Γκράφιτι και «με το νόμο» στον Προαστιακό

Υποχωρήσεις είναι διατεθειμένη να κάνει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  προκειμένου να αλλάξει την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα τρένα λόγω των γκράφιτι. Έτσι σύντομα, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο σταθμό Νερατζιώτισσα, καλλιτέχνες των γκράφιτι θα κληθούν να ζωγραφίσουν ένα τρένο, το οποίο θα κυκλοφορεί στο δίκτυο του Προαστιακού τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Παράλληλα, τα υπόλοιπα τρένα θα καθαριστούν εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας, με επίβλεψη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και καλύτερη φύλαξη στα σημεία όπου σταθμεύουν.  Επίσης, θα αρχίσει μία καμπάνια ενημέρωσης για το ζήτημα αυτό, στην οποία θα συμμετάσχει και ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.

Ιδιαίτερα στον Προαστιακό της Αθήνας, τα γκράφιτι, που τις περισσότερες φορές καλύπτουν μέχρι και τα παράθυρα των τρένων, είναι ένα μικρό μέρος των προβλημάτων στις υπηρεσίες τις οποίες παρέχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ανελκυστήρες, μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων και πίνακες δρομολογίων παραμένουν εκτός λειτουργίας από βδομάδες έως και μήνες λόγω έλλειψης συντήρησης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας στους σταθμούς, ενός και εκτός της πόλης, είναι ελλειπή.

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στα δρομολόγια, με συνεχείς αναστολές δρομολογίων «λόγω βλαβών» οι οποίες  είναι άγνωστο αν ποτέ επιδιορθώνονται και άλλων αδιευκρίνιστων αιτιών.

Πηγή: express.gr, η φωτογραφία είναι του χρήστη neppanen του flickr.com

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0