Τελευταία ενημέρωση: 16 Δεκεμβρίου 2023


Θέλετε να δείτε τα δρομολόγια από κάποιο συγκεκριμένο σταθμό του Προαστιακού της Αθήνας; Επιλέξτε το σταθμό από την παρακάτω λίστα (η σελίδα θα φορτώσει μόνη της). 

 Περιλαμβάνεται και ζωντανή ενημέρωση δρομολογίων


ΠΡΟΣΟΧΗ: Από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 τίθενται σε ισχύ νέα προγράμματα δρομολογίων στον Προαστιακό της Αθήνας. Οι παρακάτω πίνακες δρομολογίων καθώς και η σελίδα του κάθε σταθμού έχουν ενημερωθεί.


Ο Προαστιακός σιδηρόδρομος της Αθήνας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2004. Τα δρομολόγια του Προαστιακού πραγματοποιούνται από την Hellenic Train A.E. (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.) Τα σημερινά δρομολόγια βρίσκονται σε ισχύ από τις 16 Δεκεμβρίου 2023.

Σήμερα, εκτελούνται 4 διαφορετικά δρομολόγια:

 • Πειραιάς – Αεροδρόμιο και αντίστροφα (1 δρομολόγιο την ώρα ανά κατεύθυνση, σταθμοί: Πειραιάς, Λεύκα, Ρέντη, Ταύρος, Ρουφ, Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης), Άγιοι Ανάργυροι, Πύργος Βασιλίσσης, Κάτω Αχαρναί, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νερατζιώτισσα, Κηφισίας, Πεντέλης, Πλακεντίας, Παλλήνη, Παιανία-Κάντζα, Κορωπί, Αεροδρόμιο)
 • Πειραιάς – Κιάτο και αντίστροφα (1 δρομολόγιο την ώρα ανά κατεύθυνση, σταθμοί: Πειραιάς, Λεύκα, Ρέντη, Ταύρος, Ρουφ, Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης), Άγιοι Ανάργυροι, Πύργος Βασιλίσσης, Κάτω Αχαρναί, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος, Μαγούλα, Νέα Πέραμος, Μέγαρα, Κινέττα, Άγιοι Θεόδωροι, Κόρινθος, Ζευγολατιό, Κιάτο)
 • Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο και αντίστροφα (1 δρομολόγιο την ώρα ανά κατεύθυνση, σταθμοί: Άνω Λιόσια, ΣΚΑ, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νερατζιώτισσα, Κηφισίας, Πεντέλης, Πλακεντίας, Παλλήνη, Παιανία-Κάντζα, Κορωπί, Αεροδρόμιο)
 • Άνω Λιόσια – Κορωπί και αντίστροφα (8 δρομολόγια τη μέρα, μόνο από Δευτέρα ως Παρασκευή και εκτός αργιώνσταθμοί: Άνω Λιόσια, ΣΚΑ, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νερατζιώτισσα, Κηφισίας, Πεντέλης, Πλακεντίας, Παλλήνη, Παιανία-Κάντζα, Κορωπί)
 • Αθήνα – Χαλκίδα και αντίστροφα (1 δρομολόγιο ανά 1 – 2 ώρες ανά κατεύθυνση, σταθμοί: Αθήνα, Άγιοι Ανάργυροι, ΣΚΑ, Αχαρνές, Δεκέλεια, Άγιος Στέφανος, Αφίδνες, Σφενδάλη, Αυλώνας, Άγιος Θωμάς, Οινόφυτα, Οινόη, Δήλεσι, Άγιος Γεώργιος, Καλοχώρι-Παντείχι, Αυλίδα, Χαλκίδα)

Η μετεπιβίβαση από το δρομολόγιο Πειραιάς – Αεροδρόμιο στο δρομολόγιο Πειραιάς – Κιάτο και αντίστροφα γίνεται στο σταθμό Κάτω Αχαρναί.

— Μεταξύ Κιάτου (και Αιγίου) και Πάτρας, η μετακίνηση γίνεται με λεωφορεία της Hellenic Train. Περισσότερα: Δρομολόγια των λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Κιάτο – Πάτρα.

Γράφημα δρομολογίων Προαστιακού της Αθήνας. Επεξεργασία: Βαγιακάκος Δημήτρης

***********************

Εξυπηρέτηση Αεροδρομίου: Από και προς το σιδηροδρομικό σταθμό Αεροδρομίου εκτελούνται 4 δρομολόγια ανά ώρα: 1 δρομολόγιο Πειραιάς – Αεροδρόμιο και αντίστροφα, 1 δρομολόγιο Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο και αντίστροφα και 2 δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό Δημοτικό Θέατρο – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Μετακίνηση προς και από το κέντρο της Αθήνας: Η γραμμή Πειραιάς – Αεροδρόμιο περνάει από το σταθμό Λαρίσης όπου υπάρχει ανταπόκριση με τη γραμμή 2 του Μετρό. Μετακίνηση προς/από το κέντρο της Αθήνας μπορεί να γίνει επίσης απευθείας με το Μετρό, ή χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε δρομολόγιο Προαστιακού με μετεπιβίβαση στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας (γραμμή 3 Μετρό), ή τον σταθμό Νερατζιώτισσα (γραμμή 1 ΗΣΑΠ).

Μετακίνηση προς το λιμάνι του Πειραιά: Μπορεί να γίνει απευθείας μέσω του δρομολογίου Αεροδρόμιο – Πειραιάς. Εναλλακτικά, με οποιοδήποτε δρομολόγιο Μετρό (προς Δημοτικό Θέατρο) ή Προαστιακού με μετεπιβίβαση στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

***********************

Εισιτήρια: Στο αστικό τμήμα του Προαστιακού (Μαγούλα – Κορωπί και Πειραιάς – ΣΚΑ ισχύουν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια του ΟΑΣΑ. Για τα υπόλοιπα εισιτήρια, δείτε Πληροφορίες για εισιτήρια Προαστιακού και λοιπών Μέσων Μεταφοράς της Αθήνας. (+ Κάρτες)

Για δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο ισχύουν τα ίδια εισιτήρια με το Μετρό, ωστόσο, ο Προαστιακός έχει διαφορετική εκπτωτική πολιτική.

Στον Προαστιακό επίσης δεν ισχύει η δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, ακόμα και για μετακινήσεις στο αστικό τμήμα.

 ***********************

Πίνακες δρομολογίων

Ακολουθούν οι πίνακες των δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηρόδρομου που εκδίδει η εταιρεία Hellenic Train Α.Ε. Μπορείτε επίσης να δείτε τα δρομολόγια από κάποιο συγκεκριμένο σταθμό, μαζί με τη ζωντανή ενημέρωση τηλεματικής,  επιλέγοντας παρακάτω:


Δρομολόγιο Πειραιάς – Αεροδρόμιο και αντίστροφα
Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο και αντίστροφα
&
Άνω Λιόσια – Παιανία – Κάντζα και αντίστροφα

Από τις 16 Δεκεμβρίου 2023, τα δρομολόγια στις γραμμές Πειραιάς – Αθήνα  – Αεροδρόμιο και Άνω Λιόσια – Κάντζα – Αεροδρόμιο πραγματοποιούνται ως εξής:


Δρομολόγιο Πειραιάς – Κιάτο και αντίστροφα

Από τις 16 Δεκεμβρίου 2023, τα δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς πραγματοποιούνται ως εξής:


Δρομολόγιο Αθήνα – Χαλκίδα και αντίστροφα

Από τις 16 Δεκεμβρίου 2023 ισχύουν τα παρακάτω δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα:

Για να δείτε τους πίνακες δρομολογίων σε μορφή pdf, ανατρέξτε στο site της Hellenic Train.

38 Comments

 1. Θέλετε να είστε σοβαρό site και σας βγάζει και η google πάνω από την trainose όταν αναζητας δρομολόγια προαστιακού αλλά στη γραμμή αεροδρόμιο Αθήνα έχετε μείνει πίσω. Έχει γίνει αλλαγη ωρας από Φλεβάρη και δεν πήρατε χαμπάρι τιποτα. Αν είσαστε πιο ενημερωμένοι δεν θα έχανα το τρένο μου τώρα….

  • Όλα τα δρομολόγια σε αυτή τη σελίδα είναι ενημερωμένα και ορθά. (Τελευταία ενημέρωση σελίδας, αυτή τη στιγμή στις 10 Μαΐου 2018) Ιδιαίτερα στους πίνακες των δρομολογίων – που είναι οι ίδιοι πίνακες που χρησιμοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ – αναγράφεται από το πότε τα δρομολόγια βρίσκονται σε ισχύ (από τον περασμένο Φεβρουάριο που λέτε και εσείς).

   Το ότι είμαστε 1οι στο Google μάλλον έχει να κάνει με την αξιοπιστία της ιστοσελίδας που πιστοποιείται και από τους χιλιάδες αναγνώστες μας.

   Επομένως το δικό σας μπέρδεμα οφείλετε μάλλον σε προσωπικούς λόγους. Αφήστε λοιπόν την ειρωνεία εκτός αν έχετε προσωπική ατζέντα εναντίον της σελίδας. Πάντως χτεσινοί δεν είμαστε κύριε Παναγιώτη Σερρούκα.

   • Googlαρετε “δρομολόγια προαστιακού Αεροδρόμιο Αθήνα” να δείτε τι βγαίνει πάνω πάνω
    Έτσι χάνονται τα τρένα

 2. κοιτα απλως θα υπαρχουν 2 δρομολογια τα αποια θα πηγαινουν αεροδρομιο. η μια ειναι αεροδρομιο πειραιας κ η αλλη αεροδρομιο σκα. η 1η δεν περναει απο σκα κ η 2η δεν περναει απο λιοσια.η τουλαχιστον κατι τετοιο εμαθα.παντως σιγουρα το δρομολογιο αεροδρομιο πειραια δεν περναει απο σκα!

  • Σε όλους τους σταθμούς του Προαστιακού βγαίνουν εισιτήρια προς όλους τους σταθμούς του Προαστιακού και το υπόλοιπο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

   • οχι αυτο που λετε δεν ειναι σωστο. στο σταθμο κατω αχαρναι κ πυργο βασιλισσης δεν υπαρχουν καν εκδοτηρια!

 3. καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν οι φαντάροι πληρώνουν κανονικό εισιτήριο στον προαστιακό,ή μειωμένο.

 4. Αγαπητή Δήμητρα, από τον προαστιακό σιδηροδρομικό σταθμό της Κηφισίας, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς
  δίπλα στο δακτυλίδι, περνάει ο προαστιακός σιδηρόδρομος που έχει κατεύθυνση
  προς το αεροδρόμιο με δύο δρομολόγια ανά ώρα. Πριν το αεροδρόμιο υπάρχει ο
  προαστιακός σιδηροδρομικός σταθμός του Κορωπίου, ο οποίος εντάσσεται εντός
  αστικού δικτυού τιμολογήσεως. Από τον προαστιακό σιδηροδρομικό σταθμό στο Κορωπί η υπάρχει η σωτήρια πολυαγαπημένη μας λεωφορειακή γραμμή 120 Σταθμός Προαστιακού Κορωπίου – Γλυφάδα. Είναι πολύ σπουδαία και εξυπηρετική λεωφορειακή γραμμή και σε πηγαίνει στην Γλυφάδα, την έχω
  χρησιμοποιήσει πάρα πολλές φορές, ωστόσο έχει ένα μειονέκτημα, έχει
  δρομολογημένα πολύ λίγα οχήματα και τα δρομολόγια της έχουν χαμηλή συχνότητα
  διέλευσης. Έχει δρομολόγια της καθημερινές κάθε πενήντα περίπου λεπτά με μία
  ώρα. Τις Κυριακές έχει δρομολόγια περίπου κάθε δύο ώρες. Προσοχή τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής 120 σταματάνε νωρίς το βράδυ , συγκεκριμένα από τον προαστιακό του Κορωπίου το τελευταίο φεύγει στις 20:45 Καθημερινές και Κυριακές ενώ τα Σάββατα φεύγει στις 20:15 .

  Προσοχή εάν χάσεις ένα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής 120
  από τον προαστιακό σταθμό του Κορωπίου για λίγα δευτερόλεπτα κατά την μετεπιβίβαση σου από τον προαστιακό προς την λεωφορειακή γραμμή 120 (Σταθμός Προαστιακού Κορωπίου – Γλυφάδα) στο Κορωπί θα
  περιμένεις στον προαστιακό σταθμό του Κορωπίου περίπου μία ολόκληρη ώρα εάν
  είναι καθημερινή ή Σαββάτο και ένα δίωρο περίπου εάν είναι Κυριακή.

  Εναλλακτική λύση από το Μαρούσι είναι να χρησιμοποιήσεις τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, σταθμός ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Μαρούσι ή Νερατζιώτισσα με κατεύθυνση προς τον Πειραιά και να αποβιβαστείς στην στάση Φάληρο,
  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και να μετεπιβιβαστείς στην γραμμή του Τραμ
  με κατεύθυνση προς την Βούλα (προσοχή στις προμετωπίδες των Τραμ διότι υπάρχει κίνδυνος να μπερδευτείς και να επιβιβαστείς στην γραμμή που έχει προορισμό τοΣύνταγμα και όχι στην γραμμή που έχει προορισμό την Βούλα). Η γραμμή του τραμ προςτην Βούλα έχει πολλές ενδιάμεσες στάσεις στην περιοχή της Γλυφάδας.

 5. Καλησπέρα, μπορείτε να μου πείτε πόσα δρομολόγια έχει την ώρα που κάνουν την διαδρομή Δουκίσσης Πλακεντίας – Στ.προαστιακου Κηφισίας ;

  • ναι βρισκεται στον κοκκινο μυλο.στα σύνορα αγιων αναργυρων κ μενιδιου.

 6. Ο προγραμματισμός είναι χάλια. Οποιος θελήσει να ταξιδέψει από το Αεροδρόμιο στο Κιάτο πρέπει να περιμένει 1ώρα στις Κάτω Αχαραί για ανταπόκριση…

  • δεν ειναι ακριβως ετσι. συνηθως το ενα τρενο περιμενει το αλλο. αν καποιος δεν το ξερει κ μπερδευτεί κ δεν παει στο απεναντι τρενο κ κατέβει κατω να ρωτήσει για πληροφοριες απλως το εχασε κ εχει μετα απο μια ωρα.

 7. Το Τραμ αυτή τη στιγμή φτάνει στο Νέο Φάληρο. Επίσης αυτή τη στιγμή ο Προαστιακός από τον Πειραιά έχει δρομολόγια ανά 2 ώρες και απαιτείται ανταπόκριση στο ΣΚΑ. Δεν έχει λογική το δρομολόγιο που περιγράφετε.

 8. Καλησπέρα. Υπάρχει τροποποίηση αύριο λόγω αργίας, στα δρομολόγια προς Κιάτο; Ευχαριστώ.

  • Από την πόλη του Πειραιά θα επιβιβαστείς στην αφετηρία της προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιάς – Χαλκίδα και θα αποβιβαστείς στο
   Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ), εκεί εφόσον θα αλλάξεις αποβάθρα θα μετεπιβιβαστείς προς την προαστιακή σιδηροδρομική γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο με κατεύθυνση προς το Κιάτο και θα
   αποβιβαστείς στον τελικό σου προορισμό που είναι το Ζευγολατιό. Επειδή ωστόσο υπάρχουν
   ελάχιστα δρομολόγια στην προαστιακή σιδηροδρομική γραμμή Πειραιάς – Χαλκίδα με αποτέλεσμα
   ακόμα και ανά δίωρο (ακόμα και στο αστικό κομμάτι της προαστιακής γραμμής) υπάρχει
   και ένας εναλλακτικός τρόπος από την πόλη του Πειραιά να μεταβείς προς το Ζευγολατιό.

   Ποιος είναι αυτός; Από την πόλη του Πειραιά επιβιβάζεσαι στην γραμμή 1
   του μετρό με κατεύθυνση προς την Κηφισιά και αποβιβάζεσαι στην στάση Νερατζιώτισσα.
   Στην Νερατζιώτισσα μετά την αλλαγή αποβάθρας μετεπιβιβάζεσαι στην προαστιακή
   σιδηροδρομική γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο στην κατεύθυνση προς το Κιάτο και αποβιβάζεσαι στον τελικό σου προορισμό δηλαδή το Ζευγολατιό.

   Η δεύτερη – εναλλακτική – αυτή επιλογή
   καταρχήν μοιάζει ως ασύμφορη καθώς θα πρέπει να διανύσεις περισσότερα χιλιόμετρα
   προκειμένου από τον Πειραιά να μεταβείς στο Ζευγολατιό συγκριτικά με την πρώτη επιλογή
   ωστόσο όμως επειδή η γραμμή 1 Πειραιάς –
   Κηφισιά του μετρό έχει συχνότητα διέλευσης
   κάθε πέντε με δέκα λεπτά ενώ η προαστιακή
   σιδηροδρομική γραμμή Πειραιάς –Χαλκίδα έχει συχνότητα διέλευσης ανά δύο ή ανά μία
   ώρα στην καλύτερη των περιπτώσεων, ίσως μερικές
   φορές (και ανάλογα με την ώρα που θέλεις να μετακινηθείς) να αποδειχθεί βέλτιστη.

 9. από θηβα για Κιατο – Πάτρα παρασκευή μετά τις 14:00 και επιστροφή Κυριακή Πάτρα – Κιάτο Θήβα να φτάσω θήβα στις 20:00 μεχρι 22:00. οποιος μπορει βοηθαει

  • Επειδή δυστυχώς ο προαστιακός σιδηρόδρομος δεν έχει ακόμα φτάσει μέχρι
   την πόλη της Θήβας, ο μοναδικός τρόπος για να μετακινηθείς με το τρένο προς το Κιάτο και την Πάτρα είναι να χρησιμοποίησης την υπεραστική γραμμή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθήνα – Θεσσαλονίκη . Όλα τα δρομολόγια της υπεραστικής σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν στάση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας. Θα επιβιβαστείς λοιπόν στην Θήβα στην υπεραστική γραμμή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θεσσαλονίκη
   – Αθήνα με κατεύθυνση προς την Αθήνα και
   θα αποβιβαστείς στον προαστιακό σιδηροδρομικό σταθμό ΣΚΑ (Σιδηροδρομικό Κέντρο
   Αχαρνών) και από εκεί θα αλλάξεις αποβάθρα και θα μετεπιβιβαστείς στην προαστιακή σιδηροδρομική
   γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο με κατεύθυνση προς το Κιάτο . Στο Κιάτο όπου βρίσκεται ο τερματικός σταθμός του προαστιακού σιδηροδρόμου θα αποβιβαστείς
   και θα μετεπιβιβαστείς στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εκτελούν το δρομολόγιο Κιάτο – Πάτρα με κατεύθυνση προς την πόλη της Πάτρας. Τα ακριβάς αντίστοφα θα πράξεις στην επιστροφή σου από την πόλη της Πάτρας προς την πόλη της Θήβας.

   Τα δρομολόγια της υπεραστικής γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα Θεσσαλονίκη – Αθήνα θα τα βρεις την παρακάτω ιστοθέση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ :

   http://www.trainose.gr/wp-content/uploads/2014/03/%CE%94%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC.pdf?x71305

   Τα δρομολόγια της προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής Αεροδρόμιο – Κιάτο και αντίστροφα από το Κιάτο προς το Αεροδρόμιο τα αναφέρει αναλυτικά ένας από τους παρακάνω πίνακες της συγκεκριμένης
   ανάρτησης .

   Τα δρομολόγια των λεωφορείων από το Κιάτο προς Πάτρα και αντίστροφα από την Πάτρα προς
   το Κιάτο θα τα βρεις την παρακάτω ιστοθέση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

   http://www.trainose.gr/wp-content/uploads/2014/03/%CE%94%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9B%CE%B5%CF%89%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%9A%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%A0%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-16-05-2016.pdf?x71305

 10. Καλημερα μήπως ξερεις κανεις για το δρομολόγιο Αεροδρόμιο – κιατο που πρεπει να κοιτάξω γιατι ειναι η πρωτη φορά που χρησιμοποιώ της συγκοινωνίες της Αθήνας και εχω μπερδευτεί λιγάκι;;; !!

 11. Καλημέρα, γνωρίζει κάποιος πότε θα λειτουργήσει το τμήμα Μεταμόρφωση – Κάτω Αχαρναί ώστε να μην αλλάζει κάποιος σταθμό (Λιόσια ή ΣΚΑ) αν πηγαίνει από πχ. Πεντέλης – Πειραιά ; Η’ εναλλακτικά αν θα επαναλειτουργήσει το τμήμα Λιόσια – Πειραιάς

Comments are closed.