Ελάχιστα Τρόλεϊ στους δρόμους – Συνεχίζεται η απεργία τα Λεωφορεία

Πληροφορίες για απεργίες και μεταβολές δρομολογίων στο  athenstransport.com/strikes

Ενημέρωση 28/1, ώρα 17:20

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισε το συνδικάτο τεχνικών της ΟΣΥ, καθώς και οι εργαζόμενοι στα Τρόλεϊ. Αν και αποφασίστηκε να βγουν τα Τρόλεϊ από τα αμαξοστάσια, πολλοί οδηγοί αντίδρασαν και έτσι μόνο λίγα οχήματα βγήκαν στους δρόμους.

Απόφαση για τα το αν θα συνεχιστεί η απεργία στα Λεωφορεία θα ληφθεί αύριο Τρίτη. Για αύριο ισχύει 24ωρη απεργία.

Η απεργία στα Λεωφορεία και Τρόλεϊ έχει ήδη κριθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο χτες Κυριακή και η διοίκηση της ΟΣΥ τους κάλεσε να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Κανονικά συνεχίζεται μέχρι το βράδυ η απεργία σε ΟΣΕ και Προαστιακό. Αύριο Τρίτη θα επανέλθει η κυκλοφορία των τρένων.

—————————————————————————————————————–

Συνεχίζονται και τη νέα εβδομάδα οι απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι σε Λεωφορεία και Τρόλεϊ αποφάσισαν να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Ιανουαρίου. Αν και απεργία του Σαββατοκύριακου κρίθηκε νόμιμη την Παρασκευή από το Πρωτοδικείο, καθώς καλύπτονταν από το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, η απεργία για αύριο και μεθαύριο κρίθηκε παράνομη το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ σκοπεύουν να συνεδριάσουν το μεσημέρι της Δευτέρας για να καθορίσουν τη στάση τους. Από τη πλευρά της, η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης. Στην δικαιοσύνη καταφεύγει σήμερα Δευτέρα και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των σιδηροδρομικών.

Την απεργία τους συνεχίζουν μέχρι και τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό. Λόγω της απεργίας αυτής, οι συρμοί του Μετρό δεν εκτελούν δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.  (Ανακοίνωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ακυρώσεις δρομολογίων)

Η απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) έληξε την Παρασκευή μέσω της επιστράτευσης του προσωπικού. Το απόγευμα της Κυριακής, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρηψε το αίτημα του ΣΕΛΜΑ για προσωρινή διαταγή διακοπής της επιστράτευσης.

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.