Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο Αμαρουσίου

Share

    Σταθμός ποδηλάτων στο Δημαρχείο Αμαρουσίου
    Σταθμός ποδηλάτων στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

    Σε δοκιμαστική λειτουργία από την 1η Απριλίου 2013 τέθηκε η νέα υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου για μετακίνηση των πολιτών εντός του Δήμου, με τη χρήση κοινόχρηστων ποδηλάτων. Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας, η χρήση θα είναι δωρεάν ενώ στη συνέχεια θα ισχύει μικρή χρέωση.

    Αρχικά, ο ενδιαφερόμενος πολίτης προσέρχεται στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Β. Σοφίας 9) στο ισόγειο και συμπληρώνει τη σχετική αίτηση προσκομίζοντας:

     την αστυνομική του ταυτότητα
    • το έντυπο Ε1 από όπου πιστοποιείται το ΑΦΜ του

    Ο αρμόδιος υπάλληλος συμπληρώνει την ειδική φόρμα εγγραφής μέσω ίντερνετ και στη συνέχεια παραδίδει σε χαρτί στον χρήστη τα συνθηματικά του (CycloName & CycloPIN) με τα οποία χρησιμοποιεί το σύστημα.

    Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να προσέλθει σε έναν από τους σταθμούς ποδηλάτων για να πάρει το ποδήλατο. Η διαθεσιμότητα των ποδηλάτων μπορεί να ελεγχθεί από την ειδική ιστοσελίδα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην απόσταση που μπορεί να διανύσει ο ποδηλάτης αλλά το ποδήλατο πρέπει να επιστραφεί μέσα σε 24 ώρες.

    Μετά το τέλος της δοκιμαστικής περιόδου, θα ισχύουν χρεώσεις ανά ώρα αλλά και πιο οικονομικές συνδρομητικές υπηρεσίες (ημερήσια χρέωση €1, μηνιαία χρέωση €3, ετήσια χρέωση €29).

    Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://maroussi.cyclopolis.gr/ και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 215 215 7994.

    Παρόμοια συστήματα ισχύουν ήδη στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου και σε πόλεις εκτός Αττικής.

    Δείτε επίσης: Με το ποδήλατο στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας

    Πηγή: Δήμος Αμαρουσίου

    Creative Commons License 

    Το παραπάνω κείμενο χορηγείται με άδεια 
    Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα