Σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο Αμαρουσίου

Σταθμός ποδηλάτων στο Δημαρχείο Αμαρουσίου
Σταθμός ποδηλάτων στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Σε δοκιμαστική λειτουργία από την 1η Απριλίου 2013 τέθηκε η νέα υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου για μετακίνηση των πολιτών εντός του Δήμου, με τη χρήση κοινόχρηστων ποδηλάτων. Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας, η χρήση θα είναι δωρεάν ενώ στη συνέχεια θα ισχύει μικρή χρέωση.

Αρχικά, ο ενδιαφερόμενος πολίτης προσέρχεται στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Β. Σοφίας 9) στο ισόγειο και συμπληρώνει τη σχετική αίτηση προσκομίζοντας:

 την αστυνομική του ταυτότητα
• το έντυπο Ε1 από όπου πιστοποιείται το ΑΦΜ του

Ο αρμόδιος υπάλληλος συμπληρώνει την ειδική φόρμα εγγραφής μέσω ίντερνετ και στη συνέχεια παραδίδει σε χαρτί στον χρήστη τα συνθηματικά του (CycloName & CycloPIN) με τα οποία χρησιμοποιεί το σύστημα.

Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να προσέλθει σε έναν από τους σταθμούς ποδηλάτων για να πάρει το ποδήλατο. Η διαθεσιμότητα των ποδηλάτων μπορεί να ελεγχθεί από την ειδική ιστοσελίδα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην απόσταση που μπορεί να διανύσει ο ποδηλάτης αλλά το ποδήλατο πρέπει να επιστραφεί μέσα σε 24 ώρες.

Μετά το τέλος της δοκιμαστικής περιόδου, θα ισχύουν χρεώσεις ανά ώρα αλλά και πιο οικονομικές συνδρομητικές υπηρεσίες (ημερήσια χρέωση €1, μηνιαία χρέωση €3, ετήσια χρέωση €29).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://maroussi.cyclopolis.gr/ και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 215 215 7994.

Παρόμοια συστήματα ισχύουν ήδη στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου και σε πόλεις εκτός Αττικής.

Δείτε επίσης: Με το ποδήλατο στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας

Πηγή: Δήμος Αμαρουσίου

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο χορηγείται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*