Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε επιβάτες στο σταθμό Αχαρνών

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε οδηγούς και πεζούς καθώς και σε αναμένοντες επιβάτες σε στάση τρένων στην περιοχή των Αχαρνών προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τ.Α.Ε. Δυτικής Αττικής συνελήφθησαν 8 άτομα, μέλη της σπείρας, στις Ααρνές και στους Αμπελόκηπους. Επιπλέον για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένα άτομο, το οποίο βρίσκεται προφυλακισμένο για όμοια αδικήματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει συμμορία, και με διάφορες τακτικές (εμπόδια στο οδόστρωμα, ανήλικα άτομα στη μέση του δρόμου, πρόφαση ότι θέλουν τσιγάρο, ρίψη αντικειμένων κλπ) ακινητοποιούσαν διερχόμενους οδηγούς φορτηγών καθώς και οδηγούς ταξί και στη συνέχεια, με χρήση σωματικής βίας, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά και προσωπικά αντικείμενα.

Ομοίως, με τη χρήση διαφόρων προφάσεων διέπρατταν ληστείες σε βάρος αναμενόντων επιβατών σε στάση τρένων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δεκαέξι περιπτώσεις ληστειών στην περιοχή των Αχαρνών. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή. Επισημαίνεται ότι ο δράστες έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν, για διάπραξη όμοιων αδικημάτων.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε ευχαριστίες προς την αστυνομία:

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε οδηγούς και πεζούς καθώς και σε αναμένοντες επιβάτες σε στάση τρένων στην περιοχή των Αχαρνών. Εξιχνιάσθηκαν δεκαέξι -16- περιπτώσεις, εκ των οποίων οι οκτώ -8-  αφορούσαν τον σταθμό Αχαρνών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ευχαριστεί το τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τ.Α.Ε. Δυτικής Αττικής, που με τις ενέργειές τους καθιστούν την περιοχή ασφαλέστερη για όλους μας.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*