Σε πιλοτική λειτουργία οι πρώτες στάσεις της τηλεματικής

ΣΤΑΣΕΙΣ_8108_post

 φωτο: popaganda.gr

Τοποθετήθηκαν και λειτουργούν δοκιμαστικά από σήμερα οι 10 πρώτες «έξυπνες στάσεις» της τηλεματικής των λεωφορείων και τρόλεϊ της Αθήνας. Οι στύλοι με της οθόνες της τηλεματικής προς το παρόν ενημερώνουν για το χρόνο άφιξης των επόμενων λεωφορείων της γραμμής 224 Καισαριανή – Ελ. Βενιζέλου (Πολύγωνο).

Μέσα σε διάστημα ενός εξαμήνου θα τοποθετηθούν περίπου 100 στάσεις που θα ενημερώνουν για δρομολόγια διαφορετικών γραμμών.

Η πλήρης λειτουργία του συστήματος αναμένεται στα τέλη του 2015 με 1000 έξυπνες στάσεις σε όλη την Αθήνα. Παράλληλα, οι επιβάτες θα μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τα δρομολόγια όλων των γραμμών μέσω ιστοσελίδας και εφαρμογής κινητών τηλεφώνων.

image

φωτο: Nick m

 

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

2 Comments

  1. Καλός ο σχεδιασμός της στάσης αλλά μήπως θα έπρεπε να υπάρχει η πρόβλεψη πάνω στον ίδιο ιστό να τοποθετηθούν και οι υπάρχουσες πινακίδες ώστε να μην υπάρχουν 2 κολόνες, όπως στη Θεσσαλονίκη που είναι όλα σε μια? Εκτός αν παλιές αφαιρεθούν εντελώς όπου τοποθετηθεί το νέο σύστημα, που μάλλον δεν νομίζω ότι μπορεί να συμβεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*