Ξεκίνησαν τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας Αλίμου

Ξεκίνησαν από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας του δήμου Αλίμου.

Μία μέρα νωρίτερα, ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Κονδύλης «εγκαινίασε» τα 3 λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας τα οποία πραγματοποιούν δρομολόγια σε 2 γραμμές: τη γραμμή 10 και τη γραμμή 20, που ενώνουν τις γειτονιές της πόλης μεταξύ τους και με το Μετρό Αλίμου.

Ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια επίμονης δουλειάς, εγκρίσεων, οργάνωσης, μέχρι και ειδική νομοθετική ρύθμιση για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία και να είναι έτοιμη για λειτουργία η Δημοτική Συγκοινωνία Αλίμου. Τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ και ότι επιτέλους αποκτούν συγκοινωνία περιοχές όπως ο παλαιός Άλιμος, κάτι που ήταν αίτημα των κατοίκων χρόνια τώρα.

Δείτε: Οι δημοτικές συγκοινωνίες της Αττικής

Τα τρία λεωφορεία που θα εκτελούν τα δρομολόγια είναι οχήματα υπερσύγχρονα, με συστήματα ασφαλείας τόσο για τον οδηγό, όσο και για τους επιβάτες.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αλίμου ήταν ένας από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που εκμεταλλεύθηκε τη νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει την πρόσληψη ιδιωτών οδηγών για τη λειτουργία υπηρεσιών δημοτικής συγκοινωνίας.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*