Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου

Share

    Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο  athenstransport.com/strikes

    Σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012.

    Από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα ξεκινήσουν την πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, αρχικά με 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Νοεμβρίου.

    Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου Μετρό και ΗΣΑΠ θα λειτουργήσουν από τις 15:00 έως τη λήξη της βάρδιας για τη διευκόλυνση των απεργών. Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 12:00 το μεσημέρι. Αποκατάσταση της κυκλοφορίας έως τις 13:30. Τα δρομολόγια της γραμμής 3 δεν θα εκτελούνται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Επίσης, με εντολή της Αστυνομίας, από τις 15:00 και μέχρι νεοτέρας, θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και ΑΚΡΟΠΟΛΗ του Μετρό. Κλειστή θα παραμείνει και η έξοδος επί της οδού Αθηνάς του σταθμού Μοναστηράκι. Οι σταθμοί Σύνταγμα και Ζάππειο του Τραμ θα παραμείνουν επίσης κλειστοί από τις 14:00.

    Οι 24ωρες απεργίες σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ θα συνεχιστούν την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

    Την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω 48ωρης απεργίας των εργαζομένων. Ακυρώσεις αναμένονται και στα τελευταία βραδινά δρομολόγια τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

    Τα Ταξί θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 το πρωί της Τρίτης 6 Νοεμβρίου έως της 5 το πρωί της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί. Επίσης, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής έχει εξαγγείλει 24ωρες επαναληπτικές απεργίες ξεκινώντας από τις 5:00 π.μ. της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, οι εργαζόμενοι ζητούν:

    • Να καταψηφιστούν στη Βουλή τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, που θα εκτινάξουν την Ανεργία και την Ύφεση, χωρίς να προσφέρουν την παραμικρή ελπίδα σωτηρίας.
    • Να διασφαλιστεί ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των Αστικών Συγκοινωνιών με φθηνό εισιτήριο.
    • Να μην υπάρξει καμία μείωση μισθών και συντάξεων αλλά και του κοινωνικού κράτους

    Πριν αφήσετε σχόλιο, παρακαλώ διαβάστε: Απεργίες στην Αθήνα – Συχνές ερωτήσεις

    Πηγή: Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, Π.Ο.Σ., Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α

    Creative Commons License

    Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
    Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα