Δήλωση Μανιάτη για ΤΡΑΙΝΟΣΕ

To athenstransport.com δημοσιεύει ανακοινώσεις κομμάτων, πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων, ομάδων και οργανώσεων σχετικά με τις συγκοινωνίες όταν στέλνονται στη διεύθυνση [email protected]

Αθήνα,  21 Απριλίου 2016

Ο υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή το συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο κ. Σπίρτζης παρέλαβε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με κέρδη 2,5 εκατ.€, με σημαντικό ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτικών ομίλων να επενδύσουν και με έναν ήδη κατοχυρωμένο ρόλο στην ανάδειξη της χώρας σε διαμετακομιστικό κόμβο της ΝΑ Ευρώπης.

Σήμερα, παρατηρεί αδιάφορα τον εκτροχιασμό της εταιρείας, στρουθοκαμηλίζει μπροστά στον αυξανόμενο αριθμό ακυρώσεων από μεγάλες εταιρείες logistics και καταστρέφει με την ανικανότητά του μια σπουδαία προσπάθεια γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας. Υποθηκεύει ενσυνείδητα το εμπορευματικό-διαμετακομιστικό εμπόριο της χώρας, ξαναγυρνώντας την εταιρεία σε ζημιές που ήδη ξεπερνούν τα 5 εκατ.€ Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το ρόλο που παίζει, ενισχύοντας ανταγωνιστικά του Πειραιά λιμάνια της Αδριατικής με σιδηροδρομική σύνδεση.

Οι καταγγελίες των Ελλήνων εξαγωγέων μπροστά στην καθημερινή οικονομική αιμορραγία και τον αποκλεισμό του κεντρικού σιδηροδρομικού άξονα της χώρας, είναι θέμα πρώτης εθνικής προτεραιότητας.

Αν δεν μπορούν να δημιουργήσουν τίποτα, τουλάχιστον ας μην καταστρέφουν ότι βρίσκουν έτοιμο.

Αν δεν μπορούν με στοιχειώδη επάρκεια να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, αν είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν τον τόπο, να πάνε σπίτι τους”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*