Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε σταθμούς του Μετρό

Πολυμελής σπείρα που διέπραττε ληστείες σε βάρος επιβατών εντός και εκτός σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου συνελήφθησαν 42 μέλη του κυκλώματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα χωρισμένη σε ομάδες των τεσσάρων, πέντε ατόμων καθημερινά και κυρίως κατά τις ώρες 10.00 έως 19.00, προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένους, μέσα και έξω από Σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) και τους αφαιρούσε, μέσα από τις τσέπες των ενδυμάτων τους και από τσάντες, πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα. Σε αρκετές περιπτώσεις ασκούσαν και σωματική βία. Τα κλοπιμαία τα έκρυβαν σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν ειδικά για αυτόν το σκοπό και στην συνέχεια τα πωλούσαν σε τρίτους στο Μοναστηράκι και στο Θησείο.

Όπως εξακριβώθηκε, κατά το τελευταίο εξάμηνο, η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει 208 κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων, καθώς και ληστείες σε βάρος πολιτών στους παραπάνω χώρους.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε διαμερίσματα στο κέντρο των Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, ξυραφάκια, κόφτες καθώς και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την αφαίρεση των πορτοφολιών και το χρηματικό ποσό των 632,6 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε επίσης:

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία, η φωτογραφία είναι του χρήστη reinholdbehringer του flickr.com (CC BY-NC-SA 2.0).

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*