Σχετικά με το Athens Transport | Πολιτική Απορρήτου | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

2009: To @athenstransport ξεκινάει στο twitter ως εθελοντική προσπάθεια για έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.

2010: Ξεκινάει η σελίδα Athens Transport στο facebook προκειμένου να γράφονται κείμενα που ξεπερνούν τους 140 χαρακτήρες αλλά και για να ενημερώνονται όσοι δεν χρησιμοποιούν το twitter.

2011: Δημοσιεύονται τα πρώτα άρθρα στο athenstransport.com, ένα από τα πρώτα site αφιερωμένα στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Σήμερα: Το athenstransport.com είναι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για τις συγκοινωνίες της Αθήνας. Πέρα από ειδήσεις για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, περιλαμβάνει άρθρα σχετικά με τις συγκοινωνίες σε όλο τον κόσμο και απόψεις για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την πολιτική και την πόλη.

Καθώς οι συγκοινωνιακοί φορείς έχουν βελτιώσει την επικοινωνία τους με το κοινό και καθώς πλέον υπάρχουν περισσότερες πηγές ενημέρωσης, η παράθεση πληροφοριών δεν αποτελεί πλέον το μοναδικό στόχο του site. Ένα μεγάλο μέρος του περιεχομένου περιλαμβάνει προσωπικές απόψεις και σχολιασμό της επικαιρότητας.

Υπενθύμιση: Το AthensTransport δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΑΣΑ και τους φορείς του 

43 Comments

  • Δεν διακρίνονται. Είναι όλα ίδια λόγω του ότι είναι επαναφορτιζόμενα. Και πέρα από αυτό τα μειωμένα εισιτήρια μπορούν να επαναφορτιστουν και με ολόκληρο και με μειωμένο κόμιστρο (μόνο από εκδοτήρια).

 1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ (ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΑΜΕΑ) ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ “ΔΕΙΧΝΕΙ” ΜΗΝΥΜΑ ΌΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ.
  ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΡΑΦΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΜΚΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΙΑΣ ΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΧΘΕΣ 17/1/2017 ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΠΟΥ ΑΦΗΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ.
  ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΕΘΑ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ.

  • Το athenstransport δεν έχει σχέση με τον ΟΑΣΑ ή κάποιον άλλο φορέα. Είναι ένα ανεξάρτητο site που δίνει πληροφορίες για τα ΜΜΜ της Αθήνας.

   Αν θέλετε να στείλετε παράπονα στον ΟΑΣΑ πηγαίνετε εδώ: http://www.oasa.gr/forms.php?id=fparapona2

   Καλύτερα, αποφεύγετε να γράφετε με όλα κεφαλαία καθώς δυσκολεύουν την ανάγνωση.

   Επίσης, δεν υπάρχει προθεσμία έκδοσης καρτων καθώς θα μπορείτε να εκδίδετε κάρτες επ’αόριστον.

   Τουλάχιστον για τη μητέρα σας (και αν η πεθερά σας έχει τη δυνατότητα) μπορείτε να πάτε μαζί σε ένα εκδοτήριο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να βγάλετε τις κάρτες επί τόπου.

 2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ Κ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΑΤΧΥΔΡΟΜΙΚΑ. ΕΝΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΙΧΕΙΑ Κ ΠΑΤΑΩ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΡΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟΣ Κ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΞΑΝΑ. ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΒΩ ΑΙΤΗΣΗ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟ? ΚΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΑΣ Παρακαλω/

 3. Τιμολόγιο γιατί δεν εκδίδετε????
  Απόδειξη που να αναγράφεται το ΑΦΜ κ η ΔΟΥ της εταιρίας, γιατί δεν δίνετε????
  Ο νόμος λέει ότι αν δεν δίνετε στον καταναλωτή απόδειξη ή τιμολόγιο, ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ….
  Περιμένω την απάντησή σας

  • Το athenstransport δεν έχει σχέση με κανέναν φορέα. Είναι ένα ανεξάρτητο site που δίνει πληροφορίες για τα ΜΜΜ της Αθήνας.

   Αν θέλετε να στείλετε παράπονα στον ΟΑΣΑ πηγαίνετε εδώ: http://www.oasa.gr/forms.php?id=fparapona2

   Και για καλύτερη εξυπηρέτηση σας από τον ΟΑΣΑ, το μήνυμα που θα γράψετε εκεί να μην είναι επιθετικό.

   Καλύτερα να σχολιάζετε κάτι μια φορά και όχι τρεις φορές. Σε 2 διαφορετικές σελίδες του site.

   Και όπως σας απάντησα και στο άλλο σχόλιό σας, δεν σας υποχρέωσε κανείς να πληρώσετε, μπορείτε να πάτε και με τα πόδια εκεί που θέλετε ή με κάποιο άλλο μέσο.
   Και στα εκδοτήρια και στα μηχανήματα, παίρνετε απόδειξη πάντως. Για να ισχύει το «δε δίνω απόδειξη» που λέτε, σημαίνει ότι δεν σας δίνεται κανένα αποδεικτικό ότι έγινε μια αγορά.

 4. Γεια σας. Στις 27/11 πλήρωσα με την πιστωτική μου κάρτα online, 49€ για να φορτίσω την κάρτα μου με το κόμιστρο “Αθήνα & Αεροδρόμιο” 30 ημερών. Η κάρτα έχει χρεωθεί (φαίνεται στην online συναλλαγή) και επίσης φαίνεται online ότι η συναλλαγή έχει αριθμό #7336 και είναι επιτυχής. Παρόλα αυτά στα μηχανήματα στον ηλεκτρικό δε φαίνεται να είναι φορτωμένη η κάρτα. Το ταξίδι μου στο αεροδρόμιο ήταν στις 1/12 και αναγκάστηκα να πληρώσω επιπλέον 10€. Και για τις μετακινήσεις μου αγοράζω εισιτήριο. Αυτό που θέλω να ζητήσω είναι να μου επιστραφούν τα 49€ (να πιστωθούν στην κάρτα μου) γιατί η πληρωμή που έκανα δε μου απέδωσε το προιόν για το οποίο πλήρωσα. Και δε χρειάζομαι πλέον κόμιστρο για αεροδρόμιο, εφόσον έχω ήδη ταξιδέψει και έχω επιστρέψει.

  • Καλησπέρα!
   1. Εφόσον θέλατε να κάνετε μόνο μια διαδρομή, γιατί να αγοράσετε το μηνιαίο κόμιστρο αεροδρομίου;
   2. Όταν κάνετε αγορά online, πρέπει πρώτα να πάτε σε ένα αυτοματο μηχάνημα και να πατήσετε Online Κράτηση, έτσι ώστε το κόμιστρο να φορτωθεί στην καρτα. Σας το γράφει και στην online απόδειξη που σας έβγαλε το σύστημα μετά την αγορά.

   Άρα, το ποσό δεν μπορεί να σας επιστραφεί, κατα κύριο λόγο επειδή δεν φταίει ο ΟΑΣΑ που δεν διαβάστε την απόδειξη.

   • 1) Αγόρασα το μηνιαίο κόμιστρο γιατί στοιχίζει 19€, οι δύο διαδρομές στοιχίζουν 10 + 10 = 20€.
    2) Αυτή την πληροφορία που υπάρχει στην απόδειξη δε θα έπρεπε να τη γνωρίζει και ο υπάλληλος στην είσοδο του τρένου; Γιατί τον ρώτησα επανειλημένα γιατί αφού έχω κάνει κράτηση online δεν το βλέπει το μηχάνημα; Μου είπε ότι ίσως να έχει γίνει κάποιο λάθος με την πιστωτική μου κάρτα και να μην έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή και να το τσεκάρω όταν γυρίζω. Δε θα έπρεπε οι υπάλληλοι να είναι πιο ενημερωμένοι;

    • 1. Το μηναίο κοστίζει 49€ όχι 19€, όπως σωστά είπατε στο πρώτο σχόλιο. Μήπως εννοείτε το Αεροσρομιο, Μετ’επιστροφης των 18€;
     2. Όπως έχω διαπιστώσει εγώ και άλλοι αναγνώστες του site, οι υπάλληλοι δεν είναι καθόλου ενημερωμένοι σχετικά με την online κράτηση.

     • Το μηνιαίο για απεριόριστες διαδρομές στην Αθήνα + αεροδρόμιο στοιχίζει 49€. Το μηνιαίο μόνο για απεριόριστες διαδρομές στην Αθήνα στοιχίζει 30€. Η διαφορά είναι 19€. Έχω καταλάβει κάτι λάθος;

     • Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί να πάρετε εξ’αρχης μηνιαίο που κοστίζει 49€, αντί να πάρετε δυο εισιτήρια αεροδρομίου που κοστίζουν 20€ ή ένα Μετ’επιστροφης (εφόσον οι δυο διαδρομές είναι εντός 48 ωρών) που κοστίζει 18€.
      Και μάλλον δεν το έχω καταλάβει επειδή στο πρώτο σχόλιο γράψατε πως στις μετακινήσεις σας χρησιμοποιείτε εισιτήρια και όχι κόμιστρα μεγάλης διαρκείας.

      Αλλιώς, αν χρησιμοποιείτε μηνιαίο κόμιστρο των 30€ για τις υπόλοιπες μετακινήσεις σας, κατάλαβα το σκεπτικό.

     • Κανονικά μετακινούμαι με τη μηνιαίο κόμιστρο των 30€. Χρησιμοποίησα εισιτήρια επειδή δε φαινόταν στην κάρτα.Πάντως σας ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκρισή σας.

     • Καταλαβα. Τώρα, καλύτερα να το χρησιμοποιήσετε το μηνιαίο αεροδρομίου γιατί αλλιώς δεν θα μπορείτε να φορτίσετε την καρτα online.
      Παρακαλώ

 5. Συγχαρητηρία για την εξαιρετική προσπαθεία σας. Προσφέρει σημαντική και σπουδαία ενημέρωση για την αστική και προαστιακή συγκοινωνία της Αθήνας, η οποία διαχέεται και σε άλλες ιστοσελίδες του διαδικτύου.

  Διαπίστωσα ότι βελτιώθηκε πρόσφατα και η εικονα της ιστοσελίδας σας!

  Κάτι που απουσιάζει από το διαδίκτυο συνολικά είναι η συστηματική και ολοκληρωμένη καταγραφή όλων των δημοτικών συγκοινωνιών του λεκανοπεδίου της Αθήνας και των γύρω δήμων που απαρτίζουν τα προάστια της. Δεν καταγρέφεται πουθένα ολοκληρομένα ποιά δημοτικά δρομολόγια υπάρχουν; Σε ποίους δήμους της περιφέρειας Αττικής λειτουργούν; Ποιές διαδρομές εκτελούν; Ποιές ημέρες και ώρες έχουν δρομόλογία; Οι αφετήριες, τα τέρματα, οι ενδιάμεσες στάσεις, οι ανταποκρίσεις των δημοτικών συγκοινωνιών με τα υπόλοιπα σταθερά και οδικά μέσα μαζικής μεταφοράς της αστικής και προαστιακής συγκοινωνίας.

 6. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ
  ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ
  ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΘΗΝΑ , ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΌ ΣΟΥ ?

   • γιατι δεν ισχύει ο ίδιος κανόμας για αυτον που βγάζει την πανακριβη μηνιαία κάρτα του προαστιακού ? αυτός δεν πρέπει να φτάσει από τα προάστια στο κέντρο με άλλο μέσο όπου είναι η δουλειά του ή το σπίτι του ???

 7. Καλησπέρα σας.Μόλις είδα το σχετικό άρθρο για τις αλλαγές στις συγκοινωνίες στα νότια προάστια..Άραγε έχουν σκεφτεί πως θα πηγαίνουμε στη δουλειά εμείς που πιάνουμε στις 6?Πριν παίρναμε το Α4 στισ 5 και ήμασταν στην ώρα μας,τώρα που όλα θα πηγαίνουν στο μετρό π ξεκινάει στις 5:45 ti ua κάνουμε?Καθόλου προνοητικό!Όλοι θα χρησιμοποιούν αμάξια και κρίμα οι αλλαγες..

 8. Καλημερα σας (κ συγχαρητηρια για την προσπαθεια σας διαβαζω συχνα)
  Με αφορμη την αναρτηση σχετικα με την εξελιξη των εργασιων της επεκτασης προς τον Πειραια, σαν ιδεα κανττε καμια μερα κ κάποια ανάρτηση σχετικα με το περιβόητο “σχέδιο ανάπτυξης χώρων στάθμευσης” της Αμετρο… το οποιο χρόνια παραμένει ίδιο αλλα κανενα έργο δεν υλοποιείται (περαν της Αγιας Μαρινας που προσφατα ολοκληρώθηκε κ αυτο λειψό- χωρις το υπογειο πάρκινγκ) http://www.ametro.gr/page/default.asp?la=1&id=104

 9. Γνωρίζετε παρακαλώ να μου πείτε αν το Σάββατο 7/12 θα είναι κλειστή η στάση Σύνταγμα; Λόγω της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ στις 6 το απόγευμα; Και αν ναι, ποιες ώρες;

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

 10. Καλησπερα σας και συγχαρητηρια.Θα ηθελα μια διευκρινηση σχετικα με τις μηνιαιες καρτες ΟΑΣΑ.Των 45 ευρω.Ειναι για 30 ημερολογιακες μερες απο την ημερα που βγαινει η για τον τρεχοντα μηνα μονο;Στα εκδοτηρια μου ειπαν για 30 μερες ,ο ελεγκτης ειπε μονο μεχρι την τελευταια μερα του καθε μηνα.Σας ευχαριστω εκ των προτερων. .

 11. σας εμπιστευομαι εδω και 2-3 χρονια και δεν με εχετε απογοητευσει.ειστε η καλυτερη πηγη ενημερωσης για τις πολυπαθες συγκοινωνιες.συνεχιστε ετσι!

 12. Πήγα χτες μια βόλτα με το μωρό μου στο καρότσι στο σταθμό Ν.Φαλήρου καθώς διαμένω στην περιοχή. Τελικά αν είσαι μαμά με καρότσι ή ανάπηρος δεν μπορείς να ανέβεις στο σταθμό αφού η πρόσβαση γίνεται είτε από σκάλες ενώ το μοναδικό ασανσέρ από την πλευρά του Καραισκάκη είναι μη προσβάσιμο αφού έχει ζωθεί όλο το καραισκάκη με κάγκελα για να μην ανεβαίνουν τα μηχανάκια και παρκάρουν εκεί. Άσε που αν καταφέρεις πετώντας να φτάσεις στο ασανσέρ από τη βρώμα εκεί μέσα δνε ξέρω τι μπορεί να κολλήσεις

 13. Καλό θα ταν να ενημερώσετε τους χάρτες αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Πχ. στο χάρτη μετρό δεν παρουσιάζονται οι νέοι σταθμοί που άνοιξαν.
  Ευχαριστώ

 14. Χαιρετισμούς από το goPatras.gr 🙂

  Πολύ μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών μας είναι από Αθήνα και από την υπόλοιπη Ελλάδα! Ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε να ομαδοποιήσουμε κάπως τις πρωτοβουλίες κι από άλλες πόλεις της Ελλάδας…

  Μέχρι τότε καλή συνέχεια στο χρήσιμο έργο σας!

 15. Καλησπέρα. Θα ήθελα να επικοινωνήσω με κάποιον από τους διαχειριστές του athenstransport για ένα ρεπορτάζ που ετοιμάζουμε για το carpool. Υπάρχει κάποιο μέιλ;

 16. Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και την καταπληκτική δουλεία ,πάρα πολύ χρήσιμο και χρηστικό το blog. Θα ήθελα με την αδεία σου να το αναρτήσω στο ιστολόγιο μου .
  http://WWW.Dimsyntetas53.blogspot.com

  Ευχαριστω Δημήτρης Συντέτας

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*