Να προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισαν τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ

Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ (Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ).

Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση των σωματείων:

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα τα προεδρεία των Σωματείων των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, Τραμ), εκτίμησαν την κατάσταση μετά από την απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, εν όψει της λήψης των νέων μέτρων της κυβέρνησης τα οποία θα σαρώσουν μισθούς και συντάξεις και θα ισοπεδώσουν και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα.

Ομόφωνα διαπιστώθηκε στη διάρκεια της συνάντησης ότι, ο μοναδικός τρόπος για να αποτραπεί η λήψη αυτών των καταστροφικών μέτρων και τελικά να ανατραπούν οι πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση ολόκληρο τον Ελληνικό λαό διαμορφώνοντας έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, είναι να ακολουθήσουμε ενωτικά τον δρόμο του αγώνα.

Γι’ αυτό καλούμε τη Γ.Σ.Ε.Ε., αύριο Τρίτη 2/10/12, να αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες και την πρωτοβουλία για τον συντονισμό όλων των Ομοσπονδιών, των Σωματείων και των Ενώσεων, ώστε να διαμορφωθούν από κοινού οι αναγκαίες παρεμβάσεις και οι κινητοποιήσεις για την αποτροπή της λήψης των μέτρων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. δε θα μείνουν αδρανείς, με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας να συνθλιβούν κάτω από τον οδοστρωτήρα των μέτρων και έτσι:

  1. θα συμμετάσχουν στο συντονισμό μαζί με άλλες Ομοσπονδίες, σύμφωνα και με το κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ώστε να «χαράξουν» κοινό δρόμο αγώνων!
  2. θα προχωρήσουν δυναμικά σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες Απεργίες, με την ανακοίνωση των αντιλαϊκών, μέτρων!

Για να παραμείνετε ενημερωμένοι, ακολουθήστε το Athens Transport στο Twitter, στο Facebook ή στο Google+ και προσθέστε στους σελιδοδείκτες σας (bookmarks) τη σελίδα Athens Transport / Απεργίες

Πηγή: Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.