ΟΣΥ: Πειθαρχικές διαδικασίες σε οδηγό για τη συμπεριφορά του προς μετανάστη

Στην ενεργοποίηση πειθαρχικών διαδικασιών κατά οδηγού προχώρησε η ΟΣΥ μετά από περιστατικό λεκτικής επίθεσης κατά μετανάστη το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε από επιβάτη λεωφορείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΣΥ, ο οδηγός φέρεται να συμπεριφέρθηκε με τρόπο «που δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας» ενώ σε περίπτωση που μετά τον πειθαρχικό έλεγχο αποδειχθεί εμπλοκή του, οι κυρώσεις θα είναι «βαρύτατες».

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο, ο οδηγός του λεωφορείου φαίρεται να ζητά από μετανάστη να σηκωθεί από τη θέση του για να κάτσει μια άλλη επιβάτης λέγοντας «σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ».

Ο οδηγός σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega επιχείρησε να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του λέγοντας πως ζήτησε από τον μετανάστη να σηκωθεί για να καθήσει γυναίκα που είχε πρόβλημα υγείας ενώ δεν είχε κάποιο ρατσιστικό κίνητρο

Η ανακοίνωση της ΟΣΥ:

Με αφορμή περιστατικό που προβάλλεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται εργαζόμενος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της και διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι βασικός στόχος της είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες.

Πηγές: athenstransport.com, ΟΣΥ, newsbeast.gr