Το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας είναι γεγονός! Με το σταδιακό λανσάρισμα των νέων ATH.ENA TICKET και ATH.ENA CARD, τα παλιά εισιτήρια και κάρτες σε λίγους μήνες θα γίνουν παρελθόν.

Σε αυτή τη σελίδα, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις των επιβατών για το ATH.ENA TICKET που θα πάρει τη σταδιακά τη θεση των σημερινών εισιτηρίων.

Όσοι είναι πιο συχνοί χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μπορούν ήδη να προμηθευτούν τη νέα ATH.ENA CARD.

 Τελευταία ενημέρωση: 23 Μαρτίου 2018

 

Για να μάθετε ποιος τύπος ηλεκτρονικού εισιτηρίου ταιριάζει σε εσάς και να δείτε τις βασικές πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο:  Οδηγός επιβίωσης για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας

 

 


 1.  Τι είναι το ATH.ENA TICKET;

Το ATH.ENA TICKET είναι το νέο εισιτήριο για τις συγκοινωνίες της Αθήνας. Είναι κατασκευασμένο από χαρτί, με μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα συνηθισμένο εισιτήριο, αλλά περιλαμβάνει και μία ετικέτα RFID ώστε οι συναλλαγές (έκδοση-επικύρωση) να γίνονται ασύρματα.

Το ATH.ENA TICKET δεν είναι ένα εισιτήριο μίας χρήσης. Μπορεί να «επαναφορτιστεί» ξανά και ξανά με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα προϊόντα κομίστρου μέσω των εκδοτηρίων ή των αυτόματων μηχανημάτων και να χρησιμοποιείται για μετακινήσεις μέχρις ότου να φθαρεί.

 

2.  Ποιοι τύποι εισιτηρίων είναι διαθέσιμοι;

Το ATH.ENA TICKET αυτή τη στιγμή μπορεί να φορτιστεί με εισιτήρια διάρκειας έως και 5 ημερών:

 

 

 • Τα μειωμένα εισιτήρια για ATH.ENA TICKET διατίθενται μόνο μέσω των εκδοτηρίων εισιτηρίων ή σε πακέτα των 5 και των 10+1 από περίπτερα και καταστήματα ψιλικών. Για φόρτιση από τα αυτόματα μηχανήματα χρειάζεστε προσωποποιημένη ATH.ENA CARD.
 • Τα εισιτήρια 90 λεπτών, 24 ωρών και 5 ημερών ισχύουν για μετακινήσεις με: Λεωφορεία (πλην γραμμών Αεροδρομίου), Τρόλεϊ, Μετρό (εκτός διαδρομών προς και από το Αεροδρόμιο), ΗΣΑΠ, Τραμ και Προαστιακό (μόνο στο αστικό τμήμα, δηλαδή εκτός Αεροδρομίου, σταθμών δυτικά της Μαγούλας και βόρεια του ΣΚΑ).
 • Το εισιτήριο 24 ωρών είναι το μόνο από τα παραπάνω που ισχύει και στη γραμμή Χ80.
 • Το εισιτήριο 90 λεπτών ισχύει για απεριόριστο αριθμό μετεπιβιβάσεων μέσα σε 90 λεπτά. Το εισιτήριο 5 ημερών ισχύει για 5×24 ώρες από τη στιγμή της ακύρωσης.

 

 

 • Το εισιτήριο για τις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου ισχύει για μία μόνο διαδρομή με τη λεωφορειακή γραμμή και για καμία επιπλέον μετεπιβίβαση, με κανένα άλλο μέσο. Εισιτήρια διατίθονται και από τους οδηγούς των λεωφορείων Express.
 • Tα εισιτήρια Μετρό για το Αεροδρόμιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης και ως ενιαία εισιτήρια για μετεπιβίβαση στα υπόλοιπα μέσα για 90 λεπτά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στον Προαστιακό για διαδρομές ως το Αεροδρόμιο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα λεωφορεία του Αεροδρομίου και στην γραμμή Χ80.
 • Το τουριστικό εισιτήριο 3 ημερών ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα (αστικό τμήμα), για μία μετακίνηση προς και μία από το αεροδρόμιο, καθώς και για τη λεωφορειακή γραμμή Χ80. Ισχύει για 3 πλήρη 24ωρα από την επικύρωσή του.

Για να χρησιμοποιήσετε εισιτήρια διάρκειας από 30 ημέρες και πάνω, πρέπει να προχωρήσετε σε έκδοση προσωποποιημένης ATH.ENA CARD.

 

3. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ ATH.ENA TICKET και ATH.ENA CARD;

Πέρα από τα προϊόντα κομίστρου με τα οποία μπορούν να φορτιστούν (ερώτηση 2) υπάρχουν οι εξής διαφορές μεταξύ του πολλαπλού εισιτηρίου ATH.ENA TICKET και των προσωποποιημένων και ανώνυμων ATH.ENA CARD:

 

4.  Από πού μπορώ να αγοράσω και να φορτίσω ATH.ENA TICKET;

Αυτή τη στιγμή, η αγορά και επαναφόρτιση ATH.ENA TICKET είναι διαθέσιμη από τα παρακάτω εκδοτήρια εισιτηρίων:

 • Όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Μετρό και ΗΣΑΠ, Τραμ, Λεωφορείων και Τρόλεϊ
 • Εισιτήρια Ath.ena Ticket διατίθενται επίσης σε πακέτα των 5 και των 10+1 εισιτηρίων (τόσο ολόκληρα όσο και μειωμένα) από περίπτερα και καταστήματα ψιλικών.

! Για την αγορά και την επαναφόρτωση μειωμένων Ath.ena Ticket από εκδοτήρια απαιτείται η επίδειξη του κατάλληλου αποδεικτικού (π.χ. αστυνομική ταυτότητα για απόδειξη ηλικίας). Για την αγορά μειωμένων εισιτηρίων από περίπτερα δεν απαιτείται κάποιο δικαιολογητικό.

Η έκδοση ATH.ENA TICKET είναι επίσης δυνατή μέσω των αυτόματων μηχανημάτων (στα αυτόματα μηχανήματα δεν διατίθενται Ath.ena Ticket μειωμένης αξίας) που έχουν τοποθετηθεί:

 • Σε όλους τους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ και στις στάσεις του Τραμ
 • Στο ΚΤΕΛ Κηφισού (εντός)
 • Στο ΚΤΕΛ Λιοσίων (εκτός)
 • Στην αφετηρία των ΚΤΕΛ Αττικής (επί οδού Μαυρομματαίων, αριστερά εποπτείου ΚΤΕΛ)
 • Στην Κηφισιά (πλατεία Πλατάνου, στάση προς Αθήνα)
 • Στο Πέραμα (τέρμα λεωφορείων, πλησίον εκδοτηρίου)
 • Στους Αγίους Αναργύρους (πλατεία, πλησίον εκδοτηρίου)
 • Στην Κυψέλη (πλατεία, πλησίον εκδοτηρίου)
 • Στο Χαλάνδρι (Κολοκοτρώνη, τέρμα τρόλεϊ 18)
 • Στην Ευελπίδων (έναντι εισόδου, πλησίον εκδοτηρίου)
 • Στον Πειραιά (λιμάνι, έξω σπό Πύλες 3, 8, 12)
 • Στο Αεροδρόμιο
 • Στα Σπάτα (πλατεία Δημαρχείου)

(Η παραπάνω λίστα μας κοινοποιήθηκε από τον ΟΑΣΑ)

 

5.  Πώς μπορώ να αγοράσω ένα ATH.ENA TICKET από αυτόματο μηχάνημα;

Η αγορά ενός ATH.ENA TICKET μέσω αυτόματου μηχανήματος είναι μία σχετικά απλή διαδικασία. Με τις οδηγίες του athenstransport.com, δεν θα έχετε καμία απορία.

Καταρχάς, να ένα από τα καινούρια μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων:

α) Από την παρακάτω αρχική οθόνη, πατήστε την ελληνική σημαία για να εμφανιστεί το μενού στα ελληνικά.

Tip: Τα αυτόματα μηχανήματα υποστηρίζουν ελληνικά, γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, αραβικά και ρώσικα.

β) Για έκδοση νέου ATH.ENA TICKET, επιλέξτε την πρώτη επιλογή «Αγορά προϊόντος»

Tip: Για πλοήγηση στο προηγούμενο μενού ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να επιλέξετε «Πίσω» στο κάτω μέρος της οθόνης ενώ για ακύρωση της επιλογής «Ακύρωση»

γ) Επιλέξτε το εισιτήριο (ή πακέτο εισιτηρίων) με το οποίο θέλετε να φορτωθεί το ATH.ENA TICKET. Οι επιλογές σε αυτή τη σελίδα είναι:

 • Εισιτήριο λεωφορείου Express Αεροδρομίου
 • Εισιτήριο Μετρό Αεροδρομίου
 • Ενιαία εισιτήρια

Αν επιλέξετε την τελευταία επιλογή «Ενιαίο», όπως η πλειοψηφία των επιβατών, θα μεταφερθείτε στην παρακάτω οθόνη όπου οι επιλογές σας είναι:

 • Εισιτήριο 24 ωρών
 • Εισιτήριο 5 ημερών
 • 5 διαδρομές (5 ενιαία εισιτήρια)
 • 10 διαδρομές (10 ενιαία εισιτήρια συν ένα δώρο)

δ) Στην επόμενη οθόνη, μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό των ATH.ENA TICKET που θέλετε (π.χ. αν ταξιδεύετε μαζί με άλλο ένα άτομο μπορείτε να εκδώσετε 2 πατώντας + ή -)

Επίσης, επιλέγετε τον τρόπο πληρωμής πατώντας «Μετρητά». Η δυνατότητα πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας αναμένεται να προστεθεί σταδιακά σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα όπως και τα εκδοτήρια.

ε) Στη συνέχεια, καλείστε να τοποθετήσετε στο μηχάνημα το χρηματικό ποσό που αναλογεί στο προϊόν κομίστρου που επιλέξατε.

Στην οθόνη θα εμφανίζεται το συνολικό ποσό, το ποσό που έχετε ήδη εισάγει και το ποσό που απομένει.

Τα αυτόματα μηχανήματα αυτή τη στιγμή δέχονται μόνο χαρτονομίσματα των 5 και 10 ευρώ και κέρματα των 2 ευρώ, 1 ευρώ, 50 λεπτών, 20 λεπτών και 10 λεπτών.

Η σχισμή για τα χαρτονομίσματα βρίσκεται πάνω δεξιά, ενώ η σχισμή για τα κέρματα βρίσκεται ακριβώς πάνω από την οθόνη και αριστερά.

Μετά από 10-15 δευτερόλεπτα μπορείτε να παραλάβετε το ATH.ENA TICKET, τα ρέστα και την απόδειξη πληρωμής από το σημείο παραλαβής που βρίσκεται κάτω από την οθόνη.

Tip: Καθώς η οθόνη αφής δεν είναι ίδιας τεχνολογίας με αυτή ενός smartphone ή tablet θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή κατά την παραπάνω διαδικασία. Θα πρέπει να πατήσετε ακριβώς πάνω στην κάθε επιλογή και να ασκήσετε λίγη πίεση.

6.  Πώς μπορώ να επαναφορτίσω το ATH.ENA TICKET;

Αφού χρησιμοποιήσετε το εισιτήριο ή τα εισιτήρια που βρίσκονται αποθηκευμένα μέσα στο ATH.ENA TICKET δεν χρειάζεται να το πετάξετε. Μπορείτε να το επαναφορτίσετε με τα εισιτήρια της επιλογής σας και να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

! Απαραίτητη προϋπόθεση για να επαναφορτιστεί ένα ATH.ENA TICKET είναι να έχουν χρησιμοποιηθεί-επικυρωθεί όλα τα εισιτήρια που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτό, το ATH.ENA TICKET δηλαδή να είναι άδειο.

Αν θέλετε να έχετε τη δυνατότητα να φορτίσετε με κάποιο προϊόν κομίστρου ή/και χρηματικό ποσό πριν λήξει το πρώτο, ίσως σας εξυπηρετήσει καλύτερα μία ανώνυμη ή προσωποποιημένη κάρτα ATH.ENA CARD.

Η επαναφόρτιση μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε εκδοτήριο εισιτηρίων ή σε οποιοδήποτε αυτόματο μηχάνημα ως εξής:

! Τα μειωμένα Ath.ena Ticket επαναφορτίζονται μόνο στα εκδοτήρια.

α) Αφού επιλέξετε την ελληνική σημαία, επιλέξτε την τρίτη επιλογή, «Επαναφόρτιση». 

β) Τοποθετήστε τo ATH.ENA TICKET κάθετα στην ειδική υποδοχή επαναφόρτισης που βρίσκεται κάτω αριστερά από την οθόνη.

γ) Στη συνέχεια ακολουθήστε τη διαδικασία επιλογής εισιτηρίου και πληρωμής, όπως ακριβώς και κατά την έκδοση ATH.ENA TICKET.

7.  Πώς μπορώ να δω ποια/πόσα εισιτήρια βρίσκονται αποθηκευμένα μέσα στο ATH.ENA TICKET;

Αν θέλετε απλά να δείτε πόσα και ποια εισιτήρια βρίσκονται αποθηκευμένα στο ATH.ENA TICKET καθώς και πότε αυτά λήγουν (σε περίπτωση που έχει ήδη γίνει επικύρωση) μπορείτε είτε να απευθυνθείτε σε ένα εκδοτήριο εισιτηρίων, είτε να το κάνετε μόνοι σας σε ένα αυτόματο μηχάνημα.

Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε την ελληνική σημαία και στη συνέχεια τη δεύτερη επιλογή “Πληροφορίες Κάρτας.”

Τοποθετήστε το ATH.ENA TICKET στην κάθετα στην ειδική υποδοχή που βρίσκεται κάτω αριστερά από την οθόνη και άμεσα θα εμφανιστούν πληροφορίες για το εισιτήριό σας (ID Κάρτας, ημερομηνία έκδοσης, προϊόν κομίστρου που έχει φορτωθεί, ημερομηνία και ώρα λήξης).

8. Πώς γίνεται η επικύρωση ενός ATH.ENA TICKET;

Για την επικύρωση του ATH.ENA TICKET χρησιμοποιούνται τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα που πλέον βρίσκονται σε λειτουργία σε όλα τα μέσα. Η επικύρωση γίνεται πλησιάζοντας το ATH.ENA TICKET σε απόσταση λίγων εκατοστών από το σημείο επαφής του ακυρωτικού μηχανήματος. Το ATH.ENA TICKET δεν μπαίνει σε κάποια σχισμή όπως τα παλιά εισιτήρια και δεν σφραγίζεται κατά την επικύρωση.

 

 

Η έναρξη της ισχύος του προϊόντος κομίστρου που βρίσκεται αποθηκευμένο μέσα στο Ath.ena Ticket γίνεται με την πρώτη επικύρωση ανεξάρτητα από το πότε έγινε η αγορά.

Η «επικύρωση» γίνεται πλησιάζοντας την κάρτα λίγα εκατοστά μακριά από το «σημείο επαφής» των νέων «ακυρωτικών μηχανημάτων».

Σημειώνεται ότι μετά την επικύρωση ενός προϊόντος κομίστρου (π.χ. εισιτήριο 90 λεπτών) δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση όσες φορές και να περάσεις την κάρτα από το μηχάνημα αυτά τα 90 λεπτά.

Αποτυχημένη επικύρωση

 

Σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ: Τα νέα επικυρωτικά μηχανήματα έχουν μπλε χρώμα. Πλησιάζεις την κάρτα ή το εισιτήριο στην περιοχή κάτω από την οθόνη και βλέπεις αν η επικύρωση έχει γίνει επιτυχώς. Σε κάθε επιτυχή επικύρωση εμφανίζονται 4 πράσινες ενδείξεις LED, μήνυμα στην οθόνη ‘’Επιτυχής’’ και ακούγεται ηχητικό επιτυχούς επικύρωσης. Σε περίπτωση εσφαλμένης επικύρωσης εμφανίζονται 4 κόκκινες ενδείξεις LED, μήνυμα στην οθόνη ‘’Ανεπιτυχής’’ και ακούγεται ηχητικό ή φωνητικό μήνυμα ανεπιτυχούς επικύρωσης.

Όποιο τύπο κομίστρου και αν έχεις, απαιτείται επικύρωση κάθε φορά που μπαίνεις σε Λεωφορείο, Τρόλεϊ ή Τραμ (όχι όταν βγαίνεις).

Σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό: Η επικύρωση του εισιτηρίου γίνεται στις μπάρες που έχουν τοποθετηθεί εκεί όπου βρισκόταν τα παλιά επικυρωτικά μηχανήματα. Χρησιμοποιείς την οθόνη που βρίσκεται στα δεξιά σου όπως μπαίνεις στην μπάρα. Πλησιάζεις το εισιτήριο ή κάρτα και βλέπεις αν η επικύρωση έχει γίνει επιτυχώς. Σε κάθε επιτυχή επικύρωση εμφανίζονται 4 πράσινες ενδείξεις LED, μήνυμα στην οθόνη ‘’Επιτυχής/Successful’’ και ακούγεται ηχητικό επιτυχούς επικύρωσης. Σε περίπτωση εσφαλμένης επικύρωσης εμφανίζονται 4 κόκκινες ενδείξεις LED, μήνυμα στην οθόνη ‘’Ανεπιτυχής/Fail’’ και ακούγεται ηχητικό ή φωνητικό μήνυμα ανεπιτυχούς επικύρωσης.

Όποιο τύπο κομίστρου και να έχεις, απαιτείται επικύρωση κάθε φορά που περνάς από μπάρα, μπαίνοντας και βγαίνοντας από σταθμό Μετρό, ΗΣΑΠ ή Προαστιακού.

Πέρα από την επικύρωση, στην οθόνη εμφανίζεται ο υπολειπόμενος χρόνος (ή η υπολοιπόμενη χρηματική αξία) μέχρι την λήξη ισχύος του κομίστρου.

 

9. Μπορώ με το ίδιο εισιτήριο να πληρώσω για δύο ή περισσότερους επιβάτες;

Στα μπλε μηχανήματα επικύρωσης που βρίσκονται μέσα σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ, οι χρήστες ATH.ENA TICKET είναι δυνατό να πληρώσουν για παραπάνω από 1 επιβάτη με το ίδιο εισιτήριο, αρκεί βέβαια το ATH.ENA TICKET να είναι φορτισμένο με πακέτο εισιτηρίων.

Πατήστε πρώτα το κουμπάκι με τα ανθρωπάκια και στη συνέχεια με επιλέξτε τον αριθμό των εισιτηρίων που θέλετε να επικυρωθούν με τα βέλη πάνω και κάτω. Αφού επιλέξετε το σωστό αριθμό, πατήστε το κουμπί ΟΚ και πλησιάστε το εισιτήριό σας στο σημείο επαφής.

 

10. Τι κάνω αν είμαι δικαιούχος μειωμένου κομίστρου;

Για τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου διατίθενται Ath.ena Ticket μειωμένης αξίας στα εκδοτήρια εισιτηρίων. Επίσης σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών διατίθενται πακέτα 5 και 10+1 εισιτηρίων, ολόκληρης και μειωμένης αξίας.

Η επαναφόρτιση των μειωμένων Ath.ena Ticket είναι δυνατή μόνο στα εκδοτήρια εισιτηρίων. Για την έκδοση και την επαναφόρτισή τους από τα εκδοτήρια απαιτείται η επίδειξη του ανάλογου πιστοποιητικού (π.χ. αστυνομική ταυτότητα για απόδειξη της ηλικίας ή ακαδημαϊκή ταυτότητα με ένδειξη “Δελτίο Εισιτηρίου” για απόδειξη της φοιτιτικής ιδιότητας). Επίδειξη αποδεικτικού δεν απαιτείται κατά την αγορά μειωμένων Ath.ena Ticket από περίπτερα.

Για να μπορείτε να επαναφορτίζεται προϊόντα μειωμένου κομίστρου και από τα αυτόματα μηχανήματα και να μην είναι απαραίτητη η επίδειξη κάποιου πιστοποιητικού μπορείτε να εκδώσετε μία προσωποποιημένη Ath.ena Card.

11.  Τι κάνω αν είμαι δικαιούχος δωρεάν μετακίνησης;

Παιδιά από 6 ετών και κάτω μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ή κάρτας.

Οι άνεργοι και τα ΑΜΕΑ πρέπει υποχρεωτικά να εκδώσουν προσωποποιημένη Ath.ena Card. Αναλυτικές πληροφορίες:

 

12.  Τι γίνεται αν λήξει το προϊόν κομίστρου πριν ολοκληρώσω τη διαδρομή μου;

Είναι πολύ σημαντικό το προϊόν κομίστρου που έχει επικυρωθεί να μη λήξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ, αν το προϊόν κομίστρου (π.χ. εισιτήριο 90 λεπτών) λήξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής και στη συνέχεια γίνει έλεγχος εισιτηρίων, επιβάλλεται πρόστιμο στον κάτοχο της κάρτας.

Σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό αν το προϊόν κομίστρου έχει λήξει πριν από την έξοδο από ένα σταθμό, η μπάρα δεν θα ανοίξει για την έξοδο του επιβάτη. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ο επιβάτης θα πρέπει να πατήσει το κομβίο κλήσης του υπεύθυνου του σταθμού για να του ανοίξει και να εξέλθει.

 

13. Μέχρι πότε ισχύουν τα εισιτήρια που έχω αγοράσει;

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα προϊόντα κομίστρου με τα οποία έχετε φορτίσει το Ath.ena Ticket δεν έχουν κάποια ημερομηνία λήξης. Παραμένουν στην κάρτα μέχρι να χρησιμοποιηθούν.

Ωστόσο, έχει αναφερθεί επισήμως πως το κάθε Ath.ena Ticket έχει διάρκεια ζωής το 1 έτος ενώ η κάθε Ath.ena Card τα 10 έτη. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα έχει να κάνει περισσότερο με τη φθορά του εισιτηρίου και όχι με το κόμιστρο. Αν θέλετε ένα προϊόν με μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά μπορείτε να αγοράσετε μία ανώνυμη ή προσωποποιημένη Ath.ena Card. Εφόσον έχετε προσωποποιημένη Ath.ena Card το υπόλοιπο της κάρτας δεν χάνεται σε περίπτωση φθοράς/απώλειας/κλοπής της κάρτας.

 

14. Τι γίνεται σε περίπτωση ελέγχου εισιτηρίου;

Σε περίπτωση ελέγχου εισιτηρίου, ο κάτοχος του ATH.ENA TICKET δείχνει το εισιτήριό του στον ελεγκτή ο οποίος είναι εφοδιασμένος με φορητή συσκευή ανάγνωσης που δείχνει αν το εισιτήριο περιέχει προϊόν κομίστρου το οποίο βρίσκεται σε ισχύ. Όσον αφορά τη διαδικασία επιβολής προστίμου, δείτε: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον έλεγχο εισιτηρίων και τα πρόστιμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 

15. Μπορώ να αγοράσω ATH.ENA TICKET με πιστωτική/χρεωστική κάρτα;

Η αγορά ATH.ENA TICKET μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας είναι αυτή τη στιγμή δυνατή σε πολλά εκδοτήρια του Μετρό. Σταδιακά θα επεκταθεί σε όλα τα εκδοτήρια και όλα τα αυτόματα μηχανήματα.

Ο ΟΑΣΑ προς το παρόν δεν μας έχει δώσει λίστα των εκδοτηρίων που δέχονται πιστωτικές κάρτες.

16.  Το ATH.ENA TICKET διασφαλίζει τα προσωπικά μου δεδομένα;

Η έκδοση και επαναφόρτιση ATH.ENA TICKET, είτε από εκδοτήριο εισιτηρίων είτε από αυτόματο μηχάνημα, γίνεται ανώνυμα και δεν απαιτείται κανένα στοιχείο ταυτότητας (όπως και η έκδοση των παλιών εισιτηρίων). Επομένως δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων.

17.  Τι κάνω σε περίπτωση κλοπής και απώλειας του εισιτηρίου μου;

Καθώς το ATH.ENA TICKET είναι ένα ανώνυμο εισιτήριο δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασής του σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας. Αν θέλετε να έχετε τη δυνατότητα αντικατάστασης σε περίπτωση απώλειας, χρειάζεστε μία προσωποποιημένη ATH.ENA CARD.

 

18.  Μέχρι πότε θα μπορώ να χρησιμοποιώ τα παλιά εισιτήρια;

Τα παλιά χάρτινα εισιτήρια του ΟΑΣΑ δεν χρησιμοποιούνται από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου η χρήση των παλιών εισιτηρίων θα είναι αδύνατη. Όσοι έχουν στην κατοχή τους παλιά εισιτήρια, μπορούν να τα αντικαταστήσουν ως τις 31 Δεκεμβρίου ως εξής:

 • Οι επιβάτες που έχουν έως 10 εισιτήρια θα προσέρχονται στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στον σταθμό της Ομόνοια ή στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) για να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
 • Οι κάτοχοι περισσότερων των 10 εισιτηρίων θα προσέρχονται από τις 20 Νοεμβρίου 2017 στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την ανταλλαγή παλιών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ με ηλεκτρονικά

 

19. Μπορώ να αγοράζω εισιτήρια μέσω κινητού τηλεφώνου;

Αν έχετε κινητό τηλέφωνο Android με λειτουργία NFC μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Athena Card που επιτρέπει την αγορά και φόρτιση εισιτηρίων σε προσωποποιημένη Ath.ena Card.

Η εφαρμογή TfA Tickets που επέτρεπε την αγορά και χρήση εισιτηρίων μέσω κινητού τηλεφώνου σταμάτησε τη λειτουργία της, καθώς δεν ήταν συμβατή με το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αγορές εισιτηρίων μέσω της εφαρμογής ήταν δυνατές ως την 1 Οκτωβρίου 2017, ενώ η χρήση ήδη αγορασμένων εισιτηρίων ήταν δυνατή ως τις 31 Οκτωβρίου 2017.

 

20. Πώς βγάζω μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών;

Οι μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών αντικαταστάθηκαν από τις προσωποποιημένες ATH.ENA CARD. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες: Κάρτες ATH.ENA CARD

 

21. Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας των εκδοτηρίων εισιτηρίων;

Ακολουθεί το ωράριο λειτουργίας των εκδοτηρίων σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ. Η έκδοση ATH.ENA TICKET είναι δυνατή μέσω όλων των ανοικτών εκδοτηρίων.

(Ωράριο από ΣΤΑΣΥ. Ορθό στις 11 Οκτωβρίου 2017)

 

22. Πού μπορώ να βρω πληροφορίες για τα εισιτήρια του Προαστιακού και των τρένων;

Στο αστικό τμήμα του Προαστιακού της Αθήνας (πλην Αεροδρομίου, σταθμών δυτικά της Μαγούλας και βόρεια του ΣΚΑ) ισχύουν τα εισιτήρια του ΟΑΣΑ που είναι διαθέσιμα και μέσω του ATH.ENA TICKET.

Για επιβάτες που θέλουν να μετακινηθούν από/προς σταθμούς εκτός του αστικού τμήματος του Προαστιακού ισχύουν διαφορετικά εισιτήρια και κάρτες που εκδίδονται σε όλους τους σταθμούς του Προαστιακού.

Για τις τιμές εισιτηρίων και καρτών του Προαστιακού στη γραμμή Πειραιάς – Χαλκίδα, δείτε εδώ. Για τις τιμές εισιτηρίων και καρτών του Προαστιακού στις υπόλοιπες γραμμές, δείτε εδώ. (Εκπτωτική πολιτική Προαστιακού)

Για τις τιμές εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα, δείτε εδώ.

 

Δείτε επίσης:

 1. Κάρτες ATH.ENA CARD
 2. Δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας
 3. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον έλεγχο εισιτηρίων και τα πρόστιμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
 4. Οδηγίες για απόκτηση Ακαδημαϊκής Ταυτότητας
 5. Πληροφορίες για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας

For information about Athens transport tickets and cards in English, please visit this link

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Τελικά, υπάρχει daily cap στα εισιτήρια και συγκεκριμένα στα πακέτα 5 και 10+1 διαδρομών.
  Στο http://www.athenacard.gr/komistra.dev λέει:
  “Στην περίπτωση αγοράς πακέτου εισιτηρίων αξίας 1,40 ευρώ, συνολικής τιμής 6,50 ευρώ (πακέτο 5 εισιτηρίων) ή 13,50 ευρώ (πακέτο 10+1 εισιτηρίων), ισχύει η μέγιστη χρέωση ανά ημέρα.
  Δηλαδή, εάν επικυρώσετε 4 εισιτήρια από το πακέτο σας σε μία ημέρα, δεν χρεώνεστε με άλλο εισιτήριο για τις υπόλοιπες μετακινήσεις σας την ίδια ημέρα. (Συνεχίζετε να επικυρώνετε την κάρτα/εισιτήριό σας, χωρίς να ακυρωθεί άλλο εισιτήριο).”

 • Kalogerikos Nikos

  Γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να φορτώνω οποιαδήποτε ATHENACARD με ένα ποσό απο την πιστωτική μου κάρτα χρησιμοποιώντας τον αριθμό της ATHENACARD πχ όπως φορτώνω με μονάδες το κινητό μου .Δλδ το σύστημα σας να φορτώνει την κάρτα όχι το κινητό .Και κάτι άλλο στην αγορά κυκλοφορούν αναγνώστες που αναγνωρίζουν RFID και NFC συγχρόνως .

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Το Athens Transport δεν έχει σχέση με τον ΟΑΣΑ ή κάποιον άλλο φορέα. Ειναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site.

   Η καρτα χρειάζεται κάποια συσκευή NFC ή RFID για να της φορτώσει το ποσό ή το κόμιστρο, μιας και αυτό αποθηκεύεται στην καρτα και όχι σε online server. Γι’αυτο και είναι αδύνατο να φορτιστεί από το site.
   Άρα, μένουν δυο επιλογές, είτε φορτώνεις την καρτα από μηχάνημα (επιλογή Online Κράτηση) είτε από κινητό που διαθέτει τεχνολογια NFC μέσω εφαρμογής.
   Αντίθετα, η κάρτες SIM των κινητών, έχουν την ομώνυμη τεχνολογια, η οποία τους επιτρέπει να επικοινωνούν με αναμεταδότες τηλεπικοινωνιών.

   Αναγνώστες NFC και RFID, σίγουρα υπάρχουν στην αγορά. Ούτως ή αλλως, ένας αναγνώστης NFC μπορεί να «διαβάσει» και ετικέτες RFID. Ενώ ένας αναγνώστης RFID, μόνο RFID ετικέτες.
   Οι πύλες στους σταθμούς και τα επικυρωτικα στα λεωφορεία, έχουν αναγνώστες RFID και γι’αυτο δεν γίνεται κάποιος να χρησιμοποιήσει ένα κινητό (που διαθέτει NFC) ως εισιτήριο ή καρτα.

 • cz09

  Καλησπέρα. Έχω είδη το ticket πακέτο των 5 εισητηρίων και έχω κάνει μια μόνο διαδρομή πριν 2 μέρες. Έχω απεριόριστο χρόνο να χρεισιμοποιήσω τα υπόλοιπα 4 εισητήρια ή λήγουν σε κάποιο διάστημα έστω και αν δεν τα χρεισιμοποιήσω ?
  Ευχαριστώ.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Όχι, δε λήγουν.
   Ωστόσο, τα ATH.ENA Ticket έχουν διάρκεια ζωής 1 έτους, αλλά λογικά αυτό συνδέεται με την δυνατότητα επαναφόρτισης τους και όχι με τη χρήση των αποθηκευμένων κομίστρων.

 • Nasir Javed

  Καλημερα,
  κανενα App δεν υπαρχει ωστε να αγοραζω ειστηριο οπος παλια;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Όχι. Η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται μόνο για προσωποποιημένες κάρτες, τις οποίες μπορείς να φορτίσεις είτε με εισιτήριο, είτε με μηνιαία και άνω κόμιστρα είτε με χρηματική αξία κατευθείαν από το κινητό, εφόσον διαθέτει τεχνολογια NFC.

   Δεν γίνεται να αγοράσεις μεμονωμένα εισιτήρια και να χρησιμοποιήσεις το κινητό ως εισιτήριο, επειδή τα επικυρωτικα μηχανήματα υποστηρίζουν μόνο RFID τεχνολογια και όχι NFC που διαθέτουν τα κινητά.

 • Apneistman

  Καλησπέρα, χρησιμοποιώ αποκλειστικά τον Προαστιακο (εκτος Αεροδρόμιο). Τι γίνεται με την παλια μηνιαια κάρτα των 20€; Υπάρχει ακόμα ή πρεπει πλεον να προμηθευτώ νέα και ακριβότερη κάρτα; Αναφέρομαι αποκλειστικά για χρηση στο δικτυο του Προαστιακου χωρις το Αεροδρόμιο. Ευχαριστω.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Μόνο για τον προαστιακό, επικοινωνήστε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

   Αν ισχύει ακόμα αυτή καρτα, νομίζω πως μέχρι να ενοποιηθεί το σύστημα του ηλ. εισιτηρίου με το σύστημα εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι πύλες στους σταθμούς του προαστιακού θα μείνουν ανοικτές και θα συνεχίσετε να μετακινείστε με αυτήν την καρτα.

 • Apneistman

  Σου δινουν αποδειξη

 • Armodios Destounis

  Η φορμα για την εκδοση ηλ.καρτας μετα την συμπληρωση των στοιχειων όταν πατηθεί το κουμπι αποθηκευση βγαζει το παρακατω μηνυμα.
  Failure of Web Server bridge:
  No backend server available for connection: timed out after 10 seconds or idempotent set to OFF or method not idempotent.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Το έχουν παρατηρήσει και άλλοι το πρόβλημα και πιθανότατα και οι αρμόδιοι της συντήρησης του site.
   Δοκιμάστε από άλλον browser και μετά από λίγη ώρα μήπως φτιάξει.

   Καλύτερα να αναρτάτε το σχόλιο στο αντίστοιχο άρθρο → https://www.athenstransport.com/2018/01/athena-card-online/

 • ινφο

  για διαδρομη 20 λεπτων με το μετρο, μεταξουργειο συνταγμα και επιστροφη, μου κρατησε 2 εισιτηρια ! ενω στον φιλο μου που τα χτυπησαμε μαζι του κρατησε μονο 1. μαπα το συστημα και κλεβει τον κοσμο.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Πού είδατε ότι σας κράτησε 2 εισιτήρια και τι κόμιστρο είχατε φορτωμένο;

   • ινφο

    βγαλαμε 2 εισιτηρια των 2.70. στην επιστροφη απο το Συνταγμα στον φιλο μου εγραψε υπολοιπο χρονου 55 λεπτα και σε μενα 90 λεπτα. οποτε στο Μεταξουργειο πηγα στο εκδοτηριο

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Και στο δικό σας έγραφε πως υπόλοιπονται 0 διαδρομές, ενώ στου φίλου σας 1;
     Αν όντως έγινε έτσι (ελέγξτε το και σε ένα αυτοματο μηχάνημα, στις «Πληροφορίες Κάρτας»), κάντε μια υποβολή παραπόνου εδώ: http://www.oasa.gr/forms.php?id=fparapona2

     Πάντως, πρώτη φορά ακούω να γίνεται κάτι τέτοιο.

     • ινφο

      ναι το αλλο εχει κανονικα αλλη μια διαδρομη ενω το δικο μου 0. το ειδε και η κυρια στο εκδοτηριο.Μου λεει “Δικιο εχετε θυμαμαι που σας τα εβγαλα… τωρα τι να σας πω και γω … ” απλα θεωρησα σωστο να το αναφερω καπου. τωρα σιγα μην βρω ακρη για το 1 εισιτηριο….

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Κατάλαβα…
      Βέβαια, κάντε την υποβολή παραπόνου, μήπως βρουν το bug στο λογισμικό και το φτιάξουν.

     • ινφο

      οκ. ευχαριστω κ καλες γιορτες

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Αυτόματα μηχανήματα υπάρχουν στο σταθμό μετρό/προαστιακού. Το εκδοτήριο των λεωφορείων λειτουργεί κανονικά και πουλάει εισιτήρια ATH.ENA Ticket και κάρτες ATH.ENA Card.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Εγώ δεν ξέρω, αλλά θα ρωτήσω έναν γνωστό μου που πήρε και θα απαντήσω σε λίγες ώρες.

 • Dionisis Kirlidis

  εμενα δυο φορες που αγορασα το πακετο 10+1 απο εκδοτηριο μου εδωσαν αποδειξη που γραφει πανω πληρη στοιχεια μεχρι και το ID του ταμια που στο εδωσε

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Άλλο στο εκδοτήριο, άλλο στα περίπτερα. Στο εκδοτήριο, το εισιτήριο εκτυπώνεται επί τόπου και η απόδειξη βγαίνει αυτόματα. Στα περίπτερα, τα έχουν έτοιμα σε φακέλους. Δεν εκτυπώνεται κάτι.
   Πάντως σε όσα έχουν το POS του ΟΑΣΑ, τουλάχιστον στην επαναφόρτιση βγάζουν.

   • Dionisis Kirlidis

    σωστα απλα η ερωτηση του kost ελεγε για το εκδοτηριο αν δεινουν αποδειξη

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Α, σορυ δε το είδα. Ναι, βγάζουν κανονικά.

   • Nikitas Iliopoulos

    Έχουμε βρει περίπτερο με POS του ΟΑΣΑ που κάνει επαναφόρτιση;; Που εάν είναι εύκολο;;

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Όχι. Για όταν θα πάρουν λέω.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Νομίζω πως γενικά δεν δίνουν απόδειξη.
  Μπορείτε να ελέγξετε σε κάποιο εκδοτήριο αν έχει εκδοθει η καρτα σας με τον ΑΜΚΑ.
  Αν έχει εκδοθει τηλεφωνήστε στο 11120 (ΕΛΤΑ Courier) όπου με το όνομά σας, θα σας πουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η καρτα.
  Αν δεν έχει εκδοθει ακόμα μπορείτε να εκδώσετε μια επί τόπου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

  Σημ.: Μπορεί η καρτα σας να είχε εκδοθει και λόγω του μερικού εμπρησμού του κτηρίου του ΗΣΑΠ, η καρτα σας να καταστράφηκε και να αναμένεται επανέκδοσή της με αποτελέσμα να έχει αργήσει περισσότερο.

 • Nikitas Iliopoulos

  Όπως έγραψα και παρακάτω εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα στο σταθμό Αττική. Η επικυρωση στην έξοδο πρέπει να στο reader από την μερια της αποβάθρας και επειδή γενικά το βλέπω σε πολύ κόσμο τώρα τελευταία μην την απομακρύνεται πολύ την κάρτα γιατί δεν λειτουργεί καλά. Καλύτερα ακουμπήστε την πάνω. Να εφάπτεται με το reader. Λίγο πιο κάτω στα σχόλια είπα τη διαδικασία για την αλλαγή στην Αττική

 • dion

  Πως γινεται να γινει δεκτο μονο στον ησαπ και οχι στο μετρο αφου δεν ξεπερασε τα 90 λεπτα; τι περιεργο ειναι αυτο παλι;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Φαίνεται κάπως μπερδεύεται το σύστημα, επειδή είναι ο ίδιος σταθμός. Όταν κλείσουν εκεί οι πύλες θα διαπιστωθεί το πρόβλημα και θα το φτιάξουν, κάποιο software bug είναι.

   • Nikitas Iliopoulos

    Εγώ στην Αττική δεν είχα ποτε πρόβλημα.και κάνω την αλλαγή στην γραμμή καθημερινά. Πρέπει να το χτυπήσεις με τον εξής τρόπο. Στην είσοδο στο σταθμό που επιβιβάστηκες, στην έξοδο στη πρώτη γραμμή και μετά πάλι στην είσοδο της μετεπιβίβασης στην δεύτερη γραμμή του μετρό και μετά πάλι στην έξοδο. Δλδ στην μετεπιβίβαση πρέπει να επικυρωθεί δύο φορές

   • georgia s

    Το συστημα μπερδευεται, αν μπερδευεται γιατι η αλλαγη στην αττικη ειναι η μονη που περνας από δυο πύλες για να αλλαξεις μεσο, ενω σε αλλες βλ. συνταγμα απο καμία. Αλλο παραδοξο όσοι θα παρουν το ασανσερ στην αττικη δε χρειάζεται να περασουν τις πυλες του ησαπ. Ευχαριστω για τη βοηθεια ολους σας. Μανδραπηδα μεχρι να αξιζουν οι υπηρεσιες τους τα χρηματα μου.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Δεν σας συνιστούμε να προσπαθήσετε να περάσετε πύλες, μιας και δε γίνεται.
     Υπάρχουν αρκετοί σταθμοί που το ασανσέρ είναι πριν από τις πύλες (Δάφνη) ή περνάει το επίπεδο των πυλών (Ακρόπολη). Εκεί ο επιβάτης επικυρώνει στην είσοδο και την έξοδο στα μπλε επικυρωτικα.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Στην Αττική έχει άλλες πύλες όταν βγαίνετε από την αποβάθρα της γραμμής 1 και άλλες όταν εισερχεστε στον σταθμό της γραμμής 2;

  Αν ναι, όταν επικυρώσατε στις πύλες στο σταθμό της γραμμής 2, το μηχάνημα σας «είπε» κάποιο φωνητικό μήνυμα ή ακούστηκε ένας τριπλός ήχος και άναψαν 2 κόκκινα φωτάκια;

  • georgia s

   δε θυμαμαι καποιο φωνητικο μηνυμα, ακουστηκε διαφορετικος ηχος απο αυτον της επιτυχης επικυρωσης.

 • Margarita Kouropoulou

  Θα επισκεφτώ την Αθήνα και είμαι άνεργη, τι πρέπει να κάνω για να είμαι νόμιμη και από το αεροδρόμιο αλλά και για τις υπόλοιπες διαδρομές του μετρό και του τρόλεϊ ?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Θα έχετε μαζί σας τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν ότι είστε άνεργη (κάρτα ανεργίας).
   Στους σταθμούς με ανοιχτές πύλες περνάτε κανονικά. Σε όσους έχουν κλείσει θα περάσετε από τις, μεγαλύτερες σε πλάτος, πύλες των ΑΜΕΑ οι οποίες είναι ανοικτές. Εκεί υπάρχει υπεύθυνος ο οποίος θα ελέγξει τα δικαιολογητικά σας και θα σας αφήσει να περάσετε.

   Σημ.: Κλειστές πύλες έχουν οι σταθμοί Αεροδρόμιο, Δουκ. Πλακεντίας, Ελαιώνας & Αιγάλεω (γραμμή 3) και οι σταθμοί Αγ. Αντώνιος & Αγ. Δημήτριος (γραμμή 2).

   Σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ μπαίνετε κανονικά, έχοντας μαζί σας τα δικαιολογητικά για την περίπτωση που τύχετε έλεγχο εισιτηρίων.

 • Filio Zelka

  ΕΡώτηση: μεταβαίνω στην Αθήνα με αεροπλάνο για δύο μέρες. Δεν είμαι κάτοικος Αθηνών. Τι πρέπει να κάνω κατά την άφιξή μου στο αεροδρόμιο για έχω το εισητήριο των μετακινήσεών μου? Ευχαριστώ

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Θα αγοράσετε ένα εισιτήριο αεροδρομίου (10€) από ένα αυτοματο μηχάνημα.
   Σε κάθε επόμενη μετακίνηση σας θα προμηθευεστε ένα απλό εισιτήριο των 90’ (1.40€) πάλι από οποιοδήποτε αυτοματο μηχάνημα.
   Και μετά κατα την αναχώρησή σας θα προμηθευτείτε πάλι ένα εισιτήριο αεροδρομίου.

   • Filio Zelka

    Ευχαριστώ για την άμεση πληροφόρηση!

 • Menippos

  Έχω μία απορία. Λόγω ηλικίας δικαιούμαι μειωμένου εισιτηρίου, πράγμα που προμηθεύτηκα από εκδοτήριο του ΗΣΑΠ και που το χρησιμοποίησα ήδη. Έχω το ερώτημα λοιπόν αν αυτό το ίδιο εισιτήριο μπορώ να το επαναφορτίσω από τα αυτόματα μηχανήματα επαναφόρτισης ή χρειάζεται πάντοτε να καταφεύγω σε εκδοτήριο όπου και θα υπάρχει αρμόδιος υπάλληλος.

  Και δεύτερο αν και άσχετο με την επαναφόρτιση. Σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος σε σταθμούς πχ του ΗΣΑΠ οι μπάρες και τα αυτόματα σχετικά μηχανήματα θα συνεχίζουν να λειτουργούν ή προκειμένου να τα προσπελάσουμε θα πρέπει να μας προπονήσει η Στεφανίδου στο άλμα επι κοντώ; Όχι τπτ άλλο δηλαδή, πάσχουμε και από διαρκές λουμπάγκο.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Α) Πρέπει να πάτε πάλι σε εκδοτήριο. Για αυτό σκεφτείτε να βγάλετε προσωποποιημένη καρτα, την οποία μπορείτε να φορτίσετε και με απλό εισιτήριο των 0.60€ από αυτοματο μηχάνημα.

   Β) Λογικά υπάρχει κάποιος διακόπτης μέσα στην πύλη για να ανοίξουν οι πύλες χειροκίνητα. Πάντως, αν γίνονται διακοπές ρεύματος σε σταθμούς του ΗΣΑΠ, όπως λέτε, θα σταματήσουν να λειτουργούν.

 • Nikitas Iliopoulos

  Κοίταξε επειδή το έχουμε εξαντλήσει το θεμα και ο καθένας λέει κάτι χωρίς να ξέρουμε κατα πόσο γίνεται να υλοποιηθει κατι τέτοιο σε λίγο που θα είναι ζωνικο το σύστημα όλα αυτά θα καταργηθούν και θα ηρεμήσουμε. Γιατί έχουμε ξανά πει. Ο ΟΑΣΑ έχει κοστολογήσει τα 90 λεπτά (με καθυστερήσεις και μετεπιβίβασεις) 1.40. τόσο είναι τόσο ήταν δεν άλλαξε κάτι με το ηλεκτρονικο εισιτήριο. Θέλετε καλύτερα χρέωση σε κάθε μετεπιβίβαση όπως γίνεται παντού;;;

  • Lily Theodoridi

   Ναι να γινεται χρεωση σε καθε μετεπιβιβαση και η τιμη τη διαδρομης να ειναι φυσικα μικροτερη για να σταματησουν αυτοι οι παραλογισμοι -κοροιδια και η εκμεταλλευση του κοινου

   • Nikitas Iliopoulos

    Εγώ είμαι μαζί σου… Και χρέωση ανά επιβίβαση και ζωνικο. Έρχονται. (Εννοείται ότι στο μέτρο η αλλαγή γραμμής δεν πιάνεται για μετεπιβίβαση.)

 • Nikitas Iliopoulos

  Τα comment καμιά φορά υπολογίζονται για spam δεν τα κόβει ο διαχειριστής. Δείτε το προφίλ σας.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Ιδέα καλή αλλά δεν ξέρω αν γίνεται να συνδεθούν το σύστημα του ηλ. εισιτηρίου με το σύστημα των δρομολογίων.
  Τώρα δεν γίνεται, σε μελλοντική επέκταση, ίσως.

 • Nolyc T’nega

  Η δευτερη επικύρωση είχε κοπεί όταν τα ενιαία έγιναν 70λεπτα, και δεν την επανέφεραν όταν ξαναγίνανε 90. Τυπικά, στο “βγες” οφείλετε να χτυπήσετε δεύτερο.

 • LILIAN K

  Αν και σπάνια κινούμαι με τα ΜΜΜ, αποφάσισα να βγάλω εισιτήρια (10+1), να υπάρχουν, μιας και δεν διατίθενται πλέον στα περίπτερα. Επέλεξα τη στάτη του τραμ “ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ” όπου το μηχάνημα υπολειτουργούσε (δεν δεχόταν χαρτονομίσματα). Αποφάσισα να πάω σε επόμενη στάση του τραμ, “ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ” όπου το μηχάνημα, αφού δέχθηκε το χαρτονόμισμα των € 20,00 που του έβαλα, δεν μου έβγαλε ούτε εισιτήριο, ούτε απόδειξη, ούτε ρέστα!!!!!!!!!!!!!!!!! Αποτέλεσμα έχασα € 20,00! Παρακαλώ θα ήθελα οδηγίες για το πώς θα μου επιστραφούν τα χρήματα.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Αυτό δεν ξέρω αν γίνεται, ειδικά τη στιγμή που δεν σας έβγαλε απόδειξη. Καλύτερα να επικοινωνήσετε με τον ΟΑΣΑ στο 11185.

   • LILIAN K

    Δεν θα έπρεπε να προβλέπεται κάτι τέτοιο από τη στιγμή που το σύστημα ηλεκτρονικών εισιτηρίων είναι καινούργιο και τώρα ανακαλύπτονται τα όποια τρωτά του σημεία;;; Παράπονα άκουσα και από άλλους επιβάτες ότι τα μηχανήματα τους έχουν “φάει” ρέστα. Με τον ΟΑΣΑ που επικοινώνησα, μου ζήτησε να μιλήσω με τον υπεύθυνο σταθμού ή να κάνω έγγραφη καταγγελία. Υπάρχει υπεύθυνος σταθμού στα τραμ;;; Το εκδοτήριο εισιτηρίων που υπάρχει στη στάση “ΑΧΙΛΛΕΩΣ” κλείνει στις 15:00. Η θα πρέπει να πάρω άδεια από τη δουλειά μου για ψάξω όλες τις στάσεις της συγκεκριμένης γραμμής για να βρω τον υπεύθυνο της συγκεκριμένης γραμμής;

  • Nikitas Iliopoulos

   Στο σταθμό ευαγγελισμό (γιατί αυτόν υποθέτω ότι εννοείτε) το πρώτο μηχάνημα από δεξιά έχει ενα πρόβλημα στο καπάκι εκεί που βγαίνει η κάρτα και η απόδειξη και μένει μόνιμα.πανω έτσι ώστε να εμποδίζει να πέσουν οι κάρτες και οι αποδείξεις. Εάν πήγατε σε αυτό το μηχάνημα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα εκδοσει κανονικά και να μην έπεσαν για αυτό το λόγο. Πώς μπορούμε να το στείλουμε αυτό το πρόβλημα στον ΟΑΣΑ;;

   • Δημήτρης Σαρτζετάκης

    Εννοεί τις στάσεις του τραμ «Αγ. Παρασκευή» και «Ευαγγελική Σχολή».

    • LILIAN K

     @@nikitasiliopoulos:disqus όντως εννοώ τις στάσεις του τραμ «Αγ. Παρασκευή» και «Ευαγγελική Σχολή».και όχι του μετρό.

   • LILIAN K

    @nikitasiliopoulos:disqus όντως εννοώ τις στάσεις του τραμ «Αγ. Παρασκευή» και «Ευαγγελική Σχολή».και όχι του μετρό.

 • Alfa Albert

  στη ερωτηση 11 αναφερει ότι όταν λήξει η περίοδος των 90 λεπτών θα πρέπει να γίνει επικύρωση νεου εισητηρίου αλλιώς στα λεωφορεία κόβεται πρόστιμο από τον έλεγχο ενώ στο μετρό σου ανοίγουν την πόρτα να βγεις… αν αυτό ισχύει ετσι θα πρέπει να ενημερωθούν οι ελεγχτες στη Δουκισης Πλακεντίας που μου “εκαναν χαρη” να με αφήσουν να βγω…. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι κάπως περίεργο να απαιτείται ανανέωση εισητηρίου εν κινήση? Οι μεγάλες διαδρομές, οι σταθμοί με πολύ κόσμο, τα αραιά δρομολόγια, η καθυστερήσεις στους δρόμους των λεωφορείων, οι απρόβλεπτες καθυστερήσεις των συρμών κάνουν τα συνολικά ταξίδια (λεωφορείο – μετρό με αλλαγή γραμμής) να διαρκούν πάνω από 90 λεπτά. Πως είναι δυνατό ο επιβάτης να προυπολογίζει το χρόνο διαδρομής? Δεν θα ήταν πιο λογικό (αφού το σύστημα είναι ηλεκτρονικό και γνωρίζει πότε εισήλθε ο επιβάτης σε κάθε σταθμό) να επιτρέπει την έξοδο από τις μπάρες όσων εγκάιρως εισήλθαν στο δίκτυο?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Στην Πλακεντίας θα σας άφησαν επειδή ήταν η πρώτη φορά και μάλλον «δεν το ξέρατε».

   Στο μετρο, διαδρομή πάνω από 90’ δεν μου έχει τύχει.
   Τώρα για τα λεωφορεία, μπορεί λόγω κίνησης. Αλλά και με το παλιό σύστημα, πάλι έπρεπε να επικυρωσετε δεύτερο εισιτήριο.

   Το τελευταίο που λέτε δεν μπορεί να ισχύει καθώς θα μπορούσε να μπει κάποιος και να κόβει βόλτες για καμία 2 ώρες χωρίς να πληρώσει παραπάνω εισιτήρια.

   • Alfa Albert

    το δρομολόγιο μου ήταν το εξής…. Κεραμικός – Σύνταγμα…. έξοδος για βόλτα… εισοδος στο Σύνταγμα με υπολοιπο 28 λεπτα. Που και πως θα χτυπούσα νεο εισητήριο? Τελικά σε τετοια περίπτωση επιτρεπεται να βγω ή πρέπει να πληρώσω? (νεο εισητήριο ή πρόστιμο) και τι γινεται αν η καθυστέρηση οφειλεται στο μετρό?

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Δείτε, το καλύτερο είναι να αγοράζετε το πακέτο 2 διαδρομών (2.70€). Αν έχετε αυτό, κατα την έξοδο θα επικυρωθεί το επόμενο και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Και σε αυτήν την περίπτωση κερδίζετε και 0.10€. Αλλιώς βγάζετε νέο εισιτήριο.

     Το μετρό σπάνια κάνει πάνω από 15’ (στη χειρότερη) να έρθει. Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση η διαδρομή είναι 2 στάσεις (περίπου 3-5 λεπτά).

 • Michael Emmanouilidis

  1. Αν έχω εισητήριο πολλαπλών διαδρομών π.χ. 10+1 και δεν το ακυρώσω στην έξοδο θα γίνεται χρέωση κάθε 90 λεπτά μέχρι να εξαντληθεί?
  2. Τα 90 λεπτά ισχύουν μέχρι την επόμενη επιβίβαση ή αποβίβαση?

  Ευχαριστώ.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   1. Όχι. Είναι σαν να έχετε τις παλιές δεσμίδες. Αν ξεχάσετε να το ακυρώσετε στην έξοδο, δεν θα γίνει κάτι. Απλά θα λήξει το τρέχον εισιτήριο του πακέτου όταν περάσουν τα 90’.
   Το επόμενο θα ενεργοποιηθεί αν ακυρώσετε το εισιτήριο 90 λεπτά μετά την πρώτη επικυρωση. Δεν γίνεται αυτόματα.

   2. Το κάθε μεμονωμένο εισιτήριο του πακέτου ισχύει για 90 λεπτά από την πρώτη επικυρωση, όπως τα παλιά χάρτινα εισιτήρια. Ουσιαστικα είναι σαν να έχετε 10 απλά εισιτήρια.

 • Lex

  Από το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων είναι δυνατή και η έκδοση του τουριστικού εισιτηρίου; Για ATH.ENA TICKET ρωτώ. Ευχαριστώ

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Ναι. Πιθανόν να αναγράφεται «3 ημερών» και βρίσκεται είτε στην κατηγορία «Αεροδρόμιο» είτε στην «Αεροδρόμιο, μετ’επιστροφής».

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Προστέθηκε και το καινούριο εκπτωτικό προϊόν “2 Διαδρομές” με τιμή 2.70€ – 1.35€/εισιτήριο (Μειωμένο: 1.20€) https://uploads.disquscdn.com/images/2672ff00f3471ba2b907cff4784d1ba0e9b0b64fe9934adbf413ff58cf165f61.png

 • Snowfox00

  Καλημέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω προσωποποιημένη ATH.ENA card φορτισμένη με το μηνιαίο πακέτο των 30 ευρώ. Αυτό δεν καλύπτει τη διαδρομή με τη γραμμή 3 του μετρό προς το αεροδρόμιο. Εφόσον επιθυμώ να φτάσω μέχρι εκεί για μία και μεμονωμένη διαδρομή τι πρέπει να κάνω; Η λογική μου λέει πως είναι άδικο να βγάλω πλήρες εισιτήριο των 10 ευρώ (ως χάρτινο εισιτήριο ή ως επιπλέον προϊόν κάρτας) εφόσον το αντίτιμο μέχρι Δουκίσσης Πλακεντίας το έχω ήδη πληρώσει. Επιπλέον, αν φορτίσω την κάρτα μου με το νέο αυτό προϊόν και την ακουμπήσω στο μηχάνημα πώς θα καταλάβει ότι πρέπει να ακυρώσει το συγκεκριμένο προϊόν, αλλά και να εξακολουθεί να ισχύει η 30ήμερη κάρτα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

  • Nikitas Iliopoulos

   Η τιμή ήταν παντα ίδια δεν άλλαξε κάτι για να πας αεροδρόμιο θες το ειδικό εισιτήριο. Τώρα (μια μια μικρή επιφύλαξη γιατί δεν το έχω κάνει) εάν ενεργοποιημένη η μηνιαία κάρτα σας θα βάλετε κανονικά το εισιτήριο για αεροδρόμιο και μόλις φτάσετε εκεί στην έξοδο που θα περάσετε την κάρτα από το ακυρωτικό μηχάνημα θα καταλάβει ότι κατεβήκαμε αεροδρόμιο και θα σας χρεώσει το ειδικό εισιτήριο

   • Δημήτρης Σαρτζετάκης

    Είμαστε σίγουροι πως λειτουργεί έτσι;

    Για σιγουριά, καλύτερα να αγοράσει ξεχωριστό ATH.ENA Ticket φορτισμένο με εισιτήριο αεροδρομίου.

    • Nikitas Iliopoulos

     Όχι δεν είμαι σίγουρος για αυτό το λέω με μια μικρή επιφύλαξη αλλά λογικά έτσι θα λειτουργεί. Λέτε ότι δεν θα το δει το δεύτερο εισιτήριο;; Εάν το έβαζε σε χρηματική αξία;; (Τώρα βέβαια βλέπετε αναρωτιόμαστε και εμείς οπότε για σιγουριά πάρτε το χάρτινο ηλεκτρονικο να είστε σίγουρος.)

 • Dimitris

  Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος έρθει στο αεροδρόμιο από την επαρχία και χρειάζεται να μετακινηθεί με το express?

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Αρμόδιος δεν υπάρχει, καθώς το athenstransport δεν έχει σχέση με τον ΟΑΣΑ ή κάποιον άλλο φορέα.

  Λοιπόν, τι θα κάνετε: Θα πάτε σε έναν σταθμό που εκδίδει κάρτες και έχει μικρή ουρά. Με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα πάτε να βγάλετε κάρτα.

  • Αν έχει εκδοθεί η κάρτα από τη διαδικασία με το φάκελο, το σύστημα δεν θα επιτρέψει την έκδοση νέας κάρτας. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να περιμένετε να σας αποσταλεί. Περάστε, ωστόσο, από το κοντινότερο κατάστημα ΕΛΤΑ, γιατί μπορεί να είχε φτάσει και να μην σας άφησαν σημείωμα. Μέχρι να έρθει η κάρτα και εφόσον μετακινείστε καθημερινά, σας συμφέρουν τα πενθήμερα εισιτήρια των 9€. Είναι η φθηνότερη λύση.

  • Αν δεν έχει εκδοθεί ακόμα η κάρτα από τη διαδικασία με τον φάκελο, το σύστημα θα επιτρέψει να βγάλετε κάρτα επί τόπου και μετά θα είστε εντάξει. Αν βγάλετε επί τόπου, η κάρτα από την διαδικασία με τον φάκελο δεν θα εκδοθεί ποτέ, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως σας έρθει και δεύτερη κάρτα.

 • Alexandros Tsikouras

  Παιδικό πρόγραμμα για αρχάριου χρήστες της τεχνολογία απορώ ποιος επέλεξε αυτό το σύστημα και σε πιο κράτος είναι σε λειτουργία, είναι απλό κάρτα επαναφορτιζόμενη που δεν χρειάζεται (δικαιολογητικα ) για να χρησιμοποιησης της συγκοινωνίες της πρωτεύουσα έχω κάρτα μετρό που μετακίνηση 8.000.000 την ημέρα δεν χρειάζεται φωτογραφία αμκα και ότι αλλο (δικαιολογητικά ) την φορτώνω με κάποιο ποσό και κάθε φορά που θέλω να την χρησιμοποιήσω μειώνει ποσό με έκπτωση από το ποσό του μονού εισιτηρίου και μπορώ να ταξιδέψω με παρέα όσες φορές ανοίξω την πόρτα μειώνει χρήματα είναι πάρα πολύ απλό το ίδιο εισιτήριο ισχύει σε όλες της συγκοινωνίες εκτός αεροδρομίου.

  • Nikitas Iliopoulos

   Σε πολλές χώρες υπάρχουν προσωποποιημένες καρτες. Το σύστημα ίδιο ακριβώς το έχει το Λονδίνο ας πουμε. Απλά τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα από ότι τα περιγράφετε. Γιατί υπάρχουν ευπαθείς ομάδες, κάρτες απεριοριστων διαδρομών, σε λίγο ζωνικο σύστημα, κτλ…. Γενικα για να υπάρχει στο εξωτερικό 15 χρόνια με μεγάλη επιτυχία κάτι ξέρουν καλύτερα.

   • Elena_Pap

    Σε ποιες χώρες…….εχω ταξιδέψει παντού.Στη γερμανία πολυ πιο εξελιγμενα μηχανηματα και απλως εχουν τακτικα ελενκτες και δε χρησιμοποιουν ειλεκτρονικο εισητηριο ουτε σε φακελωνουν ζητωντας το αμκα κτλ.αυτα τα μηχανηματα εδω ειναι αθλια και απλα το κανουν για να παρουν τις μιζες…θα εχουν χαλασει πολυ γρηγορα και οι μεγαλοι ανθρωποι αντε να βγαλουν ακρη.Μαρεσει που λες κατι ξερουν καλυτερα….Σιγουρα στη λαμογια σε ολα πρωτοι σε αυτη τη χωρα….προβατα που ειμαστε…Ουτε στο λονδινο ειναι ετσι…και στην ιαπωνια δουλευουν αλλιως το συστημα παντου διαφερει…τετοιο σανο σας πουλανε…

    • Nikitas Iliopoulos

     Στο Λονδίνο λειτουργεί έτσι ακριβώς με περισσότερα προσωπικά στοιχεία όπως διεύθυνση, ταχ. κώδικα, τηλέφωνα και άλλα πολλά. Σαν τουρίστας θα βγάλεις το χάρτινο ηλεκτρονικο που και εδω είναι ανώνυμο.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Αν πιστεύετε πως ο ΟΑΣΑ θέλει να μας παρακολουθεί, καλύτερα να πάτε σε κανα βουνό με τον «πάτερ» Κλεομένη.

     Αν δεν θέλετε να πληρώνετε εισιτήριο, μπορείτε να πάρε όπου θέλετε με τα πόδια, εντελώς δωρεάν.

     • Tso Lo

      Φαντάζομαι Σαρτζετάκη, κοιμάσαι με ξεκλείδωτες πόρτες κι ανοιχτά παράθυρα με το κλασικό ρητό “αφού δεν έχω να κρύψω τίποτα ας τα δώσω όλα φόρα παρτίδα”… Α ΡΕ ΣΑΝΟΟΟΟΟ

    • Elena Dokou

     Στη Δανία υπάρχει η επιλογή προσωποποιημένης ή μη κάρτας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στην περίπτωση της προσωποποιημένης κάρτας απαιτείται το αντίστοιχο ΑΜΚΑ (cpr number) και λειτουργεί μια χαρά.

   • Tso Lo

    Στο Λονδίνο δεν σε αναγκάζουν να βγάλεις προσωποποιημένη κάρτα για μηνιαίο πακέτο.. OYSTER

 • Odysseas Nikitianos

  Ανανέωσα το ATH.ENA ticket σε κάποιο εκδοτήριο σταθμού λεωφορείων πληρώνοντας 14 ευρώ (για 10+1 εισιτήρια) και μόλις ανέβηκα στο λεωφορείο και χτύπησα την κάρτα μου έδειξε 0 υπόλοιπο.

  Δυστυχώς δεν κράτησα την απόδειξη, ουτε έχω την δυνατότητα να επισκεπτώ ξανά το συγκεκριμένο εκδοτήριο λόγω του ότι είναι μακρυα από τις περιοχές που κινούμαι.

  Πως μπορώ να αποζημειωθώ και στο μέλλον πως μπορώ να προστατευτώ απο επιτήδειους ή ανίκανους υπαλλήλους του ΟΑΣΑ και να ελέγχω αν όντως η κάρτα μου έχει φορτιστεί όπως πρέπει;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Όποτε μπορείτε, να προμηθευσετε και να ανανεώνετε ATH.ENA Ticket από αυτόματα μηχανήματα, όπου και μπορείτε να ελέγξετε και το υπόλοιπο του εισιτηρίου ή της κάρτας. Επιπλέον τα εκδοτήρια σε σταθμούς μετρό είναι πολύ πιο αξιόπιστα από τα εκδοτήρια λεωφορείων.

  • Nikitas Iliopoulos

   Κάντε το καλύτερα σε ένα από τα αυτόματα μηχανήματα που μπορείτε να δείτε επιτόπου και τις πληροφορίες της κάρτας. Πολλοί υπάλληλοι του μετρό δεν το θέλουν το σύστημα (έβγαζαν πολλά λεφτά με κυκλώματα μαύρων και πλαστών εισιτηρίων) και παραπληροφορουν και μπορεί να κάνουν και δολιοφθορά. Εάν όταν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κάρτα σας κάτι τέτοιο μου κάνει. Ή έστω πηγαίνετε πριν φύγετε από το σταθμό σε ένα μηχάνημα να δείτε εάν όντως τα πέρασε…

  • Odysseas Nikitianos

   Δυστυχώς στην περιοχή μου δεν υπάρχει κοντά σταθμός μετρό/ηλεκτρικός, και στο εκδοτήριο που χρησιμοποιώ μου έχει ξανασυμβεί και στο παρελθόν ” ανθρώπινο λαθος”

   • Nikitas Iliopoulos

    Ναι είναι γνωστά αυτά τα ανθρώπινα λαθη. Όπως και οι πολύ “σωστές” πληροφορίες που δίνουν για να βοηθήσουν το κοινό. Αλλά όταν δεν θα το χρησιμοποιούν σωστά (σύμφωνα με τις υποδείξεις τους) και πληρώνουν πρόστιμα αυτοί θα τα δώσουν τα λεφτά.

 • George Spathopoulos

  Με δεδομένο ότι ένα σημαντικό ποσοστό επιβατών του ΟΑΣΑ (πιθανότατα>50%) ξεκινά τη χρήση των μέσων από απόμακρους σταθμούς πού δεν έχουν αυτόματα μηχανήματα ή εκδοτήρια εισιτηρίων υπάρχει στο ορατό μέλλον η πρόβλεψη γιά πώληση εισιτηρίων από πχ απόκεντρα περίπτερα ή μίνι μάρκετ;
  2. Σε τέτοια απόκεντρα σημεία θα προβλέπονται να διατίθενται εισιτήρια μειωμένης τιμής γιά τους δικαιούχους τέτοιων, που δεν επιθυμούν να αποκτήσουν προσωποποιημένη κάρτα και πάντως χρησιμοποιούν τα μέσα σπάνια; Ή πρέπει όλο το λεκανοπέδιο να τρέχει στους κεντρικούς σταθμούς του Μετρό;

  • Nikitas Iliopoulos

   Ναι προβλέπεται η εγκατάσταση 650 νέων σημείων σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

   Δεν έχουν πει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής και εάν δεν υπάρχει κάποιος υπάλληλος του ΟΑΣΑ σε αυτά (που κατά 99,99% δεν θα υπάρχει) νομίζω πως από τα απομακρυσμένα σημεία η έκδοση μειωμένου θα γίνεται μόνο με την προσωποποιημένη κάρτα. Αλλά αυτό θα ανακοινωθεί αργότερα πιστεύω.

   • George Spathopoulos

    Ευχαριστώ, κ. Ηλιόπουλε.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Πάντως, προσωποποιημένη καρτα μπορείτε να βγάλετε ακόμα και αν δεν μετακινείστε συχνά με τα ΜΜΜ

 • Αντωνης Παπαδοπουλος

  σας ευχαριστω πολυ για την κατατοπιστικη απαντηση σας και τον χρονο που μου αφιερωσατε

 • Αντωνης Παπαδοπουλος

  χαιρετε,θελω να σας ρωτησω,αν κατα την διαρκεια της διαδρομης μου,ληξουν τα 90 λεπτα τι πρεπει να κανω.Θα πρεπει να εχω προμηθευτει και αλλο εισιτηριο και να το επικυρωσω κατα την εξοδο για να ανοιξει η μπαρα

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Δεν είναι ακόμα σίγουρο τι θα γίνεται καθώς έχουμε ακούσει και τις δυο περιπτώσεις από τον ΟΑΣΑ.
   Πάντως για να είστε σίγουρος πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, καλύτερα να προμηθεύεστε τα πακέτα 5 ή 10 διαδρομών, όπου σε περίπτωση που έχουν περάσει τα 90’, στην έξοδο θα επικυρωθεί το επόμενο εισιτήριο του πακέτου.

 • GreekLoverr

  Γεια σας. Εγω θελω να ρωτησω το εξης:
  Οσοι ειναι απο Επαρχια και ερθουν Αθηνα για μια δουλεια, μπορουν να βγαλουν το TICKET (οχι το CARD) επιτοπου απτο μηχανημα για πχ 1 διαδρομη; Και μεχρι πoσα χρηματα μπορω να χωσω στο TICKET; Νομιζω μεχρι 50€ ή κανω λαθος;

  2ον:
  θα πρεπει να πανε σε ενα γκισέ με υπαλληλο να καταθεσουν ΑΜΚΑ + ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ και για το TICKET;

  (αν τα παραπανω 2 δικαιολογητικα χρειαζονται μονο για την CARD και οχι το TICKET, θα με διευκολυνε πολυ).
  —————-
  Και 3ον: Αν πχ χασω το TICKET ή μου το κλεψουν, μπορω να παω να βγαλω αλλο νεο TICKET;
  (και οπως ανεφερα παραπανω, αν χρειαζονται δικαιολογητικα ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ TICKET, θα πρεπει μετα να ξανα καταθεσω ΠΑΛΙ τα 2 παραπανω δικαιολογητικα;)
  —————–
  Αυτα ηθελα να ρωτησω, ευχαριστω πολυ για τα 5 λεπτα απτον χρονο σας…

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   1. Ναι. Μπορείτε να το βγάλετε από τα αυτόματα μηχανήματα. Αν δικαιούστε μειωμένο κόμιστρο, μόνο από εκδοτήρια.
   Στο ATH.ENA Ticket δεν μπορείς να βάλεις χρηματική αξία. Μόνο προϊόντα κομίστρου (π.χ. 1 διαδρομής των 90’ = 1.40€)
   Αυτό που λέτε ισχύει για τις ανώνυμες και τις προσωποποιημένες ATH.ENA Card.

   2. Τα δικαιολογητικά που αναφέρετε είναι μόνο για την προσωποποιημένη ATH.ENA Card. Αν παίρνετε ολόκληρο εισιτήριο, σας συμφέρει η ανώνυμη ATH.ENA Card ή το ATH.ENA Ticket για τα οποία δεν χρειάζεστε δικαιολογητικά. ATH.ENA Ticket βγάζετε και από τα αυτόματα μηχανήματα.

   3. Αν χάσετε ATH.ENA Ticket ή ανώνυμη ATH.ENA Card, προφανώς και θα βγάλετε καινούριο/α, χάνοντας όμως το ποσό που είχατε φορτίσει στο αρχικό.
   Μόνο αν χάσετε προσωποποιημένη ATH.ENA Card, βγάζετε καινούργια με το υπόλοιπο που είχε αυτή που χάσατε.

   • GreekLoverr

    Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.
    Ηθελα να ρωτησω και κατι τελευταιο:

    Στο TICKET card, και στο ΑΝΩΝΥΜΗ card, μπορω πχ να διαλεξω (συνδυασω) ενα τυπο εισιτηριου πχ
    1 Εισιτηριο = 90′ λεπτων διαρκειας
    και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και 1 τυπο εισιτηριου απο τα παρακατω:
    24 Ωρων Εισιτηριο
    5 Ημερων Εισιτηριο
    (ασχετα απο την ημερα που θα εχω διαλεξει να πρωτοεπικυρωσω το εισιτηριο της μιας κατηγοριας που θα εχω επιλεξει εαν ειναι εφικτος ο συνδυασμος)
    ή
    Μπορω τελικα μόνο 1 κατηγορια κομίστρου, και μια αλλη 2η κατηγορια κομιστρου ΜΟΝΟ εφοσον λήξει η χρονικη διαρκεια του 1ου τυπου κομίστρου που θα εχω προ-επιλεξει;

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Στα ATH.ENA Ticket μπορείτε να φορτίσετε μόνο 1 τύπο εισιτηρίου. Για να βάλετε δεύτερο, θα πρέπει να έχει λήξει το πρώτο.

     Στις ανώνυμες ATH.ENA Card μπορείτε να φορτίσετε το δεύτερο κόμιστρο όποτε θέλετε, αλλά θα ενεργοποιηθεί αφού λήξει το πρώτο. Δηλαδή, μπορείτε να φορτίσετε στην ανώνυμη το 5 ημερών ακόμα και αν είναι ενεργό το 90 λεπτών, αλλά το 5 ημερών θα ενεργοποιηθεί αφού λήξει το 90 λεπτών.

     • GreekLoverr

      Καταλαβα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ.
      ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓███▓▒
      ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓█▓▓██▓▒
      ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓█▒▒███▓▒
      ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓███▒▒█▓▒
      ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓██▒.▒▒█▓▒
      ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓█▓░▒▒▒█▓▒ ▒▒
      ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓█▓▒▒▒.▒▒██▒ ▒
      ██████▒▒▒▓█▓▒▒▒▒▒▒▒██████████████▓▒
      ██████████▓▒▒▒▒▒▒▒▒▓███████████████▒
      ██████▒▒▒▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██░█░░░░░░░▓█▓
      ██████▒▒▒▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒
      ██████▒▒▒▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒████████████
      ██████▒▒▒▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██░█░░░░░░░▓█▓
      ██████▒▒▒▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒
      ██████▒▒▒▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒████████████
      ██████▒▒▒▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██░█░░░░░░░▓█▓
      ██████▒▒▒▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒
      ██████▒▒▒▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒███████████▒
      ██████▒▒▒▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██▒█▒▒▒▒▒▒▒▓█▓
      █████████████▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒
      ██████▒▒▒▒▒▒▒▓██████████████████

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Και επισήμως, ενεργοποιήθηκε η αγορά απλού ATH.ENA Ticket 90′, αξίας 1.40€ https://uploads.disquscdn.com/images/a72778c9b382f7b1924ea6c9f4eb2107780ef526a1bc24a13034a5d6aef6c58e.png

 • tony theod

  σε καθε επιβιβαση σε διαφορετικο μεσο χρειαζεται να το περνας απ το μηχανημα απ οτι καταλαβα

 • tony theod

  Μια ερωτηση και συγνωμη αν εχει ήδη γινει απλά ειναι δυσκολο να ψαξω ολα τα σχολια για να δω αν ηδη υπαρχει:
  Αν φορτωθει ενας τυπος κομιστρου στο εισιτηριο ή την καρτα και ο χρηστης αργοτερα θελει να χρησιμοποιησει αλλο τυπο τι γινεται? πρεπει να βγαλει άλλη καρτα-εισιτηριο? πχ αγοραζω με ticket το πακετο των 5 διαδρομών, χρησιμοποιώ μια μερα το ενα απ τα 5 και την επομενη μερα θελω να παω αεροδρομιο..γινεται να φορτωσω ταυτοχρονα και κομιστρο αεροδρομιου στο ΙΔΙΟ ticket ή πρεπει να εκδωσω καινουριο-ξεχωριστο εισιτηριο-καρτα? Μεχρι τωρα παντου αναφερεται οτι μονο ενα ειδος κομιστρου αποθηκευεται καθε φορα οποτε δε ξερω τι γινεται για διαφορετικους τυπους αν χρειαστει την ιδια στιγμη..

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Στα ATH.ENA Ticket μπορείς να φορτίσεις μόνο ένα τύπο εισιτηρίου και όχι δύο ταυτόχρονα (αυτό γίνεται στις κάρτες). Άρα, σε αυτήν την περίπτωση θα πας σε ένα μηχάνημα και θα βγάλεις άλλο ένα ATH.ENA Ticket φορτισμένο με εισιτήριο αεροδρομίου (10€).

 • Nikitas Iliopoulos

  Από το site oasa .gr (http://www.oasa .gr/content.php?id=tickets)

  “Ο χρόνος ισχύος του ενιαίου εισιτηρίου είναι 90 λεπτά από την επικύρωσή του κατά την πρώτη επιβίβαση και δεν επιτρέπεται δεύτερη επικύρωση. Μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος του, απαιτείται επικύρωση νέου εισιτηρίου.”

 • Nikitas Iliopoulos

  Νομίζω αυτό που λέτε δεν γίνεται πλέον. Εάν δεν σας φτάσει το ένα εισιτήριο είστε υποχρεωμένος να επικυρώσετε το επόμενο και με το παλιό σύστημα.

 • Papadopoulos Ioannis

  Ερώτηση – άν είσαι δικαιούχος μειωμένου εισιτηρίου, έχεις χάρτινη κάρτα, αλλά έτυχε να μή έχεις κουπόνι του 2017, γιάτι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την οδό του ανοικτού φακέλλου γιά την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας? Αφού μέσα στο φάκελλο θα υπάρχει η φωτογραφία σου και φωτοτυπία της ταυτότητάς σου?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Επειδή η συγκεκριμένη διαδικασία έχει σκοπό, να βγάλουν κάρτα χωρίς ταλαιπωρία, οι επιβάτες που χρησιμοποιούν πιο τακτικά τα μέσα και την χρειάζονται μέσα στο Νοέμβριο. Αν κάποιος δεν έβγαλε κουπόνι το 2017, σημαίνει πως δεν χρησιμοποιεί συχνά τα μέσα, τους τελευταίους 11 μήνες.
   Επιπλέον, προς ενημέρωσή σας οι ουρές στα εκδοτήρια, όπως στο Ελληνικό ή το Σύνταγμα, έχουν μειωθεί αρκετά σε σχέση με προηγούμενες ημέρες, το ίδιο και η διάρκεια αναμονής.

   • Papadopoulos Ioannis

    Δεν προσέξατε το “έτυχε να μή..”. Αλλά κανονικά θα έπρεπε γιά τους άνω των 65 ετών να ισχύει και η μή προσωποποιημένη κάρτα γιά το μειωμένο κόμιστρο, εφόσον σε περίπτωση ελέγχου μπορεί να επιδεικνύεται ταυτότητα ή διαβατήριο που αποδεικνύει την ημερομηνία γεννήσεως.

    • Nikitas Iliopoulos

     Έεεε εάν το πάμε έτσι να το κάνουμε για όλους που δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο και να επιστρέψουμε στο σημείο που ο καθένας έβγαζε μειωμένο χωρίς τον παραμικρό έλεγχο πάρα μόνο στους ελάχιστους ελέγχους που γίνονται.

 • Jim Gaming

  Μπορείτε, σας παρακαλώ, να διερευνήσετε για ποιο λόγο, όταν έχουμε ενεργοποιημένο ένα ηλεκτρονικό προϊόν/εισιτήριο διαρκείας (24 ωρών, ημερών, μηνών ή έτους), θα πρέπει κατά την διάρκεια ισχύος του να το επικυρώνουμε σε κάθε επιβίβαση σε τρόλει και λεωφορεία; Για την είσοδο-έξοδο στο μετρό η απαίτηση της επικύρωσης είναι όχι μόνο λογική αλλά και αναγκαία. Αντιθέτως, τέτοια απαίτηση στα τρόλει και λεωφορεία κατά την διάρκεια ισχύος του προϊόντος/εισιτηρίου διαρκείας ούτε λογική ακούγεται ούτε προφανώς είναι αναγκαία (αφού δεν ανοίγοκλείνει καμία μπάρα για να μπούμε ή βγούμε από αυτά). Εάν ο λόγος της επικύρωσης είναι μόνο η τήρηση στατιστικών από τον ΟΑΣΑ, τότε δεν έχω κανένα λόγο να λειτουργήσω ως πιόνι της εταιρείας για την συλλογή των δεδομένων με δυσανάλογη για εμένα ταλαιπωρία, αφού, έχοντας προϊόν/εισιτήριο επικυρωμένο μόνο την πρώτη φορά κατά την ενεργοποίηση και άρα ενεργό, τηρώ την προϋπόθεση για την κατοχή ενεργού εισιτηρίου και άρα δεν είμαι λαθρεπιβάτης. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Γιατί έτσι λειτουργεί το σύστημα, όπως λειτουργεί και στο Λονδίνο και οπουδήποτε έχουν παρόμοιο σύστημα. Αν θέλετε μην την χτυπάτε, αλλά σε περίπτωση ελέγχου, θα σας επιβληθεί πρόστιμο (84€), ακόμα και αν η κάρτα είναι φορτισμένη με κάποιο προϊόν.
   Και προσθέτω, γιατί υπάρχουν πολλοί που δεν το ξέρουν, ότι ακόμα και τώρα που οι πύλες είναι ανοικτές στο μετρό, απαιτείται επικύρωση και στην είσοδο και στην έξοδο.

   • Jim Gaming

    Μιλάω πάντα για τα τρόλεϊ και λεωφορεία και όχι για το μετρό. Στο Λονδίνο στα λεωφορεία μπαίνεις από μπροστά, οπότε σε ελέγχει ο οδηγός και γι’ αυτό χτυπούν όλοι κάρτα, και υπάρχουν και ζώνες διαφορετικών τιμών εισιτηρίων. Στην Αθήνα, όμως, στα τρόλεϊ και λεωφορεία τα μηχανήματα επικύρωσης είναι σε όλες τις πόρτες και όχι μόνο στον οδηγό. Οπότε ξαναρωτάω: γιατί τεχνικώς είναι έτσι το σύστημα στα τρόλεϊ και στα λεωφορεία, αφού το εισιτήριο διαρκείας είναι ήδη επικυρωμένο την πρώτη φορά και ενεργό: χρειάζεται κάποια πρόσθετη επικύρωση (με την υφιστάμενη τιμολογιακή πολιτική χωρίς ζώνες αυτό δείχνει παράλογο) ή το χρειάζεται η εταιρεία για να συλλέγει στατιστικά δεδομένα;

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Σας είπα, έτσι λειτουργεί το σύστημα. Πρέπει να επικυρώνετε την κάρτα, γιατί σε περίπτωση ελέγχου θα επιβληθεί πρόστιμο.

     • Jim Gaming

      Έχω ετήσια κάρτα. Την έχω στο πορτοφόλι. Χρησιμοποιώ πολυσύχναστη γραμμή λεωφορείου. Μπαίνω και τρέχω να κάτσω εάν έχει καμία άδεια θέση (δίνεται μάχη για την θέση!) ή, αν είναι φίσκα, στριμώχνομαι όπου βρω, χωρίς να νοιάζομαι εάν φτάνω το μηχάνημα. Αυτά μέχρι τώρα. Με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, όμως, θα χάνω πιο συχνά την θέση, περιμένοντας στην ουρά της πόρτας για την επικύρωση (το λεωφορείο θα αργεί να ξεκινήσει, γιατί η επιβίβαση θα αργεί λόγω της ανάγκης επικύρωσης από όλους του εισιτηρίου), ή θα στριμωχνόμαστε όλοι για να το επικυρώσουμε. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν θα μπορώ να το έχω πια στο πορτοφόλι (για λόγους ασφαλείας δεν θα το μπαινοβγάζω μέσα στο λεωφορείο, εκτός εάν πιάνει η επικύρωση μέσα από τα ρούχα και σε κάποια απόσταση). Εκεί έγκειται η ταλαιπωρία.

      Τώρα, το “έτσι λειτουργεί το σύστημα” λόγω πιθανότητας προστίμου (θα το ελέγξω με τον ΟΑΣΑ και θα επανέλθω) σημαίνει ότι δεν μιλάμε άρα για το τεχνικό σύστημα (δεν ανοιγοκλείνουν μπάρες στα τρόλεϊ και λεωφορεία και στα εισιτήρια διαρκείας δεν χρειάζεται να αφαιρείται από κάποιο πόσο κάποιο προϊόν) αλλά για το οργανωτικό σύστημα που η εταιρεία επέλεξε. Και η ερώτηση παραμένει: γιατί ο ΟΑΣΑ επέλεξε αυτό το οργανωτικό σύστημα; (ας απαντήσει μόνο όποιος ξέρει, χωρίς υποθέσεις).

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Ο ΟΑΣΑ έφτιαξε το σύστημα με πρότυπο αυτό του Λονδίνου.

      Και… ναι, πιάνει μέσα από ρούχα…

     • Nikitas Iliopoulos

      Νομίζω κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν και αυτές οι συμπεριφορές στα μέσα. Και ειδικά στα λεωφορεία πολυσύχναστης γραμμής. Η επικύρωση μπορεί να γίνει και αφού ξεκινήσει το λεωφορείο.

     • Xavxav

      Μπορούν απλά να ανακοινώσουν ότι μπαίνουν μόνο από τη μπροστινή πόρτα και βγαίνουν στα άλλα…
      Έτσι θα μπορούμε ένα ένα να περάσουμε και από τη μηχανή οργανωμένη και χαλαρή..
      Συμφωνώ ότι πρέπει νασταματησουν αυτή τη συμπεριφορά στα μεσα..παντού ..

     • Nikitas Iliopoulos

      Ακόμα καλύτερα για μένα. Δεν μπορώ να καταλάβω την καταστροφολογια ότι και καλά δεν γίνεται να εφαρμοστεί αυτό στην Αθήνα. Σε όλα τα μέρη του κόσμου και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας μια χαρά γίνεται.

    • Nolyc T’nega

     Στατιστικά και ψυχολογία: βλέπω εγώ να μη χτυπάει κανείς (επειδή έχουν κάρτα ή κάτι αντίστοιχο), σκέφτομαι όλοι τζάμπα κυκλοφορούν -> είμαστε μπανανία -> μην είμαι εγώ ο χαζός που χτυπάει.

     Επίσης, σας προστατευει από πρόστιμο αν η κάρτα λήξει και το ξεχάσετε.

     • Jim Gaming

      Ενδιαφέρον αυτό με την ψυχολογία και συμφωνώ, αλλά και πάλι αποδεικνύει ότι η εταιρεία με χρησιμοποιεί ως πιόνι για να πετύχει άλλο σκοπό και όχι επειδή το σύστημα δεν λειτουργεί αλλιώς. Αν η κάρτα λήξει κατά την μετακίνηση, και να το έχω χτυπήσει, δεν με προστατεύει, σύμφωνα με σχετική απάντηση στην σχετική ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ. Ως υπενθύμιση για την ανανέωση της κάρτας, ναι, έχει μια λογική αλλά στην ετήσια κάρτα θέλει αρκετή αναμονή!

     • Nolyc T’nega

      Σας προστατεύει εννοώ αν έχει λήξει πριν μπειτε, θα το καταλάβετε και θα χτυπήσετε κάτι άλλο ή θα ξοδέψει από το χρηματικό υπόλοιπο ή στην τελική θα περπατήσετε.

      Αν είχε λήξει η κάρτα σας και δε χτυπούσατε από συνήθεια θα διακινδυνεύατε πρόστιμο.

      Αναφορικά με τη λειτουργία του συστήματος, το σύστημα υπάρχει για να συλλέγει κόμμιστρα. Το να χτυπήσετε εισητήριο είναι ο βασικός σκοπός του.

     • Jim Gaming

      Το κατάλαβα για την προστασία.

      Αλλά για την συλλογή κομίστρου π.χ. στην ετήσια κάρτα, δεν αρκεί που θα το έχω πληρώσει και που θα το επικύρωσω προς ενεργοποίηση την πρώτη μόνο φορά; Τι κερδίζει παραπάνω από πλευράς κομίστρου ο ΟΑΣΑ, εάν επί 365 ημέρες ξαναχτυπάω την κάρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ; Νομίζω πως τίποτα δεν κερδίζει παραπάνω.

    • Nikitas Iliopoulos

     Στο Λονδίνο δεν υπάρχει ζωνικό σύστημα στα λεωφορεία. Πρέπει να χτυπάς και στο λεωφορείο γιατί πολλοί με το πρόσχημα ότι έχουν – και καλά – απεριορίστων διαδρομών κάρτα δεν χτύπαγαν ποτέ εισιτήριο. Έτσι πλέον με αυτό το σύστημα πρέπει ΟΛΟΙ να χτυπάνε κάθε φορά την κάρτα ανεξάρτητα από το κόμιστρο που έχουν αποθηκευμένο. Επίσης οι κάρτες έχουν την δυνατότητα του daily cap. Αυτό σημαίνει ότι η κάρτα έχει ένα ημερήσιο όριο για το ποσό που θα χρεώσει τον κάτοχο της. Σε εμάς είναι 4.5 ευρώ (εάν θυμάμαι καλά), οπότε εάν φτάσεις τα 4.5 ευρώ μια μέρα το σύστημα δεν σε ξανά χρεώνει. Όποτε πρέπει να επικυρώνεις κάθε φορά για να το γνωρίζει το σύστημα.(Το daily cap έχει αναφερθεί από τον ΟΑΣΑ, απλά το λέω με επιφύλαξη καθώς δεν το έχω δοκιμάσει) Σύμφωνα με τα παραπάνω και όσοι έχουν απεριόριστες για ομοιομορφία στο σύστημα πρέπει να επικυρώνουν τη κάρτα κάθε φορά. Δεν γίνεται να επικυρώνεις τις μισές με έναν τρόπο και τις υπόλοιπες με άλλο.

 • Skroutz

  Μόλις μίλησα με τραινοσέ και μου είπαν ότι ούτε η ath.ena card ούτε το ηλ. εισιτήριο ισχύει για τον προαστιακό. Οι άνθρωποι είναι παλαβοί…

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Ισχύει, απλά μπορεί να μην έχουν τοποθετηθεί πύλες ακόμα.

 • Sakis Seltsikas

  Καλησπέρα,
  ο πατέρας μου με το παλαιό σύστημα λόγω ηλικίας αγόραζε εισιτήρια σε μειωμένη τιμή.
  Τώρα τι τον συμφέρει να αγοράσει κάρτα (προσωποποιημένη ή απρόσωπη) ή εισιτήριο;
  Το ζητούμενο είναι να μην λήγουν τα εισιτήρια που θα αγοράζει….

  • Nolyc T’nega

   Δε λήγουν. Το πρακτικότερο είναι τώρα που έχει ουρές να πάρει από κάποιο γκισέ (προς θεού, όχι αυτά που βγάζουν προσωποποιημένες με ουρές ωρών) ένα athena ticket 10+1 μειωμένο για €6 ως προσωρινή λύση. Προσοχή να μην το πετάξει μόνο.

   Όταν ηρεμήσουν τα πράγματα μπορεί να βγάλει προσωποποιημένη κάρτα ως μόνιμη.

   • Sakis Seltsikas

    Ευχαριστώ!

 • Δεν έχω δει κάτι για εξουσιοδότηση. Αν ρωτήσεις και μάθεις, μας ενημερώνεις κι εμάς.

 • steve veste

  Οι ανήλικοι μπορούν να εκδώσουν ATH.ENA.TICKET (10+1) μειωμένο από τα εκδοτήρια; Χρειάζεται ταυτότητα; Υπάρχει περιορισμός στις διαδρομές τους;

  • Μπορούν. Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση ως προς τον περιορισμό.

   • steve veste

    Εννοώ εάν πρέπει , εφόσον είναι μαθητές, η μετακίνηση με το μειωμένο να ισχύει μόνο από/προς το σχολείο και όχι πχ Σάββατοκύριακα

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Όχι φυσικά. Ποιος είπε κάτι τέτοιο; Ποτέ δεν υπήρχε τέτοιος περιορισμός.
     Μειωμένο εισιτήριο δικαιούνται όσοι είναι κάτω των 18 ετών, επειδή είναι ανήλικοι, όχι επειδή πάνε σχολείο.

     • Υπήρχε το «μαθητικό δελτίο» το οποίο παρείχε μειωμένο εισιτήριο σε μαθητές για να πηγαίνουν και να έρχονται από το σχολείο. Πλέον όσοι είναι από 7-18 δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο για όλες τις μετακινήσεις.

 • Thebestgreekmanever1

  Καλησπέρα θα θελα να ρωτήσω τα εξής.
  1. Mπορεί η επαναφόρτωση να γίνει μέσω ίντερνετ όπως και με την προσωποιημένη κάρτα ή όχι, και πώς.
  2. Αν το πακέτο των 5 διαδρομών λήγει την Πέμπτη και εγώ χρειάζομαι την Παρασκευή 2 εισιτήρια ΄τί κάνω; Αφού λέτε οτι πρέπει να εξαντηθούν όλα τα εισιτήρια για να γίνει η επαναφόρτωση, πώς θα μπω , χωρίς εισιτήριο την επόμενη μέρα; Και μετά όταν θα έχουν κλείσει και οι μπάρες , τί θα κάνω;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   1. Όχι. Η επαναφόρτιση μέσω internet, γίνεται μόνο σε προσωποποιημένες κάρτες.
   2. Το πακέτο των 5 διαδρομών δεν λήγει. Είναι ουσιαστικά, μια εικονική δεσμίδα 5 απλών εισιτηρίων των 90′. Είτε θα σας έχουν περισσέψει κάποια εισιτήρια την Παρασκευή είτε θα έχουν εξαντληθεί όλα, οπότε θα επαναφορτίσετε το ATH.ENA Ticket.

   • Thebestgreekmanever1

    Ναι αλλά αν την Πέμπτη το έχω εξαντλήσει αυτό , δηλαδή έχω κάνει και την τελευταία 5η διαδρομή , την παρασκευή πως θα μπορώ να μπω στα ΜΜΜ αφού θα είναι άδειο το εισιτήριο; Μέχρι να παω να κάνω την επαναφόρτιση θα κινούμαι έτσι με άδειο ;

    • saili

     Όχι δεν υπάρχει απόθεμα λεπτών.
     Δεν ξέρω αν μπορείς να προσθέσεις εισιτήρια σε υπάρχων Athina.Ticket, δηλαδή αν σου έχει μείνει 1 να προσθέσεις άλλα 5 και να γίνουν 6, έτσι ώστε να μην ξεμένει κανείς αν η πρώτη διαδρομή δεν είναι κοντά σε μηχάνημα. Αν το έχει κάνει κάποιος ας το πει.
     Η άλλη λύση είναι να έχεις δύο ξεχωριστά πολλαπλά εισιτήρια που να επαναφορτίζεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Ναι, κατάλαβα τι εννοείς. Ότι δεν θα έχεις εισιτήριο μέχρι το μηχάνημα. Άλλο είχα καταλάβει.
     Αυτό που μπορείς να κανείς είναι να βγάλεις 2 ATH.ENA Ticket με πενθήμερα φορτωμένα. Θα χρησιμοποιήσεις το ένα και όταν τελειώσει θα χτυπήσεις το άλλο. Όταν πας σε σταθμό με μηχάνημα, θα φορτίσεις το πρώτο κ.ο.κ.

 • Aporimenos

  Ιμαι προσφιγας απο Πακισταν. Θα ταξιδεβω δωρεαν;

 • ladnerg

  Ένα πρακτικό παράδειγμα για να το καταλάβουμε. Ενας έρχεται στην Αθήνα από Επαρχία αεροπορικώς την Κυριακή και θα μείνει στον Ταύρο. Τρεις-τέσσερις μέρες θα χρησιμοποιεί το μετρό πάνε-έλα και μετά επιστρέφει πάλι αεροπορικώς. Πόσα ATH.ENA TICKET. πρέπει να έχει;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Αν έρθει για τρεις ημέρες, τον συμφέρει να αγοράσει από το αεροδρόμιο, ένα ATH.ENA Ticket φορτισμένο με το τουριστικό εισιτήριο (22€), που περιλαμβάνει απεριόριστες διαδρομές για 3 ημέρες και μια διαδρομή από και μία προς το αεροδρόμιο.

   Το εισιτήριο το βγάζει μία φορά και το επικυρώνει κάθε φορά που εισέρχεται σε λεωφορείο, τραμ, τρόλεϊ, μετρό και κάθε φορά που εξέρχεται από το μετρό.

   • ladnerg

    Υποθέτω ότι στις τρεις μέρες μετράνε η μέρα μετάβασης και επιστροφής. Δηλ. 2+1 μέρες. Αν οι μέρες είναι 2+3 ;

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Παράδειγμα:
     Την επικυρώνεις στο αεροδρόμιο, στις 1/11 14:32. Θα ισχύει μέχρι τις 4/11 14:32. Μέσα σε αυτό το χρόνο, πρέπει να έχουν γίνει και οι 2 διαδρομές από και προς το αεροδρόμιο.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Αν βγάλεις προσωποποιημένη κάρτα με μειωμένο κόμιστρο, στο αυτόματο μηχάνημα σου τα βγάζει όλα με μειωμένη τιμή.
  Και όχι, οι προσωποποιημένες κάρτες δεν παίρνουν μόνο μηνιαία και πάνω. Μπορείτε να τις φορτίσετε και με από εισιτήριο των 0.60€, για παράδειγμα.

 • andy

  Γιατί δεν επαναφορτίζεται το Ticket για μειωμένο κόμιστρο?

  • Nikitas Iliopoulos

   Γιατί πρέπει να πιστοποιηθεί ο χρήστης για να έχει μειωμένο. Αυτά γίνεται είτε από το ταμείο είτε με την προσωποποιημένη κάρτα.

   • andy

    Να πιστοποιηθεί υπερήλικας?

    Αστείο δεν είναι?

    • andy

     Άρα, κάθε φορά που θα τελειώνουν τα 10+1 ο υπερήλικας απλά θα βγάζει ένα νέο Ticket

     • Αν βγάλει προσωποποιημένη κάρτα δεν θα χρειάζεται πιστοποίηση κάθε φορά.

     • andy

      Δεν χρειάζεσαι πιστοποίηση για να βγάλεις Ticket με 5 ή 10+1 μειωμένα

    • Nikitas Iliopoulos

     Γιατί είναι αστείο;; Ηλικιακά να πιστοποιηθεί. Εξάλλου το μειωμένο δεν είναι μόνο για τους υπερήλικες…

 • Stavros Raptis

  Γιατί να επαναφορτίσει κάποιος ένα Ticket (αφού τελειώσει) και να μην αγοράσει ένα καινούργιο;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Πρακτικά, δεν υπάρχει λόγος να επαναφορτίσεις ATH.ENA Ticket.
   Το μόνο που δεν ξέρω και δεν έχω ελέγξει είναι αν πας να επαναφορτίσεις ATH.ENA Ticket, αν σου βγάζει το απλό εισιτήριο. Αν δεν το βγάζει, δεν υπάρχει λόγος.

  • Nikitas Iliopoulos

   Ναι ισχύει αυτό που λέτε αλλά γιατί να χαλάμε τόσο χαρτί αφού μας δίνεται η δυνατότητα να το επαναφορτίζουμε???

 • Sophia Papakonstantinou

  Σχετικά με τα εισιτήρια 5 ή 10 διαδρομών ή 5 ημερών. Αν υποθέσουμε ότι δεν τα εξαντλήσω στον 1 μήνα / 30 μέρες, έχει σημασία; Υπάρχει ημερομηνία λήξης;

  Και δεύτερον, οι 5 μέρες είναι συνεχόμενες, από τη στιγμή της επικύρωσης;
  Ή μπορεί να είναι 5 μέρες διάσπαρτες; Σας ευχαριστώ.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Α) Όχι, δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης. Μπορείτε να τα έχετε αχρησιμοποίητα, για όσο καιρό θέλετε στο ATH.ENA Ticket ή στην ATH.ENA Card.

   Β) Το εισιτήριο των 5 ημερών ισχύει όπως και το αντίστοιχο χάρτινο εισιτήριο, δηλαδή για 120 ώρες από την πρώτη επικύρωση (π.χ από τις 12:03 στις 30/10 έως τις 12:03 στις 4/11)

   Υπενθύμιση: Το ATH.ENA Ticket, το επικυρώνετε κάθε φορά που θα εισέρχεστε και θα εξέρχεστε από έναν σταθμό και κάθε φορά που θα εισέρχεστε σε λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ.

   • Sophia Papakonstantinou

    Σας ευχαριστώ πολύ

 • Tanja Kambouridou

  αν εχω εισιτηριο 90 λεπτων κ το λεωφορειο κολλησει σε κινηση κ ληξει το εισιτηριο ενω βρισκομαι στπ οχημα τι γινεται. εχει συμβει πολλες φορες αυτο. πχ ετυχε να βρισκομαι στο 229 απο τις 19.15 κ στις 20.10 ημασταν ακομα στο υψος του ιδρυματος νιαρχου λογω ατυχηματος στην πανω παραλιακη κ πηγαινα δαφνη. αν ηθελα να χρησιμοππιησω κ αλλο μεσο γιατι να χρεωθω δευτερο εισιτηριο κ γιατι να πληρωσω προστιμο αφπυ δεν ηταν δικη μου υπαιτιοτητα?? ευχαριστω

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Για αυτό θα βάζετε στην κάρτα, πακέτο 5 ή 10 διαδρομών και όταν λήξει το πρώτο, θα επικυρώνετε το επόμενο. Έτσι γινόταν πάντα, απλά τώρα έχετε την δυνατότητα να έχετε πολλαπλά εισιτήρια στην κάρτα, ώστε να αποφύγετε τυχόν πρόστιμο.

 • Albena Ivancheva

  Opios exei palia esitiria ti kanei ?Ginete na ta dosoun sta ekdotiria kai na paroun apo ta kenouria,i pane ta lefta mas xamena.Apo telos oktomvrio den isxoun oso katalava.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο υπ. μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης, ανέφερε πως σε λίγο καιρό, θα μπορεί να γίνει ανταλλαγή παλιών με ηλεκτρονικών εισιτηρίων στα εκδοτήρια.

 • nik verden

  Δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο .
  Άλλη μια απόδειξη της προχειροδουλειάς που έγινε , καθώς άλλη μια δυνατότητα του επιβάτη-πελάτη σε σχέση με το παρελθόν χάνεται , ενώ κανονικά ένα νέο σύγχρονο εισιτήριο θα έπρεπε να προσθέτει αντί να αφαιρεί δυνατότητες

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Παλιά, δεν υπήρχε κόμιστρο 5 ή 10 διαδρομών στο ίδιο εισιτήριο.
   Άρα, δεν ισχύει αυτό που λέτε.

   • nik verden

    Εγώ προσωπικά χρησιμοποιούσα την mobile εφαρμογή tfa tickets με την οποία είχα αυτή την δυνατότητα.
    Τώρα με την οικογένεια μου θα πρέπει ο καθένας να περιμένει ξεχωριστά να φορτίσει την κάρτα του(όταν κάποτε στο μέλλον τολμήσουμε να προσπαθήσουμε να βγάλουμε λόγω ουράς ) ή να αγοράζω και να μοιράζω 4 εισιτήρια και να επικυρώνει ο καθένας ξεχωριστά

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Όσοι δεν είχαν την εφαρμογή, αυτό έκαναν, έβγαζαν 4 εισιτήρια και τα επικύρωναν ξεχωριστά.
     Οι ουρές δεν θα είναι για πάντα, σε 1-2 μήνες δεν θα υπάρχουν. Μέχρι τότε, μπορείτε να βγάζετε ολόκληρο ATH.ENA Ticket από τα μηχανήματα και εφόσον χρειάζεστε και μειωμένα, θα τα βγάζετε από τα εκδοτήρια.

 • Nikitas Iliopoulos

  Δεν καταλαβαίνω τι διαφορά έχει. Εάν είστε σε λεωφορείο με το χάρτινο εισιτήριο τι θα κάνατε;; Θα παίρνετε ένα καινούργιο από την τσέπη σας (με την προϋπόθεση ότι έχετε διαθέσιμα μαζί σας γιατί εάν δεν έχετε πάλι παράνομος θεωρείστε) κι θα το ακυρώνετε στο πορτοκαλί μηχάνημα. Έεεε το ίδιο θα κάνετε και τώρα. Με την προϋπόθεση ότι το ηλεκτρονικό σας εισιτηριο εχει ανενεργά εισιτήρια μεσα, θα πάτε και θα το επικυρώσετε ξανά στο καινούργιο μπλε μηχάνημα. Στο μετρό θα επικυρώνεται αυτόματα στην έξοδο (τουλάχιστον αυτό ακούγεται για το μετρό)

  • pajef

   Πιθανον να κανω λάθος, αλλα αν η τελευταια διαδρομη με χαρτινο ξεκινουσε πριν ληξει το 90λεπτο απο την αρχική του επικύρωση-ακύρωση, το νομιμο της επιβίβασης αποδεικνυοταν απο 2η επικύρωση κατα την τελευταια εισοδο (πανω στο ιδιο εισιτηριο). Αν ειναι ετσι τωρα, γιατι πρεπει να επικυρωθει 2ο εισιτηριο (και που ξερω εγω ποσο θα διαρκεσει ακριβως η διαδρομή και αν στο τελος θα κριθω νομιμος επιβατης ή οχι) ;;;;

   • Δημήτρης Σαρτζετάκης

    Η δεύτερη επικύρωση έχει καταργηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2014.

    Τώρα, πρέπει να επικυρωθεί 2ο εισιτήριο, γιατί αν μπει ελεγκτής, και δει πως το εισιτήριο που βρίσκεται μέσα στο ATH.ENA Ticket ή στην ATH.ENA Card έχει λήξει, θα σας επιβληθεί πρόστιμο.

    Στο μετρό και στον ηλεκτρικό, αν στο εισιτήριο ή στην κάρτα, έχετε ένα μονό εισιτήριο, και λήξει, οι πύλες δεν θα ανοίξουν. Αν όμως έχετε πακέτο 5 ή 10 διαδρομών, και έχει λήξει το πρώτο εισιτήριο, θα επικυρωθεί το επόμενο εισιτήριο του πακέτου, κατά την έξοδο.

    Ουσιαστικά, την ίδια διαδικασία κάνετε και στα λεωφορεία/τρόλεϊ/τραμ, απλά πρέπει να την κάνετε χειροκίνητα, δηλαδή, όταν λήξει το πρώτο εισιτήριο, να επικυρώσετε ξανά την κάρτα, για να ενεργοποιηθεί το επόμενο εισιτήριο του πακέτου.

   • Nikitas Iliopoulos

    Όχι δεν ισχύει αυτό που λέτε. Από αυτά που ξέρω εγώ δεν γινεται δεύτερη φορά επικύρωση στην είσοδο με το παλιο σύστημα. Πρέπει να χτυπήσετε καινούργιο, αλλιώς σας δίνουν πρόστιμο σε περίπτωση ελέγχου. Έτσι και τώρα θα κάνετε επικυρώση το ηλεκτρονικό άλλη μια φορά.

 • axinos

  Τα 5 εισιτήρια των 90 λεπτών για πόσο χρονικό διάστημα ισχύουν;

  • Nikitas Iliopoulos

   Δεν λήγουν ποτέ. Όσο έχετε την κάρτα βρίσκονται στη διάθεση σας.

 • Έχει γραφεί πολλές φορές ότι θα υπάρχει χώρος διέλευσης.

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Από όσα γνωρίζουμε, δεν γίνεται κάτι τέτοιο, καθώς αν ξαναχτυπησετε το εισιτήριο, ανάβει κόκκινο και γράφει, πως έχει, ήδη, γίνει η επικύρωση.

  Ωστόσο, υπήρξαν αναφορές πως στα λεωφορεία/τρόλεϊ/τραμ υπάρχει η συγκεκριμένη δυνατότητα, χωρίς όμως να γνωρίζουμε πώς επικυρώνονται 2 εισιτήρια.

  Όντας λιγότερο από 50% σίγουρος, δοκιμάστε σε ένα μπλε επικυρωτικό στα παραπάνω οχήματα, να πατήσετε το κουμπί που δείχνει 2 ανθρώπινες φιγούρες. Αν δουλέψει, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

 • Αναφέρεται παραπάνω. Σε κάθε επιβίβαση σε λεωφορείο και σε κάθε είσοδο και έξοδο από σταθμό του Μετρό.

 • Bill

  Αν έρθει ένας επισκέτπης στην Αθήνα ο οποίος δικαιούται μειωμένο εισιτήριο και εκείνη την ώρα τα εκδοτήρια είναι κλειστά, πως θα προμηθευτει το μειωμένο ATH.ENA TICKET όταν δεν υπάρχει επιλογή μειωμένου εισιτηρίου στα αυτόματα μηχανήματα;

  • Nikitas Iliopoulos

   Και εγώ στο Λονδίνο οταν πήγα παρόλο που είχα έκπτωση λόγω φοιτητικού πάσο σε όλα τα άλλα μέρη δεν μπορούσα να βγάλω μειωμένο στο μετρο. Τι να κάνουμε;; νομίζω για μια επιβίβαση μέχρι να ανοίξει την επόμενη μέρα το ταμείο δεν είναι τραγικό να πάρει το ολόκληρο. Επίσης εάν δεν είναι τουρίστας θα το κάνει για μια φορά μόνο γιατί μετά θα έχει την κάρτα και θα μπορεί να βγάζει οπότε και από όπου θέλει μειωμένο

   • Bill

    Το παραπάνω δεν αποτελεί σοβαρή απάντηση. Το ότι υπάρχει πρόβλημα στο Λονδίνο δεν αποτελεί δικαιολογία για να υπάρχει και στην Αθήνα. Ακόμα όμως και έτσι να ήταν, μέχρι νεοτέρας, δεν μπορεις να βγάλεις 1 εισιτηριο αλλα αναγκαστικά πρέπει να βγάλεις το λιγότερο 5, αρα δεν μιλάμε για 1 εισιτηριο. Επίσης δεν είναι όλα τα εκδοτήρια ανοιχτά σε όλους τους σταθμούς για να την επομενη μέρα. Πρέπει να βρεθεί λύση στο σενάριο και όχι να επιβαρύνεται ο πολίτης.

    • Nikitas Iliopoulos

     Από πρώτη Νοεμβρίου θα μπορείς να βγάλεις και ένα μεμονωμένο. Όχι αναγκαστικά 5. Εγώ σας λέω τι γίνεται σε αντίστοιχο συστήμα και μαλιστα στο Λονδίνο δεν σε αφήνει ούτε καν από τα ταμεία. Εγώ δεν έβγαλα ποτε μειωμένο στο Λονδίνο παρολο που ήμουν φοιτητής. Εκεί η προσωποποιημένη είναι η μόνη επιλογή. (Και προσωποποιημένη με ταχυδρομικούς κώδικες δικούς τους και αγγλικές διεύθυνσεις. Δλδ δεν σου δίνουν την δυνατότητα – μέχρι πέρσι τουλάχιστον που πήγα τελευταία φορά – να βγάλεις καν την προσωποποιημένη εάν δεν έχεις διεύθυνση μόνιμου κατοίκου. Κάτι που Εδώ γίνεται με διαβατήριο) Εδώ τουλάχιστον μπορείς να το βγάλεις και από τα ταμεία. Πάντως και να βγάζουν όλοι ανεξέλεγκτα μειωμένο έπρεπε κάποια στιγμή να σταματήσει. Για να βγάλεις μειωμένο σε όλες τις χώρες του κόσμου θέλει πιστοποίηση.

     • Bill

      Και καθε φορα που θα ξεμενεις απο εισιτήριο θα πρέπει να πληρώνεις ολόκληρο; Αυτα είναι ασόβαρα πραγματα…

     • Nikitas Iliopoulos

      Όχι εάν είναι ανοιχτά τα ταμεία θα βγάζεις κανονικά μειωμένο απλά για να γλυτώσεις όλο αυτό βγάζει την προσωποποιημένη μια φορά και μετά τη γεμίζεις από όπου και όποτε θες με μισά κόμιστρα.

 • Vasileios Sylaidis

  Πως ξεχωρίζει στο μηχάνημα επικύρωσης αν θέλω να ταξιδέψω στο αεροδρόνιο (10 ευρώ) ή απλή διαδρομή (1,4 ευρώ)? Εννοείται ότι θα έχω φορτίσει την κάρτα ή το εισητήριο με το αντίστοιχο ποσό.

 • Nicolas K

  Αν βγάλω Athena Ticket με μειωμένο κόμιστρο από το εκδοτήριο, θα μπορώ μετά να το επαναφορτίζω από τα αυτόματα μηχανήματα;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Επειδή το έχω δοκιμάσει, δεν είναι δυνατή η επαναφόρτισή του ATH.ENA Ticket με μειωμένο κόμιστρο από τα μηχανήματα, ακόμα και αν είχε εκδοθεί την πρώτη φορά με μειωμένο.

   Ο μόνος τρόπος είναι με προσωποποιημένη ATH.ENA Card.

   • Nicolas K

    Σε ευχαριστώ πολύ!

 • Lan100

  Αν επιτρεπεται να κανω μια προταση; Αν ειναι εφικτο καποιος αρμοδιος εδω να φτιαξει ενα διαγραμμα… Εννοω τα τρια ειδη καρτων 1. 2. 3. και μετα διακλαδωσεις με τις δυνατοτητες, τα εισιτηρια και ολα τα σχετικα. Πιο συνοπτικα ολα σε μια εικονα.

  • Θα είναι έτοιμο ως τη Δευτέρα το βράδυ.

 • Lan100

  Ειναι προβλημα οτι πρεπει να εχει αδειασει το Athena Ticket προτου το ξαναγεμισουμε.
  Δηλαδη, θα πρεπει η τελευταια διαδρομη του εισιτηριου να εχει ειτε αρχή
  ειτε τελος σε μετρο ή ηλεκρικο ώστε να την ξαναγεμισουμε επειδη αδειασε.
  Κατι τετοιο ομως, δεν εξυπηρετει.
  Αν εχει μείνει μόνο ενα εισιτηριο στο Athena Ticket και κανω τη διαδρομη μου, κανονικα, εντος του χρονου, η καρτα αδειαζει. Πώς θα την ξαναγεμισω εαν δεν ειμαι κοντα σε μετρο ή ηλεκτρικο; Πολλοι απο εμας δεν παιρνουμε αυτα τα μμμ τοσο συχνα, και μετακινουμαστε κυριως με τρολει ή λεωφορειο. Ειναι προβλημα.
  Θα επρεπε να μπορουμε να γεμισουμε την καρτα χωρις να εχει αδειασει προηγουμενως ωστε να μην ξεμεινουμε. Τωρα πχ, μπορουμε να παρουμε ενα εισιτηριο απο ενα περιπτερο εαν χρειαστει. Εκτος εαν ισχυει κατι αλλο και δεν το εχω εντοπισει.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Για αυτόν το λόγο, παίρνεις την προσωποποιημένη καρτα, την οποία την φορτίζεις και μέσω διαδικτύου.

   • Lan100

    Δηλαδη μπορω ας πουμε την προσωποποιημενη καρτα athena card να την φορτισω ταυτοχρονα και με μηνιαιο εισιτηριο και με πακετο πχ 5 διαδρομων;

    Παντως, ενας μεγαλυτερος σε ηλικια ανθρωπος που δεν μπορει να χρησιμοποιησει το ιντερνετ ή γενικα καποιος που δεν εχει σχεση με το ιντερνετ, θα πρεπει να φροντιζει να περναει απο μετρο ή ηλεκτρικο για να αγορασει εισιτηριο και ας μην ειναι στο δρομολογιο του. Ειναι προβλημα αυτο.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Νομίζω πως γίνεται, αλλά δεν υπάρχει λόγος να έχεις και μηνιαίο και πακέτο διαδρομών. Ένα από τα δύο θα βάλεις.

     Αν δεν θες να πηγαίνεις σε μηχάνημα συχνά, πας την πρώτη φορά και βάζεις χρηματική αξία 40€. Θα πάρει αρκετός καιρός μέχρι να τελειώσουν αυτά τα χρήματα. Και αν δεν χρησιμοποιείς συχνά τα ΜΜΜ, μπορεί να πάρει και πάνω από 3 μήνες. Μετά ξαναπάς. Δεν είναι και τόση ταλαιπωρία, να πηγαίνεις κάθε 3 μήνες.

     • Lan100

      Ειδα παντως οτι τοποθετουν αυτοματα μηχανηματα και σε διαφορα σημεια που ειναι στασεις λεωφορειων και τρολει (περα απο το μετρο/ηλεκτρικο/τραμ). Ελπιζω να διευρυνουν το δικτυο των μηχανηματων οσο περνα ο καιρος γιατι προς το παρον ειναι αρκετα περιοριοσμενο.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Μακάρι…

     • Nikitas Iliopoulos

      Εγώ έχω ακούσει και διαβάσει για 650 σημεία έκδοση και επαναφορτησης. Θα ξεκινήσουν και αυτά. Που έχεις δει εάν επιτρέπεται;;

     • Nikitas Iliopoulos

      Στη κάρτα μπορείς να φορτώσει δεύτερο κόμιστρο μόνο εάν έχεις ενεργοποιήσει το παλιό. Αλλιώς δεν σε αφήνει. Τουλάχιστον από αυτά που έχω δοκιμάσει εγώ…

 • Μαρουσα Πρεσση

  Ειμαι κατοχος προπληρωμενης ετησιας καρτας απεριοριστων διαδρομων με ισχυ μεχρι 28/2/2018. Ποια ειναι η διαδικασια που θα ακολουθηθει; θα εκδοσω νεα ηλεκτρονικη καρτα και θα φορτιστει (με ποιο τροπο;;;) για το υπολοιπο ποσο που εχω προπληρωσει για τους 4 υπολοιπομενους μηνες; δεν υπαρχει καμια ανακοινωση. Η απαντηση υπαλληλου σε εκδοτηριο ηταν οτι ακομα περμενουν τι θα αποφασισει ο υπουργός! Ποτε θα υπαρξει επίσημη ανακοινωση;

  • Ισχύει αυτό που είπε ο υπάλληλος. Η κάρτα θα ισχύει μέχρι να υπάρξει απόφαση για το τι θα γίνει.

 • dion

  Καλησπερα. το αποδεικτικο ΑΜΚΑ απο που μπορουμε να το παρουμε για την εκδοση της καρτας; απο τα ΚΕΠ η και απο την σελιδα του ΑΜΚΑ στο ιντερνετ;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Από οπουδήποτε, αρκεί να είναι επίσημο έγγραφο. Ορισμένα εκδοτήρια δέχονται και βιβλιάρια υγείας.
   Ωστόσο, αν συμπληρώσετε το έντυπο προσωποποίησης και εκτυπώσετε το QR code από το athenacard .gr δεν χρειάζεται αποδεικτικό ΑΜΚΑ.

 • VERGOS STELIOS

  Ένας επιβάτης με επαρκώς φορτισμένο εισιτήριο, αν πχ στην τελευταία του διαδρομή (εντός του 90λεπτου) έχει μόλις 5-10 λεπτά υπόλοιπο χρόνου, που δεν επαρκεί για την τελευταία διαδρομή του, πως θα επικυρώσει το εισιτήριό του; Δεδομένου ότι αν είχε χάρτινο , απλά θα επικύρωνε ένα άλλο εισιτήριο, ενώ με το ηλεκτρονικό η επικύρωση απο το μηχάνημα , θα θεωρηθεί εντός του 90λεπτου με αποτέλεσμα αυτός να είναι ”παράνομος” λίγα λεπτά μετά.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Αν στο ATH.ENA Ticket υπάρχει πακέτο διαδρομών (π.χ. 10+1 δώρο) κατά την έξοδο από πύλες θα επικυρωθεί αυτόματα το επόμενο εισιτήριο του πακέτου. Στα λεωφορεία/τρόλεϊ τραμ, ο επιβάτης οφείλει να επικυρώσει ξανά το ATH.ENA Ticket, μόλις τελειώσει το πρώτο εισιτήριο, για να χρησιμοποιηθεί το επόμενο εισιτήριο του πακέτου (όπως γινόταν με τα χάρτινα).

   Αν τώρα, υπάρχει μόνο ένα εισιτήριο στο ATH.ENA Ticket, σε περίπτωση ελέγχου στα Λεωφορεία/τρόλεϊ/τραμ, θα επιβληθεί πρόστιμο.
   Σε μετρό/ηλεκτρικό έχουν ακουστεί 2 περιπτώσεις μέχρι τώρα:
   Α. Οι πύλες δεν θα ανοίξουν (τώρα που οι πύλες είναι ανοικτές, απλά θα ανάψει κόκκινο στο επικυρωτικό) και ο επιβάτης θα χρησιμοποιήσει το κομβίο κλήσης του υπεύθ. σταθμού για να του ανοίξει.
   Β. Οι πύλες θα ανοίξουν κανονικά, γιατί θα δουν πως όταν μπήκε ο επιβάτης, ήταν ακόμα εντός χρόνου.

   • VERGOS STELIOS

    Σας ευχαριστώ!

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Εγώ, που παίρνω μειωμένο και έχω προσωποποιημένη κάρτα, μου βγάζει το μηχάνημα όλες τις επιλογές σε μειωμένο, δηλαδή το απλό εισιτήριο μου το βγάζει 0.60€.
  Καλύτερα να πάτε σε κάποιον κεντρικό σταθμό, π.χ. στο Σύνταγμα και να ρωτήσετε αν σας έχουν βάλει το προφίλ έκπτωσης επειδή είστε άνω των 65.

 • Σωστά.

 • Marios

  Να κάνω μια ερώτηση. Πότε θα γίνει ηλεκτρονικό το μειωμένο εισιτήριο αξίας 0,60 ευρώ? δηλαδή να μπορώ να το φορτίζω στο Athena Ticket.

  • Αν είστε δικαιούχος μειωμένου κομίστρου χρειάζεστε προσωποποιημένη ATH.ENA CARD.

 • Nikos

  Να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Έστω ότι εγώ που δεν χρησιμοποιω ΜΜΜ χρειαστεί μια μέρα να πάω από το Σύνταγμα στην Αγ. Παρασκευή. Εγώ δεν έχω κάρτα και ούτε θέλω να βγάλω καθώς μια φορά τον μήνα τυχαίνει να χρησιμοποιώ κατά μέσο όρο τα ΜΜΜ. Θα μπορώ να αγοράσω το εισητήριο των 90 λεπτών με 1,40 ή θα πρέπει υποχρεωτικά το εισητήριο των 24 ωρών; Διορθώστε με εαν κάνω λάθος αλλά το κλασσικό εισητήριο των 90 λεπτών παύει να πωλείται και συνεπώς αναγκάζεσαι να αγοράσεις άλλου τύπου εισητήριο που σημαίνει και πιο ακριβό!

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Το απλό εισιτήριο δεν παύει να πωλείται απλά αυτή τη στιγμή δεν βγαίνει σε ηλεκτρονικό καθώς υπάρχει το χάρτινο.

   Ο Διευθ. Σύμβουλος του ΟΑΣΑ ανέφερε σε συνέντευξη, πως όταν απενεργοποιηθούν τα μηχανήματα χάρτινων εισιτηρίων, θα προστεθεί το απλό εισιτήριο στα μηχανήματα ηλεκτρονικού.

   Επιπλέον, σήμερα ο υπουργός μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, ζήτησε να ξεκινήσει εντός ολίγων ημερών η διάθεση του συγκεκριμένου κομίστρου (1.40€)

 • Έχω διαβάσει τα πάντα, αλλά μάλλον μου ξέφυγε οπότε ρωτάω εδώ:
  Αφού πρέπει μέχρι τέλος του μήνα να έχουμε όλοι ηλεκτρονικό εισιτήριο, όσοι έχουμε χάρτινη παλιά κάρτα με κουπόνια πληρωμένα ως και το τέλος του χρόνου, μπορούμε να το μετατρέψουμε και ταυτόχρονα να ανανεώσουμε για την επόμενη χρονιά με μία επίσκεψη (στα γραφεία του ΟΑΣΑ στη Μετσόβου);

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Λογικά, μέχρι το τέλος του μήνα, θα υπάρξει διαδικασία αντικατάστασης, όπου θα μεταφέρεται το υπόλοιπο από την χάρτινη στην ηλεκτρονική.

   Όταν θα λήξει το υπόλοιπο αυτό, μπορείς να ανανεώσεις την κάρτα με όλους τους τύπους μεγάλης χρονικής διάρκειας (από 30 έως και 365 ημερών) από τα αυτόματα μηχανήματα.

   • Υπάρχει πρόβλεψη για 6 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα για την έκδοση των 365 ημερών όπως μέχρι πέρσι;

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Αυτό δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί από τον ΟΑΣΑ.

 • Στο προσωποποιημένο ATH.ENA ticket μπορούμε να έχουμε πάνω από ένα τύπο κομίστρου ταυτόχρονα;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Έχω την εντύπωση πως γίνεται. Γιατί αν έχεις μειωμένο κόμιστρο, μηνιαία και θες να πας αεροδρόμιο δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

  • Nikitas Iliopoulos

   Μόνο εάν έχεις ενεργοποιήσει το πρώτο. Τουλάχιστον εμένα έτσι λειτουργεί την τελευταία φορά που το τσεκαρα. Εάν έχεις ένα κόμιστρο που είναι ανενεργό και πας να βάλεις αλλο ένα δεν σε αφήνει αλλά εάν το ενεργοποιήσεις σε αφήνει

 • Χρυσούλα Μπανανοπούλου

  Καλησπέρα σας. Χρησιμοποιώ τα μαζικά μέσα συγκοινωνίας 2-3 φορές τον μήνα. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο για πόσο καιρό έχει ισχύ? Για 1-2-3…. μήνες ή έως ότου αδειάσει? Ευχαριστώ.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Για όση διάρκεια έχει το κόμιστρο με το οποίο το φορτίσετε.
   Παράδειγμα:
   Αν το φορτίσετε με το κόμιστρο 24 ωρών (4.5€) και το επικυρώσετε πρώτη φορά στις 16:00 σήμερα, για παράδειγμα, θα ισχύει μέχρι τις 16:00 αύριο

   Εσάς, σας συμφέρει να αγοράσετε από τα αυτόματα μηχανήματα, ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket) με το πακέτο των 5 εισιτηρίων των 90′ (5 διαδρομές) (5×1.40=7€).

   Θα το επικυρώσετε την πρώτη φορά και σε κάθε μέσο που θα χρησιμοποιήσετε (σε Μετρό/Ηλεκτρικό και στην είσοδο και στην έξοδο). Αν περάσουν 90′ και το επικυρώσετε, θα χρησιμοποιηθεί το 2ο από τα 5 εισιτήρια κ.ο.κ.

   • Χρυσούλα Μπανανοπούλου

    Ευχαριστώ πολύ!

   • Κώστας

    Καλημέρα σας,χρησιμοποιώ ΜΜΜ σπανίως και με μειωμένο εισιτήριο.Η κάρτα που θα προμηθευτώ θα είναι προσωποποιημένη έμαθα αλλά ξέρετε να μου πείτε θα έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως ή όταν τελειώσει το χρηματικό ποσό που θα έχω φορτώσει;Ευχαριστώ.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Όταν τελειώσει το κόμιστρο που θα την φορτίσετε (π.χ. απλά εισιτήρια των 0.60€) μπορείτε να την επαναφορτίσετε από τα αυτόματα μηχανήματα ή από τα εκδοτήρια.

     Ωστόσο, η καρτα έχει μια γενική ημερομηνία λήξης, 10 χρόνια από την στιγμή που θα την εκδώσετε. Όταν περάσουν αυτά τα 10 χρόνια, θα χρειαστεί να βγάλετε καινούργια.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Αν εννοείτε, για πόσο καιρό μπορεί ένα κόμιστρο να παραμείνει “αχτύπητο” στο ATH.ENA Ticket, δεν υπάρχει κάποια σχετική διευκρίνιση από τον ΟΑΣΑ, ωστόσο μπορείτε να ελέγξετε αν υπάρχει ακόμα κόμιστρο στο ATH.ENA Ticket, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας ένα αυτόματο μηχάνημα, όπου θα επιλέξετε “Πληροφορίες Κάρτας”.

 • Κωνστατίνος Τσέπας

  Ερώτηση : Στο ATH.ENA.TICKET έχω υπόλοιπο 1 εισιτήριο… άρα δεν μπορώ να φορτίσω αν δεν αδειάσει…. και κάνω διαδρομή κατά την διάρκεια της οποίας λήγει η προθεσμία των 90 λεπτών… Σε πιθανό έλεγχο θα υποστώ πρόστιμο;;; Κι αν ΝΑΙ γιατί, αφού η ευθύνη δεν είναι δική μο… Δεν μπορώ να φορτίσω αν δεν είναι άδειο το ATH.ENA.TICKET…!!!

  • Και σήμερα αν επιβάτης έχει εισιτήριο που έχει λήξει χρονικά σε περίπτωση ελέγχου εισιτηρίου επιβάλλεται πρόστιμο. Δεν αλλάζει κάτι πάνω σ’ αυτό.

 • Ramsay

  Εάν θέλω να βγάλω μονο ένα εισητηριο πχ ερχεται η μανα μου με τα κτελ κ θελει να βγαλει ενα εισητηριο για σταθμο ομονοια κ μετα δεν θελει αλλο…. υπάρχει δυνατοτητα η πρεπει να πληρωσει 4,5 για καρτα? πηρα στο τηλ κεντρο του οασα κ δεν ξερανε να μου απαντησουν !!!

  • Υπάρχει και το πακέτο 5 εισιτηρίων των 90 λεπτών. Τα εισιτήρια που περισέψουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Σύμφωνα με τον Διευθ. Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, με το που απενεργοποιηθούν τα παλιά μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, θα προστεθούν τα μονά εισιτήρια των 1.40€ και στα καινούργια.

   • Ramsay

    ευχαριστώ…. ειδα σημερα οτι λειτουργουν τα παλια μηχανηματα… ειχα την εντυπωση πως τα ειχαν απενεργοποιησει….

 • Γεώργιος Βογιατζής

  Τι γίνεται με την εφαρμογη TFA για κινητά…; μέχρι πότε ισχύει…διότι ακουσα ότι καταργείται…θα υπάρξει νέα εφαρμογή …;

 • Στα ακυρωτικά των λεωφορείων/τρόλλεϊ, μπορείς να επιλέξεις για πόσα άτομα θα αφαιρεθεί κόμιστρο. Όμως για τις γραμμές 1, 2 & 3 δεν ξέρω αν θα μπορεί να γίνει αυτό, αφού όταν κλείσουν οι μπάρες, λογικά θα μπορεί να περνάει μόνο ένα άτομο την φορά. https://uploads.disquscdn.com/images/a3fb66032c9bf1e8c7c749c79bf5eca60d39beb8abb265f4f8cf1507ac9e640b.jpg

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Μια ερώτηση, αυτό που φαίνεται στην εικόνα, πώς λειτουργεί; Με εισιτήριο πολλαπλών διαδρομών; Και το μενού πώς εμφανίζεται; Με το κουμπί που δείχνει 2 ανθρωπάκια από κάτω;

   • Δεν έχω ιδέα καθώς δεν έχω εισιτήριο πολλαπλών διαδρομών. Τράβηξα την φωτογραφία από μηχάνημα που δυσλειτουργούσε. Ελπίζω να ενημερώσει ο οργανισμός για τον τρόπο λειτουργίας.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Εντάξει, ευχαριστώ

 • saili

  Ειμαι ο μονος που διαβαζοντας το site athenacard βγαζω το συμπερασμα οτι ολοι που χτυπανε μειωμενο (πχ συνταξιουχοι) πρεπει να βγαλουν την προσωποιημενη καρτα; Οτι δηλαδη το athinaticket δεν θα βαλει ποτε μειωμενο σαν επιλογη..

 • Η δική μας πληροφόρηση είναι πως δεν είναι απαραίτητο (εκτός αν πρόκειται για κλειστές πύλες στο Μετρό – όταν κλείσουν) Δεν έχουμε δει κάτι γραπτό όμως σχετικά με αυτό.

 • JF

  Πονοκέφαλος. Απογοήτευση για όσουν χρησιμοποιούσαν το mobile app μέχρι τώρα..

  Επίσης, τα σχόλια 7 χρονων σε αυτό το άρθρο προκαλούν μπέρδεμα… 😕

  • Τα νέα σχόλια θα εμφανίζονται πλέον πάνω – πάνω.

 • Electra Maragoudaki

  Μπορείτε να με ενημερώσετε που θα απευθυνθούν οι άνεργοι για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου ?

  • Προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφόρηση.

 • ELENA GIOTIS

  Καλημέρα σας,
  θα ήθελα να μάθω το εξής για το

  ATH.ENA TICKET : Αν σε μια διαδρομή χρησιμοποιήσω μετρό και λεωφορείο θα πρέπει να επικυρώσω το νέο εισητήριο σε ακυρωτικό του μετρό και του λεωφορείου (εφόσον η ισχύς του εισητηρίου είναι για 90′) ? Αυτό σημαίνει ότι από το ενιαίο χάρυινο εισητήριο θα μου αφαιρεθούν μόνον 1,40 ευρώ ή 2,80 ευρώ ?
  Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Στο ηλεκτρονικο εισιτήριο δεν βάζετε μετρητά, αλλά εικονικά εισιτήρια. Αυτό σημαίνει πως όσες φορές και να επικύρωσετε το εισιτήριο κατα τη διαρκεία των 90’ θα συνεχίσει το σύστημα να δείχνει επιτυχημένη επικύρωση.

   Και ναι. Το επικυρώνεται κάθε φορά.

  • Όχι δεν θα υπάρξει επιπλέον χρέωση αν το εισιτήριο επικυρωθεί δεύτερη φορά μέσα στα πρώτα 90 λεπτά.

 • andreas

  Καλημέρα.Τα ‘έξυπνα” συστήματα, δηλαδή η χρέωση π.χ. με βάση την απόσταση ή τον χρόνο διαδρομής πότε θα ισχύσουν και πώς θα διαμορφωθούν;

  Και μια πρακτική ερώτηση: Στο μέλλον (όταν θα λειτουργήσουν οι μπάρες) θα είναι αδύνατο να διασχίσει κανείς υπογείως/διαγωνίως (π.χ. από την Πανεπιστημίου στην Πειραιώς) την Πλ. Ομονοίας;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Η αναλογική χρέωση θα ενεργοποιηθεί αφού κλείσουν οι μπάρες και λειτουργήσει για κάποιο καιρό το σύστημα.

   Ναι, θα είναι δυνατή η υπόγεια διάβαση στην Ομόνοια, διασχίζοντας τον σταθμό περιμετρικά των μηχανημάτων.

   • andreas

    Ευχαριστώ για την απάντηση. Για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος, έχω την εντύπωση ότι οι μπάρες φράζουν τη διαδρομή σε όλο της το πλάτος. Θα το ξανακοιτάξω πάντως,

   • andreas

    Τελικά το κοίταξα. Δεν είναι ακριβώς περιμετρικά, υπάρχει όμως ένας διάδρομος από την πλευρά της Γ΄ Σεπτεμβρίου (κάθετα έτσι κι αλλιώς γίνεται), έχετε δίκαιο.

 • Seth

  πως θα μπορει καποιος να βρει εισιτηριο για να παρει πχ ενα λεωφορείο, αν δεν βρίσκεται κοντά σε σταθμό μετρό ή σε αυτόματο μηχάνημα;

  • Nikitas Iliopoulos

   “Παράλληλα, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, εγκαθίστανται σταδιακά, με βάση τη ζήτηση, 600 συσκευές POS σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Από τα σημεία αυτά, θα διατίθενται έξυπνα εισιτήρια και θα επαναφορτίζονται και οι «έξυπνες» κάρτες με τα διαθέσιμα προϊόντα κομίστρου του ΟΑΣΑ.”

 • Γιώργος Σ.

  Στο χάρτινο ενιαίο εισιτήριο αναγράφεται η ώρα που επικυρώθηκε, έτσι ώστε να γνωρίζω πότε κοντεύει να περάσει το 90λεπτο και να φροντίσω να ακυρώσω δεύτερο εισιτήριο, εφόσον χρειαστεί.

  Στο ηλεκτρονικό τι γίνεται; Πρέπει να θυμάμαι την ώρα επικύρωσης και να κάνω το ίδιο πράγμα ή θα παρατείνεται η διάρκεια ισχύος μέχρι να κατέβω από το λεωφορείο/τρόλλει/τραμ ή να περάσω από την πύλη εξόδου σε μετρό/ηλεκτρικό/προαστιακό;

  Αναφέρομαι σε περίπτωση μετακίνησης που ξεκινά και ολοκληρώνεται σε διαφορετικά μέσα.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Όταν το χτυπάς στις μπάρες ή στα μηχανήματα των λεωφορείων/τρόλεϊ/τραμ, στις οθόνες αναγράφεται πόση ώρα μένει

   • Γιώργος Σ.

    Ευχαριστώ.

    Πράγματι, στο λεωφορείο μου εμφάνισε την ώρα που απομένει. Στις μπάρες του μετρό όμως (σε μετεπιβίβαση από τον προαστιακό), έλαβα το μήνυμα «Η συναλλαγή επιβίβασης έχει ήδη ολοκληρωθεί».

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Ναι, αλλά δεν θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στο μετρό, γιατί δεν γίνεται να ανοίξουν οι μπάρες.

  • manpet

   Το γνωρίζω αυτό, η εφαρμογή για κινητά θα επιτρέπει αγορά εισιτηρίων εφόσον έχεις αγοράσει εισιτήριο (το χαρτάκι), μάλλον με την χρήση του κωδικού του εισιτηρίου, καθώς και έλεγχο του χρόνου που απομένει σε ένα ενεργό εισιτήριο. Ακόμα και έτσι καλό θα είναι γιατί θα αποφεύγεις τις ουρές στα μηχανήματα, και θα μπορείς να αγοράσεις εισιτήρια από το σπίτι σου…

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Επιτέλους, κάποιος εξηγεί αναλυτικά πώς δουλεύει το σύστημα, γιατί η πλειοψηφία των χρηστών ΜΜΜ, δεν γνωρίζει τίποτα.
  Μια παρατήρηση: Θα έπρεπε, ίσως να τονίσετε πως επικυρώνουμε το ATH.ENA Ticket, τοποθετώντας το κοντά στο ειδικό σηματάκι και όχι στην οθόνη του μηχανήματος.

 • KYRIAKOS PAPAIOANNOU

  Μπορείτε να μου πείτε πόσο στοιχίζει το εισιτήριο του προαστιακού από το Αεροδρόμιο μέχρι Κόρινθο για άτομο ηλικίας άνω των 70 ετών (υπάρχει μετ’ επιστροφής;)

 • Athena Hekeriki

  Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω. Η τιμή εισητηρίου μετρό από το αεροδρόμιο μέχρι το Μοναστηράκι, πόσο κοστίζει; Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην τιμή προς και από το αεροδρόμιο;

  • Οι τιμές του Μετρό προς και από το αεροδρόμιο είναι αυτές που φαίνονται παραπάνω. Το απλό εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ.

 • Η γραμμή 307 δεν ξεκινάει από το αεροδρόμιο αλλά από το σταθμό του Κορωπίου.

 • Αγγελική

  Γεια σας!
  Μιας και δεν αναφέρετε όλες τις τιμές εισιτηρίων, θα θέλατε να μου πείτε πόσο κοστίζει το εισιτήριο από Αθήνα προς Αυλώνα;
  Ευχαριστώ

 • Giorgos Triantafyllou

  Διαβασα οτι δικαιουνται μειωμενου εισιτηριου και αυτοι που ειναι ηλικιας 65 & ανω.ειμαι γεννημενος τον Μαιο του 1951.Απο τον Μαιο & μετα θα μπορω να κανω χρηση του μειωμενου εφ οσον θα εχω κλεισει τα 65; Ευχαριστω.

 • Klara Loumani

  geia sas..eimai foithtria se idiwtiko iek..kai xtuphsa miso eishthrio…alla parola auto mou valan prostimo..eimai anergh kai eimai 18..den mporei na ginei kati gia auto?

 • Δικαιούνται ως την ηλικία των 25 ετών. Δες εδώ: Ποιοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο ή δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας https://www.athenstransport.com/2011/05/reduced-tickets/

 • dimitris

  Γεια σας η εκπτωση ισχυει για τους φοιτητες εξωτερικου?

 • βιλλ

  Καλημέρα, ξέρει κανείς πόσο στοιχίζει το εισιτήριο από Κόρινθο για αεροδρόμιο με προαστιακό; και αν έχει φοιτητικό πόσο στοιχίζει και αυτό;

 • MARIA

  kalhmera! eimai foithtria kai hthela na rwthsw an h ekptwsh pou mou analogei einai 25 h 50 tois ekato. sugkekrimena endiaferomai gia t dromologio aerodromio-kiato. eyxwristw poluu!

 • Νίκος

  Γνωρίζει κανείς αν απο 1/9 θα μπορούμε να χρησημοποιήσουμε τα παλια εισιτήρια (των 0,70 και 1,40 ευρώ); Και αν ναι με την παλια ή την καινούργια πολιτική σε σχέση με τον χρόνο ισχύος;

 • Νίκος

  Γνωρίζει κανείς αν απο 1/9 θα μπορούμε να χρησημοποιήσουμε τα παλια εισιτήρια (των 0,70 και 1,40 ευρώ); Και αν ναι με την παλια ή την καινούργια πολιτική σε σχέση με τον χρόνο ισχύος;

 • Μαριάννα

  Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει φοιτητικο εισητηριο για κτελ και ποαστιακο απο αθηνα προς κιατο και αν ναι ποσο κοστιζει. Ευχαριστω

 • Ρωμανός

  Καλησπερα σας , συγγνωμη αν εχει ερωτηθει παραπανω αλλα δεν το βρισκω καπου παραπανω ! Οι εργαζομενοι στο αεροδρομιο δικαιουνται καποια εκπτωση ; Σας ευχαριςτω εκ των προτερων.

  • Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο μπορούν να χρησιμοποιούν τις μηνιαίες και ετήσιες κάρτες για όλα τα Μέσα (45€ και 450€) για να μετακινούνται και από/προς το αεροδρόμιο. Επιβεβαίωσέ το στο σταθμό του αεροδρομίου.

 • Αλέξης

  Καλησπέρα σας.. αγόρασα πρόσφατα 1 εισητήριο για σαρωνίδα (1,60 ευρώ) αλλά δεν το έχω ανάγκη. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως ενιαίο εισητήριο για όλα τα μέσα (1,40 ευρώ) ? Αν όχι γιατί ? Ευχαριστώ…

 • kotas gr

  Παρακαλω ενημερωστε με απο Χαλκιδα γισΑεροδρομιο ποιος ειναιο πιο γρηγορος τροπος να παω ,ποιο το κοστος κ που βγαζω εισητηρισ για πρωινα δρομολογια κ τι ωρες ειναι.ευχαριστω

 • Paulina

  πρεπει να ακυρώνω εισιτήριο για 2 μονο στάσεις? καπου διάβασα πως για 2 στάσεις δεν χρειαζεται. αληθεύει?

 • Γιάννης

  Σημείωση από athenstransport: Το σχόλιο μεταφέρθηκε και απαντήθηκε στο https://www.athenstransport.com/about/info/#comment-6617

 • Γιώργος

  Καλημέρα! Έχω δύο εισιτήρια για Αθήνα-Θεσσαλονίκη για τις 30 Μαρτίου μεσημέρι. Επειδή μου έτυχε κάτι δεν τα χρειάζομαι και δεν μπορώ να τα ακυρώσω επειδή είναι της προσφοράς των 9€ το καθένα! Όποιος τα θέλει τα δίνω στην μισή τιμή!
  Επικοινωνία: ******@yahoo.gr

  [Σημείωση από athenstransport: Το email αφαιρέθηκε για ευνόητους λόγους.]

 • Χαρά

  Kαλησπερα…Θα ηθελα να ενημερωθω ποσο κοστιζει το μειωμενο εισητηριο απο Αιγαλεω εως Κορωπι….Κοστιζει κανονικα 0,70 ή επειδη ειναι μια σταση πριν το αεροδρομιο η τιμη ανεβαινει.Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση

  • Αναφέρεται ΉΔΗ παραπάνω ότι τα ενιαία εισιτήρια ισχύουν μέχρι και το Κορωπί.

 • Κατερίνα

  Καλημέρα! ισχύει ακόμη (23-2-2013)η ανταλλαγή 10 εισιτηρίων μετρό με ένα; Ευχαριστώ

 • Δημήτρης

  να ρωτήσω κάτι. Από το αεροδρόμιο μπορώ να πάρω εισιτήριο του μέτρο να μπω στον προαστιακό να κατέβω Πλακεντίας και να συνεχίσω με το μετρό αν τύχει και δεν προλάβω το μέτρο ή θα πληρώσω πρόστιμο επειδή δεν έχω του προαστιακού? η τιμή είναι η ίδια.

 • Μαρια

  Το σχόλιο μεταφέρθηκε και απαντήθηκε εδώ: https://www.athenstransport.com/2011/05/23/reduced-tickets/#comment-1198

 • ag.sotiriou

  Το σχόλιο μεταφέρθηκε και απαντήθηκε εδώ: https://athenstransport.com/2012/07/10/proastiakos-9/#comment-2254

 • Νικος

  Καλημερα! Να ρωτησω, τις προαλλες ειχα ρωτησει σε ενα κισε εκδοσης καρτων αν εχει ξεκινησει το μετρο για την εκπτωση σε αγορα δεσμιδας 10 εισητηριων και μου ειπαν ναι αλλα σε συγκεκριμενα σημεια. Μηπως ξερετε που μπορω να βρω αυτα τα σημεια, γιατι στα επισημα site δε βρισκω κατι ή καπου αλλου. Ευχαριστω προκαταβολικα!

  • Όχι αυτό δεν ισχύει. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη τίποτα.

 • Miranda

  Χαίρετε,
  Θα ήθελα να μάθω αν ισχύει η εξαγγελία επιστροφής ακυρωμένων εισιτηρίων. Δηλαδή ότι για κάθε 10 εισιτήρια που επιστρέφονται θα δίδεται ένα δωρεάν. Να συνεχίσω να τα φυλάω, και πού γίνεται η ανταλλαγή?

  Ευχαριστώ

 • μιχαλης

  Καλησπερα θελω να κανω μια ερωτηση εγω θελω να παω απο αεροδρομιο-κιατο με επιστροφη & βλεπω εδω εχει 22 ευρω
  Αλλα επειδη ειμαι & φητητης υπαρχει καμια εκπτωση η παραμενει το ιδιο
  & τελευταιο το εισιτιριο το κοβω απο αεροδρομιο η μεσα στο προαστιακο

  Ευχαριστω πολυ

 • XRISTOS

  Καλημερα σας! Παρακαλω να με ενημερωσετε αν γνωριζετε το λογο που δεν εχουν βγει ακομα οι προσφορες μεσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ για τα δρομολογια της ΤΡΕΝΟΣΕ προς Θεσσαλονικη για τον μηνα Νοεμβριο.
  Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

 • kostas

  τελικά ισχύει το φέρε 10 εισιτήρια και πάρε 1 πίσω στο μετρό?

 • γιαννησ αδαμοπουλος

  καλημερα, εισιτηρια intercity,παρακαλω απαντηστε μου σχετικα με τα εξης δυο :
  1) εχω καρτα ανεργου, δικαιουμαι μειωμενο εισιτηριο για το intercity?πρεπει να μεταβαινω συχνα Θεσ/νικη
  2)μου ειναι αδυνατο να καταφερω να αγορασω ηλεκτρονικα εισιτηριο για το intercity, παταω κουμπια και το menu δεν βοηθα, μπορειτε να με ενημερωσετε πως να το κανω?

 • Zeta

  Γεια σας! Μερικές γρηγορες ερωτησεις, για Πόρτο Ράφτη παίρνω ΚΤΕΛ (μπορώ να πάω αλλιώς? Αμα η παρέα ειναι γυρω στα 10 ατομα, πρέπει να κλέισω νωρίς εισιτήρια?(και απο που?) Που μπορώ να δω τις διαδρομές και τις ώρες των ΚΤΕΛ?

  • Καλησπέρα, πληροφορίες για δρομολόγια και εισιτήρια του ΚΤΕΛ Αττικής υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.ktelattikis.gr/ Υπάρχουν και τηλέφωνα επικοινωνίας για περαιτέρω πληροφορίες.

 • zoi

  kalhmera!yparxei ktel apo ton proastiako korithou gia loytraki?

 • Chris_P

  Μας λένε όποτε τους ρωτάμε ότι δεν έχει μπει μια υπογραφή στο Υπουργείο Παιδείας για να πάρουν την έγκριση.
  Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ σπουδάζω και είναι η δεύτερη χρονιά μου. Τον πρώτο χρόνο είχαμε πάρει κανονικά το πάσο.

 • Chris_P

  Γεια σας,
  Οι σπουδαστές Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ., δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο;
  (να σας ενημερώσω ότι από την σχολή ακόμη δεν μας έχουν δώσει φοιτητικό πάσο)

 • betvalet

  καλησπέρα. Υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με τη μηνιαία κάρτα των ανεργων? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 • Καλημέρα! Για το εβδομαδιαίο εισιτήριο δεν υπάρχει επιλογή μειωμένου;

  • Καλημέρα. Δεν διατίθενται μειωμένα ημερήσια και εβδομαδιαία εισιτήρια.

 • Καλησπέρα. Στην Ανάβυσσο Αττικής 5 χιλιόμετρα περίπου μετά την τελευταία στάση του Ε22 λεωφορείου της ΕΘΕΛ λειτουργεί η δημόσια σχολή τουριστικής εκπαίδευσης στην οποία φοιτούν 470 μαθητές και εργάζονται γύρω στους 70 υπαλλήλους. Δυστυχώς μέχρι στιγμής η εξυπηρέτηση των παραπάνω γίνεται μόνο με το ΚΤΕΛ το οποίο πλέον λόγω του υψηλού κόστους του εισιτηρίου 4,70ευρώ (η διαδρομή από ή και προς Αθήνα), έχει γίνει απαγορευτικό τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους μαθητές που η μεγαλύτερη πλειοψηφία τους είναι Αθηναίοι. Θα ήθελα λοιπόν να με ενημερώσετε για τις ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν ώστε να επεκταθεί η γραμμή της Σαρωνίδας μέχρι την Σχολή για να μπορέσει να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι και οι μαθητές.

  • Καλησπέρα, τα στοιχεία επικοινωνίας του ΟΑΣΑ είναι:
   Μετσόβου 15, Αθήνα 106 82
   Τηλ.: 210-82.00.999
   Φαξ: 210-82.12.219
   e-mail : oasa@oasa.gr

   Φαντάζομαι, μπορείτε να απευθυνθείτε και στα Υπουργεία Παιδείας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

 • MANOS MONTIS

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΣΗΤΕΙΡΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΞΗΛΟΚΑΣΤΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΑΣΤΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΩ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΩΡΕΣ ΑΘΗΝΑ-ΞΗΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΑΘΗΝΑ.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

 • natasa

  kalispera,tha ithela na rwthsw kati sxetika me ta eishthria twn 9 eurw tou ose.otan prwtobghke h prosfora katafera na kleisw ena tetoio eishthrio.pleon omws prospathw kai mataia,den mporw na katalavw pws ginetai.metakinoumai syxna me to treno kai bgazw foithtiko eishthrio kai otan paw na kleisw thesh pataw epanw sto eikonhdio pou grafei “9” alla tipota.exw prospathisei kai xwris na pathsw tipota apolytws,apla patwntas stis theseis kai tipota.kai exw prospathisei kai na kleisw kai gia ena mhna meta,h 3 ebdomades kai den vriskw pia theseis twn 9 eurw.giati?kanw egw kati lathos h apla den isxyoun pia?an kanw egw lathos parakalw ekshghste mou ti prepei na pataw.euxaristw.

  • Καλημέρα. Στις αρχές κάθε μήνα δίνεται ένας συγκεκριμένος αριθμός εισιτηρίων σε προσφορά. Τα εισιτήρια αυτά, όπως είναι λογικό, εξαντλούνται σε λίγες ημέρες.

 • Ralph Lasskin

  Eho mia erotisi gia tis minies kartes. Ishii mia minia karta apo tin proti tou minos mehri to telos tou minos?
  I apo tin imera agoras gia 30 imeres? Diladi apo 23 ianouariou mehri 23 februariou?

  Sas efharisto.

  Ralph Lasskin

  • Καλησπέρα, πληροφορίες για τις κάρτες υπάρχουν στη σελίδα https://athenstransport.com/cards/ όπου αναφέρεται ότι οι μηνιαίες κάρτες ισχύουν από την 1η κάθε μηνός.

 • Σπαρτακος

  Χρόνια σας πολλά…με υγεία πάνω απ’όλα για όλο τον κόσμο…θέλω να θέσω ένα προσωπικό μου ερώτημα…με τρένο από Αθήνα για Κόρινθο πόσο στοιχίζει το εισιτήριο με τον προαστιακό?μετά για πάω Τρίπολη αφού φθάσω Κόρινθο η απόσταση από τον σταθμό των τρένων έως τα ΚΤΕΛ Κορίνθου είναι απαγορευτική για να πάρω ταξί????ΥΓ.λάβετε υπόψιν σας πως θα ξεκινήσω από Θεσσαλονίκη…ακόμη πείτε μου αν από τον Σταθμό των τρένων του ΟΣΕ εκκινούν-αφικνούνται και τα δρομολόγια του Προαστιακού…

  • Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Η τιμή του εισιτηρίου από Αθήνα προς Κόρινθο είναι 9€. Παραπάνω υπάρχει σύνδεσμος με τις τιμές από και προς όλους τους προορισμούς του Προαστιακού.

   Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Αθήνας είναι ο Σταθμός Λαρίσης (αναγράφεται στα δρομολόγια ως ΑΘΗΝΑ). Από εκεί ξεκινούν όλα τα υπεραστικά δρομολόγια και διέρχονται και οι συρμοί του Προαστιακού.

   Το δρομολόγιο από Αθήνα προς Κόρινθο γίνεται με ανταπόκριση στο σταθμό των Λιοσίων. (Επιβιβάζεστε από Αθήνα στο τρένο που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Λιόσια και από εκεί ακολουθεί άλλος συρμός με κατεύθυνση Κόρινθο και Κιάτο).

   Τα δρομολόγια του Προαστιακού που ισχύουν αυτή τη στιγμή βρίσκονται εδώ: https://athenstransport.com/2011/11/26/proastiakos-4/

   Όσον αφορά την Κόρινθο βρήκα το τηλέφωνο του ΚΤΕΛ Κορινθίας σε αυτή τη σελίδα http://ktelbus.com/?module=default&pages_id=61&lang=el Λογικά θα γνωρίζουν να σας ενημερώσουν.

 • Αναστασία

  Ενώ διάβασα ότι η τιμή του φοιτητικού εισιτηρίου για το δρομολόγιο Πειραιάς-Κόρινθος είναι 4,5 ευρώ, οι υπάλληλοι και στους δύο σταθμούς μου ζήτησαν 7 ευρώ. Είναι δυνατόν να υπάρχει λάθος στον πίνακα με τις τιμές;

  • Η εκπτωτική πολιτική του Προαστιακού για προορισμούς εκτός του αστικού τμήματος έχει αλλάξει. Θα αφήσω το link προσθέτοντας μία σημείωση και θα το αλλάξω όταν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανεβάσει τις νέες τιμές στο site τους.

 • Καλησπέρα. Η σελίδα περιλαμβάνει σύνδεσμο προς πίνακες με τις τιμές για όλα τα εισιτήρια του Προαστιακού, ολόκληρα και μειωμένα (για φοιτητές).

 • θανασης

  καλησπερα θα ηθελα να μαθω ποσο οστιζει το φοιτητικο εισητηριο του προαστιακου απο αθηνα για κορινθο?
  ευχαριστω

 • Ιωάννης Ν

  Έχουμε καμία εξέλιξη στο θέμα των μειωμένων εισιτηρίων για τους δικαιούχους-άνεργους του ΟΑΕΔ; Ευχαριστώ.

  • Αν υπάρξει κάτι τέτοιο να είσαι σίγουρος ότι θα λάβει δημοσιότητα και έτσι δεν πρόκειται να ξεφύγει κι από μας 😉

 • Konstantinos Kappa

  Ανακοινώθηκε και μάλιστα βαρύγδουπα (όπως άλλωστε γίνονται όλα αυτά) ότι οι άνεργοι θα δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο κατά 50% και ότι αυτό θα ετίθετο σε ισχύ από τον Απρίλιο 2011. Τί έχει γίνει σχετικά με το θέμα αυτό; Παρακαλώ απαντήστε.
  Ευχαριστώ

  • Πράγματι ανακοινώθηκε η πρόθεση να συμπεριληφθούν και οι άνεργοι στους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου. Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και του Υπουργείου Εργασίας καθώς και να διευκρινιστεί αν το μέτρο θα απευθύνεται σε όλους τους άνεργους ή θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσουμε και από εδώ όταν υπάρξει κάποια εξέλιξη.