Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Έρχονται διαφημίσεις σε οθόνες στο εσωτερικό Λεωφορείων και Τρόλεϊ

Share

    Τρόπους να αυξήσουν τα έσοδά τους αναζητούν οι διοικήσεις των εταιριών των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Ήδη η διοίκηση της Ο.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες) Α.Ε. έχει αποφασίσει την τοποθέτηση οθονών στο εσωτερικό Λεωφορείων και Τρόλεϊ οι οποίες θα προβάλουν διαφημίσεις. Ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή με σκοπό τη σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών ενώ αναμένεται να ακολουθήσεις διαγωνισμός για την προμήθεια και τοποθέτηση των οθονών.

    Το πρώτο μέσο στο οποίο τοποθετήθηκαν οθόνες ήδη από το 2004, με σκοπό τόσο την προβολή διαφημίσεων όσο και την προβολή πληροφοριών προς του επιβάτες ήταν το Τραμ.

    Την ίδια ώρα, άγνωστη είναι η τύχη του διαγωνισμού για το σύστημα τηλεματικής στα Λεωφορεία και Τρόλεϊ. Το έργο είχε ως σκοπό τη δημιουργία ενός συστήματος πληροφόρησης για τους επιβάτες μέσω ενός δικτύου 1000 έξυπνων στάσεων αλλά και παροχή πληροφόρησης για  τον ακριβή χρόνο διέλευσης των μέσων μεταφοράς (λεωφορείων και τρόλεϊ) στο κινητό τους τηλέφωνο ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.

    Πηγή: greekznews.blogspot.com, η φωτογραφία είναι του χρήστη enlewof του flickr.com και διανέμεται με την άδεια CC BY 2.0 

    Creative Commons License Αυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα