Διαγωνισμός φωτογραφίας των Atenistas σε συνεργασία με την ΣΤΑΣΥ

photo_contest_all

Έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας διοργανώνουν οι atenistas και οι Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε., θέλοντας να συλλέξουν φωτογραφικές αναμνήσεις ανθρώπων που έζησαν τη μικρή τους ιστορία σε γειτονιές και δρόμους της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ζητούνται φωτογραφίες της Αθήνας έως το 1980, στις οποίες θα απεικονίζεται ένα ή περισσότερα άτομα σε εξωτερικό χώρο στην Αθήνα και τα προάστιά της.

Οι 60 φωτογραφίες που θα επιλεγούν, θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Μετρό Συντάγματος για μια εβδομάδα. Παράλληλα, τρεις από τις φωτογραφίες που θα επιλεγούν μέσα από κριτική επιτροπή και ψηφοφορία του κοινού θα κερδίσουν βραβεία (κάρτες απεριορίστων διαδρομών Συγκοινωνιών Αθηνών).

Όροι Συμμετοχής:

  • Οι συμμετέχοντες καλούνται να ψάξουν σε συρτάρια ή οικογενειακά άλμπουμ και να βρουν μια παλιά φωτογραφία (από τις αρχές 20ού αιώνα έως το 1980), στην οποία απεικονίζεται κάποιος/-οι σε εξωτερικό χώρο στην Αθήνα και τα προάστιά της (καλό θα είναι να φαίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο από τον εξωτερικό χώρο).
  • Αφού σκανάρουν την φωτογραφία ή την φωτογραφίσουν με τη φωτογραφική τους μηχανή (προσοχή να μην υπάρχουν αντανακλάσεις από φως ή σκιές), καλούνται να τη στείλουν σε υψηλή ανάλυση. Το μέγεθος του αρχείου πρέπει να είναι από 3mb έως 10mb σε μορφή jpg.
  • Οι συμμετέχοντες καλούνται, επίσης, να γράψουν την ιστορία που σχετίζεται με το πρόσωπο και τον χώρο που απεικονίζεται (μια παράγραφος 40 ως 140 λέξεις).

Τις φωτογραφίες και το κείμενο μπορούν να τις στείλουν με email στο atenistasphoto2016@gmail.com με τα εξής στοιχεία:

  1. το κείμενο (στο σώμα του email).
  2. Το αρχείο .jpg (όνομα αρχείου το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα με λατινικούς χαρακτήρες π.χ. GiorgosTriantis.jpg).
  3. Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη δήλωση συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες και τεχνικές προδιαγραφές μπορεί κανείς να βρει στο atenistas.org/photo

Προθεσμία συμμετοχής: Έως και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016.

Πηγή: in.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*