Τελευταία ενημέρωση: 30 Απριλίου 2018

To Σύστημα Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας αποτελείται από μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, Προαστιακός) και μέσα οδικών μεταφορών (Αστικά Λεωφορεία, Τρόλεϊ). Η λειτουργία του Μετρό και του Τραμ γίνεται από τη δημόσια εταιρία ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., των Λεωφορείων και Τρόλεϊ από την Ο.ΣΥ.  και του Προαστιακού από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) εποπτεύει όλα τα παραπάνω μέσα, πλην του Προαστιακού.

 ΜΕΤΡΟ χάρτης ΔΙΚΤΥΟΥ_ΤΕΛΙΚΟΣ_29-5-2013

Μετρό

Το Μετρό της Αθήνας αποτελείται από 3 γραμμές συνολικού μήκους 72,3 χλμ. Συγκεκριμένα:

ΓΡΑΜΜΗ 1 (γνωστή και ως ΗΣΑΠ/Ηλεκτρικός): Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1869. Σήμερα εκτείνεται σε μήκος 25,6 χλμ. από την Κηφισιά ως τον Πειραιά. Εξυπηρετεί 24 σταθμούς. Συνδέεται με τη ΓΡΑΜΜΗ 2 στους σταθμούς Αττική και Ομόνοια, με τη ΓΡΑΜΜΗ 3 στο σταθμό Μοναστηράκι και με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο στους σταθμούς Νερατζιώτισσα και Πειραιάς.

ΓΡΑΜΜΗ 2: Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2000. Σήμερα εκτείνεται σε μήκος 17,5 χλμ. από την Ανθούπολη ως το Ελληνικό. Εξυπηρετεί 20 σταθμούς. Συνδέεται με τη ΓΡΑΜΜΗ 1 στους σταθμούς Αττική και Ομόνοια, με τη ΓΡΑΜΜΗ 3 στο σταθμό Σύνταγμα, και με τον Προαστιακό σιδηρόδρομο και τον ΟΣΕ στο σταθμό Λαρίσης.

ΓΡΑΜΜΗ 3: Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2000. Σήμερα εκτείνεται σε μήκος 16,4 χλμ (και επιπλέον 21,2 χλμ μεταξύ Δουκ. Πλακεντίας και Αεροδρόμιο). Εξυπηρετεί 17 σταθμούς και επιπλέον 4, τους οποίους μοιράζεται με τον Προαστιακό. Συνδέεται με τη ΓΡΑΜΜΗ 1 στο σταθμό Μοναστηράκι και με τη ΓΡΑΜΜΗ 2 στο σταθμό Σύνταγμα.

 • Όλοι οι σταθμοί του Μετρό της Αθήνας:
ΓΡΑΜΜΗ 1 (ΗΣΑΠ) ΓΡΑΜΜΗ 2  ΓΡΑΜΜΗ 3
ΚΗΦΙΣΙΑ
(χάρτης)
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ
(χάρτης)
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
(μετεπιβίβαση σε Προαστιακό, Αεροδρόμιο)
(χάρτης)
ΚΑΤ
(χάρτης)
Περιστέρι
(χάρτης)
 Κορωπί
(μετεπιβίβαση σε Προαστιακό)
(χάρτης)
Μαρούσι
(χάρτης)
Άγιος Αντώνιος
(χάρτης)

Παιανία – Κάντζα
(μετεπιβίβαση σε Προαστιακό)
(χάρτης)

Νερατζιώτισσα
(χάρτης)
Σεπόλια
(χάρτης)

Παλλήνη
(μετεπιβίβαση σε Προαστιακό)
(χάρτης)

Ειρήνη
(χάρτης)
ΑΤΤΙΚΗ
(ανταπόκριση με τη ΓΡΑΜΜΗ 1)
(χάρτης)

ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ
(μετεπιβίβαση σε Προαστιακό)
(χάρτης)

Ηράκλειο
(χάρτης)
ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ
(ανταπόκριση με ΟΣΕ/Προαστιακό)
(χάρτης)
Χαλάνδρι
(χάρτης)
Νέα Ιωνία
(χάρτης)
Μεταξουργείο
(χάρτης)
Αγία Παρασκευή
(χάρτης)
Πευκάκια
(χάρτης)
ΟΜΟΝΟΙΑ
(ανταπόκριση με τη ΓΡΑΜΜΗ 1)
(χάρτης)
Νομισματοκοπείο
(χάρτης)
Περισσός
(χάρτης)
Πανεπιστήμιο
(χάρτης)
Χολαργός
(χάρτης)
Άνω Πατήσια
(χάρτης)
ΣΥΝΤΑΓΜΑ
(ανταπόκριση με τη ΓΡΑΜΜΗ 3 και το ΤΡΑΜ)
(χάρτης)
Εθνική Άμυνα
(χάρτης)
Άγιος Ελευθέριος
(χάρτης)
Ακρόπολη
(χάρτης)
Κατεχάκη
(χάρτης)
Κάτω Πατήσια
(χάρτης)
Συγγρού – ΦΙΞ
(ανταπόκριση με το ΤΡΑΜ)
(χάρτης)
Πανόρμου
(χάρτης)
Άγιος Νικόλαος
(χάρτης)
Νέος Κόσμος
(ανταπόκριση με το ΤΡΑΜ)
(χάρτης)
Αμπελόκηποι
(χάρτης)

ΑΤΤΙΚΗ
(ανταπόκριση με τη ΓΡΑΜΜΗ 2)
(χάρτης)

Άγιος Ιωάννης
(χάρτης)
Μέγαρο Μουσικής
(χάρτης)
Βικτώρια
(χάρτης)
Δάφνη
(χάρτης)
Ευαγγελισμός
(χάρτης)

ΟΜΟΝΟΙΑ
(ανταπόκριση με τη ΓΡΑΜΜΗ 2)
(χάρτης)

Άγιος Δημήτριος
(χάρτης)

ΣΥΝΤΑΓΜΑ
(ανταπόκριση με τη ΓΡΑΜΜΗ 2 και το ΤΡΑΜ)
(χάρτης)

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
(ανταπόκριση με τη ΓΡΑΜΜΗ 3)
(χάρτης)

Ηλιούπολη
(χάρτης)

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
(ανταπόκριση με τη ΓΡΑΜΜΗ 1)
(χάρτης)

Θησείο
(χάρτης)
 Άλιμος
(χάρτης)
Κεραμεικός
(χάρτης)
Πετράλωνα
(χάρτης)
Αργυρούπολη
(χάρτης)
Ελαιώνας
(χάρτης)
Ταύρος
(χάρτης)
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
(χάρτης)
Αιγάλεω
(χάρτης)
Καλλιθέα
(χάρτης)
ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
(χάρτης)
Μοσχάτο
(χάρτης)

Φάληρο
(ανταπόκριση με το ΤΡΑΜ)
(χάρτης)

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
(ανταπόκριση με Προαστιακό, Λιμάνι Πειραιά)
(χάρτης)

 

 

Τραμ

Το σύγχρονο Τραμ της Αθήνας ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2004. Το δίκτυο του Τραμ διαθέτει 48 στάσεις ενώ πραγματοποιούνται 3 διαδρομές:

 • 3: ΣΕΦ – ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ  (“Θουκυδίδης”)
 • 4: ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΣΕΦ  (“Αριστοτέλης”)
 • 5: ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ  (“Πλάτωνας”)

Το τμήμα από Σύνταγμα έως Μουσών είναι κοινό για τις διαδρομές 4 & 5.  Ακολουθούν τα προγράμματα δρομολογίων ανά στάση. (Κατέβασμα αρχείων .xls).

 • Όλοι οι σταθμοί του Τραμ της Αθήνας:
Στάσεις τμήματος ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΜΟΥΣΩΝ  ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Ζάππειο, Λεωφ. Βουλιαγμένης, ΦΙΞ, Κασομούλη, Νέος Κόσμος, Μπακνανά, ΑιγαίουΑγίας Φωτεινής-Πλατεία, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αγία ΠαρασκευήΜήδειας-ΜύκαληςΕυαγγελική Σχολή, Αχιλλέως, Αμφιθέας, Παναγίτσα, Μουσών
Στάσεις τμήματος ΣΕΦ –ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΣΕΦ, Νέο Φάληρο, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Τζιτζιφιές, Δέλτα Φαλήρου, Αγία Σκέπη, Τροκαντερό, Πάρκο Φλοίσβου, ΦλοίσβοςΜπάτης, Εδέμ, Πικροδάφνη, Μαρίνα Αλίμου, Καλαμάκι, Ζέφυρος, Λουτρά Αλίμου, Ελληνικό, 1η Αγίου Κοσμά, 2η Αγίου Κοσμά, Άγιος ΑλέξανδροςΕλλήνων Ολυμπιονικών, Κέντρο Ιστιοπλοΐας, Πλατεία Βεργωτή, Παραλία Γλυφάδας, Παλαιό Δημαρχείο, Πλατεία Κατράκη, Αγγ. Μεταξά, Πλατεία ΕσπερίδωνΚολυμβητήριο, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

 

 

Προαστιακός Σιδηρόδρομος

Χάρτης του δικτύου του Προαστιακού Αθήνας. Πηγή: ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Χάρτης του δικτύου του Προαστιακού Αθήνας

 

Τα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηρόδρομου της Αθήνας, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2004, εκτελούνται στους άξονες Αεροδρόμιο – Κιάτο και Πειραιάς – Χαλκίδα.

Σήμερα, εκτελούνται 4 διαφορετικά δρομολόγια:

Κατά συνέπεια, το τμήμα από Άνω Λιόσια έως Δουκίσσης Πλακεντίας εξυπηρετείται από 2-3 δρομολόγια την ώρα ανά κατεύθυνση, ενώ το τμήμα από Δουκ. Πλακεντίας έως Αεροδρόμιο από 4-5 (αν υπολογίσουμε και τα 2 δρομολόγια του Μετρό).

Η μετεπιβίβαση για όσους θέλουν να μετακινηθούν από το τμήμα Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο και αντίστροφα γίνεται στο σταθμό Κάτω Αχαρναί (ή εναλλακτικά στο σταθμό Άνω Λιόσια).

Η μετακίνηση μεταξύ Κιάτου και Πάτρας γίνεται με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εξυπηρέτηση Αεροδρομίου: Από και προς το σιδηροδρομικό σταθμό Αεροδρομίου εκτελούνται 4 δρομολόγια ανά ώρα: 1 δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Πειραιάς – Αεροδρόμιο, 1 δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο και 2 δρομολόγια του Μετρό Αεροδρόμιο – Αγία Μαρίνα – Αεροδρόμιο (βλ. ενότητα Μετρό παραπάνω).

Μετακίνηση προς και από το κέντρο της Αθήνας μπορεί να γίνει με το δρομολόγιο του Μετρό προς Αγία Μαρίνα ή με το δρομολόγιο του Προαστιακού προς Πειραιά (αποβίβαση σε σταθμό Λαρίσης, ανταπόκριση με Μετρό). Εναλλακτικά με οποιοδήποτε δρομολόγιο του Προαστιακού ως το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας και από εκεί μετεπιβίβαση σε Μετρό προς Αγία Μαρίνα.

 

Λεωφορεία και Τρόλεϊ

300 περίπου γραμμές αστικών (μπλε) Λεωφορείων και Τρόλεϊ εξυπηρετούν την Αττική. Για να βρείτε πληροφορίες δρομολογίων, ωραρίων, χάρτες, καθώς και υπηρεσίες τηλεματικής (χρόνος μέχρι την άφιξη στη στάση κλπ.) μπορείτε να κάνετε αναζήτηση της γραμμής ή της στάσης που σας ενδιαφέρει στη διεύθυνση telematics.oasa.gr ή να κατεβάσετε στο τηλέφωνό σας την εφαρμογή της τηλεματικής.

Αν θέλετε να δείτε μία λίστα με όλες τις γραμμές Λεωφορείων και Τρόλεϊ της Αθήνας: Γραμμές Λεωφορείων και Τρόλεϊ της Αθήνας

Η συχνότητα δρομολογίων και το ωράριο όλων των γραμμών μεταβάλλεται ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας (καθημερινή – Σάββατο – Κυριακή) και την εποχή (χειμερινό – θερινό πρόγραμμα). Τις αργίες ισχύει το πρόγραμμα της Κυριακής.

Για τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ που κυκλοφορούν τις νυχτερινές ώρες, δείτε: Τα νυχτερινά Λεωφορεία της Αθήνας

 

Επιπλέον πληροφορίες

Πληροφορίες δρομολογίων

 

Πληροφορίες για εισιτήρια, κάρτες κλπ.

 

Πληροφορίες πρόσβασης

 

Άλλες πληροφορίες

 • Roula Aram

  καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν οι φαντάροι που υπηρετούν την θητεία τους πληρώνουν κανονικό εισιτήριο ή μειωμένο στα ΜΜΜ.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Στο αστικό τμήμα του προαστιακού (όπου και ισχύει το εισιτηριο των 1.40€) και σε όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ, μετακινούνται δωρεάν. Επίσης, μετακινούνται δωρεάν και στο αεροδρόμιο.

   Αντίθετα στο τμήμα του Προαστιακού δυτικά της Μαγούλας και βόρεια του ΣΚΑ, πληρώνουν ολόκληρο ή μειωμένο 25% ή έχουν δωρεάν μετακίνηση, ανάλογα τον λόγο για τον οποίο χρησιμοποιούν τον προαστιακό. Δείτε αναλυτικότερα: http://www.trainose.gr/wp-content/uploads/2014/04/ekptwtiki_politiki_proastiakos.pdf

   • Roula Aram

    ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!!!!

 • Δημήτρης Σαρτζετάκης

  Οι κάρτες θα σταλούν από το τέλος του μήνα λογικά, μιας και ο διαγωνισμός για τον ορισμό αναδόχου για την έκδοση των καρτών θα ολοκληρωθεί στα μέσα του μήνα.

 • Αυτή η σελίδα δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΑΣΑ. Όσον αφορά την online διαδικασία αυτά που ρωτάτε καλύπτονται εδώ: https://www.athenstransport.com/2018/01/anergoi-amea-faq/

 • Νομίζω θα σας εξυπηρετούσε περισσότερο να αγοράζατε πακέτα εισιτήριων με μία Ath.ena Card, είτε ανώνυμη είτε προσωποποιημένη. athenstransport.com/cards

 • ευη παπαγιαννακη

  Γεια σας.Μενω Πετρουπολη και λογω του οτι αυριο δεν λειτουργουν μετρο, ηλεκτρικος και τραμ , θα χρειαστω τη βοηθεια οποιου γνωριζει για το πως μπορω να παω στο μερος που κανω πρακτικη. Παιρνω το Α11,Β11 και φτανω Αττικη.Απο εκει προς τα που πρεπει να παω και που πρεπει να κατεβω για να παω γ’ σεπτεμβριου?Συγκεκριμενα γ σεπτεμβριου 146. Ευχαριστω πολυ.

 • evi

  ξερετε μηπως πως μπορω να παω απο νεα ερυθραια μαρουσι με 24ωρα λεωφορεια μετα τις 2;

  • Το Χ14 αναβαίνει μέχρι Κηφισιά. Δεν υπάρχει νυχτερινό λεωφορείο για Νέα Ερυθραία.

  • δασς

   Αργησα λιγο αλλα υπαρχει και ενα δρομολογιο του Α7 που φτανει μεχρι τον αγιο στεφανο δηλαδη αν θες να πας απο μαρουσι νεα ερυθραια γυρω στης 12:30 περνεις αυτο. Αλιος περνεις 500 που ειναι νυχτερινο και ακολουθει της γραμμες της γραμμης 1 του μετρο πας κιφησια και περπατας

 • ΙΩΑΝΝΑ ΠΛΑΤΣΙΟΥΡΗ

  Καλησπέρα .. Θα ηθελα απο την ηλιουπολη να πάω στα ΚΤΕΛ του Κηφισου .. Ποια μεσα μπορω να χρησιμοποιήσω ! Και βολεύει να πάω με το μετρο μέχρι το κέντρο και απο εκει με ταξί ;; Ειναι μακριά ;; Ευχαριστώ εκ των προτερων

 • Elena Voultsinou

  Καλημέρα..μπορείτε να μου πείτε πως θα πάω αρείο πάγο αν ξεκινησω απο Άνω Πατήσια με ηλεκτρικό ευχαριστώ .

 • Nikos Papas

  Γεια σας θα ηθελα πολυ να με βοηθουσατε γιατι εχω αγχωθει αρκετα.Πως μπορω απο τον σταθμο των κτελ στον κηφισο να παω στην 128 σετη στο καβουρι;;;;;;;;;;;;;

  • komis montefarina

   λεωφορειο 051 απο κτελ κηφισου σταματας μετρο μεταξουργειο περνεις το μετρο μεχρι ελληνικο και απο εκει περνεις το 122 κατεβαινεις σταση διασταυρωση καβουριου και απο εκει ειτε πας με τα ποδια ειτε περνεις το 117 απο την οδο καβουριου

 • λένα

  καλησπέρα σας,

  θα ήθελα να μεταβώ από το κτελ Κηφισού στο λιμάνι της Ραφήνας με κάποιο μέσω μεταφοράς από εκεί κοντά. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να βρίσκομαι στο λιμάνι το αργότερο στις 7 το πρωί. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε?

 • komis

  α1,β1,217 η αλλιως τραμ και ηλεκτρικο

 • komis

  η αφετηρια του κτελ ειναι κοντα στο σταθμο βικτωρια. στη διαδρομη περναει απο αμπελοκηπους,κατεχακη,εθνικη αμυνα,χολαργος,νομισματοκοπειο και προαστιακος-μετρο παλληνη

 • .

  Καλησπέρα, θα ήθελα από τα κτελ κηφισού να πάω στο στρατόπεδο στο μεγάλο πεύκο. Θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος;

 • αλικη

  Χαιρετε,μια βοηθεια παρακαλω.πρεπει αυριο να ειμαι κολωνο,δωδωνης 44 μενω νικαια.ποια ειναι η πιο σιγουρη διαδρομη και ποιο λεωφορειο πρεπει να παρω;;;;;ευχαριστω εκ των προτερων

  • komis

   θα κατεβεις στο μετρο σεπολια ειτε με λεωφορειο 420 απο πετρου ραλλη και κηφισου

 • Afroditi Riz.

  καλησπερα!πως μπορω να παω στο πορτο ραφτη και συγκεκριμενα στην παραλια ”ερωτοσπηλια”….εχουν προσβαση εκει τα μμε?ευχαριστω!!!

  • komis

   προαστιακος η μετρο μεχρι το κορωπι και μετα κτελ που στοιχιζει κορωπι-πορτο ραφτη 1,60 μονο το πηγαινε.μμμ λεγονται βασικα

 • Λαμπρος

  Καλησπερα, για την Κυριακη του Πασχα, θα μπορουσατε να μου πειτε δρομολογια των ΚΤΕΛ απο Ξυλοκαστρο >προς> Αθηνα και απο Δερβενι >προς> Αθηνα ? Ευχαριστω.

 • ΤΖΙΝΑ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΙΣΩΣ ΦΑΝΕΙ ΚΟΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ,ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΑ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ.ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΤΟΥ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟΥ.ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΙΜΟΓΜΑ Η ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ,ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ?

  • Αν σε δει υπάλληλος του μετρό με πλαστικό ποτήρι καφέ θα σου πει να τον πιεις έξω και μετά να μπεις.

  • ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

   ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΟΥΤΕ
   ΣΤΟ ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟ
   ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.

 • Stamos

  Καλημέρα σας
  εκτός του παραδοσιακού Ηλεκτρικού από Πειραιά μέχρι Κηφισιά βλέπω οτι εξυπηρετεί και μία Γραμμή Λεωφορείου η (500 ) .. ……… τό ερώτημά μου είναι ποιο από τα δύο Μέσα είναι πιο γρήγορο και κατά πόσο ??? Ο ηλεκτρικός πρέπει να κάνει την Διαδρομή σε 50 λεπτά το (500 Λεωφορείο) σε καθημερινή και με νορμάλ συνθήκες πόσο κάνει ????

 • ΣΤΕΛΛΑ

  Πείτε μου παρακαλώ πότε ακριβώς θα ανοίξει ο Σταθμός Αγ. Μαρίνα Χαιδάριου γιατί άλλο λένε για 13/12 και άλλοι για 14-15/12.
  Ευχαριστώ

 • ευα

  μενω νεο κοσμο και θα ηθελα να μου πειτε παρακαλω πως μπορω να πηγαινω μοσχατο με λεωφορειο … ευχαριστω εκ των προτερων !! =)

 • Λένα

  Καλησπέρα. Θα ήθελα να μάθω τη διάρκεια της διαδρομής Μοσχάτο-Κηφισιά με τον ΗΣΑΠ.

 • Γεωργια

  Γεια σας θελω να ρωτησω! θελω να παω στο mall ξερει κανεις να μου πει πως να παω με μετρο ησαπ η κατι? Αλλα να μην ειναι μακρια η σταση απο το προορισμο.Ευχαριστω πολυ

  • Αν αναφέρεσαι στο ‘The Mall’ στο Μαρούσι, ο σταθμός Νερατζιώτισσα του ΗΣΑΠ και του Προαστιακού είναι ακριβώς δίπλα.

 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με ερωτήσεις τύπου “Πώς θα πάω από το Α στο Β σημείο με τα Μέσα Μεταφοράς;” ΔΕΝ θα δημοσιεύονται καθώς είναι εύκολο να τις απαντήσει ο καθένας από μόνος του αν χρησιμοποιήσει το http://is.gd/googletransit ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα ή εφαρμογή που προσφέρει αυτή την υπηρεσία.

 • athina

  παιδιά , πως μπορώ να πάω αύριο στην ΕΡΤ? έχει κοντά στάση του μετρό ?.
  ευχαριστώ

  • Συμπληρώνεις εδώ http://is.gd/googletransit αφετηρία και προορισμό και βλέπεις το συντομότερο δρομολόγιο. Η ερτ είναι ένα τέταρτο με τα πόδια από τα σταθμό της Αγίας Παρασκευής ή 5-6 στάσεις με το λεωφορείο από το σταθμό Νομισματοκοπείο.

 • ανδρεας

  Σημείωση από athenstransport.com: Το σχόλιο μεταφέρθηκε εδώ https://www.athenstransport.com/2012/11/ktel/#comment-10969

 • Μάριος

  Επιτέλους άρχισαν να εφαρμόζονται -δειλά δειλά- και στη γραμμή 2 του Μετρό αναχωρήσεις πρώτων συρμών και από ενδιάμεσους σταθμούς και όχι μόνο από τερματικούς.
  Τις καθημερινές πλέον πρώτοι συρμοί στις 05:28 από Αττική προς Άγιο Δημήτριο και στις 05:30 από τους τερματικούς.

  Μετά το καλοκαίρι, που θα έχει ολοκληρωθεί η επέκταση του δικτύου της γραμμής 2, νομίζω ότι θα πρέπει να αρχίζει να υπάρχει μια διαφορετική λογική στα πρώτα δρομολόγια, αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει σήμερα μετά από στάσεις εργασίας στο Μετρό. Με απλά λόγια, να πάψει να υπάρχει η σημερινή τακτική του να ξεκινάει ο συρμός στις 05:30 από την Ανθούπολη και μέχρι να φτάσει στη Δάφνη να έχει ξημερώσει.
  Στην παρούσα κατάσταση και με δεδομένη τη χρονοαπόσταση 8-10′ στα πρωινά δρομολόγια, θα ήταν εφικτό να υπάρχουν αναχωρήσεις στις 05:30 με κατεύθυνση προς Άγιο Δημήτριο από τους σταθμούς ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ, ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ και ΣΥΓΓΡΟΥ/ΦΙΞ και με κατεύθυνση προς Ανθούπολη από τους σταθμούς ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΑΤΤΙΚΗ.
  Τι πετυχαίνουμε έτσι; Πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών τις πρωινές ώρες και ιδιαίτερα και των επιβατών που έχουν χρησιμοποιήσει τον ΗΣΑΠ και μετεπιβιβάζονται σε ΑΤΤΙΚΗ ή ΟΜΟΝΟΙΑ στο Μετρό, μιας και στη μεν γραμμή 1 τα δρομολόγια ξεκινούν στις 04:50, στη δε γραμμή 2 στις 05:30 με τον πρώτο συρμό προς Ανθούπολη να φτάνει στην ΑΤΤΙΚΗ στις 05:45.

 • Νίκος Γ.

  Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω περίπου πόση ώρα διαρκεί το δρομολόγιο της γραμμής 790(νυχτερινό)? Δηλαδή εάν θελήσω να το πάρω από την Αργυρούπολη προς Γλυφάδα με το δρομολόγιο που ξεκινάει από Άγιο Αντώνιο στις 3.40, τι ώρα πρέπει να είμαι στη στάση περίπου?

  • Μάριος

   Περίπου στις ΧΧ:00-ΧΧ:10 περνάει από την Ηλιούπολη (το έχω τσεκάρει πάρα πολλές φορές), οπότε δεν κάνει πολύ ώρα μέχρι την Αργυρούπολη. Δηλαδή το δρομολόγιο των 03:40 από Άγιο Αντώνιο θα περάσει από τη στάση που θες γύρω στις 04:00-04:10.

   • Νίκος Γ.

    Ευχαριστώ πολύ! 😉

 • Νίκος

  Καλησπέρα, μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να βρω στατιστικά στοιχεία για την λαθρεπιβίβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

  • Καλησπέρα, έχει επικοινωνήσει με τον ΟΑΣΑ; Εξήγησέ τους και για ποιο λόγο τα χρειάζεσαι.

   • Νίκος

    Αυτό θα κάνω, ευχαριστώ!

 • Γιάννης

  Καλησπέρα. Απο πλατεία αττικης για να πάω Άγιος.αντωνιο περνώ την γραμμή 2 και έφτασα. Σωστά;

  • Ακριβώς. (Ο σταθμός Αττική είναι 2-3 λεπτά από την πλατεία Αττικής).

 • Νατάσα

  Σημείωση από athenstransport: Το σχόλιο μεταφέρθηκε και απαντήθηκε στο https://www.athenstransport.com/2012/11/ktel/#comment-5988

 • Κωνσταντινα

  Θα ήθελα να με διαφωτίσετε σχετικά με το ποιός είναι ο συντομότερος δρόμος για να πάω από την Αγία Βαρβάρα των Άνω Πατησίων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ που ειναι κοντά στο Νομισματοκοπείο (εκτός από το να χρησιμοποιήσω τον ΗΣΑΠ μέχρι το Μοναστηράκι, μετά μετρό μέχρι Νομισματοκοπείο κ μετά λεωφορείο μέχρι την ΕΡΤ :///)!!!

  • komis

   θα κατεβεις νεα ιωνια θα περπατησεις 400 μετρα και θα παρεις το λεωφορειο 421 απο την οδο ελ αλαμειν σταση τροχονομος.μολις σε 23 στασεις ειναι το τερμα η πλατεια αγιας παρασκευης

 • Όλα εδώ στο Google
  http://is.gd/X7nUs8

 • ΕΥΓΕΝΙΑ

  Καλημερα…Ειμαι φοιτητρια του Παντειου Πανεπιστημιου.Μενω στα Σεπολια..Τωρα πε τις απεργιες των μετρο πως μπορω να παω στο Παντειο με αλλη συγκοινωνια?Ευχαριστω εκ των προτερων.

  • δημητρης

   λιγο πιο πανω απο τον σταθμο του μετρο στον ίδιο δρομο ειναι το μινι λεωφορείο 057 νομιζω που παει μεχρι ομονοια και επιστρεφει κυκλικα απο το REX. απο εκει φανταζομαι κατι θα βρεθει…τρολει λεωφορειο…

 • Παναγιώτης Κωνσταντινίδης

  Σχόλιο 1:
  Στο τραμ ονομαστικά υπάρχουν και γραμμές 1 και 2 με διαφορετικά αρχαία ονόματα. Ουσιαστικά είναι τα δρομολόγια του Συντάγματος που τελειώνουν στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης όταν το κέντρο είναι κλειστό.

  Νόμιζα ότι και το 040 (Πειραιάς – Σύνταγμα) λειτουργεί όλο το 24ωρο. Άλλαξε κάτι;

  Σχόλιο 2:
  Ώπα λάθος… μπερδεύτηκα με τις νυχτερινές γραμμές…

  Απάντηση από athenstransport.com:
  Ναι, το 040 λειτουργεί όλο το 24ωρο.

 • EVI HALARI

  Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μάθω πόση ώρα κάνει το 171 από τη ΒΑΡΚΙΖΑ στο σταθμό μετρό ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Ευχαριστώ.

  • komis montefarina

   περιπου 30 λεπτα

 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ…..

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ…ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ?ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΚΡΙΒΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜ.ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ 826,824 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΠΑΝΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  Σημείωση από athenstransport: Το σχόλιο μεταφέρθηκε από https://athenstransport.com/about/#comment-1636