Με τις κάρτες του Απριλίου η αποζημίωση λόγω των απεργιών στα Μέσα Μεταφοράς

metrosyntagma

Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ, η ρύθμιση που προβλέπει ημερήσια αποζημίωση των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις πρόσφατες εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, το μήνα Ιανουάριο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι μειωμένες τιμές θα ισχύουν μόνο για τις κάρτες του μηνός Απριλίου που θα ανανεωθούν στα εκδοτήρια των ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ από τις 27 Μαρτίου 2013, ενώ δεν θα παρέχονται σε περιπτώσεις έκδοσης νέων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Οι εκπτώσεις που θα ισχύουν, έχουν ως εξής:

  • Η Μηνιαία Κάρτα για όλα τα ΜΜΜ, αξίας 45,00 ευρώ, θα πωλείται έναντι 34,00 ευρώ
  • Η μειωμένη Μηνιαία Κάρτα για όλα τα ΜΜΜ, αξίας 23,00 ευρώ, θα πωλείται 17,00 ευρώ
  • Η Μηνιαία Κάρτα για Λεωφορεία- Τρόλεϊ-Τραμ, αξίας 20,00 ευρώ, θα κοστίζει 16,00 ευρώ
  • Η μειωμένη Μηνιαία Κάρτα για Λεωφορεία- Τρόλεϊ-Τραμ, αξίας 10,00 ευρώ, θα διατίθεται έναντι 8,00 ευρώ

Οι παραπάνω εκπτώσεις ΔΕΝ θα ισχύουν για την έκδοση νέων μηνιαίων καρτών οι οποίες ειδικά για το μήνα Απρίλιο θα εκδίδονται ΜΟΝΟ από τα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ σε Ομόνοια και Σύνταγμα.

Για τυχόν μηνιαία κουπόνια που πωλήθηκαν από την Ο.ΣΥ. Α.Ε. μέχρι τις 25/03/2013 χωρίς την παροχή έκπτωσης, οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία (τηλ. επικοινωνίας 210-4270812 & 210- 4270813),  προκειμένου να ενημερωθούν για τη  διαδικασία παροχής των εκπτώσεων.

Παροχή έκπτωσης προβλέπεται και για την ανανέωση ετήσιων καρτών (που βρίσκονταν σε ισχύ τον Ιανουάριο). Αναμένεται απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΣΑ που θα καθορίζει το ύψος της έκπτωσης.

Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση στους κατόχους καρτών του ΟΑΣΑ λόγω απεργιών.

Οι αποζημιώσεις των επιβατών αφορούν απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς τουλάχιστον 24ωρης διάρκειας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Οι εκπτώσεις προσδιορίστηκαν με βάση τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιανουαρίου, στην ΟΣΥ ΑΕ 6 ημέρες και στην ΣΤΑΣΥ ΑΕ 9 ημέρες, και πως το ανώτατο ποσοστό της παρεχόμενης έκπτωσης, δεν υπερβαίνει το 25% της αξίας της κάρτας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.