Σχετικά με το Athens Transport | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

 

2009: To @athenstransport ξεκινάει στο twitter ως εθελοντική προσπάθεια για έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.

2010: Ξεκινάει η σελίδα Athens Transport στο facebook προκειμένου να γράφονται κείμενα που ξεπερνούν τους 140 χαρακτήρες αλλά και για να ενημερώνονται όσοι δεν χρησιμοποιούν το twitter.

2011: Δημοσιεύονται τα πρώτα άρθρα στο athenstransport.com, ένα από τα πρώτα site αφιερωμένα στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Σήμερα: Το athenstransport.com είναι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για τις συγκοινωνίες της Αθήνας. Πέρα από ειδήσεις για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, περιλαμβάνει άρθρα σχετικά με τις συγκοινωνίες σε όλο τον κόσμο και απόψεις για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την πολιτική και την πόλη.

Καθώς οι συγκοινωνιακοί φορείς έχουν βελτιώσει την επικοινωνία τους με το κοινό και καθώς πλέον υπάρχουν περισσότερες πηγές ενημέρωσης, η παράθεση πληροφοριών δεν αποτελεί πλέον το μοναδικό στόχο του site. Ένα μεγάλο μέρος του περιεχομένου περιλαμβάνει προσωπικές απόψεις και σχολιασμό της επικαιρότητας.

 

Υπενθύμιση: Το AthensTransport δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΑΣΑ και τους φορείς του 

 • Ηλίας Π.

  Πως διακρίνονται εμφανισιακα τα κανονικα απο τα μειωμενα εισητηρια για αποφυγή μπερδεματων;

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Δεν διακρίνονται. Είναι όλα ίδια λόγω του ότι είναι επαναφορτιζόμενα. Και πέρα από αυτό τα μειωμένα εισιτήρια μπορούν να επαναφορτιστουν και με ολόκληρο και με μειωμένο κόμιστρο (μόνο από εκδοτήρια).

 • ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΜΑΡΙΑ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ (ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΑΜΕΑ) ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ “ΔΕΙΧΝΕΙ” ΜΗΝΥΜΑ ΌΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ.
  ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΡΑΦΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΜΚΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΙΑΣ ΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΧΘΕΣ 17/1/2017 ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΠΟΥ ΑΦΗΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ.
  ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΕΘΑ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Το athenstransport δεν έχει σχέση με τον ΟΑΣΑ ή κάποιον άλλο φορέα. Είναι ένα ανεξάρτητο site που δίνει πληροφορίες για τα ΜΜΜ της Αθήνας.

   Αν θέλετε να στείλετε παράπονα στον ΟΑΣΑ πηγαίνετε εδώ: http://www.oasa.gr/forms.php?id=fparapona2

   Καλύτερα, αποφεύγετε να γράφετε με όλα κεφαλαία καθώς δυσκολεύουν την ανάγνωση.

   Επίσης, δεν υπάρχει προθεσμία έκδοσης καρτων καθώς θα μπορείτε να εκδίδετε κάρτες επ’αόριστον.

   Τουλάχιστον για τη μητέρα σας (και αν η πεθερά σας έχει τη δυνατότητα) μπορείτε να πάτε μαζί σε ένα εκδοτήριο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να βγάλετε τις κάρτες επί τόπου.

 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ Κ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΑΤΧΥΔΡΟΜΙΚΑ. ΕΝΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΙΧΕΙΑ Κ ΠΑΤΑΩ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΡΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟΣ Κ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΞΑΝΑ. ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΒΩ ΑΙΤΗΣΗ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟ? ΚΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΑΣ Παρακαλω/

 • Alligator

  Τιμολόγιο γιατί δεν εκδίδετε????
  Απόδειξη που να αναγράφεται το ΑΦΜ κ η ΔΟΥ της εταιρίας, γιατί δεν δίνετε????
  Ο νόμος λέει ότι αν δεν δίνετε στον καταναλωτή απόδειξη ή τιμολόγιο, ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ….
  Περιμένω την απάντησή σας

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Το athenstransport δεν έχει σχέση με κανέναν φορέα. Είναι ένα ανεξάρτητο site που δίνει πληροφορίες για τα ΜΜΜ της Αθήνας.

   Αν θέλετε να στείλετε παράπονα στον ΟΑΣΑ πηγαίνετε εδώ: http://www.oasa.gr/forms.php?id=fparapona2

   Και για καλύτερη εξυπηρέτηση σας από τον ΟΑΣΑ, το μήνυμα που θα γράψετε εκεί να μην είναι επιθετικό.

   Καλύτερα να σχολιάζετε κάτι μια φορά και όχι τρεις φορές. Σε 2 διαφορετικές σελίδες του site.

   Και όπως σας απάντησα και στο άλλο σχόλιό σας, δεν σας υποχρέωσε κανείς να πληρώσετε, μπορείτε να πάτε και με τα πόδια εκεί που θέλετε ή με κάποιο άλλο μέσο.
   Και στα εκδοτήρια και στα μηχανήματα, παίρνετε απόδειξη πάντως. Για να ισχύει το «δε δίνω απόδειξη» που λέτε, σημαίνει ότι δεν σας δίνεται κανένα αποδεικτικό ότι έγινε μια αγορά.

 • Marianthi

  Γεια σας. Στις 27/11 πλήρωσα με την πιστωτική μου κάρτα online, 49€ για να φορτίσω την κάρτα μου με το κόμιστρο “Αθήνα & Αεροδρόμιο” 30 ημερών. Η κάρτα έχει χρεωθεί (φαίνεται στην online συναλλαγή) και επίσης φαίνεται online ότι η συναλλαγή έχει αριθμό #7336 και είναι επιτυχής. Παρόλα αυτά στα μηχανήματα στον ηλεκτρικό δε φαίνεται να είναι φορτωμένη η κάρτα. Το ταξίδι μου στο αεροδρόμιο ήταν στις 1/12 και αναγκάστηκα να πληρώσω επιπλέον 10€. Και για τις μετακινήσεις μου αγοράζω εισιτήριο. Αυτό που θέλω να ζητήσω είναι να μου επιστραφούν τα 49€ (να πιστωθούν στην κάρτα μου) γιατί η πληρωμή που έκανα δε μου απέδωσε το προιόν για το οποίο πλήρωσα. Και δε χρειάζομαι πλέον κόμιστρο για αεροδρόμιο, εφόσον έχω ήδη ταξιδέψει και έχω επιστρέψει.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Καλησπέρα!
   1. Εφόσον θέλατε να κάνετε μόνο μια διαδρομή, γιατί να αγοράσετε το μηνιαίο κόμιστρο αεροδρομίου;
   2. Όταν κάνετε αγορά online, πρέπει πρώτα να πάτε σε ένα αυτοματο μηχάνημα και να πατήσετε Online Κράτηση, έτσι ώστε το κόμιστρο να φορτωθεί στην καρτα. Σας το γράφει και στην online απόδειξη που σας έβγαλε το σύστημα μετά την αγορά.

   Άρα, το ποσό δεν μπορεί να σας επιστραφεί, κατα κύριο λόγο επειδή δεν φταίει ο ΟΑΣΑ που δεν διαβάστε την απόδειξη.

   • Marianthi

    1) Αγόρασα το μηνιαίο κόμιστρο γιατί στοιχίζει 19€, οι δύο διαδρομές στοιχίζουν 10 + 10 = 20€.
    2) Αυτή την πληροφορία που υπάρχει στην απόδειξη δε θα έπρεπε να τη γνωρίζει και ο υπάλληλος στην είσοδο του τρένου; Γιατί τον ρώτησα επανειλημένα γιατί αφού έχω κάνει κράτηση online δεν το βλέπει το μηχάνημα; Μου είπε ότι ίσως να έχει γίνει κάποιο λάθος με την πιστωτική μου κάρτα και να μην έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή και να το τσεκάρω όταν γυρίζω. Δε θα έπρεπε οι υπάλληλοι να είναι πιο ενημερωμένοι;

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     1. Το μηναίο κοστίζει 49€ όχι 19€, όπως σωστά είπατε στο πρώτο σχόλιο. Μήπως εννοείτε το Αεροσρομιο, Μετ’επιστροφης των 18€;
     2. Όπως έχω διαπιστώσει εγώ και άλλοι αναγνώστες του site, οι υπάλληλοι δεν είναι καθόλου ενημερωμένοι σχετικά με την online κράτηση.

     • Marianthi

      Το μηνιαίο για απεριόριστες διαδρομές στην Αθήνα + αεροδρόμιο στοιχίζει 49€. Το μηνιαίο μόνο για απεριόριστες διαδρομές στην Αθήνα στοιχίζει 30€. Η διαφορά είναι 19€. Έχω καταλάβει κάτι λάθος;

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί να πάρετε εξ’αρχης μηνιαίο που κοστίζει 49€, αντί να πάρετε δυο εισιτήρια αεροδρομίου που κοστίζουν 20€ ή ένα Μετ’επιστροφης (εφόσον οι δυο διαδρομές είναι εντός 48 ωρών) που κοστίζει 18€.
      Και μάλλον δεν το έχω καταλάβει επειδή στο πρώτο σχόλιο γράψατε πως στις μετακινήσεις σας χρησιμοποιείτε εισιτήρια και όχι κόμιστρα μεγάλης διαρκείας.

      Αλλιώς, αν χρησιμοποιείτε μηνιαίο κόμιστρο των 30€ για τις υπόλοιπες μετακινήσεις σας, κατάλαβα το σκεπτικό.

     • Marianthi

      Κανονικά μετακινούμαι με τη μηνιαίο κόμιστρο των 30€. Χρησιμοποίησα εισιτήρια επειδή δε φαινόταν στην κάρτα.Πάντως σας ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκρισή σας.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Καταλαβα. Τώρα, καλύτερα να το χρησιμοποιήσετε το μηνιαίο αεροδρομίου γιατί αλλιώς δεν θα μπορείτε να φορτίσετε την καρτα online.
      Παρακαλώ

 • Γιώργος

  Συγχαρητηρία για την εξαιρετική προσπαθεία σας. Προσφέρει σημαντική και σπουδαία ενημέρωση για την αστική και προαστιακή συγκοινωνία της Αθήνας, η οποία διαχέεται και σε άλλες ιστοσελίδες του διαδικτύου.

  Διαπίστωσα ότι βελτιώθηκε πρόσφατα και η εικονα της ιστοσελίδας σας!

  Κάτι που απουσιάζει από το διαδίκτυο συνολικά είναι η συστηματική και ολοκληρωμένη καταγραφή όλων των δημοτικών συγκοινωνιών του λεκανοπεδίου της Αθήνας και των γύρω δήμων που απαρτίζουν τα προάστια της. Δεν καταγρέφεται πουθένα ολοκληρομένα ποιά δημοτικά δρομολόγια υπάρχουν; Σε ποίους δήμους της περιφέρειας Αττικής λειτουργούν; Ποιές διαδρομές εκτελούν; Ποιές ημέρες και ώρες έχουν δρομόλογία; Οι αφετήριες, τα τέρματα, οι ενδιάμεσες στάσεις, οι ανταποκρίσεις των δημοτικών συγκοινωνιών με τα υπόλοιπα σταθερά και οδικά μέσα μαζικής μεταφοράς της αστικής και προαστιακής συγκοινωνίας.

 • Mara Tsiochantari

  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ
  ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ
  ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΘΗΝΑ , ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΌ ΣΟΥ ?

  • Αυτή τη στιγμή τα εισιτήρια του Προαστιακού ισχύουν και ως ενιαία, μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιηθούν για όλα τα μέσα εντός 90 λεπτών από την επικύρωσή τους.

   • Mara Tsiochantari

    γιατι δεν ισχύει ο ίδιος κανόμας για αυτον που βγάζει την πανακριβη μηνιαία κάρτα του προαστιακού ? αυτός δεν πρέπει να φτάσει από τα προάστια στο κέντρο με άλλο μέσο όπου είναι η δουλειά του ή το σπίτι του ???

    • Ο Προαστιακός δεν ανήκει στα μέσα του ΟΑΣΑ. Για να γίνει το οτιδήποτε πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ.

 • αλεξανδρα

  Καλησπέρα σας.Μόλις είδα το σχετικό άρθρο για τις αλλαγές στις συγκοινωνίες στα νότια προάστια..Άραγε έχουν σκεφτεί πως θα πηγαίνουμε στη δουλειά εμείς που πιάνουμε στις 6?Πριν παίρναμε το Α4 στισ 5 και ήμασταν στην ώρα μας,τώρα που όλα θα πηγαίνουν στο μετρό π ξεκινάει στις 5:45 ti ua κάνουμε?Καθόλου προνοητικό!Όλοι θα χρησιμοποιούν αμάξια και κρίμα οι αλλαγες..

 • Cancerman

  Καλημερα σας (κ συγχαρητηρια για την προσπαθεια σας διαβαζω συχνα)
  Με αφορμη την αναρτηση σχετικα με την εξελιξη των εργασιων της επεκτασης προς τον Πειραια, σαν ιδεα κανττε καμια μερα κ κάποια ανάρτηση σχετικα με το περιβόητο “σχέδιο ανάπτυξης χώρων στάθμευσης” της Αμετρο… το οποιο χρόνια παραμένει ίδιο αλλα κανενα έργο δεν υλοποιείται (περαν της Αγιας Μαρινας που προσφατα ολοκληρώθηκε κ αυτο λειψό- χωρις το υπογειο πάρκινγκ) http://www.ametro.gr/page/default.asp?la=1&id=104

 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

  Γνωρίζετε παρακαλώ να μου πείτε αν το Σάββατο 7/12 θα είναι κλειστή η στάση Σύνταγμα; Λόγω της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ στις 6 το απόγευμα; Και αν ναι, ποιες ώρες;

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  • Όλες οι πληροφορίες που γνωρίζουμε για επερχόμενες μεταβολές στα δρομολόγια βρίσκονται στο athenstransport.com/strikes. Ακολούθησε μας επίσης αν θέλεις στο twitter και στο facebook.

 • Δεσποινα Μαυρικου

  Καλησπερα σας και συγχαρητηρια.Θα ηθελα μια διευκρινηση σχετικα με τις μηνιαιες καρτες ΟΑΣΑ.Των 45 ευρω.Ειναι για 30 ημερολογιακες μερες απο την ημερα που βγαινει η για τον τρεχοντα μηνα μονο;Στα εκδοτηρια μου ειπαν για 30 μερες ,ο ελεγκτης ειπε μονο μεχρι την τελευταια μερα του καθε μηνα.Σας ευχαριστω εκ των προτερων. .

  • komis

   για τον τρεχοντα μηνα μονο.

 • Κερκυραίος

  σας εμπιστευομαι εδω και 2-3 χρονια και δεν με εχετε απογοητευσει.ειστε η καλυτερη πηγη ενημερωσης για τις πολυπαθες συγκοινωνιες.συνεχιστε ετσι!

 • Αλεξίου Αικατερίνη

  Πήγα χτες μια βόλτα με το μωρό μου στο καρότσι στο σταθμό Ν.Φαλήρου καθώς διαμένω στην περιοχή. Τελικά αν είσαι μαμά με καρότσι ή ανάπηρος δεν μπορείς να ανέβεις στο σταθμό αφού η πρόσβαση γίνεται είτε από σκάλες ενώ το μοναδικό ασανσέρ από την πλευρά του Καραισκάκη είναι μη προσβάσιμο αφού έχει ζωθεί όλο το καραισκάκη με κάγκελα για να μην ανεβαίνουν τα μηχανάκια και παρκάρουν εκεί. Άσε που αν καταφέρεις πετώντας να φτάσεις στο ασανσέρ από τη βρώμα εκεί μέσα δνε ξέρω τι μπορεί να κολλήσεις

 • Aκις

  Καλό θα ταν να ενημερώσετε τους χάρτες αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Πχ. στο χάρτη μετρό δεν παρουσιάζονται οι νέοι σταθμοί που άνοιξαν.
  Ευχαριστώ

 • Ralph Lasskin

  This is the best site with information about transport in Athens.

 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ…..

  Το σχόλιο μεταφέρθηκε και απαντήθηκε εδώ: https://athenstransport.com/info/#comment-1640

 • Αναστασία Μπελεσιώτη

  Το σχόλιο μεταφέρθηκε εδώ: https://athenstransport.com/2012/07/10/proastiakos-9/#comment-1445

 • DANAH SKOUTERI

  einai poly kali site,mpravo sas.!!!

 • Χαιρετισμούς από το goPatras.gr 🙂

  Πολύ μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών μας είναι από Αθήνα και από την υπόλοιπη Ελλάδα! Ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε να ομαδοποιήσουμε κάπως τις πρωτοβουλίες κι από άλλες πόλεις της Ελλάδας…

  Μέχρι τότε καλή συνέχεια στο χρήσιμο έργο σας!

 • Anastasia

  Kalispera. Tha ithela na epikoinoniso me kapoion apo tous diaxeiristes tou site sas gia kapoia ereyna. Moy stelnete kapoio mail me ta stoixeia epikoinonias sas?Eyxaristo

 • Lina

  Καλησπέρα. Θα ήθελα να επικοινωνήσω με κάποιον από τους διαχειριστές του athenstransport για ένα ρεπορτάζ που ετοιμάζουμε για το carpool. Υπάρχει κάποιο μέιλ;

  • Καλησπέρα σας. Σας έχω στείλει email.

 • Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και την καταπληκτική δουλεία ,πάρα πολύ χρήσιμο και χρηστικό το blog. Θα ήθελα με την αδεία σου να το αναρτήσω στο ιστολόγιο μου .
  http://WWW.Dimsyntetas53.blogspot.com

  Ευχαριστω Δημήτρης Συντέτας

  • Ευχαριστώ πολύ. Τι ακριβώς θα θέλατε να αναρτήσετε;