Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Καλοκαίρι 2024: Τα θερινά δρομολόγια στις συγκοινωνίες της Αθήνας

0
Σε ρυθμούς καλοκαιριού βρίσκονται από τα τέλη Ιουνίου ως τα μέσα Σεπτεμβρίου οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με τα δρομολόγια να μειώνονται λόγω των αδειών των εργαζομένων. Όπως κάθε καλοκαίρι, εξαίρεση αποτελούν τα δρομολόγια των Λεωφορείων και του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο για την εξυπηρέτηση των τουριστών, αλλά...

Αποκαθίσταται η κυκλοφορία του ΗΣΑΠ από τις 7 Ιουνίου

Share

    Τελευταία ενημέρωση: Οι εξελίξεις στα έργα του ΗΣΑΠ

    Πρόοδος εργασιών στο σταθμό Μοναστηράκι (18/05/2011) Πηγή: Ovelikios
    Πρόοδος εργασιών στο σταθμό Μοναστηράκι (18/05/2011) Πηγή: Ovelikios

    Ομαλοποιείται η λειτουργία του ΗΣΑΠ μετά το τέλος των εργασιών στο υπόγειο τμήμα Αττική – Μοναστηράκι. Έτσι, από την Τρίτη 7  Ιουνίου οι συρμοί θα εκτελούν δρομολόγια σε όλο το τμήμα, από Πειραιά προς Κηφισιά με μοναδική μετεπιβίβαση στο σταθμό Ομόνοια.

    Τα δρομολόγια που θα εκτελούνται θα είναι τα εξής: Πειραιάς – Ομόνοια – Πειραιάς και Ομόνοια – Κηφισιά – Ομόνοια. Η μετεπιβίβαση θα γίνεται στην κεντρική αποβάθρα του σταθμού Ομόνοια. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι συρμοί δεν θα πραγματοποιούν στάση στο σταθμό Μοναστηράκι στην κατεύθυνση προς Κηφισιά.

    Η κυκλοφορία στο τμήμα Μοναστηράκι – Θησείο θα συνεχίσει να γίνεται σε μονή τροχιά έως το τέλος των εργασιών. Υπενθυμίζεται ότι στο τμήμα αυτό οι εργασίες έχουν σταματήσει έως τις 2 Αυγούστου όταν θα εκδικαστεί από το Πρωτοδικείο της Αθήνας αγωγή που έχει καταθέσει ομάδα πολιτών. Η παράδοση όμως στην κυκλοφορία της υπόγειας σήραγγας αναμένεται να μειώσει κατά πολύ την ταλαιπωρία των επιβατών ιδιαίτερα στο τμήμα Ομόνοια – Κηφισιά.

    Διαβάστε περισσότερα: Παγώνουν μέχρι τον Αύγουστο τα έργα του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι

    *Η αρχική ανακοίνωση του ΗΣΑΠ μιλούσε για αποκατάσταση της κυκλοφορίας την Τετάρτη 8 Ιουνίου. Αργότερα διορθώθηκε σε Τρίτη 7 Ιουνίου.

    Πηγή: ΗΣΑΠ, η φωτογραφία παραχωρήθηκε από τον Ovelikios 

    Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter
 
 

Διαβάστε Περισσότερα