Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την επέκταση του αμαξοστασίου του Τραμ στο Ελληνικό

Φωτογραφία: Υπουργείο Υποδομών

Προκηρύχθηκε χτες Πέμπτη 1 Οκτωβρίου από την Αττικό Μετρό ο διαγωνισμός για την επέκταση του αμαξοστασίου του Τραμ στο Ελληνικό.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι όλες οι απαιτούμενες μελέτες και οι εργασίες έργων Πολιτικού Μηχανικού καθώς και Ηλεκτρομηχανολογικών και Σιδηροδρομικών συστημάτων που αφορούν την κατασκευή νέου μεταλλικού κτηρίου/στεγάστρου διαστάσεων 70m x 43m σε χώρο 5 περίπου στρεμμάτων που θα εξυπηρετεί την εναπόθεση 22 νέων οχημάτων Τραμ σε 11 παράλληλες νέες τροχιές οι οποίες θα συνδέονται με τις υφιστάμενες τροχιές του αμαξοστασίου. Περιλαμβάνεται επίσης η αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικών και σιδηροδρομικών συστημάτων στο υφιστάμενο αμαξοστάσιο.

Η διάρκεια του έργου ορίζεται σε 790 ημέρες (περίπου 2 χρόνια και δυόμιση μήνες) από την υπογραφή της σύμβασης. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 14.750.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και η χρηματοδότηση προέρχεται από την Πράξη “Δυτική Επέκταση του Τραμ στον Πειραιά – Β’ Φάση” που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. “ΑΤΤΙΚΗ” του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 8 Νοεμβρίου.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*