Στάσεις εργασίας σε ΟΣΕ/Προαστιακό στις 11 και 12 Απριλίου

Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο  athenstransport.com/strikes

Στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει οι σιδηροδρομικοί στις για την Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, μεταξύ 20:00 – 00:00.

Λόγω των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού τις Αθήνας που φτάνουν στον προορισμό τους μετά τις 20:00. Αναλυτικά τα δρομολόγια που αναστέλλονται.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 8 Απριλίου και για τουλάχιστον τις 16 Απριλίου ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αναστολή δρομολογίων στο τμήμα ΣΚΑ – Ηράκλειο του Προαστιακού.

Λόγω της στάσης εργασίας, δεν θα πραγματοποιούνται επίσης τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό, στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο μετά τις 20:00 τις δύο αυτές ημέρες.

Θέματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι:

  • Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για τις υπερωρίες, τη νυχτερινή εργασία και την απασχόληση τις Κυριακές και αργίες
  • Καταβολή αποζημίωσης στο προσωπικό ελιγμών βάσει του νόμου ν.993/1979, νόμος που αποτελούσε ισχύον καθεστώς τα προηγούμενα έτη και που προβλέπει την καταβολή αποζημίωσης ποσού  στους παραιτηθέντες εργαζόμενους εφόσον έχουν συμπληρώσει κατά τη παραίτηση τις προϋποθέσεις λήψεως πλήρους σύνταξης.

Πηγή: ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΠΟΣ

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο χορηγείται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.