Ο ΟΑΣΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική στοχοποίηση

Για πολιτική στοχοποίηση κατηγορεί την κυβέρνηση ο αναπληρωτής πρόεδρος του ομίλου ΟΑΣΑ υποβάλλοντας παράλληλα και την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας.

Αφορμή ήταν η επίθεση με μολότωφ που δέχθηκαν χτες τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ στα Εξάρχεια. Η επίθεση ήταν η τελευταία μίας περιστατικών που περιλαμβάνουν πυρπολήσεις τρόλεϊ, επιθέσεις σε ελεγκτές και βανδαλισμό εξοπλισμού του οργανισμού από ομάδες γνωστών-αγνώστων.

Σε ανακοίνωσή του, ο παραιτηθής αναπληρωτής πρόεδρος του ΟΑΣΑ κάνει λόγο για πολιτική στοχοποίηση από την κυβέρνηση, πολιτικές παρεμβάσεις  με στόχο την διαγραφή μη πληροθέντων προστίμων προηγούμενων ετών και για υποτιμητικές αναφορές σε εργαζόμενους ως κεφαλοκυνηγούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι όλων των συγκοινωνιακών φορέων οδηγήθηκαν σε παραίτηση από τον υπουργό Υποδομών Χ. Σπίρτζη. Στη θέση τους αναμένεται ο διορισμός φιλοκυβερνητικών στελεχών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του παραιτηθέντος αναπληρωτή προέδρου του ΟΑΣΑ:

Η χθεσινή άνανδρη επίθεση στα γραφεία του ΟΑΣΑ με βόμβες μολότωφ στις 3 η ώρα τη νύχτα ήρθε να συμπληρώσει την πρόκληση που βιώνει ο Όμιλος ΟΑΣΑ τους τελευταίους μήνες. Πριν από μερικούς μήνες πυρπολήθηκε ένα τρόλλεϋ (αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ) στην Πατησίων, βανδαλίσθηκαν τουρνικέ σε λεωφορεία στην Καισαριανή και την προηγούμενη εβδομάδα, ελεγκτές εισιτηρίων της ΣΤΑΣΥ δέχθηκαν επίθεση από αγανακτισμένους “αγνώστους” με κουκούλες. Τέλος, οι διελεύσεις των μέσων μας στην Πατησίων έχουν περιορισθεί, και για λόγους ασφαλείας, λεωφορεία και τρόλλεϋ ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών καθημερινά.

Το ιστορικό και διατηρητέο κτήριο, έδρα του Ομίλου από το 1978 βρίσκεται στη οδό Μετσόβου, σε μικρή απόσταση από την πλατεία Εξαρχείων αυτή τη στιγμή έχει σπασμένα τζάμια και μια μαυρισμένη πρόσοψη από την πυρκαγιά, που ευτυχώς περιορίσθηκε εγκαίρως.

Τους τελευταίους μήνες, το προσωπικό του ΟΑΣΑ και του Ομίλου δέχεται πρωτοφανείς επιθέσεις, έχοντας πλέον στοχοποιηθεί από τις “επίκαιρες” παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας για αναδρομικές διαγραφές προστίμων (αναδρομικές από το 2010!) και υποτιμητικές αναφορές σε εργαζόμενους ως “κεφαλοκυνυγούς”.

Η μαύρη πλέον πρόσοψη του κτηρίου μας θα αποκατασταθεί, με τους πενιχρούς πόρους που πλέον διαθέτει ο Οργανισμός. Αυτό που δεν μπορεί να αποκατασταθεί είναι η εικόνα των εργαζομένων, αλλά και η εικόνα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας που βυθίζεται μέρα με την ημέρα στην αφάνεια και στην απαξίωση.

Ποιο είναι άραγε το επόμενο βήμα; Να θρηνήσουμε θύματα;

Κατόπιν των ανωτέρω, ως δείγμα ευθιξίας, υποβάλλω την παραίτησή μου από Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ομίλου ΟΑΣΑ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*