Wifi σε 1200 λεωφορεία και όλους τους σταθμούς του μετρό

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο θα έχουν σε λίγες μήνες οι επιβάτες σε Μετρό, Λεωφορεία και Τρόλεϊ καθώς το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε την επέκταση των δικτύων wifi που βρίσκονται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία. Οι δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με το πρόγραμμα ανάπτυξης δημόσιων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο στην Ελληνική Επικράτεια, στα πλαίσια του οποίου, και σε πρώτη φάση, wifi πρόσβαση θα υπάρχει σε  5.000 σημεία σε όλη τη χώρα.

Αυτή τη στιγμή, πρόσβαση στο διαδίκτυο διαθέτουν πιλωτικά 15 περίπου λεωφορεία και τρόλεϊ που εκτελούν τα δρομολόγια στις γραμμές 302 (Στ. Δουκίσσης Πλακεντίας – Γέρακας) και 6 (Ιπποκράτους – Ν. Φιλαδέλφεια – Κόκκινος Μύλος). Μέχρι τα τέλη Απριλίου αναμένεται η τελική έκθεση της ΟΣΥ για τη δοκιμαστική αυτή λειτουργία, ώστε στη συνέχεια να ετοιμαστούν οι τεχνικές προδιαγραφές και να προχωρήσει η διαδικασία προκήρυξης και υλοποίησης του συνολικού έργου το οποίο θα περιλαμβάνει 1200 με 1500 οχήματα. Η προκύρηξη του σχετικού διαγωνισμού αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Όσον αφορά το Μετρό, η ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ είναι δοκιμαστικά διαθέσιμη σε 7 σταθμούς (Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Ομόνοια, Πειραιάς κ.ά) από τον προηγούμενο Οκτώβριο και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται σταδιακά να επεκταθεί και στους 61 σταθμούς του δικτύου.

Πηγή: athenstransport.com, ΥΠΟΜΕΔΙ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*