24ωρη απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο  https://athenstransport.com/strikes

Ενημέρωση 17/9:

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Τραμ την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012. Την ίδια μέρα, τα Λεωφορεία, τα Τρόλεϊ και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου όλα τα Μέσα Μεταφοράς θα λειτουργούν κανονικά.

Από την ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ:

Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) όπως και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με καινούργια, πρωτοφανή σε σκληρότητα μέτρα, που απεργάζονται κυβέρνηση και τρόϊκα.

Με τη νέα λαίλαπα μισθοί και συντάξεις μπαίνουν στη «κλίνη του Προκρούστη », τα εργασιακά δικαιώματα αποδομούνται στο σύνολό τους, το ωράριο εργασίας γίνεται λάστιχο και οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ, μεταξύ αυτών και της ΣΤΑΣΥ, προβλέπεται να ενταχθούν στο μισθολόγιο του Δημοσίου, πράγμα, που σημαίνει κατάργηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Μπροστά σε αυτή την επίθεση οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα  έρια. Θα κλιμακώσουμε με κάθε τρόπο και μέσο τον αγώνα μας, μαζί με τους εργαζόμενους όλης της ώρας.

—————————

Αρχικό κείμενο:

Σε πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) σε κοινή σύσκεψή τους την προηγούμενη Πέμπτη. Η απόφαση πρέπει να εγκριθεί από κάθε σωματείο ξεχωριστά. Αν και η πρώτη απόφαση έκανε λόγο για απεργία την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012, η ημερομηνία είναι ακόμη ρευστή καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο περαιτέρω συντονισμού των εργαζομένων και συμμετοχή στην απεργία και των εργαζόμενων στις οδικές συγκοινωνίες.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το Athens Transport στο Twitter, στο Facebook ή στο Google+ και προσθέστε στους σελιδοδείκτες σας (bookmarks) τη σελίδα Athens Transport / Απεργίες

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, «οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων θεωρώντας αδιανόητο να πληρώσουν οι επιβάτες το κόστος των κυβερνητικών επιλογών της μείωσης του προσωπικού, των κλειστών εκδοτηρίων και των ανύπαρκτων ελέγχων για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής», και διεκδικούν Μείωση του εισιτηρίου στο 1€, στα επίπεδα του 2009, και Δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, τους φοιτητές και τους χαμηλοσυνταξιούχους

Πηγή: Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Πριν αφήσετε σχόλιο, παρακαλώ διαβάστε: Απεργίες στην Αθήνα – Συχνές ερωτήσεις

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

1 Comment

  1. Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους που επιτέλους προβάλουν αιτήματα για το καλό των επιβατών των ΜΜΜ (παλαιότερα θυμάμαι ότι απεργούσαν για να μην επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας…).
    Όμως ο μόνος τρόπος που σκέφτηκαν να υποστηρίξουν το αίτημα για φθηνότερο εισητήριο είναι πάλι ταλαιπωρόντας αυτούς για τους οποίους υποτίθεται ότι αγωνίζονται, τους επιβάτες και χρήστες των ΜΜΜ, που στο κάτω κάτω πληρώνουν τη λειτουργία τους και τους μισθούς των εργαζομένων.
    Εναλλακτικές μορφές αγώνα (π.χ. επιβιβαστείτε σήμερα χωρίς να πληρώσετε, θα απέχουμε από τους ελέγχους) είναι πολύ μακριά από τη λογική των ελλήνων συνδικαλιστών.
    Οι συχνές απεργίες είναι και ο λόγος που δεν αγοράζω κάρτα απεριορίστων αλλά συνεχίζω να χρησιμοποιώ το ΙΧ, αποφεύγοντας τα μέσα, αφού χωρίς κάρτα η συχνή χρήση τους είναι ασύμφορη.
    ΥΓ.: Η απεργία προφανώς αποτελεί και τη συμβολή του συνδικάτου στην ευρωπαϊκή εβδομάδα μετακίνησης.ι

Comments are closed.