Έρχεται διαγωνισμός ταλέντων στους σταθμούς του Μετρό

header_new

Τη δημοφιλία των εκπομπών talent show φαίνεται πως ζήλεψαν στη ΣΤΑΣΥ και έτσι οργανώνουν πρόγραμμα ανάδειξης ταλέντων μέσα σε σταθμούς του Μετρό.  Στo δελτίο τύπου βέβαια η εταιρεία σχεδόν δικαιολογείται λέγοντας πως ανάλογα προγράμματα διοργανώνονται σε Λονδίνο, Παρίσι και Νέα Υόρκη, πόλεις που όμως έχουν μεγάλη παράδοση στην «τέχνη του δρόμου» κάτι που σπάνια βλέπεις στην Αθήνα, (αν εξαιρέσεις ξένους περιοδεύοντες μουσικούς στο κέντρο της πόλης).

Το πρόγραμμα «MetroStages» θα λειτουργήσει πιλοτικά στους σταθμούς «Σύνταγμα», «Ομόνοια» και «Πειραιάς», με στόχο να επεκταθεί σύντομα και σε άλλους σταθμούς του δικτύου της ΣΤΑΣΥ και σε αυτό θα μπορούν να συμμετάσχουν καλλιτέχνες ή ομάδες καλλιτεχνών που ασχολούνται με τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο, τα εικαστικά ή τη φωτογραφία και επιθυμούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο επιβατικό κοινό.

Κάθε καλλιτεχνική δημιουργία θα παρουσιάζεται σε οριοθετημένα σημεία των σταθμών που η ΣΤΑΣΥ έχει επιλέξει και διασφαλίζουν την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού και ταυτόχρονα έχουν εύκολη παροχή ηλεκτροδότησης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσα από την ιστοσελίδα www.metrostages.gr, όπου θα συμπληρώνουν ειδική φόρμα συμμετοχής και θα αποστέλλουν μέρος της δουλειάς τους. Επιτροπή της ΣΤΑΣΥ θα αξιολογεί, ανά εβδομάδα, τις αιτήσεις συμμετοχής.

Το πρόγραμμα «MetroStages», έως ότου κατατεθούν οι πρώτες αιτήσεις συμμετοχής και αξιολογηθεί η δουλειά τους, θα φιλοξενήσει μια σειρά εκδηλώσεων, καταξιωμένων καλλιτεχνικών σχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματίσει οι εξής εκδηλώσεις:

  • 20 Φεβρουαρίου, Ομόνοια: Χορωδία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)
  • 27 Φεβρουαρίου, Σύνταγμα: Φιλαρμονική Ορχήστρα του ΟΠΑΝΔΑ
  • 28 Φεβρουαρίου, Σύνταγμα: Big Band του ΟΠΑΝΔΑ
  • 29 Φεβρουαρίου έως και 3 Μαρτίου, σε 9 σταθμούς του Μετρό: Εκθεση Φωτογραφίας, με τον τίτλο «Δεν Λησμονώ… μια εικόνα χίλιες λέξεις», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
  • 2 Μαρτίου, Σύνταγμα: Εθνικό Θέατρο – Άννα Καρένινα
  • 4 Μαρτίου έως και 13 Μαρτίου, Σύνταγμα: Έκθεση Φωτογραφίας για την Ημέρα της Γυναίκας, που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*