Τουριστικά εισιτήρια για μετακινήσεις στην Αθήνα

Το εβδομαδιαίο τουριστικό εισιτήριο δεν κυκλοφορεί πλέον. Διαβάστε αναλυτικά

Δύο νέοι τύποι εισιτηρίων που απευθύνονται κυρίως σε τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα αεροπορικώς κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τον ΟΑΣΑ: τα τουριστικά εισιτήρια τριών και επτά ημερών.

Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι προσφέρουν από μία μετακίνηση από και προς το Αεροδρόμιο (μία από και μία προς το Αεροδρόμιο) είτε με το Μετρό είτε με κάποιο από τα Λεωφορεία Express.

Επιπλέον, και τα δύο εισιτήρια προσφέρουν απεριόριστες μετακίνησες σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας: Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό (απεριόριστα μέχρι το Κορωπί και από μία διαδρομή από και προς το Αεροδρόμιο), ΗΣΑΠ, Τραμ και Προαστιακό (εξαιρούνται διαδρομές με αφετηρία ή τέρμα το Αεροδρόμιο και τους σταθμούς δυτικά της Μαγούλας).

Το τουριστικό εισιτήριο 3 ημερών (ισχύει για 3 πλήρη 24ωρα από τη στιγμή της ακύρωσης) κοστίζει 20 ευρώ, ενώ το εισιτήριο 7 ημερών κοστίζει 50 ευρώ. Το μόνο σημείο πώλησης είναι ο σταθμός του Μετρό στο Αεροδρόμιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν εισιτήρια τα οποία απευθύνονται σε τουρίστες. Το προηγούμενο τουριστικό εισιτήριο καταργήθηκε στις αρχές του 2011 λόγω χαμηλής ζήτησης. Απορία προκαλεί πάντως το γεγονός ότι τα εισιτήρια αυτά  δεν έχουν ακόμη διαφημιστεί προς το ευρύτερο κοινό από τον ΟΑΣΑ. Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν παρουσιάζονται ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού.

Πέραν αυτού, η περιορισμένη διαθεσιμότητα και η υψηλή τιμή κάνουν το τουριστικό εισιτήριο λιγότερο ελκυστικό. Τα εισιτήρια διατίθενται μόνο στο σταθμό του Αεροδρομίου και όχι σε άλλες πύλες εισόδου τουριστών (το παλιό τουριστικό εισιτήριο ήταν επίσης διαθέσιμο σε Πειραιά, σταθμό Λαρίσης, Σύνταγμα και Ομόνοια).

Τέλος, η τιμή του τουριστικού εισιτηρίου 7 ημερών μπορεί να χαρακτηριστεί έως και εξωφρενική. Το εισιτήριο αυτό κοστίζει 50 ευρώ ενώ ένα απλό εβδομαδιαίο εισιτήριο και ένα εισιτήριο του Μετρό με επιστροφή για το Αεροδρόμιο κοστίζουν μόλις 28 ευρώ, ή 24 ευρώ αν η μετακίνηση προς το Αεροδρόμιο γίνει με Λεωφορείο.

Δείτε επίσης: Εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας

Φωτογραφία: Throwbridge Estate (CC BY-NC 2.0)

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*