Πρόοδος επεκτάσεων μετρό: Ιούνιος 2011

Νεότερη ενημέρωση: Ιούλιος 2011

Θετικά νέα αυτό το μήνα για τις επεκτάσεις του Μετρό προς Περιστέρι, Ελληνικό και Χαϊδάρι. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε την έγκριση για τις συμβάσεις τις Siemens που αφορούν τα έργο της σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης και πλέον απομένει η υπογραφή τους από το νέο Υπουργό Υποδομών. Από τη στιγμή της υπογραφής, απαιτούνται 6 – 12 μήνες για την ολοκλήρωση των έργων και τις δοκιμές έως ότου οι νέοι σταθμοί δοθούν στην κυκλοφορία, με την επέκταση προς Περιστέρι να προηγείται.

Αντίθετα, δυσάρεστα νέα από το διαγωνισμό για την επέκταση της γραμμής 3 προς Πειραιά καθώς τρεις από τις πέντε κοινοπραξίες κατέθεσαν ενστάσεις και έτσι η διαδικασία των προσφυγών στη δικαιοσύνη αναμένεται να καθυστερήσει κατά πολύ την έναρξη των εργασιών. Αναλυτικά:

 

Επέκταση γραμμής 2 προς Ελληνικό:

 

Πρόοδος της επέκτασης του Μετρό προς Ελληνικό, Ιούνιος 2011. Πηγή: Αττικό Μετρό
Πρόοδος της επέκτασης του Μετρό προς Ελληνικό, Ιούνιος 2011. Πηγή: Αττικό Μετρό

 

  • Σε εξέλιξη οι εργασίες δενδροφύτευσης σε όλα τα εργοτάξια της επέκτασης.
  • Σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες αρχιτεκτονικών τελειωμάτων σε όλους τους σταθμούς.
  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δοκιμές συστημάτων ηλεκτρομηχανολογικών εξοπλισμών της επέκτασης.

 

Επέκταση γραμμής 2 προς Ανθούπολη

 

Πρόοδος επέκτασης προς Ανθούπολη, Ιούνιος 2011. Πηγή: Αττικό Μετρό
Πρόοδος επέκτασης προς Ανθούπολη, Ιούνιος 2011. Πηγή: Αττικό Μετρό

 

  • Σε εξέλιξη η εγκατάσταση του Συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίων, καθώς και οι δοκιμές των καλωδίων των συστημάτων ισχύος.
  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των πληροφοριακών πινακίδων εντός των σταθμών.

 

Επέκταση γραμμής 3 προς Αγία Μαρίνα (Χαϊδάρι):

 

Πρόοδος επέκτασης προς Αγία Μαρίνα, Ιούνιος 2011. Πηγή: Αττικό Μετρό
Πρόοδος επέκτασης προς Αγία Μαρίνα, Ιούνιος 2011. Πηγή: Αττικό Μετρό

 

  • Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η αποκατάσταση της οδού Αγ. Μαρίνας καθώς και της οδού Κρήνης, οι οποίες παλαιότερα ήταν μέρος του εργοταξιακού χώρου του Μετρό.
  • Τοποθετήθηκαν οι πίνακες ενημέρωσης των επιβατών στο επίπεδο αποβαθρών του σταθμού.

 

Επέκταση γραμμής 3 προς Πειραιά:

 

Εμπλοκή στο διαγωνισμό για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά καθώς τρεις από τις συνολικά πέντε κοινοπραξίες που έλαβαν μέρος στην πρώτη φάση του διαγωνισμού κατέθεσαν ενστάσεις. Οι δύο από αυτές είχαν απορριφθεί καθώς η επιτροπή έκρινε πως δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την άρτια κατασκευή του έργου ενώ ένσταση κατέθεσε και μία κοινοπραξία που πέρασε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Η διαδικασία των προσφυγών στη δικαιοσύνη αναμένεται να καθυστερήσει την εξέλιξη του διαγωνισμού έως και ένα χρόνο.

 

Το έργο, προϋπολογισμού 515.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή σήραγγας 7,6 χιλιομέτρων και έξι σταθμών στις περιοχές Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο. Οταν τεθεί σε λειτουργία θα εξυπηρετεί περισσότερους από 135.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση.

 

Η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά. Πηγή: Αττικό Μετρό
Η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά. Πηγή: Αττικό Μετρό.

Δείτε επίσης: Πρόοδος επεκτάσεων μετρό: Μάιος 2011

 

 

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter

2 Comments

  1. Αυτο το διαβαζουμε συνεχεια τον τελευταιο καιρο. Τιποτα καινουργιο εχετε να μας πειτε? Οπως το ΠΟΤΕ ακριβως θα εχουμε μετρο?

    • Στο τέλος κάθε μήνα κάνουμε μία ανασκόπηση των ειδήσεων σχετικά με τις εξελίξεις στις επεκτάσεις του Μετρό, βλ. και εδώ http://is.gd/h7mMeb

      Είναι φυσικό, τις περισσότερες φορές, να μην βγαίνει κάποια καινούρια είδηση ειδικά για ανθρώπους που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις, όπως μάλλον και εσύ.

      Αν μάθουμε κάτι τόσο σημαντικό όπως το πότε ακριβώς θα ανοίξει κάποιος καινούριος σταθμός του Μετρό, να είσαι σίγουρη πως θα το μεταδώσουμε και εμείς μαζί με όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Comments are closed.