια και απαντήσεις, μου λύθηκαν κάποιες απορίες. Δεν είδα όμως το εξής: μπαίνω μέσα σε λεωφορείο και χρησιμοποιώ την προσωποποιημένη κάρτα. Την περνάω απ’ το μηχάνημα. Κατεβαίνω απ’ το λεωφορείο και σε 5 λεπτά μπαίνω μέσα στο τρένο (ΗΣΑΠ). Χρειάζεται να ξαναπεράσω τη κάρτα απ’ το μηχάνημα που βρίσκεται στην αποβάθρα του ΗΣΑΠ;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Ναι. Ούτως ή άλλως τώρα που θα κλείσουν οι πύλες αναγκαστικά θα την χτυπάτε.
   Αν έχετε προϊόν κομίστρου χρονικής διαρκείας δεν θα υπάρξει κάποια επιπλέον χρέωση.
   Το ίδιο και αν έχετε χρηματική αξία. Ωστόσο, αν εχετε χρηματική αξία και έχουν περάσει 90’ από την πρώτη επικυρωση της διαδρομής θα σας αφαιρεθούν αλλά 1.40€ ή 0.60€.

 • Ανώνυμος

  Χαίρετε. Θα ήθελα να ρωτήσω για ποιόν λόγο δεν παρέχονται τα εισητήρια μακράς διαρκείας και στις ανώνυμες κάρτες; Πέραν από το γνωστό και τετριμμένο, δηλαδή για την δυνατότητα επανέκδοσης σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας. Γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση θα ήθελα να έχω εγώ την επιλογή για το ποιά απ’ τις δύο κάρτες θα βγάλω.
  Επειδή επίσης έχουν επικαλεστεί από σχολιαστές δίκτυα ξένων πόλεων, να αναφέρω πως στο Λονδίνο όλες οι υπηρεσίες παρέχονται και στις δύο μορφές καρτών. Από εκεί κι έπειτα είναι στη βούληση του καθενός αν θέλει να μπεί σε κάποια βάση δεδομένων.
  Άλλη μία προβληματική είναι αυτή που αφορά πολίτες άλλων κρατών που ζουν εδώ σε συνδυασμό με εργασία ή χωρίς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιατί να αναγκάζονται να πληρώνουν περισσότερα σε εισιτήρια, αν η χρήση των μέσων είναι εξίσου συχνή;
  Αυτή την απορία έχω για αρχή.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Ώστε να μην μπορεί κάποιος άλλος πέραν του νόμιμου κατόχου, να χρησιμοποιήσει την καρτα.

   Στο Λονδίνο που λέτε με απρόσωπες Oyster Cards δεν διατίθεται κανένα μειωμένο κόμιστρο, άρα δεν ισχύει αυτό που λέτε.
   Επιπλέον σε βάση δεδομένων δεν μπαίνει το όνομά σας αλλά ένας κρυπτογραφημένος συνδυασμός του ΑΜΚΑ και του 8ψηφιου PIN που καταχωρείτε κατα την έκδοση.

   Πολιτες άλλων κρατών που δεν έχουν ΑΜΚΑ χρησιμοποιούν τον αριθμό διαβατηρίου τους.

   • Ανώνυμος

    Άρα προεξοφλέιται μία τέτοια χρήση/συμπεριφορά από τον εκάστοτε επιβάτη; Κι εφόσον η κάρτες αναφέρουν απεριόριστες διαδρομές γιατί απασχολεί ποιός/α τις κάνει; Να προδικάσω κι εγώ δόλο ως προς την πολιτική της εταιρείας;

    Οι εβδομαδιαίες μηνιαίες, ετήσιες κάρτες στο Λονδίνο όμως υπάρχουν κι ανώνυμα χωρίς παραπάνω επιβάρυνση – εδώ όμως όχι. Εγώ δεν μίλησα για μειωμένο κόμιστρο. Αν κάποιος θέλει ανώνυμη μηνιαία κάρτα πολύ απλά δεν μπορεί.

    Δεν αναφέρθηκα σε τι στοιχεία θα μπουν στην βάση δεδομένων αλλά στην είσοδο καθ’ αυτή οπότε η απάντηση είναι άστοχη. Το θέμα είναι ότι δεν παρέχεται η επιλογή σε όσους χρησιμοποιούν πρωτίστως τα ΜΜΜ να μην δώσουν κανένα στοιχείο. Μία τέτοια επιλογή επιβαρύνεται οικονομικά.

    • Ανένταχτος

     “Κι εφόσον η κάρτες αναφέρουν απεριόριστες διαδρομές γιατί απασχολεί
     ποιός/α τις κάνει; Να προδικάσω κι εγώ δόλο ως προς την πολιτική της
     εταιρείας;”
     Δεν είναι δόλος, είναι καθαρά και ξάστερα πολιτική μεγιστοποίησης εσόδων. Θα μπορούσε την κάρτα να την χρησιμοποιεί όλη η οικογένεια, αλλά έτσι χάνουν πελάτες. Το οτι στο Λονδίνο λειτουργούν οι απρόσωπες κάρτες όπως περιγράφετε, είναι και ένα εύλογο αντεπιχείρημα σε απόψεις όπως ” στο εξωτερικό δεν υπάρχει δεύτερη επικύρωση, δεν υπάρχει μετεπιβίβαση, χτυπάνε κανονικά νέο εισιτήριο όταν αλλάζουν μέσο”, και άλλα τέτοια.

     • Nikitas Iliopoulos

      Από μήνα και πάνω όλες οι oyster πρέπει να είναι προσωποιημενες ή συνδεμένες με τον προσωπικό σου λογαριασμό στο TfL (το ίδιο πράγμα δλδ τα ίδια στοιχεία ζητάνε πάνω κάτω.)

      https://uploads.disquscdn.com/images/475f361febb42aecf5889dd5282d165440bd3232de5d8bd2526e8e69d25d1dc8.png

     • Ανώνυμος

      Πολύ σωστά, μου διέφυγε αυτό. Αλλά ισχύει για μήνα, εβδομάδα, πράγμα που εδώ δεν θα εφαρμοστεί – τουλάχιστον για τώρα. Οπότε η απορία μου παραμένει.
      Επίσης το Λονδίνο είναι ένα παράδειγμα από τα πολλά δίκτυα που υπάρχουν, που το αναφέρω λόγω μακροχρόνιας διαμονής. Η επισήμανση είναι πως μπορούμε να παίρνουμε ιδέες αλλά και να διαφοροποιούμαστε.

     • Nikitas Iliopoulos

      Εβδομαδιαίες δεν έχουμε εμείς εδώ αλλά οι πενθήμερες βγαίνουν κανονικά ανώνυμα. Όσο για τις μηνιαίες νομίζω (και πείτε μου εάν κάνω λάθος) πρέπει να αλλάξε πρόσφατα και να σε αφηνει πλέον να φορτίζεις και σε ανώνυμη την μηνιαία. Αλλά και πάλι η χρήση της είναι αποκλειστικα από ένα ατομο( κάτι που βέβαια νομίζω δεν μπορεί να αποδειχθεί) το wiki ακόμα και σήμερα λέει στην oyster ότι και για μήνα θέλει προσωποποίηση. Εντάξει βέβαια δεν είναι και το πιο έμπιστο το wiki αλλά και εγώ έχω ένα χρόνο να πάω.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Και με το παλιό σύστημα οι μηνιαίες ήταν προσωποποιημένες. Δεν καταχωρούνταν κάπου τα στοιχεία βέβαια, αλλά πάλι τα έδινες και την χρησιμοποιούσε μόνο το άτομο του οποίου το όνομα, η φωτογραφία και ο ΑΔΤ βρισκόταν πάνω σε αυτήν.

     Τα στοιχεία μετακίνησης διατηρούνται σε βάση δεδομένων μόνο για 3 μήνες το καθένα και δεν αντιστοιχούν σε πρόσωπο όπως σας ειπα. Ο κύριος λόγος που αποθηκεύονται είναι για να μπορεί να γίνει αντικατάσταση των καρτών πιο εύκολα και για να μπορεί ο ΟΑΣΑ να σχηματίζει στοιχεία τύπου «ποιες είναι οι γραμμές λεωφορείων με τους περισσότερες επιβάτες ανα περιοχή» ή «Ποιες ώρες πάει ο περισσότερος κόσμος την δουλειά του», ώστε να μπορεί να διαμορφώσει καλύτερα τις λεωφορειακές γραμμές ή να μειώσει την τιμή των εισιτηρίων τις ώρες που ο κόσμος πάει στη δουλειά του.

   • Natasha Miaouli

    Στο Λονδίνο βγάζει Oyster σε οποιοδήποτε μηχάνημα και δεν ζητά κανένα αριθμό διαβατηρίου ή ότι άλλο και την φορτίζεις με μετρητά ή κάρτα σε οποιοδήποτε μηχάνημα επίσης

    • Nikitas Iliopoulos

     Σαν τουρίστας μάλλον θα εννοείται καθώς όλοι όσοι δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο ή ελευθέρας είναι αναγκασμένοι να βγάλουν την oyster photocard η οποία είναι προσωποποιημενη με όνομα και φωτογραφία κατόχου πάνω. Επίσης ποιος άλλος θέλει μπορεί προσωποποιήσεις την απλή oyster του για τις ίδιες ευκολίες με εμάς. Τέλος για μήνα και πάνω είναι υποχρεωτική η προσωποποίηση. Και ζητάνε πολλά περισσότερα στοιχεία από ότι εμάς. Όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, ταχυδρομικό κώδικα…. Κτλ

 • gEckO

  Καλησπέρα θα θέλαμε και πληροφορίες από κάθε αρμόδιο για τον τρόπο επιτροφής των χρημάτων στην κάρτα από τα εισιτήρια ανω της μίας μέρας όταν γίνονται απεργίες γιατί όπως το πάνε το βλέπω να κανουν 2-3 φορές καθε μήνα…

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Ο ΟΑΣΑ δεν έχει διευκρινισει κάτι σχετικά με αυτό.

  • Ανένταχτος

   Ήδη προανήγγειλαν κινητοποιήσεις (φοβάμαι οτι θα είναι διαρκείας) σχετικά με το θέμα της ένταξης στο υπερταμείο. Πρέπει να βρεθεί τεχνικά μια λύση αναλογικής πίστωσης του επιβάτη είτε σε χρόνο (αυτόματη προσθήκη των ημερών απεργίας στη μηνιαία κάρτα) είτε σε χρήμα (συμψηφισμός στην επόμενη αγορά προϊόντος). Και πρέπει να βρεθεί γρήγορα, πριν …αρχίσουν τα όργανα!

   • Δημήτρης Σαρτζετάκης

    Ή μετά την λήξη του κομίστρου, στις πληροφορίες κάρτας να σου βγάζει μήνυμα, πως «σας έχουν επιστραφεί χρήματα λόγω απεργιών» και εσυ να πατάς το «κουμπί» και να στα βγάζει σε ψιλά.

    • Ανένταχτος

     Ακόμα καλύτερο!

 • gianis papadopoulos

  Αγόρασα σήμερα απλό εισιτήριο 1,40€ των 90′. Μετά την ακύρωσή του μπορώ να το επαναφορτίσω? Και αν ναι, μπορώ μόνο 1,4€ ή και παραπάνω?
  Ευχαριστώ.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Ναι μπορείτε να το επαναφορτίσετε με τα κόμιστρα που αναφέρονται στην στήλη “Πολλαπλό Εισιτήριο” του παρακάτω πίνακα. https://uploads.disquscdn.com/images/1fcc8748ac60c385211dcd968a22cb84b1c99a3d6ab7edce0056fdce4c6bfe14.png

   • gianis papadopoulos

    Ευχαριστώ θερμά για την άμεση απάντηση! Επίσης θα πρέπει να έχει αδειάσει τελείως για επαναφόρτιση ή μπορώ να το κάνω ανά πάσα στιγμή? Πως μπορώ να βλέπω το υπόλοιπο?
    Και πάλι ευχαριστώ.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Ναι, στο ATH.ENA Ticket πρέπει να έχει λήξει το κόμιστρο για να φορτώσετε άλλο.
     Το υπόλοιπο μπορείτε να το δείτε στις πύλες ή στα μηχανήματα των λεωφορείων όταν το επικυρωνετε ή στα αυτόματα μηχανήματα πατώντας «Πληροφορίες Κάρτας»

     • Ανένταχτος

      Η μηνιαία κάρτα μπορεί φαντάζομαι να φορτωθεί και πριν τη λήξη της με το επόμενο “κουπόνι”, όπως κάναμε και με την χάρτινη. Έτσι δεν είναι; Με την ανανέωση να ξεκινάει να μετράει από τη λήξη της προηγούμενης αγοράς.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Σωστά. Στις προσωποποιημένες κάρτες μπορείτε να φορτώσετε από πριν δεύτερο κόμιστρο το οποίο θα ενεργοποιηθεί όταν λήξει το πρώτο.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Μήπως εκεί που γράφετε “Το εισιτήριο των 180 και των 365 ημερών μπορεί να αγοραστεί μόνο στο σταθμό Ομόνοια και τα γραφεία του ΟΑΣΑ”, να γράψετε πως γίνεται ο επιβάτης να προμηθευτεί την κάρτα άδεια από εκδοτήριο και στη συνέχεια να την φορτίσει με εισιτήριο 180 ή 365 ημερών από αυτόματο μηχάνημα, χωρίς να χρειάζεται να πάει στα κεντρικά του ΟΑΣΑ;

 • ilias

  Ουσιαστικά δλδ η κάρτα των 30 ημερών , ισχύει για 31 ημέρες? Την ενεργοποίησα 16 Νοεμβρίου και μου αναφέρει ότι λήγει στις 16 Δεκεμβρίου 23:59. To ιδιο ισχύει και για το παράδειγμά σας(δεδομένο ότι ο Οκτώβρης έχει 31 ημέρες). Για την κάρτα των 5 ημερών τι ισχύει? Αν την ενεργοποιήσω το μεσημέρι της Δευτέρας , πότε θα λήξει?

  • Το κόμιστρο των 30 ημερών (και τα μεγαλύτερα σε διάρκεια) λήγουν τα μεσάνυχτα της 30ής ημέρας. Άρα 30 μέρες + όσες ώρες μένουν μέχρι τα μεσάνυχτα.
   Το κόμιστρο των 5 ημερών λήγει σε 5 24ωρα από την επικύρωση, δηλαδή σε 120 ώρες.

 • Athos

  Θα έλθω για Χριστούγεννα από εξωτερικό,θέλω να βγάλω την ανώνυμη κάρτα. Τι γίνεται για τη διαδρομή αεροδρόμιο-Kορωπί του προαστιακού; Ο τελικός μου προορισμός θα είναι Κηφισιά.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Η διαδρομή Αεροδρόμιο – Αθήνα του Προαστιακού ισχύει κανονικά.
   Για τα εισιτήρια δεν έχουμε ακούσει να ισχύουν ηλεκτρονικά για την διαδρομή από Αεροδρόμιο με τον Προαστιακό, μιας και στο συγκεκριμένο τμήμα (Αεροδρόμιο – Κορωπί) έχει διαφορετικό εισιτήριο από αυτό του μετρο.

   Επειδή είναι πιθανό μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα, ρωτήστε ξανά λίγες μέρες πριν την άφιξή σας.

   Ανώνυμες κάρτες μπορείτε να προμηθευτείτε από τα εκδοτήρια του αεροδρομίου.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Από σήμερα, ναι. Φθηνότερη λύση εφόσον μετακινείστε καθημερινά, είναι τα πενθήμερα εισιτήρια των 9€.

 • g.k.

  Πήγα στο Μοναστηράκι για επαναφόρτιση της ανώνυμης κάρτας και εκτός ότι ΚΑΙ σε αυτό τον σταθμό ΔΕΝ είχαν POS σε λειτουργία, μου είπε η υπάλληλος ότι δεν γίνεται να επαναφορτιστεί αν έχει έστω και ένα εισιτήριο υπόλοιπο η κάρτα μέσα και επειδή είχε ένα εισιτήριο, δεν δέχτηκε να τη φορτίσει για τον παραπάνω λόγο. Είναι λογικό; Ισχύει όντως κάτι τέτοιο; Αν ναι, πραγματικά είναι απαράδεκτοι, να πρέπει να περιμένει κάποιος να αδειάσει τελείως για να την επαναφορτίσει επειδή υπάρχει περίπτωση να μην είναι κοντά σε σταθμό μετρό κλπ όπου θα έχει πρόσβαση σε ταμεία κλπ!
  Επίσης, η κάρτα αυτή δέχεται και χρηματικό υπόλοιπο (σαν κουμπαράς όπως λένε μερικοί), οπότε αυτό το υπόλοιπο αν υποθέσουμε ότι δεν έχουμε μέσα στην κάρτα (ανώνυμη) εισιτήρια, θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί άμεσα σε μεταφορικό μέσο ή θα πρέπει να γίνουν “μαγικά”;

  • Nikitas Iliopoulos

   Όχι γίνεται η κάρτα αφού έχετε ενεργοποιήσει έστω και ένα εισιτήριο από τη δεσμίδα να φορτιστεί επιπλέον. Ορισμένοι υπάλληλοι παραπληροφορουν. Μονο το ticket δεν μπορεί. Επίσης κανονικά γίνεται να χρησιμοποιηθεί το χρηματικό ποσό μόλις τελειώσουν τα εισιτήρια σας.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Και αν έχετε μετρητά πάνω σας, προτιμήστε τα αυτόματα μηχανήματα, όπου είναι δυνατή η φόρτιση δεύτερου κομίστρου.

 • Να ρωτήσω: Τι θα γίνει εάν πάω να εκδόσω μία κάρτα προσωποποιημένη από κάποιο εκδοτήριο, ενώ ήδη περιμένω άλλη μέσω ταχυδρομείου; Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Το λέω γιατί η κάρτα δεν μου έχει έρθει ακόμη ταχυδρομικώς, περιμένω πάνω από 2 εβδομάδες, και την χρειάζομαι.

  Επίσης, να αναφέρω ότι η λήξη των 90 λεπτών που αναφέρεται στο 8 πιό πάνω είναι παράλογη, τουλάχιστον. Εάν μπαίνοντας σε ένα μέσο χτυπάω την κάρτα αλλά είμαι ήδη στα π.χ. 85 λεπτά, από προηγούμενο μέσο, δεν θα μου χρεώσει νέο εισιτήριο. Αλλά 6 λεπτά μετά ο ελεγκτής θα μου δώσει πρόστιμο γιατί είμαι εκπρόθεσμος. Θα πρέπει να μετράω τα λεπτά με το ρολόι και να επικυρώσω ξανά στα 90. Δεν είναι τρόπος αυτός, ειδικά όταν εισάγουμε έναν ηλεκτρονικό τρόπο που δίνει την δυνατότητα να λυθούν αυτά τα ζητήματα, εύκολα, έχοντας ήδη πληρώσει για αυτήν την ευκολία όχι μόνο σε χρήμα, αλλά και σε προσωπικά δεδομένα.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Αν πάτε να βγάλετε άλλη καρτα και αυτή που καταθέσατε τον φάκελο έχει ήδη εκδοθει, δεν μπορείτε να βγάλετε άλλη. Πηγαίνετε, λοιπόν, σε ένα εκδοτήριο και με τον ΑΜΚΑ ζητήστε από τον υπάλληλο να ελέγξει αν έχει εκδοθει η καρτα, ώστε αν δεν έχει να βγάλετε άλλη επί τόπου.

   Αν έχει εκδοθεί, μεχρι να έρθει και εφόσον χρησιμοποιείτε τα μέσα καθημερινά, σας συμφέρουν τα εισιτήρια 5 ημερών (9€).

   Για αυτό που λέτε με την λήξη των 90’. Σε αντίστοιχα συστήματα του εξωτερικού (όπου έχω πάει), έτσι γίνεται.
   Και με το παλιό σύστημα αν έληγε το εισιτήριο πάλι ήσασταν παράνομος και θα παίρνατε πρόστιμο αν «πέφτατε» σε έλεγχο.

   Και τι εννοείτε «πληρώσατε» σε προσωπικά δεδομένα; Στο εξωτερικό, π.χ. στο Λονδίνο, για να βγάλετε Oyster Photocard, ζητάνε πολύ περισσότερα στοιχεία.
   Και επιπλέον δεν σας υποχρέωσε κανένας να βγάλετε προσωποποιημένη. Μπορείτε να βγάλετε και την ανώνυμη ATH.ENA Card.

   • Ευχαριστώ για την απάντηση κε. Σαρτζετάκη.
    Θα πάω αύριο κιόλας σε ένα εκδοτήριο για να το διαπιστώσω.

    Σχετικά με τα παλαιότερα εισιτήρια που επικύρωναν (μέχρι σήμερα όσοι δεν είχαν κάρτα) ίσχυε η χρονική στιγμή που ανέβαινες στο μεταφορικό μέσο και υπήρχε τρόπος να το αποδείξεις. Δηλαδή εάν υπήρχε ο κίνδυνος να λήξει το εισιτήριο πριν τελειώσει η τελευταία διαδρομή το χτύπαγες δεύτερη φορά ώστε να φαίνεται ότι η τελευταία διαδρομή άρχισε πριν την λήξη του εισιτηρίου. Βεβαίως υπήρχε το περιθώριο για να γίνει κάποια ατασθαλία, (δηλαδή να κάνεις την τελευταία διαδρομή που γνωρίζεις ότι διαρκεί πολύ παραπάνω από τα λεπτά που σου έχουν μείνει) αλλά επίσης υπήρχε και το ζήτημα από την ανάποδη όταν η συνηθισμένη διαδρομή διαρκούσε πολύ παραπάνω από ότι συνήθως (π.χ. το Α5, Β5, όταν είχε απεργία το Μετρό έκανε πάνω από 2 ώρες για να φτάσει στο κέντρο). Τώρα ακόμη και να χτυπήσω το εισιτήριο λίγο πριν την λήξη, δεν θα μου χρεώσει νέο κόμιστρο, εφόσον είναι ακόμη εντός της χρονικής διάρκειας του προηγούμενου εισιτηρίου, αλλά εντός της διαδρομής θα λήξει. Και παρότι τα 20 τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ κάρτα αυτό ρωτάω, και για τους άλλους συνανθρώπους μας, πως γίνεται να διευθετηθεί το ζήτημα αυτό, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα, επειδή όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε με ένα ρολόι διαρκώς.

    Σχετικά τώρα με τα προσωπικά δεδομένα, δεν είναι καθόλου ευγενικό να λέτε ότι δεν με υποχρέωσε κανείς να βγάλω προσωποποιημένη, αφού καταλαβαίνετε ότι λόγοι οικονομίας αναγκάζουν τους περισσότερους συνεπείς πολίτες που επιθυμούν να πληρώσουν για τις διαδρομές τους να χρησιμοποιούν μόνο τέτοια προσωποποιημένη κάρτα. Η διαφορά στην τιμή με την επόμενη πιο φθηνή λύση (πενθήμερη) είναι 24 ευρω το μήνα. (6Χ9 Ευρω=54 Ευρω και δυστυχώς θα ισχύει και για μέρες που δεν χρησιμοποιώ μέσα όπως η Κυριακή) Σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα, και επειδή δεν ζούμε σε έναν παραδεισένιο κόσμο, φοβάμαι ότι η γνώση και χρήση των στοιχείων για το που και πότε των διαδρομών, είναι τεράστιο ζήτημα. Διάβασα στους όρους και τις προϋποθέσεις, ότι όλα αυτά τα στοιχεία είναι στην διάθεση της αστυνομίας εφόσον τα ζητήσει. Ας υποθέσει ο καθένας μας τι σημαίνει αυτό. Θα μπορούσε κάλλιστα το σύστημα να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργούσε έως σήμερα, δηλαδή την επίδειξή της ταυτότητας εφόσον υπάρξει ζήτημα ταυτοπροσωπίας με την φωτογραφία επάνω στην κάρτα. Δηλαδή η ευθύνη του ελέγχου να μην βαρύνει τον επιβάτη (έστω και ως συλλογή δεδομένων του), αλλά την εταιρεία. Η χρήση στοιχείων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως ενοχοποιητικά στοιχεία, μπορεί να φαντάζει επιστημονική φαντασία σε κάποιους, αλλά το ίδιο φάνταζε και η κατάσταση που διανύει η χώρα μας αυτή τη στιγμή πριν το 2009. Και η σύγκριση με άλλες χώρες που έχουν ένα σύστημα συγκεκριμένο, είναι μάλλον άστοχη, αφενός γιατί δεν απαντά στην ουσία του προβλήματος, απλώς δηλώνει ότι υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και αλλού και αφετέρου επειδή κάθε κοινωνία μπορεί να έχει το δικό της σύστημα που λειτουργεί πολλά χρόνια, αλλά να μην μπορεί να λειτουργήσει σε άλλες χώρες, λόγω μικρών διαφορών. Το παράδειγμα της Αγγλίας θα μπορούσε να είναι εύστοχο, αφού και εκεί χρησιμοποιούν παρόμοιο ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερες γραμμές, υπάρχουν πολύ περισσότερες κατηγορίες εισιτηρίων, υπάρχει κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με την ώρα που χρησιμοποιείς το μέσο, π.χ. ώστε να αποτρέπει τους τουρίστες να επιβαρύνουν τα μέσα όταν τα χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για να πάνε στην δουλειά τους, κοκ. Και το κυριότερο, υπάρχει άλλου είδους κοινωνία, με όχι τόσο έντονα οικονομικά προβλήματα, πιθανότατα καλύτερη κοινωνική συνείδηση, ώστε η εταιρεία και το κράτος να μην χρειάζεται να θεωρεί τους πάντες (πελάτες και πολίτες) κλέφτες μέχρι αποδείξεως του εναντίου, όπως δυστυχώς γίνεται στην Ελλάδα μας και δυστυχώς για αυτόν τον λόγο επιβαρύνει ΜΟΝΟΝ τους συνεπείς.
    Εφόσον θέλετε να μιλήσουμε για άλλα συστήματα, θα έπρεπε να υπάρχει επιλογή η χρέωση να μπορεί να είναι κλιμακούμενη, ανάλογα με την χρήση της κάρτας και όχι μόνο με “πακέτα” εισιτηρίων ή χρηματικά, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Η δεύτερη επικύρωση έχει πάψει να ισχύει από τον Σεπτέμβριο του 2014. Όποτε, επισήμως, δεν αλλάζει κάτι.

     Αν σας προσέβαλα, ζητάω συγγνώμη, δεν γνώριζα ότι χρησιμοποιείτε μηνιαία κόμιστρα. Απλά έχουμε συνηθίσει να ακούμε ανθρώπους που παίρνουν απλά εισιτήρια να παραπονιούνται για την προσωποποιημένη καρτα, την οποία δεν χρειάζεται καν να προμηθευτούν.

     Και να σας ενημερώσω, γιατί πολλοί μπορεί να μην το έχουν ακούσει, πως από το 2018, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται αναλογικό σύστημα χρέωσης, με την τιμή για αποστάσεις λίγων στάσεων να είναι κάτω του 1€, ενώ θα υπάρχει και μέγιστη χρέωση ανά ημέρα (το αντίστοιχο daily cap του Λονδίνου), σε περίπτωση που ταξιδεύετε με χρηματική αξία (pay as you go).

     • Ευχαριστώ και πάλι για τις διευκρινήσεις.

     • Nikitas Iliopoulos

      Το δοκιμάσαμε τελικά το daily cap;; Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα;;

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Δεν ξέρω αν ισχύει μιας και μετακινούμαι με μηνιαίο κόμιστρο. Έγραψα πως «θα υπάρχει». Μπορεί ήδη να ισχύει, αλλά δεν το γνωρίζω.

     • Γιώργος

      Αν γίνει μία αντικυβερνητική πορεία διαμαρτυρίας στην Ομόνοια ή στο Σύνταγμα και οι διαδηλωτές χρησιμοποιήσουν το μετρό για να μετακινηθούν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών καρτών μετακίνησης των πολιτών θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει η αστυνομία εάν τα ζητήσει με βάση τους όρυς χρήσης αυτής της ηλεκτρονική προσωποποιημένης κάρτας;

     • Ποιος εισαγγελέας θα ζητήσει κάτι τέτοιο; Μη λέμε και ότι θέλουμε.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Από όσα ξέρω, όταν γίνεται πορεία οι τοπικοί σταθμοί του μετρό κλείνουν εκείνη την ώρα.
      Και προφανώς όχι, η αστυνομία δεν θα τα ζητήσει. Η αστυνομία θα τα ζητήσει για κάποιον που είναι καταζητούμενο, ώστε να δει τις μετακινήσεις του τους τελευταίους 3 μήνες ή για κάποιο άτομο που αγνοείται για τουλάχιστον 48 ώρες.

 • dion

  πηγα πριν δεκα μερες στο σταθμο του ησαπ στα ανω πατησια και ζητησα την ανωνυμη καρτα και μου λεει ο υπαλληλος δεν εχω. πηγα ξανα εχθες και παλι δεν ειχε. Ποσο μπαχαλο ειναι αυτη η χωρα ρε παιδια; παντου διαβαζω οτι την ανωνυμη καρτα την περνεις απο παντου. πως γινεται να την εχουν ορισμενοι σταθμοι απορω πταγματικα ομως

  • Nikitas Iliopoulos

   Δοκιμάστε σε ένα άλλο ταμείο. Γενικά δεν το θέλουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο κάποιοι υπάλληλοι (ειχαν κέρδος από πλαστά και μαύρα χάρτινα παλιού τύπου εισιτήρια και το σαμποτάρουν το νέο συστημα)

   • dion

    Μα το θεμα δεν ειναι να παω σε ενα αλλο ταμειο, το θεμα ειναι ποιος κανει κουμαντο οι υπαλληλοι η το κρατος για να ξερουμε.Δε μπορει να μου βγαινει ο Σπιρτζης στα καναλια και να λεει παντου μπορειτε να παρετε την ανωνυμη καρτα. Πως γινεται να μην μην την δινει ο υπαλληλος επειδη ετσι θελει; Τοτε το νεο μετρο ειναι για τα σκουπιδια και ευχαριστω για την απαντηση

    • Nikitas Iliopoulos

     Όχι το νέο μέτρο δεν είναι για τα σκουπίδια μην είμαστε απόλυτοι. Το γεγονός ότι μερικοί υπάλληλοι δεν κάνουν τη δουλειά τους προφανώς είναι πρόβλημα για τον οργανισμο. Όπως και τότε που βγήκαν και είπαν με το έτσι θέλω ότι σταματάνε την έκδοση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων. Συμφωνώ μαζί σας και το έχω γράψει εδώ πολλές φορές ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τέτοιες συμπεριφορές ατιμώρητες. Αλλά είναι λίγο δύσκολο να ελέγξουν έναν έναν εάν δινει σωστές πληροφορίες και εάν κάνει σωστά σωστά τη δουλειά του. Γιατί το πρόβλημα είναι γενικό. Κλείνουν οι οδηγοί τα νέα επικυρώτικα με το έτσι θέλω, δίνουν λάθος πληροφορίες για τον τρόπο επικυρωσης της κάρτας κτλ. Εγω την επόμενη φορά θα πάρω μπροστά στον υπάλληλο που μου λέει κάτι που δεν αντιστοιχεί με αυτά που λέει ο ΟΑΣΑ και το υπουργείο το τηλέφωνο για τις καταγγελίες για να κάνω μια με το όνομα του υπαλλήλου που δεν θέλει να κάνει σωστά την δουλειά του. Το ξέρω ότι αυτή δεν είναι δικιά μας δουλειά να το κάνουμε αλλά δεν υπάρχει και άλλη εύκολη λύση όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον.

     • dion

      Μπραβο αυτο σκεφτηκα να κανω κι εγω

 • Eleni S. Gn

  Εχω καταθεσει φακελο απο τις 20 Οκτωβριου στο μετρο Ακροπολη και ακομα δεν εχω λαβει την καρτα. Μπορειτε να μου πειτε που να απευθυνθω καθως οι υπαλληλοι σε διαφορους σταθμους μου απαντουν να κανω απλα υπομονη στο 11185 μ λενε δεν εχουν καμια ενημερωση εστειλα επιπλεον μειλ στον οασα κ την αττικο μετρο κ δεν εχω λαβει καμια απαντηση.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΕ ΠΙΘΑΝΟ ΕΛΕΓΧΟ????

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Από αύριο μέχρι να έρθει η καρτα, δυστυχώς, πρέπει να πάρετε εισιτήριο. Αν μετακινείστε καθημερινά, η φθηνότερη λύση είναι το εισιτήριο 5 ημερών (9€).

   Εν τω μεταξύ, πηγαίνετε σε οποιοδήποτε σταθμό και με τον ΑΜΚΑ ρωτήστε να κοιτάξουν αν έχει εκδοθεί η καρτα. Αν έχει εκδοθεί δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Αν δεν έχει εκδοθει ακόμα, μπορείτε με τα δικαιολογητικά, να πάτε σε εκδοτήριο και να βγάλετε άλλη καρτα επί τόπου.

 • Απλά ένα Ath.ena ticket με 1 ενιαίο εισιτήριο (1,40 ευρώ)

 • Αν κάποιος εντοπίσει τις νέες τιμές των πακέτων online ή σε μηχάνημα, μου λέτε για να ενημερώσω τους πίνακες.

 • Theano

  ´Εχει παραλάβει κάποιος κάρτα με την διαδικασία ανοιχτού φακέλου;;;; Τί θα γίνει εφόσον δεν τις παραλάβουμε μέχρι 15 Νοεμβρίου;; Μας προέτρεπαν να κάνουμε αυτή την διαδικασία και τελικά πάλι ασυνεπείς και αναξιόπιστοι φάνηκαν.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Ναι, υπάρχουν πολλοί γνωστοί μου και άτομα που το έχουν γράψει εδώ στα σχόλια, πως έχουν λάβει την καρτα ταχυδρομικά.

   Πότε καταθέσατε φάκελο και σε ποιον σταθμό;

 • Elias Arabatzidakis

  ΚαληΒδομαδα. Κατεθεσα ολα τα δικαιολογητικα (τα ελεξε η υπαλληλος) για εκδοση καρτας, μεσα στον καταλληλο φακελο στο σταθμο “Συγγρου-Φιξ ” την Πεμπτη 2/11/17 στις 11:30.
  Ζητησα αποδειξη παραλαβης αλλα δεν μου εδωσαν…!
  Ποτε θα λαβω την καρτα ?
  Ευχαριστω.

  • Nikitas Iliopoulos

   Η διαδικασία έχουν πει είναι από 3 μέρες μέχρι 3 εβδομάδες.

  • Paolo_Colobarini

   Δεν δίνουν απόδειξη παραλαβής (αν και αυτό θα ήταν το σωστό). Ωστόσο, αν προσέξατε, καταγράφηκε το αίτημά σας σε μια λίστα που τηρεί ο υπάλληλος (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία παράδοσης ανοιχτού φακέλου κ.λπ.). Επιχειρήστε να ενημερωθείτε για την πορεία του αιτήματος σας δια ζώσης, σε έναν από τους σταθμούς μετρό, δίνοντας ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ.

 • sasa

  Καλημερα. Θα ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχουν και αλλα ατομα με το δικο μου προβλημα. Εχω καταθεσει τον φακελο απο 16/10 (δηλαδη απ την πρωτη μερα) και δεν εχω λαβει ακομη την καρτα μου. Μενω στο Γερακα και προσπαθησα να καλεσω τοσο τα ΕΛΤΑ οσο και τον ΟΑΣΑ. Τα ΕΛΤΑ με στελνουν απο τηλεφωνο σε τηλεφωνο χωρις να βγαζω ακρη, ενω ο ΟΑΣΑ μου απανταει οτι δεν εχουν καμια εικονα για τις καρτες και δεν μπορουν να με ενημερωσουν για τιποτα (που βρισκονται, ποτε θα τις παρουμε, κλπ). Υπαρχει καποιος με το ιδιο προβλημα ή μονο σε εμενα εχει υπαρξει τετοια καθυστερηση;

  • Nikitas Iliopoulos

   Είχαν πει μέχρι 3 εβδομάδες η αλήθεια είναι. Εσείς περιμενετε παραπάνω. Εγώ στη θέση σας εάν δεν είχε έρθει μέχρι τις 15 που ισχύουν οι παλιές θα πήγαινα σε ένα ταμείο να ρωτήσω και ισως σας βγάλουν εκει. Οι ουρές πλέον έχουν σταματήσει χτες στο Σύνταγμα το πιο κεντρικό σταθμό και δεν είχε ούτε ένα άτομο που κατέβηκα εγώ.

   • sasa

    Επισης θα ηθελα να σημειωσω οτι μαζι με τον δικο μου φακελο κατεθεσα και φακελο συναδελφου, ο οποιος εχει λαβει ηδη την καρτα του εδω και 2 εβδομαδες, προφανως σε διαφορετικη περιοχη απο τη δικη μου. Ρωτησα τελικα εχθες σε ενα ταμειο για να εκδοσω αλλη καρτα αλλα μου ειπαν πως κατα 99% εχει εκδοθει ηδη η καρτα και δεν γινεται ακυρωση. Πρεπει δηλαδη να την περιμενω να ερθει, ενω επισης μου ειπε οτι η διοικηση “γνωριζει για αυτο το προβλημα”. Εγω θα φταιω ομως μετα να κυκλοφορω χωρις εισητηρια και να γινομαι “παρανομη”;….

    • Nikitas Iliopoulos

     Δοκιμαστε να πάτε μια από το ΕΛΤΑ της περιοχής σας. Πολλές φορές εμένα ο ο ταχυδρόμος δεν μου αφήνει σημείωμα και τρέχω εγώ πάντα στα ΕΛΤΑ για να παραλάβω. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει μείνει στην αποθήκη. Παθών.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Μετά την Τετάρτη, θα πληρώσετε εισιτήριο μέχρι να έρθει η καρτα, δεν θα μετακινείστε χωρίς.

     • sasa

      Δυστυχως θα πρεπει να πληρωσω επιπλεον χρηματα (!!!) επειδη δεν μπορουν να οργανωσουν μια σωστη διανομη…; Και αν η καρτα μου ερθει στο τελος του Νοεμβρη εγω θα αναγκαζομαι μεχρι τοτε να πληρωνω καθημερινα εισητηρια; Και δηλαδη οι φοιτητες που δικαιουνται το μειωμενο θα πληρωνουν 2.80 καθε μερα για να πανε στη σχολη τους; Δεν νομιζω οτι ειναι και πολυ σωστο αυτο… Θα επρεπε να ειχε γινει προβλεψη τετοιων ζητηματων (πχ. εκδοση χαρτινων καρτων για εμας που δεν λαβαμε την προσωποποιημενη καρτα, επικοινωνια μεσω email για να εχουμε τον αριθμο του συστημενου). Προσωπικα εχω ηδη απευθυνθει στη γραμμη παραπονων, αν και δεν νομιζω να εκανα καποια διαφορα. Δεν μπορει ομως να μας αφηνει «ξεκρεμαστους», εφοσον ακολουθησαμε τις δικες τους οδηγιες και να απαιτουν να τους πληρωσουμε επιπλεον τα εισητηρια για τη δικη τους απερισκεψια-παραλειψη.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Παραπάνω χρήματα δεν πληρώνετε, καθώς όλο τον Νοέμβριο όσοι είχαν τις παλιές κάρτες μετακινούνταν δωρεάν.

      Οι φοιτητές πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο των 0.60€, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από οποιοδήποτε εκδοτήριο.

      Πάντως, περάστε από το κοντινότερο κατάστημα ΕΛΤΑ, μήπως είχε έρθει και δεν σας άφησαν σημείωμα.

     • sasa

      Μακαρι να εχετε δικιο. Παντως απο αυτα που διαβασα καταλαβα οτι κυκλοφορει μονο 1.40 εισητηριο και οχι 0.60, καθως για να λαβεις το μειωμενο πρεπει να εχεις προσωποποιημενη καρτα («Σημειώνεται ότι μειωμένα εισιτήρια κάθε τύπου είναι διαθέσιμα μόνο μέσω της προσωποποιημένης ATH.ENA CARD και όχι μέσω της ανώνυμης.»).

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Στα εκδοτήρια βγαίνει και μειωμένο ATH.ENA Ticket. Απλά δεν βγαίνει από το μηχάνημα.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Και για να μην υπάρξει σύγχυση, όταν εννοώ όλο τον Νοέμβριο εννοώ από την 1η του μήνα μέχρι σήμερα, δηλαδή μισό μήνα (αντί να πληρώσουν αλλά 30/2=15€ παραπάνω).
      Από αύριο δεν ισχύουν οι παλιές κάρτες.

     • Paolo_Colobarini

      Είναι (ή καλύτερα ήταν) λάθος αυτό, έχετε δίκιο κυρία Σάσα. Και εγώ είχα την ίδια εντύπωση (ως κάτοχος μειωμένου) αλλά ρωτώντας, ενημερώθηκα ότι ήταν ακόμη σε ισχύ τα χάρτινα, τα οποία προμηθεύτηκα και επικύρωσα χωρίς κάποιο πρόβλημα.

 • takis99

  Καλημέρα καλή εβδομάδα και από εμένα.Σας παρακαλώ αν είναι δυνατόν λόγω του όγκου ερωτήσεων και στις δυο ερωτήσεις μου 1)ξέρω ότι αν φορτίσεις την ηλεκτρονική κάρτα με κάρτα 30 ημερών η χρέωση αρχίζει όταν την χρησιμοποιείς για πρώτη φορά η ερώτηση είναι η εξής αν φορτίσω την κάρτα για άλλες 30 ημέρες πριν λήξει η προηγούμενη θα μετράει σαν σύνολο π.χ 10 ημέρες +30 ημέρες ή όχι?και η τελευταία ερώτηση είναι τώρα εγώ δουλεύω με σύμβαση και έχω ήδη ηλεκτρονική κάρτα τι πρέπει να κάνω μετά την λήξη της σύμβασης μου για να έχω το δικαίωμα σαν άνεργος για δωρεάν μετακίνηση?Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας στο να διαβάσετε αυτό το μεγάλο κείμενο και συνεχίστε την καταπληκτική δουλειά σας.

  • Nikitas Iliopoulos

   Εαν έχετε βάλει μια δεύτερη μηνιαία κάρτα ενώ ακόμα η πρώτη έχει 10 μέρες αυτό που θα γίνει είναι μόλις τελειώσουν οι 10 μέρες της πρώτης θα ενεργοποιηθεί η δεύτερη. Τίποτα δεν χάνεται.

   Όσο για την περίπτωση της αλλαγής προφίλ πρέπει να πάτε στο ταμείο και να σας εκδόσουν άλλη. Βασικά ακούγεται ότι από την μειωμένη πας στην ολόκληρη χωρίς αλλαγη κάρτας απλά μόλις λήξει ημερομηνία αυτόματα αλλάξει και το προφίλ. Όπως και οι νέοι μόλις περάσουν τα 18 ή αντίστοιχα οι ηλικιωμένοι μολις κλείσουν τα 65 αλλάζει αυτόματα η κάρτα τους αλλά εγώ ας πούμε από κανονική σε φοιτητική κάρτα έβγαλα καινούργια.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Σωστά. Δεν είχα κοιτάξει εκεί. Πρέπει, όντως, να το αλλάξουν, καθώς αν κοιτάξει εκεί κάποιος που δεν ξέρει, θα μπερδευτεί.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης
 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Ας ελπίσουμε πως θα το αλλάξουν κάποια στιγμή…

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Ναι, έχουν πει μέχρι και 3 εβδομάδες.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Ναι, από τη στιγμή που βγαίνουν και οι ολόκληρες. Ουσιαστικά, η ίδια καρτα είναι, απλά όταν δικαιούσαι μειωμένο κόμιστρο, έχει περασμένο και ένα προφίλ έκπτωσης 50%.

 • Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί η διαδικασία γίνεται είτε με ΑΜΚΑ (και μόνο ΑΜΚΑ) και Ελληνική ταυτότητα είτε μόνο με διαβατήριο. Σε αυτή την περίπτωση δες μήπως αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον αριθμό της ταυτότητάς σου ως αριθμό διαβατηρίου. Αν όχι, επικοινώνησε με τον ΟΑΣΑ.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Όχι. Οφείλετε να βγάλετε διαβατήριο.

 • Thebestgreekmanever1

  Καλησπέρα θα θελα να ρωτήσω το εξής. Για να δικαιούσαι μειωμένο κόμιστρο , το 0,60 λεπτών, θα πρέπει να φοιτάς μόνο σε ΑΕΙ-ΤΕΙ; Πήγα έβγαλα κάρτα προσωποιημένη και μου είπαν όταν τους έδειξα το χαρτί του ιεκ , ότι έτσι πρέπει και δεν μπορώ να βγάλω αν σπουδάζω σε ιεκ ή οτιδήποτε άλλο (πχ κολλέγιο κτλ.). Ισχύει κάτι τέτοιο; Mπήκα στην εφαρμογή για αγορά μέσω ίντερνετ ενος εισιτηρίου 90 λεπτών και μου βγάζει χρέωση 1,40

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Μειωμένο κόμιστρο δικαιούνται οι σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ μέχρι την ηλικία των 22. Αν φοιτάτε σε ιδιωτικό, δεν δικαιούστε μειωμένο κόμιστρο. Αυτό ίσχυε πάντα, δεν είναι καινούριο.

   • Thebestgreekmanever1

    Οπότε δηλαδή για να πληρώνεις το 0,60 λεπτών ως φοιτητής πρέπει να είσαι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ή σε δημόσιο ιεκ; Ποιοι άλλοι δικαιούνται το 0,60 λεπτών , υπάρχει κάποιο οικονομικο κριτήριο ή είναι συγκεκριμένες κατηγορίες:
    Και κάτι άλλο. Εάν θέλω να αγοράσω απο το ιντερνετ εισιτήρια των 90 λεπτών θα βάλω χρηματική αξία ανάλογα με τα πόα εισιτήρια θα χρειαστώ και μετά πως θα γίνει, θα πάω στο μηχάνημα θα πατήσω οnline κράτηση και μετά τι;

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Σωστά.

     Την προσωποποιημένη κάρτα την φορτίζεται με 2 τύπους κομίστρου:
     • Κόμιστρα χρονικής διάρκειας: Τα γνωστά εισιτήρια, σε ηλεκτρονική μορφή. Μπορείτε να φορτίστε μέχρι 2 στην κάρτα π.χ. 2 των 90 λεπτών.
     • Χρηματική αξία: Βάζετε π.χ. 20€. Όταν επικυρώσετε την κάρτα θα αφαιρεθούν 1.40€. Συνεχίζετε να την επικυρώνετε σε κάθε επιβίβαση και μετά από 90 λεπτά, θα αφαιρεθούν άλλα 1.40€ κ.ο.κ.
     Αν βγείτε αεροδρόμιο, θα αφαιρεθούν 10€, ενώ άμα την επικυρώσετε σε λεωφορείο του αεροδρομίου, θα αφαιρεθούν 6€.

     Άμα, θέλετε να έχετε “έτοιμη” την κάρτα, ώστε να χρησιμοποιείτε τα ΜΜΜ, όποτε θέλετε σας συμφέρει η χρηματική αξία.

     Πώς λειτουργεί η online φόρτιση:
     Στο site ακολουθείτε τις οδηγίες και πληρώνετε με πιστωτική/ χρεωστική.
     Μετά, θα πάτε σε ένα αυτόματο μηχάνημα, θα πατήσετε “Online Κράτηση”, θα τοποθετήσετε την κάρτα στην ειδική θήκη, κάτω-αριστερά της οθόνης και θα περιμένετε να φορτιστεί. Μετά, απλά θα παραλάβετε την απόδειξη.
     Σημ.: Όταν πατήσετε online κράτηση, ίσως για λίγα δευτερόλεπτα εμφανιστεί ένα πληκτρολόγιο. Μην πατήσετε τίποτα, απλά βάλτε την κάρτα στην θήκη.

     • Thebestgreekmanever1

      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ .

     • Thebestgreekmanever1

      Έβαλα τον αριθμό κάρτας ημερομηνία λήξης και κωδικό και μετά αφού έγραψε ανακατεύθυνση με πήγε στην αρχική σελίδα. Θα εμφανιστεί κάπου οτι έχω βάλει 29 ευρώ πχ θα λάβω email ή θα το δώ μόνο στο αυτόματο στην online κράτηση;

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Αφού έχετε κάνει την αγορά, εμφανίζεται στο Αγορά > Συναλλαγές > Επιτυχείς https://uploads.disquscdn.com/images/7fad6b14fa6903544ad31ad13cc29df5705b06dad8400a67ad8cccb284bc1c32.png

     • Thebestgreekmanever1

      οκ μόλις το είδα. Ευχαριστώ και πάλι.

     • Thebestgreekmanever1

      Και εάν βάλω τέλος του μήνα το πακέτο για 30 μέρες με τα 30 ευρώ θα έχω αυτά τα 30 ευρώ , ανεξαρτήτου πόσες φορές χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ κάθε μέρα και θα μετράει απο την ημέρα που έκανα την πρώτη επικύρωση .θΑ την χτυπάω πάλι και στην επιβίβαση και στην αποβίβαση κανονικά όπως τώρα και θα βλέπω για ποσες ημέρες ή διαδρομές ισχύει ακόμα; Τα έχω καταλάβει σωστά;
      ΥΓ. Συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις αλλά μόνο εσάς απο εδώ εμπιστεύομαι για την ‘ενημέρωση’ μου.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Ναι, το εισιτήριο των 30 ημερών, λειτουργεί όπως οι παλιές κάρτες απεριορίστων διαδρομών, με τις διάφορες ότι μπορείτε να το φορτώσετε όποτε θέλετε και να το ενεργοποιήσετε όποτε θέλετε, όπου ισχύει για 30 ημέρες από την πρώτη επικύρωση και ότι «χτυπάτε» την καρτα σε κάθε επιβίβαση (και αποβίβαση στο μετρό), όπως είπατε και εσείς.

      Και όταν την χτυπάτε, σας λέει πόσες μέρες μένουν ακόμα.

      Και μια διευκρίνιση: άλλο το εισιτήριο 30 ημερών (30€) και άλλο χρηματική αξία 30€, όπου σας αφαιρούνται 1.40€ σε κάθε μετακίνηση.

     • Thebestgreekmanever1

      Κατάλαβα οπότε αντί να πληρώνω 30+ευρώ τον μήνα θα βάζω το ενιαίο των 30 ημερών που είναι 30 ευρώ και θα την έχω για ένα μήνα απο την πρώτη επικύρωση για απεριόριστες διαδρομές στα ΜΜΕ κάθε μέρα.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Σωστά.

     • Giota Efstratiou

      Εμένα κατά την έκδοση/φόρτιση της κάρτας με εισιτήριο 30 ημερών μου είπαν ότι απαιτείται μία μόνο επικύρωση,για την αρχική ενεργοποίηση της κάρτας. Μετά ισχύει απλώς για 30 μέρες,με την εξαίρεση του μετρό,όταν κλείσουν οι μπάρες,οπότε αναγκαστικά πρέπει να τη βάζω στην πύλη για να περνάω. Δεν ισχύει αυτό που μου είπαν; εμένα μου φάνηκε λογικό,γιατί τι νόημα έχει να επικυρώνεις κάθε φορά μια κάρτα που ισχύει έτσι κι αλλιώς για 30 μέρες από την 1η επικύρωση; ευχαριστώ.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Όχι, πρέπει να την επικυρώνεται σε κάθε επιβίβαση σε όλα τα μέσα και σε κάθε αποβίβαση στο μετρό, ακόμα και τώρα που οι πύλες είναι ανοικτές.
      Το γράφει στο athenacard .gr.

      Αν δεν την επικυρωνετε σε κάθε διαδρομή και τύχετε σε έλεγχο, ο ελεγκτής οφείλει να σας «κόψει» πρόστιμο.

     • Γιώργος

      Ο λόγος που ζητάνε να την επικυρώνουμε σε κάθε διαδρομή και όχι μόνο στην πρώτη διαδρομή και την τελευταία είναι για να μπορούν να ελέγχουν όλες τις διαδρομές μας και τις μετακινήσεις μας! Για να το πετύχουν τον απόλυτο έλεγχο και το φακέλωμα όλων των μετακινήσεων μας ταλαιπωρούνε εμάς!

     • Nikitas Iliopoulos

      Δεν είναι για κανένα φακελωμα, εάν δεν σας αρκούν οι λόγοι που έχω ξαναγράψει τουλάχιστον 3 φορές σε αυτό το site σκεφτείτε ότι ο ΟΑΣΑ θα έχει τις ανώνυμες μετακινήσεις μας για να μπορεί να κάνει καλύτερα τις γραμμές των λεωφορείων, τρόλεϊ. Να μπορεί να δει δλδ ποιες γραμμές έχουν κόσμο και θέλουν πιο συχνά δρομολόγια, ή το αντίστροφο. Γενικά τα στοιχεία που μπορούν να πάρουν από τις επικυρώσεις βοηθάνε τον οργανισμό να κάνει καλύτερες μεταφορές.

     • Θα σε παρακαλέσω να σταματήσεις να γράφεις επαναλαμβανόμενα μηνύματα εκτός θέματος.

     • Γιώργος

      Αγαπητό athens transport. Τα σχόλια μου προσπαθώ να είναι πάντα και όσο
      μπορώ περισσότερο να είναι εντός θέματος ή τουλάχιστον να απάντανε σε αυτό που
      έχει ρωτήσει πριν κάποιος. Ωστόσο, αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι υπάρχουν κάποια συμφέροντα που μάλλον προσπαθούν να φιμώσουν την ελευθερία της έκφρασης
      διότι ορισμένα σχόλια μου έχω παρατηρήσει ότι μετά από κάποιες ημέρες
      διαγράφονται με κάποιο περίεργο μηχανισμό. Είτε πρόκειται για κάποια τεχνική αδυναμία
      αυτού του περίεργου και ύποπτου συστήματος επικοινωνίας που ονομάζεται αγγλιστί «DISCUSS» ή ενδεχόμενος κάποιοι που έχουν μεγάλα επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα αυτού του έργου ΣΔΙΤ του ηλεκτρονικού εισιτήριου και περιμένουν να εισπράξουν
      εκατομμύρια ευρώ κέρδη τα επόμενα χρόνια σε βάρος του κοσμάκη με τις αυξήσεις
      που θα έρθουν στα κόμιστρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς προσπαθούν να φιμώσουν την ελεύθερη έκφραση για να μην μπορέσει ο κόσμος να καταλάβει τι παιχνίδι παίζουν στις πλάτες του. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθώ να βοηθήσω τον κόσμο να καταλάβει τι σχεδιάζουν για αυτόν χωρίς αυτόν και για αυτόν τον λόγο έχω γράψει κάπως περισσότερα μηνύματα από όσα θα έπρεπε κανονικά και δεν σας κρύβω ότι και εγώ καταπονούμε να γράφω τόσο πολύ γιατί δεν έχω και πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά αυτοί που έχουν συμφέροντα οικονομικά να υποστηρίζουν το σύστημα έχουν πολλούς δικούς τους ανθρώπους να γράφουν ενώ εγώ είμαι σχεδόν μόνος μου στην προσπάθειαμου να βάλω τον κόσμο σε μερικές σκέψεις και να σκεφτεί λίγο κριτικά .

      Με σεβασμό και εκτίμηση προς το αγαπητό athens transport.

     • Γιώργος

      Αγαπητό athens transport. Τα σχόλια μου προσπαθώ να είναι πάντα και όσο μπορώ περισσότερο να είναι εντός θέματος ή τουλάχιστον να απάντανε σε αυτό που
      έχει ρωτήσει πριν κάποιος. Ωστόσο, αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι υπάρχουν κάποια συμφέροντα που μάλλον προσπαθούν να φιμώσουν την ελευθερία της έκφρασης
      διότι ορισμένα σχόλια μου έχω παρατηρήσει ότι μετά από κάποιες ημέρες διαγράφονται με κάποιο περίεργο μηχανισμό. Είτε πρόκειται για κάποια τεχνική αδυναμία αυτού του περίεργου και ύποπτου συστήματος επικοινωνίας που ονομάζεται αγγλιστί «DISCUSS» ή ενδεχόμενος κάποιοι που έχουν μεγάλα
      επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα αυτού του έργου ΣΔΙΤ του ηλεκτρονικού εισιτήριου και περιμένουν να εισπράξουν
      εκατομμύρια ευρώ κέρδη τα επόμενα χρόνια σε βάρος του κοσμάκη με τις αυξήσεις που θα έρθουν στα κόμιστρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς προσπαθούν να φιμώσουν την ελεύθερη έκφραση για να μην μπορέσει ο κόσμος να καταλάβει
      τι παιχνίδι παίζουν στις πλάτες του. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθώ να βοηθήσω τον κόσμο να καταλάβει τι σχεδιάζουν για αυτόν χωρίς αυτόν και για αυτόν τον λόγο έχω γράψει κάπως περισσότερα μηνύματα από όσα θα έπρεπε κανονικά και δεν σας κρύβω ότι και εγώ καταπονούμε να γράφω τόσο
      πολύ γιατί δεν έχω και πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά αυτοί που έχουν συμφέροντα οικονομικά να υποστηρίζουν το σύστημα έχουν πολλούς δικούς τους ανθρώπους να γράφουν ενώ εγώ είμαι σχεδόν μόνος μου στην προσπάθειαμου να βάλω τον κόσμο σε μερικές σκέψεις και να σκεφτεί λίγο κριτικά .

      Με σεβασμό και εκτίμηση προς το αγαπητό athens transport.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Αυτό που γράφετε είναι εκτός θέματος.

      Άρση απορρήτου (δηλ. πρόσβαση στην βάση δεδομένων που αποθηκεύει μετακινήσεις μέχρι 3 μήνες πριν) γίνεται μόνο από την αστυνομία για πρόληψη εγκλήματος. Αν δεν θέλετε να πάρετε προσωποποιημένη καρτα, αγοράστε την απρόσωπη και φορτώστε πενθήμερα. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο.

     • Nikitas Iliopoulos

      Σε άφησε να βάλεις δύο κόμιστρα ανενεργά;; Γιατί εγώ την προηγούμενη εβδομάδα δεν κατάφερα να βάλω. Ή εννοείς ότι αφού το ενεργοποιήσες σε άφησε να βάλεις δεύτερο κόμιστρο;;

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Αυτό εννοώ. Ότι βάζεις το δεύτερο αφού ενεργοποιηθεί το πρώτο.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Δεν σας απάντησα στο ποιοι δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο:
     • παιδιά από 7 έως 12 ετών
     • έφηβοι από 13 έως 18 ετων
     • ηλικιωμένοι από 65 ετών
     • μαθητές Α/βαθμιας και Β/βαθμιας, άνω των 18 ετών, μόνο για την διαδρομή από και προς το σχολείο
     • Φοιτητές ΑΕΙ/ΑΤΕΙ και πανεπιστημίων του εξωτερικού μέχρι 25 ετών
     • Σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ μέχρι τα 22
     • Πολύτεκνοι και τα μέλη της οικογένειας τους

 • kyv

  ειμαι δικαιουχος μειωμενου εισητηριου ώντας φοιτητρια και θελω να βγαλω προσωποποιημενη καρτα..ομως δεν ειμαι κατοχος μηνιαιας καρτας για το ετος 2017 παρα μονο για το 2016..μπορω χωρις να εχω αυτο το εγγραφο να παραδωσω τον φακελο στο εκδοτηριο ή πρεπει να περιμενω στην ουρα;;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Με βάση όσα έχει πει ο ΟΑΣΑ, αυτό δεν γίνεται.
   Ωστόσο, να σας ενημερώσω πως, τουλάχιστον, στο Ελληνικό, στις 8 παρά το πρωί, η ουρά είναι 5 άτομα. Δεν υπάρχει καθόλου ταλαιπωρία.

 • Nikitas Iliopoulos

  Θα σας έρθει η κάρτα. Έχουν βγει οι φοιτητικες κάρτες. Εάν δεν σας έρθει μέχρι τις 15 του μήνα τότε από ένα ταμείο που δεν έχει ουρά μπορείτε να βγάλετε το πολλαπλό χάρτινο σε μειωμένη τιμή με το πάσο σας.

 • dion

  Εαν βγαλει προσωποποιημενη καρτα καποιος κατω των 18 χρονων και βαζει κομιστρο μειωμενο θα πρεπει να δειχνει την ταυτοτητα σε καθε ελεγχο που θα γινετε οπως και αν θα ειχε εισητηριο μειωμενο μαζι του η΄ στην καρτα δεν χρειαζεται;

  • Nikitas Iliopoulos

   Θεωρητικά όχι γιατί η πιστοποίηση έχει γίνει στην έκδοση. Αλλά θα το δούμε και στην πράξη.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Μετά τις 15 Νοεμβρίου αν έχουν καρτα Οκτωβρίου ή μετά τις 6 Νοεμβρίου, αν δεν έχουν, οι ηλικιωμένοι θα βγάλουν προσωποποιημένη καρτα και θα την φορτίσουν με οποίο κόμιστρο επιθυμούν, π.χ. το πακέτο 10+1 δώρο των 6€.

  Οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης, π.χ. ΑΜΕΑ, άνεργοι, συνεχίζουν να κινούνται όπως τώρα, μέχρι να υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

 • Nikitas Iliopoulos

  Γίνεται να βγάλεις από τα αυτόματα μηχανήματα μειωμένα μέσω των προσωποποιημένων καρτων καιρό τωρα.. Δεν θα υπάρξει δυνατότητα έκδοσης του ath.ena ticket με μειωμένο κόμιστρο από τα αυτόματα μηχανήματα παρά μόνο από όλα τα εκδοτηρια με επίδειξη πιστοποιητικού.

 • Batman1821

  Έχω την ανώνυμη κάρτα και θέλω κάθε βδομάδα να την φορτίζω με 6 εισιτήρια των 90 λεπτών ή 8,40 ευρώ σε χρηματικό ποσό, αυτό γίνετε? Πήγα στο αυτόματο μηχάνημα να την φορτίσω με 6 εισιτήρια των 90 λεπτών και δεν με άφηνε να επιλέξω πάνω από ένα εισιτήριο των 90 λεπτών, η φόρτωση με χρηματικό ποσό γίνετε ή δεν γίνετε ακόμα? Μπορεί να γίνει και από το μηχάνημα?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Στις κάρτες δεν μπορείτε να βάλετε πάνω από 1 ίδιο εισιτήριο, αυτό είναι μόνο για τα ATH.ENA Ticket (όπου τα εκτυπώνει ξεχωριστά π.χ. 2 ATH.ENA Ticket).

   Χρηματική αξία μπορείτε να βάλετε κανονικά από το μηχάνημα.
   Πατάτε Επαναφόρτιση > Χρηματική Αξία και μετά εισάγετε στο μηχάνημα οποίο ποσό θέλετε (π.χ. 8.40€).

   • g.k.

    Ορίστε;;; Αφού η ανώνυμη κάρτα δεν είχε αναφερθεί ότι έχει δυνατότητα επαναφόρτισης με οποιοδήποτε πλην των μηνιαίων/τριμηνιαίων κλπ;

    • Nikitas Iliopoulos

     Σε όλες τις κάρτες χάρτινες, πλαστικές μπορείς να βάλεις όλα τα είδη ολόκληρου κομίστρου πλην της μεγαλύτερης από μήνα διάρκειας απεριόριστων. Αυτές μπαίνουν μόνο στις προσωποποιημενες οι οποίες δέχονται ΟΛΑ τα κόμιστρα. Από το απλό εισιτήριο των 90 λεπτών μέχρι την ετήσια. Επισης η κάρτα (και η ανώνυμη και η προσωποποιημένη) δέχεται και χρηματική αξία.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Και μια διευκρίνιση:
     Άλλο 30€ χρηματική αξία, και άλλο, κόμιστρο 30 ημερών:

     Κόμιστρο 30 ημερών:
     Φορτισατε την προσωποποιημένη καρτα με απεριόριστες μετακινήσεις για 30 ημέρες. Αξία: 30€

     Χρηματική αξία:
     Φορτισατε είτε την προσωποποιημένη είτε την ανώνυμη κάρτα με ένα ποσό μέχρι 50€ (π.χ. 30€)
     Δηλαδή, 30/1.40= 21 εισιτήρια των 90’ και περισσεύουν 0.42€.

   • Batman1821

    Το μηχάνημα σου δίνει την δυνατότητα να φορτίσεις συγκεκριμένο ποσά (πχ 2,5,7,10 κτλ σε ευρώ) και όχι οποίο ποσό θέλεις εσύ, οπότε αναγκαστικά στην περίπτωση μου φόρτωσα 7 ευρώ την κάρτα και έβαλα μετά άλλο ένα εισιτήριο του 1.40

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Από όσο ξέρω, χρηματική αξία βάζεις με 2 τρόπους:

     Χειροκίνητα: Βάζεις το ποσό και πατάς ΟΚ

     Αυτόματα: Αυτό που περιγράφεις: σου έχει έτοιμα κάποια ποσά π.χ. 2, 5 κλπ. και τα φορτώνεις στην καρτα.

     • Batman1821

      Έβαλα την χειροκίνητη επιλογή και μου είχε τα παραπάνω ποσά, δεν με άφηνε να βάλω ποσό δικό μου, την αυτόματη επιλογή δεν την δοκίμασα.

  • vlad

   Μια ερωτηση .Την ανώνυμη κάρτα που την βγάζεις; πρεπει να περιμένεις στην ουρά οπως στην προσωποποιημένη;

   • Nikitas Iliopoulos

    Η ανώνυμη κάρτα βγαίνει σε όλα τα ταμεία. Όχι δεν χρειάζεται να περιμένετε.

    • vlad

     thanks

 • Thanos Lagos

  είμαι περιστασιακός χρήστης του μετρό. πρέπει να βγάλω πολλαπλό εισιτήριο ή ανώνυμη κάρτα;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Καλύτερα ανώνυμη κάρτα, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύετε και χρηματική αξία, εκτός από εισιτήρια. Μπορείτε να προμηθευτείτε μία και από σταθμούς που δεν εκδίδουν προσωποποιημένες, ώστε να μην περιμένετε σε κάποια ουρά.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Σε περίπτωση που έχετε χρηματική αξία στην καρτα, θα αφαιρέσει 1.40€ στην πρώτη επικύρωση και όταν επικυρωσετε στο αεροδρόμιο κατά την έξοδο, θα αφαιρέσει αλλά 8.60€.

  Μπορείτε, όμως, στην καρτα να βάλετε ένα εισιτήριο αεροδρομίου των 10€, το οποίο λειτουργεί όπως το παλιό χάρτινο.

 • Γιάννης Παπακυριαζής

  Τελικα η προσωποποιημενη καρτα ισχυει στον προαστιακο;διοτι αυτον χρησιμοποιω περισσοτερο

  • Προς το παρόν και αν δεν αλλάξει κάτι ισχύει στο αστικό τμήμα του Προαστιακού και το αεροδρόμιο.

 • Andron Srl

  Κατέθεσα φάκελο στις 20 Οκτωβρίου. Ακόμα δεν μου έχει έρθει η κάρτα. Σε επικοινωνία που είχα με τον ΟΑΣΑ, μου είπαν ότι αν μέχρι τη Δευτέρα δεν την έχω πάρει, μάλλον έχουν χάσει τον φάκελό μου, καθώς “δεν είναι απίθανο να συμβεί με τον τρόπο που γίνεται η διαδικασία”…

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Η κάρτα, μάλλον, δεν είναι ενεργοποιημένη. Απευθυνθείτε σε κάποιο εκδοτήριο που βγάζει προσωποποιημένες κάρτες.

 • MaryAnne Lovato

  Καλησπέρα… Γνωριζει καποιος ποσες μερες θελει για να σου στείλουν ταχυδρομικώς τη καρτα οταν αφήνεις φακελο?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Το αργότερο 3 εβδομάδες, αλλά λόγω προθεσμίας, μπορεί και πιο γρήγορα.

 • panos76

  Σήμερα ενεργοποίησα στο μετρό για πρώτη φορά την προσωποποιημένη κάρτα μου των 30 ημερών. Αν αύριο π.χ μπω σε λεωφορείο θα πρέπει να την ξαναπεράσω από το ακυρωτικό ή εφόσον έγινε η ενεργοποίηση κινούμαι ελεύθερα όπως έκανα και με την χάρτινη για τις επόμενες 30 ημέρες;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Πρέπει να την επικυρώνετε σε κάθε επιβίβαση σε λεωφορεία/τρόλεϊ/τραμ, ενώ σε μετρό/ηλεκτρικό και στην είσοδο και στην έξοδο, κάθε φορά, ακόμα και τώρα που είναι ανοικτές οι πύλες.

   • panos76

    Δεν καταλαβαίνω το λόγο αφού η κάρτα είναι ημερολογιακή και δεν αφαιρείται αξία μετά από κάθε επικύρωση. Δηλ στο λεωφορείο με πολύ κόσμο θα ψάχνω ακυρωτικό, ενώ με τη χάρτινη ήμουνα άνετος!!

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Επικυρωτικό μηχάνημα στα λεωφορεία υπάρχει με το που μπαίνετε σε κάθε θύρα. Στο Λονδίνο που έχουν το ίδιο σύστημα, δε βλέπω να έχουν κανένα πρόβλημα.

    • Nikitas Iliopoulos

     Η κάρτα δεν είναι πλέον ημερολογιακή. Έχει διάρκεια 30 μέρες.
     Πρέπει να χτυπάς και στο λεωφορείο γιατί πολλοί με το πρόσχημα ότι έχουν – και καλά – απεριορίστων διαδρομών κάρτα δεν χτύπαγαν ποτέ εισιτήριο. Έτσι πλέον με αυτό το σύστημα πρέπει ΟΛΟΙ να χτυπάνε κάθε φορά την κάρτα ανεξάρτητα από το κόμιστρο που έχουν αποθηκευμένο. Επίσης οι κάρτες έχουν την δυνατότητα του daily cap. Αυτό σημαίνει ότι η κάρτα έχει ένα ημερήσιο όριο για το ποσό που θα χρεώσει τον κάτοχο της. Σε εμάς είναι 4.5 ευρώ (εάν θυμάμαι καλά), οπότε εάν φτάσεις τα 4.5 ευρώ μια μέρα το σύστημα δεν σε ξανά χρεώνει. Όποτε πρέπει να επικυρώνεις κάθε φορά για να το γνωρίζει το σύστημα. Στο μετρό για ακόμα δύο λόγους. 1) να ανοίγουν οι πύλες στην είσοδο και στην έξοδο αλλά και για να μπορεί να υπάρξει ζωνική χρέωση. (χρέωση ανάλογα με την απόσταση)

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Αυτό με το daily cap το έχεις δοκιμάσει, αν όντως γίνεται;

     • Nikitas Iliopoulos

      Όχι δεν το έχω δοκιμάσει γιατί είχα τη μηνιαία… άλλα θα το δοκιμάσω τώρα πριν βάλω την καινούργια. Το έλεγε ξεκάθαρα ο ΟΑΣΑ θυμάμαι όμως.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Για δες το, για να μην γράφουμε ό,τι να’ναι

     • Nikitas Iliopoulos

      Σωστά αλλά πρέπει να βρω και τον χρόνο είναι 4 διαδρομές.. με 90 λεπτά απόσταση η κάθε μία

     • Nolyc T’nega

      Ξέρω ότι το είχαν αναφέρει, δεν είδα να λένε ότι το έχουν ενεργοποιήσει.

     • Nikitas Iliopoulos

      Καλά ακούω οτι δεν έχουν ενεργοποιήσει και το χρηματικό ποσό αλλά εγώ το έχω ήδη φορτώσει και χρησιμοποιήσει

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Ποιος έχει πει ότι δεν είναι ενεργοποιημένη η χρηματική αξία;

     • Nikitas Iliopoulos

      Το έχω διαβάσει εδώ δεν θυμάμαι σε ποιο άρθρο. Τέλος πάντων θα το δοκιμάσω γιατί μάλλον θα αργήσω να βάλω τη μηνιαία τώρα και με βλέπω να κινούμε με χρηματικό ποσό.

     • panos76

      Τέλος πάντων, στο μετρό οκ με τις μπάρες η συνεχής επικύρωση έχει νόημα, στο λεωφορείο το θεωρώ περιττό και παράλογο.Τί θα μου πει δηλ. ο ελεγκτής αν δεν έχω περάσει την κάρτα, αφού αυτή είναι πληρωμένη και σε ισχύ.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Ο ελεγκτής είναι υποχρεωμένος να σου κόψει πρόστιμο, άντε την πρώτη φορά να σου πει δεν πειράζει επειδή “δεν το ήξερες”. Αλλά πρέπει να την επικυρώσεις.
      Όμως, εγώ, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην την επικυρώσεις. Με το που μπαίνεις την χτυπάς και τελείωσες. Εγώ έτσι κάνω. Ούτε χρόνο χάνω, ούτε θέση. Παράλογο θα ήταν να την χτύπαγες και στην έξοδο.

     • Γιώργος

      Ποιά ομοιομορφία; Στόχος είναι να μας φακελώσουν ηλεκτρονικά και μελλοντικά να βάλουν ζωνική χρέωση στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών και να πληρώνουμε ακριβότερα.

     • Nikitas Iliopoulos

      Ζωνικα έχουν μιλήσει μόνο για φτηνότερα εισιτήρια με κάποιες διαδρομές να κοστολογούνται κάτω του 1 ευρώ. Όποτε θέλετε να περιμένουν να βγάλουν τις τιμές και μετά να το συζητήσουμε. Γιατί έχω κάνει άπειρες συζητήσεις εδώ για τις υποτιθέμενες αυξήσεις που θα έφερνε το ηλεκτρονικό εισιτήριο αλλά μέχρι στιγμης μόνο μειώσεις βλέπω.

    • Γιώργος

     Πραγματικά είναι μεγάλη ταλαιπωρία να επικυρώνουμε την κάρτα απεριρίστων διαδρομών σε κάθε επιβίβαση. Εγώ σκέφτοφαι δύο στόχους που έχουνε: Ο ένας είναι να έλεγχούνε απολύτα το σύνολο των μετακινήσεων μας με ηλεκτρονικό φακέλωμα και ο δεύτερος είναι ίσως θέλουνε μελλοντικά να μας χρεώσουνε με μεγαλύτερα ποσά μέσω της ζωνικής χρέωσης ακόμα και στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε όσους επιβάτες χρειάζονται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις. Μας ταλαιπωρούν με συνεχείς άχρηστες επικυρώσεις για να μας ελέγχουν και μελλοντικά για να μας χρεώσουν και περισσότερο!

     • Nikitas Iliopoulos

      Μόλις μπεις στο λεωφορείο πρέπει το σύστημα να ξέρει εάν έχεις ενεργοποιημένο κόμιστρο. Ο μόνος τρόπος για να επιβεβαιώσει το σύστημα ότι εσύ έχεις ενεργοποιημένο κόμιστρο άρα να σου επιτραπεί η είσοδος στο όχημα είναι με την επικύρωση της κάρτας.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  RFID chip. Δεν έχουν κάποιο κωδικό οι κάρτες πάνω τους.

 • Helen Ph

  Όταν ομαλοποιηθεί η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, θα μπορεί κάποιος να προμηθευτεί κάποιο από αυτά σε περίπτερο όπως γινόταν με τα χάρτινα εισιτήρια; (οι γονείς μου μένουν σε περιοχές που δεν εξυπηρετεί μετρό/ΗΣΑΠ αλλά μετακινούνται τοπικά με λεωφορείο, πρέπει να πηγαίνουν σε κάποιο σταθμό του ηλεκτρικού κάθε φορά που θα χρειάζονται να εκδώσουν κάποιο εισιτήριο για το λεωφορείο;)

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Έχουν διευκρινίσει από τον ΟΑΣΑ σε πρόσφατη συνέντευξη, πως σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει η έκδοση ATH.ENA Ticket και επαναφόρτιση ATH.ENA Ticket και ATH.ENA Card από 600-800 σημεία πώλησης σε όλη την Αθήνα (περίπτερα και ψιλικατζίδικα), ο αριθμός των οποίων, μελλοντικά θα αυξηθεί.

 • Αγγελική Τρικαλιτη

  Προσπαθώ από χθες να πάρω κωδικό QR και μου βγάζει διαρκώς Παρακαλώ ελέγξτε τα πεδία. Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στα πεδία. Τι να κάνω;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Ποιο πεδίο έχει κόκκινο περίγραμμα (δηλ. εκεί είναι το πρόβλημα);

   • Αγγελική Τρικαλιτη

    κανένα πεδίο δεν έχει κόκκινο περίγραμμα. Όλα έχουν κόκκινο αστεράκι

    • Αγγελική Τρικαλιτη

     δεν βλέπω απάντηση παρακαλώ απαντήστε μου

     • Αγγελική Τρικαλιτη

      Δεν είναι δυνατό να αναρτήσω προσωπικά μου στοιχεία εδώ. σας τα έχω στείλει στο email Παρακαλώ απαντήστε μου που να απευθυνθώ

     • Ή αίτηση είναι επιθυμητή αλλά όχι υποχρεωτική. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα η διαδικασία μπορεί να γίνει στο εκδοτήριο.

    • Αγγελική Τρικαλιτη

     δεν είναι δυνατό να προχωρήσω παρακαλώ απαντήστε μου

 • Nolyc T’nega

  Έχουν τσιπάκι “ασύρματο”. Ο ακριβής τύπος είναι MIFARE DESFire EV1.

  Δεν απομαγνητίζεται, ούτε καταστρέφεται ιδιαίτερα εύκολα γιατί δεν έχει εκτεθειμένα μέρη. Επίσης έχε στο νου σου ότι μπορεί να λειτουργήσει και μέσα από πορτοφόλι ή θήκη αρκεί αν είναι σχετικά λεπτά και να μην έχεις από δίπλα άλλη κάρτα που δουλεύει στις ίδιες συχνότητες (πχ ανέπαφες χρεωστικές κλπ).

  Αν την έχεις στο πορτοφόλι και κάθεσαι πάνω του, ίσως μετά από κάποια χρόνια να πάθει κάτι. Σε κάθε περίπτωση αρκεί να θυμάσαι το pin και άμα χαλάσει την αντικαθιστάς με €2 χωρίς να χάσεις το υπόλοιπό σου.

  edit: τα ticket έχουν διαφορετικό τσιπάκι και προφανώς είναι λιγότερο ανθεκτικά.

 • Σε εκδοτήρια όπου δεν εκδίδονται προσωποποιημένες κάρτες

 • DIMITRA

  Καλή σας μέρα
  Θα ήθελα να μάθω, μέχρι να ολοκληρώσω διαδικτυακά τη διαδικασία για την έκδοση της προσωπικής μου κάρτας, πώς μπορώ να εκδόσω μια ανώνυμη χωρίς να περιμένω στις ουρές?

  • Nolyc T’nega

   Το καλύτερο είναι να περάσετε από κάποιο σταθμο μετρό που δεν εκδίδει προσωποποιημένες, η κάποιο παλιό εκδοτήριο λεωφορείων.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Ναι, αν δεν είναι ενεργοποιημένη, δεν γίνεται εγγραφή. Η ενεργοποίηση γίνεται στο εκδοτήριο.

 • Ka Su

  Καλησπέρα,

  Μπορείτε να μας πληροφορήσετε σε ποιούς σταθμούς? Διότι, εγώ έχω πάει Αττική, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Δάφνη και τζίφος!

 • Sabina Hsnp

  Εκδίδεται η προσωποποιημένη κάρτα κατ εξουσιοδότηση;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Από όσα ξέρουμε, όχι.

 • MultiStriker Wot

  Αν εγώ θέλω να βγάλω την κάρτα τον Δεκέμβριο γιατί τότε θα πηγαίνω με το λεωφορείο, θα μπορώ να βγάλω προσωποποιημένη κάρτα τότε? Η θα πρέπει να την βγάλω από τώρα?

  • Nolyc T’nega

   Όποτε θέλετε, και λογικά με λιγότερες ουρές.

   • Nikitas Iliopoulos

    Εεεεεε δεν νομίζω να έχουμε τον Δεκέμβριο ουρές… Πόσο πια…

 • Helen Ph

  Αναφέρεται κάπου αν υπάρχει χρονικό διάστημα για το οποίο μένει φορτισμένη η κάρτα ή το εισιτήριο; (χάνεις τα χρήματα/εισιτήρια αν για παράδειγμα ακυρώσεις ένα εισιτήριο τώρα και το επόμενο σε 6-7 μήνες) ; Στην εφαρμογή του εισιτηρίου μέσω κινητού σε 6 μήνες αν δεν κάνω λάθος έχανες το εισιτήριο. Υπάρχει και κάτι αντίστοιχο και εδώ;

 • Το άγχος μου, είναι το εξής: Πώς θα λειτουργήσει το καθεστώς για τα Αμεα;
  Για παράδειγμα, στο σταθμό “Κορωπί”, υπάρχουν μόνο δύο είσοδοι για επικύρωση (φαντάζομαι μία εισόδου και μία εξόδου). Σε αυτήν την περίπτωση, ποια θήρα θα είναι ανοιχτή, για εμάς;

  Πραγματικά, ανησυχώ…

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Αν σε κάποιο σταθμό, δεν υπάρχει υπεύθυνος για να ανοίγει τις πύλες, πιθανό είναι, απλά να μείνουν ανοικτές σε αυτόν τον σταθμό, μέχρι να ξεκινήσει η έκδοση των δωρεάν ATH.ENA Card.
   Ούτως ή άλλως, αν σε 2-3 σταθμούς, οι πύλες είναι ανοικτές και στους υπόλοιπους είναι κλειστές, πάλι θα χρειάζεται εισιτήριο (για να βγεις στον άλλο σταθμό). Άρα, δεν θα υπάρχει απώλεια εσόδων.

 • ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΜΠΙΤΡΑ

  Βρέθηκα χθές βράδυ στο μετρό Συντάγματος και είδα μία ατελείωτη ουρά στα εκδοτήρια με απελπισμένες φιγούρες να περιμένουν την περιβόητη κάρτα! Η εικόνα από μόνη της ήταν θλιβερή και ταυτοχρόνος εξοργιστική! Αναρωτήθηκα λοιπόν ΓΙΑΤΙ σε αυτή την χώρα το πιο απλό το κάνουμε δύσκολο? ΓΙΑΤΙ να πρέπει να χάνουμε πολύτιμες ώρες από την ημέρα μας για μία κάρτα μεταφορών αντί να γυρίζουμε στο σπίτι μας με λίγη αξιοπρέπεια (όση μας έχει απομείνει!!) να πάρουμε μία ανάσα και να χαρούμε την οικογένειά μας! ΓΙΑΤΙ πρέπει να προσκομίσουμε όλα αυτα τα προσωπικά έγγραφα σε μία ιδιωτική εταιρεία και μάλιστα σε Α4 παρακαλώ όπως έλεγαν τα μεγάφωνα? ΓΙΑΤΙ να μην μπορούμε απλά μέσω μίας εγαρμογής ή από όλα τα εκδοτήρια να βγάλουμε μία κάρτα όπως γίνεται τόσα χρόνια σε άλλες πρωτεύουσες όπως ΛΟΝΔΙΝΟ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΡΩΜΗ, ΠΑΡΙΣΙ ΚΛΠ.!? ΓΙΑΤΙ εμείς οι Ελληνάρες φωνάζουμε και βρίζουμε χωρίς 2η σκέψη όταν ο μπροστινός δεν ξεκινάει αμέσως στο πράσινο φανάρι και ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ όταν μας αναγκάζουν να στεκόμαστε σαν πρόβατα σε μία ουρά και μάλιστα όχι για να ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ! ?ΓΙΑΤΙ πρέπει οι 3η ηλικία να ταλαιπωρείται αφάνταστα ακόμα και σε αυτό ! Γιατί να πρέπει σχεδόν να έχουμε πάρει ΜΑΣΤΕΡ συγκοινωνίας για να κατανοήσουμε το πως θα λειτουργεί αυτή η κάρτα ? ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ???????????? ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ???

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Στο Λονδίνο, από το μηχάνημα βγάζεις μόνο ανώνυμες Oyster κάρτες, όχι με φωτογραφία και ονοματεπώνυμο.
   Αν βγάλεις προσωποποιημένη Oyster ζητάνε πολύ περισσότερα προσωπικά στοιχεία από εδώ, απλά η διαδικασία γίνεται μέσω διαδικτύου.
   Και εδώ έτσι είχε, αρχικά, σχεδιαστεί να γίνει (μέσω διαδικτύου), αλλά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων απέρριψε τη συγκεκριμένη μέθοδο.

 • αλαλος

  ειμαι 66 ετων δικαιουμαι μειωμενο εισιτηριο τα μεσα μαζικης μεταφορας τα χρησιμοποιω σπανιως τι πρεπει να κανω?το εισητηριο εχει ημερομηνια ληξεως αν δεν το χρησημοποιησω,σαν τα χαρτινα που δεν ειχανε ημ ληξεως?

  • dion

   καλημερα. αφου μετακινηστε σπανια με τα μεσα, εσεις να χρησιμοποιείται το μειωμενο ηλεκτρονικο εισητηριο που θα το αγοραζετε απο τα εκδοτηρια.

   • dion

    το εισητηριο αν δεν χρησιμοποιηθει δεν ληγει

   • αλαλος

    σας ευχαριστω πολυ.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Όταν μειωθούν οι ουρές, να πάτε να βγάλετε και την προσωποποιημένη κάρτα, ώστε να την φορτίζετε και από τα αυτόματα μηχανήματα.

 • remid

  Εκανα online αγορα 30 ημερων αθηνα, πηγα σε ενα μηχανημα σε σταση τραμ που εχω διπλα , ακολουθω τις οδηγιες “on line κρατηση” και μου εβγαλε ενα πληκτρολογιο να περασω εναν αριθμο φανταζομαι της καρτας. Μετα ζηταγε κωδικο παω να πληκρολογισω τον κωδικο που εδωσα σε περιπτωση κλοπης ,αλλα πηρε μονο 4 ψηφια και σαφως δεν εκανε τιποτα. Η καρτα στην υποδοχη εννοειται. Οι οδηγιες λενε βαζετε την καρτα και αναμεινατε ουτε κωδικους ουτε τιποτα. Εκανα κατι λαθος η επεσα σε λαθος μηχανημα ?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Εγώ που το δοκίμασα, έβαλα την κάρτα στην υποδοχή κάτω-αριστερά της οθόνης και πάτησα Online Κράτηση. Το πληκτρολόγιο εμφανίστηκε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά εξαφανίστηκε και ξεκίνησε να φορτίζει η κάρτα.
   Δεν πληκτρολογείτε κάτι. Αυτό είναι για όταν αγοράζετε ATH.ENA Ticket από το site.

   • Ka Su

    Καλησπέρα,

    Μπορείτε να μας πληροφορήσετε σε ποιούς σταθμούς? Διότι, εγώ έχω πάει Αττική, Βικτώρια, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Δάφνη και τζίφος!

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Δεν έγραψα πως δούλεψε, έγραψα πώς γίνεται η διαδικασία. Ούτε εμένα δούλεψε την Παρασκευή που το δοκίμασα.

 • Δεσποινα Δεληγιαννιδου

  Το βρίσκετε κομψό να υποχρεούνται οι άνεργοι και οι λοιποί δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης να περνούν από διαφορετική πύλη;
  Θα μου πείτε τί γυρεύεις τώρα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.
  {…} Οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.λπ.) θα
  συνεχίσουν να μετακινούνται όπως και σήμερα, μέχρις ότου αποφασιστεί
  πότε και πώς θα εκδώσουν προσωποποιημένες κάρτες. Στους σταθμούς του
  Μετρό θα υπάρχει ανοικτή πύλη ώστε να μπορούν να διέρχονται ελεύθερα.

  • dion

   Καλημερα. πολυ σωστη η παρατηρηση σας για την ξεχωριστη πυλη, καθολου κομψο.

   Κομψο θα ελεγα ειναι το σχολιο σας για την χωρα μας.

   • Δεσποινα Δεληγιαννιδου

    Ευχαριστώ πολύ

  • Nolyc T’nega

   Θα είναι μαζί με τους κατόχους 3μηνης 6μηνης ετήσιας κλπ, ενδεχομένως και με όσους έχουν παλιά χάρτινα εισητήρια.

  • Γιώργος

   Επειδή από αυτές τις πύλες περνάμε προστοπαρόν και όσοι έχουμε ετήσιες κάρτες, εξαμηνιαίες και τριμηνιαίες δεν νομίζω ότι προστοπαρόν τίθεται ζήτημα προσπάθειας κοινωνικού στιγματσμού των ανέργων, των ΑΜΕΑ κ.τ.λ. ρατσιστικού τύπου απάρτχαϊντ. Αν μελλοντικά περνάνε μόνο άνεργοι και αμεα από αυτές τις πύλες και με δεδομένο ότι παντού μέσα στο μετρό μας ελέγχουν οι κάμερες του μεγάλου αδελφου τότε θα το ξανασυζήτσουμε.

 • dion

  καλημερα. την μη προσωποποιημενη καρτα την αγοραζουμε μονο απο τα εκδοτηρια; περιμεν ουμε στην ουρα αυτη της ξεφτιλας και της τριτοκοσμικης καταστασης η υπαρχει αλλος υπαλληλος για αυτο;

  • Υποτίθεται ότι μπορεί να εκδοθεί σε όλα τα εκδοτήρια, και σε αυτά που δεν εκδίδουν προσωποποιημένες κάρτες

   • dion

    ευχαριστω. εχω αλλη μια αποροια παρακαλω.

    Η ανώνυμη ATH.ENA CARD με λίγα λόγια:

    Ακριβώς η ίδια εμφανισιακά με την προσωποποιημένη αλλά χωρίς κανένα στοιχείο του κατόχου πάνω της.
    Μπορείς να την φορτίσεις με προϊόντα κομίστρου διάρκειας απο ένα
    εισιτήριο των 90 λεπτών έως και εισιτήριο 5 ημερών. Κατά την πρώτη αγορά
    πρέπει να φορτιστεί με πακέτο 5 ή 11 εισιτηρίων των 90 λεπτών ή
    χρηματικό ποσό τουλάχιστον 10 ευρώ. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα μειωμένα
    εισιτήρια. Δηλαδη οταν παω να την αγορασω τι θα πληρωσω στο ταμειο 7€ η 10€ οταν λεει τουλαχιστον 10€ πως γινεται να παρεις τα 5 εισητηρια που κανουν 7€

    • Nolyc T’nega

     Το χρηματικό ποσό ξοδεύεται και αναπληρώνεται όπως θέλετε. Θα κάνετε πχ 7 διαδρομές και από τα €10 θα μένουν 20 cents. Βάζετε μετά πχ €2.60 και κάνετε άλλες 2.

     • dion

      το καταλαβα αυτο και ευχαριστω. ποσα πρεπει να δωσω για να την βγαλω την καρτα για πρωτη φορα δεν καταλαβα

     • Πλέον οι κάρτες εκδίδονται δωρεάν και στη συνέχεια αγοράζετε ό,τι θέλετε.

     • dion

      ευχαριστω

 • eugenia basi

  Σε περιπτωση που ερθει ενας φοιτητης απο αλλη πολη, που δικαιουται μειωμενο εισιτηριο πρεπει να τυπωσει προσωποποιημενη καρτα;

  • Ή αυτό ή να πάρει μειωμένο Ath.ena ticket μόνο από εκδοτήριο.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Αν δεν έχει δουλέψει ακόμα, δοκίμασε να βάλεις και ένα κεφαλαίο γράμμα.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Αν έχετε κουπόνι Σεπτεμβρίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία με τον φάκελο, αλλά όχι να το χρησιμοποιήσετε για να μετακινήστε μέχρι να σας αποσταλεί η κάρτα.

 • Catharina Huberta Maria Schout

  Η αλλοδαποί που δεν έχουν ΑΜΚΑ, πχ φοιτητές ανταλλαγών, συνταξιούχοι εξωτερικό ….. γράφει ότι μπορούν να βγάλουν μηναία κάρτα με υπόδειξη διαβατήριο. Ενημερώστε σας παρακαλώ τους υπαλλήλους στα εκδοτήρια διότι ΔΕΝ ξέρουν.

  • Αυτό θα πρέπει να το κάνει η υπηρεσία τους, όχι ένα site στο internet.

   • Catharina Huberta Maria Schout

    ‘Έχετε δίκαιο.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Εφόσον, είχατε κάρτα απεριορίστων διαδρομών και έχετε το κουπόνι του Οκτωβρίου μετακινήστε με αυτό μέχρι να σας σταλεί η κάρτα.

  Αν δεν είχατε κάρτα απεριορίστων διαδρομών με κουπόνι, εντός του 2017, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία με το φάκελο και πρέπει να περιμένετε σε ουρά.

 • Ναι, εφόσον υπάρχει κουπόνι από κάρτα του 2017

 • MaryAnne Lovato

  Μια ερώτηση… Εαν καποιος δε θελει να βγάλει τωρα προσωποποιημένη καρτα και δε τη χρειαζεται και θέλει πχ να βγαλει σε 2 μηνες γινεται? Ακουσα οτι η διορία έκδοσης προσωποποιημενων είναι μεχρι 15 Νοέμβρη αλλα αν κάποιος θελήσει να βγαλει σε 2 μήνες γινεται? Κανω την ερωτηση εκ μέρους ενος γνωστού μου απο επαρχία που δεν εχει τη δυνατότητα να βγάλει προσωποποιημένη καρτα αυτους τους μηνες διοτι δε ζει αθηνα αλλα μολις ερθει αθηνα σε λίγους μηνες ίσως χρειαστεί να βγαλει… Θα γινεται?

  • Nolyc T’nega

   Κανένα πρόβλημα δε θα έχει, και σε 2 και σε 3 μήνες αν έρθει να βγάλει, θα έχουν ηρεμήσει και οι ουρές.

   Κακώς κάποια ΜΜΕ το λένε “παράταση για την έκδοση”. Εκδοση θα γίνεται πάντα.
   Παράταση υπάρχει για την ισχύ των κουπονιών του Οκτωβρίου.

   • Δημήτρης Σαρτζετάκης

    Ακριβώς, τα ΜΜΕ εννοούν πως αν δεν έχεις βγάλει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, δεν θα μπορείς αλλιώς να μετακινείσαι, μέχρι να βγάλεις. (εκτός κι αν πάρεις εισιτήριο).

 • John Manatos

  Καλησπέρα
  Εγώ που έχω μικρό παιδί 9 χρονών και δικαιούται μειωμένο εισιτήριο λόγω ηλικίας, από ότι κατάλαβα, πρέπει να πάω να σταθώ με το παιδί στην ουρά για να του βγάλω προσωποποιημένη κάρτα;

  • Nolyc T’nega

   Για παιδιά νομίζω δίνουν και μισό εισητήριο σε ticket χωρίς ανάγκη για προσωπική κάρτα (και ουρά), αλλά μόνο από γκισέ.

   • Σωστά, κάρτα θα μπορούσε να βγει αλλά δεν είναι υποχρεωτική.

    • John Manatos

     Ευχαριστώ.

 • Anastasia Tsourali

  Καλησπέρα
  Για όποιον δεν έχει ενεργό κουπόνι της παλιάς κάρτας εντός 2017 δεν ισχύει η διαδικασία κατάθεσης φακέλου και αποστολης της κάρτας στο σπίτι? Ευχαριστώ πολυ

  • g.k.

   Αυτό θα με ενδιέφερε και εμένα να μάθω. Δηλαδή αν είχα τελευταίο μηνιαίο κουπόνι τον Σεπτέμβριο 2017, μπορώ να ακολουθήσω τη διαδικασία για έκδοση προσωποποιημένης κάρτας μέσω κατάθεσης φακέλου και αποστολής στην διεύθυνση μου;

   • Αναφέρεται πως αν υπάρχει κουπόνι μέσα στο 2017 μπορεί να γίνει η διαδικασία με τον φάκελο.

 • Μπορείς να γράψεις όποια διεύθυνση θέλεις. Χρειάζεται μόνο για να αποσταλεί η κάρτα, δεν έχει καμιά σημασία για την έκδοσή της.

 • Οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο -έντυπο ή ηλεκτρονικό- πρέπει να ληφθεί υπόψη π.χ. βιβλιάριο. Τα ΚΕΠ πλέον δεν εκδίδουν βεβαιώσεις για ΑΜΚΑ.

  • g.k.

   Που μπορούμε να βρούμε βεβαίωση ΑΜΚΑ εφόσον τα ΚΕΠ δεν εκδίδουν;

   • Το ΑΜΚΑ αναγράφεται συνήθως στο βιβλιάριο υγείας. Επίσης μπορεί να γίνει εκτύπωση από το amka.gr

 • Anna Kourakli

  Καλημέρα! Πως και που θα κόψω τιμολόγιο για την κάρτα απεριορίστων διαδρομών;;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Γίνεται να κόψετε τιμολόγιο;
   Αν γίνεται, θα φορτίσετε την καρτα σε εκδοτήριο.

   • Anna Kourakli

    Ναι βέβαια, για την έγχαρτη μου έκοβαν στα κεντρικά στην Αθηνάς. Εκεί πια μπορώ να φορτίσω την κάρτα άραγε και να μου κόψουν τιμολόγιο;

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Πηγαίνετε στα κεντρικά τότε ή πάρτε τηλέφωνο στο 11 185 και ρωτήστε καλύτερα για να μην τρέχετε χωρίς λόγο.

     • Γιώργος

      Μπορούν τα αφεντικά να κόψουν τιμολόγιο και να το εμφανίσουν το έξοδο της προσωπικής τους μετακίνησης ως έξοδο της εταιρείας τους, να μειώσουν τα μικτά κέρδη χρήσεως και να πληρόσουν λιγότερους φόρους! Βέβαια αυτό γινότανε και με την χάρτινη κάρτα δεν είναι καινούργιο!! Να τι μπορούν να κάνουν οι προνομίουχοι!!!

 • Το “εισιτήριο” των 30 ημερών (κόστος 30 ευρώ) ισχύει για 30 ημέρες από την πρώτη επικύρωση. Μετά την πρώτη επικύρωση έχετε 30 ημέρες με ελεύθερες απεριόριστες διαδρομές όσες φορές τη μέρα θέλετε.

 • Ka Su

  Και για την έκδοση της ανώνυμης κάρτας, θα πρέπει να περιμένουμε στην ουρά?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Αυτό δεν το ξέρω. Ωστόσο, ανώνυμες κάρτες, βγάζουν και οι σταθμοί που δεν εκδίδουν προσωποποιημένες. Οπότε, πηγαίνετε σε κάποιον σταθμό που δεν έχει ουρές (π.χ. Ακρόπολη, N. Κόσμος, Κατεχάκη, Βικτώρια) και βγάλτε από εκεί.

   • Ka Su

    Ουτε αυτοι στο μετρό γνωριζαν, αναγκαστηκα να βγαλω ενα ηλεκτρονικο εισιτηριο. Ευχαριστω παντως!

 • Vaso Maniou

  Με την on line κρατηση στα μηχανηματα ( μετα απο αγορα 30 ευρω μηνιαιο κομιστρο μεσω του site) εχουμε καποια εξελιξη? Μεχρι Παρασκευη οτι δοκιμη εκανα ηταν ακαρπη!

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Από όσο ξέρω όχι. Και εγώ το δοκίμασα τελευταία φορά την Παρασκευή και δεν δούλευε, ούτε η φόρτιση, ούτε η επιστροφή χρημάτων.

   • Vaso Maniou

    Bingo! Χθες βράδυ στον σταθμό της Πανόρμου επετεύχθη η online κρατηση με την προσωποιημένη κάρτα για κόμιστρο 30 ευρώ (μηνιαία κάρτα)! Μάλλον φτιάξανε την εφαρμογή!

    • Ka Su

     Εγω παλι σημερα, δοκιμασα στο Συνταγμα, Ακροπολη & Δαφνη, αλλα τζιφος! Θα παω μια βολτα κ μεχρι Πανορμου, αλλα ειναι απαραδεκτα ολα αυτα που τραβαμε!!!

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Ωραία, καλό αυτό. Όταν έχω χρόνο, θα πάω να δω αν μου φορτώνει τα 3€ χρηματική αξία στη δικιά μου.

    • Ka Su

     Καλησπέρα

     Τι ακριβώς κάνατε? συμπληρώσατε κάτι ή απλά πατήσατε online κράτηση και βάλατε την κάρτα στην υποδοχή?

     Το ρωτάω, γιατί με το που πάτησα online, εμφάνισε ένα πεδίο με πληκτρολόγιο στην οθόνη…

     • Vaso Maniou

      Πατησα online κρατηση, εβαλα την καρτα στην υποδοχη, νομιζω εβγαλε ενα κενο πεδιο για να γραψεις αριθμο καρτας αλλα αμεσως το προσπερασε, μετα ενεργοποιησε το ποσο που ειχα αγορασει απο το site και εβγαλε αποδειξη. Επισημαινω ξανα στην Πανορμου Κυριακη βραδυ, πρωτο μηχανημα απο αριστερα οπως κοιταμε

     • Ka Su

      Καλημερα, σας ευχαριστω πολυ! Θα παω σημερα, ελπιζω να τα καταφερω!

 • Ουρανία Χατζημιχάλη

  Καλησπέρα είμαι κατοχος κάρτας ανεργίας και συνεπώς δικαιούμαι δωρεάν μετακινήσεις. Ποιά είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω τώρα?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Καμία. Συνεχίζετε να μετακινήστε δωρεάν, έχοντας μαζί σας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σε περίπτωση που τα χρειαστείτε (π.χ. σε έλεγχο εισιτηρίων).
   Όταν κλείσουν οι πύλες και μέχρι να ξεκινήσει η έκδοση των ειδικών ATH.ENA Card, θα χρησιμοποιείτε την ειδική θύρα που θα υπάρχει σε κάθε σταθμό, με επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

   • Ουρανία Χατζημιχάλη

    Ευχαριστώ πολύ!!!!

 • petros

  εχω ετησια καρτα μεσω οτοε ληγει φεβρουαριο.τι ισχυει για εμας?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Συνεχίζετε να την χρησιμοποιείτε, μέχρι να υπάρξει διαδικασία αντικατάστασης.
   Όταν θα κλείσουν οι πύλες, θα περνάτε από μια ειδική θύρα σε κάθε σταθμό, με επίδειξη της χάρτινης κάρτας απεριορίστων διαδρομών που έχετε.

 • Nicolas K

  Πήγα στο εκδοτήριο της Δάφνης για να βγάλω προσωποποιημένη κάρτα με μειωμένα εισιτήρια (όχι απεριόριστων). Μου είπαν ότι δεν βγάζουν μειωμένες κάρτες και πρέπει να περιμένω μεχρι να βάλουν στα αυτόματα μηχανήματα το μειωμένο Athena Ticket. Με άλλον τρόπο δεν γίνεται.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Λάθος σας είπαν. Πηγαίνετε στο εκδοτήριο στο Σύνταγμα. Απλά πείτε τους να σας την δώσουν άδεια.

  • Nikitas Iliopoulos

   Δεν θα μπει στα αυτομαφα μηχάνηματα το μειωμενο. Από όσο ξέρω εγώ δλδ. Ο μόνος τρόπος για έκδοση του Athena ticket με μειωμένο κόμιστρο είναι από τα ταμεία. Εντάξει πρεπει να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

 • Nikitas Iliopoulos

  οχι και εγώ που την έχω πριν γίνει αυτος ο πανικός με έχει αφήσει το σύστημα να κάνω εγγραφή. Δοκίμασε ξανά μπορεί λόγω αυξημένης κίνησης στη σελίδα να γίνεται αυτό.

 • Thebestgreekmanever1

  Καλησπέρα θα θελα να ρωτήσω τα εξής.
  1. Έχω βεβαίωση απο ΙΕΚ θα μπορώ να βγάλω κανονικά την προσωποποιημένη κάρτα;
  2. Αν μέχρι την Τετάρτη δεν έχω αποκτήσει την κάρτα αυτη, τί μπορώ να κάνω; Να πάρω ένα πακέτο εισιτηρίων το απλό ηλεκτρονικό εισιτήριο δηλαδή ; Θα έχει βγει των 0,60 λεπτων μόνο;

  • Nikitas Iliopoulos

   (Εάν με τη βεβαίωση ΙΕΚ βγάζετε μειωμένο κόμιστρο μπορείτε να πάτε να βγάλετε από σήμερα κιόλας τη μειωμένη προσωποποιημένη κάρτα σας)

   Έχετε κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τον μήνα Οκτώβριο?? (Αν έχετε η ισχύ της πήρε παράταση μέχρι ουσιαστικά τις 10 Νοεμβρίου)

   Εάν δεν έχετε κάρτα απεριορίστων και δεν προλάβετε βγάλετε μέχρι τη Τετάρτη αναγκαστικά έχετε τη επιλογή για Ath.ena ticket με ολόκληρο κόμιστρο – η διαδικασία έκδοσης γίνεται από τους αυτόματους πωλητές άρα δεν υπάρχει αναμονή στην ουρά και γίνεται με κόμιστρο (δεσμίδα 5 ή 10+1 δώρο, εισιτηρίων ή μια ημερήσια κάρτα απεριορίστων – υπάρχει περίπτωση από τη Τετάρτη να εκδίδεται και με ένα απλό εισιτήριο των 1.40 ευρώ) Μέτα ωστόσο στην επαναφόρτισης έχω ακούσει – χωρίς να το έχω δοκιμάσει ότι σε αφήνει να βγάλεις ένα απλό ενιαίο κόμιστρο (ΟΛΑ αυτά στην κανονική τους τιμή όμως όχι την μειωμένη)

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Μάλλον υπάρχει κάποιο σφάλμα, γιατί δοκίμασα κι εγώ και έγινε το ίδιο. Βέβαια, δεν δοκίμασα να πάω σε άλλο μηχάνημα. Αλλά σίγουρα είχε ρέστα, καθώς πήγα να βάλω χρηματική αξία 3€.

  • Nikitas Iliopoulos

   Έμενα με έχει αφήσει μηχάνημα να κάνω online αγορά. Δηλαδή αγόρασα μέσω του site 2 ευρώ σε χρηματικό ποσό και πήγα σε ένα σταθμό και μέσω της online αγοράς τα φόρτωσε στη κάρτα. Δοκιμάστε ξανά μήπως είχε κάποια βλάβη και έχει φτιάξει τώρα. Από τα μηχανήματα για να βάλεις χρηματικό ποσό πρέπει να διαλέξεις την επιλογή της επαναφόρτισης.

   • Δημήτρης Σαρτζετάκης

    Όταν αγοράζεις από το site, πας στην επιλογή “Online Κράτηση”.
    Εκεί συνέβη ακριβώς, ό,τι περιέγραψε ο κ. Βασίλης, παραπάνω.

    Στην επιλογή “Επαναφόρτιση” πας, άμα θέλεις να βάλεις την χρηματική αξία, επιτόπου. Κάτι το οποίο έκανα με 2€ που είχα πάνω μου εκείνη την ώρα, αφού δεν μου την φόρτισε με τα 3€, που είχα αγοράσει από το site.

    Πάντως, αυτά τα 3€ δεν τα έχω χάσει, καθώς στο site γράφει πως η φόρτιση αυτών των 3€ είναι ακόμα σε αναμονή. Πρέπει να πάω σε άλλο μηχάνημα, να δω αν τα φορτώνει στην κάρτα, ή έστω να μου τα επιστρέψει με τον κωδικό επιστροφής χρημάτων, που μου έδωσε το πρώτο μηχάνημα.

 • Παναγιωτης Κανελλοπουλος

  Εγω που είμαι φοιτητής πάω στα εκδοτήρια με το πάσο ή δεν έχει βγεί ακόμα κατι για τους φοιτητές και πρέπει να περιμένουμε?

 • Vaso Maniou

  Για ανήλικα παιδιά και ηλικιωμένους άνω των 65 τί ισχύει τελικά? Πώς θα μετακινούνται? (Μιλάω για περιστασιακή χρήση των μέσων)

  • Nikitas Iliopoulos

   Προσωποποιημένη κάρτα.
   Ακούγεται όμως (με κάθε επιφύλαξη) ότι μπορούν να βγάζουν το χάρτινο ηλεκτρονικο από τα ταμεία ΜΟΝΟ. Αλλά και να το επαναφορτιζουν από τα ταμεία. Μόλις πέσει λίγο η κίνηση στα ταμεία δεν βλέπω το λόγο να μην βγάλετε την κάρτα ακόμα και για περιστασιακή χρηση. Η κάρτα δεν ληγει.

   • Vaso Maniou

    υπάρχει πολλαπλό ηλεκτρονικό εισιτήριο 0,60 λεπτών που πωλείται μόνο στα ταμεία? γιατί μέχρι πρότινος ίσχυε ότι αυτοί που δικαιούνται μειωμένο ΜΟΝΟ με προσωποποιημένη κάρτα γίνεται!

    • Nikitas Iliopoulos

     Για αυτό λέω με κάθε επιφύλαξη. Έχω ακούσει ότι άτομα έχουν βγάλει. Τώρα νομίζω ότι και να ισχύει είναι λίγο αντιπαραγωγικο. Καλύτερα η προσωποποιημένη κάρτα.

 • Basillhs

  Κοίτα να είναι οχτώ ψηφία ο κωδικός με ότι λέει ότι θέλει και θα περάσει. Μετά μπορείς να βάλεις ότι θες για κωδικο

  • Claudia

   Δε μου δέχεται τίποτα… 🙁
   Και δε μπορώ να καταλάβω γιατί..
   Μήπως έχει σημασία που την έχω βγάλει πριν γίνει όλος αυτός ο πανικός; (Την έβγαλα γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου)
   Ευχαριστώ για τη πρόταση ελπίζω να βοηθήσει κάποιον άλλο!

   • saili

    Βεβαιώσου ότι αριθμό κάρτας βάζεις τον αριθμό που έχει στο πίσω μέρος η κάρτα σου (16 ψηφία, χωρίς κενά ανάμεσα) και νέο κωδικό μόνο με μικρούς λατινικούς χαρακτήρες και τουλάχιστον ένα ψηφίο και ένα σύμβολο.
    Αν δεν λειτουργήσει τότε όταν μειωθεί η κίνηση στα εκδοτήρια ρώτα εκεί.

 • Sokrates Potamias

  Να ρωτησω και εγω κατι που εχω καταλβει.
  Εχω βαγλει προσωποποιημένη κάρτα η οποια ειναι φορτισμενη με ενα μηνιαιο εισητηριο.
  Αργοτερα σκοπευω να βαλω και καποια χρηματικη αξια.
  Τον επομενο μηνα που θα βαλω παλι την μηνιαια ενω υπαρχουν και χρηματα, ποιο απο τα δυο θα ενεργοποιηση στην επικυρωση ?
  Λιγο μπρερδεμενη ερωτηση αλλα πιστευω βγαινει νοημα.

  • Nolyc T’nega

   Από όσα γράφουν στη σελίδα, το χρηματικό υπόλοιπο είναι τελευταίο στη σειρά, οπότε πρώτα θα ενεργοποιήσει την κάρτα.

   • Sokrates Potamias

    Ευχαριστω πολυ

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Σωστά, είναι 50 εισιτήρια. Εκτός και αν πάνε αεροδρόμιο που θα είναι -5€.

  Όχι, η χρηματική αξία δεν έχει ημερομηνία λήξης.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Θα πάτε εκεί που λέει αγορά/τραπεζικό σύστημα και μετά θα πατήσετε εκεί που λέει εγγραφή.

  Για την εγγραφή απαιτείται η καρτα να έχει ενεργοποιηθεί. Δηλαδή, να έχει φορτιστεί από μηχάνημα και να έχει γίνει τουλάχιστον μια επικύρωση.

  Όταν τελειώσει το πρώτο κόμιστρο, θα μπορείτε να την ξαναφορτισετε μέσω του site.

  • Απλη Λογικη

   Ευχαριστώ πολύ

  • Basillhs

   Ωραια κατανοητό αν και δεν το λέει πουθενά. Εμένα δεν κατάφερε να την φορτίσει με την online κρατήση. Και έβγαλε απόδειξη με κωδικό και pin για να πάρω τα χρήματα μου. Αλλά όλα τα μηχανήματα από ότι κατάλαβα δεν δίνουν πίσω χρήματα. Η δεν είναι ενεργοποιημένα να το κάνουν. Και έχω μείνει με μια κάρτα και μια απόδειξη και βέβαια αφορτιστη. Σημειωτέον η κάρτα ήταν ενεργοποιημένη κατά την έκδοση της στο ταμείο

   • nik verden

    Το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχουν αρκετά χρήματα μέσα .Συνέχισε να προσπαθείς ή πήγαινε σε ένα εκδοτήριο αν πετύχεις κάποιο χωρίς μεγάλη ουρά . Δυστυχώς από ότι φαίνεται οι online διαδικασίες θεωρούνται από τους ιθύνοντες στην παρούσα φάση περιττή λεπτομέρεια -πολυτέλεια .

  • Απλη Λογικη

   Σήμερα πήγα στον σταθμό Κεραμεικού μαζί με την υπεύθυνη του σταθμού και τη ρώτησα πως να ενεργοποιήσω την κάρτα. Διάβασε ένα mail που της έχουν στείλει ακριβώς για αυτή τη διαδικασία και πήγαμε στο μηχάνημα και ακολουθήσαμε τις οδηγίες που έλεγαν ότι πρέπει να επιλέξουμε ‘αγορά προϊόντων–> ενιαίο–> 30 ημερών’, αλλά δεν υπήρχε το 30 ημερών. Υπήρχαν άλλα, λιγότερων από ένα μήνα, αλλά το μηνιαίο δεν υπήρχε. Η υπεύθυνη σταθμού μου είπε ότι δε γνωρίζει κάτι άλλο και έφυγα χωρίς να ενεργοποιήσω την κάρτα. Μήπως γνωρίζετε πως μπορώ να την ενεργοποιήσω;

   • Δημήτρης Σαρτζετάκης

    Μήπως έχετε ανώνυμη καρτα; Γιατί μόνο σε αυτές δεν εμφανίζονται τα προϊόντα άνω των 30 ημερών.

    Αν είναι προσωποποιημένη, φορτώστε ένα απλό εισιτήριο, μηπως μετά εμφανιστούν και οι άλλες επιλογές.

    • Απλη Λογικη

     Εγώ δεν είχα την κάρτα μου μαζί σήμερα για να βάλω χρήματα. Τη δοκιμή την κάναμε με μια προσωποποιημένη κάρτα αλλοδαπού, που έχει εκδοθεί χωρίς ΑΜΚΑ, με το διαβατήριο. Σίγουρα όμως δεν είναι απρόσωπη.

    • Απλη Λογικη

     Προς ενημέρωσή σας, τελικά προκύπτει ότι η ενεργοποίηση αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει από κάποιο ταμείο, είτε του Μετρό, είτε του ΟΑΣΑ. Εγώ το έκανα στου ΟΑΣΑ και δεν περίμενα καθόλου. Και έβαλα επί τόπου και τα 30 ευρώ οπότε από αύριο θα μπορέσω να τη χρησιμοποιήσω.

 • George Kyriakakis

  Καλησπέρα,
  Υπάρχει λήξη ισχύος εισητηρίων που δεν έχουν καταναλωθεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα;;; (π.χ. φορτίζω ένα ATH.ENA Ticket με 5 εισητήρια των 90 λεπτών και χρησιμοποιώ μόνο τα 2. Τα υπόλοιπα 3, αν δεν χρησιμοποιηθούν λήγουν σε κάποια χρονική περίοδο;;;)
  Ευχαριστώ

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Από όσα έχει πει ο ΟΑΣΑ, όχι.

   • Σοφία Τσιρ

    Οσοι ειναι φοιτητες μπορουν να βγαλουν ηλεκτρονικη καρτα μεσω της εφαρμογης του ιντερνετ η οχι? Δεν εχω παρει απαντηση και θα θελα να μαθω!!! Εννοω μεσω φακελου ανοιχτου στο εκδοτηριο

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Αν κοιτάξετε στο site, γράφει πως δεν είναι για φοιτητές η διαδικασία. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αίτηση για να γλιτώσετε χρόνο στο εκδοτήριο.

 • Αν κάποιος/α σκοπεύει να φορτίσει Athena card online (αγορά κομίστρου στο site – φόρτιση σε αυτόματο μηχάνημα) και θέλει να μας στείλει screenshots για να τα προσθέσουμε παραπάνω, μπορεί να τα στείλει στο contact@athenstransport.com

  • Σοφία Τσιρ

   Οσοι ειναι φοιτητες μπορουν να βγαλουν ηλεκτρονικη καρτα μεσω της εφαρμογης του ιντερνετ η οχι? Δεν εχω παρει απαντηση και θα θελα να μαθω!!!

  • Σοφία Τσιρ

   Εννοω μεσω φακελου!!!

 • Nolyc T’nega

  Για τη διαδικασια με το φάκελο, δεν γίνεται, χρειάζεται η φωτοτυπία.
  Για τη διαδικασία με την ουρά, γίνεται.

 • Σοφία Τσιρ

  Καλησπερα ηθελα να ρωτησω κατι εγω? Η ηλεκτρονικη καρτα μεσω ταχυδρομειου ισχυει και για τους φοιτητες η οχι?

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Θα αφαιρέσει 6€ από την χρηματική αξία, καθώς δεν μπορεί το κόμιστρο 30 ημερών, να ενεργοποιηθεί σε λεωφορείο του αεροδρομίου.
  Δηλαδή, αν δεν είχατε χρηματική αξία θα άναβε κόκκινο και δεν θα επικύρωνε το μηνιαίο.

  • Alexandros Strouvalis

   Στο πιο πάνω σενάριο: αν επιθυμώ να πάω αεροδρόμιο με σταθμό έναρξης κάποιο του μετρό, τότε το ακυρωτικό μηχάνημα ποιο εισιτήριο θα ακυρώσει; Το μηνιαίο των 30 ευρώ ή την χρηματική αξία ;

   • Δημήτρης Σαρτζετάκης

    Θα γίνει το εξής:
    Όταν επικυρώσετε κατά την είσοδο στον άλλο σταθμό του μετρό, θα ενεργοποιήσει το εισιτήριο των 30 ημερών (30€), καθώς αυτό έχει προτεραιότητα.
    Όταν επικυρώσετε κάτα την έξοδο, στο αεροδρόμιο, θα δει πως το μηνιαίο, δεν είναι για αεροδρόμιο και θα αφαιρέσει και τα 10€ της χρηματικής αξίας.

    Σε περίπτωση που δεν θέλετε να γίνει ενεργοποίηση και του κομίστρου 30 ημερών, μπορείτε να αγοράσετε ένα ATH.ENA Ticket με εισιτήριο αεροδρομίου των 10€, από ένα αυτόματο μηχάνημα.

    • Alexandros Strouvalis

     Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση!

 • Thebestgreekmanever1

  Kαλησπέρα θα θελα να συγχαρώ όλους τους ήρωες που έχουν το κουράγιο να περιμένουν πάνω απο 2 ώρες (πολλές φορές και 4 ώρες) όρθιοι για να πάρουν μια ηλεκτρονική υποτιθεται κάρτα. Προσωπικά, έχω πάει 2 φορές , περίμενα σχεδόν 2 ώρες και δεν κατάφερα τίποτα, ήθελα τουλάχιστον άλλες 2 ώρες, οπότε και δεν πρόκειται να ξαναπάω να χάσω τον χρόνο μου έτσι και θα μπαίνω με το απλό εισιτήριο των 0,60 για όσο υπάρχει. Όταν με το καλό κλείσουν οι μπάρες και τελειώσουν όλα, ίσως τότε καταφέρω να βγάλω αυτή την κάρτα.
  ΥΓ. Πραγματικά μετά απο αυτά που είδα ένα έχω να πω. Ντρέπομαι που ζω σε αυτή την χώρα, έτσι όπως την κατάντησαν. Δεν μας αξίζει όλο αυτό , ειδικά στους συναθρώπους μας που έχουν και μια ηλικία ή προβλήματα υγείας.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Δίκιο έχεις φίλε μου… Αν μόνο έκανες την αίτηση εντελώς ηλεκτρονικά και στην έστελναν κατευθείαν σπίτι σου…

   Οι έκδοση προσωποποιημένων καρτών με μειωμένο κόμιστρο, για φοιτητές έχει ξεκινήσει.

   • Thebestgreekmanever1

    Για να κάνω αυτή την αίτηση που λες πρέπει να έχω απο πριν κάρτα σωστά; Εγώ χρησιμοποιούσα απλά εισιτήρια των 0,60 οπότε.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Εννοώ ότι θα ήταν το καλύτερο να γινόταν η αίτηση της κάρτας μέσω internet και να στην έστελναν σπίτι σου χωρίς να πατήσεις σε εκδοτήριο.

     Η αίτηση που υπάρχει τώρα με το QR Code είναι για όλους. Κάνε την, γλιτώνεις χρόνο στο εκδοτήριο. Η διαδικασία με τους φακέλους είναι μόνο για κατόχους Καρτών Απεριορίστων Διαδρομών.

     • Thebestgreekmanever1

      Το έχω κάνει αυτό , όλα τα έχω έτοιμα αλλά δεν με ”αφήνουν” να βγάλω την κάρτα. Είναι σαν να θες να πληρώσεις το δάνειο σου και η τράπεζα να σου λέει ”Μην το πληρώσεις ”. Ας ελπίσουμε να δοθεί μια παράταση μιας που αποκλείεται μέχρι την τετάρτη να έχουν τελειώσει όλοι με αυτό , μπας και εκεί καταφέρουμε κάτι , αν και δεν το νομίζω. Η μόνη λύση θα ήταν αυτό που λες αλλά με τους μπιμ .. που μας κυβερνούν δεν πρόκειται να γίνει. Χρειάζεται να έχουν μυαλό για να το σκεφτούν αυτό..

     • Nikitas Iliopoulos

      Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομενων το απογοήτευσε αυτό που λετε. Έτσι το ειχε υλοποιήσει ο ΟΑΣΑ αρχικά. Γιατί δεν σας αφήνουν;;; Κανονικότητα μπορείς να βγάλεις φοιτητική. Να πάτε σε άλλο.

     • Thebestgreekmanever1

      Δεν με αφήνουν με την έννοια ότι ενώ τα έχω όλα έτοιμα και το qr code όποτε και αν πάω όπου και αν πάω χρειάζομαι πάνω απο 2 ώρες να κάθομαι να περιμένω μιας και πάρα πολύ πάνε εκεί απροετοίμαστοι. Επιπλέον όπως είναι λογικό ο κόσμος καθυστερεί καθώς η κυβέρνησή μας και όλοι οι αρμόδιοι φρόντισαν πάρα πολύ καλά να μας πληροφορήσουν σχετικά με την χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και φρόντισαν στο έπακρο να μειώσουν τις ουρές του κόσμου στα εκδοτήρια με όλα όσα έχουν κάνει μεχρι στιγμής…

  • nik verden

   Και μάλιστα οι ” ήρωες ” αυτοί όπως σωστά τους αποκάλεσες είναι στην πραγματικότητα οι ΠΕΛΑΤΕΣ του ΟΑΣΑ.

 • Bill Krot

  Σας ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μας δίνετε. Έχω μια απορία. Έχω καταθέσει φάκελο από την προηγούμενη Δευτέρα (την πρώτη μέρα που ξεκινούσε η νέα διαδικασία) και δεν έχω παραλάβει τίποτα. Γνωρίζετε τι μπορεί να συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Δυστυχώς, είναι γνωστό, πως υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποστολή των καρτών. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε.
   Αν, τώρα, δεν έχετε λάβει την κάρτα σας μέχρι την 1η Νοεμβρίου, πηγαίνετε στο εκδοτήριο που παραδώσατε τον φάκελο και ρωτήστε εκεί.

   • Bill Krot

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ελπίζω να μου την στείλουν στην ώρα της. Άραγε έχει λάβει κανείς την κάρτα του, κάνοντας τη συγκεκριμένη διαδικασία?

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Από σχόλια σε αυτό το site, δεν έχουμε ακούσει κάποιον να την έχει λάβει ακόμα.

 • Giwrgos Bogiatzis

  Η κόρη μου είναι μαθήτρια Λυκείου και συνεπώς δικαιούχος μειωμένου εισιτηρίου. Τι δικαιολογητικό χρειάζεται για να αποδείξει την ιδιότητα της μαθήτριας?

  • Δικαιούται μειωμένο ως ανήλικη άρα με την ταυτότητα. (Πλέον το «μαθητικό δελτίο» απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου άνω των 18)

 • Spiros Tromaraw

  Για μια διαδρομη δηλαδη το παλιο εισιτηριο των 1.40 παει?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Όχι. Υπάρχει κανονικά σε Ath.ena Card και από το τέλος του μήνα και σε Ath.ena ticket.

 • Lan100

  To QR Code μπορω να το βγαλω και να παω στα εκδοτηρια του σταθμου για να βγαλω την καρτα ή προβλεπεται αποκλειστικα μονο για την περιπτωση που ακολουθησεις τη διαδικασια με το ταχυδρομειο;

  • Nolyc T’nega

   Να το βγάλεις, θα επιταχύνεις τη διαδικασία.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Όχι δεν έχει καμία σχέση με η συγκεκριμένη διαδικασία. Απλά επιταχύνσεις τη διαδικασία, όπως λέει και ο αναγνώστης από κάτω.

 • Stella Gk

  Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ προαστιακό(διαδρομή χωρίς αεροδρόμιο) και αυτή τη στιγμή η μηνιαία κάρτα που βγάζω στοιχίζει 20€ και ισχύει μόνο για χρήση στον προαστιακό. Το αντίστοιχο στις νέες κάρτες τι είναι? Προσωποποιημένη και θα την φορτίζω μόνο με 20€? και αν πχ θέλω κάποια στιγμή να πάρω κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς θα βγάζω ticket όπως κάνω τώρα?

  • Οι κάρτες του Προαστιακού που εκδίδει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμένουν ως έχουν. Άρα ναι, για τα υπόλοιπα μέσα μπορείτε να αγοράσετε Athena ticket ή card, ό,τι σας βολεύει.

 • EDK

  Χρησιμοποιώντας μια προσωποποιημένη κάρτα τα ακυρωτικά καταγράφουν την ώρα, το σημείο εισόδου και εξόδου αντίστοιχα. Όλα αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται λογικά κάπου σωστά; Υπάρχει ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν από τον ΟΑΣΑ ή τρίτους με δόλιους σκοπούς ώστε να ελεγχθούν οι μετακινήσεις του κατόχου με συνέπεια να έχουμε μια έμμεση παρακολούθησή του.

  • Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, μόνο με εντολή της αστυνομίας.

   • EDK

    Άρα είναι στην ίδια κατηγορία με το το τηλεφωνικό και τραπεζικό απόρρητο. Μένει να το δούμε στην πράξη.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Η χρήση των δεδομένων θα γίνεται μόνο με εντολή της αστυνομίας για χρήση από αυτήν, σε περίπτωση που αναζητούν κάποιον.
     Ο ΟΑΣΑ δεν σε παρακολουθεί ούτε θέλει να το κάνει γιατί δεν τον ενδιαφέρει πού πας και τι κανείς.

 • Efthymios Athanasopoulos

  Δεν είναι και τόσο τραγικό, αφού έτσι κι αλλιώς οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών θα “κτυπούν αύριο” την κάρτα στο μετρό λόγω των μπαρών. Θα μπορούσε βέβαια να μην το εφαρμόσουν στα λεωφορεία, τρόλλεϋ και τραμ, αν και υποψιάζομαι ότι χρειάζονται και στατιστικά στοιχεία για την κίνηση της κάθε γραμμής. Σε κάθε πόρτα υπάρχει μηχάνημα και ελπίζω μόνο να μην αρχίσουν να χαλούν. Τραγικό θα γίνει αν πάνε να επιβάλλουν καμία υποχρεωτική είσοδο από μπροστά. Και η απόλυτη τραγωδία θα έρθει αν κανένας “φωστήρας” καρεκλοκένταυρος πάει να εφαρμόσει καμιά αναλογική χρέωση (άρα check-in και check-out) και σε λεωφορεία, τρόλλεϋ, τραμ. Θα ξεκινάει το 550 από το Φάληρο το πρωί και θα φτάνει στην Κηφισιά το βράδυ (θα έχουμε μεγάλα show στις γραμμές 3, 5, 10, 14, Β5, Α7, 040, 550, 608, 703, 843 και ίσως και σε άλλες).

 • Nikitas Iliopoulos

  Να πω δυο πράγματα που μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα ξεφυγαν. Στην αρχή λέει ότι δεν έχει ξεκινήσει η έκδοση μειωμένη καρτας. Έχει ξεκινήσει κανονικά μόνο για τις ελευθέρας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα

  Και επίσης τη 180 ημερών και 365 ημερών κάρτα μπορείς να την βγάλεις και από τα αυτόματα και από το ιντερνέτ κανονικά όχι μόνο από τα κεντρικα του ΟΑΣΑ.

  Κατά τα άλλα συνεχίστε την εκπληκτική δουλειά. Συγχαρητήρια.

  • με λένε γιώργο

   “Μειωμενη” εννοουμε η αντιστοιχη χαρτινη των 15 € για φοιτητες/αμεα/ανεργους κλπ ;

   • Nikitas Iliopoulos

    Οι άνεργοι θα έχουν ελευθέρας όπως εάν θυμάμαι καλά και ΑΜΕΑ.οι φοιτητές όμως έχουν μειωμένη κάρτα (δλδ 15 ευρώ) όπως επίσης νέοι και ηλικιωμένοι. (νομίζω και οι πολύτεκνοι)

    Τα μειωμένα έχουν ξεκινήσει για τους ανέργους (μπαίνουν δωρεάν) όχι ακόμα

   • Δημήτρης Σαρτζετάκης

    Μειωμένες εννοούμε τις κάρτες που δέχονται μειωμένο κόμιστρο. Για παράδειγμα αν φορτώσεις κόμιστρο 90’ πληρώνεις 0.60€ και αν φορτώσεις κόμιστρο 30 ημερών πληρώνεις 15€ κλπ.

 • Rena Zoy

  Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής σχετικά με το 14. Τι κάνω αν έχω κάρτα απεριορίστων διαδρομών παλαιού τύπου; και η απάντησή σας είναι: Για όσους έχουν κάρτα απεριορίστων διαδρομών μεγάλης διάρκειας σε ισχύ (3μηνιαία, 6μηνιαία, ετήσια) δ ε ν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάποια διαδικασία αντικατάστασης. . . .
  δηλαδή αν από Νοέμβριο κατεβαίνουν οι μπάρες εγώ πως θα εισέρχομαι στους σταθμούς? Δεν πρέπει να την αλλάξω?

  • Nikitas Iliopoulos

   Μέχρι να αλλάξουν όλοι τις κάρτες δεν θα κλείσουν όλες οι πύλες. Έχουν πει ότι σταδιακά θα γίνει αυτό. Δλδ σε κάθε σταθμό θα κλείσουν οι μισές πχ πύλες όποτε εσείς μέχρι να πάρετε την κάρτα θα περνάτε από τις ανοιχτές πύλες

   • Rena Zoy

    Οπότε, συνεχίζω με την ε τ ή σ ι α χ ά ρ τ ι ν η κάρτα μου μέχρι να λήξει?

    • Nikitas Iliopoulos

     Η μεχρι να βγάλει ένα ανακοίνωση ο ΟΑΣΑ (και αφού ξεμπλέξει με τη μεγάλη μερίδα κοινού που είναι άνεργοι και μηνιαίες κάρτες) για να αντικαταστήσετε και εσείς τις κάρτες…

 • Unfor3seen

  Για την παράδοση των δικαιολογητικών σε ανοικτό φάκελο απαιτείται να τον καταθέσεις ο ίδιος ή μπορεί να το κάνει άλλος για σένα;
  Και δεν έχω καταλάβει σε τι με εξυπηρετεί καλύτερα εφόσον στην ίδια ουρά θα περιμένω (τουλάχιστον όσον αφορά το σταθμό της Πανόρμου)

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Νομίζω πως πρέπει εσυ να πας.
   Εξυπηρετεί καθώς δεν στέκεσαι στην ουρά. Πας από το πλάι και δίνεις τον φάκελο στον υπάλληλο.

 • Fofi V

  Η καινούργια ηλεκτρονική κάρτα δεν ισχύει για τον Προαστιακό από το Μενίδι κέντρο ως το Σταθμό Λαρίσης γνωρίζει κανείς τι θα γίνει?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Οι κάρτες φορτισμένες με το κατάλληλο κόμιστρο ισχύουν όπως ίσχυαν τα αντίστοιχα κόμιστρα με το χάρτινο εισιτήριο.

 • Ioanna

  Είδατε που μείναν πολλά ακόμα για να διαλυθούν?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Ορίστε;

 • σκ

  Μήπως γνωρίζει κανεις για προσωποποιημενη καρτα τι εγγραφο χρειαζεται για ΑΜΚΑ? Αρκει η καρτα ΑΜΚΑ που εχουμε να την επιδειξουμε;

  Για ανωνυμη καρτα πιο ειναι το μινιμουμ χρηματικο ποσο; και προσεξα πιο κατω οτι σε καποια εκδοτηρια αρνουνται να τη βγαλουν….Δηλαδη αν παω στο μεγαρο μουσικης που ειναι κοντα μου σχετικα…και μου πουν πηγαινε αλλου πως θα μπω στο μετρο χωρις καρτα ; αν πεσω σε μπαρες που δεν ανοιγουν θα πω στον υπαλληλο οτι καποιοι υπαλληλοι δεν μπηκαν στον κοπο να με εξυπηρετησουν…;

 • Nikolaos Karras

  Ένας επιβάτης ο οποίος είχε μηνιαία κάρτα και την επικύρωσε μία φορά για να ”τρέξει” ο μήνας, αλλά σταμάτησε να την χτυπάει μετά γιατί το θεώρησε περιττό και έτυχε σε έλεγχο, ο ελεγκτής τον είχε 2 λεπτά μέχρι να δει τι παίζει με την κάρτα του, διότι ”με την πρώτη ματιά” δεν φαινόταν να είχε γίνει κάποια έγκυρη επικύρωση. Δεν του επέβαλε πρόστιμο, αλλά για να αποφύγεις τέτοιες καταστάσεις, καλό είναι να την επικυρώνεις κάθε φορά.

  • Nikitas Iliopoulos

   Πρέπει όχι καλό είναι… Πρεπεινκαθε φορά επικύρωση

   • Nikolaos Karras

    Επειδή πολλοί έχουν περιέργεια τι θα συμβεί αν κάποιος δεν επικυρώσει την κάρτα του ενώ έχει κόμιστρο σε ισχύ και επειδή είδα με τα μάτια μου τέτοιο περιστατικό, θέλησα να το μοιραστώ. Από εκεί και πέρα, προφανέστατα οφείλουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες του ΟΑΣΑ.

    • Nikitas Iliopoulos

     Όχι καλά κάνατε… Απλά πρέπει να γίνεται κάθε φορά επικυρώση. Έτσι λειτουργεί το σύστημα

  • Nikitas Iliopoulos

   Καλά ακόμα αυτό λένε οι υπάλληλοι… Μια απλή ανάγνωση στην νέα σελιδα του ΟΑΣΑ δεν μπορούν να κάνουν να είναι ενημερωμένοι και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους;;

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Ναι, πρέπει να την επικυρώνεται κάθε φορά, σε κάθε μέσο (μετρό/ηλεκτρικός → είσοδος/έξοδος, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ → είσοδος), ακόμα και όταν οι πύλες είναι ανοικτές. (με βάση το athenacard .gr) Αν σας τύχει έλεγχος και δεν έχετε επικυρώσει την κάρτα κατά την είσοδο, θα σας επιβληθεί πρόστιμο. Έτσι είναι ο κανονισμός.
  Ο εκδότης, μάλλον, είχε μπερδέψει το νέο με το παλιό σύστημα.

 • Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, για όλες τις κάρτες απαιτείται “επικύρωση” σε κάθε δρομολόγιο. Το αναφέρει ο ΟΑΣΑ και για αυτό το αναφέρουμε και εμείς. Στην πράξη μάλλον δεν είναι απαραίτητο, εκτός βέβαια από όταν οι μπάρες θα είναι κλειστές.

 • Αν γίνεται να τονιστεί στο αρθρο οτι αν έχει γίνει απο πριν η αίτηση στο site που καταλήγει στο QR code γλιτώνετε ΠΟΛΥ χρόνο. Απ όσο είδα κατά τη μιάμιση ώρα που περίμενα στο μετρό Πανόρμου τα περισσότερα άτομα ΔΕΝ είχαν την αίτηση αυτή, οπότε η εκδότρια πέρναγε χειροκίνητα τα στοιχεία για την καθεμία.

  ΤΥΠΏΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΙΝ, ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ + ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ

  • Nikolaos Karras

   Ισχύει. Εγώ που πήγα με το QR code τυπωμένο, παραπάνω από 1,5 λεπτό δεν κράτησε η όλη διαδικασία έκδοσης της προσωποποιημένης κάρτας.

   • Lan100

    Δηλ μπορω να βγαλω το qr κ να παω στα εκδοτηρια. Δεν προβλεπεται μονο για τη διαδικασια με το ταχυδρομειο?

    • Nikolaos Karras

     Φυσικά και έχεις τη δυνατότητα να πας το εκδοτήριο με το QR Code. Δεν προβλέπεται μόνο για τη διαδικασία με το ταχυδρομείο.

 • MaryAnne Lovato

  Καλησπέρα. Πηγα σημερα σε ενα εκδοτηριο για να βγαλω προσωποποιημένη καρτα μειωμένη εφοσον ειμαι φοιτήτρια και με ενημέρωσαν οτι δε βγάζουν ακομα φοιτητικές… Μετα πηγα κατευθείαν σε εναν αλλο σταθμο σε διαφορετικό εκδοτήριο και ρωτησα αν γινεται να βγαλω μειωμένη προσωποποιημένη καρτα και μου την έβγαλαν εφοσον έδειξα το πάσο μου κτλ… Βεβαια δε τη γέμισα σημερα με κάποιο κόμιστρο και δε προλαβα να ρωτησω γιατι στα εκδοτήρια ειχε πολυ κόσμο και οι διαδικασίες γινόντουσαν πολυ γρηγορα… Αλλα εχω τη δυνατότητα να τη γεμίσω με κόμιστρο απεριοριστων διαδρομων για 30 ημερες ετσι? Κι εφοσον έδειξα το πάσο μου σιγουρα μου εχουν βαλει οτι δικαιουμε μειωμένο οποτε θα πληρώσω 15€ αντι για 30€ ? Φοβαμαι μην εχει γινει καποιο μπέρδεμα κι οπως προείπα οι διαδικασίες ηταν πολυ γρήγορες λογω κοσμου και δε πρόλαβα να ρωτησω εκείνη τη στιγμη

  • Nikolaos Karras

   Κάνοντας λογαριασμό στο athenacard site ή πηγαίνοντας σε έναν αυτόματο πωλητή, μπορείς να διαπιστώσεις από το κόστος των εισιτηρίων αν έχει περαστεί το δικαίωμα του μειωμένου κομίστρου.

   • MaryAnne Lovato

    Για εκδοση μηνιαίου κομιστρου απεριορίστων διαδρομών δε γινεται να βγαλω απο το αυτόματο μηχάνημα? Μονο από το εκδοτήριο? Στο μηχάνημα ειναι μονο δυνατη η προσθήκη χρηματικού ποσού?

    • Nikolaos Karras

     Στους νέους αυτόματους πωλητές μπορείς να προσθέσεις όποιο κόμιστρο θες (απλό κόμιστρο, μηνιαίο κόμιστρο, χρηματικό ποσό – γενικότερα από έναν αυτόματο πωλητή μπορείς να φορτίσεις την κάρτα σου με όποιο κόμιστρο θες).

     • MaryAnne Lovato

      Και μια τελευταια ερωτηση… Στο athenacard στο site πως γίνεται η δημιουργια λογαριασμού?

     • Nikolaos Karras

      1) Μπαίνεις στο athenacard . gr
      2) Κάνεις κλικ πάνω δεξιά εκεί που λέει ”Αγορά / Τραπεζικό Σύστημα”.
      3) Στο ”παράθυρο” που εμφανίζει, πατάς κάτω εκεί που λέει ”Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό; Κάντε κλικ εδώ!”
      4) Συμπληρώνεις τον αριθμό της ATH.ENA Card σου και τον κωδικό που θες.
      5) Είσαι έτοιμη να μπεις στο προφίλ σου!

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Με βάση προηγούμενες αναφορές, όμως, πρέπει να γίνει αρχική ενεργοποίηση της κάρτας για να είναι δυνατή η εγγραφή (δηλ. να την φορτίσετε με κάποιο κόμιστρο και να κάνετε τουλάχιστον μία επικύρωση). Δοκιμάστε όμως.
      Αν δεν γίνεται εγγραφή, πηγαίνετε σε ένα αυτόματο μηχάνημα, για να δείτε αν σας βγάζει σε μειωμένο. Αν σας βγάζει ολόκληρο, πηγαίνετε σε ένα εκδοτήριο και πείτε τους να σας βάλουν το προφίλ έκπτωσης 50%, επειδή είστε φοιτήτρια.

     • Nikolaos Karras

      Φίλος μου που έβγαλε προσωποποιημένη ATH.ENA Card, χωρίς να τη φορτίσει με κάποιο κόμιστρο στο εκδοτήριο κατά την έκδοση της κάρτας ή να τη φορτίσει σε αυτόματο πωλητή, έκανε κανονικά λογαριασμό στο athenacard.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Για αυτό λέω να δοκιμάσει. Σε κάποιους άλλους δεν γινόταν εγγραφή πριν ενεργοποιήσουν την κάρτα.

     • MaryAnne Lovato

      Δε μου κάνει δημιουργία λογαριασμού οπότε ΄ισως πρέπει να την ενεργοποιήσω πρωτα

     • Nikolaos Karras

      Για δοκίμασε να τη φορτίσεις και να την επικυρώσεις και ύστερα ξαναπροσπάθησε.

     • MaryAnne Lovato

      Ευχαριστω πολυ

  • Nikitas Iliopoulos

   Δηλαδή τι να πούμε… Ακόμα υπάρχει τέτοια παραπληροφόρηση από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΑ;;

 • saili

  Για να μην πάει κάποιος τσάμπα, στα ΚΕΠ (τουλάχιστον στου Συντάγματος που πήγα) έχουν εντολή να μην δίνουν βεβαίωση ΑΜΚΑ.

 • manpet

  Προχθες έβγαλα μια ανώνυμη κάρτα (Αγοράζοντας τα 10+1 εισιτήρια). Ρώτησα τον υπάλληλο του εκδοτηρίου αν αυτά έχουν ημερομηνία λήξης καθώς είμαι περιστασιακός χρήστης των ΜΜΜ. Μου απάντησε πώς όχι δεν λήγουν τα εισιτήρια, είναι σίγουρο αυτό?
  Επίσεις αν γνωρίζει κανείς για το αν υπάρχει πρόβλεψη μελλοντικά και οι ανώνυμες κάρτες να φορτίζουν μέσω διαδικτύου ή app γιά κινητά. Καθότι παρατήρησα ότι η εν λόγω κάρτα έχει ένα 16ψήφιο κωδικό στο πίσω μέρος της (χωρισμένο ανά 4 ψηφία) ειδάλλως ποιά η χρησημότητα του εν λόγω κωδικού?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Από όσο γνωρίζουμε τα εισιτήρια δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

   Οι ανώνυμες κάρτες δεν θα φορτίζονται μέσω Διαδικτύου ή μέσω εφαρμογής για κινητά, καθώς δεν καταχωρούνται (δηλ. δεν γίνεται να κανείς εγγραφή στο athenacard .gr με ανώνυμη).

   Ο αριθμός στο πίσω μέρος της κάρτας, είναι ουσιαστικά ένας αύξων αριθμός. Ο λόγος που υπάρχει είναι ότι στην ουσία, οι προσωποποιημένες και οι ανώνυμες είναι η ίδια καρτα. Δηλαδή, κατα την έκδοση μιας προσωποποιημένης, ο εκδότης παίρνει μια ανώνυμη, και την τοποθετεί στον ειδικό εκτυπωτή για να τυπωθεί η φωτογραφία και το όνομα.
   Όταν παίρνεις μια ανώνυμη, ο εκδότης απλά παίρνει μια καρτα και την φορτίζει κατευθείαν, χωρίς να τυπώσει κάτι πάνω της.

  • Nikolaos Karras

   Προσωπικά, θα σας πρότεινα αφού εξαντλήσετε τα εισιτήρια που έχει φορτωμένα η κάρτα σας, να φορτίζετε την κάρτα σας με χρηματική αξία. Το λέω, γιατί μπορεί θεωρητικά να μην υπάρχει ημερομηνία λήξης στα εισιτήρια, αλλά δεδομένου ότι ο στόχος του ΟΑΣΑ είναι το επόμενο διάστημα το κόμιστρο να γίνει αναλογικό, μπορεί στο μέλλον να χρειαστεί να πάτε σε εκδοτήριο ή σε αυτόματο πωλητή, προκειμένου να μετατραπούν τα εισιτήρια σε χρηματική αξία, λόγω του ότι θα καταργηθούν τα απλά εισιτήρια. Αντίθετα, η χρηματική αξία, δίνει σημαντική ευελιξία, αφού προσαρμόζεται στην εκάστοτε τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμόσει ο ΟΑΣΑ στο μέλλον.

 • Haris Nikolopoulos

  Καλησπέρα σας.Συγγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί αλλά, για προσωποποιημένη κάρτα, μπορούμε να πάμε φωτογραφία εκτυπωμένη από απλό εκτυπωτή οικιακής χρήσης?

  • Η φωτογραφία θα σκαναριστεί οπότε δεν έχει σημασία. Το πιο απλό πάντως είναι να σου βγάλουν φωτογραφία εκεί.

 • John Banellas

  Καλησπέρα, στο 9. (Πώς χρησιμοποιώ την ATH.ENA CARD) αναφέρετε..

  Σημειώνεται ότι μετά την επικύρωση ενός προϊόντος κομίστρου (π.χ. εισιτήριο 90 λεπτών)
  δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση όσες φορές και να περάσεις την κάρτα από το μηχάνημα αυτά τα 90 λεπτά.

  και στο 10 (Τι γίνεται αν λήξει το προϊόν κομίστρου πριν ολοκληρώσω τη διαδρομή μου;)

  Σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό αν το προϊόν κομίστρου έχει λήξει πριν από την έξοδο από ένα σταθμό, η μπάρα δεν θα ανοίξει για την έξοδο του επιβάτη. Σε αυτή την περίπτωση,
  σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ο επιβάτης θα πρέπει να πατήσει το κομβίο κλήσης του υπεύθυνου του σταθμού για να του ανοίξει και να εξέλθει.

  Αν δηλαδή πάω να επιβιβαστώ σε σταθμό και για τα 90 λεπτά μένουν άλλα 20, αλλά θα χρειαστώ 30 μέχρι να φτάσω θα πρέπει να περιμένω να περάσουν τα 20 για να ακυρώσω νέο εισιτήριο για να είμαι “ήσυχος” ότι θα βγω και δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα?

  Σου επιβάλουν και σε αυτή την περίπτωση πρόστιμο ? όπως και στα Λεωφορεία κλπ?

  Ευχαριστώ.
  Γιάννης.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε να σας λήξει το εισιτήριο μέσα στα ΜΜΜ, είναι να προμηθεύεστε τα πακέτα διαδρομών, αντί για μεμονωμένα εισιτήρια, καθώς σε αυτή την περίπτωση σε Λεωφ.-Τρόλεϊ-Τραμ, θα επικυρώσετε το επόμενο εισιτήριο του πακέτου όταν λήξει το τρέχον, ενώ στο μετρό και στον προαστιακό, το επόμενο εισιτήριο επικυρώνεται αυτόματα κατά την έξοδο, αν έχει λήξει αυτό με το οποίο μπήκατε.

   • John Banellas

    Ευχαριστώ για την απάντηση..

 • VERGOS STELIOS

  Η διαδικασία έκδοσης-αποστολής της ATH.ENA CARD μέσω ταχυδρομείου , αφορά μόνο στους έχοντες κάρτα απεριορίστων;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Ναι

 • Nikitas Iliopoulos

  Μόλις καταργηθουν τα χάρτινα εισιτήρια θα υπάρχει δυνατότητα του ενός ενιαίου για το πολλαπλό.

 • Nikitas Iliopoulos

  Η έλευση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου δεν άλλαξε κάτι στην διάρκεια χρήσης ενός εισιτηρίου. Και με το χάρτινο σύστημα έπρεπε να επικυρώσεις νέο εισιτήριο εάν έληγε το παλιό πριν ολοκληρώσεις τη διαδρομή σου.

 • INAFAY

  Καλησπέρα, έχω την εξής απορία: αν βγάλω προσωποποιημένα ATH.ENA CARD, 30 ημερών με 30 ευρώ κόστος φόρτισης αλλά τη χρησιμοποιήσω για 20 ημέρες (δαπανήσω δλδ 20 ευρώ), το ποσό που υπολείπεται (οι μέρες δλδ που δεν τη χρησιμοποίησα) αφαιρείται από τα 30 ευρώ της επόμενης φόρτισης? μπορώ δλδ μετά να τη φορτίσω με 20 ευρώ και να διαρκέσει για 30 ημέρες?

  • Όχι, μετά την πρώτη επικύρωση το “εισιτήριο” των 30 ημερών θα ισχύει και θα λήξει μετά από 30 μέρες είτε χρησιμοποιείτε τα μέσα κάθε μέρα είτε ποτέ ξανά.

   • JpegXguy

    Δηλαδή αν φορτίσω την κάρτα μου στις 23 του Οκτώβρη (ετσι επειδή με βολεύει) αντί για μια ημέρα λίγο πριν τις 5 νοέμβρη (τότε λήγούν οι 30 ημέρες) και την επικυρώσω την ίδια μέρα θα είναι σαν να έχασα μέρος του ποσού που πλήρωσα;

    • Lan100

     Αυτη ειναι μια πολυ καλη ερωτηση. Χανουμε χρηματα εαν ξαναφορτισουμε την καρτα προτου περασουν οι 30 ημερες απο την πρωτη επικυρωση; Παω πχ στην 25η ημερα απο την επικυρωση και ανανεωνω με νεο μηνιαιο πακετο των 30Ε. Τι γινεται τοτε; Ξεκινα εκ νεου το 30ημερο? Η’ αρχιζει η ισχυς του αυτοματα μολις ληξει το πρωτο 30ημερο;
     Νομιζω παντως οτι επρεπε να υπαρχουν δυο ειδη εισιτηριων: Η πλαστικη προσωποποιημενη καρτα για τα μηνιαια/εξαμηνιαια/ετησια πακετα και το χαρτινο ανωνυμο πολλαπλο εισιτηριο με πακετα διαδρομων ή χρηματικη αξια. Τελοσπαντων, θα τα μαθουμε στην πραξη.

     • Nikitas Iliopoulos

      Όχι βέβαια δεν χάνετε τίποτα η ενεργή μηνιαία θα ισχυει μέχρι να λήξει. Μόλις λήξει θα επικυρωθεί η νέα που βάλατε στις 25 του μηνα.

     • JpegXguy

      Το έχεις δοκιμάσει;

     • Nikitas Iliopoulos

      Έχω βάλει ένα ενιαίο κόμιστρο και δεν μου ακύρωσε την προηγούμενη. Το ίδιο ισχύει και για την μηνιαία φαντάζομαι. Επίσης είναι τελείως παραλογο

     • JpegXguy

      Παράλογο είναι να υπάρχουν ελλέιψεις σε τεχνικό επίπεδο, άγνοια του κοινου και απουσία εκπαίδευσης του προσωπικού για μια διαδικασία που συμβαίνει πιλοτικά αρκετό καιρό, και παρόλα ταύτα να είναι σχετικά καθορισμένος ο ορίζοντας μέχρι τα τέλη του οκτωβρίου. /θα μπορούσε να γίνει καλύτερα η όλη διαδικασία. Θα μπορούσα να ρωτήσω τις ηλίθιες και μη ερωτήσεις μου στα ταμεία των σταθμών αν δεν έφτανε η ουρά μέχρι τις σκάλες. Τελος πάντων ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ώρα για πειραματισμό

     • Nikitas Iliopoulos

      Έχετε δίκιο σε αυτό που λέτε. Απλά θα διαφωνήσω λίγο για την άγνοια του κοινού. 5 λεπτά να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο άρθρο ή τη νέα σελίδα athenacard .gr και το έμαθες δεν είναι τόσο δύσκολο το νέο σύστημα.

      Απλά από την μικρη μου ενασχόληση κάποιοι υπάλληλοι επειδή δεν θέλουν το νέο εισιτήριο (γιατι είχαν μεγάλο κέρδος από το παλια εισιτηρια βλ. πλαστά και διάφορα άλλα που έχουν βγει στη φόρα τους τελευταίους μήνες) κάνουν ότι μπορούν για να παραπληροφορουν τον κόσμο και γενικά να επικρατεί μια σύγχυση μπας και το καταργήσουν ή έστω να παραταθεί και άλλο ο χρόνος προσαρμογής για να μπορέσουν να πουλήσουν μια αλλά μαύρα.

      Και για του λόγου του αληθές σήμερα έβγαλαν ένα δελτίο τύπου που λέει ότι είχαν δικιο για το σύστημα και πρέπει να πάρει παράταση. Μια εβδομάδα πριν καταργηθεί. Και απενοχοποιουν τελείως τους εαυτούς τους. Εγω μάλιστα έχω πετύχει πολλούς οδηγούς που με το έτσι θέλω κλείνουν το νέο σύστημα επικυρώσεις στα λεωφορεία

      Αλλά δεν θα τους γίνει το χατίρι. Πολύ καλά κάνει ο υπουργούς γιατί αυτά τα ξερει προσπαθεί να τα σταματήσει. Εάν και η απόλυση θα ήταν μια καλύτερη λύση.

      Οταν ξανά πάω τέλους του μήνα εάν δω υπάλληλο με τέτοια συμπεριφορά έχω κάνει επί τόπου καταγγελία.

     • JpegXguy

      Συμφωνώ, αλλά έω δει μόνο μία φορά κάποιον να χρισιμοποιεί ηλεκτρονικό εισητήριο στους σταθμούς των μετρο ή στα λεωφωρεία, και γυρνάω εκει καθημερινά. Μπορεί να το έχουν και να μην ξέρουν να το χτυπήσουν κιόλας… Έχω δει 3 φορές ανθρώπους (ηλικιωμένους παρόλα ταύτα) να προσπαθούν να “χτυπήσουν” χαρτινο εισητήριο. Το θέμα είναι ότι ζούμε στην ελλάδα και τα δυνατότερα μέσα του ΟΑΣΑ είναι δυστηχώς οι υπάλληλοι (λέρα) και η τηλεόραση, μέσα που δεν αξιοποιεί αποτελεσματικά. “Τι είναι αυτο το ιντερνετ παιδι μου;”

     • Nikitas Iliopoulos

      Το ξέρω και εγώ μόνο εμένα βλέπω να το χρησιμοποιώ. Υπομονή. Σιγά σιγά θα φτιάξουν απλα δεν μπορώ να ακούω σχολια του τύπου βιάστηκαν και εγινε ξαφνικά. Σχεδόν ένα χρόνο υπάρχει το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Σίγουρα μερίδιο ευθύνης εχει και ο ΟΑΣΑ αλλά και εμείς… Εάν το άφηνε έτσι ο ΟΑΣΑ σε καμια 5ετια θα ξεκινούσε ο κόσμος να το χρησιμοποιεί. Νομίζω είναι ικανός χρόνος εξοικείωσης 9 μηνες. Μπαίνουμε στον 10ο

    • saili

     Χωρίς να ξέρω κάτι παραπάνω, πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουν λήξει οι 30 μέρες για να μπορείς μετά να το ξαναβάλεις.

     • JpegXguy

      Με τέτοιες ουρές στα εκδοτήρια είναι αδύνατον να ρωτήσω τους υπαλλήλους (λες και θα ξέρουν κιόλας…) οπότε θα πάω πειραματικά σε ένα μηχανημα πιο κοντά στο τέλος του “μήνα μου” να δω

     • Nikitas Iliopoulos

      Όχι εφόσον ενεργοποιήσεις την κάρτα μπορείς να ξαναβάλεις άλλη. Δεν χάνεις όμως την πρωτη. Απλά η νέα περίμενε μέσα στην κάρτα να λήξει η πρώτη και μετά είναι διαθέσιμη

    • Nikitas Iliopoulos

     Σημασία δεν έχει ποτέ θα φορτώσεις την κάρτα αλλα ποτέ θα γίνει η πρώτη επικυρώση. Για να μην χάσει καμιά μέρα μόλις λήξει η τωρινή κάρτα για τον Οκτώβριο θα επικυρώσεις την νέα. Εάν λοιπόν υποθέσουμε ότι η τωρινή μηνιαία λήγει 5 Νοεμβρίου (εγώ ήξερα 31 Οκτωβρίου αλλά τεσπά) και επικυρώσεις την νέα κάρτα πρώτη φορά στις 5 Νοεμβρίου θα ισχύει μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

     • JpegXguy

      Όπως σημείωσα στο σχόλιο μου, θα την επικύρωνα την ίδια μέρα. Πως θα φύγω απο το σταθμο του μετρό χωρίς να επικυρώσω την κάρτα; Το θέμα είναι αν θα περιμένει μέχρι τη λήξη του προηγούμενου 30ημερου ή αν θα ξεκινήσει κατευθείαν το νέο, στην ουσία αχρηστεύοντας μέρος της παλαιότερης σου αγοράς

     • Nikitas Iliopoulos

      Δεν καταλαβαίνω αυτό που μου λέτε πάνω. Λέτε εάν έχετε ήδη μια μηνιαία κάρτα στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ενεργοποιημένη και φορτώσετε άλλη μια πριν λήξει η πρώτη εάν θα χάσετε τις μέρες?? Σας λέω όχι δεν μπορεί γίνει αυτό εάν δεν εννοείτε αυτό παρακαλώ ξανά πείτε μου την ερώτηση σας να δω εάν ξέρω να σας απαντήσω

     • JpegXguy

      Αυτό λεω. Επίσης ρωτώ αν το έχετε δοκιμάσει. Απο που προέρχεται αυτή η γνώση; Υπάρχει σε κάποιο σαιτ; ο ΟΑΣΑ τριγυρνα στα comment section και λύνει τις απορίες των ανθρώπων; Θα ήταν καλή ιδέα αυτο πάντως

     • Nikitas Iliopoulos

      Όχι βέβαια σιγά μην κάνει κάτι τέτοιο… Το έχω δοκιμασει με μηνιαία και απλό ενιαίο εισιτηριο. Αλλά και η εφαρμογή και τα αυτόματα μηχανήματα με αφήνουν να κάνω μια τέτοια ενέργεια.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Μπορεί να τα έχετε «μπερδέψει» λιγάκι. Υπάρχουν 2 τύποι προϊόντων που μπορείτε να βάλετε στην καρτα:

   Α) Προϊόν κομίστρου χρονικής διαρκείας: Οι τύποι εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών που υπήρχαν και παλιά. Λειτουργούν όπως και πριν με τη διαφορά ότι δεν υπάρχει ημερολογιακος μήνας στα κόμιστρα μεγάλης διαρκείας. Π.χ. τα κόμιστρα 30 ημερών ισχύουν για 30 ημέρες από την πρώτη επικύρωσή τους. Κοστίζουν όπως οι παλιές (π.χ. 30€)

   Β) Χρηματική αξία: Είναι χρήματα που μπορείτε να αποθηκεύσετε στην καρτα, σαν να είναι «ηλεκτρονικο πορτοφόλι». Αν αποθηκεύσετε 20€, για παράδειγμα, και επικυρωσετε την καρτα θα αφαιρεθούν 1.40€, αν την ξαναχτυπήσετε και έχουν περάσει 90’ από την προηγούμενη επικύρωση θα αφαιρεθούν άλλα 1.40€. Αν βγείτε αεροδρόμιο θα αφαιρεθούν 10€ κ.ο.κ.

 • Thebestgreekmanever1

  Καλησπέρα , εγώ που ειμαι φοιτητής και δικαιούμαι το μειωμένο και θέλω να έχω την προσωποποιημένη κάρτα , να πάω τώρα ή να περιμένω στο τέλος του μήνα να την εκδώσω ; Eπίσης μπορώ να το κάνω ταχυδρομικώς όλο αυτό (δεν είχα κάρτα πριν αλλά το απλό εισιτήριο των 0,60 λεπτά) και να αποφύγω αυτή την τεράστια αναμονή και ταλαιπωρία (ειδικά στο σύνταγμα). Ευχαριστώ.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Καλύτερα να την εκδώσετε τώρα, γιατί στο τέλος του μήνα οι ουρές θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

   Η διαδικασία με τα ΕΛΤΑ αφορά μόνο κατόχους Καρτών Απεριορίστων Διαδρομών.

   Για να αποφύγετε μεγάλες ουρές, αποφύγετε τους σταθμούς με μεγάλη επιβατική κίνηση, όπως το Σύνταγμα, η Δάφνη, το Ελληνικό κλπ. Δείτε ποιοι άλλοι σταθμοί εκδίδουν προσωποποιημένες κάρτες στο athenacard .gr

   • Thebestgreekmanever1

    ok ευχαριστώ πολύ. Και κάτι τελευταίο. Η φωτογραφία ξέρουμε περίπου τι μέγεθος πρέπει να είναι;

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Διαβατηρίου (έγχρωμη).
     Σε περίπτωση που δεν έχετε φωτογραφία, σας βγάζουν στο εκδοτήριο.

 • JpegXguy

  Αν ως κάτοχος προσοποποιημένης κάρτας τη φορτίσω την 1η Οκτωβρίου (πχ) μπορώ να αγοράσω προιόν 30 ημερών ξανά στη μέση του μήνα ή θα χάσω τον ήδη αγορασμένο “μισό μήνα

  • Nikitas Iliopoulos

   Αρχικά ξεχαστε την νοοτροπία του ημερολογιακού μήνα. Θα σας πω εγώ τι έχω δει στη δικια μου κάρτα που τη χρισημοποιω ένα μήνα τώρα. Δεν αγοράσεις πλέον μηνα αλλά 30 μέρες μπορεί να θες να την ενεργοποιήσεις στις 13 του μήνα δεν σημαίνει ότι θα χάσεις 13 μερες. Η κάρτα απλά θα λήξει σε 30 μέρες από τις 13 που έγινε η πρώτη ενεργοποίηση. Τώρα όταν η κάρτα είναι άδεια και βάζεις μια μηνιαία (30 ημερών) κάρτα και ΔΕΝ την έχεις εμεργοποιησει ακόμα δεν σε αφήνει να βάλεις και μια δευτερη. Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιήσεις τη πρώτη μπορείς να βάλεις και μια δεύτερη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα χάσεις την πρώτη. Όσο είναι σε ισχύ η πρώτη η δεύτερη θα κάθεται στη κάρτα μέχρι να λήξει η πρώτη.

 • Batman1821

  Πήγα στο σταθμό πανεπιστήμιο περίμενα μια ώρα στην ουρά για να βγάλω μια ανώνυμη κάρτα και η κοπέλα μου έδωσε πολλαπλό εισιτήριο, άμα ήταν έτσι θα πήγαινα στο αυτόματο μηχάνημα και θα έβγαζα ένα πολλαπλό χωρίς να περιμένω, τι συμβαίνει με τις ανώνυμες? Στο site τους γράφουν συγκεκριμένα εκδοτήρια που βγάζουν τέτοιες κάρτες, πήγα και σε ένα άλλο στην περιοχή μου και μου είπε ο πράκτορας ότι δεν έχει, ξέρει κάποιος που έχει βγάλει και να είναι σίγουρος που εκδίδουν τέτοιες κάρτες?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Δεν έχω βγάλει ανώνυμη, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν στο εκδοτήριο στο Σύνταγμα.
   Πάντως διευκρινίστε πως θέλετε ανώνυμη ATH.ENA Card και όχι ATH.ENA Ticket.

   • Batman1821

    Ας διευκρινίζουν ότι εκδίδουν μόνο στο Σύνταγμα στο site τους.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Κανονικά, σε όλους του σταθμούς τις εκδίδουν. Απλά, επειδή σε κάθε εκδοτήριο κάνουν ό,τι θέλουν, φαίνεται ότι στο Πανεπιστήμιο, είτε βαριούνται είτε δεν θέλουν να εκδώσουν ανώνυμες.

     • Efthymios Athanasopoulos

      Πήρα ανώνυμη με 10+1 ενιαία από Ακρόπολη σε 1′. Είναι βέβαια και σταθμός με χαμηλή κίνηση, ενώ δεν εκδίδει προσωποιημένες, άρα δεν πατάει ψυχή στο εκδοτήριο εκτός από κανένα τουρίστα.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Μια χαρά

  • Είτε κάνουν οικονομία στις κάρτες βγάζοντας μόνο προσωποποιημένες (εκκρεμεί διαγωνισμός για προμήθεια καρτών) είτε πολλοί υπάλληλοι δεν έχουν σωστή πληροφόρηση.

 • Οταν έχετε την κάρτα ανεργίας θα δικαιούστε δωρεάν μετακίνηση. Για το αν θα μετατρέπεται η ίδια κάρτα (ATH.ENA CARD) ή θα βγαίνει καινούρια θα το μάθουμε από τον ΟΑΣΑ.

 • Όποτε θέλετε, δεν λήγουν τα προϊόντα κομίστρου.

 • Vaso Maniou

  καλημέρα εξέδωσα την προσωποποιημένη κάρτα άδεια…προσπαθώ να την ενεργοποιήσω μέσω του site, από το tab αγορά-τραπεζικό σύστημα…πατάω το δεν έχετε ακόμη λογαριασμό και βάζω αριθμό κάρτας + νεο κωδικό και μου λέει ότι δεν μπορεί το σύστημα να αποθηκεύσει. Τί κάνω λάθος?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Βεβαιωθείτε ότι ο νέος κωδικός που βάζετε έχει και γράμματα και αριθμούς και σύμβολα και έχει τουλάχιστον 8 χαρακτήρες.
   Επιπλέον, ελέγξτε ότι βάζετε τον αριθμό της κάρτας χωρίς κενά.

   • Vaso Maniou

    τα έχω κάνει όλα αυτά που μου προτείνετε αλλά τίποτα, μήπως επειδή είναι άδεια χρειάζεται ενεργοποίση σε γκισε ή μηχάνημα?

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Ίσως για αυτό, μπορεί να θέλει αρχική ενεργοποίηση της κάρτας.
     Εμένα ήταν ήδη ενεργοποιημένη όταν έκανα εγγραφή.
     Τι ακριβως λέει το μήνυμα που βγάζει όταν πάτε να κάνετε εγγραφή;

     • Vaso Maniou

      Το συστημα δεν μπορει να αποθηκευσει τα στοιχεια

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Δεν μου έχει τύχει αυτό το μήνυμα κι ας δοκίμασα διάφορες περιπτώσεις, μήπως καταλάβω γιατί εμφανίζεται.
      Πάντως, είναι πολύ πιθανό να ισχύει αυτό που είπατε. Ρωτήστε, όμως, και στο 11 185 (τηλ. κέντρο ΟΑΣΑ), μήπως ξέρουν.

     • Vaso Maniou

      Ευχαριστω θα ενημερωσω πως και αν λυθει

     • Vaso Maniou

      Τελικά ενεργοποίησα την κάρτα on line, κάποια μέρα ξαφνικά!!! (μάλλον άνοιξαν το σύστημα after all!!!)δέχθηκε τον 8ψήφιο κωδικό και “αγόρασα” κάρτα μηνιαία 30 ευρώ. Για να φορτωθεί στην κάρτα μου λέει ότι πρέπει να πάω σε μηχάνημα να κάνω online κράτηση. Διαβάζω εδώ ότι κι εκεί προβλήματα υπάρχουν. Ντιν ντον καμπανάκι, νέος γύρος ταλαιπωρίας! Ελπίζω να είμαι τυχερή!

  • Sokrates Potamias

   Η αρχικη ενεργοποιηση πρεπει να γινει στο γκισε. Ειχα το ιδιο προβλημα.

   • Vaso Maniou

    Ευχαριστώ για την πληροφορία

   • Δημήτρης Σαρτζετάκης

    Η αρχική ενεργοποίηση γίνεται με την πρώτη επικύρωση της κάρτας μετά την αγορά της, εφόσον είναι φορτισμένη με κάποιο προϊόν κομίστρου ή χρηματική αξία.
    Άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτόματο μηχάνημα.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Πρέπει να πάτε στο εκδοτήριο να την βγάλετε επι τόπου. Η διαδικασία με τους φακέλους και τα ΕΛΤΑ είναι μόνο για ήδη κατόχους μηνιαίας κάρτας.

 • Απλη Λογικη

  Πήγαμε εχθές στο σταθμό μετρό Αγία Μαρίνα με μία Γαλλίδα που θα μείνει στην Ελλάδα για δύο μήνες να της βγάλουμε προσωποποιημένη κάρτα με το διαβατήριο της (δεν έχει ΑΜΚΑ η κοπέλα) και μας είπαν ότι χωρίς ΑΜΚΑ δεν μπορούν να της βγάλουν. Στο site σας αναφέρεται ότι για τους αλλοδαπούς εκδίδεται κάρτα χωρίς ΑΜΚΑ. Πήρα τηλέφωνο τον ΟΑΣΑ (2108200999) να ρωτήσω πάλι και με πέρασαν σε μια γραμμή που δεν απάντησε κανένας μετά από 45 λεπτά που χτύπαγε το τηλέφωνο. Τι πρέπει να κάνουμε τελικά για να βγάλουμε κάρτα απεριορίστων στην κοπέλα;

  • Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, για αλλοδαπούς χωρίς ΑΜΚΑ η έκδοση της ATH.ENA CARD γίνεται μόνο με το διαβατήριο.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Πηγαίνετε σε κάποιον πιο κεντρικό σταθμό. Και εκτυπώσετε το QR Code από το athenacard .gr

   • Απλη Λογικη

    Υπάρχει το νούμερο κάποιας απόφασης ή κάποιου άλλου επίσημου εγγράφου (υπουργική απόφαση ή απόφαση ΟΑΣΑ) που μπορώ να εκτυπώσω και να τους δείξω ότι το αναφέρει ξεκάθαρα, σε περίπτωση που μας πούνε πάλι ότι δε γίνεται;

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Εφόσον, στο έντυπο που υπάρχει στο athenacard .gr, συμπληρώσετε αριθμό διαβατηρίου αντί για ΑΜΚΑ, όταν ο εκδότης σκανάρει το QR Code, θα του περαστεί αυτόματα στο λογισμικό, άρα δεν θα μπορεί να αρνηθεί την έκδοση της κάρτας, καθώς ο αρ. διαβατηρίου υποστηρίζεται από το λογισμικό.

 • Kris Angelou

  Καλησπέρα σας. Ο πατέρας μου έχει 10 χάρτινα εισιτήρια μειωμένου κομίστρου τα οποία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει μέχρι το τέλος του μήνα, που θα πάψουν (;;;) να ισχύουν. Τι προβλέπεται για την ανταλλαγή τους με νέα;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Δεν προβλέπεται αντικατάσταση, οπότε το καλύτερο θα ήταν, είτε να τα χρησιμοποιήσει είτε να τα δώσει σε κάποιον άλλο που δικαιούται μειωμένο κόμιστρο και θα χρησιμοποιήσει τα ΜΜΜ.

 • Elena Giagli

  καλημέρα, έχω μία ετήσια κάρτα (είχε βγει με κάποια έκπτωση-ΔΕΚΟ) και λήγει τον φεβρουάριο του 2018 Επικοινώνησα σήμερα με μετσόβου που την είχα βγάλει και στο ερώτημα μου αν πρέπει να την αλλάξω και πως, με ενημέρωσαν ότι θα περνάμε από Μπορείτε να μου πείτε τι ισχύει ? Πρέπει να ετοιμάσω και εγώ φάκελο? κτλπ..Ευχαριστώ

  • bcm

   Μου είπαν ότι στο πλάι των νέων ακυρωτικών υπάρχει μία ακόμα τζαμένια πύλη που ανοίγει και μπορείς να περάσεις… Δεν εχω ιδέα πως θα γίνεται αυτό και πώς θα γίνει έλεγχος για το ποιοι θα μπορούν να περνούν από εκεί! Μάλλον θα μάθουμε στη πράξη από τους υπεύθυνους κάθε σταθμού, αν στο μεταξύ δεν έχει βρεθεί άκρη για τις ετήσιες.

   • Δημήτρης Σαρτζετάκης

    Η συγκεκριμένη πύλη που ανοίγει, δεν υπάρχει σε όλους τους σταθμούς. π.χ. στο Σύνταγμα.

 • Κώστας Σπύρου

  Από τις πληροφορίες που υπάρχουν στο site(athenacard.gr) απο την περασμενη παρασκευη σταματησε να ειναι απαραιτητη η φορτωση της καρτας με κομιστρο 30 ημερων η με χρηματικη αξια 10€ για την εκδοση της.

  • Nikolaos Karras

   Ακριβώς! Πολύ θετική κίνηση από τον ΟΑΣΑ.

 • ilias

  Παντως με το νέο σύστημα , όπου η κάρτα ισχύει με την πρώτη ενεργοποίηση νομίζω ότι χάνει το νόημά της η έκπτωση των καρτών μεγάλης διάρκειας. Στην εξαμηνιαία πχ γλιτώνεις 10ευρώ , ενώ πια αν βάζεις μηνιαίες και λείψεις πχ δύο εβδομάδες από την Αθήνα και δεν έχεις ενεργή συνδρομή , έχεις γλιτώσει 15. Συχνό φαινόμενο ειδικά τους καλοκαρινούς μήνες.

  • Pesek Zman

   Αφηστε τα, θα γελασει και το παρδαλο κατσικι.
   Οσο για το τριτο ερωτημα σας, προβλεπω οι “αποζημιωσεις” των φακελωμενων, να συμψηφιζονται με χρεη στις ΔΟΥ, οσο τρελλο κι αν σας ακουγεται θα δειτε που ετσι θα γινει.

 • Lary Lary

  Καλησπέρα, εγώ που δικαιούμαι μειωμένο εισιτήριο, μπορώ να εκδιδω κανονικά την AthEna card ή χρειάζονται επιπλέον δικαιολογητικά? Και πότε θα κλείσουν οι μπάρες?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Αν δικαιούστε μειωμένο κόμιστρο λόγω ηλικίας απαιτούνται μόνο τα βασικά (ΑΜΚΑ και ταυτότητα). Αν δικαιούστε μειωμένο κόμιστρο επειδή είστε φοιτητής/τρια ή πολύτεκνος/η χρειάζονται τα επιπλέον δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω.

   Οι πύλες θα κλείσουν όταν θα έχει καταργηθεί εντελώς το χάρτινο εισιτήριο (δεν εκδίδεται, δεν επικυρώνεται) και έχουν λυθεί όλα τα μικροπροβλήματα (π.χ. διασύνδεση θυρών με το σύστημα πυρασφάλειας κλπ.)

 • John Manatos

  Έβγαλα σήμερα προσωποποιημένη κάρτα και την φόρτωσα με 30 € τα οποία θα ενεργοποιήσω στις 1/11/17. Με τα στοιχεία της κάρτας έκανα εγγραφή στο site http://www.athenacard.gr . Όταν λοιπόν κάνω login και μπαίνω στην κάρτα μου δεν υπάρχει πουθενά (ή τουλάχιστον εγώ δεν βρίσκω) η πληροφορία της αξίας της κάρτας μου που την φόρτισα με τα 30€. Δεν θα έπρεπε κανονικά να φαίνεται αυτή η πληροφορία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Δυστυχώς, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, αν την επαναφορτίσεις μέσω του site, όταν τελειώσει το μηνιαίο κόμιστρο με το οποίο την αγόρασες, θα φαίνεται η αξία στη σελίδα “Αγορά” > “Συναλλαγές” > “Επιτυχείς”.

   Μπορείς πάντα, ωστόσο, να χρησιμοποιείς ένα αυτόματο μηχάνημα για να ελέγχεις τι ακριβώς έχει η κάρτα και πόσες μέρες μένουν μέχρι να λήξει το κόμιστρο.

  • Vaso Maniou

   πώς κάνατε την εγγραφή στο site?

   • John Manatos

    Στο site http://www.athenacard.gr πάνω δεξιά έχει την επιλογή “Αγορά/Τραπεζικό σύστημα”. Όταν ανοίγει η φόρμα της εισόδου πατάς κάτω την επιλογή “Δέν έχετε ακόμη λογαριασμό; Κάντε κλικ εδώ!” . Σου εμφανίζει την φόρμα εγγραφής, όπου βάζοντας τα στοιχεία που ζητάει δημιουργείς την καρτέλα της κάρτας σου. Στον κωδικό θέλει μικρά λατινικά και χρειάστηκα 2 με 3 φορές προσπάθεια για να μπορέσει να αποθηκευτεί – δεν ξέρω για ποιόν λόγο!

 • Vangelis Kratsas

  Έχω αυτή τη στιγμή χάρτινο κουπόνι για απεριόριστες διαδρομές τον Οκτώβριο. Έστω ότι πάω αύριο και εκδίδω μια προσωποποιημένη Athena.card και βάζω 30 ευρώ, με προοπτική να ενεργοποιήσω την 1η Νοεμβρίου απεριόριστες διαδρομές ενός μηνός ξανά. Βάζω την Athena.card στην τσέπη μου και συνεχίζω αμέριμνος να χρησιμοποιώ τα μέσα. Υπάρχει περίπτωση, αν περάσω πολύ κοντά από μηχάνημα ανάγνωσης, να αντιληφθεί την κάρτα και να την ενεργοποιήσει αυτόματα πριν την ώρα της; Παρακαλώ να απαντήσουν μόνο όσοι είναι σίγουροι, ευχαριστώ πολύ.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Όχι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο:
   Στα λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, τα επικυρωτικά είναι αρκετά ψηλότερα από το μέσο ύψος μιας τσέπης.
   Στο μετρό/ηλεκτρικό μπορείς να δεις στην εικόνα την εμβέλεια του μηχανήματος ανάγνωσης. Με λίγα λόγια, πρέπει να κάτσεις πάνω σε αυτό για να επικυρωθεί η κάρτα. https://uploads.disquscdn.com/images/bd5b18013d34fb813ac2a2d09dd7583d9d621be7ae2ce3df3708b37e939bd9a6.png

 • Stathis Chalvatzidis

  Μια ερώτηση.Αν έχω μια κάρτα με κόμιστρο πχ 10 διαδρομών και έχω κάνει πχ 8 διαδρομές, μπορω να την επαναφορτίσω εκ νέου πριν την εξάντληση και των 10 διαδρομών ;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Με βάση όσες πληροφορίες υπάρχουν, δεν γίνεται. Ωστόσο, αν έχεις κάρτα μπορείς να δοκιμάσεις να την φορτίσεις με 2ο κόμιστρο, και αν γίνεται η φόρτιση, να το γράψεις στα σχόλια.

  • Georgios Chatzidakis

   Σε ανώνυμη ATHENA Card που έχω η οποία έχει υπόλοιπο 2 εισιτήρια έβαλα σήμερα χρήματα (σε μηχάνημα) για να δώ αν το δεχτει και τα πήρε κανονικά. Τώρα μου δείχνει οτι εχω 2 εισιτηρια υπολοιπο και 10 Ευρώ. Εκείνο που θελω να δω ειναι στην επόμενη ακύρωση που θα κάνω τι θα χρεώσει πρώτα, τα υπολειπόμενα εισιτήρια (άρα θα γινουν 2.–> 1) ή την αξία (από 10 —> 8.60 Ευρώ)
   Προσοχή αυτό ΔΕΝ γινεται στα χάρτινα ηλεκτρονικά εισιτήρια, μόνο στις κάρτες.

 • Marie Hoping

  Αντιπρόσωποι μπορούν να την βγάλουν; Αν ναι, πως;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Αν εννοείτε, να πάει κάποιος άλλος να την βγάλει για εσάς, δεν γίνεται καθώς έχει απαγορευτεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

 • Δημήτριος Κωνσταντέλλος

  Με ενημέρωσαν σήμερα το πρωί από τον ΟΑΣΑ (τηλ. 2108200999) ότι οι (χάρτινες) κάρτες απεριορίστων διαδρομών διάρκειας άνω του μηνός θα χρησιμοποιούνται μέχρι τη λήξη τους δηλ. χωρίς να χρειάζεται να αντικατασταθούν με προσωποποιημένες ATH.ENA CARD. Δεν διασταύρωσα στο υπουργείο (του κ, Σπίρτζη) την πληροφορία οπότε δεν ξέρω με σιγουριά αν ισχύει.

  • Αν ισχύει το “Β. Από τέλος του μήνα εκδίδονται και επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά
   εισιτήρια.” που διαβάζω εδώ: http://www.oasa.gr/news.php?id=funk1464 τότε σημαίνει ότι όποιος δεν έχει ηλεκτρονικό εισιτήριο για να επικυρώσει, δεν περνάει από το τέλος του μήνα.

   • Δημήτρης Σαρτζετάκης

    Σημαίνει ότι δεν θα εκδίδονται χάρτινα εισιτήρια και τα μηχανήματα επικύρωσής τους θα αφαιρεθούν.

    Αν έχεις χάρτινη κάρτα, δεν χρειάζεται να επικυρώσεις κάτι. Οι πύλες, δεν θα κλείσουν στο τέλος του μήνα, για τον λόγο ότι μπορεί όλοι οι άνεργοι και οι ΑΜΕΑ να μην έχουν βγάλει ακόμα κάρτα.

    Επίσης, κάποια στιγμή θα υπάρξει διαδικασία αντικατάστασης των τριμηνιαίων καρτών και άνω, γιατί αν δεν γίνει, οι πύλες θα είναι ανοιχτές μέχρι τον άλλο Σεπτέμβριο.

    • Εσύ μιλάς με γνώμονα την λογική, αλλά εδώ μιλάμε για Σπίρτζη…

 • Stathis

  Ε΄γω που θέλω να αγοράσω προσωποποιημένη κάρτα με διάρκεια 360 ημερών θα πρέπει να την παραλάβω από τα γραφεία του ΟΑΣΑ και όχι από τα εκδοτήρια;
  Επίσης, η υφιστάμενη ετήσια κάρτα που έχω ισχύει μέχρι τον Ιανουάριο, θα γίνει αντικατασταση ή μπορώ να την χρησιμοποήσω μέχρι τοτε και μετά να αγοράσω την ηλεκτρονική κάρτα;

  • Σωστά, κάποιος ανέφερε ότι γίνεται και στο σταθμό της Ομόνοιας.

   • Papadoman

    Οταν οι κατοχοι 6μηνιαιων και ετησιων καρτων θα μπορουν να μεταφερουν την καρτα τους σε ηλεκτρονικη, θα ανανεωθει το αρθρο με την διαδικασια; Γιατι κατι ειδα για καταθεση φακελου και αποστολη καρτας μεσω ΕΛΤΑ και τετοια δεν ξερω. Ευχαριστω

    • Προστέθηκε και αυτό. Θα δέχονται φακέλους από τη Δευτέρα.

     • Papadoman

      Ευχαριστω παρα πολυ (αν και εμενα δεν με πιανει γιατι ειμαι κατοχος μειωμενης 6μηνιαιας μεχρι τον φεβρουαριο αλλα δεν πειραζει)! Καλη συνεχεια, συνεχιστε το εξαιρετικο σας εργο

     • Το άρθρο τελειώνει με “Για όσους έχουν κάρτα απεριορίστων διαδρομών μεγάλης διάρκειας σε ισχύ (3μηνιαία, 6μηνιαία, ετήσια) δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάποια διαδικασία αντικατάστασης.”

      Επίσης λέει “Σημείωση 2: Το εισιτήριο των 180 και των 360 ημερών μπορεί να αγοραστεί μόνο στα γραφεία του ΟΑΣΑ”

      Τέλος, ενώ αναφέρει που υπάρχουν ΤΕΚ, δεν αναφέρονται οι ώρες λειτουργίας για το κοινό.

     • Πρόσθεσα τα ωράρια των εκδοτηρίων της ΣΤΑΣΥ στην ερώτηση 3. Το είχα στο μυαλό μου εδώ και λίγες μέρες αλλά πάντα κάτι άλλο επείγον έγραφα.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Λογικά, θα υπάρξει ένας κανονισμός για την αντικατάσταση ετήσιων καρτών που έχουν εκδοθεί ήδη, μεταφέροντας το υπόλοιπο σε ηλεκτρονική.

   Η αγορά προσωποποιημένης κάρτας με κόμιστρο 360 ημερών είναι δυνατή από τα γραφεία του ΟΑΣΑ, ωστόσο η επαναφόρτισή της γίνεται και από τα αυτόματα μηχανήματα. Με λίγα λόγια μπορείς να βάλεις στο μηχάνημα 330€ και να επαναφορτίσεις την κάρτα ακόμα και με κόμιστρο 360 ημερών.

   • Stathis Chalvatzidis

    Σας ευχαριστω πολύ

  • Nikitas Iliopoulos

   Ανανέωση και αγορά γίνεται και από το διαδίκτυο.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Δυνατότητα επιλογής υπάρχει όταν φορτίσεις ATH.ENA Ticket με πακέτο 5 ή 10 διαδρομών.

 • Στα “ακυρωτικά” των λεωφορείων υπάρχει η δυνατότητα για ακύρωση περισσότερων των 1 εισιτηρίων. Το τι ακριβώς ισχύει μένει να ξεκαθαριστεί από τον ΟΑΣΑ.
  Οι κάρτες μπορούν να φορτιστούν με ένα μόνο τύπο κομίστρου άρα δεν τίθεται θέμα επιλογής.

 • Δες την ερώτηση 7 όπου αναφέρονται αναλυτικά “Ποια προϊόντα κομίστρου είναι διαθέσιμα κατά την επαναφόρτιση μίας προσωποποιημένης ATH.ENA CARD;”

 • Nikitas Iliopoulos

  Να ρωτήσω κάτι επειδή συνεχίζω να βλέπω σε λεωφορεία οδηγούς που κλείνουν τα μηχανήματα για τα νέα εισιτήρια, υπάρχει κάποιο τηλέφωνο για να κανεις κάποια καταγγελία;;;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Λογικά, μπορείς να πάρεις στο 11 185 (τηλ. κέντρο) ή στο 210 8200999 (γραφεία ΟΑΣΑ)

   • Nikitas Iliopoulos

    Να σαι καλά…

 • Τα τελευταία χρόνια τα ενιαία εισιτήρια διαρκούν 90 λεπτά (και για ένα διάστημα 70). Αυτό δεν έχει αλλάξει.

 • Κάπως έτσι. Η κάρτα είναι ακριβότερη στην παραγωγή αλλά δεν φθείρεται όσο εύκολα φθείρεται το χάρτινο εισιτήριο.

  • name

   Μαλλον η ανωνυμη καρτα μπορει να φορτιστει κ απο online site, σωστα ?

 • Pesek Zman

  Η απαντηση ειναι Οχι.
  Η ανωνυμη καρτα που λανσαρουν ΔΕΝ εχει καμια σχεση με την καρτα απεριοριστων διαδρομων, εν αντιθεσει με αυτα που ισχυουν στον υπολοιπο πλανητη, εδω εμεις πρεπει να κανουμε βουκινο προσωπικα μας στοιχεια γιατι τα τζιμανια ετσι απαιτουν.

 • Ηλίας Π.

  Παρακαλώ διευκρινηστε μου τα εξης: Είμαι ανω των 65 ετών και χρησιμοποιώ περιστασιακά τα ΜΜΜ.
  1. Βγάζω κάρτα προσωποποιημένη. Αγοράζω πχ 5 εισητηρια δίδω €3 και τέλος ή πρέπει να πληρώσω και αλλα;
  2. Δεν ενδιαφέρομαι προφανώς για χρήση 30, 60 κλπ ημερών . Έχω κάποια άλλη οικονομική υποχρεωση δεδομένης της περιστασιακης χρησης ΜΜΜ;
  3. Το υπόλοιπο των χρημάτων που έχω στην κάρτα από που το βρισκω;
  4. Μια διαδρομή μου στο ίδιο λεωφορείο διαρκεί (ετυχε) πάνω από 90 λεπτά. Τι πρέπει να κανω;

  .

  • 1. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, για την αγορά προσωποποιημένης κάρτας απαιτείται είτε η φόρτιση με εισιτήριο 30 ημερών (μειωμένο – 15 ευρώ) είτε η φόρτιση με ποσό τουλάχιστον 10 ευρώ.
   2. Όχι.
   3. Το υπόλοιπο προσωποποιημένης κάρτας μπορείτε να το ελέγξετε από τα αυτόματα μηχανήματα, από τα εκδοτήρια ή μέσω ίντερνετ.
   4. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει νέα επικύρωση μετά το πέρας των 90 λεπτών.

 • Βασιλης

  Ειμαι περιστασιακος χρηστης 70ετων. Μεχρι τωρα, με δεσμιδα 10Χ0,60 μετακινουμην για αοριστη χρονικη περιοδο. Τωρα οι εναλλακτικες μου ειναι: 1. Προσωποποιημενη καρτα €15Χ30 μερες (που δεν με ενδιαφερει) και 2. Ticket 5 εισητηριων €7!!!!! Γιατι δεν υπαρχει αντιστοιχα Ticket 5 με €3????? Στην ουσια καταργειτε το δικαιωμα μου στην περιστασιακη μετακινηση με μειωμενο.
  Και μην μου πειτε η οτι προσωποποιημενη προσφερει ελεγχο της ιδιοτητας, γιατι στο παρελθον ο ελεγκτης την ηλεγχε και θα μπορουσε και τωρα να ελεγχει. Να βγαλετε λοιπον Ticket 5 εισητηριων με €3 και να αφησετε τα σαπια που ξερετε…

  • Καλησπέρα σας, το πακέτο των 5 εισιτηρίων έναντι 7 ευρώ είναι η τιμή για όσους δικαιούνται ολόκληρο εισιτήριο. Εσείς, έχοντας την κάρτα μπορείτε να αγοράζετε μειωμένα εισιτήρια των 0,60 ευρώ ή πακέτα με αυτά. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε εισιτήριο 30 ημερών έναντι 15 ευρώ. Μπορείτε να φορτίσετε την κάρτα με 10 ευρώ και στη συνέχεια να αγοράζετε μόνο εισιτήρια των 90 λεπτών όταν μετακινήστε.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Επιπλέον, σε περίπτωση που προμηθευτείτε προσωποποιημένη κάρτα, μπορείτε να την φορτώσετε με το πακέτο 10+1 δώρο (ουσιαστικά την δεσμίδα που αγοράζατε) με τιμή 6€.

 • Nikitas Iliopoulos

  Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το κινητό μέσω ΝFC για φόρτιση της κάρτας;;; Γιατί το αναφέρει στο athenacard.gr άλλα δεν λέει το τρόπο για να το κάνεις.

 • Seth

  το θέμα είναι οτι αντι να “αντιγράψουν” συστήματα από άλλες χώρες που λειτουργούν άψογα τόσα χρόνια, πήγαν και δημιούργησαν ένα νέο σύστημα το οποίο απαιτεί προσωπική μελέτη για να το καταλάβεις…
  καλή και η εφαρμογή για τα κινητά, και κακως την καταργησαν, αλλα εδώ δεν κάνουν τα πιο απλά… υπάρχουν και οι Contactless τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες θα μπορούσες να μπαινοβγαίνεις στα ΜΜΜ χωρίς να ανησυχείς αν έχεις υπόλοιπο και να χρειάζεται να πας σε ταμείο κτλ (βλέπε Λονδίνο)…

  • Katharmatenia

   Συμφωνώ μαζί σας.
   Οι μεγαλύτερης ηλικίας commuters δε, έχουν χάσει τη μπάλα.
   #οτιναναι

   • Nikitas Iliopoulos

    Καθόλου η έκδοση δεν διαφέρει και τόσο πολύ από το παλαιό σύστημα. Ειδικα στο ταμείο δεν κάνεις τιποτα. Η επικύρωση αλλαξε λίγο.

  • Nikitas Iliopoulos

   Μα και το Λονδίνο που αναφέρετε έτσι ακριβώς λειτουργεί. Εκτός από τις τράπεζικες κάρτες που λογικά και αυτές θα ενσωματωθούν στο σύστημα. Το σύστημα του Λονδίνου λειτουργεί έτσι από το 2003

   • Seth

    ακριβώς έτσι δεν λειτουργεί, παρόμοια ίσως… με την επιφύλαξη οτι μπορεί να κάνω λάθος λόγω της κακής & συγκεχυμένης πληροφόρησης που έχουμε μέχρι τώρα. Κάθε μέρα που περνάει μαθαίνουμε και κάτι περισσότερο για το νέο σύστημα που εξηγεί κάποια πράγματα.
    Στο Λονδίνο λοιπόν, δεν καλείσαι να φορτώσεις την Oyster με συγκεκριμένους τύπους εισιτήριων, αλλά με χρήματα και χρεώνεσαι αναλογικά με βάση τη χρήση που κάνεις.

    Αυτό που θα βοηθούσε στην αποσαφήνιση, σε περίπτωση που γνωρίζετε είναι, αν έχω φορτώσει χρηματική αξία σε μια ανώνυμη athena card και κάνω check in στο Μετρό Συντάγματος και Check out στο Αεροδρόμιο θα με χρεώσει 1,40€ σαν ενιαίο εισιτήριο ή 10€ που κοστίζει το εισιτήριο του Αεροδρομίου;
    Και αν μπω σε λεωφορείο Αεροδρομίου θα με χρεώσει 6€ ή θα πρέπει να έχω φορτώσει τον αντίστοιχο τύπο εισιτηρίου;

    • Nikitas Iliopoulos

     Η αλήθεια είναι ότι στο Λονδίνο έχω χρησιμοποιήσει μόνο την oyster φορτωμένη με κάρτα απεριόριστων διαδρομών. Για την απλή διαδρομή δεν ξέρω σίγουρα.. απλά στο υπόλοιπο σύστημα λειτουργεί έτσι ακριβώς. Αυτό για το αεροδρόμιο δεν ξερω σίγουρα να σας πω. Απλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει ζωνικο σύστημα όπως στο Λονδίνο λογικά θα πρέπει να αγοράσεις εισιτηριο λεωφορείου.

 • Εύα

  Πολλά μπράβο στους υπεύθυνους στο Σύνταγμα! Ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί!!

 • dion

  ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.Γνωριζετε απο ποτε μπορουμε να παμε για την εκδοση της καρτας για ανεργους;

 • dion

  γεια σας. ηθελα να ρωτησω οταν βγαλουμε την προσωποποιημένη κάρτα για ανεργους θα ισχυει για ενα μηνα οπως ισχυει τωρα η βεβαιωση απο τον οαεδ; Μετα πως θα γινεται η ανανεωση; ευχαριστω

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, θα πρέπει να πηγαίνετε κάθε μήνα σε ένα εκδοτήριο με την καινούργια βεβαίωση για να γίνετε ανανέωση της ημερομηνίας λήξης του δικαιώματος δωρεάν μετακίνησης.

   Συνεπώς, αν δεν κάνετε ανανέωση πριν ή την ίδια ημέρα με την ημερομηνία λήξης, θα χρειαστεί να την φορτίσετε με κάποιον τύπο κομίστρου για να μετακινηθείτε.

  • Καλημέρα, ότι πληροφορίες έχουμε για το θέμα βρίσκονται εδώ: https://www.athenstransport.com/2017/10/athena-card-meiomeni-dorean/

 • Papadoman

  Καλησπερα, εχω μια σχετικα “επειγουσα ερωτηση” γιατι θα ηθελα να ξεκινησω διαδικασιες απο αυριο. Εγω τον προηγουμενο μηνα εβγαλα μια εξαμηνη μειωμενη καρτα, 6 κουπονια δηλαδη, με νεο στελεχος κτλ κτλ. Του Σεπτεμβρη καταναλωθηκε και τωρα χρησιμοποιω του Οκτωβρη. Εαν παω αυριο με τα εναπομειναντα κουπονια και την τωρινη μου καρτα, θα μπορεσω να βγαλω την προσωποποιημενη καρτα (εχοντας τα υπολοιπα δικαιολογητικα); Θα μπορω δηλαδη να “μεταφερω” την τωρινη μου καρτα σε μια ηλεκτρονικη πριν παρέλθει και ο Οκτωβρης; Θα πρεπει να περιμενω να τελειωσουν τα κουπονια, καποιο συγκεκριμενο, ή απλα παω; Ευχαριστω εκ των προτερων.

  • Για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε δει κάτι ακόμα, υποτίθεται ότι θα υπάρξει διαδικασία αντικατάστασης.

   • Papadoman

    Αρα εαν παω αυριο (οπως λεει και η παραγραφουλα που παρεθεσα), θεωρητικα θα μου κανουν την αντικατασταση, σωστα;

   • Papadoman

    Απο σημερα που πηγα: Οσοι εχουν καρτες για τον οκτωβρη εχουν την δυνατοτητα να βγαλουν την ATH.ENA card και να την επικυρωσουν μετα το περας του τρεχοντος μηνα. Για κατοχους μεγαλυτερης διαρκειας καρτων (6μηνιαια, ετησια), ισχυει το ιδιο, μπορουν δηλαδη και εκεινοι να εκδωσουν την προσωποποιημενη καρτα τους με το ποσο των 15/30€ το οποιο θα παραμεινει θεωρητικα μεχρι την ληξη της τωρινης καρτας, αρκει να μην “χτυπησουν” σε καποιο μηχανημα τη νεα και ξεκινησει η χρεωση. Προσωπικα οι υπαλληλοι με απετρεψαν απο το να βγαλω τωρα καρτα, καθως οπως μου ειπαν “Θα βαλεις τα 15€ να καθονται για τοσους μηνες και να στα εχουμε κατοχυρωσει εμεις, δεν ξερεις τι μπορει να γινει στο μελλον, δεν ειναι εγγυημενα τα λεφτα αυτα για μετα απο 6 μηνες ή 1 χρονο”. Οποτε τωρα περιμενουμε τη σχετικη ανακοινωση αντικαταστασης.

    • Seth

     πόσους μήνες θα κάθονται τα 15€;
     αφού απο 1/11 (ή έστω και λίγο αργοτερα αν καθυστερησει) που θα κλείσουν οι μπάρες, δεν θα μπορεις να χρησιμοποιησεις το μετρο με την χάρτινη κάρτα…

     • Papadoman

      ναι οντως, απλα αφησαν να εννοηθει οτι ισως θα “το παλεψουν” τοσο το ηλεκτρονικο που θα καταργηθει. εμενα το ιδιο μου κανει, αφου ουτως ή αλλως θα αντικαταστησω την καρτα μου, δεν με καιει κιολας να τη βγαλω τωρα

     • Nikitas Iliopoulos

      Εεε βέβαια το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν μπορείς να το πλαστογραφήσεις. Να το καταργήσουν θέλουν. Δεν θα τους περάσει όμως…

     • Papadoman

      Αυτο ισχυει εχουν πολλα συμφεροντα κατα του ηλεκτρονικου. Εξ ου και οι απεργιες σε ηλεκτρικο κτλ

 • Thebestgreekmanever1

  Kαλησπέρα θα θελα να κάνω τις εξής ερωτήσεις.
  1. Αν βγάλω την προσωποποιημένη κάρτα θα μπορώ να την επαναφορτίζω με όσα χρήματα θέλω πχ να αγοράζω απο το αυτόματο 32 εισιτήρια για όλο το μήνα ή 8 την εβδομάδα των 0,60 λεπτών ή θα μπορώ μόνο να επιλέξω μόνο απο αυτά που αναφέρεται εδώ δηλαδή με τα 30 ευρώ για 30 μέρες;
  2. Θα μπορώ να βλέπω το υπόλοιπό μου και να το ανανεώνω online και αν για κάποιο λόγο δεν την χρησιμοποιήσω θα εξακολουθώ να έχω το ίδιο υπόλοιπο ;

  • 1. Πακέτα εισιτηρίων 90 λεπτών υπάρχουν των 5 και των 11 (πληρώνεις τα 10). Από εκεί και πέρα πας σε 24 ωρών, 5 ημερών, 30 ημερών κ.λπ.
   2. Υποτίθεται πως ναι. Μπορείς επίσης και στα αυτόματα μηχανήματα και στα εκδοτήρια.

   • Thebestgreekmanever1

    Εγώ που χρησιμοποιώ 4 φορές την εβδομάδα ΜΜΜ και χρεια΄ζομαι περίπου 8 εισιτήρια την εβδομάδα δηλαδή 32 τον μήνα τί θα πρέπει να επιλέξω κάρτα και ποιά ή το εισιτήριο; Το εισιτήριο των 0,60 λεπτών δεν θα ισχύει πια , δεν θα μπορώ δηλαδή να κάνω μια ανανέωση με αυτό; Το λέω απο την άποψη διότι απο τα 18-19 ευρώ που δίνω με το απλό εισιτήριο των 0,60 , τώρα θα δίνω 30 ευρώ και κάποιες φορές μπορεί να μην την χρειαστώ, οπότε θα χάνω και τσάμπα μέρες.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Το εισιτήριο των 0,60€ ισχύει κανονικά αν έχεις ATH.ENA Card

     Σε συμφέρει να παρεις 3 πακέτα 10+1 δώρο, που αν δικαιούσαι μειωμένο κόμιστρο κοστίζουν 6€ το καθέ πακέτο. (Σύνολο 18€ το μήνα)

     Για να πάρεις μειωμένο κόμιστρο, ωστόσο, πρέπει να βγάλεις προσωποποιημένη καρτα.

     • Thebestgreekmanever1

      Καλησπέρα οπότε αν πάρω αυτή την κάρτα θα μπορώ να κάνω επαναφόρτωση με εισιτήρια των 60 λεπτών σωστά; Εχω κάνει το έντυπο προσωποποίησης , δεν βλέπω κάπου τον αριθμό αυτο , μόνο το ονοματεπώνυμο μου και μια εικόνα αριστερά. Όταν πάω εκεί με τα δικαιλογητικά αυτά και αυτο το χαρτί θα μου ζητήσουν να μου βάλουν καποια προσφορά; To θέμα μου είναι αν μπορώ να αποφύγω τις προσφορές γιατί οπως είπα και πριν μπορεί κάποια φορά να μην χρειαστώ την Κάρτα.

     • Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ “Για την έκδοση προσωποποιημένης ATH.ENA Card, απαιτείται αγορά προιόντος διάρκειας τουλάχιστον 30 ημερών ή/και αποθήκευση αξίας τουλάχιστον €10”

      Πιστεύω δηλαδή ότι μπορείς να βάλεις 10 ευρώ και να τα χρησιμοποιήσεις στη συνέχεια όποτε θέλεις. Αν σου πουν κάτι άλλο, ενημέρωσέ μας.

     • Akis

      Καλησπέρα, εμένα σήμερα ο κυριούλης που μου έβγαλε την κάρτα, αφού πρώτα χρειάστηκε να του κρατήσω σταθερό το χαρτί με το qr γιατί δεν το πετύχαινε με τίποτα, με ενημέρωσε ότι είναι 30 € παρακαλώ και πως η προσωποποιημένη δεν παίρνει χρήματα… Α και μου πέταξε και ένα ξεκάρφωτο σχόλιο για τον Ρουβίκωνα (!) που ομολογώ δεν τους είχα ξανακούσει, όταν του είπα ότι θέλω να βάλει μόνο 10€… Τι μαθαίνει κάνεις από ανθρώπους σοφίας…!

     • Seth

      την πρώτη φορά, πρέπει να βάλεις 30€… όταν λήξει ο μήνας, μπορείς να βάλεις οτι θες (από τις υπάρχουσες επιλογές)

     • Nikitas Iliopoulos

      το athenacard.gr λέει και με 10 ευρώ μπορείς να την εκδόσεις. Άπλα δεν το πολύ θέλουν κάποιοι το νέο σύστημα και κάνουν ότι μπορούν για να μπερδεύουν τον κόσμο. Η έχουν ακόμα πλήρη άγνοια. που δεν ξέρω τι είναι χειρότερο από τα δύο. Πάντως εγώ εάν ξανά πάω και μου πουν κάτι που δεν είναι γραμμένο στο site athenacard.gr θα τους ζητήσω το ονοματεπώνυμο και θα τους πω ότι εάν σε άλλο σταθμό μου πουν διαφορετικά θα πάρω για καταγγελία.

     • Nikitas Iliopoulos

      καλά προφανώς και παίρνει χρήματα καθώς έχω αγοράσει ήδη ένα ποσό για την δικιά μου. απλά πολλά περιστατικά παραπληροφόρησης ακούω (γιατί το site athenacard.gr αναφέρει ότι η εκδοσή γίνεται και με 10 ευρώ φόρτιση. όπως ακούγονται περιστατικά που δεν τους βγάζουν φωτογραφία και απαιτούν να έχεις δικιά σου).@athenstransport:disqus γίνεται να κάνουμε καμιά καταγγελία ??

    • Αν χρησιμοποιείς μειωμένα εισιτήρια θα πρέπει να εκδόσεις ATH.ENA CARD.

 • g.k.

  Η athena card μπορεί να φορτιστεί εξαποστασεως, μέσω Διαδικτύου ή μέσω κάποιας εφαρμογής ή θα πρέπει να καταλήγουμε στους σταθμούς και να περιμένουμε στην ουρά στα μηχανήματα ή στα εκδοτήρια ευγνωμονόντας τον υπάλληλο (aka “χάρη σας κάνω-μη με διακόπτεις από την κουβέντα στο τηλέφωνο”) για την εξυπηρέτηση (κι αν λειτουργεί το POS);
  Πως μπορεί να παρακολουθείται το υπόλοιπο της κάρτας (είτε σε ημέρες είτε σε αξία) ανά πάσα στιγμή αντί των σταθμών/μηχανημάτων;
  Θα μπορεί να φορτίζεται και με απλό εισιτήριο (90′), σωστά;
  Μπορεί να ζητηθεί ως κενή εξαρχής και να φορτίζεται μετέπειτα με εισιτήρια;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Η αγορά ενός εισιτηρίου των 90’ (1,40€) είναι δυνατή με την ATH.ENA Card.

  • saili

   1) Λένε ότι θα μπορείς αν και δεν έχω καταλάβει το πως.
   2) Από το site.
   3) Ναι.
   4) Όχι. Πρέπει να πάρεις είτε μηνιαία, είτε να βάλεις ένα συγκεκριμένο ποσό (αν θυμάμαι καλά 10 Ευρώ).

 • Katharmatenia

  Μια εφαρμογή ασφαλεστατη είχαμε που μας έλυσε τα χέρια και τώρα επιστρέφουμε στο σημείο μηδέν. Είναι δυνατόν να λανσάρετε ηλεκτρονικό εισιτήριο/κάρτα και να αναγκάζετε το κοινό να τρέχει στα εκδοτήρια και δεν ξέρω κι εγώ που αλλού για έκδοση/ανανέωση; Τι κόστος είχε η ανθρωπο-ωρα ενος developer να φτιάξει ένα έρημο simulation feature και να το κάνει integrate στην ΗΔΗ υπάρχουσα εφαρμογή για έξυπνα κινητά; Αναρωτιεμαι τόσο πολύ τεράστιο θέμα ειναι να μην χαθούν θέσεις εργασίας των εκδοτηριων (που -άκουσον ακουσον- απαιτούν και επιδόματα ανθυγιεινά εργασιας);
  Back to Zero.

  • Η έκδοση γίνεται στο εκδοτήριο. Η ανανέωση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά.

   • Pesek Zman

    Μονο για τις προσωποποιημενες καρτες ισχυει αυτο που λετε. Συνεπως, για τη διοικηση του οασα υπαρχουν δυο species επιβατων: οι κατοχοι προσωποποιημενων καρτων και οι κατοχοι ανωνυμων καρτων (οι οποιες δεν αφορουν απεριοριστες μεταφορες). Οι μεν μπορουν να ανανεωσουν τις καρτες τους οπως πολυ σωστα λετε και μεσω του site και οι υπολοιποι ειναι υποχρεωμενοι να τρεχουν σε εκδοτηρια ή μηχανήματα.
    Δυστυχως ο σχεδιασμος ολου του project ειναι ελλιπης, ανεπαρκης και ανευ λογικης. Εν ετει 2017, ειναι τουλαχιστον αστειο να μην ειχε απαιτηθει απο την διοικηση του οασα προς τον αναδοχο του εργου η υπηρεσια αυτη να ειναι seamless (αδιαλειπτη) και να υποστηριζει αγορες μεσω εξυπνων συσκευων. Αλλωστε, το κοστος συντηρησης/υποστηριξης που εχει μια seamless υπηρεσια συγκριτικα με την υπαρχουσα σχεδιαση ειναι κατα πολυ φθηνοτερο και αποδοτικοτερο.

 • Nikos Dionysopoulos

  Όσοι έχουν ήδη ετήσια κάρτα που λήγει π.χ. τον Μάρτιο του 2018, τι πρέπει να κάνουν;

 • Tasvla

  ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΤΕ εφαρμογή σε Android. Καταργήθηκε το mTfa tickets και από εκεί που όπου και να ήμουν έβγαζα εισιτήριο από το κινητό μου, τώρα ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ πρέπει να έχω την κάρτα και να την φορτίζω σε εκδοτήριο ΤΡΑΓΙΚΌ!!!. Κάνετε βήματα πίσω. ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟΙ!!!.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Σε λίγο διάστημα, μπορεί και μέχρι το τέλος του χρόνου, θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα επαναφόρτισης εισιτηρίων και καρτών από το διαδίκτυο.

  • Nikitas Iliopoulos

   Μπορείτε να την φορτίζετε μέσω διαδικτύου.

   • Katharmatenia

    Μόνο προσωποποιημένες κάρτες.

 • Λεία Μανουσουδάκη

  Έχω ανανεώσει την παλαιά κάρτα απεριόριστων διαδρομών και θέλω να πάω να βγάλω την ηλεκτρονική τώρα και όχι τέλος του μήνα που λήγει η κάρτα μου. Μπορώ να το κάνω?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Μπορείτε, αλλά θα πρέπει να ξαναπληρώσετε για τη μηνιαία. Όποτε αν δεν θέλετε να πληρώσετε, καλύτερα να περιμένετε.

  • Ναι, η ισχύς θα ξεκινήσει με την πρώτη επικύρωση.

   • Λεία Μανουσουδάκη

    Να ρωτήσω και κάτι ακόμα.Με την παλιά μηνιαία κάρτα κάναμε απεριόριστες διαδρομές μες στην ημέρα.Τι ισχύει τώρα με την νέα κάρτα?

    • Εννοείς το ημερήσιο εισιτήριο; Πλέον είναι εισιτήριο 24 ωρών και ισχύει 24 ώρες από την επικύρωση (π.χ. σήμερα 9:20 έως αύριο 9:20)

     • Λεία Μανουσουδάκη

      Αυτό που λέω είναι ότι με την παλαιά κάρτα,εγώ στη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιούσα τουλάχιστον 6 λεωφορεία και τρόλεϊ και μετρό ή ηλεκτρικό.Εν ολίγης άλλαζα μεταφορικά μέσα πολλές φορές στη διάρκεια μιας διαδρομής και η κάρτα των 30€ έφτανε.. Τώρα τα 30€ θα φτάνουν την διαδικασία αυτή έναν ολόκληρο μήνα ή όχι?

     • Ναι, απεριόριστες διαδρομές για 30 μέρες από την επικύρωση.

     • Λεία Μανουσουδάκη

      Ευχαριστώ πολύ!

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Μπορείς να αγοράσεις ηλεκτρονικό εισιτήριο από αυτόματο μηχάνημα και να το “γεμίσεις” με το πακέτο των 10 διαδρομών (10+1 δώρο), με το οποίο παίρνεις 11 απλά εισιτήρια των 90′ στην τιμή των 14€. Όταν τελειώσουν αυτά τα 10, το ξαναφορτώνεις.
  Επιπλέον, ο ΟΑΣΑ θα προσθέσει στο μέλλον και το πακέτο 30 διαδρομών, το οποίο θα προσφέρει παραπάνω εισιτήρια (λογικά 35) στην τιμή των 30 (42€).

 • Georgios Chatzidakis

  Το Σάββατο πήγαμε με φίλο στο σταθμό ΗΣΑΠ στην Κηφισιά όπου πληροφορηθήκαμε οτι εκτός από εντυπο ΚΕΠ που να πιστοποιεί τον ΑΜΚΑ χρειάζεται να έχουμε μαζί μας και φωτογραφία (εγχρωμη). Οπότε αυτο που αναφέρετε οτι η φωτογραφία βγαίνει επιτόπου στα εκδοτήρια δεν ισχύει , τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σταθμό.

  • Nikitas Iliopoulos

   Ισχύει κανονικά, δεν χρειάζεται να έχεις εσύ φωτογραφία. για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει κάποιοι υπάλληλοι παραπληροφορουν. Τώρα ή οντως δεν ξέρουν ή το κάνουν επίτηδες. Και πραγματικά δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο από τα δύο.

   • Seth

    Στο Μετρό Δάφνη, οι υπάλληλοι ανέφεραν οτι μέσα στα “προαπαιτούμενα” ήταν να έχεις μαζί φωτογραφία. Αν κάποιος δεν είχε, τότε με βαριά καρδιά έβγαζαν φωτογραφία με την κάμερα που υπάρχει εγκατεστημένη!

    • Nikitas Iliopoulos

     Ναι γενικά κάνουν τους δύσκολους. Πρέπει να τους ζητάς τα αυτονόητα. Δεν ξέρω ετοιμάζονται και για απεργία. Κάτσε τώρα τους έβαλες δύσκολα κι εσύ….

 • Nicolas K

  Πήγα σήμερα στο Σύνταγμα και ρώτησα. Μειωμένη κάρτα μπορούν να βγάλουν μόνο όσοι είναι κάτω των 18 και άνω των 65. Οι φοιτητές δεν μπορούν ακόμα.

  • MaryAnne Lovato

   Στο σταθμο Λαρίσης εγω ζήτησα μειωμένη με φοιτητικό και μου έβγαλαν… Δε την εχω φορτίσει βεβαια ακομα για να το επιβεβαιώσω… Εαν μου έχουν βγάλει ολοκληρη γινεται να την αλλάξω και να βγαλω μειωμένη οταν ερθει η ωρα?

   • Nicolas K

    Αν στην έδωσαν άδεια, θα πρέπει να πας σε ένα αυτόματο μηχάνημα και να την φορτίσεις με το μειωμένο κόμιστρο (15€). Αφού τους ειπες φοιτητικό, τότε σου έβγαλαν μειωμένη. Δεν θα είναι κανονική.

 • Για ετήσια κάρτα, ισχύουν οι 6 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα κι αν ναι, ποια εκδοτήρια το υποστηρίζουν; (για την παλιά χάρτινη, γινόταν μόνο στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ στη Μετσόβου)

  • Seth

   είδα τυπωμένη ανακοίνωση, οτι εξαμηνιαίες και ετήσιες κάρτες, εκδίδονται μόνο στην Ομόνοια.

 • Nikitas Iliopoulos

  “Μετά από την πρώτη διαδρομή, επικύρωση (πέρασμα από το μηχάνημα) χρειάζεται μόνο σε περίπτωση που ο κάτοχος πρέπει να περάσει από κλειστή πύλη σε σταθμούς Μετρό, ΗΣΑΠ ή Προαστιακού, μπαίνοντας ή βγαίνοντας. (Προς το παρόν όλες οι πύλες παραμένουν ανοικτές.)”

  έχω την εντύπωση ότι χρειάζεται επικύρωση σε κάθε μετεπιβίβαση, σε όλα τα μέσα. όχι μόνο την πρώτη διαδρομή.

  • Ηλίας

   Ακριβώς. Έτσι μου είπαν κι εμένα σήμερα. Κάνεις και check in και check out σε όλα τα μέσα.
   ( αναφέρομαι στην κάρτα 30 ημερών )

   • Nikitas Iliopoulos

    Δεν έχει διαφορά νομίζω η κάρτα 30 ημερών από το ενιαίο εισιτήριο. Και τα δύο θέλουν check in και check out στα μετρό ΗΣΑΠ και λογικά προαστιακό (όπου υπάρχουν πύλες τέλος πάντων) και απλό check in σε τρόλεϊ και λεωφορεία. Νομίζω δλδ εάν έχω καταλάβει καλά…

    • Ηλίας

     Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω για το απλό εισιτήριο. Για την κάρτα όμως μου είπαν στο ταμείο check in & out παντού. Σε όλα τα μέσα ( Λεωφορείων και τρόλεϊ συμπεριλαμβανομένων ).

     • Nikitas Iliopoulos

      Θα ξανά ρωτήσω γιατί σιγουριά αλλά εμένα μου είπαν στα λεωφορεία και τρόλεϊ μόνο check in

     • Ηλίας

      Η εμπειρία μου από την χρήση της κάρτας εδώ και μερικές ημέρες είναι η εξής: Αν επικυρώσω την κάρτα κατά την επιβίβαση σε λεωφορείο ή τραμ και προσπαθήσω να την επικυρώσω λίγο πριν την αποβίβαση τότε η ένδειξη του μηχανήματος είναι: “Έχει ήδη επικυρωθεί”.
      Που σημαίνει μονές επικυρώσεις σε αυτά τα δύο μέσα ( υποθέτω και στα τρόλεϊ ). Στο μετρό προφανώς όταν θα λειτουργούν οι θύρες θα χρειάζεται δύο φορές.
      Βέβαια από κεκτημένη ταχύτητα από τη χρήση της πρώην μηνιαίας κάρτας, ξεχνάω να την επικυρώσω 🙂

     • Nikitas Iliopoulos

      Βασικά είναι λογικό αυτό και απο το δελτίου τύπου που έγραψα παραπάνω αυτό το συμπέρασμα βγάζω εγώ με τα φτωχά ελληνικά μου… Χαχα μην ακούτε τι λένε οι υπάλληλοι ακόμα δεν έχουν την κατάλληλη ενημέρωση ακομα. Εμένα μου είπαν ότι δεν χρειάζεται πουθενά επικυρώση κάτι που είναι λάθος τελείως. Το δελτίο τύπου του ΟΑΣΑ είναι το έγκυρο. τώρα στο μετρό επειδή θα υπάρξει κάποτε ζωνικο σύστημα είναι απαραίτητη η επικύρωση και στην έξοδο για να ξέρει το σύστημα που κατέβηκες για να σε χρεώσει με το σωστό πόσο. Στα λεωφορεία δεν υπάρχει ζωνικο σύστημα οπότε δεν είναι απαραίτητη η επικύρωση κατά την έξοδο.

     • Nikitas Iliopoulos

      Η επικύρωση των «έξυπνων καρτών» θα είναι υποχρεωτική σε κάθε επιβίβαση, ανεξάρτητα τύπου ή προϊόντος. Οι επιβάτες θα επικυρώνουν την κάρτα τους με τη χρήση τερματικής συσκευής που θα είναι εγκατεστημένη εντός του οχήματος στην περίπτωση των οδικών μέσων (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ) ενώ στην περίπτωση των σιδηροδρομικών μέσων (μετρό, αστικός και προαστιακός σιδηρόδρομος) η επικύρωση θα γίνεται στις πύλες εισόδου και εξόδου. Επισημαίνεται ότι η επικύρωση θα είναι υποχρεωτική και κατά την έξοδο. Στην περίπτωση ελέγχου κομίστρου, ο επιβάτης θα επιδεικνύει την έξυπνη κάρτα που έχει επικυρώσει κατά την είσοδό του στο όχημα ή στο σταθμό. Ο έλεγχος θα γίνεται με τη χρήση ειδικής φορητής συσκευής ελέγχου έξυπνων καρτών.

      Από το δελτίο τύπου του ΟΑΣΑ.

     • Doctor

      Θέλει check in και check out παντού(ακόμα και στις ανοιχτές προς το παρόν πύλες αλλά και σε λεωφορεία/τρόλεϋ). Αυτό μου είπαν σε σχετική ερώτηση που έκανα όταν έβγαλα την κάρτα. Παγκόσμια πρωτοτυπία το check out της κάρτας σε λεωφορεία… Θέλω να δω πως θα κάνει κάποιος check out την κάρτα σε γραμμές όπως το 040/049/550/Α5/Β5…

     • Nikitas Iliopoulos

      Ναι τελείως παράλογο απλά εγώ τους υπαλλήλους δεν τους εμπιστεύομαι έχω κάνει σχετικές ερωτήσεις σε διάφορους σταθμους και δεν έχω πάρει μια σταθερή απάντηση από πουθενα… Πιο πολύ δίνω βάση στο δελτίο τύπου του ΟΑΣΑ που ειναι το πιο λογικό (να μην κάνεις check out στα λεωφορεία και τρόλεϊ). Σήμερα ρώτησα και μου είπαν να μην το χτυπάω πουθενά αφού την ενεργοποίησα την πρώτη… Φαντάσου

     • Doctor

      To δελτίο τύπου του ΟΑΣΑ λέει “Επισημαίνεται ότι η επικύρωση θα είναι υποχρεωτική και κατά την έξοδο”, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για έξοδο και από λεωφορείο ή μόνο από μπάρες. Αρα λοιπόν εννοείται check in και check out παντού.

     • Nikitas Iliopoulos

      Εγώ επειδή εδώ και ένα μήνα την χρησιμοποιώ τη κάρτα και επειδη μόλις ξανα ρωτήσα στο πανεπιστήμιο και μου είπαν ότι δεν έχουν ιδεα. (Μου είπαν να ρωτήσω καλυτερα ελεγκτή και άντε βρες τους αυτούς) σε λεωφορείο και τρόλεϊ δεν κάνω check out. Επίσης αυτό το σύστημα μπορεί να είναι έτσι που στο λεωφορείο να λειτουργεί διαφορετικά και στο check out να σε χρεώνει δεύτερη φορα. Όπου έχω πάει στο εξωτερικό και χρησιμοποιείται αυτό το σύστημα στο λεωφορείο δεν κάνεις check out. Υπομονή μόλις θελήσει ο ΟΑΣΑ να μας ενημερώσει θα μάθουμε…. Εκεί που ρώτησα μου είπαν ότι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα από τον ΟΑΣΑ οπότε λογικό είναι ο καθένας σε κάθε σταθμό να λέει τα δικά του

     • Seth

      δεν νομίζω οτι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.. η κάρτα “ξέρει”… αν έχεις ήδη ένα ενιαίο εισιτήριο ενεργό, κάθε φορά που κάνεις touch down σου βγάζει στην οθόνη πόση ώρα σου μένει μέχρι να λήξει η διάρκεια του…

     • Stamatis Rizakis

      Εγώ θέλω να δω, σε λεωφορεία που μπαίνεις μέσα σαν τις σαρδέλες, πώς θα κάνουν και check in

     • antidoto28

      Στα λεωφορεια αν δεν κανεις checkin δεν πειραζει νομιζω. Εγω το αποφευγω ετσι κι αλλιως.

     • Δημήτρης

      Γειαααα… Μαζευόμαστε σιγά-σιγά στην ιεφιμεριντα Σταμάτη μου… Φέρε και το αντίδοτο σου μαζί… Αποκεί μόνο ο τσατάλ έμεινε…

     • Ηλίας

      Ακριβώς. Είναι όπως στο Λονδίνο και το Άμστερνταμ. Βέβαια εκεί χρεώνουν απόσταση, οπότε ίσως στο μέλλον θέλουν να κάνουν το ίδιο και εδώ.

     • Nikitas Iliopoulos

      Ναι έτσι ακούγεται και εδώ… Αλλα και πάλι με χρέωση την απόσταση στο λεωφορειο (στο εξωτερικό τουλάχιστον) δεν υπάρχει αυτή η χρέωση. Είναι ενιαία τιμή για το εισιτήριο του λεωφορείου για αυτό δεν χρειάζεται και check out στα λεωφορεία. Θα δούμε εδώ… Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας….

  • Katharmatenia

   Θα γελάσουμε με τις ουρές δημόσιας υπηρεσίας στο checkout. Σχεδιασμός για κλάματα.
   Πολλά λεφτά για το τίποτα. #hitatchi

   • Nikitas Iliopoulos

    Τόσους μήνες που έχουν τοποθετηθεί οι πύλες παρόλο που είναι ακόμα ανοιχτές δεν έχω παρατηρήσει κάποια καθυστέρηση δημόσιας υπηρεσίας. Και μόλις κλείσουν θα παρατηρηθεί κάτι αναλογο. Η επικύρωση είναι τις τάξης του κλάσματος του δευτερολεπτου. Στο εξωτερικό σε πολύ μεγαλύτερες πόλεις από την Αθήνα με περισσότερα εκατομμύρια κοινο και τέτοιες καθυστέρησεις δεν παρατηρούνται.

    • Katharmatenia

     ΝΥ, DC φρικη

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Μια παρατήρηση: Επειδή, είμαι 16 ετών, η ATH.ENA Card που έχω βγάλει είναι με μειωμένο κόμιστρο. Οπότε, διορθώστε το.

 • Claudia

  Τι μπορεί να ειναι αυτό: “Έγγραφο που να αναγράφει τον αριθμό ΑΜΚΑ του κατόχου”;
  Θέλουν μια φωτοτυπία; Κάτι επίσημο ίσως από ΚΕΠ; Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διευκρινήσουμε;

  • Για παράδειγμα έντυπο απόδοσης ΑΜΚΑ, βιβλιάριο υγείας κλπ. Φαντάζομαι θα υπάρξει περαιτέρω διευκρίνιση.

   • Stamatis Rizakis

    Εγώ έχω μαζί μου μία κάρτα σε μέγεθος πιστωτικής περίπου, από το υπουργείο απασχόλησης που γράφει επάνω “ΚΑΡΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ”, έχει τα στοιχεία μου και με Ελληνικούς και με Λατινικούς χαρακτήρες, και αναγράφει φυσικά το ΑΜΚΑ. Μας κάνει;

    • Κάνει, εκτός αν ο εκδότης είναι περίεργος.

     • Stamatis Rizakis

      Αν εγώ είμαι πιο περίεργος τότε ο εκδότης, θα ψάχνει μετά μέρος για να κρυφτεί…

    • antidoto28

     Δυστυχως οχι. Θα χρειαστει να εχεις μια πιστωτικη με αρκετα μεγαλο οριο.

     • Stamatis Rizakis

      Θεουλης!

     • Stamatis Rizakis

      Φίλε, έλα iefimerida… εκεί είναι όλη η παλιοπαρέα!

     • antidoto28

      Ερχομαι!!!

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Επειδή εγώ έχω βγάλει, θέλουν επίσημο έγγραφο από ΚΕΠ, όχι από βιβλιάριο

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Να ενημερώσετε το άρθρο για την ATH.ENA Card καθώς έχει ξεκινήσει η έκδοσή της από τα εκδοτήρια στο Σύνταγμα, στην Ανθούπολη, στο Ελληνικό, στην Αγ. Μαρίνα και στην Δουκ. Πλακεντίας. (Έγω πήγα και έβγαλα)

 • Nikos Alexiou

  Καλησπερα..εγω μενω μεγαρα 2 στασεις εξω απο μαγουλα(προαστιακος)..με πιο μηνιαιο μπορω να καλυφθω γιατι αυτο με τα 30€ βλεπω δεν με καλυπτει

 • Dragon

  Με την νέα κατάσταση που θα ισχύσει από το 2017, θα καταργηθούν οι κάρτες απεριόριστων διαδρομών και θα αντικατασταθούν από κάρτες στις οποίες θα μας χρεώνουν την κάθε διαδρομή ανάλογα με την απόσταση που έχουμε κάνει; και αν ναι, το κόστος για την μέγιστη διαδρομή ποιο θα είναι;

  • Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για επιβολή χρέωσης ανάλογα με την απόσταση. Το νέο σύστημα θα το επιτρέπει αλλά από τα συμφραζόμενα φαίνεται ότι ο ΟΑΣΑ δεν το έχει μελετήσει ακόμα.

 • Μαριζέτα Ζέτα

  ειμαι φοιτητρια εξωτερικου, εχω την φοιτιτικη μου καρτα εγκυρη. Μπορω να βγαλω μειωμενη μηνιαια καρτα?

  • Δες εδώ ποιοι δικαιούνται μειωμένη κάρτα: https://www.athenstransport.com/2011/05/reduced-tickets/ “Φοιτητές σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, έως 25 ετών, με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας «Student Card – University ID» και Διαβατηρίου ή Ταυτότητας”

 • ΒΔΑ

  Υπάρχει εγκύκλιος που απαγορεύει την έκδοση μηνιαίων κουπονιών σε ετήσια κάρτα που έχει εκδοθεί πριν από πολλά χρόνια;

 • Pavlos

  Απλά για ενημέρωση και αποφυγή ταλαιπωρίας, στα σημεία της Όθωνός, των Χαυτείων και στην Ακαδημίας, δεν υπάρχουν μηχανήματα POS για πληρωμή με κάρτες. Οι πληρωμές είναι για μετρητά ΜΟΝΟ! Και ας λέει οτι θέλει το site των ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ. Για πληρωμή με μετρητά, στον σταθμό μετρό του Συντάγματος.

 • Σχετικά με τις ετήσιες κάρτες γράφω αναλυτικά στο τέλος αυτού: https://www.athenstransport.com/2014/08/oasa-tickets-12/

 • Jim

  με τη μηνιαία των 45€ μπορω να παω μεχρι Κορωπί ή μονο μεχρι Δουκίσσης; επειδή λεει εκτος απο γραμμές αεροδρομίου. εννοει μονο για αεροδρόμιο ή για ολες τις στασεις της γραμμής του αεροδρομίου;

  • geoponer

   Με όλες τις κάρτες αστικών συγκοινωνιών μπορεί κανείς να φτάσει μέχρι το Κορωπί (αλλά όχι μέχρι το Αεροδρόμιο, που είναι η επόμενη στάση).

 • Ρίξε μια ματιά στο “Πώς να διαγράψετε πρόστιμο από Μέσο Μαζικής Μεταφοράς αν επιβλήθηκε τις πρώτες δύο βδομάδες του μήνα” https://www.athenstransport.com/2014/02/oasa-fines/

 • Κωνσταντίνα

  Ετήσια κάρτα για Προαστιακό Αθήνα – Χαλκίδα πόσο κοστίζει ? Υπάρχουν εκπτώσεις??

  • Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται παραπάνω.

 • Maggie

  Θέλω να βγάλω μηνιαία κάρτα για λεωφορεία,τραμ και τρόλει για τον μήνα ιούνιο πρέπει να πάω 1η ιουνίου ή μπορώ και μέχρι τέλος μαίου;;; Και που μπορώ να πάω; Στον ηλεκτρικό στον πειραιά που με βολεύει μπορώ;;

  • Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα στο κείμενο. Ποιος ο λόγος να επαναλάβω ότι γράφει το άρθρο ξεκάθαρα;

 • ADSS

  καλησπέρα να κάνω μία ερώτηση,
  μπορώ να βγάλω μηνιαία κάρτα μόνο για διαδρομή Νερατζιώτισσα – Ασπρόπυργο που αξίζει 30???

 • Dee

  Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση..Μενω Νεα Περαμο,μια σταση μετα την Μαγουλα.Χρησιμοποιω τον Προαστιακο καθημερινα ετσι ωστε να παω στην σχολη μου στην Νερατζιωτισσα και απο εκεί χρησιμοποιω Ηλεκτρικο,Μετρο για να παω στην δουλεια μου στο Συνταγμα..Αν χρησιμοποιησω την καρτα των απεριοριστων διαδρομων με 23 ευρω θα ειμαι λαθος?

  • athens transport

   Η κάρτες για όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ ισχύουν μόνο στο αστικό τμήμα του Προαστιακού (μέχρι Μαγούλα).

 • Παναγιώτα

  Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας ρωτήσω μέχρι πόσο του μηνός θα μπορούσα να βγάλω μηνιαία κάρτα για τα λεωφορεία? Ευχαριστώ.

 • Βιολέττα

  Ήθελα να σας ρωτήσω αν επίκειται (γιατί από ό,τι γνωρίζω δεν υπάρχουν ήδη) προπληρωμένη ΠΛΑΣΤΙΚΗ κάρτα για τα μέσα μεταφοράς, σαν την EGG που χρησιμοποιείται στο Λονδίνο.

  Ευχαριστώ.

 • Γιώργος

  Γεια σας!
  Υπάρχουν μηνιαίες (6μηνες ή & ετήσιες) κάρτες για την διαδρομή Χαλκίδα- Αθήνα, καθώς & πίνακας κόστους για κάθε σταθμό;;
  Συγκεκριμένα χρειάζομαι κάρτα για την διαδρομή Σφενδάλη-Αθήνα.
  Ευχαριστώ!

  • Οι τιμές των καρτών εκτός του αστικού τμήματος δεν υπάρχουν οnline. Παρακαλώ απευθυνθείτε στα εκδοτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 • Zeta

  Σημείωση από athenstransport: Το σχόλιο μεταφέρθηκε και απαντήθηκε εδώ: https://www.athenstransport.com/2011/05/reduced-tickets/#comment-12994

 • Takits

  Καλημέρα σας, πια κάρτα πρέπει να χρησιμοποιήσω και συμφέρει για να πηγαίνω στην εργασία μου με προαστιακό που είναι στο Factory outlet του αεροδρομίου από Νερατζιώτισα?

 • κατερινα

  Καλησπέρα,
  γνωρίζει κάποιος τις ώρες λειτουργίας του εκδοτηρίου του Ο.Σ.Υ. στην Ακαδημίας και αν εκδίδει κάρτες για όλα τα ΜΜΜ?

  • nikos

   Εκδίδει εισιτήρια και κάρτες για όλα τα μέσα. Δεν γνωρίζω ακριβώς τις ώρες λειτουργίας, αλλά σε περίπτωση που είναι κλειστό (καθημερινές – βραδυνές ώρες), λειτουργεί το εκδοτήριο του μετρό.

 • Robert

  Πόσο κοστίζει η μιανιαία κάρτα για την γραμμή Ε22 .Ευχαριστώ

  • Αναφέρεται ΗΔΗ παραπάνω ότι η μηνιαία κάρτα για όλα τα Μέσα περιλαμβάνει τις γραμμές Σαρωνίδας και Αεροδρομίου.

 • Panos

  Καλημερα,
  οταν εχεις καρτα των 20 ευρω ποσο επιπλεον πρεπει να πληρωσεις για να πας Σαρωνιδα (για το τμημα Βαρκιζα- Σαρωνιδα )με το Ε22?

  • Οι πληροφορίες για τις τιμές εισιτηρίων βρίσκονται στη σελίδα https://athenstransport.com/tickets. To εισιτήριο της Ε22 για το τμήμα Βάρκιζα – Σαρωνίδα κοστίζει 1,60 ευρώ.

 • Maria

  Καλησπέρα,
  Θα ήθελα να ρωτήσω για την μηνιαία κάρτα του Προαστιακού, αυτή καλύπτει και μία διαδομή με άλλο μέσο? Με την έννοια ότι μας είχαν πει παλιότερα ότι με το εισητήριο μπορείς να πάρεις και οποιοδήποτε άλλο μέσο μέχρι να συμπληρωθεί μιάμιση ώρα. Δουλεύω στο Γέρακα, και έχει μια απόσταση με λεωφορείο 5′ από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, όπου κατεβαίνω. Πρέπει να βγάλω άλλη κάρτα για τα λεωφορεία?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • nikos

   Αν μένετε εντός της αστικής ζώνης του Προαστιακού (Μαγούλα – Πειραιάς – Κορωπί) καλύπτεστε με την κάρτα για όμα τα μέσα. (45€)

   • Maria

    Είχα ξεχάσει να γράψω ότι μένω Αγ. Θεοδώρους… Δυστυχώς από ότι έμαθα οι κάρτες του προαστιακού έχουν ίδιο κόστος έιτε για Μαγούλα είτε για Δουκίσσης Πλακεντίας, οπότε δε με συμφέρει όπως είχα σκεφτεί αρχικά να έχω κάρτα προαστιακού μέχρι Μαγούλα και μετά κάρτα για όλα τα μέσα μήπως βγει πιο οικονομικό….
    Απλά η ερώτησή μου ήταν αν με αυτή την κάρτα καλύπτομαι και για μια διαδρομή με λεωφορείο αμέσως μετά. Από ότι καταλαβαίνω αυτό δεν ισχύει.

  • Οι μηνιαίες κάρτες του ΟΑΣΑ για όλα τα Μέσα καλύπτουν το αστικό τμήμα του Προαστιακού (εκτός Αεροδρομίου, σταθμών δυτικά της Μαγούλας, και σταθμών βορείως του ΣΚΑ). Οι κάρτες που εκδίδονται από τον Προαστιακό και περιλαμβάνουν τους σταθμούς εκτός του αστικού τμήματος δεν ισχύουν για τα μέσα του ΟΑΣΑ.

 • kosmasp

  Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το site που με έχει βοηθήσει αρκετά όταν το χρειάστηκα. Αγοράζω κάρτα εδώ και δύο χρόνια, διάστημα στο οποίο έχω υποστεί μόνο δύο ελέγχους. Σε συζήτηση που είχα με οδηγό λεωφορείου σήμερα, μου είπε ότι δεν γίνονται έλεγχοι επίτηδες για να πέσει η αξία των ΜΜΜ. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;

  • Καλησπέρα, την προηγούμενη βδομάδα αναγνώστρια έγραφε στο facebook ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι. Η άποψη του καθενός για το αν γίνονται συχνοί έλεγχοι ή όχι έχει να κάνει με πόσο συχνά τυχαίνει να βλέπει ελεγκτές ο ίδιος 😉

 • killerqueen18

  από που μπορώ να προμηθευτώ το ειδικί εισητήριο για τη γραμμή Ε22 εκτός Σαρωνίδας ; πού είναι το εκδοτήριο Ο.ΣΥ στην Ακαδημίας; ευχαριστώ!

  • Εισιτήρια για το Ε22 θα βρεις στο εκδοτήριο στην Ακαδημίας (σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο), αλλά μπορείς να αγοράσεις και από τον οδηγό.

  • nikos

   To εκδοτήριο της ΟΣΥ στην Ακαδημίας είναι στον παράδρομο στο ύψος του πεζόδρομου της Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ (ανάμεσα σε Σίνα και Ασκληπιού.)

 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ”ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ” ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ,ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΧΕΔΙΟ:ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ 3ΜΗΝΗΣ,6ΜΗΝΗΣ,9ΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ?

 • Johann

  Εγω χρησιμοποιω μόνο το μετρό. γιατι πρεπει να πληρώνω μηνιαια καρτα για ολα τα Μ.Μ.Μ.; Δεν με ενδιαφέρουν τα λεωφωρεια τα τρολει κ.τ.λ.

 • nikos

  Να υποθέσω πως οι μειωμένες ετήσιες είναι 100€, 230€ και 500€ αντίστοιχα;

  • ΔΕΝ διατίθενται μειωμένες ετήσιες κάρτες.

 • Nikos

  Απλοϊκή ερώτηση, αλλά θα την κάνω:

  Η κάρτα έχει ισχύ από αρχή έως τέλος μήνα ή από την ημερομηνία έκδοσης + 30 ημέρες;

  • Οι μηνιαίες κάρτες έχουν ισχύ από την 1η έως την 30ή κλπ. του κάθε μήνα.

   Οι ετήσιες κάρτες είναι ουσιαστικά 12 μηνιαίες κάρτες, απλά αρχίζουν από το μήνα που θέλει ο κάθε επιβάτης.

 • Κωστας

  Ξέρει κανείς τι θα γίνει με τις ετήσιες κάρτες 2012; Οι κάρτες του 2011, θυμίζω, ισχύουν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2012 επειδή εκδόθηκαν με καθυστέρηση λόγω εκκρεμότητας με τις αυξήσεις στα εισιτήρια. Οι κάρτες του 2012 θα ισχύσουν για 11 μήνες, θα έχουν μειωμένη τιμή ή θα μας βάλουν να… ξαναπληρώσουμε τον Ιανουάριο;

  • Όπως γράφει ακριβώς από πάνω “Οι ετήσιες κάρτες έχουν δωδεκάμηνη ισχύ και πωλούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.” Μπορείς να αγοράσεις κάρτα από το Δεκέμβριο του 2011 έως το Νοέμβριο του 2012 ή από το Μάρτιο του 2012 έως το Φεβρουάριο του 2013.

   • Κωστας

    ΟΚ, ευχαριστώ.

 • Diglia

  Ξέχασα να αναφέρω πως θα έπρεπε να ζητήσουμε και αποζημίωση για τα 100ρικα ευρώ κάθε μήνα που χαλάμε σε ταξί όταν απεργούν διότι δεν έχουμε όλοι κάποιον να μας εξυπηρετεί με αυτοκίνητο και μάλιστα τις ώρες που σχολάμε στον ιδιωτικό τομέα.

 • Panayiotis

  Και επειδή με τις συνεχιζόμενες απεργίες πολλοί λένε ότι δεν θα βγάζουν κάρτα, αφού προπληρώνουν χωρίς να τους παρέχεται υπηρεσία, να πω ότι:
  – Η μηνιαία κάρτα (30 μέρες) κοστίζει € 45,00 ή € 1,50 την ημέρα.
  – Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει € 4,00.
  Άρα η μηνιαία κάρτα καθίσταται ασύμφορη όταν το ποσό που αντιστοιχεί ανά μέρα υπερβεί τα € 4,00. Και αυτό επέρχεται αν τα ΜΜΜ λειτουργούν λιγότερες από 11 μέρες τον μήνα! Σε καμία όμως περίπτωση δεν είχαμε 19/20 24ωρες απεργίες τον μήνα σε όλα τα ΜΜΜ.
  Συνεπώς, η μηνιαία κάρτα εξακολουθεί να συμφέρει έναντι ημερήσιων εισιτηρίων εάν γίνονται μέχρι και 19 ή 20 24ωρες απεργίες (για μήνα που έχει 30 ή 31 μέρες αντίστοιχα) που να επηρεάζουν μάλιστα όλα τα ΜΜΜ.
  Ως τώρα, είχαμε maximum 3 24ωρες την εβδομάδα, οπότε και κάθε βδομάδα να γίνονται 3 24ωρες φτάνουμε στις 12 τον μήνα.
  Οπότε η μηνιαία κάρτα εξακολουθεί, έστω και με τα τωρινά δεδομένα, να είναι η οικονομικότερη επιλογή.

  Αυτό το λέω εξετάζοντας μόνο πια είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για τον επιβάτη και χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος των ΜΜΜ ούτε να προτρέψω κανέναν στην αγορά μηνιαίας κάρτας.

  • Ξέχασες να προσθέσεις ότι αυτό ισχύει ΜΟΝΟ για όσους κάνουν διαδρομές κάθε μέρα (και τα Σαββατοκύριακα) αξίας άνω των 4 €. Δηλαδή για μονοψήφιο ποσοστό των κατόχων μηνιαίων καρτών.

   Και αφού σου αρέσουν τα μαθηματικά, αν κάνω 2 διαδρομές την ημέρα αξίας 1,40 * 2 = 2,80 ευρώ, επί 20 εργάσιμες ημέρες = 56 ευρώ. Αν έχουμε απεργία έστω 2 μέρες ανά βδομάδα, χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ 12 εργάσιμες το μήνα, άρα θα ξόδευα 33,6 € με απλά ενιαία εισιτήρια, ενώ έχω πληρώσει 45 ευρώ για την κάρτα. Άρα έχω 11,4 ευρώ ζημιά.

   Καλή προσπάθεια, αλλά κάνεις λάθος.

   • Diglia

    Ωραίος! και να πω εδώ πως συνάδελφος ενημερώθηκε (!) από υπάλληλο στον Προαστιακό (!) προ μηνών όταν έγιναν πάλι απανωτές απεργίες πως η διάρκεια της κάρτας θα παρατεινόταν για όσες ημέρες είχαν απεργία μέσα στον τρέχοντα μήνα. Στον ΟΑΣΑ είναι πιο έξυπνοι;;;

    • Miki

     Είναι διαφορετικό γιατί στον προαστιακό οι κάρτες είναι για να κρατάνε 30 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς, οπότε είναι απλά μαθηματικά το πόσες μέρες θα προσθέσεις, ώστε ο πολίτης (και πελάτης) να έχει πάρει τις ημέρες για τις οποίες πήρωσε την κάρτα. Στον οασα (στασυ πλεον) οι κάρτες πηγαινουν με τον ημερολογιακό μήνα.. δηλαδή τι θα κερδίσεις αν η κάρτα απεριορίστων σου προσθέσει 4 μέρες στην αρχή του μήνα αφού θα πάρεις κάρτα για τις επόμενες. 26/27 (εκτός αν είχες σκοπό να μην πάρεις κάρτα στον επόμενο)

 • max

  Οι μηνιαίες κάρτες διατίθενται και τις Κυριακές;

  • Ναι, εφόσον είναι ανοικτά και σε συγκεκριμένες ώρες. Το πρόγραμμα διάθεσης των καρτών αναρτάται στα εκδοτήρια κάθε μήνα.