Κομμένες οι συνομιλίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Γαλλίας για να μη μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα πρέπει να αποφεύγουν τις συνομιλίες για να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με την τελευταία οδηγία της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες, όπου η τήρηση αποστάσεων δεν είναι δυνατή, πρέπει να συνοδεύεται από μία απλή προφύλαξη: αποφεύγετε τις συζητήσεις ή τις συνομιλίες στο κινητό.

Σύμφωνα με συνέντευξη μέλους της Ακαδημίας, αν επέβαιναν μόνο 3 άτομα σε ένα βαγόνι του Μετρό δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά αν η απόσταση από τον διπλανό είναι μόλις λίγα εκατοστά, έχει λογική να αποφεύγονται οι συνομιλίες. «Δεν είναι υποχρέωση, αλλά σύσταση» πρόσθεσε.

Η ακαδημία, που έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο συχνά έρχεται σε αντίθεση με τις επίσημες πολιτικές της γαλλικής κυβέρνησης. Λίγες μέρες νωρίτερα άσκησε κριτική στη σύσταση της κυβέρνησης για χρήση από το κοινό ιατρικών μασκών αντί υφασμάτινων, υποστηρίζοντας πως δεν έχει επιστημονική βάση.

Σύμφωνα με την ακαδημία, οι υφασμάτινες μάσκες μπορούν να είναι αποτελεσματικές κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού αν εφαρμόζουν σωστά, ενώ οι περισσότερες μεταδόσεις συμβαίνουν όταν τα άτομα δεν φορούν μάσκες. Η αλλαγή στην πολιτική σχετικά με τις υφασμάτινες μάσκες οι οποίες πλέον έχουν καθιερωθεί, μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αμφισβήτιση των κυβερνητικών οδηγιών, σύμφωνα με την ακαδημία.

Πηγή: reuters.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*