Δεν επιτρέπει την προβολή του Athens Pride στους χώρους του Μετρό η ΣΤΑΣΥ

athens_pride_2013

Δεν δέχτηκε την ανάρτηση αφισών του Athens Pride στους χώρους του Μετρό της Αθήνας η διεύθυνση της ΣΤΑΣΥ, σύμφωνα με καταγγελίες της επιτροπής διεξαγωγής του φεστιβάλ.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ τονίζουν ότι ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό για την προβολή τους στο Μετρό της Αθήνας, αλλά η ΣΤΑΣΥ φαίνεται πως προτιμάει να χάσει έσοδα από το να αναρτήσει αφίσες του Athens Pride στους διαφημιστικούς τις χώρους.

Σήμερα έγινε επίσης γνωστή η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) η οποία απέρριψε τη δωρεάν μετάδοση του τηλεοπτικού σποτ της διοργάνωσης ως κοινωνικό μήνυμα.

Αυτό που θα περίμενε κανείς από το Μετρό μίας σύγχρονης μητρόπολης θα ήταν η δωρεάν και αφιλοκερδής προβολή ενός Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και όχι μια προσπάθεια αποφυγής οποιαδήποτε συσχετισμού με αυτό, κάτι που παραπέμπει σε πρακτικές χωρών της ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Το ένατο Athens Pride θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου στην πλατεία Κλαυθμώνος με σύνθημα «η Αθήνα δικά μας».  Σκοπός του φεστιβάλ-γιορτής μεταξύ άλλων είναι ο εορτασμός της διαφορετικότητας των ομοφυλοφίλων, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ ατόμων, και η διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων. Περισσότερες πληροφορίες στο athenspride.eu

Το τηλεοπτικό σποτ την δωρεάν προβολή του οποίου απαγόρευσε το ΕΣΡ:

Πηγή: nooz.gr

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

6 Comments

  1. Συγγνώμη, πέραν του ομοφοβικού και ρατσιστικού και δυσώδους της όλης υπόθεσης…
    λύστε μου μια απορία: από τη στιγμή που εγώ σαν καθημερινή επιβάτης επιβαρύνομαι να πληρώνω το αντίτιμο του εισητιρίου, αυτοί οι “κύριοι”-υπεύθυνοι της Στασυ δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ απέναντι σε μένα και σε κάθε φορολογούμενο να αποδεχτούν μια διαφήμιση που αποφέρει έσοδα σε ένα δημόσιο αγαθό;
    Δεν είναι υποχρεωμένοι να λογοδοτήσουν και να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους για την απώλεια αυτών των εσόδων;
    Και εν τέλει δεν πρέπει να λογοδοτήσουν και ενώπιον της δικαιοσύνης αν τα επιχειρήματά τους αποδειχθούν ομοφοβικά και ότι προάγουν διακρίσεις εις βάρος μέρους του επιβατικού κοινού;

    Ας περιμένουμε να δούμε την αιτιολόγηση της τραγικής απόφασής τους, που είναι υποχρεωμένοι εκ της θέσεώς τους να παρουσιάσουν στους φορολογούμενους πολίτες…και μετά ας τους βομβαρδίσουμε με μηνύσεις.

    Το μετρό δεν είναι ξέφραγο αμπέλι τους…συντηρείται από τον καθημερινό μόχθο των φορολογουμένων. Και κάθε ζημία που προκύπτει από κακοδιαχείριση επιβάλεται να αποκαθίσταται από τους υπαίτιους.

    • Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο (κάτι που φαίνεται καλύτερα και από την απόφαση του ΕΣΡ) νομίζω πως δεν έχουν την υποχρέωση να αντιμετωπίσουν το Pride ως οτιδήποτε διαφορετικό από μία κοινωνική εκδήλωση ενός ιδιωτικού συλλόγου.

  2. Τι ακριβώς ρόλο παίζει μία τέτοιου είδους ανάρτηση σε ένα site που έχει καθαρά χαρακτήρα πληροφόρησης του κοινού για τους τρόπους μετακίνησής του στην Πρωτεύουσα;
    Εκτός αν στόχος είναι να υπάρξει διχασμός ανάμεσα στους επισκέπτες της σελίδας, μιας και δεν έχουμε όλοι την ίδια άποψη πάνω στο θέμα του εν λόγω Φεστιβάλ.
    Καλύτερα διατηρήστε τη σελίδα όπως πρέπει να είναι…
    Φιλικά, ένας φανατικός αναγνώστης του athenstransport.

    • Να διχάσει ποιους ακριβώς; Τους ομοφοβικούς; Λίγη εκτίμηση έχω γι΄ αυτούς.

      Και επί του θέματος: Η είδηση ΈΧΕΙ να κάνει με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το blog αυτό είναι προσωπικό project επομένως έχω την ελευθερία να γράφω ό,τι θέλω. Λαμβάνω υπόψη συμβουλές και κριτική αλλά για το συγκεκριμένο θέμα δεν θα αλλάξω άποψη.

    • Σας παρακαλώ πολύ σεβαστείτε τα δικαιώματα των συνανθρώπων σας. Σε μερικούς ανθρώπους απαγορεύεται το γεγονός να δημιουργήσουν την οικογένεια που θέλουνε. Κάτι που για εσάς σε αυτή τη ζωή παρέχεται δεδομένο.
      Είναι μεγάλο κρίμα η Ελλάδα να έχει ακόμα αυτή τη στάση περί τέτοιων ζητημάτων και να θέλει να τα αποκρύψει .

      Το γκειλίκι κύριε μου δεν είναι κάτι που “διδάσκετε”,δεν είναι κάτι που θα δει κάποιος και θα “παραδειγματιστεί” λάθος.
      Αν ρωτάς εμένα πιστεύω από τη φύση μας είμαστε bisexual , και είμαστε ικανοί να πάμε και με τα δύο φύλλα αλλά κοινωνικά στερεότυπα και θρησκείες έχουν κάνει να πιστεύεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι φυσιολογικό.
      Φυσικά υπάρχουν και οι επιλογές. Άλλοι διαλέγουν το αντίθετο φύλο, άλλοι το ίδιο.

      Σημασία έχει να μπορώ και γω να βγαίνω στους δρόμους και να γελάω χέρι χέρι με τη κοπέλα μου, να είμαστε μαζί παραλία και να μην ντρέπομαι να της δώσω ένα φιλί ! Έτσι επειδή την αγαπάω και είπε κάτι χαρούμενο ! Δεν το κάνουμε για να προκαλέσουμε . Ούτε για κανέναν άλλον λόγο αλλά επειδή δεν πρέπει να μας αντιμετωπίζεται διαφορετικά.

      Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής. Εμείς το σεβόμαστε , εσείς γιατί όχι ;

      Και να σαι καλά που προβάλεις και τέτοια θέματα στη σελίδα σου κ. διαχειριστή !

  3. Απαράδεκτοι όλοι. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο πλαίσιο νόμου που να τους επιτρέπει να το κάνουν αυτό ή αν είναι απλώς θρασύτατα ομοφοβικοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*