Νέα δρομολόγια στη Δημοτική Συγκοινωνία Αγίου Δημητρίου

Από χτες Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγίου Δημητρίου, με τα δύο νέα υπερσύγχρονα μικρά λεωφορεία, που προσφάτως προμηθεύτηκε ο Δήμος.

Η Δημοτική Συγκοινωνία διασυνδέει τις γειτονιές με τα  κεντρικά σημεία της πόλης (Δημαρχείο, ΚΕΠ, τοπική αγορά, Εφορία, Αστυνομία, Κέντρο Υγείας, αθλητικά κέντρα, Στρογγυλό, ΕΠΑΛ, Ασύρματος, πλατεία Παναγούλη, Δημοτικό Κοιμητήριο κ.λπ.) και τους σταθμούς μετρό.

Δείτε πληροφορίες για τις δημοτικές συγκοινωνίες δήμων της Αττικής

Ο νέος σχεδιασμός, αποτέλεσμα στενής και εντατικής συνεργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και της Δημοτικής Αστυνομίας, προβλέπει τη λειτουργία δύο κυκλικών γραμμών:  της ΓΡΑΜΜΗΣ 1, που θα εξυπηρετεί κυρίως το βορειοδυτικό τμήμα του Αγίου Δημητρίου, και της ΓΡΑΜΜΗΣ 2, που θα εξυπηρετεί κυρίως το νοτιοανατολικό.

Οι επιβάτες της 1ης γραμμής, με αφετηρία το τέρμα της οδού Βεργίνας, έχουν πρόσβαση στο σταθμό μετρό «Άγιος Δημήτριος», ενώ οι επιβάτες της 2ης γραμμής, με αφετηρία την οδό Σάμου,  έχουν πρόσβαση στο σταθμό μετρό «Ηλιούπολη».

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7:00 έως 19:00, με συχνότητα ανά μια ώρα.

Συγκεκριμένα, από ώρα 7:00 και κάθε μία ώρα έως τις 18:00, θα ξεκινούν από τους σταθμούς μετρό «Άγιος Δημήτριος» και «Ηλιούπολη» και από ώρα 7:30 και κάθε μία ώρα έως τις 17:30, θα ξεκινούν από το τέρμα της οδού Βεργίνας και την οδό Σάμου.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*