Σε εξέλιξη η παράδοση των πρώτων μεταχειρισμένων λεωφορείων μέσω leasing – ΦΩΤΟ

Papadakis Bros S.A.

Ενημέρωση ώρα 18:45

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η παράδοση των πρώτων μεταχειρισμένων αστικών λεωφορείων που προμηθευέται η ΟΣΥ μέσω συμβάσεων leasing. Ήδη στο αμαξοστάσιο του Βοτανικού έχουν παραδοθεί τα πρώτα 9 δίπορτα λεωφορεία ΜΑΝ / Lion City A21 από την εταιρεία MED BUS του ομίλου Παπαδάκη, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται και επιπλέον οχήματα.

Νωρίς το μεσημέρι, τα οχήματα αυτά αποχώρησαν από το αμαξοστάσιο του Βοτανικού με προορισμό τον Πειραιά, όπου πραγματοποιήθηκε και η επίσημη παρουσίασή τους.

Τα πρώτα 40 λεωφορεία θα δρομολογηθούν σε 14 λεωφορειακές γραμμές, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021. Αυτό σημαίνει πως σε κάθε μία από αυτές τις γραμμές θα πραγματοποιούνται περί τα 30 παραπάνω δρομολόγια ημερησίως, ενώ με την ολοκλήρωση της παράδοσης των λεωφορείων θα πραγματοποιούνται συνολικά 3.500-4.000 περισσότερα δρομολόγια ημερησίως.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες: Από την Παρασκευή 9 Απριλίου και σε 14 γραμμές τα 40 πρώτα μεταχειρισμένα λεωφορεία

Σε φωτογραφίες των λεωφορείων που λήφθηκαν λίγο πριν την αναχώρησή τους από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, βλέπουμε ότι τα οχήματα έχουν ήδη λάβει πινακίδες ενώ διαθέτουν εγκατεστημένο εξοπλισμό ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τηλεματικής.

Έτοιμα προς παράδοση είναι και λεωφορεία τύπου Solaris Urbino 12 2010 τα οποία προμηθεύτηκε η ΟΣΥ μέσω της Εθνικής Leasing.

SETRA-Stamatiou S.A.

Σε αποκλειστικές φωτογραφίες του Athens Transport από το αμαξοστάσιο του Βοτανικού μπορούμε να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες από τα λεωφορεία MAN, μεταξύ των οποίων και τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει τα λεωφορεία αυτά.

Πόσα και ποια λεωφορεία θα έρθουν

Την περασμένη εβδομάδα εν τω μεταξύ υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την προμήθεια των λεωφορείων αυτών μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης leasing για 3+1 έτη. Συνολικά, η προμήθεια αφορά 293 λεωφορεία, 12μετρα και 18μετρα αρθρωτά.

Οι εταιρείες στις οποίες ανατέθηκε η μίσθωση είναι οι «MED BUS AND TRUCK CENTER ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΕ», «ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «ΕΘΝΙΚΗ  LEASING AE». Η έκπτωση στο μίσθωμα που πρόσφεραν ποικίλει από 0% έως και 11% ανάλογα τον τύπο του κάθε λεωφορείου. Έτσι, το κάθε λεωφορείο θα κοστίσει από 2.482 ευρώ έως και 2.800 ευρώ το μήνα.

Όσον αφορά τα μοντέλα των λεωφορείων, τα 12μετρα (κανονικά) λεωφορεία θα είναι 6 διαφορετικών τύπων: Ιrisbus Crossway LE 2011, Irisbus Crossway LE 2010, Solaris Urbino 12 2010, Volvo / B9L / 7700, ΜΑΝ / Lion’s City A21, Mercedes Benz/Citaro O530. Τα αρθρωτά 18μετρα λεωφορεία θα είναι 4 τύπων: Solaris Urbino 18 2010, ΜΑΝ / Lion’s City A23, Mercedes Benz/Citaro O530G, Solaris Urbino 18.

Δείτε παρακάτω τους τύπους των λεωφορείων και το μηνιαίο μίσθωμα για κάθε ένα από αυτούς:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*