Οι αναγνώστες του Athens Transport γράφουν: Δρομολόγια λεωφορείων και τηλεματική

Συμπληρώνοντας τη φόρμα, μπορείτε και εσείς να γράψετε για εμπειρίες και συμβάντα (θετικά ή αρνητικά) από την καθημερινότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καταγγελίες, σκέψεις και ιδέες για μελλοντικά άρθρα ή ότι άλλο βλέπετε σχετικό με τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Αυτή την εβδομάδα, οι αναγνώστες μας γράφουν μεταξύ άλλων για την αξιοπιστία των δρομολογίων των λεωφορείων και της τηλεματικής, το πρόβλημα με τα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο.

 

Ένας αναγνώστης γράφει για την αξιοπιστία των δρομολογίων των λεωφορείων και της τηλεματικής:

Σήμερα περίμενα το λεωφορείο της γραμμής “235 Ζωγράφου-Ακαδημία”. Η εφαρμογή εγραφε οτι θα έφτανε στην στάση 8η Ζωγράφου με κατευθυνση προς Ακαδημία στις 17.35. Ειχα φτασει στην σταση απο τις 17.30. Περίμενα γυρω στην μιση ώρα και το λεωφορειο δεν εμφανίστηκε. Περίπου στις 17.57 εμφανιστηκε ενα λεωφορειο της γραμμης 235 απο την αντιθετη κατευθυνση. Εγω και ολοι υπολοιποι που περιμεναμε στην σταση υποθεσαμε οτι μετα απο αυτη την αναμονη το λεωφορειο θα κατευθανε αμεσα. Ομως τρεφαμε λανθασμενες ελπίδες. Μετα απο 8 λεπτα αποφασισα να καλεσω το 11185 και η εκφωνητρια του ΟΑΣΑ με ενημερωσε οτι το επομενο 235 θα εκκινουσε απο Ζωγράφου στις 18.10 , οποτε θα έφτανε περιπου μετα απο 3-4 λεπτα. Σε αυτο το διαστημα περασε ενα αλλο λεωφορειο της γραμμης 235 παλι απο την αντιθετη κατευθυνση. Τελικα με δυο λεωφορεια να ειναι στην αφετηρια και το ενα να ειναι πανω απο μιση ωρα εκει το λεωφορειο εφτασε στην 8η Ζωγράφου στις 18.30 γεματο με κόσμο απο τους οποιους οι περισσοτεροι ηταν φοιτητές( η αφετηρία του 235 είναι διπλα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγραφου και εξυπηρετει παρα πολυ κοσμο καθημερινα).Τελικα αγανακτισμενος μαζι με κάποιους αλλους επιβάτες κατευθυνθηκαμε προς τη λεωφορο Παπαγου για να παρουμε το 608. Ευχομαι μεσα απο αυτο το κειμενο οι υπεύθυνοι να συνετιστουν και να μην αφηνουν την γραμμη 235 με ανεκπληρωτα δρομολογια και μεγαλες καθυστερήσεις.

 

Για τη λειτουργία της εφαρμογής της τηλεματικής γράφει ένας ακόμη αναγνώστης:

Παρόλο που η εφαρμογή του oasa ανανεώθηκε και δείχνει πλέον τα καθημερινά δρομολόγια όπως τα βγάζει το σταθμαρχείο, όταν έχεις ανοίξει την καρτέλα μιας στάσης το επόμενο δρομολόγιο μιας γραμμής αναφέρεται σύμφωνα με το τυποποιημένο πρόγραμμα το οποίο δεν ισχύει.

 

Αναγνώστης γράφει για τη δυνατότητα σύνδεσης του μελλοντικού τερματικού σταθμού του Μετρό στη Νίκαια με το κέντρο του Πειραιά για την εξυπηρέτηση των φοιτητών:

Με τη λειτουργία των 3 σταθμών του μετρό το καλοκαίρι στη μπλε γραμμή πιστεύω πως θα πρέπει να βρεθεί μια προσωρινή λύση ώστε οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς να μπορούν να πηγαίνουν στην σχολή τους χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουν γραμμή (όσοι είναι στη μπλε γραμμή) για να μην χρειάζονται να παίρνουν ηλεκτρικό. Αυτό θα μπορούσε πιστεύω να γίνει με μια λεωφορειακή γραμμή ή έστω μια τροποποίηση κάποιας υπάρχουσας που θα αφήνει τους φοιτητές σε σχετικά κοντινό σημείο στη σχολή τους.

 

Για τα τουριστικά πούλμαν τα οποία κατακλύζουν τους δρόμους της Αθήνας γράφει ο κ. Αργύρης Σαρρής:

Με αφορμή το άρθρο περί αλλαγής των δρομολογίων των ΚΤΕΛ Αττικής θα ήθελα να προτείνω μια αξιοποίηση των θέσεων στάθμευσης λεωφορείων στην περιοχή (πεδίο του Άρεως) μιας και υπάρχει διαμορφωμένος χώρος. Για να μειωθούν τα τουριστικά λεωφορεία που φράζουν λεωφορειόδρομους στην Πατησίων και σε άλλους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, δεν θα έπρεπε ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με οποιοδήποτε αρχή μπορεί να το εφαρμόσει, να αναγκάζει τα τουριστικά πούλμαν που παρκάρουν μπροστά από το μουσείο ή ακόμα και το κέντρο να σταματάνε εκεί πέρα. Η περιοχή είναι κεντρική και εύκολα προσβάσιμη και εξακολουθεί να δίνει την δυνατότητα να παραλάβουν τα λεωφορεία τους επιβαίνοντες τους στο τέλος της μέρας. Τα πούλμαν στα οποία αναφέρομαι είναι αυτά που οργανώνουν εκδρομές (σχολικές και μη).

 

Τέλος, ο Ι.Π. γράφει για τα προβλήματα πρόσβασης στο πάρκινγκ πλησίον του σταθμού στο Κορωπί, ιδιοκτησίας ΟΣΕ:

Ο σταθμός του Προαστιακού στο Κορωπί διαθέτει ένα μεγάλο χώρο πάρκινγκ που ανήκει στον ΟΣΕ (με βάση μια ταμπέλα που υπάρχει). Για να ανέβεις στον σταθμό υπάρχει μια σκάλα με ξύλινα σκαλοπάτια τα οποία από την έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες σπάνε. Τώρα όμως έχουν σπάσει 2 συνεχόμενα σκαλοπάτια με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται πάρα πολύ η διέλευση των επιβατών. Επίσης κάθε φορά που αποφασίζουν να την επισκευάσουν αλλάζουν μόνον τα χαλασμένα και όχι και τα τυχόν υπόλοιπα ετοιμόρροπα… Επίσης η είσοδος των αυτοκινήτων στο πάρκινγκ γίνεται με αρκετή δυσκολία λόγω διαβρώσεως του εδάφους από τις βροχές.

Προηγουμένως: #1, #2, #3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*