Καθυστερήσεις στο Μετρό λόγω κατάληψης στο αμαξοστάσιο Σεπολίων

Ενημέρωση 9/1, ώρα 21:00:

Κανονικά θα πραγματοποιούνται από αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου τα δρομολόγια του Μετρό καθώς έληξε η κατάληψη των εργαζομένων στο αμαξοστάσιο Σεπολίων.

——————————————————————————-

Ενημέρωση 9/1:

Επ’ αόριστον συνεχίζεται η κατάληψη στο αμαξοστάσιο Σεπολίων με αποτέλεσμα μειωμένες συχνότητες δρομολογίων καθώς οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν την αναχώρηση των συρμών. Την Τετάρτη 9/1 τα δρομολόγια και στις δύο γραμμές του Μετρό εκτελούνται ανά 6′. Οι συρμοί δεν κυκλοφορούν στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Οι επιβάτες που κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον Προαστιακό στο Σταθμό Δουκ. Πλακεντίας.

Οι εργαζόμενοι, όπως δηλώνουν, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να υπάρξει επίσημη δέσμευση ότι θα τηρηθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογράψει ο κλάδος και ισχύει έως τον Απρίλιο.

——————————————————————————-

Ενημέρωση ώρα 23:00

Μειωμένα δρομολόγια αναμένονται και αύριο Τρίτη 8/1 καθώς αναμένεται να συνεχιστεί η κατάληψη στο αμαξοστάσιο Σεπολίων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων Αντώνη Σταματόπουλο,  δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τον πύργο ελέγχου εάν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη στα αιτήματα τους, ενώ στα Σεπόλια βρίσκονται για συμπαράσταση εργαζόμενοι από άλλα μέσα σταθερής τροχιάς καθώς και εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής.

Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια, σημειώνει «αυτές αύριο θα είναι πιο έντονες, μιας και οι συρμοί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες».

——————————————————————————-

Μειωμένα δρομολόγια εκτελούνται σήμερα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό λόγω κατάληψης από εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο Σεπολίων.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια στη γραμμή 2 (Αγ. Αντώνιος- Αγ. Δημήτριος) διεξάγονται ανά 6 λεπτά (αντί 3,5 λεπτών) και στη γραμμή 3 (Αιγάλεω- Δουκ. Πλακεντίας) ανά 5 λεπτά (αντί 4,5 λεπτών). Στη γραμμή 2 κυκλοφορούν μόνο 8 από τους 15 συρμούς.

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν πρόσφατα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών και την κατάργηση των ΣΣΕ.

Πηγές: in.gr, Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.