Ακυρωτικά μηχανήματα μέσα στους συρμούς του Προαστιακού

Μέσα στα τρένα θα ακυρώνουν σύντομα τα εισιτήριά τους οι επιβάτες που χρησιμοποιούν το δρομολόγιο Πειραιάς – Χαλκίδα του Προαστιακού. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέθεσε την προμήθεια 20 ακυρωτικών μηχανημάτων για 5 συρμούς Railbus που εκτελούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Το κόστος της αγοράς και εγκατάστασης των μηχανημάτων ανέρχεται σε 27.287 ευρώ.

Είναι περίεργο πάντως ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξοδεύει 27 χιλιάδες ευρώ για ακυρωτικά μηχανήματα μέσα στους συρμούς, όταν -σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα- σε λιγότερο από δύο χρόνια (μέσα στο 2014 σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών) θα ξεκινήσει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που θα απαιτήσει εγκατάσταση νέων ακυρωτικών μηχανημάτων με μπάρες σε όλους τους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Εκτός και αν πρόκειται για ένδειξη ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα καθυστερήσει αρκετά. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένοταν να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2013 αλλά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

ΥΓ:

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν φτιάχνει τα ακυρωτικά επειδή οι σταθμοί και ό,τι βρίσκεται σε αυτούς δεν ανήκει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά στην ΕΔΙΣΥ (Εθνικός Διαχειριστής Σιδηροδρομικής Υποδομής Α.Ε.). Μήπως λοιπόν βάζουν ακυρωτικά μηχανήματα μέσα στα τρένα για να είναι σίγουροι ότι λειτουργούν;

 

Πηγή: ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*