Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Τα δρομολόγια του Προαστιακού που ισχύουν από τις 8 Ιουλίου 2012

Share

   ☹ Αυτή η σελίδα πλέον δεν ενημερώνεται

  ✓ Δείτε τα δρομολόγια του Προαστιακού που ισχύουν αυτή τη στιγμή στο athenstransport.com/proastiakos

  Από την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 επανακυκλοφόρησαν τα μισά περίπου από τα ακυρωμένα δρομολόγια του Προαστιακού στις γραμμές Αεροδρόμιο – Λιόσια – Αεροδρόμιο και Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο. Πρόκειται για τα βραδινά δρομολόγια που είχαν ανασταλεί από τις  12 Μαρτίου, λόγω έργων. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί η επέκταση του ωραρίου, προφανώς με την επαναλειτουργία και των υπόλοιπων δρομολογίων.

  Την ίδια ημέρα ξεκίνησε τη λειτουργία του ο σταθμός Ζευγολατιό, στο νομό Κορινθίας.

  Αν και τα δρομολόγια Πειραιάς – Άνω Λιόσια – Πειραιάς είχαν ανασταλεί επ’ αόριστον από 18 Ιανουαρίου 2012, επανήλθαν μερικώς από τις 10 Φεβρουαρίου 2014, αρχικά με 7 δρομολόγια τη μέρα (μέχρι το σταθμό της Αθήνας) τα οποία πρόκειται να επεκταθούν μελλοντικά.

  Έτσι, στον Προαστιακό της Αθήνας πραγματοποιούνται τα παρακάτω 4 δρομολόγια:

  • Αεροδρόμιο – Κιάτο και Κιάτο – Αεροδρόμιο (1 δρομολόγιο την ώρα ανά κατεύθυνση)
  • Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια και Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο (2 δρομολόγια την ώρα ανά κατεύθυνση), και
  • Πειραιάς – Αθήνα – ΣΚΑ – Χαλκίδα και αντίστροφα (1 δρομολόγιο την ώρα ανά κατεύθυνση)
  • Αθήνα – ‘Ανω Λιόσια και Άνω Λιόσια – Αθήνα (7 δρομολόγια τη μέρα)

   

  Δρομολόγια Προαστιακού Αθήνας, στον άξονα Αεροδρόμιο - Άνω Λιόσια - Κιάτο (κλικ για μεγέθυνση)
  Δρομολόγια Προαστιακού Αθήνας, στον άξονα Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια – Κιάτο (κλικ για μεγέθυνση)
  Δρομολόγια Προαστιακού Αθήνας, στον άξονα Κιάτο - Άνω Λιόσια - Αεροδρόμιο (κλικ για μεγέθυνση)
  Δρομολόγια Προαστιακού Αθήνας, στον άξονα Κιάτο – Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο (κλικ για μεγέθυνση)

  Μεταξύ Κιάτου και Πάτρας, η μετακίνηση γίνεται με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Περισσότερα: Δρομολόγια των λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Κιάτο – Πάτρα.

  Σημαντικό!!: Στους σταθμούς ΣΚΑ και Άγιοι Ανάργυροι κάνουν στάση όλοι οι συρμοί που κινούνται στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.  Στο τμήμα Πειραιάς – Αθήνα – ΣΚΑ ισχύει το απλό ενιαίο εισιτήριο για όλα τα Μέσα και οι κάρτες για όλα τα Μέσα του ΟΑΣΑ.

  Εισιτήρια ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον άξονα Πειραιάς - Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης) - ΣΚΑ - Οινόη - Χαλκίδα (κλικ για μεγέθυνση)
  Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον άξονα Πειραιάς – Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης) – ΣΚΑ – Οινόη – Χαλκίδα (κλικ για μεγέθυνση)
  Δρομολόγια Αθήνα - Άνω Λιόσια - Αθήνα του Προαστιακού (κλικ για μεγέθυνση)
  Δρομολόγια Αθήνα – Άνω Λιόσια – Αθήνα του Προαστιακού (κλικ για μεγέθυνση)

  [Δρομολόγια από σταθμούς Αεροδρόμιο, Κορωπί, Παιανία – Κάντζα, Παλλήνη, Πλακεντίας, Πεντέλης, Κηφισίας, Νερατζιώτισσα, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, ΣΚΑ (Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών), Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος, Μαγούλα, Νέα Πέραμος, Μέγαρα, Κινέττα, Άγιοι Θεόδωροι, Κόρινθος, Ζευγολατιό, Κιάτο, Πειραιάς, Λεύκα, Α.Ι.Ρ. (Άγιος Ιωάννης Ρέντης), Ρουφ, Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης), Άγιοι Ανάργυροι, Πύργος Βασιλίσσης, Κάτω Αχαρναί, Σ.Κ.Α. , Αχαρνές, Δεκέλεια, Άγιος Στέφανος, Αφίδνες, Σφενδάλη, Αυλώνας, Άγιος Θωμάς, Οινόφυτα, Οινόη, Δήλεσι, Αγ. Γεώργιος, Καλοχώρι-Παντείχι, Αυλίδα, Χαλκίδα]

  Εισιτήρια: Πληροφορίες για εισιτήρια Προαστιακού και λοιπών Μέσων Μεταφοράς της Αθήνας. (+ Κάρτες)

  Συχνές Ερωτήσεις (F.A.Q.) – Παρακαλώ πριν αφήσετε σχόλιο, δείτε τις παρακάτω ερωτήσεις και απαντήσεις: 

  1.   Πού μπορώ να δω τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας;

  Τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας τα οποία ισχύουν από τις 8 Ιουλίου 2012 βρίσκονται στους ακριβώς από πάνω πίνακες. Οι πρώτοι δύο πίνακες δείχνουν τα δρομολόγια στη γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο. Ο πρώτος στην κατεύθυνση Αεροδρόμιο – Κιάτο, και ο δεύτερος στην κατεύθυνση Κιάτο – Αεροδρόμιο. Εμφανίζονται και όλοι οι ενδιάμεσοι σταθμοί. Ο τρίτος πίνακας δείχνει τα δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς – Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα – Πειραιάς, και προς τις δύο κατευθύνσεις. Ο τέταρτος πίνακας δείχνει τα δρομολόγια Αθήνα – Άνω Λιόσια – Αθήνα τα οποία ξεκίνησαν στις από τις 10 Φεβρουαρίου 2014. Εμφανίζονται και όλοι οι ενδιάμεσοι σταθμοί. Οι πίνακες έχουν επεξεργαστεί από το athenstransport.com ώστε να εμφανίζονται όλα τα δρομολόγια με τον πλέον αναλυτικό τρόπο.

  * Η διασταύρωση και ανταπόκριση μεταξύ των γραμμών Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο και Πειραιάς – Χαλκίδα – Πειραιάς γίνεται στους σταθμούς ΣΚΑ (Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών) ή Άνω Λιόσια, ανάλογα με τροο δρομολόγιο.

  2.   Γιατί κάποια δρομολόγια  είναι με κίτρινο χρώμα και κάποια με ροζ;

  Στους πρώτους δύο πίνακες κάποια δρομολόγια είναι με κίτρινο χρώμα και κάποια με ροζ. Αυτό  επειδή στη γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο εκτελούνται δύο διαφορετικά δρομολόγια: Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο (με κίτρινο χρώμα) και Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο (με ροζ χρώμα). Δηλαδή μεταξύ των σταθμών Αεροδρόμιο και Άνω Λιόσια πραγματοποιούνται 3 δρομολόγια ανά ώρα και μεταξύ των σταθμών Άνω Λιόσια και Κιάτο μόνο 1.

  3.   Πως θα πάω από Κηφισίας (ή οποιοδήποτε άλλο σταθμό στη γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο) στο σταθμό Λαρίσης (ή οποιοδήποτε άλλο σταθμό στη γραμμή Πειραιά – ΣΚΑ);

  Για ανταπόκριση ανάμεσα στις γραμμές Πειραιάς – Χαλκίδα – Πειραιάς (ή Αθήνα – Άνω Λιόσια – Αθήνα) και Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο χρησιμοποιούμε το σταθμό ΣΚΑ (Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών) ή το σταθμό Άνω Λιόσια. Στο σταθμό ΣΚΑ χρειάζεται αλλαγή αποβάθρας επομένως πρέπει να βρισκόμαστε στο σταθμό τουλάχιστον 5 λεπτά πριν την αναχώρηση του δρομολογίου.

   4.    Τι ώρα έχει δρομολόγια από το σταθμό Νερατζιώτισσα (ή οποιοδήποτε άλλο σταθμό);

  Α.  Για σταθμούς στο τμήμα Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο χρησιμοποιούμε τους δύο πρώτους πίνακες. Πάνω-πάνω οριζοντίως είναι τα ονόματα των σταθμών γραμμένα με τη φορά την οποία ταξιδεύουν τα τρένα (από αριστερά προς τα δεξιά). Έτσι, αν θέλουμε τα δρομολόγια από το σταθμό Νερατζιώτισσα προς οποιοδήποτε σταθμό ανάμεσα σε Ηράκλειο και Κιάτο (ή προς ΣΚΑ για ανταπόκριση με τη γραμμή Πειραιάς – Χαλκίδα – Πειραιάς), κοιτάμε στον πρώτο πίνακα και βλέπουμε ότι το τρένο περνάει στις 05:49, 06:07, 06:34, 06:49 κ.ο.κ. Αν θέλουμε τα δρομολόγια από το σταθμό Νερατζιώτισσα προς οποιοδήποτε σταθμό ανάμεσα σε Κηφισίας και Αεροδρόμιο, κοιτάμε στον δεύτερο πίνακα και βλέπουμε ότι το τρένο περνάει στις 06:12, 06:38, 06:57, 07:12 κ.ο.κ.

  Β.  Για σταθμούς στο τμήμα Πειραιάς – Χαλκίδα – Πειραιάς χρησιμοποιούμε τον τρίτο πίνακα οποίος αποτελείται από 2 τμήματα. Στην πρώτη κάθετη στήλη είναι τα ονόματα των σταθμών γραμμένα με τη φορά την οποία ταξιδεύουν τα τρένα (από πάνω προς τα κάτω). Έτσι αν θέλουμε τα δρομολόγια από το σταθμό Λαρίσης (Αθήνα) προς ΣΚΑ για ανταπόκριση με τη γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο (ή προς οποιοδήποτε σταθμό μεταξύ Αγίων Αναργύρων και Χαλκίδας), κοιτάμε στο πρώτο μέρος του πίνακα και βλέπουμε ότι το τρένο περνάει στις 6:50, 7:50, 8:50 κ.ο.κ. Αν θέλουμε τα δρομολόγια από το σταθμό Λαρίσης (Αθήνα) προς οποιοδήποτε σταθμό ανάμεσα σε Ρουφ και Πειραιά, κοιτάμε στο δεύτερο μέρος του πίνακα και βλέπουμε ότι το τρένο περνάει στις 8:50, 9:50, 10:50 κ.ο.κ.

  5.    Ποιο είναι το πρώτο δρομολόγιο από το σταθμό Κηφισίας (ή οποιοδήποτε άλλο σταθμό) και ποιο το τελευταίο;

  Α.  Για σταθμούς στο τμήμα Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο χρησιμοποιούμε τους δύο πρώτους πίνακες. Το πρώτο δρομολόγια από το σταθμό Κηφισίας προς τους σταθμούς ανάμεσα σε Νερατζιώτισσα και Άνω Λιόσια είναι το πρώτο κίτρινο δρομολόγιο του πρώτου πίνακα (05:47). Το πρώτο δρομολόγιο προς τους σταθμούς ανάμεσα σε Ασπρόπυργο και Κιάτο είναι το πρώτο ροζ δρομολόγιο του πρώτου πίνακα (06:05). Το πρώτο δρομολόγιο προς τους σταθμούς ανάμεσα σε Πεντέλης και Αεροδρόμιο είναι το πρώτο δρομολόγιο του δεύτερου πίνακα (06:14).

  Το τελευταίο δρομολόγιο από το σταθμό Κηφισίας προς τους σταθμούς ανάμεσα σε Νερατζιώτισσα και Κιάτο είναι το τελευταίο δρομολόγιο του πρώτου πίνακα (22:05). Το τελευταίο δρομολόγιο προς τους σταθμούς ανάμεσα σε Πεντέλης και Αεροδρόμιο είναι το τελευταίο δρομολόγιο του δεύτερου πίνακα (22:42)

  Β.  Για σταθμούς στο τμήμα Πειραιάς – Χαλκίδα – Πειραιάς χρησιμοποιούμε τον τρίτο πίνακα. Το πρώτο δρομολόγιο από Πειραιά προς ΣΚΑ είναι το τρίτο δρομολόγιο του πρώτου τμήματος (5:30). (Παρατηρούμε ότι τα δύο προηγούμενα δρομολόγια ξεκινούν από το Ρουφ). Το τελευταίο δρομολόγιο από τον Πειραιά προς το ΣΚΑ είναι το τελευταίο δρομολόγιο του πρώτου τμήματος (22:30).

   Το πρώτο δρομολόγιο από ΣΚΑ προς Πειραιά είναι το δεύτερο δρομολόγιο του δεύτερου τμήματος (6:41). (Παρατηρούμε ότι το προηγούμενο δρομολόγιο τερματίζει στο Ρουφ). Το τελευταίο δρομολόγιο από τον ΣΚΑ προς τον Πειραιά είναι το τελευταίο δρομολόγιο του δεύτερου τμήματος (23:41).

  6.    Πόση ώρα κάνει το τρένο από το Αεροδρόμιο ως την Κόρινθο (ή μεταξύ οποιονδήποτε άλλων σταθμών);

  Για να υπολογίσουμε πόση ώρα κάνει το τρένο για να μεταβεί από ένα σταθμό σε έναν άλλο (εκτός κάποιας απρόβλεπτης καθυστέρησης) χρησιμοποιούμε τους πίνακες δρομολογίων. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να βρούμε το χρόνο από Αεροδρόμιο προς Κόρινθο βλέπουμε στον πρώτο πίνακα ότι το τρένο που ξεκινάει από το Αεροδρόμιο στις 5:44, φτάνει στην Κόρινθο στις 07:06. Δηλαδή το ταξίδι διαρκεί 1 ώρα και 22 λεπτά.

  7.    Σε ποιο σταθμό του Προαστιακού υπάρχει ανταπόκριση με Μετρό ή ΗΣΑΠ;

  Το τμήμα Αεροδρόμιο – Δουκ. Πλακεντίας χρησιμοποιείται από κοινού από τους συρμούς του Προαστιακού και του Μετρό. Εκτός δηλαδή από τα παραπάνω δρομολόγια, κυκλοφορούν και επιπλέον δρομολόγια του Μετρό (δύο ανά ώρα ανά κατεύθυνση). Επομένως ανταπόκριση υπάρχει στο σταθμό Δουκ. Πλακεντίας (γραμμή 3 Μετρό, Αιγάλεω – Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο), στο σταθμό Νερατζιώτισσα (γραμμή 1 ΗΣΑΠ, Κηφισιά – Πειραιάς), το σταθμό Λαρίσης (Αθήνα, γραμμή 2 Μετρό, Άγιος Αντώνιος – Άγιος Δημήτριος), και στον τερματικό σταθμό Πειραιά, (γραμμή 1 ΗΣΑΠ, Κηφισιά – Πειραιάς).

  8.    Μπορώ να πάω με τον Προαστιακό στην Πάτρα;

  Λόγω των έργων για την ανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Κιάτου και Ρίου που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2016, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει δρομολογήσει λεωφορεία μεταξύ Κιάτου και Πάτρας. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο:  Δρομολόγια των λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Κιάτο – Πάτρα.

  9.    Πόσο κοστίζει το εισιτήριο του Προαστιακού; Δικαιούμαι μειωμένο εισιτήριο;

  Η τιμή του κάθε εισιτηρίου εξαρτάται από το δρομολόγιο. Στο αστικό τμήμα του Προαστιακού (από Πειραιά έως ΣΚΑ και από Μαγούλα έως Κορωπί) ισχύουν τα ενιαία εισιτήρια του ΟΑΣΑ για όλα τα Μέσα (1,40€ το ολόκληρο και 0,70€ το μειωμένο εισιτήριο). Για δρομολόγια εκτός του αστικού τμήματος οι τιμές είναι ακριβότερες και τα εισιτήρια ΔΕΝ ισχύουν για τα μέσα του ΟΑΣΑ (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ). Η εκπτωτική πολιτική του Προαστιακού είναι επίσης διαφορετική από αυτή του ΟΑΣΑ για δρομολόγια εκτός του αστικού τμήματος. Πίνακες με όλες τις τιμές εισιτηρίων υπάρχουν στη διεύθυνση athenstransport.com/tickets και με όλες τις τιμές μηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετήσιων καρτών στη διεύθυνση athenstransport.com/cards. Δείτε επίσης τη σελίδα αγοράς ηλεκτρονικών εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. (Η αγορά εισιτηρίων για τον Προαστιακό δεν είναι εφικτή).

  10.    Από πού μπορώ να αγοράσω εισιτήριο ή κάρτα του Προαστιακού;

  Από οποιοδήποτε εκδοτήριο εισιτηρίων του Προαστιακού. Όλα τα εκδοτήρια εκδίδουν εισιτήρια από και προς όλους τους προορισμούς.  Κάρτες του ΟΑΣΑ για όλα τα μέσα (+μετακίνηση στο αστικό τμήμα του Προαστιακού) εκδίδονται μόνο στους σταθμούς που βρίσκονται εντός του αστικού τμήματος (από Πειραιά έως ΣΚΑ και από Μαγούλα έως Κορωπί).

  11.    Υπάρχει περίπτωση να έχει καθυστέρηση το δρομολόγιό μου;

  Οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων λόγω βλαβών, ατυχημάτων κ.λπ. είναι συχνό φαινόμενο για τον Προαστιακό.  Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι θα βρίσκεστε στον προορισμό σας την ώρα που πρέπει επομένως καλό είναι να ταξιδεύετε νωρίτερα σε περιπτώσεις που θέλετε να προλάβετε κάποια πτήση ή να είστε σίγουροι για την ώρα άφιξης στον προορισμό σας.

  12.    Θα πάρω τον Προαστιακό την άλλη βδομάδα. Θα ισχύουν τα δρομολόγια ή θα υπάρχει κάποια απεργία;

  Τα δρομολόγια θα ισχύουν αν μέχρι τότε δεν προγραμματιστεί κάποια απεργία ή συμβεί κάποιο έκτακτο γεγονός (π.χ. βλάβη, ατύχημα) που θα επηρεάσει τα δρομολόγια. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, όταν όμως υπάρχει κάποια πληροφορία για ακύρωση ή μεταβολές δρομολογίων προσπαθούμε να ενημερώνουμε τη σελίδα athenstransport.com/strikes και τους λογαριασμούς μας στο twitter και facebook. Συστήνουμε να ελέγχετε εκεί, καθώς και στην επίσημη σελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

  13.    Μπορώ να πάρω το ποδήλατό μου στον Προαστιακό;

  Ναι, εφόσον χωράει μέσα στο συρμό. Για περισσότερες πληροφορίες: Με το ποδήλατο, στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας.

  14.    Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τον Προαστιακό;

  Για επικοινωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ λειτουργεί το σε 24ωρη βάση το τηλέφωνο 14511 (χρέωση 61.5 λεπτά το λεπτό για κλήση από σταθερό), το 1110 (χρέωση μιας αστικής μονάδας) για ηχογραφημένα μηνύματα δρομολογίων,  και το 210 5270762 για παράπονα, (ώρες λειτουργίας 07:30-15:00 Δευτέρα έως Παρασκευή). Σημειώστε ότι οι υπάλληλοι στα περισσότερα εκδοτήρια εισιτηρίων είναι ιδιώτες στους οποίους έχει ανατεθεί η λειτουργία των εκδοτηρίων και δεν είναι υπάλληλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (με ότι συνεπάγεται αυτό για την εγκυρότητα των πληροφοριών που δίνουν, τη δυνατότητα προώθησης παραπόνων κ.λπ).

  Χάρτης Προαστιακού Αθήνας (κλικ για μεγέθυνση)
  Χάρτης Προαστιακού Αθήνας (κλικ για μεγέθυνση)

  Πηγή: ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επεξεργασία: athenstransport.com

  Creative Commons License 

  Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
  Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα