Το πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket είναι η πιο απλή μορφή ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Απευθύνεται κυρίως σε περιστασιακούς χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που επιθυμούν να αγοράσουν από ένα ενιαίο εισιτήριο μέχρι και ένα εισιτήριο 5 ημερών.

Όσοι επιθυμούν εισιτήρια μεγαλύτερης διάρκειας (από ένα μήνα μέχρι και ένα έτος), είναι δικαιούχοι εισιτηρίων μειωμένης αξίας ή απλά θέλουν να εκμεταλλευτούν όλα τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση μίας κάρτας Ath.ena Card.

Σε αυτή τη σελίδα, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις των επιβατών για το πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket που έχει πάρει τη θέση των παλιών χάρτινων εισιτηρίων.

 Τελευταία ενημέρωση: 30 Μαΐου 2020

Για να μάθετε ποιος τύπος ηλεκτρονικού εισιτηρίου ταιριάζει σε εσάς και να δείτε τις βασικές πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο:  Οδηγός επιβίωσης για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας


 

1.  Τι είναι το Ath.ena Ticket;

Το Ath.ena Ticket είναι ο απλούστερος τύπος ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τις συγκοινωνίες της Αθήνας. Είναι κατασκευασμένο από χαρτί, με μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα συνηθισμένο εισιτήριο, αλλά περιλαμβάνει και μία ετικέτα RFID ώστε οι συναλλαγές (έκδοση-επικύρωση) να γίνονται ασύρματα.

Το Ath.ena Ticket δεν είναι ένα εισιτήριο μίας χρήσης. Μπορεί να «επαναφορτιστεί» ξανά και ξανά με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα προϊόντα κομίστρου μέσω των εκδοτηρίων ή των αυτόματων μηχανημάτων και να χρησιμοποιείται για μετακινήσεις μέχρις ότου να φθαρεί.


2.  Ποιοι τύποι εισιτηρίων είναι διαθέσιμοι;

Χρήσιμο: Οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου χρειάζεται να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card. Εναλλακτικά, μπορούν να αγοράσουν οποιοδήποτε εισιτήριο μειωμένης τιμής από εκδοτήριο του Προαστιακού (TRAIN TICKET – ισχύει και στα μέσα του ΟΑΣΑ), χωρίς δικαιολογητικά.

Το Ath.ena Ticket αυτή τη στιγμή μπορεί να φορτιστεί με εισιτήρια διάρκειας έως και 5 ημερών:

Σημαντικό: Οι παρακάτω τιμές ισχύουν για αγορές εισιτηρίων από 1 Ιουνίου 2020 έως και 31 Οκτωβρίου 2020

 • Τα εισιτήρια 90 λεπτών, 24 ωρών και 5 ημερών ισχύουν για μετακινήσεις με: Λεωφορεία (πλην γραμμών Αεροδρομίου και Χ80), Τρόλεϊ, Μετρό (εκτός διαδρομών προς και από το Αεροδρόμιο), ΗΣΑΠ, Τραμ και Προαστιακό (μόνο στο αστικό τμήμα, δηλαδή εκτός Αεροδρομίου, σταθμών δυτικά της Μαγούλας και βόρεια του ΣΚΑ).
 • Το εισιτήριο 24 ωρών είναι το μόνο από τα παραπάνω που ισχύει και στη γραμμή Χ80.
 • Το εισιτήριο 90 λεπτών ισχύει για απεριόριστο αριθμό μετεπιβιβάσεων μέσα σε 90 λεπτά. Το εισιτήριο 5 ημερών ισχύει για 5×24 ώρες από τη στιγμή της ακύρωσης.

Σημαντικό: Οι παρακάτω τιμές ισχύουν για αγορές εισιτηρίων από 1 Ιουνίου 2020 έως και 31 Οκτωβρίου 2020

 • Το εισιτήριο για τις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου ισχύει για μία μόνο διαδρομή με τη λεωφορειακή γραμμή και για καμία επιπλέον μετεπιβίβαση, με κανένα άλλο μέσο. Εισιτήρια διατίθενται και από τους οδηγούς των λεωφορείων Express.
 • Tα εισιτήρια Μετρό για το Αεροδρόμιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης και ως ενιαία εισιτήρια για μετεπιβίβαση στα υπόλοιπα μέσα για 90 λεπτά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στον Προαστιακό για διαδρομές ως το Αεροδρόμιο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα λεωφορεία του Αεροδρομίου και στην γραμμή Χ80.
 • Το τουριστικό εισιτήριο 3 ημερών ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα (αστικό τμήμα), για μία μετακίνηση προς και μία από το αεροδρόμιο, καθώς και για τη λεωφορειακή γραμμή Χ80. Ισχύει για 3 πλήρη 24ωρα από την επικύρωσή του.

Για να χρησιμοποιήσετε εισιτήρια διάρκειας από 30 ημέρες και πάνω, πρέπει να προχωρήσετε σε έκδοση προσωποποιημένης Ath.ena Card.


3. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ Ath.ena Ticket και Ath.ena Card;

Πέρα από τα προϊόντα κομίστρου με τα οποία μπορούν να φορτιστούν (ερώτηση 2) υπάρχουν οι εξής διαφορές μεταξύ του πολλαπλού εισιτηρίου Ath.ena Ticket και των προσωποποιημένων και ανώνυμων Ath.ena Card:


4.  Από πού μπορώ να αγοράσω και να φορτίσω Ath.ena Ticket;

Αυτή τη στιγμή, η αγορά και επαναφόρτιση Ath.ena Ticket είναι δυνατή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων σταθμών Μετρό και ΗΣΑΠ, Τραμ, Λεωφορείων και Τρόλεϊ, εξωτερικά σημεία πώλησης (καταστήματα ψιλικών, περίπτερα, πρακτορεία ΟΠΑΠ κλπ) καθώς και από τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων που έχουν τοποθετηθεί:

 • Σε όλους τους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ και στις στάσεις του Τραμ
 • Στο ΚΤΕΛ Κηφισού (εντός)
 • Στο ΚΤΕΛ Λιοσίων (εκτός)
 • Στην αφετηρία των ΚΤΕΛ Αττικής (επί οδού Μαυρομματαίων, αριστερά εποπτείου ΚΤΕΛ)
 • Στην Κηφισιά (πλατεία Πλατάνου, στάση προς Αθήνα)
 • Στο Πέραμα (τέρμα λεωφορείων, πλησίον εκδοτηρίου)
 • Στους Αγίους Αναργύρους (πλατεία, πλησίον εκδοτηρίου)
 • Στην Κυψέλη (πλατεία, πλησίον εκδοτηρίου)
 • Στο Χαλάνδρι (Κολοκοτρώνη, τέρμα τρόλεϊ 18)
 • Στην Ευελπίδων (έναντι εισόδου, πλησίον εκδοτηρίου)
 • Στον Πειραιά (λιμάνι, έξω σπό Πύλες 3, 8, 12)
 • Στο Αεροδρόμιο
 • Στα Σπάτα (πλατεία Δημαρχείου)

(Η παραπάνω λίστα μας κοινοποιήθηκε από τον ΟΑΣΑ)

Χάρτης με όλα τα σημεία πώλησης και επαναφόρτισης εισιτηρίων Ath.ena Ticket:

Ωράριο λειτουργίας εκδοτηρίων:

(Ωράριο λειτουργίας από ΣΤΑΣΥ. Ορθό στις 30 Μαΐου 2020)


5.  Πώς μπορώ να αγοράσω ένα Ath.ena Ticket από αυτόματο μηχάνημα;

Η αγορά ενός πολλαπλού εισιτηρίου Ath.ena Ticket μέσω αυτόματου μηχανήματος είναι μία σχετικά απλή διαδικασία. Με τις οδηγίες του athenstransport.com, δεν θα έχετε καμία απορία.

Καταρχάς, να ένα από τα καινούρια μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων:

α) Από την παρακάτω αρχική οθόνη, πατήστε την ελληνική σημαία για να εμφανιστεί το μενού στα ελληνικά.

Tip: Τα αυτόματα μηχανήματα υποστηρίζουν ελληνικά, γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, αραβικά και ρώσικα.

β) Για έκδοση νέου Ath.ena Ticket, επιλέξτε την πρώτη επιλογή «Αγορά προϊόντος»

Tip: Για πλοήγηση στο προηγούμενο μενού ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να επιλέξετε «Πίσω» στο κάτω μέρος της οθόνης ενώ για ακύρωση της επιλογής «Ακύρωση»

γ) Επιλέξτε το εισιτήριο (ή πακέτο εισιτηρίων) με το οποίο θέλετε να φορτωθεί το Ath.ena Ticket. Οι επιλογές σε αυτή τη σελίδα είναι:

 • Εισιτήριο λεωφορείου Express Αεροδρομίου
 • Εισιτήριο Μετρό Αεροδρομίου
 • Ενιαία εισιτήρια

Αν επιλέξετε την τελευταία επιλογή «Ενιαίο», όπως η πλειοψηφία των επιβατών, θα μεταφερθείτε στην παρακάτω οθόνη όπου οι επιλογές σας είναι:

 • Εισιτήριο 24 ωρών
 • Εισιτήριο 5 ημερών
 • 5 διαδρομές (5 ενιαία εισιτήρια)
 • 10 διαδρομές (10 ενιαία εισιτήρια συν ένα δώρο)

δ) Στην επόμενη οθόνη, μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό των Ath.ena Ticket που θέλετε (π.χ. αν ταξιδεύετε μαζί με άλλο ένα άτομο μπορείτε να εκδώσετε 2 πατώντας + ή -)

Επίσης, επιλέγετε τον τρόπο πληρωμής πατώντας «Μετρητά»  ή πιστωτική κάρτα.

ε) Στη συνέχεια, καλείστε να τοποθετήσετε στο μηχάνημα το χρηματικό ποσό που αναλογεί στο προϊόν κομίστρου που επιλέξατε.

Στην οθόνη θα εμφανίζεται το συνολικό ποσό, το ποσό που έχετε ήδη εισάγει και το ποσό που απομένει.

Τα αυτόματα μηχανήματα αυτή τη στιγμή δέχονται χαρτονομίσματα και κέρματα ανάλογα της αξίας των εισιτηρίων που προμηθεύεται ο επιβάτης (δεκτό γίνεται το αμέσως ακριβότερο χαρτονόμισμα από τη συνολική αξία πληρωμής).

Η σχισμή για τα χαρτονομίσματα βρίσκεται πάνω δεξιά, ενώ η σχισμή για τα κέρματα βρίσκεται ακριβώς πάνω από την οθόνη και αριστερά.

Μετά από 10-15 δευτερόλεπτα μπορείτε να παραλάβετε το Ath.ena Ticket, τα ρέστα και την απόδειξη πληρωμής από το σημείο παραλαβής που βρίσκεται κάτω από την οθόνη.

Tip: Καθώς η οθόνη αφής δεν είναι ίδιας τεχνολογίας με αυτή ενός smartphone ή tablet θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή κατά την παραπάνω διαδικασία. Θα πρέπει να πατήσετε ακριβώς πάνω στην κάθε επιλογή και να ασκήσετε λίγη πίεση.


6.  Πώς μπορώ να επαναφορτίσω το Ath.ena Ticket;

Αφού χρησιμοποιήσετε το εισιτήριο ή τα εισιτήρια που βρίσκονται αποθηκευμένα μέσα στο Ath.ena Ticket δεν χρειάζεται να το πετάξετε. Μπορείτε να το επαναφορτίσετε με τα εισιτήρια της επιλογής σας και να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

! Απαραίτητη προϋπόθεση για να επαναφορτιστεί ένα Ath.ena Ticket είναι να έχουν χρησιμοποιηθεί-επικυρωθεί όλα τα εισιτήρια που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτό, το Ath.ena Ticket δηλαδή να είναι άδειο.

Αν θέλετε να έχετε τη δυνατότητα να φορτίσετε με κάποιο προϊόν κομίστρου ή/και χρηματικό ποσό πριν λήξει το πρώτο, ίσως σας εξυπηρετήσει καλύτερα μία ανώνυμη ή προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card.

Η επαναφόρτιση μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε εκδοτήριο εισιτηρίων ή σε οποιοδήποτε αυτόματο μηχάνημα ως εξής:

α) Αφού επιλέξετε την ελληνική σημαία, επιλέξτε την τρίτη επιλογή, «Επαναφόρτιση». 

β) Τοποθετήστε τo Ath.ena Ticket κάθετα στην ειδική υποδοχή επαναφόρτισης που βρίσκεται κάτω αριστερά από την οθόνη.

γ) Στη συνέχεια ακολουθήστε τη διαδικασία επιλογής εισιτηρίου και πληρωμής, όπως ακριβώς και κατά την έκδοση Ath.ena Ticket.


7.  Πώς μπορώ να δω ποια/πόσα εισιτήρια βρίσκονται αποθηκευμένα μέσα στο Ath.ena Ticket;

Αν θέλετε απλά να δείτε πόσα και ποια εισιτήρια βρίσκονται αποθηκευμένα στο Ath.ena Ticket καθώς και πότε αυτά λήγουν (σε περίπτωση που έχει ήδη γίνει επικύρωση) μπορείτε είτε να απευθυνθείτε σε ένα εκδοτήριο εισιτηρίων, είτε να το κάνετε μόνοι σας σε ένα αυτόματο μηχάνημα.

Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε την ελληνική σημαία και στη συνέχεια τη δεύτερη επιλογή “Πληροφορίες Κάρτας.”

Τοποθετήστε το Ath.ena Ticket στην κάθετα στην ειδική υποδοχή που βρίσκεται κάτω αριστερά από την οθόνη και άμεσα θα εμφανιστούν πληροφορίες για το εισιτήριό σας (ID Κάρτας, ημερομηνία έκδοσης, προϊόν κομίστρου που έχει φορτωθεί, ημερομηνία και ώρα λήξης).


8. Πώς γίνεται η επικύρωση ενός Ath.ena Ticket;

Για την επικύρωση του Ath.ena Ticket χρησιμοποιούνται τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα που πλέον βρίσκονται σε λειτουργία σε όλα τα μέσα. Η επικύρωση γίνεται πλησιάζοντας το Ath.ena Ticket σε απόσταση λίγων εκατοστών από το σημείο επαφής του ακυρωτικού μηχανήματος. Το Ath.ena Ticket δεν μπαίνει σε κάποια σχισμή όπως τα παλιά εισιτήρια και δεν σφραγίζεται κατά την επικύρωση.

Η έναρξη της ισχύος του προϊόντος κομίστρου που βρίσκεται αποθηκευμένο μέσα στο Ath.ena Ticket γίνεται με την πρώτη επικύρωση ανεξάρτητα από το πότε έγινε η αγορά.

Η «επικύρωση» γίνεται πλησιάζοντας την κάρτα λίγα εκατοστά μακριά από το «σημείο επαφής» των νέων «ακυρωτικών μηχανημάτων».

Σημειώνεται ότι μετά την επικύρωση ενός προϊόντος κομίστρου (π.χ. εισιτήριο 90 λεπτών) δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση όσες φορές και να περάσεις την κάρτα από το μηχάνημα αυτά τα 90 λεπτά.

Αποτυχημένη επικύρωση

Σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ: Τα νέα επικυρωτικά μηχανήματα έχουν μπλε χρώμα. Πλησιάζεις την κάρτα ή το εισιτήριο στην περιοχή κάτω από την οθόνη και βλέπεις αν η επικύρωση έχει γίνει επιτυχώς. Σε κάθε επιτυχή επικύρωση εμφανίζονται 4 πράσινες ενδείξεις LED, μήνυμα στην οθόνη ‘’Επιτυχής’’ και ακούγεται ηχητικό επιτυχούς επικύρωσης. Σε περίπτωση εσφαλμένης επικύρωσης εμφανίζονται 4 κόκκινες ενδείξεις LED, μήνυμα στην οθόνη ‘’Ανεπιτυχής’’ και ακούγεται ηχητικό ή φωνητικό μήνυμα ανεπιτυχούς επικύρωσης.

Όποιο τύπο κομίστρου και αν έχεις, απαιτείται επικύρωση κάθε φορά που μπαίνεις σε Λεωφορείο, Τρόλεϊ ή Τραμ (όχι όταν βγαίνεις).

Σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό: Η επικύρωση του εισιτηρίου γίνεται στις μπάρες που έχουν τοποθετηθεί εκεί όπου βρισκόταν τα παλιά επικυρωτικά μηχανήματα. Χρησιμοποιείς την οθόνη που βρίσκεται στα δεξιά σου όπως μπαίνεις στην μπάρα. Πλησιάζεις το εισιτήριο ή κάρτα και βλέπεις αν η επικύρωση έχει γίνει επιτυχώς. Σε κάθε επιτυχή επικύρωση εμφανίζονται 4 πράσινες ενδείξεις LED, μήνυμα στην οθόνη ‘’Επιτυχής/Successful’’ και ακούγεται ηχητικό επιτυχούς επικύρωσης. Σε περίπτωση εσφαλμένης επικύρωσης εμφανίζονται 4 κόκκινες ενδείξεις LED, μήνυμα στην οθόνη ‘’Ανεπιτυχής/Fail’’ και ακούγεται ηχητικό ή φωνητικό μήνυμα ανεπιτυχούς επικύρωσης.

Όποιο τύπο κομίστρου και να έχεις, απαιτείται επικύρωση κάθε φορά που περνάς από μπάρα, μπαίνοντας και βγαίνοντας από σταθμό Μετρό, ΗΣΑΠ ή Προαστιακού.

Πέρα από την επικύρωση, στην οθόνη εμφανίζεται ο υπολειπόμενος χρόνος (ή η υπολειπόμενη χρηματική αξία) μέχρι την λήξη ισχύος του κομίστρου.


9. Μπορώ με το ίδιο εισιτήριο να πληρώσω για δύο ή περισσότερους επιβάτες;

Στα μπλε μηχανήματα επικύρωσης που βρίσκονται μέσα σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ, οι χρήστες Ath.ena Ticket είναι δυνατό να πληρώσουν για παραπάνω από 1 επιβάτη με το ίδιο εισιτήριο, αρκεί βέβαια το Ath.ena Ticket να είναι φορτισμένο με πακέτο εισιτηρίων.

Πατήστε πρώτα το κουμπάκι με τα ανθρωπάκια και στη συνέχεια με επιλέξτε τον αριθμό των εισιτηρίων που θέλετε να επικυρωθούν με τα βέλη πάνω και κάτω. Αφού επιλέξετε το σωστό αριθμό, πατήστε το κουμπί ΟΚ και πλησιάστε το εισιτήριό σας στο σημείο επαφής.


10. Τι κάνω αν είμαι δικαιούχος μειωμένου κομίστρου;

Οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου χρειάζεται να προχωρήσουν σε έκδοση προσωποποιημένης κάρτας Ath.ena Card (αν δεν έχουν ήδη) την οποία μπορούν να φορτίσουν με οποιοδήποτε διαθέσιμο κόμιστρο μειωμένης τιμής.

Εναλλακτικά, στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Προαστιακού μπορούν να αγοράσουν οποιοδήποτε εισιτήριο μειωμένης τιμής, φορτισμένο σε εισιτήριο TRAIN TICKET (δεν απαιτείται κάποιο δικαιολογητικό) το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μετακινήσεις σε όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ.


11.  Τι κάνω αν είμαι δικαιούχος δωρεάν μετακίνησης;

Παιδιά από 6 ετών και κάτω μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ή κάρτας.

Οι άνεργοι και τα ΑΜΕΑ πρέπει υποχρεωτικά να εκδώσουν προσωποποιημένη Ath.ena Card. Αναλυτικές πληροφορίες:


12.  Τι γίνεται αν λήξει το προϊόν κομίστρου πριν ολοκληρώσω τη διαδρομή μου;

Είναι πολύ σημαντικό το προϊόν κομίστρου που έχει επικυρωθεί να μη λήξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ, αν το προϊόν κομίστρου (π.χ. εισιτήριο 90 λεπτών) λήξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής και στη συνέχεια γίνει έλεγχος εισιτηρίων, επιβάλλεται πρόστιμο στον κάτοχο της κάρτας.

Σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό αν το προϊόν κομίστρου έχει λήξει πριν από την έξοδο από ένα σταθμό, η μπάρα δεν θα ανοίξει για την έξοδο του επιβάτη. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ο επιβάτης θα πρέπει να πατήσει το κομβίο κλήσης του υπεύθυνου του σταθμού για να του ανοίξει και να εξέλθει.


13. Μέχρι πότε ισχύουν τα εισιτήρια που έχω αγοράσει;

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα προϊόντα κομίστρου με τα οποία έχετε φορτίσει το Ath.ena Ticket δεν έχουν κάποια ημερομηνία λήξης. Παραμένουν στην κάρτα μέχρι να χρησιμοποιηθούν.

Ωστόσο, έχει αναφερθεί επισήμως πως το κάθε Ath.ena Ticket έχει διάρκεια ζωής το 1 έτος ενώ η κάθε Ath.ena Card τα 10 έτη. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα έχει να κάνει περισσότερο με τη φθορά του εισιτηρίου και όχι με το κόμιστρο. Αν θέλετε ένα προϊόν με μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά μπορείτε να αγοράσετε μία ανώνυμη ή προσωποποιημένη Ath.ena Card. Εφόσον έχετε προσωποποιημένη Ath.ena Card το υπόλοιπο της κάρτας δεν χάνεται σε περίπτωση φθοράς/απώλειας/κλοπής της κάρτας.


14. Τι γίνεται σε περίπτωση ελέγχου εισιτηρίου;

Σε περίπτωση ελέγχου εισιτηρίου, ο κάτοχος του Ath.ena Ticket δείχνει το εισιτήριό του στον ελεγκτή ο οποίος είναι εφοδιασμένος με φορητή συσκευή ανάγνωσης που δείχνει αν το εισιτήριο περιέχει προϊόν κομίστρου το οποίο βρίσκεται σε ισχύ. Όσον αφορά τη διαδικασία επιβολής προστίμου, δείτε: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον έλεγχο εισιτηρίων και τα πρόστιμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


15. Μπορώ να αγοράσω Ath.ena Ticket με πιστωτική/χρεωστική κάρτα;

Η αγορά Ath.ena Ticket μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας είναι, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ διαθέσιμη σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα και τα ανοικτά εκδοτήρια του Μετρό.


16.  Το Ath.ena Ticket διασφαλίζει τα προσωπικά μου δεδομένα;

Η έκδοση και επαναφόρτιση Ath.ena Ticket, είτε από εκδοτήριο εισιτηρίων είτε από αυτόματο μηχάνημα, γίνεται ανώνυμα και δεν απαιτείται κανένα στοιχείο ταυτότητας (όπως και η έκδοση των παλιών εισιτηρίων). Επομένως δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων.


17.  Τι κάνω σε περίπτωση κλοπής και απώλειας του εισιτηρίου μου;

Καθώς το Ath.ena Ticket είναι ένα ανώνυμο εισιτήριο δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασής του σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας. Αν θέλετε να έχετε τη δυνατότητα αντικατάστασης σε περίπτωση απώλειας, χρειάζεστε μία προσωποποιημένη Ath.ena Card.


18. Μπορώ να αγοράζω εισιτήρια μέσω κινητού τηλεφώνου;

Αν έχετε κινητό τηλέφωνο Android με λειτουργία NFC μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Athena Card που επιτρέπει την αγορά και φόρτιση εισιτηρίων σε προσωποποιημένη Ath.ena Card.

Η εφαρμογή TfA Tickets που επέτρεπε την αγορά και χρήση εισιτηρίων μέσω κινητού τηλεφώνου σταμάτησε τη λειτουργία της, καθώς δεν ήταν συμβατή με το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αγορές εισιτηρίων μέσω της εφαρμογής ήταν δυνατές ως την 1 Οκτωβρίου 2017, ενώ η χρήση ήδη αγορασμένων εισιτηρίων ήταν δυνατή ως τις 31 Οκτωβρίου 2017.


19. Πώς βγάζω μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών;

Οι μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών αντικαταστάθηκαν από τις προσωποποιημένες ATH.ENA CARD. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες: Κάρτες ATH.ENA CARD


20. Πού μπορώ να βρω πληροφορίες για τα εισιτήρια του Προαστιακού και των τρένων;

Στο αστικό τμήμα του Προαστιακού της Αθήνας (πλην Αεροδρομίου, σταθμών δυτικά της Μαγούλας και βόρεια του ΣΚΑ) ισχύουν τα εισιτήρια του ΟΑΣΑ που είναι διαθέσιμα και μέσω του Ath.ena Ticket.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρά στην έκδοση και δικών της ηλεκτρονικών εισιτηρίων με την ένδειξη TRAIN TICKET τα οποία είναι συμβατά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ.

Για επιβάτες που θέλουν να μετακινηθούν από/προς σταθμούς εκτός του αστικού τμήματος του Προαστιακού ισχύουν διαφορετικά εισιτήρια και κάρτες που εκδίδονται σε όλους τους σταθμούς του Προαστιακού.

Για τις τιμές εισιτηρίων και καρτών του Προαστιακού στη γραμμή Πειραιάς – Χαλκίδα, δείτε εδώ. Για τις τιμές εισιτηρίων και καρτών του Προαστιακού στις υπόλοιπες γραμμές, δείτε εδώ. (Εκπτωτική πολιτική Προαστιακού)

Για τις τιμές εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα, δείτε εδώ.

Δείτε επίσης:

 1. Κάρτες Ath.ena Card
 2. Δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας
 3. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον έλεγχο εισιτηρίων και τα πρόστιμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
 4. Οδηγίες για απόκτηση Ακαδημαϊκής Ταυτότητας
 5. Πληροφορίες για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας

For information about Athens transport tickets and cards in English, please visit this link