Απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου

Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο  athenstransport.com/strikes

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012.

Από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα ξεκινήσουν την πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, αρχικά με 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Νοεμβρίου.

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου Μετρό και ΗΣΑΠ θα λειτουργήσουν από τις 15:00 έως τη λήξη της βάρδιας για τη διευκόλυνση των απεργών. Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 12:00 το μεσημέρι. Αποκατάσταση της κυκλοφορίας έως τις 13:30. Τα δρομολόγια της γραμμής 3 δεν θα εκτελούνται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Επίσης, με εντολή της Αστυνομίας, από τις 15:00 και μέχρι νεοτέρας, θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και ΑΚΡΟΠΟΛΗ του Μετρό. Κλειστή θα παραμείνει και η έξοδος επί της οδού Αθηνάς του σταθμού Μοναστηράκι. Οι σταθμοί Σύνταγμα και Ζάππειο του Τραμ θα παραμείνουν επίσης κλειστοί από τις 14:00.

Οι 24ωρες απεργίες σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ θα συνεχιστούν την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω 48ωρης απεργίας των εργαζομένων. Ακυρώσεις αναμένονται και στα τελευταία βραδινά δρομολόγια τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Τα Ταξί θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 το πρωί της Τρίτης 6 Νοεμβρίου έως της 5 το πρωί της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί. Επίσης, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής έχει εξαγγείλει 24ωρες επαναληπτικές απεργίες ξεκινώντας από τις 5:00 π.μ. της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, οι εργαζόμενοι ζητούν:

  • Να καταψηφιστούν στη Βουλή τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, που θα εκτινάξουν την Ανεργία και την Ύφεση, χωρίς να προσφέρουν την παραμικρή ελπίδα σωτηρίας.
  • Να διασφαλιστεί ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των Αστικών Συγκοινωνιών με φθηνό εισιτήριο.
  • Να μην υπάρξει καμία μείωση μισθών και συντάξεων αλλά και του κοινωνικού κράτους

Πριν αφήσετε σχόλιο, παρακαλώ διαβάστε: Απεργίες στην Αθήνα – Συχνές ερωτήσεις

Πηγή: Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, Π.Ο.Σ., Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

17 Comments

  1. Μπορείτε να διορθώσετε τα λάθη στο άρθρο… Τη Δευτέρα είναι 4 και όχι 5 Νοεμβρίου, όλες οι ημερομηνίες είναι λάθος. Τελικά αύριο έχει ή δεν έχει απεργίες;

  2. Καλημέρα..Σας παρακαλώ γνωρίζει κάποιος να μου πει τι παίζει με τα μέσα Πέμπτη και Παρασκευή; Εχω χάσει μαθήματα και δε θέλω να παίρνω άλλες απουσίες..Ευχαριστώ..

  3. υπαρχουν καποιες γραμμες λεωφορειου που θα εκτελεσουν κανονικα το δρομολογιο αυριο 6/11/2012
    ? οπως το X14 και το 040?

    • Καλησπέρα, παραπάνω γράφω “Πριν αφήσετε σχόλιο, παρακαλώ διαβάστε: https://athenstransport.com/strikes/faq/

      Στο τέταρτο bullet αναφέρεται το εξής:

      Όταν αναφέρεται απεργία των Λεωφορείων και Τρόλεϊ, εννοούνται ΟΛΕΣ οι γραμμές Λεωφορείων και Τρόλεϊ της ΟΣΥ συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων express, Αεροδρομίου, κ.λπ.

  4. καλησπερα … αυριο 5-11-12 θα εχουν απεργια τα ταξι ???
    και αν ναι πως θα φυγουν απο αεροδρομιο για λεωφορο λαγωνισιου ?

  5. αν αυτή η απεργία άλλαζε την κατάσταση πάει στα κομμάτια. όμως δεν αλλάζει τίποτα. εμείς οι μαθητές που θέλουμε να πάμε στη σχολή μας για να κάνουμε μάθημα δηλαδή δε μετράμε? πόσες μέρες πρέπει να μην πάμε στη σχολή μας. και στο κάτω κάτω δεν χρωστάμε και τίποτα να ταλαιπωρούμαστε έτσι και χωρίς αποτέλεσμα. έλεος πια δηλαδή. δουλέψτε τώρα που έχετε δουλειά γιατί μπορεί στο μέλλον να μην την έχετε. >οo< how dumb.

  6. Αυτό για τα λεωφορεία ειναι σίγουρο; Γιατί η σελίδα του ΟΑΣΑ δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο (μέχρι στιγμής, τουλάχιστον).

  7. Καλημέρα,
    Κάτι ακούστηκε σήμερα στο πρωινό του MEGA ότι όλη την εβδομάδα θα ειναι κλειστό το μετρό.Τι ισχύει και αν ξερετε κατι.

  8. Ωραία αυτά που ζητούν οι εργαζόμενοι αλλά αν νομίζουν ότι καταφέρνουν κάτι με το να ανακοινώνουν απεργίες 24ώρες και επαναλαμβανόμενες και ακόμα χειρότερα 1 ή 2-3 μέρες νωρίτερα(όπως η σημερινή ή της Δευτέρας) χωρίς να μπορεί ο κόσμος να κανονίσει τις υποχρεώσεις του, κάνουν λάθος. Αντιθέτως φέρνουν σε δύσκολη θέση και αγανακτούν τον κόσμο και όχι κάποιον εντός Βουλής, όπου και περνούν τα μέτρα.

    • Όταν σε κάποια στιγμή σε ανάρτηση της σελίδας στο fb σχολίασα μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι τελικά θέλουν ξύλο οι ελεγκτές, ο διαχειριστής της σελίδας με απέκλεισε θεωρώντας ότι προάγω την βία. Εγώ ερωτώ τον κ. διαχειριστή, οι εργαζόμενοι που παίζουν με τα νεύρα μας, την κούρασή μας και ΚΥΡΙΩΣ με τις δουλειές μας και μας τρομοκρατούν να βγάζουμε μηνιαία κάρτα για να κάνουν τον μισό μήνα απεργίες και ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ οι κάτοχοι καρτών, τι ακριβώς προωθούν; Περιμένω, ώριμη απάντηση.

      Είμαι καλοπροαίρετος και δεν θέτω καν θέματα όπως τα καθυστερημένα δρομολόγια των ασφυκτικά γεμάτων λεωφορείων ή των περιπτώσεων όπου κυκλοφορούν λεπροί, οργανωμένες ομάδες κλεφτών και πρεζάκια μέσα στο μετρό και ένα σωρό άλλα ευχάριστα θεάματα και εμπειρίες που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία ασφαλείας. Με αφορά μόνο το οικονομικό θέμα προς το παρόν.

      Αυτόν τον μήνα έβγαλα κάρτα σαν καλό πρόβατο και φυσικά πρωτομηνιά μας τάραξαν στους ελέγχους και μετά αρχίσανε τις απεργίες γιατί κουράστηκαν τόσες συνεχόμενες μέρες στην δουλειά. Και το έργο συνεχίζεται από βδομάδα βλέπω, Δευτέρα-Τρίτη, να το κάνουμε πενθήμερο.

      Γνωρίζω επίσης ότι δεν έχει δικαίωμα κανένας ελεγκτής να σε εμποδίσει, καθώς δεν είναι αστυνομικό όργανο και δεν έχει δικαίωμα να απλώσει χέρι. Κάνω λάθος;
      Θα ήθελα μια ενημέρωση για τα δικαιώματά μου σε περίπτωση που ασκήσουν βία επάνω μου οι ελεγκτές. Είπαμε, είμαστε κορόιδα, αλλά έχει κι η κοροϊδία τα όριά της.

      Θέλουν απεργία; Απεργία να κάνουν δυο μήνες, να παραλύσει η χώρα, να δούμε πώς και αν ευαισθητοποιείται η κυβέρνηση. Αλλά όλοι κομματικά ελεγχόμενοι είναι εκεί πέρα, μια – δυο απεργιούλες την εβδομάδα ίσα να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο κι άσε τα πρόβατα να πληρώνουν.

      Και για να μην ξεχνιόμαστε. Η απάντηση της υπαλλήλου του μετρό όταν της είπα ότι για τις ημέρες που αυτοί απεργούν αποζημίωση δεν λαμβάνουμε εμείς που διαθέτουμε κάρτα, ήταν απλή και κατανοητή: “Χέστηκα”… Αναμενόμενη ομολογώ.

Comments are closed.