Με τις κάρτες του Απριλίου η αποζημίωση λόγω των απεργιών στα Μέσα Μεταφοράς

metrosyntagma

Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ, η ρύθμιση που προβλέπει ημερήσια αποζημίωση των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις πρόσφατες εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, το μήνα Ιανουάριο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι μειωμένες τιμές θα ισχύουν μόνο για τις κάρτες του μηνός Απριλίου που θα ανανεωθούν στα εκδοτήρια των ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ από τις 27 Μαρτίου 2013, ενώ δεν θα παρέχονται σε περιπτώσεις έκδοσης νέων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Οι εκπτώσεις που θα ισχύουν, έχουν ως εξής:

 • Η Μηνιαία Κάρτα για όλα τα ΜΜΜ, αξίας 45,00 ευρώ, θα πωλείται έναντι 34,00 ευρώ
 • Η μειωμένη Μηνιαία Κάρτα για όλα τα ΜΜΜ, αξίας 23,00 ευρώ, θα πωλείται 17,00 ευρώ
 • Η Μηνιαία Κάρτα για Λεωφορεία- Τρόλεϊ-Τραμ, αξίας 20,00 ευρώ, θα κοστίζει 16,00 ευρώ
 • Η μειωμένη Μηνιαία Κάρτα για Λεωφορεία- Τρόλεϊ-Τραμ, αξίας 10,00 ευρώ, θα διατίθεται έναντι 8,00 ευρώ

Οι παραπάνω εκπτώσεις ΔΕΝ θα ισχύουν για την έκδοση νέων μηνιαίων καρτών οι οποίες ειδικά για το μήνα Απρίλιο θα εκδίδονται ΜΟΝΟ από τα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ σε Ομόνοια και Σύνταγμα.

Για τυχόν μηνιαία κουπόνια που πωλήθηκαν από την Ο.ΣΥ. Α.Ε. μέχρι τις 25/03/2013 χωρίς την παροχή έκπτωσης, οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία (τηλ. επικοινωνίας 210-4270812 & 210- 4270813),  προκειμένου να ενημερωθούν για τη  διαδικασία παροχής των εκπτώσεων.

Παροχή έκπτωσης προβλέπεται και για την ανανέωση ετήσιων καρτών (που βρίσκονταν σε ισχύ τον Ιανουάριο). Αναμένεται απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΣΑ που θα καθορίζει το ύψος της έκπτωσης.

Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση στους κατόχους καρτών του ΟΑΣΑ λόγω απεργιών.

Οι αποζημιώσεις των επιβατών αφορούν απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς τουλάχιστον 24ωρης διάρκειας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Οι εκπτώσεις προσδιορίστηκαν με βάση τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιανουαρίου, στην ΟΣΥ ΑΕ 6 ημέρες και στην ΣΤΑΣΥ ΑΕ 9 ημέρες, και πως το ανώτατο ποσοστό της παρεχόμενης έκπτωσης, δεν υπερβαίνει το 25% της αξίας της κάρτας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

3 Comments

 1. Και εγώ έχω ετήσια κάρτα αλλά τα κουπόνια Ιανουαρίου Φεβρουαρίου και Μαρτίου τα έχω πετάξει φυσικά. Θα πάρω άραγε αποζημίωση αφού είναι προφανές από του Απριλίου οτι εχω ετήσια;

 2. “1. Οι ανωτέρω εκπτώσεις θα παρέχονται ειδικά για το μήνα Απρίλιο 2013 στους κατόχους κυρωμένου στελέχους μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών και θα ισχύουν για όλες τις μηνιαίες κάρτες που θα ανανεωθούν στα εκδοτήρια των ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ.”
  (Από την ανακοίνωση που έχει δημοσιευθεί από τα ΜΜΕ)

  Συνεπώς, μάλλον η έκπτωση θα εφαρμόζεται μόνο σε όσους έχουν το κουπονάκι. Και όσοι το πέταξαν, θα την πατήσουν, διότι σε κανένα εκδοτήριο δε φροντίζουν να διατηρούν στοιχεία του χρήστη της κάρτας.
  Και αυτό δεν έχει μόνο επιπτώσεις στην περίπτωση της παραπάνω αποζημίωσης, αλλά και σε τυχόν απώλεια ή κλοπής του κουπονιού ή της κάρτας, που τότε είσαι υποχρεωμένος να ξαναπληρώσεις (και αν είναι μηνιαία πάει στο καλό, στις ετήσιες όμως;).
  Πάντως καθυστέρησε πολύ η ανακοίνωση της αποζημίωσης και ήδη υπάρχουν άτομα που από σήμερα ανανέωναν τις κάρτες τους στα εκδοτήρια του Μετρό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*