Χωρίς τηλεματική η γραμμή του ΗΣΑΠ, χωρίς Wifi οι σταθμοί του Μετρό

DanMcLean/flickr.com

Ενημέρωση: Οι πινακίδες της τηλεματικής μπήκαν και πάλι σε λειτουργία λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου.


Κλειστές είναι οι πινακίδες του συστήματος ενημέρωσης επιβατών της γραμμής του ΗΣΑΠ εδώ και μία εβδομάδα. Οι πινακίδες τις τηλεματικής που δείχνουν την ώρα άφιξης του επόμενου συρμού είναι σβηστές από το Σάββατο 10 Μαρτίου στους σταθμούς από τον Πειραιά ως την Κηφισιά.

Αν και δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση για τα αίτια της διακοπής λειτουργίας, πιθανή είναι η βλάβη καθώς πρόσφατα υπήρξε παραγγελία ανταλλακτικών για το σύστημα ενημέρωσης κοινού.

Εν τω μεταξύ χωρίς Wifi βρίσκονται εδώ και δύο περίπου μήνες οι ελάχιστοι σταθμοί Μετρό στους οποίους το σύστημα λειτουργούσε. Το ασύρματο σύστημα πρόσβασης στο διαδίκτυο λειτουργούσε από το 2013 ύστερα από διαγωνισμό που έγινε το 2011.  Αν και είχαν υπάρξει εξαγγελίες για επέκταση του συστήματος σε όλους τους σταθμούς, αυτό δεν έγινε ποτέ πράξη.

Τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε πως το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προωθεί δράση για εγκατάσταση δικτύου WiFi σε 2.030 οχήματα (Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ). Η δράση κόστους 900.000 ευρώ δεν περιλαμβάνει εγκατάσταση Wifi σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. Πέρυσι, ο ΟΑΣΑ προχώρησε σε ανάθεση εκτέλεσης τεχνικοοικονομικής μελέτης ευρυζωνικότητας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χωρίς όμως έκτοτε να ανακοινωθεί κάποια συγκεκριμένη δράση.

Δείτε επίσης: