Καταργείται το εβδομαδιαίο τουριστικό εισιτήριο, συνεχίζει το εισιτήριο των 3 ημερών

Την κατάργηση του εβδομαδιαίου τουριστικού εισιτηρίου αποφάσισε ο ΟΑΣΑ. Παράλληλα, αποφασίστηκε η αύξηση των σημείων πώλησης του τουριστικού εισιτηρίου 3 ημερών και κόστους 20 ευρώ.

Το 3ήμερο τουριστικό εισιτήριο προσφέρει από μία μετακίνηση από και προς το Αεροδρόμιο (μία από και μία προς το Αεροδρόμιο) είτε με το Μετρό είτε με κάποιο από τα Λεωφορεία Express.

Επιπλέον, προσφέρει απεριόριστες μετακινήσεις με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας: ΛεωφορείαΤρόλεϊΜετρό (απεριόριστα μέχρι το Κορωπί και από μία διαδρομή από και προς το Αεροδρόμιο), ΗΣΑΠΤραμ και Προαστιακό (εξαιρούνται διαδρομές με αφετηρία ή τέρμα το Αεροδρόμιο και τους σταθμούς δυτικά της Μαγούλας).

 Το εισιτήριο, μέχρι πρότινος διαθέσιμο μόνο στα εκδοτήρια του Αεροδρομίου, διατίθεται πλέον και στους σταθμούς του Μετρό Σύνταγμα, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο, και Πειραιάς.

Το τουριστικό εισιτήριο των 7 ημερών, το οποίο καταργείται, είχε κόστος 50 ευρώ, τιμή υπερβολική καθώς ένα απλό εβδομαδιαίο εισιτήριο και ένα εισιτήριο του Μετρό με επιστροφή για το Αεροδρόμιο κοστίζουν μόλις 28 ευρώ, ή 24 ευρώ αν η μετακίνηση προς το Αεροδρόμιο γίνει με Λεωφορείο.

Αντιθέτως, η τιμή του 3ήμερου τουριστικού εισιτηρίου είναι λογική εφόσον όμως ο κάτοχος το χρησιμοποιήσει για 2 μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο σε διάστημα 3 ημερών. Τουριστικό εισιτήριο μειωμένης τιμής δυστυχώς δεν διατίθεται.

Δείτε επίσης: Εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας

Φωτογραφία: Throwbridge Estate (CC BY-NC 2.0)

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*