Απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο  https://athenstransport.com/strikes

Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας στην γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας (5:00 π.μ.) έως τις 9:00 π.μ., και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Έτσι, τα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ θα κινηθούν μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα επέλθει γύρω στις 9:30 π.μ. (έξοδος από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, ενώ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Μεταξύ 9:00 – 21:00 θα κινηθεί το Μετρό και ο ΗΣΑΠ. Λόγω της 24ωρης απεργίας στον ΟΣΕ, ΔΕΝ θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Με εντολή της Αστυνομίας, κλειστοί θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας  (Οι σταθμοί άνοιξαν από τις 17:00) οι σταθμοί Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα του Μετρό. (Μετεπιβίβαση ανάμεσα στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό μπορεί να γίνει μέσω των σταθμών Ομόνοια και Μοναστηράκι).

To Τραμ θα λειτουργεί από τις 6:00 π.μ. έως τις 24:00. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα επέλθει σταδιακά έως τις 7:30 π.μ. ενώ οι συρμοί θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 22:30.

24ωρη απεργία για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και έτσι αναμένεται η αναστολή όλων των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων του Προαστιακού. Ακυρώσεις αναμένονται και στα τελευταία βραδινά υπεραστικά δρομολόγια την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να συμμετέχει στην 24 απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Πηγές: ΟΑΣΑ, Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Π.Ο.Σ., Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ

Πριν αφήσετε σχόλιο, παρακαλώ διαβάστε: Απεργίες στην Αθήνα – Συχνές ερωτήσεις

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.