Τροποποιήσεις σε λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Google Maps

Μέχρι την Ομόνοια τελικά θα φτάνει η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 051 που σήμερα συνδέει το σταθμό Λαρίσης με τον υπεραστικό σταθμό των ΚΤΕΛ Κηφισού.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ΟΑΣΑ είχε πάρει απόφαση για επαναφορά της αφετηρίας στην Ομόνοια, την οποία όμως πήρε πίσω μετά από αντιδράσεις. Τελικά φαίνεται πως βρέθηκε η χρυσή τομή, αφού η αφετηρία της γραμμής θα μεταφερθεί στο σταθμό των ΚΤΕΛ, ενώ τα λεωφορεία θα φτάνουν μέχρι και την Ομόνοια. Ο ΟΑΣΑ αναφέρει πως η απόφαση ελήφθη «με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα του Δήμου Αθηναίων αλλά και των φορέων της περιοχής».

Έτσι πάντως, διακόπτεται η (μοναδική με Μέσο Μαζικής Μεταφοράς) σύνδεση του σταθμού Λαρίσης με το σταθμό των ΚΤΕΛ που ξεκίνησε μόλις τον Φεβρουάριο του 2020.

Έτσι η γραμμή 051 από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 μετονομάζεται από «ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ-ΥΠΕΡ. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ (μέσω ΑΚΑΔ. ΠΛΑΤ.)» σε «ΣΤ. ΥΠΕΡ. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ – ΟΜΟΝΟΙΑ (μέσω ΑΚΑΔ. ΠΛΑΤ.)».

Η νέα Αφετηρία-Τέρμα της κυκλικής λεωφορειακής γραμμής 051 θα είναι εντός του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού (στην Αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής Χ93). Η ονομασία της Αφετηρίας είναι «ΣΤΑΘ. ΥΠΕΡΑΣ. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ».

Νέα Κυκλική Διαδρομή της Λεωφορειακής γραμμής 051

Από το Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, αριστερά Δράκοντος, συνέχεια Κρατύλου, αριστερά Τριπόλεως, δεξιά Πλάτωνος, αριστερά Παλαμηδίου, δεξιά Λένορμαν, συνέχεια πλατεία Μεταξουργείου, αριστερά Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη, δεξιά Δηληγιάννη, δεξιά Φαβιέρου, αριστερά Μάρνη, δεξιά Καματερού, δεξιά Σωκράτους, δεξιά Αγίου Κωνσταντίνου, πλατεία Καραϊσκάκη, δεξιά Αχιλλέως, δεξιά Λένορμαν, αριστερά Παλαμηδίου, δεξιά Πλάτωνος, αριστερά Κρατύλου, συνέχεια Δράκοντος, δεξιά Πάππου, αριστερά Βαδόκα, εντός του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού.

Κατάργηση στάσεων

  • ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ (ΑΦΕΤΗΡΙΑ), ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ, ΠΕΡΟΚΕ, ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ

Αλληλουχία στάσεων

Για τη αλληλουχία στάσεων της νέας διαδρομής παρακαλούμε δείτε εδώ

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, η αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής Χ93 ΣΤ.ΥΠΕΡ.ΛΕΩΦ.ΚΗΦΙΣΟΥ – ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS) μεταφέρεται στη μέχρι σήμερα αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής 052 ΣΤ. ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΗΦIΣΟΥ – ΣΤ. ΕΛΑΙΩΝΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ), εντός του σταθμού των ΚΤΕΛ.

Τέλος, η αφετηρία της γραμμής 052 μεταφέρεται στο σταθμό Μετρό Ελαιώνα και η γραμμή μετονομάζεται σε ΣΤ. ΕΛΑΙΩΝΑ – ΣΤ. ΥΠΕΡ. ΛΕΩΦ. ΚΗΦIΣΟΥ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*