Απόλυση 77 εργαζόμενων της ΟΣΥ λόγω πλαστών πτυχίων

Screenshot (21)

Την απόλυση 77 εργαζόμενων αποφάσισε η διοίκηση της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. λόγω πλαστών πιστοποιητικών πρόσληψης. Πρόκειται για 65 οδηγούς και 12 υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων (τεχνίτες, ελεγκτές, εκδότες εισιτηρίων κ.λπ) οι οποίοι βρέθηκαν να έχουν προσληφθεί με πλαστά ή παραποιημένα πτυχία μετά από ελέγχους στους φακέλους του προσωπικού της εταιρίας που ζήτησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρύθμισης.

Συνολικά είχαν εντοπιστεί 80 εργαζόμενοι, εκ των οποίων τουλάχιστον 2 υπέβαλλαν την παραίτησή τους πριν από την απόφαση διαγραφής του προσωπικού. Οι απολυθέντες είχαν προσληφθεί στις εταιρίες ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ πριν από τουλάχιστον 15 χρόνια (από το 1996 και μετά, που έγινε ο πρώτος διαγωνισμός ΑΣΕΠ). Προς το παρόν έχουν ελεχθεί οι φάκελοι 1000 εργαζομένων, ενώ από τον περασμένο Νοέμβριο που ξεκίνησαν οι έλεγχοι,  έχουν σταλεί στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα απολυτήρια Γυμνασίου – Λυκείου περίπου 5.000 εργαζομένων, με σκοπό να βεβαιωθεί η γνησιότητά τους και να πιστοποιηθεί το περιεχόμενό τους.

Σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της ΟΣΥ, οι υποθέσεις θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη ενώ δεν αποκλείεται ο εντοπισμός και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

Δείτε επίσης: Βρέθηκαν 80 εργαζόμενοι της ΟΣΥ με πλαστά πτυχία

Πηγή: athenstransport.com, ΟΣΥ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*