Συλλήψεις για κλοπές σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ

Σε συλλήψεις 5 ατόμων προχώρησε η αστυνομία τις τελευταίες μέρες για περιστατικά κλοπών σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ.

Μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 2 Μαρτίου, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, που συμμετέχουν στην ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη και την αποτροπή αξιόποινων πράξεων σε βάρος επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συνέλαβαν εξωτερικά του σταθμού του Μετρό Ακρόπολη τέσσερις αλλοδαπούς για διακεκριμένη κλοπή.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα βρέθηκε στην κατοχή τους γυναικείο πορτοφόλι, το οποίο όπως εξακριβώθηκε είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από ημεδαπή, στο Σταθμό του Μετρό Συγγρού-Φιξ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Μία μέρα αργότερα, το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαρτίου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, συνέλαβαν στην περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας 22χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Αναζητείται 29χρονη αλλοδαπή συνεργός του.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες κατά το τελευταίο τετράμηνο, δρώντας από κοινού και εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό σε συρμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, ή δημιουργώντας τεχνητό συνωστισμό, αφαιρούσαν από επιβάτες τα πορτοφόλια τους ή τα κινητά τους τηλέφωνα.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 10 περιπτώσεις κλοπών από επιβάτες του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στον σταθμό Βικτώρια. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*