Τελευταία ενημέρωση: 14 Σεπτεμβρίου 2018

 

Σε αυτή τη σελίδα περιλαμβάνονται τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας όπως ισχύουν από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018.  Προσθήκη των ωρών διέλευσης από το σταθμό Ζεφύρι στις 10 Μαΐου 2018.


Ο Προαστιακός σιδηρόδρομος της Αθήνας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2004. Τα δρομολόγια του Προαστιακού πραγματοποιούνται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. Τα σημερινά δρομολόγια βρίσκονται σε ισχύ από τη 1 Φεβρουαρίου 2018.

Σήμερα, εκτελούνται 4 διαφορετικά δρομολόγια (εκκρεμεί η ενημέρωση του παρακάτω χάρτη σύμφωνα με τα νέα δρομολόγια):

 • Πειραιάς – Αεροδρόμιο και αντίστροφα (1 δρομολόγιο την ώρα ανά κατεύθυνση, σταθμοί: Πειραιάς, Λεύκα, Ρέντη, Ταύρος, Ρουφ, Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης), Άγιοι Ανάργυροι, Πύργος Βασιλίσσης, Κάτω Αχαρναί, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νερατζιώτισσα, Κηφισίας, Πεντέλης, Πλακεντίας, Παλλήνη, Παιανία-Κάντζα, Κορωπί, Αεροδρόμιο)
 • Πειραιάς – Κιάτο και αντίστροφα (1 δρομολόγιο την ώρα ανά κατεύθυνση, σταθμοί: Πειραιάς, Λεύκα, Ρέντη, Ταύρος, Ρουφ, Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης), Άγιοι Ανάργυροι, Πύργος Βασιλίσσης, Κάτω Αχαρναί, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος, Μαγούλα, Νέα Πέραμος, Μέγαρα, Κινέττα, Άγιοι Θεόδωροι, Κόρινθος, Ζευγολατιό, Κιάτο)
 • Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο και αντίστροφα (1 δρομολόγιο την ώρα ανά κατεύθυνση, σταθμοί: Άνω Λιόσια, ΣΚΑ, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νερατζιώτισσα, Κηφισίας, Πεντέλης, Πλακεντίας, Παλλήνη, Παιανία-Κάντζα, Κορωπί, Αεροδρόμιο)
 • Άνω Λιόσια – Κορωπί και αντίστροφα (8 δρομολόγια τη μέρα, μόνο από Δευτέρα ως Παρασκευή και εκτός αργιώνσταθμοί: Άνω Λιόσια, ΣΚΑ, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νερατζιώτισσα, Κηφισίας, Πεντέλης, Πλακεντίας, Παλλήνη, Παιανία-Κάντζα, Κορωπί)
 • Αθήνα – Χαλκίδα και αντίστροφα (1 δρομολόγιο ανά 1 – 2 ώρες ανά κατεύθυνση, σταθμοί: Σταθμός Λαρίσης, Άγιοι Ανάργυροι, Πύργος Βασιλίσσης, Κάτω Αχαρναί, ΣΚΑ, Αχαρνές, Δεκέλεια, Άγιος Στέφανος, Αφίδνες, Σφενδάλη, Αυλώνας, Άγιος Θωμάς, Οινόφυτα, Οινόη, Δήλεσι, Άγιος Γεώργιος, Καλοχώρι-Παντείχι, Αυλίδα, Χαλκίδα)
Χάρτης Προαστιακού της Αθήνας (κλικ για μεγέθυνση)

Η μετεπιβίβαση από το δρομολόγιο Πειραιάς – Αεροδρόμιο στο δρομολόγιο Πειραιάς – Κιάτο και αντίστροφα γίνεται στο σταθμό Κάτω Αχαρναί.

Μεταξύ Κιάτου και Πάτρας, η μετακίνηση γίνεται με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Περισσότερα: Δρομολόγια των λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Κιάτο – Πάτρα.

***********************

Εξυπηρέτηση Αεροδρομίου: Από και προς το σιδηροδρομικό σταθμό Αεροδρομίου εκτελούνται 4 δρομολόγια ανά ώρα: 1 δρομολόγιο Πειραιάς – Αεροδρόμιο και αντίστροφα, 1 δρομολόγιο Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο και αντίστροφα και 2 δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό Αγία Μαρίνα – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Μετακίνηση προς και από το κέντρο της Αθήνας: Η γραμμή Πειραιάς – Αεροδρόμιο περνάει από το σταθμό Λαρίσης όπου υπάρχει ανταπόκριση με τη γραμμή 2 του Μετρό. Μετακίνηση προς/από το κέντρο της Αθήνας μπορεί να γίνει επίσης απευθείας με το Μετρό, ή χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε δρομολόγιο Προαστιακού με μετεπιβίβαση στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας (γραμμή 3 Μετρό), ή το σταθμό Νερατζιώτισσα (γραμμή 1 ΗΣΑΠ).

Μετακίνηση προς το λιμάνι του Πειραιά: Μπορεί να γίνει απευθείας μέσω του δρομολογίου Αεροδρόμιο – Πειραιάς. Εναλλακτικά, με οποιοδήποτε δρομολόγιο Μετρό ή Προαστιακού από το Αεροδρόμιο και μετεπιβίβαση στο σταθμό Πλακεντίας (γραμμή 3 Μετρό – απευθείας αν πάρετε το Μετρό) και στη συνέχεια μετεπιβίβαση στο σταθμό Μοναστηράκι προς Πειραιά (γραμμή 1 ΗΣΑΠ).

***********************

Εισιτήρια: Στο αστικό τμήμα του Προαστιακού (Μαγούλα – Κορωπί και Πειραιάς – ΣΚΑ ισχύουν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια του ΟΑΣΑ. Για τα υπόλοιπα εισιτήρια, δείτε Πληροφορίες για εισιτήρια Προαστιακού και λοιπών Μέσων Μεταφοράς της Αθήνας. (+ Κάρτες)

Για δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο ισχύουν τα ίδια εισιτήρια με το Μετρό, ωστόσο, ο Προαστιακός έχει διαφορετική εκπτωτική πολιτική.

Στον Προαστιακό επίσης δεν ισχύει η δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, ακόμα και για μετακινήσεις στο αστικό τμήμα.

 ***********************

Ακολουθούν οι πίνακες των δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας όπως ισχύουν από τη 1 Φεβρουαρίου 2018.


Δρομολόγιο Πειραιάς – Αεροδρόμιο και αντίστροφα
Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο και αντίστροφα
&
Άνω Λιόσια – Κορωπί και αντίστροφα

(Σταθμοί: Πειραιάς, Λεύκα, Ρέντη, Ταύρος, Ρουφ, Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης), Άγιοι Ανάργυροι, Πύργος Βασιλίσσης, Κάτω Αχαρναί, Άνω Λιόσια, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νερατζιώτισσα, Κηφισίας, Πεντέλης, Πλακεντίας, Παλλήνη, Παιανία-Κάντζα, Κορωπί, Αεροδρόμιο)

 • Σημείωση: Τα δρομολόγια Άνω Λιόσια – Κορωπί και Κορωπί – Άνω Λιόσια (σε ροζ περίγραμμα) δεν πραγματοποιούνται Σάββατα, Κυριακές και αργίες.
Δρομολόγια Πειραιάς – Αεροδρόμιο, Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο & Άνω Λιόσια – Κορωπί του Προαστιακού της Αθήνας (κλικ για μεγέθυνση)
Δρομολόγια Αεροδρόμιο – Πειραιάς, Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια & Κορωπί – Άνω Λιόσια του Προαστιακού της Αθήνας (κλικ για μεγέθυνση)

Δρομολόγιο Πειραιάς – Κιάτο και αντίστροφα

(Σταθμοί: Πειραιάς, Λεύκα, Ρέντη, Ταύρος, Ρουφ, Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης), Άγιοι Ανάργυροι, Πύργος Βασιλίσσης, Κάτω Αχαρναί, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος, Μαγούλα, Νέα Πέραμος, Μέγαρα, Κινέττα, Άγιοι Θεόδωροι, Κόρινθος, Ζευγολατιό, Κιάτο)

Δρομολόγια Πειραιάς – Κιάτο & Κιάτο – Πειραιάς του Προαστιακού της Αθήνας (κλικ για μεγέθυνση)

Δρομολόγιο Αθήνα – Χαλκίδα και αντίστροφα

(Σταθμοί: Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης), Άγιοι Ανάργυροι, Πύργος Βασιλίσσης, Κάτω Αχαρναί, ΣΚΑ, Αχαρνές, Δεκέλεια, Άγιος Στέφανος, Αφίδνες, Σφενδάλη, Αυλώνας, Άγιος Θωμάς, Οινόφυτα, Οινόη, Δήλεσι, Άγιος Γεώργιος, Καλοχώρι-Παντείχι, Αυλίδα, Χαλκίδα)

 • Σημείωση: Τα δρομολόγια σε ροζ περίγραμμα δεν πραγματοποιούνται Σάββατα, Κυριακές και αργίες.
Δρομολόγια Αθήνα – Χαλκίδα και Χαλκίδα – Αθήνα του Προαστιακού (κλικ για μεγέθυνση)

Συχνές Ερωτήσεις (F.A.Q.) – Παρακαλώ πριν αφήσετε σχόλιο, δείτε τις παρακάτω ερωτήσεις και απαντήσεις:

1.   Πού μπορώ να δω τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας;

Τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας βρίσκονται στους ακριβώς από πάνω πίνακες. Οι πρώτοι δύο πίνακες δείχνουν τα δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς – Αεροδρόμιο, Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο και Άνω Λιόσια – Κορωπί και αντίστροφα. Ο πρώτος στην κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο, και ο δεύτερος στην κατεύθυνση από το Αεροδρόμιο. Εμφανίζονται και όλοι οι ενδιάμεσοι σταθμοί.

Ο τρίτος και ο τέταρτος πίνακας δείχνουν τα δρομολόγια Πειραιάς – Κιάτο και αντίστροφα. Ο τρίτος στην κατεύθυνση προς Κιάτο και ο τέταρτος στην κατεύθυνση από Κιάτο.

Ο πέμπτος και ο έκτος πίνακας δείχνουν τα δρομολόγια Αθήνα – Χαλκίδα και αντίστροφα. Ο πέμπτος στην κατεύθυνση προς Χαλκίδα και ο έκτος στην κατεύθυνση από Χαλκίδα.

Η μετεπιβίβαση από το δρομολόγιο Πειραιάς – Αεροδρόμιο στο δρομολόγιο Πειραιάς – Κιάτο και αντίστροφα γίνεται στο σταθμό Κάτω Αχαρναί. Οι συρμοί αναμένουν στο σταθμό μέχρι να ολοκληρωθεί η μετεπιβίβαση.

 

2.   Πως θα πάω από Κηφισίας (ή οποιοδήποτε άλλο σταθμό ανάμεσα σε Αεροδρόμιο – Μεταμόρφωση) στη Μαγούλα (ή οποιοδήποτε άλλο σταθμό ανάμεσα σε Άνω Λιόσια – Κιάτο);

Για ανταπόκριση ανάμεσα στις γραμμές Αθήνα – Αεροδρόμιο και Αθήνα – Κιάτο χρησιμοποιούμε το σταθμό Άνω Λιόσια ή το σταθμό Κάτω Αχαρναί.

 

3.    Ποιο είναι το πρώτο δρομολόγιο από το σταθμό Κηφισίας (ή οποιοδήποτε άλλο σταθμό) και ποιο το τελευταίο;

Αφού βρούμε τον κατάλληλο πίνακα ανάλογα με το δρομολόγιο που θέλουμε και την κατεύθυνση, κοιτάμε κάτω από το όνομα του σταθμού που μας ενδιαφέρει. Η πρώτη ώρα πάνω-πάνω αντιστοιχεί στο πρώτο δρομολόγιο. Η τελευταία ώρα κάτω-κάτω αντιστοιχεί στο τελευταίο δρομολόγιο. Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί δεν έχουν όλα τα δρομολόγια τον ίδιο προορισμό. (π.χ. από το σταθμό Κηφισίας διέρχονται δρομολόγια προς Κορωπί ή προς Αεροδρόμιο στη μία κατεύθυνση και προς Πειραιά ή Άνω Λιόσια ή Μεταμόρφωση στην άλλη).

 

4.   Πόση ώρα κάνει το τρένο από το Αεροδρόμιο ως την Κόρινθο (ή μεταξύ οποιονδήποτε άλλων σταθμών);

Για να υπολογίσουμε πόση ώρα κάνει το τρένο για να μεταβεί από ένα σταθμό σε έναν άλλο (εκτός κάποιας απρόβλεπτης καθυστέρησης) χρησιμοποιούμε τους πίνακες δρομολογίων. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να βρούμε το χρόνο από Αεροδρόμιο προς Κόρινθο βλέπουμε στον δεύτερο πίνακα ότι το τρένο που ξεκινάει από το Αεροδρόμιο στις 6:09, φτάνει στις Κάτω Αχαρναί στις 6:42 (33 λεπτά). Από τις Κάτω Αχαρναί, σύμφωνα με τον δεύτερο πίνακα το δρομολόγιο προς Κόρινθο αναχωρεί στις 6:44 και θα φτάνει στην Κόρινθο στις 7:39 (50 λεπτά). Συνολικά δηλαδή το δρομολόγιο διαρκεί περίπου 1 ώρα και 23 λεπτά.

 

5.    Σε ποιο σταθμό του Προαστιακού υπάρχει ανταπόκριση με Μετρό ή ΗΣΑΠ;

Το τμήμα Αεροδρόμιο – Δουκ. Πλακεντίας χρησιμοποιείται από κοινού από τους συρμούς του Προαστιακού και του Μετρό. Εκτός δηλαδή από τα παραπάνω δρομολόγια, κυκλοφορούν και επιπλέον δρομολόγια του Μετρό (δύο ανά ώρα ανά κατεύθυνση). Επομένως οι σταθμοί Αεροδρόμιο, Κορωπί, Παιανία-Κάντζα, Παλλήνη και Πλακεντίας (διαφορετικές αποβάθρες!) χρησιμοποιούνται και από το Μετρό και από τον Προαστιακό.

Ανταπόκριση υπάρχει επίσης στο σταθμό Νερατζιώτισσα (γραμμή 1 ΗΣΑΠ, Κηφισιά – Πειραιάς), το σταθμό Λαρίσης (Αθήνα, γραμμή 2 Μετρό, Ανθούπολη – Ελληνικό), και στον τερματικό σταθμό Πειραιά (διαφορετικά κτήρια!), (γραμμή 1 ΗΣΑΠ, Κηφισιά – Πειραιάς).

 

6.    Μπορώ να πάω με τον Προαστιακό στην Πάτρα;

Λόγω των έργων για την ανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Κιάτου και Ρίου που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2016 το 2018, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει δρομολογήσει λεωφορεία μεταξύ Κιάτου και Πάτρας. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο:  Δρομολόγια των λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Κιάτο – Πάτρα.

 

7.    Πόσο κοστίζει το εισιτήριο του Προαστιακού; Δικαιούμαι μειωμένο εισιτήριο;

Η τιμή του κάθε εισιτηρίου εξαρτάται από το δρομολόγιο. Στο αστικό τμήμα του Προαστιακού (από Πειραιά έως ΣΚΑ και από Μαγούλα έως Κορωπί) ισχύουν τα ενιαία εισιτήρια του ΟΑΣΑ για όλα τα Μέσα (1,40€ το ολόκληρο και 0,60€ το μειωμένο εισιτήριο). Για δρομολόγια εκτός του αστικού τμήματος οι τιμές είναι ακριβότερες και τα εισιτήρια ΔΕΝ ισχύουν για τα μέσα του ΟΑΣΑ (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).

Η εκπτωτική πολιτική του Προαστιακού είναι επίσης διαφορετική από αυτή του ΟΑΣΑ για δρομολόγια εκτός του αστικού τμήματος (π.χ. για φοιτητές ισχύει έκπτωση 25%). Σημειώνεται ότι σε όλα τα δρομολόγια του Προαστιακού (είτε εντός είτε εκτός του αστικού τμήματος δεν ισχύει η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων.

Δείτε πληροφορίες για τα εισιτήρια Ath.ena Tickets και τις κάρτες Ath.ena Cards που είναι συμβατές με το δίκτυο του Προαστιακού. Δείτε επίσης τη σελίδα αγοράς ηλεκτρονικών εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. (Η αγορά εισιτηρίων για τον Προαστιακό δεν είναι εφικτή).

 

8.    Από πού μπορώ να αγοράσω εισιτήριο ή κάρτα του Προαστιακού;

Από οποιοδήποτε εκδοτήριο εισιτηρίων του Προαστιακού. Όλα τα εκδοτήρια εκδίδουν εισιτήρια από και προς όλους τους προορισμούς.  Ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάρτες του ΟΑΣΑ για όλα τα μέσα (+μετακίνηση στο αστικό τμήμα του Προαστιακού) εκδίδονται και φορτίζονται μόνο στους σταθμούς που βρίσκονται εντός του αστικού τμήματος (από Πειραιά έως ΣΚΑ και από Μαγούλα έως Κορωπί).

 

9.    Υπάρχει περίπτωση να έχει καθυστέρηση το δρομολόγιό μου;

Οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων λόγω βλαβών, ατυχημάτων κ.λπ. είναι συχνό φαινόμενο για τον Προαστιακό, αν και σήμερα είναι πιο σπάνιες σε σχέση με το παρελθόν.  Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι θα βρίσκεστε στον προορισμό σας την ώρα που πρέπει επομένως καλό είναι να ταξιδεύετε νωρίτερα σε περιπτώσεις που θέλετε να προλάβετε κάποια πτήση ή να είστε σίγουροι για την ώρα άφιξης στον προορισμό σας.

 

10.    Θα πάρω τον Προαστιακό την άλλη βδομάδα. Θα ισχύουν τα δρομολόγια ή θα υπάρχει κάποια απεργία;

Τα δρομολόγια θα ισχύουν αν μέχρι τότε δεν προγραμματιστεί κάποια απεργία ή συμβεί κάποιο έκτακτο γεγονός (π.χ. βλάβη, ατύχημα) που θα επηρεάσει τα δρομολόγια. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, όταν όμως υπάρχει κάποια πληροφορία για ακύρωση ή μεταβολές δρομολογίων προσπαθούμε να ενημερώνουμε μέσω του site και των λογαριασμών μας στο twitter και facebook. Συστήνουμε να ελέγχετε εκεί, καθώς και στην επίσημη σελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 

11.    Μπορώ να πάρω το ποδήλατό μου στον Προαστιακό;

Ναι, εφόσον χωράει μέσα στο συρμό. Για περισσότερες πληροφορίες: Με το ποδήλατο, στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας.

 

12.    Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τον Προαστιακό;

Για επικοινωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ λειτουργεί το σε 24ωρη βάση το τηλέφωνο 14511 (χρέωση 61.5 λεπτά το λεπτό για κλήση από σταθερό), το 1110 (χρέωση μιας αστικής μονάδας) για ηχογραφημένα μηνύματα δρομολογίων,  και το 210 5270762 για παράπονα, (ώρες λειτουργίας 07:30-15:00 Δευτέρα έως Παρασκευή).

Με αφορμή την αλλαγή των δρομολογίων του Προαστιακού από τις 30 Ιουλίου 2017, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε τη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής 2130121222 (αστική χρέωση) για επίλυση προβλημάτων με τα δρομολόγια.

 • Panagiotis Serroukas

  Θέλετε να είστε σοβαρό site και σας βγάζει και η google πάνω από την trainose όταν αναζητας δρομολόγια προαστιακού αλλά στη γραμμή αεροδρόμιο Αθήνα έχετε μείνει πίσω. Έχει γίνει αλλαγη ωρας από Φλεβάρη και δεν πήρατε χαμπάρι τιποτα. Αν είσαστε πιο ενημερωμένοι δεν θα έχανα το τρένο μου τώρα….

  • Όλα τα δρομολόγια σε αυτή τη σελίδα είναι ενημερωμένα και ορθά. (Τελευταία ενημέρωση σελίδας, αυτή τη στιγμή στις 10 Μαΐου 2018) Ιδιαίτερα στους πίνακες των δρομολογίων – που είναι οι ίδιοι πίνακες που χρησιμοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ – αναγράφεται από το πότε τα δρομολόγια βρίσκονται σε ισχύ (από τον περασμένο Φεβρουάριο που λέτε και εσείς).

   Το ότι είμαστε 1οι στο Google μάλλον έχει να κάνει με την αξιοπιστία της ιστοσελίδας που πιστοποιείται και από τους χιλιάδες αναγνώστες μας.

   Επομένως το δικό σας μπέρδεμα οφείλετε μάλλον σε προσωπικούς λόγους. Αφήστε λοιπόν την ειρωνεία εκτός αν έχετε προσωπική ατζέντα εναντίον της σελίδας. Πάντως χτεσινοί δεν είμαστε κύριε Παναγιώτη Σερρούκα.

   • Panagiotis Serroukas

    Googlαρετε “δρομολόγια προαστιακού Αεροδρόμιο Αθήνα” να δείτε τι βγαίνει πάνω πάνω
    Έτσι χάνονται τα τρένα

    • Αυτό είναι θέμα της Google και όχι δικό μας. Ό,τι αναφέρεται σε αυτή τη σελίδα είναι ορθό.

 • Στέλα Μεέναλάμδαγτέτσιγουστάρω

  κοιτα απλως θα υπαρχουν 2 δρομολογια τα αποια θα πηγαινουν αεροδρομιο. η μια ειναι αεροδρομιο πειραιας κ η αλλη αεροδρομιο σκα. η 1η δεν περναει απο σκα κ η 2η δεν περναει απο λιοσια.η τουλαχιστον κατι τετοιο εμαθα.παντως σιγουρα το δρομολογιο αεροδρομιο πειραια δεν περναει απο σκα!

 • Nicolas K

  Βγάζουν εισιτήρια Προαστιακού (συγκεκριμένα για Νέα Πέραμο) στον Σταθμό Λαρίσης;

  • Σε όλους τους σταθμούς του Προαστιακού βγαίνουν εισιτήρια προς όλους τους σταθμούς του Προαστιακού και το υπόλοιπο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

   • Στέλα Μεέναλάμδαγτέτσιγουστάρω

    οχι αυτο που λετε δεν ειναι σωστο. στο σταθμο κατω αχαρναι κ πυργο βασιλισσης δεν υπαρχουν καν εκδοτηρια!

    • Στους σταθμούς όπου υπάρχουν ανοικτά εκδοτήρια εννοείται.

 • Roula Aram

  καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν οι φαντάροι πληρώνουν κανονικό εισιτήριο στον προαστιακό,ή μειωμένο.

 • Γιώργος

  Αγαπητή Δήμητρα, από τον προαστιακό σιδηροδρομικό σταθμό της Κηφισίας, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς
  δίπλα στο δακτυλίδι, περνάει ο προαστιακός σιδηρόδρομος που έχει κατεύθυνση
  προς το αεροδρόμιο με δύο δρομολόγια ανά ώρα. Πριν το αεροδρόμιο υπάρχει ο
  προαστιακός σιδηροδρομικός σταθμός του Κορωπίου, ο οποίος εντάσσεται εντός
  αστικού δικτυού τιμολογήσεως. Από τον προαστιακό σιδηροδρομικό σταθμό στο Κορωπί η υπάρχει η σωτήρια πολυαγαπημένη μας λεωφορειακή γραμμή 120 Σταθμός Προαστιακού Κορωπίου – Γλυφάδα. Είναι πολύ σπουδαία και εξυπηρετική λεωφορειακή γραμμή και σε πηγαίνει στην Γλυφάδα, την έχω
  χρησιμοποιήσει πάρα πολλές φορές, ωστόσο έχει ένα μειονέκτημα, έχει
  δρομολογημένα πολύ λίγα οχήματα και τα δρομολόγια της έχουν χαμηλή συχνότητα
  διέλευσης. Έχει δρομολόγια της καθημερινές κάθε πενήντα περίπου λεπτά με μία
  ώρα. Τις Κυριακές έχει δρομολόγια περίπου κάθε δύο ώρες. Προσοχή τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής 120 σταματάνε νωρίς το βράδυ , συγκεκριμένα από τον προαστιακό του Κορωπίου το τελευταίο φεύγει στις 20:45 Καθημερινές και Κυριακές ενώ τα Σάββατα φεύγει στις 20:15 .

  Προσοχή εάν χάσεις ένα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής 120
  από τον προαστιακό σταθμό του Κορωπίου για λίγα δευτερόλεπτα κατά την μετεπιβίβαση σου από τον προαστιακό προς την λεωφορειακή γραμμή 120 (Σταθμός Προαστιακού Κορωπίου – Γλυφάδα) στο Κορωπί θα
  περιμένεις στον προαστιακό σταθμό του Κορωπίου περίπου μία ολόκληρη ώρα εάν
  είναι καθημερινή ή Σαββάτο και ένα δίωρο περίπου εάν είναι Κυριακή.

  Εναλλακτική λύση από το Μαρούσι είναι να χρησιμοποιήσεις τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, σταθμός ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Μαρούσι ή Νερατζιώτισσα με κατεύθυνση προς τον Πειραιά και να αποβιβαστείς στην στάση Φάληρο,
  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και να μετεπιβιβαστείς στην γραμμή του Τραμ
  με κατεύθυνση προς την Βούλα (προσοχή στις προμετωπίδες των Τραμ διότι υπάρχει κίνδυνος να μπερδευτείς και να επιβιβαστείς στην γραμμή που έχει προορισμό τοΣύνταγμα και όχι στην γραμμή που έχει προορισμό την Βούλα). Η γραμμή του τραμ προςτην Βούλα έχει πολλές ενδιάμεσες στάσεις στην περιοχή της Γλυφάδας.

 • Kostas Karagiannis

  Καλησπέρα, μπορείτε να μου πείτε πόσα δρομολόγια έχει την ώρα που κάνουν την διαδρομή Δουκίσσης Πλακεντίας – Στ.προαστιακου Κηφισίας ;

  • Μπορείτε να δείτε τα δρομολόγια παραπάνω. Δύο.

 • Stergios Tsirekas

  Καλησπέρα. Μπορεί κάποιος να μου πει που βρίσκεται ο σταθμός Κάτω Αχαρνές?

  • Στέλα Μεέναλάμδαγτέτσιγουστάρω

   ναι βρισκεται στον κοκκινο μυλο.στα σύνορα αγιων αναργυρων κ μενιδιου.

 • Ειρήνη Ζούπινα

  15 αυγουστου λειτουργει ο προαστιακος?

 • EllaniosPolemarxos

  για το πουτσο κρατος για το πουτσο συγκοινωνιες

 • koula konta

  Ο προγραμματισμός είναι χάλια. Οποιος θελήσει να ταξιδέψει από το Αεροδρόμιο στο Κιάτο πρέπει να περιμένει 1ώρα στις Κάτω Αχαραί για ανταπόκριση…

  • Στέλα Μεέναλάμδαγτέτσιγουστάρω

   δεν ειναι ακριβως ετσι. συνηθως το ενα τρενο περιμενει το αλλο. αν καποιος δεν το ξερει κ μπερδευτεί κ δεν παει στο απεναντι τρενο κ κατέβει κατω να ρωτήσει για πληροφοριες απλως το εχασε κ εχει μετα απο μια ωρα.

 • Το Τραμ αυτή τη στιγμή φτάνει στο Νέο Φάληρο. Επίσης αυτή τη στιγμή ο Προαστιακός από τον Πειραιά έχει δρομολόγια ανά 2 ώρες και απαιτείται ανταπόκριση στο ΣΚΑ. Δεν έχει λογική το δρομολόγιο που περιγράφετε.

 • adriana lazar

  Μπορεί κάποιος να μ πεις μ ως μπορώ να πάω από Κόρινθο -Πειραιά?

  • Στέλα Μεέναλάμδαγτέτσιγουστάρω

   παρε τον πριαστιακο απο κιατο προς πειραια.

 • OldboY

  Καλησπέρα. Υπάρχει τροποποίηση αύριο λόγω αργίας, στα δρομολόγια προς Κιάτο; Ευχαριστώ.

 • Foteini Myl

  Καλημέρα για να πάω από Πειραιά στο Ζευγολατιό πρέπει ν’αλλαξω κάπου γραμμή;

  • Καλημέρα, στο σταθμό του ΣΚΑ πρέπει να αλλάξεις αποβάθρα και να πάρεις το τρένο προς Κιάτο.

   • Foteini Myl

    ευχαριστώ

  • Γιώργος

   Από την πόλη του Πειραιά θα επιβιβαστείς στην αφετηρία της προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιάς – Χαλκίδα και θα αποβιβαστείς στο
   Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ), εκεί εφόσον θα αλλάξεις αποβάθρα θα μετεπιβιβαστείς προς την προαστιακή σιδηροδρομική γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο με κατεύθυνση προς το Κιάτο και θα
   αποβιβαστείς στον τελικό σου προορισμό που είναι το Ζευγολατιό. Επειδή ωστόσο υπάρχουν
   ελάχιστα δρομολόγια στην προαστιακή σιδηροδρομική γραμμή Πειραιάς – Χαλκίδα με αποτέλεσμα
   ακόμα και ανά δίωρο (ακόμα και στο αστικό κομμάτι της προαστιακής γραμμής) υπάρχει
   και ένας εναλλακτικός τρόπος από την πόλη του Πειραιά να μεταβείς προς το Ζευγολατιό.

   Ποιος είναι αυτός; Από την πόλη του Πειραιά επιβιβάζεσαι στην γραμμή 1
   του μετρό με κατεύθυνση προς την Κηφισιά και αποβιβάζεσαι στην στάση Νερατζιώτισσα.
   Στην Νερατζιώτισσα μετά την αλλαγή αποβάθρας μετεπιβιβάζεσαι στην προαστιακή
   σιδηροδρομική γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο στην κατεύθυνση προς το Κιάτο και αποβιβάζεσαι στον τελικό σου προορισμό δηλαδή το Ζευγολατιό.

   Η δεύτερη – εναλλακτική – αυτή επιλογή
   καταρχήν μοιάζει ως ασύμφορη καθώς θα πρέπει να διανύσεις περισσότερα χιλιόμετρα
   προκειμένου από τον Πειραιά να μεταβείς στο Ζευγολατιό συγκριτικά με την πρώτη επιλογή
   ωστόσο όμως επειδή η γραμμή 1 Πειραιάς –
   Κηφισιά του μετρό έχει συχνότητα διέλευσης
   κάθε πέντε με δέκα λεπτά ενώ η προαστιακή
   σιδηροδρομική γραμμή Πειραιάς –Χαλκίδα έχει συχνότητα διέλευσης ανά δύο ή ανά μία
   ώρα στην καλύτερη των περιπτώσεων, ίσως μερικές
   φορές (και ανάλογα με την ώρα που θέλεις να μετακινηθείς) να αποδειχθεί βέλτιστη.

   • Foteini Myl

    Ευχαριστώ πολύ.Καλές γιορτές να έχετε

 • alexmanos1960

  από θηβα για Κιατο – Πάτρα παρασκευή μετά τις 14:00 και επιστροφή Κυριακή Πάτρα – Κιάτο Θήβα να φτάσω θήβα στις 20:00 μεχρι 22:00. οποιος μπορει βοηθαει

  • Γιώργος

   Επειδή δυστυχώς ο προαστιακός σιδηρόδρομος δεν έχει ακόμα φτάσει μέχρι
   την πόλη της Θήβας, ο μοναδικός τρόπος για να μετακινηθείς με το τρένο προς το Κιάτο και την Πάτρα είναι να χρησιμοποίησης την υπεραστική γραμμή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθήνα – Θεσσαλονίκη . Όλα τα δρομολόγια της υπεραστικής σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν στάση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας. Θα επιβιβαστείς λοιπόν στην Θήβα στην υπεραστική γραμμή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θεσσαλονίκη
   – Αθήνα με κατεύθυνση προς την Αθήνα και
   θα αποβιβαστείς στον προαστιακό σιδηροδρομικό σταθμό ΣΚΑ (Σιδηροδρομικό Κέντρο
   Αχαρνών) και από εκεί θα αλλάξεις αποβάθρα και θα μετεπιβιβαστείς στην προαστιακή σιδηροδρομική
   γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο με κατεύθυνση προς το Κιάτο . Στο Κιάτο όπου βρίσκεται ο τερματικός σταθμός του προαστιακού σιδηροδρόμου θα αποβιβαστείς
   και θα μετεπιβιβαστείς στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εκτελούν το δρομολόγιο Κιάτο – Πάτρα με κατεύθυνση προς την πόλη της Πάτρας. Τα ακριβάς αντίστοφα θα πράξεις στην επιστροφή σου από την πόλη της Πάτρας προς την πόλη της Θήβας.

   Τα δρομολόγια της υπεραστικής γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα Θεσσαλονίκη – Αθήνα θα τα βρεις την παρακάτω ιστοθέση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ :

   http://www.trainose.gr/wp-content/uploads/2014/03/%CE%94%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC.pdf?x71305

   Τα δρομολόγια της προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής Αεροδρόμιο – Κιάτο και αντίστροφα από το Κιάτο προς το Αεροδρόμιο τα αναφέρει αναλυτικά ένας από τους παρακάνω πίνακες της συγκεκριμένης
   ανάρτησης .

   Τα δρομολόγια των λεωφορείων από το Κιάτο προς Πάτρα και αντίστροφα από την Πάτρα προς
   το Κιάτο θα τα βρεις την παρακάτω ιστοθέση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

   http://www.trainose.gr/wp-content/uploads/2014/03/%CE%94%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9B%CE%B5%CF%89%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%9A%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%A0%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-16-05-2016.pdf?x71305

   • alexmanos1960

    ευχαριστώ πολύ!!

 • ιωαννα

  Θα ήθελα να μάθω αύριο αν έχει κανονικά τα δρομολόγια ή έχει γίνει κάποια τροποποίηση

 • Μανωλης

  Καλημερα μήπως ξερεις κανεις για το δρομολόγιο Αεροδρόμιο – κιατο που πρεπει να κοιτάξω γιατι ειναι η πρωτη φορά που χρησιμοποιώ της συγκοινωνίες της Αθήνας και εχω μπερδευτεί λιγάκι;;; !!

 • colosseum

  Καλημέρα, γνωρίζει κάποιος πότε θα λειτουργήσει το τμήμα Μεταμόρφωση – Κάτω Αχαρναί ώστε να μην αλλάζει κάποιος σταθμό (Λιόσια ή ΣΚΑ) αν πηγαίνει από πχ. Πεντέλης – Πειραιά ; Η’ εναλλακτικά αν θα επαναλειτουργήσει το τμήμα Λιόσια – Πειραιάς

 • Υρω

  Από πειραιά για Κιάτο που κοιτάω Γτ εχω μπερδευτει..
  βάσικα αλλάζω γραμμη κάπου?

 • Άψογη ενημέρωση! Ευχαριστώ!