Επιπλέον μεταβολές σε δρομολόγια του Προαστιακού σιδηρόδρομου της Αθήνας θα επέλθουν το Σάββατο 26 Ιουλίου και την Κυριακή 27 Ιουλίου 2025
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, τις δύο αυτές μέρες θα διακοπούν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο τμήμα Οινόη-Χαλκίδα, λόγω έκτακτων τεχνικών εργασιών που εκτελεί ο Διαχειριστής Υποδομής Ο.Σ.Ε.
Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά το παραπάνω διάστημα, η Hellenic Train θα δρομολογήσει λεωφορεία τα οποία θα υποκαταστήσουν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο ανωτέρω τμήμα του δικτύου.
Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα εκτελούν τη διαδρομή Χαλκίδα – Αυλίδα – Καλοχώρι – Οινόη και θα συνδέονται με τα δρομολόγια του Προαστιακού, που θα εξυπηρετούν τη γραμμή Οινόη-Αθήνα, και το αντίστροφο.
Τα λεωφορεία δεν θα πραγματοποιούν στάσεις στους Σταθμούς Δήλεσι και Αγ. Γεώργιος.
Σημειώνεται ότι, το Σάββατο 26/07, το δρομολόγιο 1531 (Χαλκίδα – Αθήνα) με αναχώρηση στις 05:03, θα πραγματοποιηθεί κανονικά με τρένο. Επίσης, την Κυριακή 27/07, θα εκτελεστούν κανονικά με τρένο τα δρομολόγια 2534 (Αθήνα – Χαλκίδα) στις 22:28 και 2539 (Χαλκίδα – Οινόη) στις 23:25.
Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 14 Ιουλίου και μέχρι νεοτέρας σε ισχύ βρίσκεται η κατάργηση των τοπικών δρομολογίων Άνω Λιόσια – Κορωπί του Προαστιακού, λόγω εργασιών του ΟΣΕ, και η αντικατάστασή τους από λεωφορεία.
athenstransport.com