Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο σταθμό Μοναστηράκι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

Με ένα μουσικό οπερατικό δρώμενο συνεχίζεται η συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον κεντρικό χώρο (κεντρική είσοδος) του σταθμού του Μετρό «Μοναστηράκι».

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή, που επιφύλαξαν οι επιβάτες του μετρό στο πρώτο δρώμενο – έκπληξη, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στο σταθμό «Σύνταγμα», οι καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιάσουν στο «Μοναστηράκι» αποσπάσματα από τις όπερες Κάρμεν του Μπιζέ και Μανόν Λεσκώ του Πουτσίνι, με την οποία ανοίγει η καλλιτεχνική περίοδος 2012-13 της ΕΛΣ.

Ερμηνεύουν οι Βούλα Αμιραδάκη Σοπράνο, Μαρισία Παπαλεξίου, μέτζο σοπράνο, Ζαφείρης Κουτελιέρης, βαρύτονος. Στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος. Χορεύει η Α’ Χορεύτρια του Μπαλέτου της ΕΛΣ, Αιμιλία Γάσπαρη.

Η συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες θα συνεχιστεί με την παρουσίαση καλλιτεχνικών δρώμενων στους χώρους των μέσων σταθερής τροχιάς, στοχεύοντας, αφενός να φέρει την τέχνη της όπερας πιο κοντά στη ζωή της πόλης και αφετέρου να δώσει χρώμα στη δύσκολη καθημερινότητα όλων μας, με τη δύναμη της μουσικής.

Πηγή: ΣΤΑΣΥ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.