Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Google και ΟΑΣΑ, κάτι ετοιμάζουν για τις 21 Σεπτεμβρίου

Share

  Ενημέρωση 20/9: Λόγω, προφανώς, των γεγονότων, η συνέντευξη τύπου Google – ΟΑΣΑ αναβλήθηκε.

  Συνεργασία-μυστήριο της Google με τον ΟΑΣΑ πρόκειται να ανακοινωθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου. Στη πρόσκληση που απέστειλε το ελληνικό παράρτημα της Google δεν αναφέρεται τίποτα άλλο πέρα από την ημερομηνία και την ώρα της εκδήλωσης.

  Η 21η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο». Στα πλαίσιά της πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που έχουν ως σκοπό να ενθαρρύνουν τις εναλλακτικές μορφές μετακίνησης  (δωρεάν είσοδος στα Μέσα Μεταφοράς, κλείσιμο κεντρικών δρόμων και απόδοσή τους στους πεζούς κ.ά.).

  Ωστόσο, η συνεργασία της Google με τον ΟΑΣΑ είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αφορά την υπηρεσία χαρτών, Google Maps. Πριν από περίπου ένα μήνα, στους χάρτες της Αθήνας προστέθηκαν όλες οι στάσεις αστικών λεωφορείων. Ως athenstransport, εικάζουμε πως η νέα υπηρεσία της Google θα αφορά την εύρεση διαδρομών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παρόμοιες υπηρεσίες είναι ήδη διαθέσιμες είτε μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, είτε δημόσιων φορέων αλλά ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα εύχρηστες και αξιόπιστες. Η επίσημη συνεργασία της Google με τον ΟΑΣΑ θα μπορούσε να συνδυάσει αυτά τα δύο πλεονεκτήματα προς όφελος όλων.

  Το γεγονός ότι μόλις τον περασμένο Ιούλιο ανακοινώθηκε μία παρόμοιου τύπου συνεργασία στο Λονδίνο (Google – Transport for London), κάνει ακόμη πιο πιθανό το σενάριο του athenstransport. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε έως τις 21 Σεπτεμβρίου οπότε και θα αποκαλυφθεί το μυστήριο.

  Πηγή: insomnia.gr

  Δείτε επίσης: Έως το τέλος του χρόνου το δωρεάν Wi-Fi στο Μετρό

  Προσοχή: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή κειμένων από το athenstransport.com χωρίς άδεια και αναφορά πηγής.
 
 

Διαβάστε Περισσότερα