Δεν επιτρέπει την προβολή του Athens Pride στους χώρους του Μετρό η ΣΤΑΣΥ

athens_pride_2013

Δεν δέχτηκε την ανάρτηση αφισών του Athens Pride στους χώρους του Μετρό της Αθήνας η διεύθυνση της ΣΤΑΣΥ, σύμφωνα με καταγγελίες της επιτροπής διεξαγωγής του φεστιβάλ.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ τονίζουν ότι ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό για την προβολή τους στο Μετρό της Αθήνας, αλλά η ΣΤΑΣΥ φαίνεται πως προτιμάει να χάσει έσοδα από το να αναρτήσει αφίσες του Athens Pride στους διαφημιστικούς τις χώρους.

Σήμερα έγινε επίσης γνωστή η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) η οποία απέρριψε τη δωρεάν μετάδοση του τηλεοπτικού σποτ της διοργάνωσης ως κοινωνικό μήνυμα.

Αυτό που θα περίμενε κανείς από το Μετρό μίας σύγχρονης μητρόπολης θα ήταν η δωρεάν και αφιλοκερδής προβολή ενός Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και όχι μια προσπάθεια αποφυγής οποιαδήποτε συσχετισμού με αυτό, κάτι που παραπέμπει σε πρακτικές χωρών της ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Το ένατο Athens Pride θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου στην πλατεία Κλαυθμώνος με σύνθημα «η Αθήνα δικά μας».  Σκοπός του φεστιβάλ-γιορτής μεταξύ άλλων είναι ο εορτασμός της διαφορετικότητας των ομοφυλοφίλων, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ ατόμων, και η διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων. Περισσότερες πληροφορίες στο athenspride.eu

Το τηλεοπτικό σποτ την δωρεάν προβολή του οποίου απαγόρευσε το ΕΣΡ:

Πηγή: nooz.gr

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.